In aceasta colectie de Citate despre credinta vorbim despre a crede sau a nu crede, religie impotriva ratiunii, instinct si vointa… o problema importanta si complexa, cea a credintei, cu care ne confruntam gratie cuvintelor unor cunoscuti ganditori ai istoriei. .

Credinta este unul dintre cele mai intime aspecte ale vietii noastre. Cu totii alegem ceva in care sa credem, intr-o religie, intr-o filozofie, in noi insine sau in ratiunea pura si perfecta. Este o alegere importanta si personala, care a divizat intotdeauna barbatii. Iata 80 de Citate despre credinta.

Citate, aforisme si Citate despre credinta

A da omului o credinta inseamna a-si inmulti puterea. (Gustave Le Bon)
Fiecare este inclinat sa creada in ceea ce isi doreste, de la un bilet de loterie pana la un pasaport pentru rai. (George Gordon Byron)
Trebuie sa facem loc in noi insine pentru a fi capabili sa fim umpluti cu Dumnezeu. Nici macar Dumnezeu nu poate umple ceea ce este plin. (Maica Tereza de Calcutta)
Credinta nu este o floare delicata, destinata sa se ofileasca la cel mai mic indiciu de vreme rea. Credinta este ca muntii din Himalaya, care nu pot fi schimbati in niciun fel. Nu exista furtuna care sa poata scutura muntii Himalaya din temelii. (Mahatma Gandhi)
Credinta care nu actioneaza este o litera moarta, actele fara credinta sunt si mai rele; si timp pierdut, nimic altceva. (Anton Cehov)
Cred ca este absurd. (Tertulian)
Eu cred in Dumnezeul care a creat oamenii, nu in Dumnezeul pe care l-au creat oamenii. (Alphonse Karr)
Credinta care poate inflori numai pe vreme buna si de mica valoare. Pentru ca credinta sa aiba vreo valoare, trebuie sa poata supravietui celor mai grele incercari. (Mahatma Gandhi)
Exista doua moduri de a trai viata. Unul este sa crezi ca nimic nu este un miracol. Celalalt este sa crezi ca totul este un miracol. (Albert Einstein)
Si trist. Jumatate din lume nu crede in Dumnezeu, iar cealalta jumatate nu crede in mine. (Oscar Wilde)
Credinta consta in vointa celor care cred. (Augustin din Hippo)
Credinta puternica isi demonstreaza doar puterea, nu adevarul lucrului crezut. (Friedrich Nietzsche)
Credinta nu poate fi inteleasa; maximul la care se ajunge este acela de a intelege ca nu se poate intelege. (Soren Kierkegaard)
Credinta este temelia lucrurilor in care se spera si dovada celor care nu se vad. (Paolo Di Tarso)
Credinta. A crede fara dovezi ceea ce ni se spune cineva care vorbeste fara cunoastere a faptelor lucrurilor fara comparatie. (Ambrose Bierce)
Poti face foarte putin cu credinta, dar nu poti face nimic fara ea. (Samuel Butler)
Nu cred in cei care spun altora despre credinta lor, mai ales daca este in scopul convertirii. Credinta nu admite cuvinte. Trebuie sa o traiesti si abia atunci se poate intampla sa se raspandeasca de la sine. (Mahatma Gandhi)
Credinta si non-credinta sunt in esenta acelasi lucru atata timp cat facem ceea ce este obisnuit, util si acceptabil. (George Orwell)
A ne indoi de orice sau a crede totul sunt doua solutii la fel de confortabile care ne scutesc, una ca cealalta, de a reflecta. (Henri Poincare)
Poate ca nu crezi in nimic, dar sunt momente in viata cand ne rugam zeului primului templu care sta in fata noastra. (Victor Hugo)
Urmeaza numai cu credinta si urmeaza orbeste. (Benjamin Franklin)
Cere si ti se va da; cauta si vei gasi; bate si ti se va deschide. (Isus)
Cate lucruri abia ieri ne-au servit drept articole de credinta, pe care astazi le consideram doar basme
(Michel de Montaigne)
Credinta si a crede ceea ce stii nu este cazul. (Mark Twain)
Din lipsa de inventivitate si de credinta, barbatii sunt ceea ce sunt, ocupati sa cumpere si sa vanda si petrecandu-si viata ca slujitori. (Henry David Thoreau)
Credinta si cunoasterea inimii transcende puterea demonstratiei. (Kahlil Gibran)
Necredinta este un accident, doar credinta este starea permanenta a umanitatii. (Alexis De Tocqueville)
Credinta inseamna sa faci primul pas chiar si atunci cand nu vezi intreaga scara. (Martin Luther King Jr.)
Cei care si-au pastrat credinta in Dumnezeu nu au pierdut nimic, chiar daca au pierdut restul lumii. (Axel Oxenstierna)
Inima, nu ratiunea, il simte pe Dumnezeu; aceasta este credinta: Dumnezeu sensibil la inima, nu la ratiune. (Blaise Pascal)
Credinta poate fi definita ca o incredere ilogica in aparitia improbabilului. (Soren Kierkegaard)
Daca oamenii ar fi cu adevarat convinsi de credinta lor, toti ar fi sfinti. (Marie-Genevieve-Charlotte Thiroux d’Arconville)
O credinta vie si imuabila si tot ceea ce este necesar pentru a atinge inaltimea spirituala deplina la care poate ajunge fiintele umane. (Mahatma Gandhi)
Credinta in Dumnezeu este un instinct, un instinct natural pentru om, ca si pozitia sa dreapta. A nu avea aceasta credinta este impotriva naturii, asa cum pozitia cocosata este impotriva naturii pentru om. (Friedrich Heinrich Jacobi)
Credinta: o credinta absurda in eventualitatea improbabilului. (Henry Louis Mencken)
Nu se pierde soarele, dar vlastarul pe care il trezeste are nevoie de timp pentru a incolti. Semanatorului nu i se permite intotdeauna sa participe la recoltare. Orice lucrare care are valoare si rodul credintei. (Albert Schweitzer)
Credinta ne spune cu siguranta ceea ce simturile nu pot, dar nu opusul a ceea ce vad ele; si mai sus, nu impotriva lor. (Blaise Pascal)
Credinta este o capitala domestica si secreta. Cum exista banci de economii si subventii de la care se trage in zilele de nevoie pentru a oferi indivizilor ceea ce au nevoie, din acel capital si din insusi credinciosul care isi aduna in tacere dobanzile. (Johann Wolfgang von Goethe)
Credinta muta muntii. (Paul din Tars)
Daca Dumnezeu s-ar manifesta in mod continuu omului, nu ar avea niciun merit sa crezi in el. (Blaise Pascal)
Credinta si puterea vietii. Daca omul traieste, inseamna ca crede in ceva. Daca nu ar crede ca trebuie sa traiesti pentru ceva, nu ar trai. Daca nu vede si nu intelege iluzia finitului, el crede in acest finit; daca intelege iluzia finitului, trebuie sa creada in infinit. Fara credinta nu poti trai. (Lev Tolstoj)
Credinta nu poate fi promovata decat in ​​mod indirect, prin stabilirea, cu mult timp inainte, a conditiilor oportune, adica pregatindu-i un teren potrivit pe care sa poata prospera bine; acel teren si ignoranta. (Arthur Schopenhauer)
Motivul pentru care pasarile, spre deosebire de oameni, sunt capabile sa zboare, consta in credinta lor neclintita, pentru ca a avea credinta inseamna a avea aripi. (JM Barrie)
Credinta inseamna sa nu vrei sa stii ce este adevarat. (Friedrich Nietzsche)
Credinta este o oaza in inima la care caravana gandirii nu poate ajunge niciodata. (Khalil Gibran)
Poti, fratele meu, sa nu crezi in Dumnezeu, dar Dumnezeu nu va inceta niciodata sa creada in tine. (Padre Pio)
Credinta intr-o misiune divina este una dintre multele forme de certitudine care au afectat rasa umana. (Bertrand Russell)
Credinta noastra este credinta in credinta altcuiva si acesta este mai ales cazul celor mai importante lucruri. (William James)
Credinta, ca si iubirea, nu trece prin ratiune. (Hermann Hesse)
Credinta si podul fara stalpi care aduce ceea ce vedem spre scena invizibila, prea slaba pentru ochi. (Emily Dickinson)
Credinta si ratiunea sunt ca cele doua aripi cu care spiritul uman se ridica spre contemplarea adevarului. (Papa Ioan Paul al II-lea)
Acesti oameni pun la indoiala totul. Dar echipa umana ne putem baza mai degraba pe indoiala decat pe credinta
(Bertolt Brecht)
In actul de credinta exista intotdeauna un moment in care trebuie sa-si inchida ochii si sa se arunce in apa cu inima neinfricata si fara garantie aparenta. (Paul Claudel)
Credinta si necredinta nu sunt calitati morale, ci opinii. (Paul Ree)
Credinta ridica muntii; da: munti de absurd. (Andre Gide)
Credinta, dragostea si speranta merg in noapte: ei cred incredibilul, iubesc ceea ce ii retrage si ii abandoneaza, spera impotriva oricarei sperante. (Hans Urs von Balthasar)
Credinta este cel mai complex lucru pe care il cunosc. Cu totii ar trebui sa credem acelasi lucru in moduri diferite. Parca am mancat pe aceeasi farfurie cu linguri de diverse culori. (Oscar Wilde)
Trecerea de la fantomele credintei la fantomele ratiunii este doar o schimbare de celula. (Fernando Pessoa)
Nu exista credinta fara rea-credinta. (Paul Valery)
Ori gandeste, ori crezi. (Arthur Schopenhauer)
Ce este cerul
Unde este
Cerul nu este nici sus, nici jos, nici la dreapta, nici la stanga; cerul este exact in centrul pieptului omului care are credinta! (Salvador Dali)
Credinta inseamna a crede ceea ce nu vedem; iar rasplata pentru aceasta credinta este sa vedem ceea ce credem. (Augustin din Hippo)
Nu se dovedeste credinta arzand un om, ci arzand pentru asta. (Sebastien Castellion)
Credinta: de ce mai are nevoie omului. Nefericit este cel care nu crede in nimic. (Victor Hugo)
Credinta care nu se indoieste nu este credinta. (Miguel De Unamuno)
Lucrul dificil nu este sa mori pentru credinta, ci sa traiesti pentru ea. (William Makepeace Thackeray)
Doar constientizarea atinsa in urmarirea luminii interioare chinuitoare ne permite sa intelegem ce este credinta. (Dag Hammarskjold)
Credinta in lucrurile lumii si mangaierea tinerilor si credinta in Dumnezeu cea a batranilor. (Aristide Gabelli)
Este firesc sa ma indoiesc. Nu exersez o certitudine. Practic o credinta. (Robert Brault)
Se ajunge la credinta doar intr-un singur fel, prin cel al durerii. (Iginio Ugo Tarchetti)
Credinta incepe acolo unde se termina ratiunea. (Soren Kierkegaard)
Credinta si participare. (Dietrich Bonhoeffer)
Nu ma intereseaza sa va intreb daca sunteti sau nu credinciosi, dar va intreb daca sunteti credibili. Aceasta este ceea ce Dumnezeu ne va cere intr-o zi fiecaruia dintre noi.
(Don Andrea Gallo)
Daca ratiunea ne-a fost oferita de Cer si acelasi lucru se poate spune despre credinta, atunci Raiul ne-a oferit doua daruri incompatibile si contradictorii. (Denis Diderot)
Credinta nu este in fapte, ci in inima. (Henry de Montherlant)
Credinta este un dar gratuit de la Dumnezeu care cere smerenie si curajul de a se increde si de a se incredinta, de a vedea calea luminoasa a intalnirii dintre Dumnezeu si oameni, istoria mantuirii. (Papa Francisc)
Credinta este ceva absolut individual si nu putem si nu trebuie sa o institutionalizam. Daca o facem, devine un lucru mort, cristalizat; devine un crez, o secta, o religie care se impune altora.
(Krishnamurti)
Care este cel mai fericit om fara credinta
O floare intr-un pahar cu apa, fara radacini si fara durata. (Camillo Benso, contele de Cavour)
Exista mai multa credinta in indoiala sincera, credeti-ma, decat in ​​jumatate dintre religii. (Lord Alfred Tennyson)
Oricine crede stie ca desertul poate inflori intr-o singura noapte. (Primo Mazzolari)