Alergatul este o activitate fizică foarte străveche și, ca aproape toate sporturile, este bună pentru sănătatea fizică și psihică, ajută și la rațiune și reflectare mai bine. Viața poate fi comparată cu o cursă, iar când te oprești pentru totdeauna ajungi la moarte. Și vorbind despre viață, tocmai asta ne va învăța să alergăm, să ținem pasul cu ritmul alert al lumii. Mai întâi înveți să mergi și cei cărora nu le place să țină pasul cu ceilalți, își perfecționează tehnica și învață să alerge și să facă și din asta un stil de viață. Sunt cei care aleargă pentru a se menține în formă, cei care o practică ca pe o meserie și cei care sunt nevoiți să alerge pentru a supraviețui în această lume agitată în care nu te poți opri nicio clipă, altfel pierzi trenul vieții și te lași în bătaie.
Pe această pagină veți găsi o colecție defraze, aforisme și citate despre alergare , scrise de scriitori celebri, aforiști și personalități cunoscute care îți vor permite să apreciezi și mai mult acest sport celebru, care este bine privit de aproape toți oamenii.
1) Important nu este ceea ce găsești la sfârșitul alergării, ci ceea ce simți în timp ce alergi. ( Faletti )
2) Aleargă când poți, mergi când trebuie, târăște-te dacă ai nevoie; dar să nu renunți niciodată. ( Dean Karnazes )
3) La ce îți folosește să alergi când nu ai nevoie să alergi, când ai nevoie să alergi nu alergi. ( Proverb )
4) De când am învățat să merg, îmi place să alerg. ( Nietzsche )
5) Aleargă și asigură-te că imaginația mea are mijloacele de a se exprima și de a căuta în mine. ( Kilian Jornet i Burgada )
6) Îmi place să alerg și un lucru pe care îl poți face doar pe puterea ta. Pe picioarele tale și pe curajul plămânilor tăi. ( Jesse Owens )
7) Alergarea m-a învățat că urmărirea unei pasiuni este mai importantă decât pasiunea în sine. ( Dean Karnazes )
8) Cineva spune că simte un sentiment de libertate sau ceva de genul ăsta. Dar ceea ce îmi place cel mai mult este simțul competiției, aspectul fizic al alergării. ( Oscar Pistorius )
9) Frumusețea alergării este că, pe scurt, poți alerga oriunde vrei, cum vrei. ( Giorgio Calcaterra )
10) Când alerg, mă gândesc doar să alerg: un cap plin de gânduri cântărește mai mult și mergi mai puțin în sus. ( Ivan Basso )
11) Doctorul meu spune că alergatul înseamnă să câștigi ani de viață. De fapt, de când alerg am mai arătat zece ani. ( Lee Trevino )
12) Mi-a plăcut să alerg și m-a întărit fizic și chiar mai mult psihologic. ( Gabriella Dorio )
13) Îmi place să alerg în fiecare dimineață pentru că atenuează tristețea. ( Ephraim Medina Reyes )
14) Unii își găsesc confort mergând la un terapeut pentru analiză, alții își odihnesc capul pe barul din cârciumă și se scufundă într-o halbă de bere. Am ales să alerg: aceasta este terapia mea. ( Decan Karnazes)
15) În cursă, ultimii sunt cu siguranță nu mai puțin demni decât primii. Într-adevăr, în unele privințe, ele sunt și mai mult. Ei merg până la capăt alergând cu mai multe ore decât sunt în frunte. Ei merg până la capăt, deși știu de la început că nu vor avea niciodată o medalie la gât. ( Marco Olmo )
16) Pentru a rămâne în același loc, trebuie să alergi cât de repede poți. Dacă vrei să ajungi undeva, trebuie să alergi de două ori mai repede. ( Lewis Carroll )
17) Crezi că ai o limită, așa că încerci să atingi această limită. Ceva se întamplă. Și imediat ești capabil să alergi puțin mai repede, datorită puterii minții tale, hotărârii tale, instinctelor tale și datorită experienței. Poți zbura foarte sus. ( Ayrton Senna)
18) Ciudat și alergător, și suficient de obositor pentru a te purifica, și te ajută foarte bine să conectezi rădăcinile ascunse ale momentelor între ele și cu greu știi dacă alergi sau dacă totul curge în jurul tău într-o mișcare lentă de carusel, țări pe care ai trecut deja, aici se întorc să plutească în fața ta în întuneric. ( David Grossman )
19) Fug pentru că dacă nu aș fi leneș și trist și mi-aș petrece timpul pe canapea. Alerg să respir aer curat. Fug să explorez. Fug să scap de obișnuit. Fug… pentru a savura călătoria de-a lungul drumului. ( Dean Karnazes )
20) Te învață să trișezi pentru a ajunge la un scop, să calci în picioare totul și pe toți pentru a ajunge primul la final… această lume „perfectă”… și de aceea sunt mândru de a doua, a treia, a patra mea. loc… Nu concur cu cei care caută o luptă… Savurez călătoria și nu alerg pentru a câștiga ci pentru a trăi… .. înțeles
21) Cum să ajungi la un scop
Fără grabă dar fără oprire. ( Goethe )
22) Alergarea este o filozofie a vieții. Îl alergi cu picioarele, dar îl exersezi cu capul și inima. ( Antonello Camilotto )
23) Dacă vrei să alergi o milă, aleargă o milă. Dacă vrei să trăiești o altă viață, alergă un maraton. ( Emil Zatopek )
24) Iubesc atletismul pentru că este poezie, dacă visez noaptea, visez să fiu maratonist ( Eugenio Montale )
25) Un alergător trebuie să alerge cu vise în inimă, nu cu bani în portofel ( Emil Zatopek )
26) Undeva în lume cineva se antrenează și tu nu. Când îl provoci, te va învinge. ( Motto-ul de antrenament al maratonului din Boston al lui Tom Fleming )
27) Stadionul este pentru spectatori. Noi alergătorii avem natură și este mult mai bine ( Juha Vaatainen )
28) Nu există timp să te gândești cât de mult suferi: există doar timp să alergi (Ben Logsdon )
29) Simt pământul și vântul și copacii. le simt spiritul. Simt ritmul cursei. E ca muzica ( Gabriel Harmony Jennings )
30) Dacă alergi, timpul va zbura în fața ta ca un fluture de martie. Dacă mergi încet, te va urma ca un bou veșnic. ( Juan Ramon Jimenez )
31) Mulți bărbați iau calea cea mai dreaptă și cea mai îngustă. Cineva îl ia pe cel mai puțin ocupat. Aleg să tai prin pădure.
32) Un atlet care alergă și o sculptură în mișcare. ( Edwin Moses )
33) A pierde este un mod de a învăța. Și câștigarea, un mod de a uita ceea ce s-a învățat ( C. Drummond de Andrade )
34) Alergarea este cea mai mare metaforă din viață, pentru că scoți în ea ceea ce pui în ea. ( Oprah Winfrey )
35) Când fug, toate gândurile zboară departe. A depăși pe ceilalți și a avea putere, a depăși pe sine și a fi puternic ( Confucius )
36) Maratonul este o disciplină interioară, care nu te face să uiți că cel mai mare adversar ești tu. ( Mauro Covacich )
37) Alergarea este reală și relativ simplă… dar nu va fi niciodată ușor ( M. Will-Weber )
38) Dacă vrei să știi cum vei fi peste zece ani, uită-te în oglindă după ce ai alergat un maraton. ( Jeff Scaf )
39) Și acesta este un avantaj de a alerga față de alte sporturi, fiecare merge pe cont propriu și nu trebuie să dea socoteală pentru ceilalți ( Italo Calvino )
40) În timp ce alergam, am depășit una două trei mașini, desigur, erau toate parcate…
41) M-au întrebat: „De ce alergi
” I-am răspuns: „Pentru că stai pe loc
” ( J. Wariner )
42) Cu alergarea nu faci bani, ci mulți Km.
43) Alerg pentru a sta departe, a sta afară, a sta singur ( Mauro Covacich )
44) Fug dacă e ceva de alergat. Dar urmărirea nu, nu mai este pentru mine.
45)
– El: „vino alergând cu mine

– eu: „tu mereu mă întrebi și eu mereu răspund că nu,
– El: „dar de ce

– eu: „nu ai sâni”
( 140caratteracci, Twitter )
46) Îmi place să văd femei alergând, așa că sânii lor dansează. Sunt un iubitor de dans. ( MaxMangione, Twitter )
47) Am încercat și eu să ies la alergat duminică dimineața. Am mers din pat în baie, apoi m-am întors la culcare eram prea obosit. ( Vladinho77, Twitter )
48) Ah, ce frumos să alergi: aerul curat, soarele arzător, transpirația de pe piele, picioarele obosite, masca cu oxigen, ambulanța. ( dbric511, Twitter )
49) Cand vrei sa mergi la alergat si este prea cald sau prea frig sau prea cald sau prea mult nu vreau sa alerg sau prea mult sandvici cu sunca. ( Tremenoventi, Twitter )
CITEȘTE ȘI: Aforisme despre urmărire