Religia crestina este si astazi cea mai raspandita in lume si cu aceasta colectie de aforisme descoperim impreuna cateva dintre cele mai frumoase si mai semnificative Citate ale lui Isus. Citate celebre despre viata, iubire, credinta si iertare.
Pentru religia crestina, Isus este un ghid. Mesia, cel care a coborat pe Pamant pentru a ne calauzi catre valorile iubirii, fraternitatii, caritatii si iertarii. Invatatura pentru care si-a renuntat la propria viata, murind pe cruce si apoi inviind. Iata 60 de Citate de la Isus.

Citate, aforisme si citate ale lui Isus

Exista mai multa bucurie in a da decat in ​​a primi.
Dumnezeu si duhul, iar cei care i se inchina trebuie sa i se inchine in duh si adevar.
Cine vrea sa fie mare printre voi va deveni slujitorul vostru.
Fericiti cei milostivi, caci li se va arata mila.
Ceea ce este cu neputinta la oameni, este posibil la Dumnezeu.
Imparatia lui Dumnezeu nu vine intr-un mod care sa atraga atentia si nimeni nu va spune: Iata, sau: iata. Pentru ca imparatia lui Dumnezeu este in mijlocul tau!
Nu judeca si nu vei fi judecat; nu condamna si nu vei fi osandit; iarta si vei fi iertat.
Daca fratele tau pacatuieste, ocara-l; dar daca se pocaieste, iarta-l. Si daca pacatuieste de sapte ori pe zi impotriva ta si de sapte ori iti zice: Imi pare rau, il vei ierta.
Adevarat, adevarat va spun ca cel ce crede are viata vesnica.
Nimeni nu L-a vazut vreodata pe Dumnezeu; daca ne iubim unii pe altii, Dumnezeu ramane in noi si dragostea Lui este desavarsita in noi.
Iata: va trimit ca oi printre lup; de aceea fii prudent ca serpii si simpli ca porumbeii.
Cine dintre voi, oricat de ocupat ati fi, poate adauga doar un ceas la viata lui.
Aceasta va poruncesc: sa va iubiti unii pe altii.
Care spune ca este in lumina si uraste pe fratele sau si inca in intuneric.
Cine incearca sa-si salveze viata o va pierde, cine o va pierde o va salva.
Dupa cum v-am iubit Eu, asa va iubiti si voi unii pe altii.
Nu dati lucruri sfinte cainilor si nu va aruncati margaritarele in fata porcilor, ca nu cumva sa le calce cu labele si apoi sa se intoarca sa va rupa in bucati.
Pentru ca m-ai vazut, ai crezut: fericiti cei care, desi nu au vazut, vor crede!
Cel care este fara pacat sa arunce prima piatra.
Cine se inalta pe sine va fi smerit, si oricine se smereste pe sine va fi inaltat.
Parinte, iarta-i, caci nu stiu ce fac.
Daca ramaneti credinciosi cuvantului Meu, veti fi cu adevarat ucenicii mei; vei cunoaste adevarul si adevarul te va elibera.
Daca iei un pom bun, roadele lui vor fi si ele bune; daca iei un pom rau, rodul lui va fi si rau: de fapt, pomul este cunoscut dupa fruct.
Eu sunt calea, adevarul si viata. Nimeni nu vine la Tatal decat prin mine.
Imparatia cerurilor este, de asemenea, asemanatoare cu o plasa aruncata in mare, care aduna tot felul de pesti. Cand este plin, pescarii il trag la mal si apoi, asezandu-se, aduna pestii buni in cosuri si ii arunca pe cei rai. Asa va fi la sfarsitul lumii. Ingerii vor veni si vor desparti pe cei rai de cei buni si ii vor arunca in cuptorul de foc, unde va fi plansul si scrasnirea dintilor.
Unde este comoara ta, va fi si inima ta.
Fericiti cei saraci cu duhul, caci a lor este imparatia cerurilor. Fericiti cei ce plang, caci vor fi mangaiati. Fericiti cei blanzi, caci ei vor mosteni pamantul. Fericiti cei flamanzi si insetati dupa dreptate, caci vor fi saturati. Fericiti cei milostivi, caci li se va arata mila. Fericiti cei curati cu inima, caci vor vedea pe Dumnezeu. Fericiti facatorii de pace, caci ei vor fi numiti copii ai lui Dumnezeu. Fericiti cei prigoniti pentru cauza dreptatii, pentru ca lor este imparatia cerurilor. Fericiti esti cand te jignesc, te prigonesc si, mintind, spun tot felul de rele impotriva ta pentru mine. Bucura-te si bucura-te, caci mare este rasplata ta in ceruri.
Va dau o porunca noua: sa va iubiti unii pe altii; dupa cum v-am iubit Eu, tot asa va iubiti unii pe altii. Prin aceasta toti vor cunoaste ca sunteti ucenicii Mei, daca va iubiti unii pentru altii.
Ai auzit ca s-a spus: Iti vei iubi aproapele si vei uri pe vrajmasul tau; dar eu va spun: iubiti-va pe vrajmasii vostri si rugati-va pentru prigonitorii vostri.
Nimeni care si-a pus mana la plug si apoi se intoarce, nu este potrivit pentru imparatia lui Dumnezeu.Orice
este posibil pentru cei care cred.
Nu va faceti griji pentru ziua de maine, pentru ca ziua de maine va avea deja nelinistile ei. Fiecare zi este suficienta durerea ei.
Pace va las, pacea mea va dau. Nu asa cum ti-o da lumea, ti-o dau tie.
Daca vrea cineva sa vina dupa Mine, sa se lepede de sine, sa-si ia crucea si sa Ma urmeze. Pentru ca cine vrea sa-si salveze viata o va pierde; dar oricine isi va pierde viata de dragul meu o va gasi. De fapt, ce avantaj va avea omul daca va castiga lumea intreaga si apoi isi pierde sufletul
Sau ce poate da omul in schimbul sufletului sau
Nu te teme, turma mica, pentru ca Tatal tau are placere sa-ti dea imparatia Sa.
Perla, daca este aruncata in noroi, nu devine de valoare mai mica, nici daca este unsa cu ulei de balsam, devine de valoare mai mare, dar are intotdeauna valoare in ochii proprietarului ei.
Nu judeca, ca nu cumva sa fii judecat.
Pentru ca te uiti la paiele care sunt in ochiul fratelui tau si nu observi grinda care este in ochiul tau
Cum poti sa-i spui fratelui tau: „Da-mi voie sa scot paiul care este in ochiul tau, in timp ce tu nu vezi scandura care este in
ipocritul tau, mai intai scoate scandura din ochiul tau si apoi vei putea vedea clar in scoaterea paiului din ochi.fratelui tau”.
Nu-ti lasa inima sa fie tulburata. Ai incredere in Dumnezeu si ai incredere si in mine.
Ati auzit ca s-a spus: Ochi pentru ochi, dinte pentru dinte, dar eu va spun sa nu va impotriviti celor rai; dimpotriva, daca cineva te loveste pe obrazul drept, intoarce-l si pe celalalt; iar cine vrea sa te dea in judecata sa-ti dea jos tunica, lasa-ti si mantia. Si daca unul te obliga sa mergi o mila, mergi cu el doua. Daruieste-le celor care iti cer, iar celor care vor un imprumut de la tine nu te intoarce cu spatele.
Imparatia lui Dumnezeu este ca un om care arunca samanta in pamant; somn sau veghe, noapte sau zi, samanta incolteste si creste; cum, el insusi nu stie. Deoarece pamantul produce spontan, mai intai tulpina, apoi spicul, apoi bobul plin in spic. Cand fructele sunt gata, se manuieste imediat coasa, pentru ca a venit recolta.
Iubeste-ti aproapele ca pe tine insuti.
Daca un orb conduce un alt orb, amandoi cad intr-un sant.
Obisnuirea sa priveasca viata ca pe altceva, furata in gluma, pentru a fi returnata maine. Convinge-te ca este un esec pentru temerari, ca precautia suprema este sa mori.
Daca cineva a spus: „Eu il iubesc pe Dumnezeu”, si l-ar uri pe fratele sau si pe un mincinos. Intr-adevar, cine nu-si iubeste fratele pe care-l vede, nu poate iubi pe Dumnezeu pe care nu-l vede. Aceasta este porunca pe care o avem de la el: cine iubeste pe Dumnezeu trebuie sa-si iubeasca si fratele.
Cine nu este cu mine, este impotriva mea; iar cine nu aduna cu Mine imprastie.
Sunteti prietenii mei daca faceti ceea ce va poruncesc eu. Nu va mai numesc slujitori, pentru ca slujitorul nu stie ce face stapanul sau; dar v-am numit prieteni, pentru ca v-am facut cunoscut tot ce am auzit de la Tatal.
Multi dintre primii vor fi ultimii, iar cei din urma primii.
Dar va spun ca pentru fiecare cuvant neintemeiat oamenii vor da socoteala in ziua judecatii; caci prin cuvintele tale vei fi indreptatit si prin cuvintele tale vei fi osandit.
Uitati-va la crini, cum cresc ei: nu toarna, nu tes; totusi va spun ca nici Solomon, in toata gloria lui, nu a fost imbracat ca unul dintre ei. Deci, daca Dumnezeu imbraca astfel iarba campului, care este azi acolo si maine se arunca in cuptor, cu cat mai mult voi, cei putin credinciosi.
Daca va uraste lumea, sa stiti ca m-a urat mai inainte.
Fericiti cei saraci, pentru ca a voastra este Imparatia lui Dumnezeu, fericiti cei care sunteti flamand acum, caci veti fi saturati. Fericiti cei care plangeti acum, pentru ca veti rade.
Si sa nu numiti pe nimeni „tata” pe pamant, pentru ca unul singur este Tatal vostru, cel al cerului.
Nimeni nu are o iubire mai mare decat aceasta: sa-si dea viata pentru prietenii sai.
Cine este credincios in mic este credincios si in mult si cine este necinstit in mic este si in mult.
Caci viata ta nu te ingrijora de ceea ce vei manca sau bea, nici de trupul tau, de ceea ce vei purta; poate ca viata nu valoreaza mai mult decat mancarea si trupul mai mult decat imbracamintea
Nu exista nimic ascuns care sa nu fie dezvaluit, nici secret care sa nu fie cunoscut. De aceea ceea ce ai spus in intuneric se va auzi in plina lumina; si ceea ce ati spus la ureche in camerele cele mai interioare va fi anuntat pe acoperisuri.
Cine dintre voi, daca are o suta de oi si pierde una, nu le lasa pe cele nouazeci si noua in pustie si nu merge dupa cea pierduta, pana nu o gaseste
Gasindu-l din nou, il pune pe umar cu totul fericit, pleaca acasa, isi cheama prietenii si vecinii spunand: „Bucura-te cu mine ca mi-am gasit oaia care s-a pierdut”. Asa ca va spun ca va fi mai multa bucurie in cer pentru un pacatos convertit decat pentru nouazeci si noua de drepti care nu au nevoie de convertire.
Este mai usor pentru o camila sa treaca prin urechea unui ac decat pentru un bogat sa intre in imparatia cerurilor.
Cereti si vi se va da; cauta si vei gasi; bate si ti se va deschide.