Dacă sunteți în căutarea unor sfaturi de la unul dintre cei mai faimoși predicatori din lume, atunci aceste citate de Billy Graham se vor potrivi cu siguranță.
Ca vorbitor, predicator, sfat și autor a peste 30 de cărți, el a lăsat o moștenire care își pune în centrul atenției pasiunea pentru Hristos și evanghelizare.
Colecția noastră se mândrește cu cele mai bune 120 de citate ale sale care abordează totul, de la mântuire, iubire, morală și speranță, așa că asigurați-vă că nu ratați.
Iată colecția completă.
Și nu uitați să verificați aceste citate Ravi Zacharias și citate despre Dumnezeu.

Cele mai bune citate Billy Graham

1. „Dumnezeu nu ia niciodată ceva din viața ta fără să-l înlocuiască cu ceva mai bun.”
2. „Lacrimile vărsate pentru sine sunt lacrimi de slăbiciune, dar lacrimile vărsate pentru alții sunt un semn de putere.”
3. „Noi suntem Bibliile pe care lumea le citește; noi suntem crezurile de care lumea are nevoie. Suntem predicile pe care lumea le ascultă.”
4. „Dreapta dura nu are niciun interes în religie decât să o manipuleze.”
5. „Este treaba Duhului Sfânt să convingă, treaba lui Dumnezeu să judece și treaba mea să iubesc”.
6. „Casa mea este în Rai. Călătoresc prin această lume.”
7. „Un creștin adevărat este cel care își poate oferi papagalul animal de companie bârfelor din oraș.”
8. „Am citit ultima pagină a Bibliei. Totul o să iasă în regulă.”
9. „Voința lui Dumnezeu nu ne va duce acolo unde harul lui Dumnezeu nu ne poate susține.”
10. „A fi creștin este mai mult decât o convertire instantanee. este ca un proces zilnic prin care devii din ce în ce mai asemănător cu Hristos.”
11. „Femeile au nevoie de un motiv pentru a face sex, bărbații au nevoie doar de un loc.”
12. „Dumnezeu ne-a dat două mâini – una cu care să primim și cealaltă cu care să dăm. Nu suntem cisterne făcute pentru tezaurizare; suntem canale făcute pentru partajare.”
13. „Când se pierde bogăția, nimic nu se pierde; când se pierde sănătatea, se pierde ceva; când caracterul se pierde, totul se pierde.”
14. „Curajul este contagios. Când un om curajos ia atitudine, coloana vertebrală a altora este adesea înțepenită.”
15. „Bucuria nu poate fi urmărită. Vine din interior. Este o stare de a fi. Nu depinde de circumstanțe, ci triumfă asupra circumstanțelor. Produce o blândețe de spirit și o personalitate magnetică.”
16. „Mulți investesc cu înțelepciune în afaceri, dar nu reușesc să investească timp și interes în bunurile lor cele mai de preț – soții și copiii lor.”
17. „Fericirea care aduce o valoare durabilă vieții nu este fericirea superficială care depinde de circumstanțe. Fericirea și mulțumirea sunt cele care umplu sufletul chiar și în mijlocul celor mai dureroase circumstanțe și al mediului cel mai amar.”
18. „Hristos nu numai că a murit pentru toți, ci a murit pentru fiecare.”
19. „Dragostea lui Dumnezeu pentru noi nu eșuează niciodată.”

Citate Billy Graham despre mântuire și Biblie

20. „Sinceritatea este cea mai mare parte a vânzării de orice, inclusiv planul creștin de mântuire.”
21. „Raiul este plin de răspunsuri pe care nimeni nu s-a obosit să le întrebe.”
22. „Dacă Dumnezeu ar îndepărta tot răul din lumea noastră, dar ar lăsa cumva ființele umane pe planetă, ar însemna că esența „umanității” ar fi distrusă. Am deveni roboți.”
23. „Veniți la Hristos cât mai este timp. Hristos, Arca cea mai mare a lui Dumnezeu, este gata să vă întâmpine în siguranță astăzi.”
24. „Evenimentele mondiale se mișcă foarte rapid acum. Iau Biblia într-o mână, iar în cealaltă iau ziarul. Și am citit aproape aceleași cuvinte în ziar ca și în Biblie. Se împlinește în fiecare zi în jurul nostru.”
25. „Trebuie să-i încurajăm pe noii credincioși să se hrănească cu Cuvântul lui Dumnezeu – acesta este hrană pentru suflet”.
26. „Citirea Cuvântului lui Dumnezeu și meditarea la adevărul lui va avea un efect purificator asupra minții și inimii voastre și va fi demonstrat în viața voastră. Nimic să nu ia locul acestui privilegiu zilnic.”
27. „Dumnezeu nu poate curăţa pe vinovaţi până nu se face ispăşirea. Îndurarea este ceea ce avem nevoie și asta primim la picioarele crucii.”
28. „A doua venire a lui Hristos va fi atât de revoluționară încât va schimba fiecare aspect al vieții de pe această planetă.”
29. „Hristos va domni în dreptate. Boala va fi arestată. Moartea va fi modificată. Războiul va fi abolit. Natura va fi schimbată. Omul va trăi așa cum a fost inițial intenționat să trăiască.”
30. „Căci plata păcatului este moartea, dar darul lui Dumnezeu este viața veșnică în Hristos Isus, Domnul nostru.”
31. „Fiecare domeniu al vieții noastre trebuie să fie sub domnia lui Isus Hristos și asta înseamnă că reflectorul Cuvântului lui Dumnezeu trebuie să pătrundă în fiecare colț al vieții noastre.”
32. „Crede că Hristos a murit pentru tine. El a suferit pentru tine. El a câștigat lupta pentru păcat pentru tine. El a înviat din mormânt și a biruit asupra morții, ca să poți trăi veșnic”.
33. „Nu am cunoscut niciodată pe cineva care să accepte mântuirea lui Hristos și să regrete mai târziu.”
34. „Mântuirea este un act al lui Dumnezeu. Este inițiat de Dumnezeu, lucrat de Dumnezeu și susținut de Dumnezeu.”
35. „Din cauza conciziei vieții, Biblia ne avertizează că ar trebui să fim pregătiți să-L întâlnim pe Dumnezeu în orice moment”.
36. „Biblia ne spune că starea lumii se va întuneca pe măsură ce ne apropiem de sfârșitul veacului.”
37. „Frica poate alunga credința, dar credința poate alunga frica”.
38. „Știm care va fi sfârșitul – triumful Domnului Isus Hristos!”
39. „A ști că vom fi cu Hristos pentru totdeauna depășește cu mult poverile noastre astăzi! Ține-ți ochii pe eternitate!”
40. „Trebuie să ne întărim cu Cuvântul lui Dumnezeu.”
41. „Faptul că Dumnezeu este infinit face ca studiul Cuvântului Său să fie o ocupație pe viață.”
42. „Ni se spune în Scriptură că vor exista semne care să arate spre întoarcerea Domnului. Cred că vedem aceste semne în lume astăzi. Eu cred că venirea Domnului este aproape.”
43. „Asigură-te de mântuirea ta predându-ți acum viața Lui.”
44. „Printr-o simplă rugăciune de credință, îți poți da viața Lui astăzi.”
45. „O viață fără Dumnezeu este ca o barcă fără ancoră.”
46. ​​„El iese din necaz când se înclină în fața superiorității divine, când se pocăiește și spune cu smerenie: „Doamne, fii milostiv cu mine, păcătosul.”
47. „Dumnezeu încă numește imoralitate păcat și Biblia spune că Dumnezeu merge să o judeci.”
48. „Nu fi legat de trecut și de eșecurile lui, dar nici nu uita de lecțiile lui.”
49. „Dumnezeu poate rupe lanțul fiecărui păcat care te leagă dacă ești dispus să renunți la el. El vine în inima ta și îți dă putere să biruiești păcatul.”

Citate Billy Graham despre Dumnezeu și dragoste
50. „Numai Dumnezeu ne poate da o iubire altruistă pentru alții, așa cum Duhul Sfânt ne schimbă din interior. Acesta este unul dintre motivele pentru care trebuie să-L primim pe Hristos, pentru că în afară de Duhul Său nu putem fi niciodată eliberați de lanțurile egoismului, geloziei și indiferenței. Vor vedea alții dragostea lui Hristos în viața ta astăzi

51. „Dumnezeu și-a dovedit dragostea pe cruce. Când Hristos a spânzurat, a sângerat și a murit, Dumnezeu a spus lumii: „Te iubesc.”
52. „Dumnezeu ne-a creat cu capacitatea de a iubi.”
53. „Dragostea se bazează pe dreptul cuiva de a alege să iubească.”
54. „Nu îi putem forța pe alții să ne iubească.”
55. „Putem să-i facem să ne servească sau să ne asculte, dar dragostea adevărată se bazează pe libertatea cuiva de a alege să răspundă.”
56. „Relația noastră trebuie să fie corectă cu Dumnezeu înainte de a putea fi corectă cu omul.”
57. „Compasiunea nu este completă în sine, ci trebuie să fie însoțită de dreptate inflexibilă și de mânie împotriva păcatului și de o dorință de sfințenie”.
58. „Răul este real, dar la fel și puterea și dragostea lui Dumnezeu”.
59. „Tatăl nostru și Dumnezeul nostru, Tu ne-ai făcut pe fiecare dintre noi unici și speciali.”
60. „De multe ori mă întreb dacă Dumnezeu, în suveranitatea Sa, permite vederii bătrânilor să arunce o vedere vagă asupra aici și acum, astfel încât să ne putem concentra ochii spirituali asupra veșniciei.”
61. „Uneori, viața atinge o persoană cu un buchet și pe alta cu un tuf de spini, dar primul poate găsi o viespe în flori, iar al doilea poate descoperi trandafiri printre spini.”
62. „Poți avea religie, dar nu-L cunoști pe Hristos. A avea pe Hristos contează.”
63. „Nu ar trebui să lăsăm să treacă o zi fără să mulțumim lui Dumnezeu pentru mila și harul Lui față de noi în Isus Hristos.”
64. „Nimic în afară de Dumnezeu nu satisface pe deplin, pentru că sufletul a fost făcut pentru Dumnezeu. Nu-ți înfometați sufletul.”
65. „Iisus Hristos este Dumnezeu în trup omenesc, iar povestea vieții, morții și învierii Sale este singura veste bună pe care lumea o va auzi vreodată”.
66. „Poți să-l vezi pe Dumnezeu
Nu l- ai văzut
Nu am văzut niciodată vântul. Văd efectele vântului, dar nu l-am văzut niciodată. Este un mister.”
67. „La mult timp după ce voi și cu mine vom pleca, Dumnezeu va fi încă la lucru – și multe dintre lucrurile pentru care ne-am rugat se vor împlini în sfârșit.”
68. „Nu rata ceea ce Domnul are pregătit pentru cei care Îl iubesc și sunt dispuși să-L lase să fie Stăpânul vieții lor.”
69. „Marea mângâiere în a ști că îngerii slujesc credincioșilor în Hristos este că Dumnezeu Însuși ni-i trimite”.

Citate Billy Graham despre caracter și morală

70. „Îmi pare rău pentru bărbatul care nu a cunoscut niciodată fiorul încurajator de a lua atitudine și de a rămâne fără teamă.”
71. „Curajul moral are recompense pe care timiditatea nu le poate imagina niciodată. Ca o doză de adrenalină, inundă spiritul cu vitalitate.”
72. „Îngăduința centrată pe sine, mândria și lipsa de rușine față de păcat sunt acum embleme ale stilului de viață american.”
73. „Dacă Dumnezeu ar elimina răul programându-ne să facem numai fapte bune, am pierde acest semn distinctiv – capacitatea de a face alegeri.”
74. „De prea multe ori, ne este mai frică de durerea fizică decât de răul moral.”
75. „Anii de aur trebuie să fi fost inventați de tineri. Este îndoielnic că cineva de peste șaptezeci de ani ar fi descris această fază a vieții cu un cuvânt atât de simbolic.”
76. „Fă tot binele poți, prin toate mijloacele pe care le poți, în toate felurile în care poți, în toate locurile în care poți, în orice moment, tuturor oamenilor pe care îi poți, atâta timp cât poate sa.”
77. „Întărește-ți angajamentul față de Hristos – acum. Nu așteptați până când furtunile ispitei, sau a bolii sau a bătrâneței amenință să vă arunce în afara cursului; acum este timpul să-ți întărești credința.”
78. „Fă ca obiectivul tău să construiești baze solide pentru viața ta – baze construite din rugăciune și adevărurile Cuvântului lui Dumnezeu”.
79. „Cea mai înaltă formă de închinare este închinarea unui serviciu creștin dezinteresat. Cea mai mare formă de laudă este sunetul picioarelor consacrate care caută pe cei pierduți și neputincioși.”
80. „Nu mai putem continua mult din punct de vedere moral. Nu mai putem continua mult din punct de vedere științific. Tehnologia care trebuia să ne salveze este gata să ne distrugă. Se fac tot timpul arme noi, inclusiv arme chimice și biologice. Astăzi, singurul punct luminos de la orizontul acestei lumi este promisiunea venirii din nou a lui Hristos.”
81. „Când îngrijorarea este prezentă, încrederea nu se poate înghesui.”
82. „Nu vă conformați celor care au fost copleșiți de valul imorității care mătură țara noastră!”
83. „Păzește-ți limba și folosește-o spre bine în loc de rău.”
84. „Un cuvânt aspru nu poate fi luat înapoi; nicio scuză nu îi poate repara complet daunele.”
85. „Suferința în viață poate descoperi profunzimi nespuse de caracter și putere necunoscută pentru serviciu.”
86. „Oamenii din Occident au diverse forme de democrație bazate pe o credință în Dumnezeu, precum și pe o acceptare generală a legii morale. Cu toate acestea, în practică, începem să semănăm cu marxiştii care au puţin respect pentru legea morală sau religie.”
87. „Voința lui Dumnezeu este ca noi să ne dăm viețile lui Hristos și să-L urmăm. Voia lui Dumnezeu este, de asemenea, să evităm păcatul.”
88. „Prea mulți tineri care ajung astăzi la majoritate nu au rădăcini spirituale sau emoționale. Ei au fost lipsiți de valori de către o cultură agnostică și contemporană.”
89. „Dezamăgirile repetate declanșează aproape întotdeauna o serie de alte reacții — descurajare, furie, frustrare, amărăciune, resentimente, chiar depresie. Dacă nu învățăm să facem față dezamăgirii, aceasta ne va răpi bucuria și ne va otrăvi sufletul.”
90. „Viața creștină nu este un loc de joacă, ci un câmp de luptă.”
91. „Cea mai mare contribuție a ta la lucrarea Împărăției lui Dumnezeu și la înfrângerea eforturilor dușmanului împotriva acestei Împărății este să-ți păstrezi devotamentul zilnic. Trăiți o viață curată, cinstită, umilă, plină de spirit; ai încredere în Dumnezeu că te păzește și te protejează moral, fizic și spiritual; și mărturisește deschis pentru Isus Hristos”.
92. „Nu fi un pion al diavolului, ci un slujitor al lui Hristos”.
93. „Nimic nu ne va pune în genunchi mai repede decât necazurile.”
94. „Vrei să știi care este voia lui Dumnezeu pentru tine
Este să devii din ce în ce mai asemănător cu Hristos. Aceasta este maturitatea spirituală și, dacă faci din acesta scopul tău, îți va schimba viața.”
95. „Duhul de mulțumire este una dintre cele mai distinctive semne ale unui creștin a cărui inimă este în acord cu Domnul.”
96. „Mulțumesc lui Dumnezeu în mijlocul încercărilor și oricărei persecuții”.
97. „Când mulțumirea este plină de adevărată semnificație și nu este doar formalitatea unui „mulțumesc” politicos, este recunoașterea dependenței.”
98. „Plăcerea păcătoasă ne poate distruge apetitul pentru lucrurile lui Dumnezeu”.
99. „Omul nu se poate controla pe sine, iar dacă nu va fi controlat de Isus Hristos, atunci va fi controlat de Satana.”

Citate Billy Graham despre Hope and and Unity

100. „Moștenirea pe care o lăsăm nu este doar în posesiunile noastre, ci și în calitatea vieții noastre.”
101. „Credința și nădejdea voastră sunt în Dumnezeu”.
102. „Cea mai mare deșeu din tot pământul nostru, care nu poate fi reciclat sau recuperat, este pierderea noastră de timp pe care Dumnezeu ni l-a dat în fiecare zi.”
103. „Cerul ne dă speranță – speranță pentru astăzi și speranță pentru viitor. Indiferent cu ce ne confruntăm, știm că este doar temporar și înaintea noastră este Raiul.”
103. „El trăiește în inimile celor care se încred în El. Încrederea noastră în viața de după moarte vine chiar din aceste adevăruri.”
105. „Rugăciunea este pentru fiecare moment al vieții noastre, nu doar pentru momentele de suferință sau bucurie.”
106. „Rugăciunea este cu adevărat un loc – un loc în care Îl întâlnești pe Dumnezeu într-o conversație autentică.”
107. „Nu sunt pentru aripa stângă sau aripa dreaptă – sunt pentru toată pasărea.”
108. „Ar fi tragic pentru tine să persistezi în necredința ta și, în cele din urmă, să mergi în eternitate fără speranță și fără Dumnezeu.”
109. „Cele mai importante evenimente din istoria omenirii au fost moartea și învierea lui Isus Hristos.”