Iată primele 120 dintre cele mai nenorocite citate de Ruth Bader Ginsburg care vă vor arăta de ce a fost numită „Notorious RBG”.
În timpul vieții ei și în mai mult de 2 decenii în care a servit ca judecător la Curtea Supremă, nu se poate nega că Ruth Bader Ginsburg a dovedit că femeile, indiferent de vârstă sau de rasă, pot reuși în orice carieră dorește.
Ea a doborât recorduri ca a doua femeie și prima judecător evreiesc de la Curtea Supremă și credea că legea și Constituția sunt obișnuite de gen și toată lumea are dreptul la drepturi egale.
Aflați mai multe despre contribuțiile ei în lista de mai jos.
Și asigurați-vă că citiți aceste citate de Kamala Harris și citate de Barack Obama.

Cele mai bune citate Ruth Bader Ginsburg

1. „Lucrează pentru lucrurile la care îți pasă.”
2. „Sunt un judecător născut, crescut și mândru că sunt evreu. Cererea de dreptate trece prin întreaga tradiție evreiască.”
3. „Uneori, oamenii spun lucruri neplăcute sau necugetate, iar atunci când o fac, cel mai bine este să fii puțin greu de auzit – să te depărtezi și să nu te retragi în mânie sau nerăbdare.”
4. „Drepturile femeilor sunt o parte esențială a agendei generale a drepturilor omului, instruite cu privire la demnitatea egală și capacitatea de a trăi în libertate de care ar trebui să se bucure toți oamenii.”
5. „Citirea este cheia care deschide porțile către multe lucruri bune în viață.”
6. „Nu am schimbat Constituția; principiul egalității a existat încă de la început. Am fost doar un susținător pentru a-i vedea pe deplin realizarea.”
7. „Dacă ar exista o decizie pe care aș anula-o, aceasta ar fi Citizens United.”
8. „Orice organizație comunitară, fie că este o organizație de femei, fie că luptă pentru dreptate rasială, vei obține satisfacție făcând ceva pentru a da înapoi comunității, pe care nu o vei primi niciodată în alt mod.”
9. „Lectura mi-a modelat visele, iar mai multă lectură m-a ajutat să-mi devin realitate.”
10. „Schimbarea reală – schimbarea de durată – are loc pas cu pas.”
11. „Promovarea libertății active nu înseamnă a permite majorității să se oprească cu minorități. Ea cere să avem o grijă deosebită ca toate grupurile să aibă șansa de a participa pe deplin la societate și la procesul politic.”
12. „Trăim într-o epocă în care principiile fundamentale la care subscriem – libertatea, egalitatea și dreptatea pentru toți – se confruntă cu provocări extraordinare. Dar este, de asemenea, o epocă în care ne putem pune mâna pe alții care țin de acele principii și se confruntă cu provocări similare.”
13. „Cele mai mari disidențe devin opinii ale instanțelor și treptat, în timp, opiniile lor devin punctul de vedere dominant.”
14. „Ar trebui să învățăm să facem tot posibilul de dragul comunităților noastre și de dragul celor pentru care deschidem calea.”
15. „Luptă pentru lucrurile la care îți pasă, dar fă-o într-un mod care îi va determina pe alții să ți se alăture.”
16. „Mânia, resentimentele, invidia și autocompătimirea sunt reacții risipitoare. Își consumă foarte mult timpul. Ei consumă energie mai bine dedicată eforturilor productive.”
17. „Dacă am renunța la libertatea noastră ca preț al securității, nu am mai fi marea națiune care suntem.”
18. „Da, femeile sunt aici pentru a rămâne.”
19. „Dacă ai un partener de viață grijuliu, îl ajuți pe celălalt atunci când acea persoană are nevoie de el. Am avut un partener de viață care credea că munca mea este la fel de importantă ca a lui și cred că asta a făcut toată diferența pentru mine.”

Citate Ruth Bader Ginsburg despre mândrie, importanță de sine și America

20. „Avem cea mai veche constituție scrisă încă în vigoare în lume și începe cu trei cuvinte, „Noi, oamenii.”
21. „Nu cheltuiți. să mă îngrijoreze de timp și să găsesc o modalitate de a face ceea ce am crezut că este important să fac.”
22. „Scopul nostru în anii ’70 era să punem capăt erei ușilor închise. Erau atât de multe lucruri care erau interzise femeilor – poliție, stingerea incendiilor, minerit, pilotarea avioanelor. Și viziunea stereotipă a oamenilor dintr-o lume împărțită între femei și bărbați care îngrijesc acasă și copii ca susținători, bărbați reprezentând familia în afara casei.”
23. „Dacă ai de gând să schimbi lucrurile, trebuie să fii alături de oamenii care țin pârghiile.”
24. „Spune-ți părerea chiar dacă vocea îți tremură.”
25. „Fii independent și fii o doamnă.”
26. „Nu cer favoare pentru sexul meu. Tot ce le cer fraților noștri este să-și ia picioarele de pe gâtul nostru”.
27. „Când se rostește un cuvânt necugetat sau neplăcut, cel mai bine renunțați.”
28. „Mi-ar plăcea să fiu amintit ca cineva care a folosit orice talent pe care îl avea pentru a-și face munca cât mai bine.”
29. „Eu nu spun drepturile femeilor, ci spun principiul constituțional al statutului de cetățenie egală a bărbaților și femeilor.”
30. „Sunt un credincios foarte puternic în ascultarea și învățarea de la alții.”
31. „Mama mea a fost foarte puternică în ceea ce privește faptul că mă descurc bine la școală și îmi ridic potențialul.”
32. „Dacă vrei să influențezi oamenii și vrei ca ei să accepte sugestiile tale, nu spui „Nu știi cum să folosești limba engleză” sau „Cum ai putea face acest argument
” fii binevenit mult mai mult dacă ai o atingere blândă decât dacă ești agresiv.”
33. „Fiecare parte a vieții mele a oferit un răgaz față de cealaltă și mi-a oferit un simț al proporției care le lipsea colegilor de clasă instruiți doar în studiile de drept.”
34. „Avem încă multe cartiere care sunt identificate rasial. Mai avem multe școli în care, deși vremurile segregării impuse de stat au trecut, segregarea din cauza granițelor geografice rămâne.”
35. „Cred că părtinirea inconștientă este unul dintre cele mai greu de rezolvat.”
36. „Încerc să învăț prin opiniile mele, prin discursurile mele, cât de greșit este să judec oamenii în funcție de cum arată, culoarea pielii lor, indiferent dacă sunt bărbați sau femei.”
37. „Ceea ce fac Statele Unite, în bine sau în rău, continuă să fie urmărit de comunitatea internațională, în special de organizațiile preocupate de promovarea statului de drept și respectarea demnității umane.”
38. „America este cunoscută ca o țară care primește oameni pe țărmurile sale — tot felul de oameni.”
39. „Atât de des în viață, lucrurile pe care le consideri un impediment se dovedesc a fi o mare noroc.”

Citate Ruth Bader Ginsburg despre justiție și drept

40. „Al doilea amendament este depășit în sensul că funcția sa a devenit învechită”.
41. „Obiectivul meu a fost să conduc Curtea pas cu pas până la realizarea, în cuvintele judecătorului Brennan, că piedestalul pe care unii credeau că stăteau femeile prea des s-a dovedit a fi o cușcă.”
42. „Există un drept constituțional la prostituție.”
43. „O Constituție, oricât de importantă este ea, nu va însemna nimic decât dacă oamenii tânjesc după libertate și libertate.”
44. „O parte primordială a istoriei Constituției noastre este povestea extinderii drepturilor constituționale la persoanele ignorate sau excluse odată.”
45. „Nu m-aș uita la Constituția Statelor Unite dacă aș redacta o constituție în anul 2012.”
46. ​​„Congresul l-ar putea opri întotdeauna pe președinte dacă Congresul consideră că ceea ce a făcut președintele depășește autoritatea președintelui sau este pur și simplu greșit pentru Statele Unite.”
47. „Din punct de vedere istoric, noul guvern nu avea bani să plătească pentru o armată, așa că s-au bazat pe milițiile statului. Iar statele cereau bărbaților să aibă anumite arme și specificau în lege ce arme trebuiau să păstreze acești oameni în casa lor, pentru ca atunci când erau chemați să facă serviciu de milițieni, să le aibă. Acesta a fost întregul scop al celui de-al doilea amendament.”
48. „Cea mai mare amenințare la adresa încrederii publicului în alegeri, în acest caz, este perspectiva aplicării unei legi intenționate discriminatorii – una care probabil impune o taxă de votare neconstituțională și riscă să refuze dreptul de a vota sute de mii de alegători eligibili.”
49. „Chiar și Declarația de Independență începe, toți oamenii sunt creați egali, așa că văd susținerea mea ca parte a unui efort de a face din principiul egalității tot ceea ce fondatorii și-ar fi dorit să fie dacă nu ar fi fost reținuți de societate. în care au trăit și în special rușinea sclaviei”.
50. „Sper că unele dintre disidențele mele vor fi într-o zi legea.”
51. „Încă nu am văzut un caz de deces în rândul celor zece care vin la Curtea Supremă în ajunul cererilor de suspendare a execuției în care inculpatul a fost bine reprezentat la proces.”
52. „Din punctul meu de vedere, dacă Curtea ar fi interpretat corect al doilea amendament, Curtea ar fi spus că amendamentul era foarte important atunci când națiunea era nouă. A oferit un drept calificat de a păstra și de a purta arme, dar a fost doar cu un singur scop și acesta a fost scopul de a avea milițieni capabili să lupte pentru a păstra națiunea.”
53. „Oamenii care sunt bine reprezentați la proces nu primesc pedeapsa cu moartea.”
54. „Cred că ideea că avem toată democrația că banii pot cumpăra se abate atât de departe de ceea ce se presupune că ar fi democrația noastră.”
55. „Statele Unite sunt supuse controlului unei lumi sincere.”
56. „Al Doilea Amendament are un preambul despre necesitatea unei miliții, pentru că este nevoie ca o miliție să fie pregătită. Prin urmare, dreptul de a deține și de a purta arme trebuie asigurat.”
57. „S-ar putea susține în mod plauzibil că Congresul încalcă spiritul, dacă nu litera, al doctrinei constituționale a separării puterilor atunci când se exonerează de impunerea legilor pe care îi obligă pe cei din afara legislativului să le respecte.”
58. „Dacă îi întrebi pe judecători: „Sunteți întotdeauna de acord cu totul
” Desigur că nu. Ne împărțim la fel ca și voi. „De ce nu ești transparent în privința asta
” Pentru că oamenii ar începe să creadă că legea nu este stabilă, legea este neclară. Și asta nu le-ar da prea multă credință în lege.”
59. „Membrii legislativului, persoanele care au candidat pentru o funcție, cunosc legătura dintre bani și influența asupra legilor care sunt adoptate.”
60. „Străinii fără acte, din păcate, nu sunt protejați de lege și sunt extrem de supuși exploatării. Rezultatul este că ar fi dispuși să muncească pentru un salariu pe care nicio persoană binevenită pe țărmurile noastre nu l-ar lua.”
61. „Olegerea reproductivă trebuie îndreptată. Nu va mai exista niciodata o femeie cu mijloace fara alegere. Mi se pare atât de evident.”
62. „Statele care și-au schimbat legile avortului înainte de Roe nu se vor schimba înapoi. Deci avem o politică care afectează doar femeile sărace și nu poate fi niciodată altfel.”
63. „Oamenii care au muncit din greu, au plătit impozite – acelor oameni ar trebui să li se ofere oportunitatea de a fi pe un drum care duce către cetățenie și, dacă s-ar întâmpla asta, atunci nu ar fi pradă angajatorilor care spun că te dorim pentru că știm că lucrezi pentru un salariu pe care nu l-am putea plăti pe nimeni în mod legal.”
64. „În majoritatea sistemelor de drept civil, nu există disidențe. Există o singură opinie pentru instanță — este unanimă; este foarte stilizat; nu poți spune care judecător a scris-o.”
65. „Organizațiile religioase există pentru a promova interesele persoanelor care aderă la aceeași credință religioasă. Nu este așa cu corporațiile cu scop profit. Lucrătorii care susțin operațiunile acelor corporații de obicei nu provin dintr-o singură comunitate religioasă.”
66. „Lăsând la o parte tot respectul pentru funcția de președinție, am presupus că declinul evident și nealterat al libertății și al suveranității constituționale, ca să nu mai vorbim de eforturile de a reduce puterea controlului judiciar, vorbeau de la sine.”
67. „Privarea unui părinte de statutul parental este la fel de devastatoare ca o condamnare penală.”
68. „Ne pasă de această instituție mai mult decât de ego-urile noastre individuale și suntem cu toții devotați să menținem Curtea Supremă în locul în care este – ca o a treia ramură co-egale a guvernului și cred că un model pentru lume în colegialitatea și independența judecătorilor.”
69. „Timpul este de partea schimbării.”

Citate Ruth Bader Ginsburg despre femei și egalitate

70. „Nu este eliberarea femeilor – este eliberarea femeilor și bărbaților”.
71. „Femeile vor avea egalitate adevărată doar atunci când bărbații împart cu ele responsabilitatea de a crește generația următoare.”
72. „Nu a existat o mare înțelegere a discriminării de gen. Oamenii știau că discriminarea rasială este un lucru odios, dar au fost mulți care credeau că toate diferențele de gen din lege acționează bine în favoarea femeilor.”
73. „Fiecare constituție scrisă de la sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial include o prevedere conform căreia bărbații și femeile sunt cetățeni de statură egală. Al nostru nu.”
74. „Mama îmi spunea în mod constant două lucruri. Una trebuia să fie doamnă, iar cealaltă să fie independentă. Studiul dreptului a fost neobișnuit pentru femeile din generația mea. Pentru majoritatea fetelor care au crescut în anii ’40, cel mai important grad nu a fost licența, ci doamna ta”
75. „Accentul trebuie să se pună nu pe dreptul la avort, ci pe dreptul la intimitate și control al reproducerii.”
76. „Când am absolvit facultatea de drept în 1959, nu era o singură femeie pe nicio bancă federală. Nu ar fi o ambiție realistă ca o femeie să dorească să devină judecător federal.”
77. „Femeile adulte sunt capabile să ia decizii cu privire la cursul vieții lor nu mai puțin decât bărbații.”
78. „Cred că a fi a doua femeie judecător de la Curtea Supremă este minunat, deoarece este un semn că a fi femeie într-un loc de importanță nu mai este extraordinar.”
79. „Un lucru care mă preocupă este că tinerelor femei de astăzi nu par să le pese că avem un instrument fundamental de guvernare care nu face nicio declarație expresă cu privire la statura egală a cetățeniei bărbaților și femeilor. Ei știu că nu mai există uși închise și s-ar putea să ia de la sine înțeles drepturile pe care le au.”
80. „Am spus, din punctul de vedere al egalității, că este esențial pentru egalitatea femeii cu bărbatul ca ea să ia deciziile, ca alegerea ei să fie controlantă.”
81. „Curtea recunoaște persistența inegalității rasiale și recunoașterea de către o majoritate a autorității Congresului de a acționa afirmativ, nu numai pentru a pune capăt discriminării, ci și pentru a contracara efectele persistente ale discriminării”.
82. „Aceste efecte, care reflectă un sistem de caste rasiale, segregare legală și discriminare s-au încheiat abia recent, sunt evidente în locurile noastre de muncă, piețele și cartierele noastre.”
83. „Solicitanții de locuri de muncă cu CV-uri identice, calificări și stiluri de interviu identice au în continuare recepții diferite, în funcție de rasă.”
84. „Statul care controlează o femeie ar însemna negarea ei deplină autonomie și egalitate deplină.”
85. „Ironia și tragedia este că orice femeie capabilă poate face un avort în siguranță undeva în Statele Unite. Dar femeile care nu au mijloacele necesare pentru a călători nu pot. Nu există nicio circumscripție mare preocupată de restricțiile de acces pentru femeile sărace.”
86. „Renunțarea la preautorizarea atunci când a funcționat și continuă să lucreze pentru a opri schimbările discriminatorii este ca și cum ai arunca umbrela într-o furtună pentru că nu te uda.”
87. „Nu mi-ar plăcea să fiu singura femeie de pe teren.”
88. „Am devenit avocat din motive egoiste. Am crezut că aș putea face treaba de avocat mai bine decât oricare altul.”
89. „Nu este ca și cum aș fi înnebunit, pur și simplu nu vreau să risc. Nu știi niciodată ce s-ar putea întâmpla.”
90. „Discriminarea rasială în alegerile din Texas nu este un simplu artefact istoric. Dimpotrivă, Texasul a fost găsit în încălcarea Legii privind drepturile de vot în fiecare ciclu de redistricționare din 1970 și după”.
91. „Atunci când poliția sau procurorii ascund materiale semnificative de dezacord sau de acuzare pe care le deținem, este de obicei datoria statului să clarifice situația.”
92. „Vrei să spui că niciun stat nu spune două feluri de căsătorie; căsătoria deplină și apoi acest tip de căsătorie cu lapte degresat.”
93. „Fiecare fată și fiecare băiat care se naște viu este fie puțin liberal, fie puțin conservator.”
94. „Așa cum a spus De Tocqueville, mai devreme sau mai târziu în Statele Unite, fiecare controversă ajunge în instanță. Cred că este grozav – spune lucruri grozave despre sistemul nostru judiciar.”
95. „Regula mea a fost că nu voi răspunde la o întrebare care încearcă să prezinte cum voi pronunța într-un caz care ar putea veni în fața instanței.”
96. „Ați avea o problemă uriașă de apatridie dacă nu considerați un copil născut în străinătate un cetățean american.”
97. „Generalizările despre „modul în care sunt femeile” și estimările a ceea ce este potrivit pentru majoritatea femeilor nu mai justifică refuzarea oportunității femeilor al căror talent și capacitate le plasează în afara descrierii medii.”
98. „Cred că partea care vrea să ia alegerea femeilor și să o dea statului, duc o bătălie pierdută.”
99. „O linie de gen ajută să țină femeile nu pe un piedestal, ci într-o cușcă.”

Citate Ruth Bader Ginsburg despre Dumnezeu, adevăr și viață

100. „Pentru a face viața puțin mai bună pentru oamenii mai puțin norocoși decât tine. Asta cred că este o viață plină de sens – a trăi nu pentru sine, ci pentru comunitatea cuiva.”
101. „Dacă aș avea vreun talent pe care mi-ar putea da Dumnezeu, aș fi o mare divă.”
102. „Sincer, am crezut că în momentul în care a fost decis Roe, exista îngrijorare cu privire la creșterea populației și în special creșterea populațiilor din care nu dorim să avem prea multe.”
103. „Cine își va asuma responsabilitatea pentru creșterea următoarei generații

104. „Este grozav să fii în situația de a pune întrebări și de a nu fi nevoit să răspunzi la întrebări.”
105. „Cred că sistemul nostru este poluat de bani.”
106. „Când este privită la extrem, aproape orice putere pare periculoasă.”
107. „Deci, aceasta este speranța disidentului – că nu scriu pentru azi, ci pentru mâine.”
108. „Există cântăreți care știu exact când să meargă, iar alții se așteaptă mult prea mult și este la fel – la fel este și cu judecătorii.”
109. „Argumentul scris dăinuie. Argumentul oral este trecător.”
110. „Opiniile mele divergente, la fel ca slipurile mele, au scopul de a convinge. Și, uneori, trebuie să fii ferm pentru a spune cât de greșită este decizia Curții.”
111. „Închisorile ar trebui să fie mixte, deoarece spațiile separate sunt discriminatorii.”
112. „Nu le poți avea pe toate, toate deodată. Cine – bărbat sau femeie – le are pe toate, dintr-o dată De-a
lungul vieții mele, cred că le-am avut pe toate. Dar în diferite perioade de timp lucrurile au fost dure.”
113. „Părerea mea, și am spus asta de multe ori, este că, atâta timp cât pot face treaba din plin, voi rămâne pe Curte. Dar când mă simt că alunec, când îmi încetinesc capacitatea de a scrie opinii cu o dispecție corectă, când uit numele cazurilor pe care cândva le-am putut recita cu o pălărie, voi ști că este timpul să plec. .”
114. „Nimeni care lucrează pentru profit nu își poate impune convingerile unei forțe de muncă care include mulți oameni care nu împărtășesc acele convingeri.”
115. „Munceste din greu la fiecare părere, dar odată ce cazul este decis, nu te uita înapoi; Treci la următorul caz și dă totul.”
116. „Nu este productiv să-ți faci griji pentru ceea ce a ieșit și eliberat, gata și gata. Acestea sunt sfaturile pe care le dau acum oamenilor noi în domeniul jurizării.”
117. „Un aspect al judecății în apel este că trebuie să dăm motive pentru toate deciziile noastre. Și când te așezi și încerci să-l scrii, uneori descoperi că prima ta judecată nu a fost cea corectă.”
118. „Legiuitorii știu mult mai multe despre alegeri decât Curtea.”
119. „Tot ce pot spune este că sunt sensibil la discriminare pe orice bază, pentru că am trăit această supărare.”
120. „Poți să nu fii de acord fără să fii dezagreabil.”

Te-au inspirat aceste citate de la Ruth Bader Ginsburg să ieși din zona ta de confort și să lupți pentru ceea ce crezi
Fiind o persoană care a experimentat direct cum a fost să fii discriminat „doar pentru că ești femeie”, Ruth Bader Ginsburg și-a propus ca misiunea vieții ei să fie un pilon și o voce puternică care a susținut egalitatea de gen, drepturile lucrătorilor și importanţa separării dintre biserică şi stat.
Pe lângă faptul că a avut succes în cariera ei, ea a folosit acest lucru ca o șansă de a răspândi cuvântul, de a influența și de a inspira – pentru a lupta întotdeauna pentru ceea ce este corect și pentru adevărul tău. Nu contează dacă ești singur la început.
Dacă arăți lumii că ai încredere în convingerile tale și lupți activ pentru ele, pas câte un pas, vei fi mai aproape de obiectivele tale și vei descoperi că poți câștiga oameni alături de tine. Doar spuneți adevărul, întotdeauna, și veți găsi întotdeauna lumina la capătul tunelului.
Ce alte contribuții ale lui Ruth Bader Ginsburg doriți să adăugați
Cum v-au inspirat citatele din această colecție
Anunțați-ne în comentariile de mai jos.