Cu această colecție de aforisme descoperim împreună cele mai frumoase Citate despre karma. Multe citate care pot fi utile în viața de zi cu zi, pentru a reflecta și a înțelege mai bine relația noastră cu ceilalți.
Tot ceea ce faci generează o consecință. Dacă îi zâmbești aproapelui vei primi un zâmbet, dacă îi faci un rău, vei primi și tu unul. Acesta este gândul care stă la baza karmei , legea care, conform religiei și filozofiei indiene, reglează și menține universul în echilibru. De aceea este esențial să-i tratăm pe ceilalți cu respect, tot ceea ce facem se întoarce la noi. Și bune și rele. Iată 50 de Citate despre karma.

Imagini, Citate, Aforisme și Expresii despre Karma
Eu cred cu adevărat în karmă. Primești ceea ce dai, fie că este bine sau rău. (Sandra Bullock)
Mortalii continuă să creeze karma și insistă în mod eronat că nu există nicio răzbunare. Cu toate acestea, ei pot nega suferința.
Ei pot nega că ceea ce seamănă starea mentală actuală este secerat de următoarea stare mentală.
Cum pot scăpa de ea.
Dar dacă starea mentală actuală nu seamănă nimic, următoarea nu culege nimic. (Bodhidharma)
Nu uita niciodată acest adevăr: tot ceea ce primești de la viață este echivalent cu ceea ce ai dat vieții. Aceasta este în rezumat teoria karmei, a acțiunilor trecutului tău: orice ai da, îl vei primi. (Osho)
Chiar dacă lucrurile nu decurg așa cum te așteptai, nu te descuraja. (Daisaku Ikeda)
Semăna un gând și vei culege o acțiune, semăna o acțiune și vei culege un obicei, semăna un obicei și vei culege un caracter, semăna un caracter și vei culege un destin. (Legea Karmei)
Cauza karmei și a maculației și dorința de a întuneca, proprie Domnului. Existența lor nu are așadar început în timp. (Abhinavagupta)
Niciodată nu poate fi prea devreme să faci o bunătate, pentru că nu vei ști niciodată cât de curând va fi prea târziu. (Ralph Waldo Emerson)
Persoana a cărei minte este întotdeauna liberă de atașament, care a supus mintea și simțurile și care este liberă de dorințe, atinge perfecțiunea supremă a eliberării de karmă prin renunțare. (Bhagavad Gita)
„Ce semeni, vei culege”. Legea Karmei este inexorabilă, evaziunea este imposibilă. Ajutorul lui Dumnezeu aproape că nu mai este nevoie, a făcut legea și atunci parcă a părăsit scena. (Mahatma Gandhi)
Deci, dacă o persoană ucide o oaie pentru a-și mânca carnea, aceasta va renaște ca ființă umană, iar omul, după moarte, va renaște ca o oaie pentru a-și plăti datoria. Astfel, ființele vii din cele zece condiții de naștere se devorează reciproc generând karma proastă nesfârșită. (Gautama Buddha)
Toată karma se dizolvă complet pentru ființa eliberată care, lipsită de atașament, cu mintea centrată în înțelepciune, acționează doar pentru a îndeplini adevărata ceremonie a focului spiritual. (Krishna, Bhagavadgita)
Ochi pentru ochi va orbi întreaga lume. (Mahatma Gandhi)
Dacă nu folosiți mintea pentru a crea mintea, fiecare stare a minții este goală și fiecare gând este nemișcat. Treci de la un tărâm al lui Buddha în altul. Dacă folosești mintea pentru a crea mintea, fiecare stare mentală este perturbată și fiecare gând este în mișcare. Du-te din iad în iad. Când apare un gând, există karma bună și rea, raiul și iadul. Când nu apare niciun gând, nu există karma bună sau rea, rai sau iad. (Bodhidharma)
Nimeni nu a venit pe lume pentru a-și îndeplini ambițiile altuia. Fiecare are propriile ambiții, limitele karmei sale. Fiecare om este născut pentru a fi el însuși. Dacă aveți chiar și cea mai mică așteptare de la altcineva, va funcționa ca o otravă. (Osho)
Chiar și întâlnirile întâmplătoare sunt rezultatul karmei… Evenimentele vieții sunt legate de viețile noastre anterioare. (Haruki Murakami)
Indiferent de ceea ce facem, karma noastră nu are nicio putere asupra noastră. (Bodhidharma)
Legea Karmei insuflă speranță pentru viitor și resemnare față de trecut. (Mario Ingaramo)
Karma se mișcă în două direcții. Dacă acționăm într-un mod virtuos, semințele pe care le plantăm vor avea ca rezultat fericire. Dacă acționăm fără virtute, va rezulta suferință. (Sakyong Mipham)
Karma înseamnă a spune cuvinte bune, a gândi gânduri bune, a face fapte bune. (Anonim)
Karma este, în efectele sale, un remediu infailibil pentru nedreptatea umană și pentru toate eșecurile naturii; un reparator sever al greșelilor; o lege a salarizării care recompensează și pedepsește cu egală imparțialitate. Karma nu privește pe nimeni în față și nu poate fi favorizată sau deturnată prin rugăciune. (Helena Blavatsky)
Ceea ce am făcut, rezultatul ne revine astăzi, mâine, o sută de ani mai târziu, o sută de vieți mai târziu și pentru totdeauna. Și așa, este propria noastră karma. Acesta este motivul pentru care uciderea este păcat în fiecare religie. (Maharishi Mahesh Yogi)
Nu numărați fiecare zi care trece pentru ceea ce culegeți, ci numărați-o pentru ceea ce semănați. (Robert Louis Stevenson)
Persoana care este fundamental rea prin natura sa va fi intotdeauna contrariata fata de faptele bune. Este întotdeauna legat de karma proastă. (Sri Guru Granth Sahib)
Dedică-ți toate acțiunile – indiferent dacă mănânci sau îndepliniți rituri spirituale, oferiți cadouri sau practicați autodisciplina – ca daruri pentru mine. Astfel, nicio acțiune nu vă poate lega cu rezultatele bune sau rele ale karmei. Cu sinele tau ferm ancorat in mine, prin yoga si renuntare, vei dobandi libertate si vei veni la mine. (Bhagavad Gita)
Nu neglija micile fapte bune, crezând că nu sunt de nici un folos; chiar și picăturile mici de apă vor umple în cele din urmă un vas mare. Nu trece cu vederea acțiunile negative doar pentru că sunt mici; oricât de mică ar fi o scânteie, poate arde un car de fân de mărimea unui munte. (Buddha)
Urmați cele 3 R. Respect pentru ceilalți. Respect pentru tine însuți. Răspunderea pentru acțiunile dvs. (Dalai Lama)
Când vezi o persoană bună, gândește-te să devii ca ea. Când vezi pe cineva care nu este atât de bun, gândește-te la propriile tale slăbiciuni. (Confucius)
Problemele sau succesele sunt toate rezultate ale propriilor noastre acțiuni. Karma. Filosofia acțiunii este că nimeni altcineva nu este aducătorul de pace și fericire. Karma ta, acțiunile tale sunt responsabile pentru fericire, succes sau orice altceva. (Maharishi Mahesh Yogi)
Fiecare este responsabil pentru ceea ce se întâmplă și are puterea de a decide ce vrea să fie. Cine ești astăzi este rezultatul deciziilor și alegerilor tale din trecut. Ceea ce vei fi mâine va fi rezultatul acțiunilor tale de astăzi. (Swami Vivekananda)
Amintiți-vă: nu faceți nimic când sunteți în starea de spirit în care otrava are mâna de sus. Așteaptă. Acționează atunci când dragostea preia controlul; asta e tot. Și vei crea o reacție în lanț, vei întâlni legea karmei. Fă ceva într-un moment de negativitate și te vei trezi prins într-o reacție în lanț fără sfârșit. (Osho)
Încrederea în karma trebuie dezvoltată. La momentul potrivit, ne va da cuvenitul. (Rudolf Steiner)
Nu există altă modalitate de a revendica gloria și libertatea spiritului uman și de a reconcilia inegalitățile și ororile acestei lumi decât să punem toată greutatea pe cauza legitimă – acțiunile noastre independente sau karma. (Swami Vivekananda)
Pentru a trece de la muritor la Buddha, trebuie să puneți capăt karmei, să vă hrăniți conștientizarea și să acceptați ceea ce viața aduce cu ea. (Bodhidharma)
Un bărbat se naște singur și moare singur; și experimentează singur consecințele bune și rele ale karmei sale; și se duce singur în iad sau în sălașul suprem. (Chanakya)
Când pierzi, nu rata lecția. (Dalai Lama)
Karma umană este doar o fracțiune din karma universală și această totalitate a karmei corespunde destinului. (Robert Charles Zaehner)
Bărbații nu sunt pedepsiți pentru păcatele lor, ci pentru păcatele lor. (Elbert Hubbard)
Fiecare acțiune a vieții noastre atinge o coardă care vibrează pentru totdeauna. (Edwin Hubbel Chapin)
Un buddha este cineva care își găsește libertatea în vremuri bune și rele. Puterea lui este de așa natură încât karma nu o poate lega. Oricare ar fi karma, un buddha o transformă. Raiul și iadul nu sunt nimic pentru el. (Bodhidharma)
Acțiunile mele sunt singurele mele efecte adevărate. Nu pot scăpa de consecințele acțiunilor mele. Acțiunile mele sunt terenul pe care mă aflu. (Thich Nhat Hanh)
În comparație cu reîncarnarea și karma, toate celelalte opinii par mici și neglijabile. (Richard Wagner)
Karma nu este o pedeapsă sau o recompensă, ci o consecință naturală a alegerilor de viață făcute cu bună știință sau fără să știe. Orice suferință sau plăcere pe care sufletul o poate experimenta în viața prezentă și cauzată de alegerile pe care le-a făcut în trecut. (Herman Kuhn)
Cum ai sădit, așa și culegi; acesta este câmpul Karmei. (Shri Guru-Granth Sahib)
Karma, dacă este înțeleasă corect, este doar mecanica prin care se manifestă conștiința. (Deepak Chopra)
Ori de câte ori faci ceva, nu doar tu ești implicat, ci Întregul este implicat. Responsabilitatea ta este imensă. Nu trebuie să-ți închizi doar karma personală – biografia ta și întreaga istorie a lumii. (Osho)
Dumnezeu nu are rezoluție; nicio karma nu se ataseaza de El. (Ramana Maharshi)
Intram in aceasta viata cu experienta altuia, iar norocul sau ghinionul acestei existente este rezultatul actiunilor noastre intr-o existenta anterioara; și astfel suntem din ce în ce mai buni până când perfecțiunea este în sfârșit atinsă. (Swami Vivekananda)
Fiecărei acțiuni îi corespunde o reacție egală și opusă [A treia lege a dinamicii]. (Isaac Newton)
După cum focul aprins reduce lemnul în cenuşă, tot aşa focul înţelepciunii reduce toată karma în cenuşă. (Bhagavad Gita)
Cum te tratează alții pe tine și cu karma lor; cum reacționezi tu și al tău. (Wayne Dyer)