Această colecție de Terence McKenna vă va oferi o înțelegere aprofundată a părerilor sale despre cultură și droguri.
Terence McKenna a fost un etnobotanist și un mistic excepțional. Studiile l-au determinat să vină cu ideea de a cultiva ciuperci magice acasă.
Sunt multe lucruri interesante de învățat de la el.
Așadar, dacă vrei să afli mai multe despre părerile lui, atunci ai ajuns la locul potrivit! Asigurați-vă că adăugați acest lucru la lecturile dvs. obligatorii!
Bucurați-vă!
Și nu uitați să verificați aceste citate Ram Dass și citate Alan Watts.

Cele mai bune citate Terence McKenna

1. „Ești un explorator și ne reprezinți specia, iar cel mai mare bine pe care îl poți face este să aduci înapoi o idee nouă, pentru că lumea noastră este pusă în pericol de absența ideilor bune.”
2. „Trebuie să iei în serios ideea că înțelegerea universului este responsabilitatea ta, pentru că singura înțelegere a universului care îți va fi de folos este propria ta înțelegere.”
3. „Dacă cuvintele „viață”, „libertate” și „căutarea fericirii” nu includ dreptul de a experimenta propria ta conștiință, atunci declarația de independență nu merită cânepa pe care a fost scrisă .”
4. „Natura nu este dușmanul nostru, de violat și cucerit. Natura suntem noi înșine, pentru a fi prețuită și explorată.”
5. „Am fost pe Lună, am trasat adâncurile oceanului și inima atomului, dar ne este frică să privim în interior, spre noi înșine, pentru că simțim că acolo se confundă toate contradicțiile.”
6. „Ceea ce numim realitate nu este de fapt nimic altceva decât o halucinație sancționată cultural și consolidată lingvistic.”
7. „Viața trăită în absența experienței psihedelice pe care se bazează șamanismul primordial este viața trivializată, viața negata, viața înrobită ego-ului.”
8. „Nu ne naștem copiii în lumea naturii. Ne naștem copiii în lumea culturii.”

Citate celebre Terence McKenna

9. „Dacă nu ai un plan, devii parte din planul altcuiva.”
10. „Haosul este ceea ce am pierdut legătura. Acesta este motivul pentru care i se dă un nume prost. Este temut de arhetipul dominant al lumii noastre, care este ego-ul, care se strânge pentru că existența sa este definită în termeni de control.”
11. „Televiziunea este prin natură dominatorul drogului prin excelență. Controlul conținutului, uniformitatea conținutului, repetabilitatea conținutului îl fac inevitabil un instrument de constrângere, spălare a creierului și manipulare.”
12. „Costul sanatatii mentale in aceasta societate este un anumit nivel de alienare.”
13. „Tensiunea din lume este tensiunea dintre ego și feminin, nu între masculin și feminin.”
14. „Psihedelicele sunt ilegale, nu pentru că un guvern iubitor este îngrijorat că ai putea sări dintr-o fereastră de la etaj. Psihedelicele sunt ilegale deoarece dizolvă structurile de opinie și modelele de comportament și procesare a informațiilor stabilite cultural. Ei vă deschid posibilitatea ca tot ceea ce știți să fie greșit.”
15. „Imaginația este scopul istoriei. Văd cultura ca pe un efort de a ne realiza visele colective.”
16. „Nimeni nu este mai inteligent decât ești. Și dacă ei sunt La
ce bine vă face înțelegerea lor

Citate Terence McKenna care te vor motiva

17. „Natura iubește curajul. Vă asumați angajamentul, iar natura va răspunde acelui angajament înlăturând obstacole imposibile.”
18. „Ești o ființă divină. Tu contează, contează. Vii din tărâmuri de putere și lumină inimaginabile și te vei întoarce în acele tărâmuri.”
19. „Problema nu este să găsești răspunsul, ci să înfrunți răspunsul.”
20. „Trebuie să creăm cultură, să nu ne uităm la televizor, să nu citim reviste, să nu ascultăm nici măcar NPR. Creează-ți propriul roadshow. Legătura dintre spațiu și timp în care ești acum este sectorul cel mai imediat al universului tău.”
21. „Natura sintactică a realității, adevăratul secret al magiei, este că lumea este făcută din cuvinte.”
22. „Singura experiență reală care contează este a ta.”
23. „Ni se spune: „Nu, ești neimportant, ești periferic. Obțineți o diplomă, obțineți un loc de muncă, obțineți asta, obțineți asta, și atunci ești un jucător. Nici măcar nu vrei să joci acel joc.”
24. „Nu mai consuma imagini și începe să le produci.”
25. „Cred că aceasta este treaba fiecăruia dintre noi – să ne arătăm cele mai bune jucării și cele mai bune trucuri care ne ridică pe noi și pe prietenii noștri la niveluri din ce în ce mai înalte. Acest proces de bootstrapping nu are sfârșit. Viitorul minții și corpului uman și viitorul oamenilor împreună este nesfârșit de strălucitor.”

Citate Terence McKenna pentru a te ajuta să apreciezi natura

26. „Misterul este în corp și în modul în care corpul se transformă în natură.”
27. „Suntem ca niște animale de corali încorporate într-un recif tehnologic de obiecte psihice extrudate.”
28. „Natura este de fapt scopul de la sfârșitul istoriei.”
29. „Natura nu este materia goală, despiritualizată, aglomerată pe care o moștenim din fizica modernă. Dar este în schimb un fel de inteligență, un fel de minte.”
30. „Să declarăm că natura este legitimă. Noțiunea de plante ilegale este odioasă și ridicolă.”
31. „Și dacă cunoașteți cuvintele din care este făcută lumea, puteți face din ea orice doriți.”
32. „Natura nu este doar zborul aleatoriu al atomilor prin câmpuri electromagnetice.”
33. „Este dificil să măsori oceanul, dar putem fi măsurați după el, să-l confruntăm și să fim în el.”
34. „Natura este un fel de entitate cu minte.”
35. „Natura nu este mută; este un om surd”.
36. „Este de la sine înțeles că natura este vie, conștientă și răspunde.”

Citate Terence McKenna despre înțelegerea vieții
37. „Avem tendința de a ne lipsi de putere. Tindem să credem că nu contează. Și, prin a lua această idee pentru noi înșine, dăm totul altcuiva, altcuiva.”
38. „Nimic nu durează, dar nimic nu se pierde.”
39. „Fiecare pas în libertate conține în el potențialul unei mai mari sclavii.”
40. „Cele mai frumoase lucruri din univers sunt în interiorul minții umane.”
41. „Abilitatea noastră de a ne distruge este imaginea în oglindă a capacității noastre de a ne salva.”
42. „Suntem prinși într-un mister, acoperiți într-o enigmă, încuiați într-o ghicitoare.”
43. „Frumusețea este autodefinită, percepută și înțeleasă fără ambiguitate. Sunt lucrurile care se află sub pielea existențelor noastre individuale.”
44. „Scopul vieții este de a te familiariza cu acest corp de după moarte, astfel încât actul de a muri să nu creeze confuzie în psihic.”
45. „Nimic nu vine neanunțat, dar mulți pot rata anunțul. Așa că este foarte important să-ți asculți propria intuiție, mai degrabă decât să treci prin ea.”
46. ​​„Este lumină la capătul tunelului. Problema este că tunelul este în fundul minții tale. Și dacă nu te duci în spatele minții tale, nu vei vedea niciodată lumina de la capătul tunelului.”
47. „Nu te îndoi în genunchi pentru a depune o petiție culturii oficiale pentru drepturile tale. Le ia.”
48. „Viața, examinată cu atenție, este de fapt o formă de literatură alegorică cu o grilă de construcție strânsă deasupra ei.”
49. „Toți suntem celule ale unui corp mult mai mare și, la fel ca celulele propriului nostru corp, ne este greu să vedem întregul tipar al întregului lucru care se întâmplă și totuși putem simți că există un scop, și există un model.”
50. „Ar trebui să ne uităm înăuntru; căile inimii duc către universuri apropiate pline de viață și afecțiune pentru umanitate.”
51. „Sunt momente când totul pare să meargă bine și momente când totul pare să meargă prost.”

Citate Terence McKenna despre droguri

52. „Drogurile induc paranoia și psihoza la persoanele care nu au luat niciodată”.
53. „De fapt, despre asta este vorba şamanismul, despre ce este sfârşitul istoriei, despre ce sunt drogurile psihedelice, mergem pe marginea unei transformări ontologice a ceea ce înseamnă a fi uman.”
54. „Transformarea limbajului prin droguri psihedelice este un factor central al evoluției matricei sociale din restul secolului.”
55. „Dependența de droguri este rezultatul unui comportament obișnuit, neexaminat și obsesiv; acestea sunt tocmai tendințele din structura noastră psihologică pe care psihedelicele le atenuează.”
56. „Troarea drogurilor este o teroare a renunțării la control. Acesta este ceea ce oamenii sunt cel mai alarmați de psihedelice – este renunțarea la control.”
57. „Drogurile nu sunt confortabile și oricine crede că este confortabil sau chiar evadător nu ar trebui să se joace cu droguri decât dacă este dispus să-și frece nasul în propriile lucruri.”
58. „Când omenirea va înțelege potențialul experienței cu drogurile halucinogene, va fi descoperit focul pentru a doua oară.”
59. „Un lucru interesant despre medicamente este adesea că, atunci când este descoperit un nou medicament, este nevoie de mult timp pentru a-ți da seama cum să o faci.”
60. „Ce sunt psihedelicele pentru noi ca specie, mai degrabă decât pentru fiecare dintre noi ca individ, ceea ce sunt pentru noi ca specie este o enzimă care catalizează capacitatea de a face limbaj”.
61. „Nu există nicio îndoială că o societate care își propune să controleze consumul de droguri de către cetățenii săi pornește pe calea alunecoasă către totalitarism.”

Citate Terence McKenna care deschide ochii despre civilizație și lume

62. „Civilizația occidentală este o armă încărcată îndreptată spre capul acestei planete.”
63. „Chiar aici și acum, la o quantă distanță, se înfierbează un univers de inteligență activă care este transumană, hiperdimensională și extrem de extraterestră.”
63. „Ceea ce motivează astăzi sentimentele religioase este dorința de contact cu acest alt univers.”
65. „Istoria umană este un vis Gaian.”
66. „Este clar o criză a două lucruri: conștiință și condiționare. Avem puterea tehnologică, abilitățile de inginerie de a ne salva planeta, de a vindeca boli, de a hrăni pe cei flămânzi, de a pune capăt războiului; dar ne lipsește viziunea intelectuală, capacitatea de a ne răzgândi.”
67. „Trebuie să ne decondiționăm de 10.000 de ani de comportament rău – nu este ușor.”
68. „Adesea îmi place să cred că harta noastră a lumii este greșită, că acolo unde am centrat fizica, ar trebui să plasăm de fapt literatura ca metaforă centrală din care vrem să lucrăm.”
69. „Sunt sigur că răspunsul la toate misterele care ne dezechilibrează viziunea asupra lumii trebuie să fie înțeles privind în interiorul nostru.”
70. „Lumea nu este o problemă nerezolvată pentru oameni de știință sau sociologi. Lumea este un mister viu – nașterea noastră, moartea noastră, ființa noastră în momentul – acestea sunt mistere.”
71. „Lumea poate fi orice, știi. Ar putea fi o matrice în stare solidă de un fel, ar putea fi o iluzie sau ar putea fi un vis. Adică, chiar ar putea fi un vis.”
72. „Nu facem valuri în acest ocean. Suntem dopuri de plută călare pe valurile oceanului.”
73. „Dar noi suntem privilegiați, poate doar din întâmplare, să ocupăm un moment unic în istoria universului. Când universul trece printr-un fel de auto-transformare, evoluție, expansiune inflaționistă, asta se întâmplă.”
74. „Suntem conduși de cei mai mici dintre noi; cel mai puțin inteligent, cel mai puțin nobil, cel mai puțin vizionar. Nu luptăm împotriva valorilor dezumanizante care sunt transmise ca icoane de control.”
75. „Suntem atât de mult victimele abstracției încât, cu pământul în flăcări, abia ne putem trezi să rătăcim prin cameră și să ne uităm la termostatul.”

Citate Terence McKenna pentru a aborda ceea ce este adevărat și real

76. „Nicăieri nu este scris că maimuțele antropoide ar trebui să înțeleagă realitatea.”
77. „Adevărul cu siguranță, când va ajunge, te va face să zâmbești. Dacă nu, ar trebui să cauți un adevăr mai profund.”
78. „Credința este o formă de infantilism. Nu există temei pentru a crede ceva.”
79. „Numai psihoșii și șamanii își creează propria lor realitate.”
80. „Pentru tot ceea ce știm, nu știm nimic.”
81. „Dacă crezi în ceva, ești automat împiedicat să crezi opusul lui.”
82. „Cu cât construiești focul mai mare, cu atât se dezvăluie mai mult întunericul.”
83. „Un secret nu este ceva nespus. Este ceva ce nu poate fi spus.”
84. „Realitatea este, știi, vârful unui aisberg al iraționalității în care am reușit să ne târâm pentru câteva clipe gâfâind înainte de a ne aluneca înapoi în marea irealului.”
85. „Adevărul adevărat, care nu îndrăznesc să vorbească, este că nimeni nu are controlul. Absolut nimeni.”
86. „Ceea ce este important este să înțelegem adevăratele granițe ale realității, nu limitele probabile ale posibilelor evenimente viitoare.”
87. „Credința este o reacție curioasă la prezentul la îndemână. Nu trebuie crezut, este tratat – experimentat și modelat.”
88. „Închiderea este o cerere nevrotică și infantilă pe care trebuie să o faci realității, altor oameni sau limbajului.”
89. „Cred că realitatea este o glumă minunată pusă în scenă pentru edificarea și amuzamentul meu și toată lumea lucrează din greu pentru a mă face fericit.”

Citate Terence McKenna despre cultură

90. „Cultura este un complot împotriva expansiunii conștiinței.”
91. „Și cultura, pe care o îmbrăcăm ca un pardesiu, este consensul colectivizat despre ce fel de comportamente nevrotice sunt acceptabile.”
92. „Cultura este efortul de a reține misterul și de a-l înlocui cu o mitologie.”
93. „Credința este o atitudine toxică și periculoasă față de realitate. La urma urmei, dacă este acolo, nu necesită credința ta – și dacă nu este acolo, de ce ar trebui să crezi în ea

94. „Ceea ce ne orbește sau îngreunează foarte mult progresul istoric este lipsa noastră de conștientizare a convingerilor noastre. au devenit învechite și ar trebui lăsate deoparte.”
95. „Cultura este cea mai mare barieră în calea iluminării, a educației și a decenței tale.”
96. „Cultura noastră, auto-toxicată de produsele secundare otrăvitoare ale tehnologiei și ideologiei egocentrice, este moștenitorul nefericit al atitudinii dominatorului că alterarea conștiinței prin utilizarea de plante sau substanțe este cumva greșită, onanistă și pervers antisocială.”
97. „Trebuie pur și simplu să întorci spatele unei culturi care a devenit sterilă și moartă și să începi cu programul unei lumi vii și al imaginației.”
98. „Culturile sunt realități virtuale făcute din limbaj.”
99. „Cultura este o perversiune. Fetișizează obiectele, creează mania consumatorului, propovăduiește forme nesfârșite de falsă fericire, nesfârșite forme de înțelegere falsă precum religiile veverițelor și cultele stupide. Îi invită pe oameni să se diminueze și să se dezumanizeze comportându-se ca niște mașini.”
100. „Istoria se termină pentru că cultura dominatorului a condus specia umană într-o alee oarbă și, pe măsură ce inevitabilul haos trofic se apropie, oamenii caută metafore și răspunsuri.”
101. „Cultura nu îți va explica cum să fii o ființă umană adevărată. Îți va spune cum să fii bancher, politician, șef indian, maseuze, actriță, orice altceva, dar nu îți va oferi ființă adevărată.”
102. „Nici o cultură de pe pământ nu este la fel de narcotizată ca vestul industrial în ceea ce privește faptul că este obișnuită cu consecințele comportamentului dezadaptativ.”
103. „Când renunți la sistemul de operare cultural în esență, stai gol în fața inspectării propriului tău psihic.”
104. „Dacă natura reprezintă un principiu al economiei, atunci cultura cu siguranță trebuie să exemplifice principiul inovației prin exces.”

Citate Terence McKenna care vă vor potoli grijile și temerile

105. „Ceea ce este real sunteți tu și prietenii tăi și asociațiile tale, înaltele tale, orgasmele tale, speranțele tale, planurile tale, temerile tale.”
106. „Nu ești gol când îți dai jos hainele. Încă purtați presupunerile voastre religioase, prejudecățile, fricile, iluziile și iluziile voastre.”
107. „Nu-ți face griji. Nu știi suficient să-ți faci griji. Cine te crezi că ar trebui să-ți faci griji, pentru că strigi cu voce tare
Este o pierdere totală de timp. Presupune o astfel de cunoaștere a situației încât este, de fapt, o formă de orgoliu.”
108. „Extazul este o emoție complexă care conține elemente de bucurie, frică, teroare, triumf, predare și empatie. Ceea ce a înlocuit acum înțelegerea noastră preistorică a acestui complex de extaz este cuvântul confort, o noțiune extraordinar de lipsită de sânge.”
109. „Îngrijorarea înseamnă să pariezi împotriva ta.”
110. „Îngrijorarea înseamnă să te rogi diavolului”.
111. „Îngrijorările și anxietățile realității sunt amânate la fel de eficient de a fi absorbit de un program de televiziune, precum și de a merge într-o „călătorie” indusă de droguri sau alcool.”
112. „Frica de experiența psihedelică este, literalmente, teama de a pierde controlul.”

Terence McKenna Despre Ego

113. „Ego-ul este o structură care este ridicată de un individ nevrotic care este membru al unei culturi nevrotice împotriva faptelor în cauză.”
114. „Dacă ego-ul nu este dizolvat în mod regulat și repetat în hiperspațiul nemărginit al celuilalt transcendent, va exista întotdeauna o îndepărtare lentă de sentimentul de sine ca parte a întregului mai mare al naturii.”
115. „Voi argumenta că suprimarea gnozei șamanice, cu încrederea și insistența ei pe dizolvarea extatică a ego-ului, ne-a jefuit de sensul vieții și ne-a făcut dușmani ai planetei, ai noastră și ai nepoților noștri.”
116. „Ideea mea despre iluminare este atunci când ego-ul și Tao sunt fuzionați, iar Tao este perceput ca ego. Apoi totul se întâmplă cu deplină corectitudine.”
117. „Ucidem planeta pentru a păstra intacte ipotezele greșite ale stilului cultural dominator al ego-ului.”
118. „Puneți două ego-uri împreună și fie aveți un conflict, care este întotdeauna interesant, fie, mai bine, o poveste de dragoste.”
119. „Problemele primordiale sunt cauzate de existența ego-ului, un complex comportamental dezadaptativ din psihic care începe ca o tumoare.”

Citate valoroase Terence McKenna despre limbaj

120. „Limba trădează, pentru a însemna.”
121. „Dacă lumea este făcută din limbaj, atunci o poți pirata în sensul că poți pirata codul.”
122. „Fântânile supreme ale acestei creativități sunt ascunse în misterul limbajului.”
123. „Materia este pur și simplu un concept. Lumea este făcută din limbaj.”
124. „Mi se pare că, chiar sub suprafața organizării neurologice umane este un fel de schimbare de mod care ar face limbajul vizibil.”
125. „Modul în care întindeți învelișul culturii este prin crearea limbajului.”
126. „Un fel de dialog se desfășoară acum între ființele umane individuale și totalul cunoștințelor umane și nimic nu îl poate opri.”
127. „Nu putem evolua mai repede decât limba noastră. Marginea ființei este marginea sensului și, cumva, trebuie să împingem marginea sensului. Trebuie să-l extindem.”
128. „Încercați să încadrați întrebări care pot rezista și nu căutați răspunsuri, deoarece răspunsurile sunt ca sistemele de operare, sunt actualizate mai repede decât puteți ține pasul cu ele.”
129. „Ar trebui să știți cu toții că călătoria începe acolo unde se opresc cuvintele.”
130. „Ceea ce este neobișnuit la pământ este că limbajul, la propriu, a devenit viu. A infestat materie. Se reproduce, se definește și se construiește pe sine. Și este în noi.”

Citate Terence McKenna despre artă și creație

131. „Actul creativ este o dezamăgire a rețelei imaginației umane în oceanul haosului de care suntem suspendați și încercarea de a scoate idei din el.”
132. „Sarcina artistului este să salveze sufletul omenirii; și nimic mai puțin se zgârie în timp ce Roma arde.”
133. „De aceea şamanul este strămoşul îndepărtat al poetului şi artistului. Nevoia noastră de a ne simți parte din lume pare să ne solicite să ne exprimăm prin activitate creativă.”
134. „Dacă artiștii nu pot găsi calea, atunci calea nu poate fi găsită.”
135. „Ceea ce lipsește în mintea occidentală este simțul conectivității și relației cu restul vieții, atmosfera, ecosistemul, trecutul, viitorul copiilor noștri. Dacă am simți aceste lucruri, nu am fi practicat cultura așa cum suntem.”
136. „Ființele umane sunt co-parteneri cu divinitatea în proiectul de a fi. Aceasta este baza oricărei magii.”
137. „Principalul lucru de înțeles este că suntem închiși într-un fel de operă de artă.”
138. „Când ne eliberăm, nu suntem eliberați în gol. Când ne eliberăm, suntem eliberați într-o dimensiune în care arta este o obligație.”
139. „Ești un fel de mister suspendat între două eternități. Și în acel moment, când o minte se uită la o lume și întreabă: „Ce este

” În acel moment, arta poate fi creată.”
140. „Cred că adevăratul test al psihedelicelor este ceea ce faci cu ele când nu ești pe ele, ce fel de cultură construiești, ce fel de artă, ce fel de tehnologii.”
141. „Limbă, gândire, analiză, artă, dans, poezie, creație de mituri – acestea sunt lucrurile care indică calea către tărâmul eschatonului.”
142. „Cum ne ripostam
creând artă.”

Citate Terence McKenna care te vor face să-ți dai seama de unicitatea ta

143. „Imaginația este calea de aur către pretutindeni.”
144. „Corpul maimuței ne-a purtat în acest moment de eliberare, dar ajungem din ce în ce mai mult să existe într-o lume creată de imaginația umană.”
145. „Ceea ce numim imaginație este de fapt biblioteca universală a ceea ce este real. Nu ți-ai putea imagina dacă nu ar fi real undeva, cândva.”
146. „Visează visul imposibil și lumea nu te va macina. Te va ridica. Acesta este trucul. Asta au înțeles toți acești profesori și filozofi care au numărat cu adevărat, care au atins cu adevărat aurul alchimic. Acesta este dansul șamanic în cascadă. Așa se face magia. Aruncându-te în abis și descoperind că este un pat de pene.”
147. „Trăim în condensări ale imaginației noastre.”
148. „Nu există nimic atât de puternic ca capabil să se transforme pe sine și pe planeta, precum imaginația umană.”
149. „Imaginația este cea care pledează pentru scânteia divină din interiorul ființelor umane. Este literalmente o coborâre a sufletului lumii în noi toți.”
150. „Autoritatea te va duce la ruină.”

Ați dobândit o mai bună înțelegere a culturii și a drogurilor prin această colecție

Pe măsură ce a aflat mai multe despre efectele lor, a început să dezvolte o viziune unică asupra lumii și civilizației.
Călătoria sa a devenit inspirația pentru cărți extraordinare scrise de el. Cărțile pe care le-a scris au fost ademenitoare și distractive, așa cum au fost ideile din călătoria lui.
Care dintre aceste citate ți-a plăcut cel mai mult
Ce ai învățat
Spune-ne în secțiunea de comentarii de mai jos!