Cu aceasta colectie de aforisme descoperim impreuna cele mai frumoase Citate despre democratie . Reflectiile marilor ganditori ai istoriei pe aceasta tema. Democratia
este
acum considerata cea mai eficienta forma de guvernare. Acest lucru se datoreaza faptului ca aduce cu sine idealuri precum egalitatea, participarea si libertatea de gandire. Prin democratie intelegem o forma de guvernare in care puterea este exercitata de popor, prin reprezentanti alesi de acesta din urma. Iata 40 de Citate despre democratie (in engleza si italiana) Citate, aforisme si Citate despre democratie
Democratia trebuie sa fie ceva mai mult decat doi lupi si o oaie votand ce sa manance la cina.


Democratia trebuie sa fie mai mult de doi lupi si o oaie care voteaza ce sa manance la cina. (James Bovard)
Democratia nu poate reusi decat daca cei care isi exprima alegerea sunt pregatiti sa aleaga cu intelepciune. Prin urmare, adevarata garantie a democratiei este educatia.
Democratia nu poate reusi daca cei care isi exprima alegerile nu sunt pregatiti sa faca acest lucru cu intelepciune. Adevarata garantie a democratiei si deci a educatiei. (Franklin Roosevelt)
Democratia este cea mai proasta forma de guvernare, cu exceptia tuturor celorlalte.
Democratia este cea mai proasta forma de guvernare, cu exceptia tuturor celorlalte. (Winston Churchill)
Libertatea unei democratii nu este sigura daca oamenii ar tolera cresterea puterii private pana la un punct in care aceasta devine mai puternica decat statul democratic insusi. Acesta, in esenta sa, este fascismul: proprietatea asupra guvernului de catre un individ, un grup sau orice putere privata de control.
Libertatea unei democratii nu este sigura daca oamenii tolereaza cresterea puterii private pana la un punct in care aceasta devine mai puternica decat statul democratic insusi. Aceasta in esenta sa si fascismul: proprietatea asupra guvernului in mainile unui individ, a unui grup sau a oricarei puteri private de control. (Franklin Roosevelt)
Un popor care aleg politicieni corupti, impostori, hoti si tradatori nu sunt victime, ci complici.
Un popor care alege corupti, impostori, hoti si tradatori, nu este o victima, ci un complice. (George Orwell)
Aceasta exprima ideea mea despre democratie.
Asa cum nu vreau sa fiu sclav, nu vreau sa fiu stapan. Aceasta exprima ideea mea despre democratie. (Abraham Lincoln)
Democratia este teoria conform careia oamenii de rand stiu ce vor si merita sa obtina bine si greu.
Democratia este teoria conform careia oamenii obisnuiti stiu ce vor si merita sa aiba la bine si la rau. (Henry Louis Mencken)
Democratia este un dispozitiv care ne asigura ca nu vom fi guvernati mai bine decat meritam.
Democratia este un mecanism care ne asigura ca nu vom fi guvernati mai bine decat meritam. (George Bernard Shaw)
Protestul dincolo de lege nu este o abatere de la democratie; este absolut esential pentru acesta.
A protesta dincolo de lege nu este o abatere de la democratie; si absolut esentiala pentru aceasta. (Howard Zinn)
Democratia inlocuieste alegerea de catre multi incompetenti cu numirea de catre putinii corupti.
Democratia deleaga incompetentilor alegerea catorva corupti. (George Bernard Shaw)
Definitia mea a unei societati libere este o societate in care este sigur sa fii nepopular.
Definitia unei societati libere este o societate in care cineva este in siguranta, chiar daca este nepopular. (Adlai Stevenson II)
Alegerile sunt ale poporului. Este decizia lor. Daca decid sa intoarca spatele focului si sa-si arda spatele, atunci vor trebui doar sa stea pe vezicule.
Alegerile sunt ale poporului. Este decizia lor. Daca decid sa intoarca spatele focului si sa-si arda fundul, atunci pur si simplu vor trebui sa stea pe vezicule. (Abraham Lincoln)
In razboi, poti fi ucis o singura data, dar in politica, de multe ori.
In razboi poti fi ucis o singura data, in politica de multe ori. (Winston Churchill)
Niciun om nu este suficient de bun pentru a guverna un alt om fara acordul celuilalt.
Nimeni nu poate conduce pe altul fara acordul lui. (Abraham Lincoln)
Democratia este arta si stiinta de a conduce circul din cusca maimutelor.
Democratia si arta si stiinta de a face circ sa functioneze din cusca maimutelor. (Henry Louis Mencken)
Anarhismul este democratie luata in serios.
Anarhia si democratia luate in serios. (Edward Abbey)
Ce
diferenta are pentru morti, orfani si fara adapost, daca distrugerea nebuna este savarsita sub numele de totalitarism sau in numele sfant al libertatii sau al democratiei
(Mahatma Gandhi)
Unul dintre cele mai ridicole aspecte ale democratiei va ramane intotdeauna faptul ca a oferit dusmanilor sai de moarte mijloacele prin care sa o distruga.
Unul dintre cele mai ridicole aspecte ale democratiei va ramane intotdeauna faptul ca ea insasi le-a oferit dusmanilor sai muritori mijloacele prin care sa o distruga. (Joseph Goebbels)
Odata s-au format mari sperante in democratie; dar democratia inseamna pur si simplu lovirea poporului de catre popor pentru popor.
Candva existau mari sperante pentru democratie; dar democratia inseamna pur si simplu clubul poporului prin popor pentru popor. (Oscar Wilde)
Tirania unui print intr-o oligarhie nu este atat de periculoasa pentru bunastarea publica precum apatia unui cetatean intr-o democratie.
Tirania unui print intr-o oligarhie nu este la fel de periculoasa pentru binele public precum apatia cetateanului intr-o democratie. (Montesquieu)
O natiune de oi va naste un guvern de lup.
O natiune de oi va creste un guvern de lupi. (Edward Murrow)
Dictatura perfecta ar avea aspectul democratiei, o inchisoare fara ziduri in care prizonierii nu ar visa sa scape. Un sistem de sclavie in care, prin consum si distractie, sclavii si-ar iubi sclavia.
Dictatura perfecta va avea un aspect de democratie. O inchisoare fara ziduri in care prizonierii nu vor visa sa evadeze. Un sistem de sclavie in care, datorita consumului si distractiei, sclavii isi vor iubi sclavia. (Aldous Huxley)
Democratia si socialismul nu au nimic in comun decat un cuvant, egalitate. Dar observati diferenta: in timp ce democratia cauta egalitatea in libertate, socialismul cauta egalitatea in retinere si servitute.
Democratia si socialismul nu au nimic in comun decat un cuvant: egalitate; dar si aici ce diferenta: democratia vrea egalitate in libertate, iar socialismul vrea egalitate in supunere si servitute. (Alexis de Tocqueville)
Democratia este drumul catre socialism.
Democratia si drumul catre socialism. (Karl Marx)
Libertatea are multe dificultati si democratia nu este perfecta, dar nu am fost niciodata nevoiti sa ridicam un zid pentru a-i tine pe poporul nostru, pentru a-i impiedica sa ne paraseasca.
Libertatea are multe dificultati, iar democratia nu este perfecta. Dar nu a trebuit niciodata sa ridicam un zid pentru a-i tine pe oamenii nostri sau pentru a-i impiedica sa ne paraseasca. (John Fitzgerald Kennedy)
Democratia este o forma fermecatoare de guvernare, plina de varietate si dezordine; si distribuirea unui fel de egalitate egalilor si inegalilor deopotriva.
Democratia este o forma de guvernare foarte placuta, plina de varietate si dezordine, si ofera un fel de egalitate atat egalilor, cat si inegalilor. (Platone)
Este un paradox ca ​​fiecare dictator a urcat la putere pe scara libertatii de exprimare. Imediat dupa ce a ajuns la putere, fiecare dictator a suprimat toata libertatea de exprimare, cu exceptia propriei sale.
Este un paradox ca ​​fiecare dictator a ajuns la putere pe scara libertatii de exprimare. Imediat dupa venirea la putere, fiecare dictator a suprimat toata libertatea de exprimare, cu exceptia propriei sale. (Herbert Hoover)
Arta, libertatea si creativitatea vor schimba societatea mai repede decat politica.
Arta, libertatea si creativitatea vor schimba societatea mai repede decat politica. (Victor Pinchuk)
Daca votul ar avea vreo diferenta, nu ne-ar lasa sa o facem.
Daca votul ar face vreo diferenta, nu ne-ar lasa. (Mark Twain)
Diferenta dintre o democratie si o dictatura este ca intr-o democratie votezi mai intai si iei ordinele mai tarziu; intr-o dictatura nu trebuie sa-ti pierzi timpul votand.
Diferenta dintre o democratie si o dictatura este ca intr-o democratie mai intai votezi si apoi iei ordine; intr-o dictatura nu trebuie sa pierzi timpul votand. (Charles Bukowski)
Intr-o democratie, saracii vor avea mai multa putere decat bogatii, pentru ca sunt mai multi, iar vointa majoritatii este suprema.
Intr-o democratie, saracii vor avea mai multa putere decat bogatii, pentru ca sunt mai multi, iar vointa majoritatii este suprema. (Aristotel)
Cum nu as fi sclav, asa n-as fi stapan. Intregul vis al democratiei este sa ridice proletariatul la nivelul de prostie atins de burghezie.
Intregul vis al democratiei este ridicarea proletariatului la nivelul de prostie al burgheziei. (Gustave Flaubert)
Pentru democratie merita sa mori, pentru ca este cea mai profund onorabila forma de guvernare conceputa vreodata de om.
Democratia merita sa moara pentru ea, pentru ca este cea mai profund onorabila forma de guvernare inventata vreodata de om. (Ronald Reagan)
Democratia este puterea voturilor egale pentru minti inegale.
Democratia si puterea de a acorda voturi egale mintilor inegale. (Carol I al Angliei)
Amintiti-va, democratia nu dureaza niciodata mult. In curand se iroseste, se epuizeaza si se ucide. Nu a existat niciodata o democratie care sa nu se sinucida.
Amintiti-va, democratia nu dureaza niciodata mult. In scurt timp se uzeaza, se epuizeaza si se sinucide. Nu a existat niciodata o democratie care sa nu se fi sinucis. (John Adams)
Cel mai bun argument impotriva democratiei este o conversatie de cinci minute cu alegatorul obisnuit.
Cel mai bun argument impotriva democratiei este o conversatie de cinci minute cu alegatorul obisnuit. (Winston Churchill)
Un dezechilibru intre bogati si saraci este cea mai veche si cea mai fatala boala dintre toate republicile.
Un dezechilibru intre bogati si saraci este cea mai veche si mai fatala boala dintre toate republicile. (Plutarh)
Alegerile ne amintesc nu numai de drepturile, ci si de responsabilitatile cetateniei intr-o democratie.
Alegerile ne amintesc nu numai de drepturile, ci si de responsabilitatile cetateniei intr-o democratie. (Robert Kennedy)
Politica este mijlocul pentru oamenii fara principii de a-i conduce pe oameni fara amintiri.
Politica este mijlocul prin care oamenii fara principii conduc oamenii fara memorie. (Voltaire)
Nava Democratiei, care a rezistat tuturor furtunilor, se poate scufunda prin revolta celor de la bord.
Nava democratiei, care a rezistat tuturor furtunilor, se poate scufunda din cauza revoltei de la bord. (Grover Cleveland)