Aceste citate Frida Kahlo te vor încuraja să explorezi și să îmbrățișezi artele și pictura ca formă de auto-exprimare.
Frida Kahlo a fost o poetă și artistă mexicană, cel mai bine cunoscută pentru autoportretele sale. Picturile ei descriu durerea și luptele ei, inspirate de culorile, motivele și temele culturii mexicane.
Optimismul și puterea ei te vor inspira. Explorați imaginația Fridei Kahlo în timp ce citiți prin colecția noastră.
Să începem.
Și nu uitați să vedeți aceste citate Vincent van Gogh și citate Pablo Picasso.

Cele mai bune citate Frida Kahlo

1. „Nimic nu este absolut. Totul se schimbă, totul se mișcă, totul se învârte, totul zboară și pleacă.”
2. „La sfârșitul zilei, putem îndura mult mai mult decât credem că putem.”
3. „Nu pictez vise sau coșmaruri, îmi pictez propria realitate.”
4. „Durerea, plăcerea și moartea nu sunt altceva decât un proces al existenței. Lupta revoluționară în acest proces este o poartă deschisă către inteligență.”
5. „Picioare, pentru ce am nevoie de tine când am aripi să zbor

6. „Doar un munte poate cunoaște miezul altui munte.”
7. „Cred că încetul cu încetul voi putea să-mi rezolv problemele și să supraviețuiesc.”
8. „Sper că ieșirea este plină de bucurie. Și sper să nu mă mai întorc niciodată.”
9. „Pictura mi-a completat viața.”
10. „Te iubesc mai mult decât pielea mea și chiar dacă nu mă iubești la fel, oricum mă iubești, nu-i așa
Și dacă nu o faci, voi avea întotdeauna speranța că o faci și sunt mulțumit de asta. Iubeste-ma putin. Te ador.”
11. „Nimic nu valorează mai mult decât râsul. Este putere să râzi; și să te abandonezi, să fii ușor.”
12. „Meriți ce e mai bun, tot ce este mai bun pentru că ești unul dintre puținii oameni din această lume proastă care sunt sinceri cu ei înșiși și acesta este singurul lucru care contează cu adevărat.”
13. „Pictura mea poartă cu ea mesajul durerii. Cred că măcar câțiva oameni sunt interesați de asta. Nu este revoluționar. De ce să-mi doresc să fie beligerant
, nu pot.”
14. „Voppsesc flori ca să nu moară.”
15. „Am băut ca să-mi înec necazurile, dar blestematele au învățat să înoate.”
Citește și: Citate Salvador Dali, Citate Jean-Michel Basquiat Citate

inspiraționale Frida Kahlo

16. „Trebuie să lupt cu toată puterea mea pentru ca lucrurile mici pozitive pe care sănătatea mea îmi permite să le fac să poată fi îndreptate spre a ajuta revoluția. Singurul motiv real de a trăi.”
17. „Sunteți toate combinațiile de numere ale vieții.”
18. „Nu construi un zid în jurul suferinței tale. Te poate devora din interior.”
19. „Pasiunea este puntea care te duce de la durere la schimbare.”
20. „Meriți un iubit care să te facă să te simți în siguranță, care să consume toată lumea asta dacă umblă mână în mână cu tine; cineva care crede că îmbrățișările lui se potrivesc perfect cu pielea ta.”
21. „Nu este suficient timp acolo, nu este suficient nimic. Există doar realitate. Ceea ce a fost cândva a dispărut de mult! Ceea ce rămâne sunt rădăcinile transparente care apar transformate într-un pom fructifer etern. Fructele tale dau deja parfum, florile tale dau culoare înflorind în bucuria vântului și a florii.”
22. „Meriți un iubit care să te vrea răvășit, cu tot și cu toate motivele care te trezesc în grabă și cu demonii care nu te lasă să dormi.”
23. „Meriți un iubit care să ia minciunile și să-ți aducă speranță, cafea și poezie.”
Citește și: Citate Bob Ross

Frumoase Citate Frida Kahlo despre pictură

24. „Mă pictez pentru că sunt atât de des singur și pentru că sunt subiectul pe care îl cunosc cel mai bine.”
25. „Singurul lucru pe care îl știu este că pictez pentru că am nevoie și pictez orice îmi trece prin cap fără nicio altă considerație.”
26. „Nu sunt bolnav. Sunt stricat. Dar, sunt fericit să fiu în viață atâta timp cât pot picta.”
27. „Serios, nu știu dacă picturile mele sunt sau nu suprarealiste, dar știu că sunt cea mai sinceră expresie a mea.”
28. „A picta este cel mai grozav lucru care există, dar să o faci bine este foarte dificil.”
29. „Tablourile mele sunt bine pictate, nu cu agilitate, ci cu răbdare.”
30. „Am pierdut trei copii și o serie de alte lucruri care mi-ar fi împlinit viața oribilă. Pictura mea a luat locul tuturor acestor lucruri. Cred că munca este cea mai bună.”
31. „Am început să pictez după accident, am făcut autoportretul cu norii și portretele. Toate, mai mult sau mai puțin, sunt din aceeași perioadă. Cu ultimele, purtam corsetul turnat. Mă ridicam din pat și picteam noaptea.”
32. „Nu m-am așteptat niciodată la nimic de la munca mea, în afară de satisfacția pe care am putut-o obține prin faptul că pictez și spun ceea ce nu aș putea spune altfel.”
33. „Deja eram interesat de pictură când aveam vreo doisprezece ani. Aveam vreo cincisprezece ani când am început să desenez. Am primul desen, un autoportret pe care l-am făcut în 1925.”
34. „O disperare pe care niciun cuvânt nu o poate descrie. Încă sunt dornic să trăiesc. Am început să pictez din nou. O poză mică pe care să o dăruiesc doctorului Farill la care lucrez cu toată dragostea mea. Mă simt neliniștit în legătură cu pictura mea.”

Citate Frida Kahlo despre personalitatea ei

35. „Te numeai auxochrome, cel care captează culoarea. Sunt un cromofor — cel care dă culoare.”
36. „M-am născut cățea. M-am născut pictor.”
37. „Ei credeau că sunt suprarealist, dar nu eram.”
38. „Aș aranja flori, toată ziua, aș picta; durere, iubire și tandrețe.”
39. „Sunt acel om neîndemânatic, mereu iubitor, iubitor, iubitor. Și iubitor. Și să nu plece niciodată.”
40. „Cea mai importantă parte a corpului este creierul. De pe chipul meu, îmi plac sprâncenele și ochii.”
41. „Nu ai înțeles ce sunt. Sunt iubire. sunt placere. Eu sunt esența. Sunt un idiot. sunt tenace. Eu sunt. Pur și simplu sunt.”
42. „Eram un copil care mergea într-o lume a culorilor. Prietenii mei, tovarășii mei, au devenit femei încet; Am îmbătrânit în clipe.”
43. „Loialitatea este importantă pentru mine. Poți fi loial

44. „Ei bine, sper că dacă ești acolo și citești asta și știi că, da, este adevărat că sunt aici și sunt la fel de ciudat ca tine.”
45. „Mi-aș dori să pot face orice îmi place în spatele cortinei nebuniei.”
46. ​​„Obișnuiam să cred că sunt cea mai ciudată persoană din lume, dar apoi am crezut că sunt atât de mulți oameni pe lume, trebuie să existe cineva la fel ca mine care se simte bizar și cu defecte în același fel în care o fac eu. Mi-aș imagina-o și mi-aș imagina că trebuie să fie acolo, gândindu-se și la mine.”
47. „Pun pe pânză orice îmi vine în minte.”
48. „Jucăriile mele erau ale unui băiat: patine, biciclete.”
49. „De sexul opus, am mustața și, în general, fața.”

Citate Frida Kahlo care vă va extinde orizontul

50. „Să simțim angoasa de a aștepta momentul următor și de a lua parte la curentul complex – al treburilor – fără să știm că ne îndreptăm spre noi înșine, prin milioane de ființe de piatră ale ființelor păsări. , a ființelor stelare, a ființelor microbiene, a ființelor fântână față de noi înșine.”
51. „A meritat să venim aici doar pentru a vedea de ce Europa putrezește, de ce toți acești oameni – buni de nimic – sunt cauza tuturor hitlerilor și mussolinilor.”
52. „Aș vrea să te pictez, dar nu există culori, pentru că sunt atât de multe, în confuzia mea, forma tangibilă a marii mele iubiri.”
53. „Nu sunt altceva decât o mică parte blestemată a unei mișcări revoluționare. Întotdeauna revoluționar, niciodată mort, niciodată inutil.”
54. „Ce m-aș face fără absurd și efemerul

55. „Omenirea își stăpânește destinul, iar destinul ei este pământul. Îl distrugem până nu avem destin.”
56. „Dar, nu cred că malurile unui râu suferă pentru că lasă râul să curgă, nici pământul nu suferă din cauza ploilor, nici atomul nu suferă pentru că și-a lăsat energia să scape.”
57. „Se pot alcătui verbele
Îți spun unul. Te cer, așa că aripile mele se vor deschide larg pentru a te iubi fără margini.”
58. „Sexismul și rasismul sunt probleme paralele. Le poți compara în anumite moduri, dar nu sunt deloc la fel. Dar ambele sunt simptome în interiorul structurii puterii masculine albe.”
59. „Suprarealismul este surpriza magică de a găsi un leu într-o garderobă, unde erai „sigur” că găsești cămăși.”
60. „Ei stau ore în șir în cafenele, încălzindu-și spatele prețios și vorbesc fără să se oprească despre cultură, artă, revoluție și așa mai departe, crezându-se zeii lumii, visând cele mai fantastice prostii și otrăvând aerul cu teorii și teorii care nu se împlinesc niciodată.”
61. „Deoarece subiectele mele au fost întotdeauna senzațiile mele, stările mele sufletești și reacțiile profunde pe care viața le-a produs în mine, am obiectivat frecvent toate acestea în figuri ale mele, care erau cel mai sincer și real lucru pe care l-am putut. fac pentru a exprima ceea ce am simțit în interiorul și în afara mea.”
62. „Se spune că nu ai încredere niciodată într-un câine șchiopătând sau în lacrimile unei femei.”
63. „Nimic din mine nu ar fi atât de profund, atât de definitiv. Dar, cum să-i explic nevoia mea de tandrețe! Singurătatea mea de-a lungul anilor. Structura mea este nemulțumită din cauza lipsei de armonie, a inaptitudinii.”
64. „Este ora șase dimineața și curcii cântă, căldura tandreței omenești. Singurătate însoțitoare. M-ai dus la tine când am fost spulberat și m-ai restabilit într-un întreg. În această lume mică, încotro să-mi întorc ochii
. Este adânc imens!”

Citate satirice Frida Kahlo despre realități

65. „Cel mai important lucru pentru toată lumea din Gringolandia este să aibă ambiție și să devină „cineva” și, sincer, nu am nici cea mai mică ambiție să devin cineva.”
66. „Cel mai interesant lucru la așa-zisele minciuni ale lui Diego este că, mai devreme sau mai târziu, cei implicați în povestea imaginară se înfurie, nu din cauza minciunilor, ci din cauza adevărului conținut în minciuni, care întotdeauna apare.”
67. „Sunt atât de al naibii de „intelectuali” și de putrezi încât nu le mai suport. Prefer să stau pe podea în piața din Toluca și să vând tortilla decât să am ceva de-a face cu acele cățele „artistice” ale Parisului.”
68. „Oamenii, în general, sunt speriați de moarte de război și toate expozițiile au fost un eșec pentru că cei bogați nu vor să cumpere nimic.”
69. „Tragedia este cel mai ridicol lucru.”
70. „Este terifiant să-i vezi pe bogați făcând petreceri zi și noapte, în timp ce mii și mii de oameni mor de foame.”
71. „Această clasă superioară este dezgustătoare și sunt furios pe toți acești oameni bogați de aici, după ce am văzut mii de oameni într-o mizerie abjectă.”
72. „Ceea ce am vrut să exprim foarte clar și intens a fost că motivul pentru care acești oameni au trebuit să inventeze sau să-și imagineze eroi și zei este frica pură. Frica de viață și frica de moarte.”
73. „Părerile tuturor despre lucruri se schimbă în timp.”
74. „Nu a mai rămas nimic, totul se învârte.”
75. „Frica de orice – teama de a ști că nu suntem decât vectori, direcție, construcție și distrugere pentru a fi în viață.”
76. „Am urmat-o în fiecare mișcare și în timp ce dansa, i-am spus problemele mele secrete. Pe care
nu le amintesc.”
77. „Partea industrială a Detroit-ului este într-adevăr cea mai interesantă parte, altfel, e ca în restul Statelor Unite, urâtă și proastă.”

Citate pasionată de Frida Kahlo care îți vor stârni interesul
78. „Îți las portretul meu ca să ai prezența mea în toate zilele și nopțile în care sunt departe de tine.”
79. „Diego era totul; copilul meu, iubitul meu, universul meu.”
80. „Vă avertizez că în această imagine pe care o pictez pe Diego vor exista culori pe care nici măcar eu nu le cunosc pe deplin. În plus, îl iubesc atât de mult pe Diego încât nu pot fi un speculator obiectiv al lui sau al vieții lui.”
81. „Nu vreau să-l rănească nimic, nimic care să-l deranjeze și să-i răpească energia de care are nevoie pentru a trăi, pentru a trăi așa cum îi place, pentru a picta, a vedea, a iubi, a mânca, a dormi, a fi singur, a fi cu cineva — dar nu mi-aș dori niciodată să fie trist. Dacă aș avea sănătate bună, i-aș da totul, dacă aș avea tinerețe, ar putea să ia totul.”
82. „Am vrut să-ți spun că toată ființa mea s-a deschis pentru tine. De când m-am îndrăgostit de tine, totul este transformat și este plin de frumusețe – dragostea este ca o aromă, ca un curent, ca ploaia.”
83. „Nimic nu se compară cu mâinile tale, nimic nu se compară cu aurul verde al ochilor tăi. Corpul meu este plin de tine zile și zile. Tu ești oglinda nopții. Sclipirea violentă a fulgerului. Umiditatea pământului. Scobitura axilelor tale este adăpostul meu. Degetele mele ating sângele tău.”
84. „De la tine până la mâinile mele, îți mângâi tot corpul, și sunt cu tine pentru un minut și sunt cu mine pentru o clipă. Și sângele meu este miracolul care curge în vasele văzduhului de la inima mea la a ta.”
85. „Nu este posibil să prezentăm o imagine exactă a culturii noastre fără toate vocile oamenilor din cultură. Deci, la nivel emergent, nu poți avea o expoziție de artă de sondaj bună fără femei și artiști de culoare.”
86. „Te voi aștepta. Ai răspuns unui simț cu vocea ta și sunt plin de tine, așteptând cuvintele tale care mă vor face să cresc și mă vor îmbogăți.”
87. „A-ți capcana suferința de sine înseamnă a risca să fii devorat din interior.”
88. „Ani. Așteptând cu angoasa ascunsă, coloana vertebrală ruptă și privirea imensă, fără picioare pe poteca uriașă. Îmi duc viața închisă în oțel.”
89. „Sângele meu este un miracol care, din venele mele, străbate aerul din inima mea în a ta.”
90. „Poate că este de așteptat să mă plâng de felul în care am suferit trăind cu un bărbat ca Diego.”
91. „Știi și tu că toți ochii mei văd, tot ce ating cu mine, de la orice distanță, este Diego.”
92. „Sunt de acord cu tot ce m-a învățat tatăl meu și cu nimic pe mine mama mea”.

Citate metaforice despre Frida Kahlo

93. „Vreau să fiu în tot ceea ce este cel mai întunecat al tău.”
94. „Cuvântul tău străbate întreg spațiul și ajunge în celulele mele, care sunt stelele mele, apoi merge la ale tale, care sunt lumina mea.”
95. „Toată bucuria mea este să simt viața izvorând din fântâna ta de flori, pe care a mea continuă să umple toate căile nervilor mei care sunt ai tăi.”
96. „Ia un iubit care se uită la tine de parcă poate ai fi un biscuit bourbon.”
97. „Fără lună, soare, diamant, mâini – vârful degetelor, punct, rază, tifon, mare. Verde pin, sticla roz, ochi, al meu, radiera, noroi, mama, vin.”
98. „În liniște, durerea, tare durerea. Dragostea otrăvitoare acumulată a dispărut. A mea era o lume ciudată de tăceri criminale ale ochilor vigilenți ai străinilor care au citit greșit răul. Întuneric în timpul zilei, nu am trăit nopțile.”
99. „Vreau să vină o furtună și să ne inunde într-un cântec pe care nimeni nu l-a scris.”
100. „Atât de uitat și atât de ferm. Coji de melc și păpușa-mireasă sunt și ale tale, adică tu ești.”
101. „Prin numerele rotunde și nervii colorați, stelele sunt făcute și lumile sunt sunete.”
102. „După modul meu de a gândi, totul are compensația lui naturală.”
103. „Ne-ai părăsit, Chabela Villasenor. Dar vocea ta, electricitatea ta, talentul tău enorm, poezia ta, lumina ta, misterul tău, tot ce rămâne din tine – este încă viu.”
104. „Numele lui Diego. Numele iubirii. Nu lăsa copacului să-i fie sete, te iubește atât de mult. Ți-a prețuit sămânța, ți-a cristalizat viața la șase dimineața.”
105. „Există un schelet – sau moarte – care fuge îngrozit în fața voinței mele de a trăi.”
106. „De-aș avea mângâierile lui asupra mea. Pe măsură ce aerul atinge pământul – realitatea persoanei lui m-ar face mai vesel, m-ar îndepărta de sentimentul care mă umple de gri.”
107. „Diego al meu. nu mai sunt singur. Aripi
Îmi ții companie. Mă adormi și mă faci să prind viață.”

Citate serioase Frida Kahlo pentru a te ține fascinat

108. „Sunt copleșit de acest sentiment decent și bun.”
109. „Mângâierea țesăturilor, culoarea culorilor, firele, nervii, creioanele, frunzele, praful, celulele, războiul și soarele, totul trăit în minutele non-ceasurilor și a non-ului. -calendarele și neprivirile goale, este el.”
110. „Ce crezi că contează cel mai mult pentru o căsnicie bună

111. „Vreau doar părerea ta serioasă.”
112. „Nu am nevoie de salvare, Diego.”
113. „Cert e că vor să-mi amputeze piciorul drept. Detalii nu stiu prea multe dar parerile sunt foarte sigure. Dr. Luis Mendes și Dr. Juan Farill. Sunt foarte, foarte, îngrijorat, dar, în același timp, simt că ar fi o ușurare. În speranța că, când voi merge din nou, îi voi da ce-mi mai rămâne din curaj lui Diego. Totul pentru Diego.”
114. „Am suferit două accidente grave în viața mea, unul în care un tramvai m-a doborât – celălalt accident este Diego.”
115. „Mi-au amputat piciorul acum șase luni. Mi s-au părut secole de tortură și uneori aproape că am înnebunit. Încă îmi vine să mă sinucid, Diego mă împiedică să o fac, în zadarnică credință că poate va avea nevoie de mine. Mi-a spus asta și îl cred. Dar nu am suferit atât de mult în viața mea. Voi aștepta puțin.”
116. „Cred că ar fi mai bine să plec, să plec și să nu fug. Dacă totul s-ar fi terminat într-o clipă.”
117. „Și să păstrezi pentru totdeauna o idee obscenată este puțin rigid și poate naiv.”
118. „Totul există, și se mișcă, sub o singură lege; viaţă.”
119. „Dorința mea este să înțeleg liniile din mișcarea nuanțelor.”
120. „Moartea bătrânului ne-a îndurerat atât de tare încât am vorbit și am petrecut ziua aceea împreună.”
121. „M-am gândit mult la tine și nu uit niciodată mâinile tale minunate și culoarea ochilor tăi.”
122. „Am avut ceva în gât. M-am simțit ca și cum aș fi înghițit întreaga lume.”

Citate Frida Kahlo despre dragoste

123. „Ia un iubit care se uită la tine de parcă poate ești magic.”
124. „Aș vrea să-ți ofer tot ce nu am avut niciodată, dar nici atunci nu ai ști cât de frumos este să te iubesc.”
125. „Îndrăgostește-te de tine, de viață și apoi de cine vrei.”
126. „Ai iubit un om cu mai multe mâini decât o paradă de cerșetori și aici stai.”
127. „Nu vreau o iubire cu jumătate de inimă, ruptă și tăiată în jumătate.”
128. „Ca întotdeauna, când mă îndepărtez de tine, îți port lumea și viața ta cu mine și din asta nu mă pot recupera.”
129. „Niciodată în toată viața mea nu voi uita prezența ta. M-ai găsit rupt în bucăți și m-ai trimis înapoi întreg, complet.”
130. „Meriți un iubit care să asculte când cânți, care să te susțină atunci când îți este rușine și să-ți respecte libertatea; care zboară cu tine și nu se teme să cadă.”

Citate intrigante pe Frida Kahlo

131. „Totul era misterios și ceva era ascuns, a ghici ce era, a fost un joc pentru mine.”
132. „L-am auzit spunând tot felul de minciuni: de la cele mai nevinovate, până la cele mai complicate povești despre oameni pe care imaginația sa i-a îmbinat într-o situație sau acțiuni fantastice, întotdeauna cu un mare simț al umorului și un minunat simț critic; dar nu l-am auzit niciodată spunând o singură minciună stupidă sau banală.”
133. „Nu știu să scriu scrisori de dragoste.”
134. „Sunt greață de toți acești oameni putrezi din Europa.”
135. „Corabia și docul și despărțirea care te-a făcut să pari atât de mic, pentru ochii mei, încadrat în acel hublo rotund, iar tu privești la mine ca să mă păstrezi în inima ta”.
136. „Toată această nebunie, dacă ți-aș cere-o, știu, în tăcerea ta, ar fi doar confuzie.”
137. „Consider că americanilor le lipsește complet sensibilitatea și bunul gust. Sunt plictisitoare și toți au fețe ca niște chifle necoapte.”
138. „Rochia ei este aceeași pe care nu s-ar desface în ziua nunții cu nimeni, când am găsit-o pe jumătate adormită pe trotuarul murdar al unei străzi.”
139. „Dar, nimeni nu se poate opri liber să joace lângă drum, pentru că va întârzia sau va deranja călătoria atomică generală.”
140. „Schimbările și luptele ne deconcertează, ne îngrozesc.”
141. „Ne place să fim bolnavi pentru a ne proteja.”
142. „Doresc să cooperez cu Revoluția pentru a transforma lumea într-una fără clase, astfel încât să putem obține un ritm mai bun pentru clasele oprimate.”
143. „Am intrat și am coborât impetuos în măruntaiele pământului, unde „prietenul meu imaginar” m-a așteptat mereu.”
144. „De ce îl numesc Diego al meu
El nu a fost niciodată sau va fi al meu. El îi aparține lui însuși.”
145. „Răzvrătire împotriva a tot ceea ce te înlănțuiește”.

Deep Frida Kahlo Citate

146. „De când mi-ai scris, în acea zi senină, îndepărtată, am vrut să-ți explic că nu pot să scap de zile sau să mă întorc în timp la celălalt timp.”
147. „Astăzi, aș vrea ca soarele meu să te poată atinge. Îți spun, globul tău ocular este globul ocular al meu, personajele păpuși, toate aranjate în camera lor mare de sticlă, ne aparțin amândurora.”
148. „Îți cer violență, în prostii, iar tu, îmi dai har, lumina și căldura ta.”
149. „Diego. Adevărul este atât de grozav, încât nu mi-ar plăcea să vorbesc, să dorm, să ascult sau să iubesc. Să mă simt prins în capcană, fără teamă de sânge, în afara timpului și a magiei, în propria ta frică și în marea ta angoasă și în chiar bătăile inimii tale.”
150. „Îți voi scrie cu ochii mei, mereu.”
151. „Viața trece și pune căi pe care nu se parcurg în zadar.”
152. „Cu toții am dori să fim suma totală și nu unul dintre elementele numerice.”
153. „Căutăm calm și pace pentru că prevedem moartea că murim în fiecare secundă.”
154. „Ne refugiăm în, luăm zborul în iraționalitate, magie, anormalitate, de teamă de frumusețea extraordinară a adevărului.”
155. „Au trecut 34 de ani de când am trăit acea prietenie magică și de fiecare dată când mi-o amintesc, ea prinde viață și crește din ce în ce mai mult în lumea mea.”
156. „Totul poate avea frumusețe, chiar și cea mai rea groază.”
157. „Cea mai puternică artă este de a face din durere un talisman vindecător.”
158. „Atunci am pictat două sau trei lucruri, care sunt prin casă, care mi se par foarte influențate de el.”
159. „Nu am cuvinte să-ți spun cât de mult am suferit și știind cât de mult îl iubesc pe Diego, trebuie să înțelegi că aceste necazuri nu se vor termina niciodată în viața mea.”
160. „Opusele se unesc și nu se descoperă nimic nou sau aritmic.”

Citate Frida Kahlo pe care o să

-ți placă 161. „Al tău este huipilul cu panglici magenta. Mine piețele antice ale Parisului tău, mai presus de toate, magnificul.”
162. „Astăzi, Diego m-a sărutat. În fiecare moment, el este copilul meu. Bebelușul meu nou-născut, la fiecare timp, în fiecare zi, de la sine.”
163. „Dacă ai ști cât de groaznic este să știi dintr-o dată ca și cum un fulger ar elucida pământul.”
164. „Apoi a început prietenia și aproape curtarea cu Diego. Mă duceam să-l văd pictând după-amiaza, iar după aceea mă ducea acasă cu autobuzul sau într-un Fordcito – un Ford mic pe care îl avea – și mă săruta.”
165. „Nu am văzut niciodată o tandrețe atât de mare pe cât o are și pe care o dă Diego atunci când mâinile și ochii săi frumoși ating sculptura indiană mexicană.”
166. „Prezența ta plutește pentru o clipă sau două de parcă mi-ar învălui întreaga ființă într-o așteptare nerăbdătoare a dimineții. Observ că sunt cu tine.”
167. „Nu am știut niciodată că sunt suprarealist până când Andre Breton a venit în Mexic și mi-a spus că sunt.”
168. „Viziunea ei asupra vieții, i-a spus ea unui prieten, era: „Fă dragoste. Face baie. Fă dragoste din nou.’”
169. „Uneori, Diego însuși trecea și noi îl tachinam. Într-o zi, m-au întrebat cu cine vreau să mă căsătoresc și i-am spus că nu mă voi căsători, dar am vrut să am un copil cu Diego Rivera.”

Alte citate Frida Kahlo

170. „Vectorii continuă în direcția lor inițială. Nimic nu-i oprește. Fără mai multe cunoștințe decât emoție vie. Fără altă dorință decât să continui până se întâlnesc.”
171. „Nimeni nu este mai mult decât o funcție – sau parte a unei funcții totale.”
172. „Acum trăiesc pe o planetă dureroasă, transparentă ca gheața; dar parcă aș fi învățat totul deodată în câteva secunde.”
173. „Îmi amintesc de teama că atacurile epileptice ale tatălui mă fac să mă simt. Eu și Christina ne-am ascunde sub pat.”
174. „Ai simțit-o, de aceea ai lăsat nava aceea să mă ducă departe de Le Havre, unde nu mi-ai luat niciodată rămas bun.”
175. „Așa se simte să fii în acest corp de femeie rupt. Așa se simte să fii singur. Așa mă simt să fiu eu. Te provoc să te uiți – și odată ce te uiți, mă voi asigura că nu poți privi în altă parte.”
176. „În rest, mi-a spus că am fost influențat de doctorul Atl și de Muntenegru și că ar trebui să încerc să pictez orice vreau, fără să fiu influențat de altcineva. Asta m-a impresionat foarte mult și am început să pictez în care am crezut.”
177. „Am lipsit mult de la școală. Nu-mi amintesc multe, dar am continuat să sar, doar că nu mai cu piciorul drept. Am dezvoltat un complex oribil și îmi ascund piciorul.”
178. „Trăiesc ca într-un coteț enorm de găini care este murdar și incomod. Casele arată ca cuptoare de pâine și tot confortul despre care vorbesc este un mit.”
179. „Și nenorocitele de „democrații” astea nu merită nici măcar o firimitură.”
180. „Tandrețea poate fi și acest sânge albastru

Ce te-au învățat aceste citate Frida Kahlo despre a fi dură

Frida Kahlo a fost o femeie puternică, perseverentă și demnă. Avea șase ani când a fost diagnosticată cu poliomielita, hărțuită de colegii ei și aproape că a murit din cauza oribilului accident de autobuz.
În timpul izolării, Kahlo a început să-și urmeze pasiunea pentru pictură. A devenit o platformă pentru auto-explorarea problemelor și întrebărilor din mintea ei.
Frida ne-a învățat să ne îmbrățișăm identitățile, să ne trăim viața așa cum ne dorim și să continuăm să alimentăm focul care face ca viața să merite trăită. Un simplu memento pentru a continua; viata este grea, dar si tu la fel!
Deci, ți-a plăcut să citești colecția noastră
Care dintre citatele de mai sus te-a inspirat cel mai mult.
Împărtășește-ți gândurile mai jos!