Faceți-vă inima să bată cu entuziasmul de a ieși în aer liber și de a explora natura cu aceste citate de John Muir.
John Muir a fost un scriitor, un avocat și un naturalist care și-a exprimat dragostea pentru natură. El a devenit o inspirație pentru mulți oameni influenți prin scrierile sale.
Până acum, moștenirea sa rămâne și continuă să ofere lecții valoroase despre importanța conservării naturii. Fii inspirat să explorezi aventura pe care o deține natura și să o protejezi la fel ca el, citind această colecție a celor mai mari versuri ale sale.
Să începem.
Și nu uitați să verificați aceste citate Henry David Thoreau și citate Ralph Waldo Emerson.

Cele mai bune citate John Muir
1. „Nu există un fragment în toată Natura, pentru că fiecare fragment relativ al unui lucru este o unitate deplină armonioasă în sine.”
2. „Puterea imaginației ne face infiniti.”
3. „În fiecare plimbare cu Natura, cineva primește mult mai mult decât caută.”
4. „Lumea este mare și vreau să mă uit bine la ea înainte să se întunece.”
5. „Societatea vorbește și toți oamenii ascultă, munții vorbesc și înțelepții ascultă.”
6. „Cea mai clară cale spre univers este printr-o pădure sălbăticie.”
7. „Toată lumea are nevoie de frumusețe, precum și de pâine, de locuri unde să se joace și să se roage, unde Natura să vindece și să dea putere trupului și sufletului.”
8. „Îmi pasă să trăiesc doar pentru a atrage oamenii să privească frumusețea Naturii.”
9. „Pământul nu are întristare pe care pământul să nu o vindece.”
10. „Dumnezeu nu a făcut niciodată un peisaj urât. Tot ce strălucește soarele este frumos, atâta timp cât este sălbatic.”
Citește și: Citate despre natură, Citate din pădure Citate

celebre John Muir

11. „Expunerea într-o zi la munți este mai bună decât un cărucior de cărți.”
12. „Nimic cu adevărat sălbatic nu este necurat.”
13. „Munții mă cheamă și eu trebuie să plec.”
14. „Sălbăticia este o necesitate. Trebuie să existe locuri în care ființele umane să-și satisfacă sufletele.”
15. „A merge la munte înseamnă a merge acasă.”
16. „De data aceasta este real. Toți trebuie să moară și unde ar putea alpinismul să găsească o moarte mai glorioasă!”
17. „Ce salut glorios le dă soarele munților!”
18. „Soarele nu strălucește peste noi, ci în noi.”
19. „Uite! Natura este plină de măreția lui Dumnezeu!”
20. „Oriunde erau ghețari, lumea era într-o stare constantă de creație.”
Citește și: Citate Curcubeu, Citate Furtuni Citate

inspirate de John Muir

21. „Păstrează-te aproape de inima Naturii și eliberează-te, din când în când, și urcă un munte sau petrece o săptămână în pădure. Spală-ți spiritul curat.”
22. „Tot ceea ce în Natură numit distrugere trebuie să fie creație. O schimbare de la frumusețe la frumusețe.”
23. „Între fiecare doi pini există o ușă care duce la un nou mod de viață.”
24. „Stelele dimineții încă cântă împreună, iar lumea, care nu este încă pe jumătate făcută, devine din ce în ce mai frumoasă.”
25. „Există o dragoste de natură sălbatică în toată lumea, o dragoste de mamă străveche care s-a simțit vreodată, fie că este recunoscută sau nu, și oricât de acoperită de griji și îndatoriri.”
26. „Pleșește-te în liniște în orice direcție și gustă libertatea alpinistului.”
27. „Oriunde mergem în munți, sau într-adevăr în oricare dintre câmpurile sălbatice ale lui Dumnezeu, găsim mai mult decât căutăm”.
28. „Viața nu pare nici lungă, nici scurtă și nu luăm mai multă atenție să economisim timp sau să ne grăbim decât copacii și stelele. Aceasta este libertatea adevărată, un bun tip practic de nemurire.”
29. „Bătălia pentru conservare trebuie să continue la nesfârșit. Face parte din războiul universal dintre bine și rău.”
30. „Din toate căile pe care le parcurgeți în viață, asigurați-vă că câteva dintre ele sunt murdărie.”
Citește și: Citate de ceață

Citate perspicace John Muir care te vor emoționa

31. „Când cineva trage de un singur lucru din natură, îl găsește atașat de restul lumii.”
32. „Când încercăm să alegem ceva de la sine, găsim că este legat de orice altceva din Univers.”
33. „O singură atingere de natură face ca întreaga lume să fie rudă.”
34. „Nu am văzut niciodată un copac nemulțumit. Se prind de pământ de parcă le-ar plăcea și, deși s-au înrădăcinat repede, călătoresc atât de departe cât facem noi.”
35. „Maneviți o carte ca o albină cu o floare, extrageți-i dulceața, dar nu o deteriora.”
36. „Frumusețe dincolo de gând peste tot, dedesubt, sus, făcută și fiind făcută pentru totdeauna.”
37. „În cele mai bune vremuri ale noastre totul se transformă în religie, toată lumea pare o biserică și altarele munților.”
38. „Cu cât este mai adâncă singurătatea, cu atât mai puțin sentimentul de singurătate și cu atât mai aproape de prietenii noștri.”
39. „Orice privire asupra vieții unui animal o accelerează pe a noastră și o face cu atât mai mare și mai bună din toate punctele de vedere.”
40. „Totuși, prin tot acest stres, pădurea este menținută într-o frumusețe minunată.”
41. „Oricine poate face o zi de orice dimensiune și poate regla răsăritul și apusul propriului soare și strălucirea strălucirii lui.”
42. „Faceți un curs în apă și aer bune și, în veșnica tinerețe a Naturii, vă puteți reînnoi pe a voastră. Du-te liniștit, singur; nici un rău nu ți se va întâmpla.”

Citate John Muir despre admirația sa pentru frumusețea lumii

43. „Să te trezești devreme într-un weekend pentru a porni pe potecă este un sacrificiu care merită din plin atunci când ajungi la un vârf de munte la timp pentru a surprinde răsăritul.”
44. „Râurile nu curg prin noi, ci prin noi, tremurând, furnicănd, vibrând fiecare fibră și celulă a substanței corpului nostru, făcându-le să alunece și să cânte.”
45. „Una dintre cele mai bune moduri de a vedea florile copacilor este să te cațări într-unul dintre cei mai înalți copaci și să intri în contact aproape, furnicănd cu ei, apoi să arăți larg.”
46. ​​„Am fugit acasă la lumina lunii cu pași fermi; căci dragostea soarelui m-a făcut puternic.”
47. „Natura este mereu la lucru construind și trăgând în jos, creând și distrugând, menținând totul să se învârtească și să curgă, fără să permită odihnă decât în ​​mișcare ritmică, alungând totul într-un cântec nesfârșit dintr-o formă frumoasă în alta.”
48. „Acest spectacol grandios este etern. Este mereu răsărit undeva; roua nu se usucă niciodată toată deodată; un duș cade pentru totdeauna; vaporii cresc mereu.”
49. „Ca toți ceilalți, am fost mereu pasionat de flori, atras de frumusețea și puritatea lor exterioară. Acum, ochii mei s-au deschis la frumusețea lor interioară, dezvăluind deopotrivă urme glorioase ale gândurilor lui Dumnezeu și conducând și mai departe în cosmosul infinit.”
50. „Lacul, o oglindă perfectă care reflectă cerul și munții cu stelele și copacii lor și sculptura minunată, toată măreția lor rafinată și dublată, o imagine minunat de impresionantă, care părea să aparțină mai mult cerului decât pământului.”
51. „Dar cele mai întunecate scripturi ale munților sunt luminate cu pasaje strălucitoare ale iubirii care nu eșuează niciodată să se facă simțite atunci când cineva este singur.”
52. „Umbre lungi, albastre, cu margini țepoase s-au strecurat peste câmpurile de zăpadă, în timp ce o strălucire trandafirie, la început puțin vizibilă, s-a adâncit treptat și a acoperit fiecare vârf de munte, spălând ghețarii și stâncile aspre de deasupra lor. Aceasta a fost strălucirea alpină, pentru mine cea mai impresionantă dintre toate manifestările terestre ale lui Dumnezeu.”
53. „Atât de extraordinară este Natura cu comorile ei cele mai alese, cheltuind frumusețea plantelor în timp ce petrece soarele, revarsând-o în pământ și mare, grădină și deșert. Și astfel frumusețea crinilor cade asupra îngerilor și oamenilor, urșilor și veverițelor, lupilor și oilor, păsărilor și albinelor.”

Citate John Muir despre dragostea lui pentru munți

54. „Nu există nimic mai elocvent în natură decât un pârâu de munte.”
55. „La atingerea acestei lumini divine, munții păreau să se aprindă de o conștiință religioasă răpită și stăteau tăcuți ca niște închinători devotați care așteptau să fie binecuvântați.”
56. „Munții sunt fântâni de oameni, precum și de râuri, de ghețari, de sol fertil.”
57. „Suntem acum în munți și ei sunt în noi, aprinzând entuziasmul, făcând fiecare nerv să tremure, umplând fiecare por și celulă a noastră.”
58. „Dormi în uitarea tuturor bolnavilor. Dintre toate înălțimea accesibilă muritorilor, nu există nici o înălțime comparabilă cu munții.”
59. „Din toate lanțurile muntoase pe care le-am escaladat, cel mai bine îmi place Sierra Nevada.”

Citate care provoacă pe gânduri John Muir

60. „Trebuie să lucrezi pentru frumusețe ca și pentru pâine.”
61. „Din fericire, greșeala nu poate dura. Curând sau târziu, trebuie să se întoarcă acasă în Hades, în timp ce un bun compensator trebuie să urmeze cu siguranță.”
62. „Picăturile de ploaie înfloresc strălucitor în curcubeu și se transformă în flori în gazon, dar zăpada vine în plină floare direct din cerul întunecat și înghețat.”
63. „Nu opoziție oarbă față de progres, ci opoziție față de progres oarbă.”
64. „Puțini sunt cu totul surzi la predicarea pinii. Predicile lor de pe munte ajung la inimile noastre.”
65. „Fiecare celulă ascunsă palpită de muzică și viață, fiecare fibră palpită precum coardele harpei.”
66. „Nu-mi place nici cuvântul hike, nici chestia. Oamenii ar trebui să se plimbe în munți, nu să facă drumeții!
67. „Când cineva este singur noaptea în adâncurile acestor păduri, liniștea este în același timp îngrozitoare și sublimă. Fiecare frunză pare să vorbească.”
68. „Naturalul și comunul este cu adevărat mai minunat și mai misterios decât așa-zisul supranatural. Într-adevăr, majoritatea miracolelor despre care auzim sunt infinit mai puțin minunate decât cele mai comune fenomene naturale atunci când sunt văzute corect.”
69. „Știu că trupurile noastre au fost făcute să prospere numai în aer pur și scenele în care se găsește aerul pur.”
70. „Dacă s-ar pune un pin într-o piață a orașului, ce admirație ar emoționa! Cu toate acestea, cine este conștient de mulțimile de pini din pădurile libere, deși deschise tuturor

71. „Omul trebuie să fie conștient de originea sa ca copil al Naturii.”
72. „S-a spus că copacii sunt oameni imperfecți și par să-și plângă închisoarea înrădăcinată în pământ.”
73. „Adus într-o relație corectă cu pustia, el ar vedea că nu era o entitate separată înzestrată cu un drept divin de a-și supune semenii și de a distruge moștenirea comună, ci mai degrabă o parte integrantă a unui întreg armonios.”
74. „Dacă sufletul meu ar putea scăpa de această așa-numită închisoare, să i se acorde toată lista de atribute acordate în general spiritelor, prima mea excursie pe aripile spiritelor nu ar fi printre vulcanii lunii.”

Scurte, dar care merită, Citate John Muir pentru a vă face să gândiți

75. „Pare supranatural, dar numai pentru că nu este înțeles.”
76. „Toți călătorim împreună pe Calea Lactee, copaci și oameni.”
77. „Ar trebui să mergi în pădure pentru siguranță, dacă nu pentru nimic altceva.”
78. „Natura în pădurile ei verzi și liniștite vindecă și calmează toate suferințele.”
79. „Zăpada se topește în muzică.”
80. „Și mă duc în pădure, să-mi pierd mințile și să-mi găsesc sufletul.”
81. „Lucrările de primăvară se desfășoară cu entuziasm vesel.”
82. „Priviți în sus și în jos și în jurul vostru!”
83. „Sunt bine din nou, am prins viață în vânturile răcoroase și în apele cristaline ale munților.”

Citate John Muir care vă vor oferi o perspectivă mai largă

84. „Învăț să trăiesc aproape de viețile prietenilor mei fără să-i văd vreodată. Nicio milă de nicio măsură nu poate separa sufletul tău de al meu.”
85. „Majoritatea oamenilor sunt pe lume, nu în ea. Nu aveți simpatie sau relație conștientă cu nimic despre ei, nedifuzați, separati și rigid singuri ca marmura de piatră lustruită, atingând dar separat.”
86. „Se învață că lumea, deși făcută, este încă făcută; că aceasta este încă dimineața creației; că acum se nasc munți de mult concepuți, canale trasate pentru râuri care vin, bazine scobite pentru lacuri.”
87. „Niciun sinonim pentru Dumnezeu nu este atât de perfect ca frumusețea. Fie că este văzut cum sculptând liniile munților cu ghețari, sau adunând materie în stele, sau plănuind mișcările apei sau grădinăritul, totuși totul este frumusețe!”
88. „Cât de înguste suntem noi, egoiste, creaturi îngâmfate în simpatiile noastre! Cât de orb față de drepturile întregului rest al creației!”
89. „În comparație cu puritatea intensă, cordialitatea și frumusețea Naturii, cele mai delicate rafinamente și culturi ale civilizației sunt barbari grosolane.”
90. „Totuși, cât de mult muncesc cei mai mulți oameni pentru simplu praf, cenuşă și grijă, fără să se gândească la creșterea în cunoaștere și har, fără a avea timp să treacă în vedere propria ignoranță.”
91. „Omul pare a fi singurul animal a cărui hrană îl murdărește, necesitând multă spălare și bavete și șervețele asemănătoare cu scuturi. Alunițele care trăiesc în pământ și mănâncă viermi slăbănoși sunt totuși la fel de curate ca focile sau peștii, ale căror vieți sunt o singură spălare perpetuă.”
92. „Cu câteva minute în urmă, fiecare copac era entuziasmat, înclinându-se în fața furtunii hohote, fluturându-se, învârtindu-și ramurile într-un entuziasm glorios ca închinarea. Dar, deși pentru urechea exterioară acești copaci sunt acum tăcuți, cântecele lor nu încetează niciodată.”
93. „Frumusețea proaspătă deschide ochii oriunde este văzută cu adevărat, dar însăși abundența și completitudinea frumuseții comune care ne împodobesc pașii împiedică absorbția și apreciarea ei.”

Citate John Muir despre realizările și descoperirile sale

94. „Nu ne-am gândit la nimic să alergăm înainte de zece sau duzină de mile înainte de a ne întoarce; pentru că noi nu știam nimic despre a lua timp lângă soare și niciunul dintre noi nu avea ceas în acele zile.”
95. „Îmi pierd zile prețioase. Degenerez într-o mașină pentru a face bani. Nu învăț nimic în această lume trivială a bărbaților. Trebuie să mă despart și să ies în munți să aflu veștile.”
96. „Dar tatăl meu am fost atât de instruit de către tatăl meu mai presus de toate ca să evit laudele, încât mi-a fost teamă să citesc acele anunțuri amabile din ziare și nu le-am tăiat sau păstrat niciodată, ci doar le-am aruncat o privire și mi-am întors ochii de la privit. vanitate.”
97. „Ca majoritatea celorlalte lucruri care nu aparent sunt utile omului, are puțini prieteni, iar întrebarea oarbă, „De ce a fost făcută
” continuă și continuă fără să ghicească că în primul rând ar fi fost făcută pentru sine.”
98. „Dar nici o pedeapsă, oricât de sigură și de severă, nu a fost de vreun folos împotriva atracției câmpurilor și pădurilor. Avea alte utilizări, dezvoltarea memoriei etc., dar pentru a ne ține acasă nu era deloc de folos.”
99. „Cât voi trăi, voi auzi cascade și păsările și vânturile cântând. Voi interpreta stâncile, voi învăța limbajul inundațiilor, al furtunii și al avalanșei. Mă voi familiariza cu ghețarii și grădinile sălbatice și mă voi apropia cât de mult pot de inima lumii.”
100. „Corpul pare să simtă frumusețe atunci când este expus la el, așa cum simte focul de tabără sau razele soarelui, pătrunzând nu numai prin ochi, ci în egală măsură prin toată carnea ca o căldură radiantă, făcând ca o plăcere extatică pasională să strălucească inexplicabilă.”
101. „Obișnuiam să-l invidiam pe tatăl rasei noastre, locuind așa cum a făcut el în contact cu câmpurile și plantele nou-făcute ale Edenului; dar nu mai fac asta pentru că am descoperit că și eu trăiesc în „zorii creației”. Stelele dimineții încă cântă împreună, iar lumea, încă nefăcută pe jumătate, devine din ce în ce mai frumoasă.”
102. „Puține locuri din această lume sunt mai periculoase decât acasă. Nu vă temeți, așadar, să încercați trecătorile montane. Ei vor ucide grija, te vor salva de apatia mortală, te vor elibera și vor chema fiecare facultate la acțiuni viguroase și entuziaste.”
103. „Ce greu de realizat că fiecare tabără de oameni sau fiare are acest glorios firmament înstelat drept acoperiș! În astfel de locuri stând singuri pe vârful muntelui, este ușor să ne dăm seama că orice cuiburi speciale ne facem, frunze și mușchi, precum marmotele și păsările, sau corturile sau piatra grămadă, locuim cu toții într-o casă cu o singură cameră. Lumea cu firmamentul pentru acoperiș și navighează în spațiile cerești fără a lăsa nicio urmă.”
104. „Corabia noastră bună părea și ea un lucru al vieții, marea sa inimă de fier bătând prin calm și furtună, un spectacol cu ​​adevărat nobil. Dar gândește-te la inimile acestor balene, care bate calde împotriva mării, zi și noapte, prin întuneric și lumină, mai departe de secole; cum sângele roșu trebuie să curgă și să gâlgâie înăuntru și ieșit, găleți pline, butoaie pline la un ritm!”
105. „Nelegiuirile făcute copacilor, greșelile de orice fel, sunt făcute în întunericul ignoranței și al necredinței, pentru că atunci când vine lumina, inima oamenilor este întotdeauna dreaptă.”
106. „În nici un subiect nu sunt ideile noastre mai deformate și mai jalnice decât despre moarte. Lăsați copiii să meargă cu Natura, lăsați-i să vadă îmbinările și comuniunile frumoase ale morții și ale vieții, unitatea lor veselă, nedespărțită, așa cum este învățată în păduri și pajiști, câmpii și munți și pâraie ale binecuvântatei noastre stele și vor învăța că moartea este într-adevăr fără usturime , și frumos ca viața, și că mormântul nu are biruință, căci nu se luptă niciodată.”
107. „Viețile comerciale încărcate de griji pe care le ducem ne închid ochii la operațiunile lui Dumnezeu ca muncitor, deși desfășurate deschis pentru ca toți cei care vor privi să vadă.”

Citate John Muir pentru a vă oferi o idee despre ceea ce el a considerat o zi frumoasă

108. „O altă zi glorioasă, aerul la fel de delicios pentru plămâni ca nectarul pentru limbă; într-adevăr, corpul pare un singur palat și furnică în mod egal pe tot parcursul.”
109. „Lumina blândă a dimineții cade peste pădurile în curs de coacere de stejar și ulm, nuc și hickory, iar toată Natura este gânditoare și calmă.”
110. „În această pustie tăcută și senină, cei obosiți pot obține o baie de inimă într-o pace perfectă.”
111. „A lua masa cu un ghețar într-o zi însorită este un lucru glorios și face ridicol o sărbătoare comună cu carne și vin. Ghețarul mănâncă dealuri și razele de soare.”
112. „A sta în singurătate, a gândi în singurătate doar cu muzica pârâului și cedrul pentru a rupe curgerea tăcerii, acolo constă valoarea sălbăticiei.”
113. „Ce psalm cânta furtuna și cât de proaspăt mirosul pământului și al frunzelor spălate și cât de dulci sunt glasurile liniștite ale furtunii!”
Citate John Muir care te vor face să explorezi sălbăticia
114. „Vino în pădure, căci aici este odihnă. Nu există odihnă ca cea a pădurilor verzi și adânci.”
115. „Urcă munții și află vestea lor bună. Pacea naturii va curge în tine ca soarele în copaci.”
116. „Pentru iubitorul de sălbăticie, Alaska este una dintre cele mai minunate țări din lume.”
117. „Cine n-ar fi alpinist! Aici sus, toate premiile lumii par nimic.”
118. „Toată lumea sălbatică este frumoasă și nu contează decât unde mergem, spre înalți sau joase, păduri sau câmpii, pe mare sau pământ sau jos printre cristalele valurilor sau sus într-un balon pe cer; prin toate climatele, calde sau reci, furtunile și calmurile, pretutindeni și mereu suntem în frumusețea și iubirea veșnică a lui Dumnezeu. Atât de adevărat este acesta, locul în care șansa să fim pare întotdeauna cel mai bun.”
119. „Totuși, de două ori fericit este omul căruia vârfurile înalte ale munților sunt la îndemână, căci luminile care strălucesc acolo luminează tot ce se află dedesubt.”
120. „Natura este întotdeauna drăguță, invincibilă, veselă, orice este făcut și suferit de creaturile ei. Ea le vindecă toate cicatricile, fie în stânci, fie în apă, fie în cer sau în inimi.”
121. „A merge în pădure înseamnă a merge acasă, pentru că presupun că am venit din pădure inițial. Dar în unele dintre pădurile naturii, călătorul aventuros pare o creatură slabă, nedorită; fiarele sălbatice și vremea care încearcă să-l omoare, rangul, vegetația încâlcită, înarmată cu sulițe și ace înțepătoare, barându-i drumul și făcând vieții o luptă grea.”
122. „Cu cât văd mai multe căprioare, cu atât îi admir mai mult ca alpinişti. Ei își croiesc drum în inima celor mai aspre singurătăți cu o rezervă netedă de forță, prin curele dense de tufiș și păduri împodobite cu copaci căzuți și grămezi de bolovani, prin canoane, pâraie răcnitoare și câmpuri de zăpadă, arătând mereu frumusețe și curaj.”
123. „Aici sunt rădăcinile întregii vieți din văi și aici, mai simplu decât în ​​altă parte, se manifestă fluxul etern al Naturii.”
124. „Chiar și bolnavii ar trebui să încerce aceste așa-zise treceri periculoase pentru că, pentru fiecare nefericit pe care îl ucid, vindecă o mie.”
125. „Când contemplăm întregul glob ca pe o singură picătură de rouă mare, striată și presărată de continente și insule, zburând prin spațiu cu alte stele, toate cântând și strălucind împreună ca una, întreg universul apare ca o furtună infinită de frumusețe.”

Citate informative John Muir despre motivul pentru care ar trebui să conservăm natura

126. „Importanța practică a conservării pădurilor noastre este sporită de relațiile lor cu clima, solul și cursurile de apă.”
127. „Aceasta este rezervația proprie a Naturii și orice iubitor de sălbăticie se va bucura alături de mine că este atât de bine apărat de ger bun.”
128. „Cât de îngrozitor de sincere trebuie să fie cuvintele furtunilor și cutremurelor către cei obișnuiți cu ipocriziile blânde ale societății.”
129. „Fiecare națiune civilizată din lume a fost obligată să aibă grijă de pădurile sale, la fel și noi, dacă risipa și distrugerea nu vor merge până la capătul amar, lăsând America la fel de sterilă precum Palestina sau Spania.”
130. „Crearea faimosului New York Central Park s-a opus chiar și de către oameni buni, cu smerenie, perseverență și ingeniozitate, dar dreptatea și-a câștigat calea, iar acum acel parc este apreciat. Așa că credem cu încredere că va fi cu marile noastre parcuri naționale și rezervații forestiere.”
131. „Dacă oamenii, în general, ar putea fi băgați în pădure, chiar și pentru o dată, pentru a auzi copacii vorbind de la sine, toate dificultățile în calea conservării pădurilor ar dispărea.”
132. „Civilizația noastră brută generează o multitudine de nevoi, iar legiuitorii sunt mereu la capătul inteligenței lor. S-au inventat sala și teatrul și biserica, iar învățământul obligatoriu. De ce să nu adăugați recreere obligatorie
Strămoșii noștri au făcut lanțuri de datorie și obișnuință, care ne leagă în pofida libertății noastre lăudate, iar noi înșine, în disperare, adăugăm legături la legătură, gemu și făcând legi medicinale pentru alinare. Cu toate acestea, puțini se gândesc la odihna pură sau la puterea de vindecare a Naturii.”
133. „Poluarea, întinarea, mizeria sunt cuvinte care nu ar fi fost create niciodată dacă omul ar fi trăit conform Naturii. Păsările, insectele, urșii mor la fel de curat și sunt aruncați la fel de frumos ca muștele. Pădurile sunt pline de copaci morți și pe moarte, dar au nevoie ca frumusețea lor să completeze frumusețea celor vii. Ce frumoasă este toată moartea!”
134. „Cât de puţină se ţine seama de faptele Naturii! Ce ziar își publică rapoartele
Cine publică partiturile vânturilor sau muzica scrisă a apei scrisă în liniile râului
Cine raportează și lucrează și căile norilor, acele creații minunate care iau ființă în fiecare zi ca niște munți proaspăt răsturnați
Și ce record este păstrat de culorile Naturii
Hainele pe care le poartă
Din păsările ei, fiarele ei, vitele ei

135. „Acești distrugători de temple, adepți ai comercialismului devastator, par să aibă un dispreț desăvârșit pentru Natură și, în loc să-și ridice ochii către Dumnezeul munților, îi ridică la dolarul Atotputernic.”

Citate John Muir despre credințele sale și credința în Dumnezeu

136. „O, aceste zile de munte imense, calme, fără măsură, zile în a căror lumină totul pare la fel de divin, deschizând o mie de ferestre pentru a ne arăta pe Dumnezeu.”
137. „Dumnezeu a îngrijit de acești copaci, i-a salvat de secetă, boli, avalanșe și o mie de furtuni și inundații. Dar nu-i poate salva de proști”.
138. „În sălbăticia lui Dumnezeu se află nădejdea lumii, marea pustie proaspătă, nestăpânită, nerăscumpărată. Hamul urâtor al civilizației cade, iar rănile se vindecă înainte să ne dăm seama.”
139. „Străcile şi apele etc., sunt cuvinte ale lui Dumnezeu, la fel şi oamenii. Cu toții curgem dintr-un suflet de fântână. Toate sunt expresii ale unei singure iubiri.”
140. „Dumnezeu nu apare și curge afară, numai din crăpăturile înguste și fântânile rotunde găurite ici și colo, în rase și locuri favorizate, ci El curge în curenți neîmpărțiți, fără țărm și fără margini peste crezuri și forme și tot felul de civilizații, și popoare și fiare, saturând totul și izvorând totul.”

Citate amuzante de John Muir care își exprimă inteligența

141. „Doar mergând singur în tăcere, fără bagaje, poți intra cu adevărat în inima sălbăticiei. Toate celelalte călătorii sunt doar praf și hoteluri și bagaje și vorbărie.”
142. „Aș prefera să fiu în munți gândindu-mă la Dumnezeu, decât în ​​biserică gândindu-mă la munți”.
143. „Fiecare obiect natural este un conducător al divinității și doar intrând în contact cu el putem fi umpluți de Duhul Sfânt.”
144. „Nimic dolarabil nu este sigur.”

Mai multe Citate John Muir pe care veți dori să le citiți

145. „Lumea, ni se spune, a fost făcută special pentru om. O prezumție nesusținută de toate faptele. O clasă numeroasă de oameni este dureros de uimită ori de câte ori găsesc ceva, viu sau mort, în tot universul lui Dumnezeu, pe care nu pot să mănânce sau să facă într-un fel ceea ce ei numesc util pentru ei înșiși.”
146. „Am ieșit doar la o plimbare și, în cele din urmă, am ajuns la concluzia că stau afară până la apusul soarelui, pentru că am descoperit că ieșirea era într-adevăr să intru.”
147. „Mi-am luat rămas bun de la invențiile mecanice, hotărât să-mi dedic restul vieții studiului invențiilor lui Dumnezeu.”
148. „Nimic mai ceresc nu pot concepe. Cât de blând bat vântul! Rare pot fi numiți acești curenți de aer liniștiți vânturi. Ele par chiar respirația Naturii, șoptind pace oricărei ființe vii.”
149. „Orice prost poate distruge copacii. Ei nu pot fugi; iar dacă ar putea, ar fi totuși distruși, urmăriți și vânați, atâta timp cât s-ar putea scoate distracție sau un dolar din pieile lor de scoarță, coarnele ramificate sau coloana vertebrală magnifică a bolovanului.”
150. „Nu am întâlnit încă vreo urmă de dovezi care să pară să arate că un animal a fost vreodată făcut pentru altul la fel de mult pe cât a fost făcut pentru el însuși.”
151. „Aici aș putea rămâne legat pentru totdeauna doar cu pâine și apă și nici n-aș fi singur; prietenii și vecinii iubiți, pe măsură ce dragostea pentru toate creștea, ar părea cu atât mai aproape, indiferent de kilometri și munți dintre noi.”
152. „S-ar putea să-ți fie puțin frig în unele nopți pe vârfurile munților deasupra liniei lemnului, dar vei vedea stelele și, treptat, vei putea dormi suficient în patul orașului tău, sau cel puțin în mormântul tău. Rămâneți treaz cât timp puteți, în conace de munte atât de rare.”
153. „Toată lumea era înaintea mea și fiecare zi era o sărbătoare, așa că nu mi s-a părut important în care sălbăticie a lumii ar trebui să rătăcesc mai întâi.”
154. „Când California era sălbatică, era cea mai înflorită parte a continentului.”
155. „Parcul Yosemite este un loc de odihnă. Nimeni nu poate scăpa de farmecele lui. Frumusețea sa naturală curăță și încălzește ca un foc și vei fi dispus să stai pentru totdeauna într-un singur loc, ca un copac.”
156. „Există asta în privirea unei flori care poate uneori să-i controleze pe cei mai mari dintre stăpânii lăudăroși ai creației.”
157. „Este mai ușor să simți decât să realizezi sau să explici în orice fel măreția Yosemite. Mărimile rocilor, copacilor și pâraielor sunt atât de delicat armonizate, încât sunt în mare parte ascunse.”
158. „Majoritatea oamenilor care călătoresc privesc doar la ceea ce sunt direcționați să privească. Mare este puterea producătorului de ghiduri, oricât de ignorant este.”
159. „Din praful pământului, din fondul elementar comun, Creatorul a făcut homo sapiens. Din același material, el a făcut orice altă creatură, oricât de nocive și nesemnificativă pentru noi. Sunt tovarăși născuți de pe pământ și semenii noștri muritori.”
160. „Uneori, atât de departe de a fi completă este simpatia între părinți și copii și atât de mult seamănă cu fiarele sălbatice băieții, păgânii care se luptă, mușcă și cățără.”

Ce vă place cel mai mult la natură

Natura este una dintre cele mai semnificative și mai unice caracteristici pe care le are lumea. Cu toate acestea, mulți oameni uită frumusețea pe care o deține și o neglijează.
John Muir a privit-o diferit și a văzut frumusețea din spatele ei. Și-a petrecut întreaga viață pledând pentru păstrarea acestei minuni și a adus cu succes o influență semnificativă în epoca modernă.
Ideea lui despre natură este aici pentru a ne aminti că există mai multe în ea care pot fi văzute cu ochiul liber. Trebuie doar să avem impulsul de a explora și descoperi frumusețea din ea. Așa că ieșiți, plimbați-vă departe și uitați-vă în jur pentru a vedea tot ce are de oferit lumea.
Îți place și ție în aer liber
Care citat este preferatul tău
Spune-ne în comentariile de mai jos.