Iată primele 130 de citate de Barack Obama care vă vor arăta că va exista întotdeauna speranță – că indiferent de provocări, ne putem schimba cu toții în bine.
Barack Obama a fost al 44-lea președinte al Statelor Unite ale Americii și primul afro-american care a ocupat această funcție.
Și după ce a crescut în Hawaii și Jakarta, Indonezia, există o mulțime de perspective și perspective unice pe care le-a adunat de-a lungul anilor.
Această colecție va evidenția multe dintre ele pentru tine.
Să începem.
Și nu ratați aceste citate de Michelle Obama și citate de Donald Trump.

Cele mai bune citate de Barack Obama

1. „Se produce o schimbare pentru că oamenii obișnuiți fac lucruri extraordinare.”
2. „Orice prost poate avea un copil. Asta nu te face tată. Curajul de a crește un copil este ceea ce te face tată.”
3. „Mă inspiră dragostea pe care oamenii o au pentru copiii lor. Și sunt inspirat de proprii mei copii – cât de plini îmi fac inima.”
4. „Schimbarea nu va veni dacă așteptăm o altă persoană sau dacă așteptăm altă dată. Noi suntem cei pe care i-am așteptat. Suntem schimbarea pe care o căutăm.”
5. „Dacă mergi pe calea cea bună și ești dispus să mergi în continuare, în cele din urmă vei face progrese.”
6. „În povestea improbabilă care este America, nu a existat niciodată ceva fals în legătură cu speranța.”
7. „Nu, nu poți să le refuzi femeilor drepturile de bază și să pretinzi că este vorba despre libertatea ta religioasă.”
8. „Acea credință fundamentală – eu sunt păstrătorul fratelui meu, sunt păstrătorul surorii mele – este cea care face ca această țară să funcționeze.”
9. „Cel mai bun mod de a nu te simți fără speranță este să te ridici și să faci ceva.”
10. „Nu există America liberală și America conservatoare – există Statele Unite ale Americii.”
11. „A-ți concentra viața doar pe a câștiga bani arată o sărăcie de ambiție. Îți cere prea puțin de la tine și te va lăsa neîmplinit.”
12. „În fața unor șanse imposibile, oamenii care iubesc această țară o pot schimba.”
13. „O singură voce poate schimba o cameră, iar dacă o singură voce poate schimba o cameră, atunci poate schimba un oraș, iar dacă poate schimba un oraș, poate schimba o stare, iar dacă schimbă o stare, se poate schimba o națiune și dacă poate schimba o națiune, poate schimba lumea. Vocea ta poate schimba lumea.”
14. „Libertatea religioasă nu înseamnă că îi poți forța pe alții să trăiască după propriile convingeri.”
15. „Nu aștepta să ți se întâmple lucruri bune. Dacă ieși și faci niște lucruri bune să se întâmple, vei umple lumea de speranță, te vei umple de speranță.”
16. „Nu vă cerem să credeți în capacitatea noastră de a aduce schimbări. Mai degrabă, vă cerem să credeți în ai dumneavoastră.”
17. „Sunt inspirat de oamenii pe care îi întâlnesc în călătoriile mele – le aud poveștile, văd greutățile pe care le depășesc, optimismul lor fundamental și decența.”
18. „Cred în evoluție, cercetare științifică și încălzire globală; Cred în libertatea de exprimare, fie că este corectă din punct de vedere politic sau incorectă din punct de vedere politic, și sunt suspicioasă că folosesc guvernul pentru a impune credințele religioase ale cuiva, inclusiv ale mele, necredincioșilor.”
19. „Este important să ne asigurăm că vorbim unul cu celălalt într-un mod care vindecă, nu într-un mod care rănește.”
Înrudit: Ruth Bader Ginsburg Citate Citate

Barack Obama despre schimbare și impact
20. „Este greu să-ți pui amprenta asupra lumii. Dacă ar fi ușor, toată lumea ar face-o. Dar nu este, este nevoie de răbdare, este nevoie de angajament și vine cu o mulțime de eșecuri pe parcurs.”
21. „Nimic nu poate sta în calea puterii a milioane de voci care cer schimbare.”
22. „Ne gândim la credință ca la o sursă de mângâiere și înțelegere, dar găsim expresiile noastre ale credinței semănând diviziune. Credem că suntem un popor tolerant, chiar dacă tensiunile rasiale, religioase și culturale frământă peisajul.”
23. „Identitatea mea ar putea începe cu faptul rasei mele, dar nu a început. Nu se putea termina aici. Cel puțin, asta aș alege să cred.”
24. „Unde ești acum nu trebuie să determine unde vei ajunge.”
25. „Ceea ce ni se cere acum este o nouă eră a responsabilității – o recunoaștere, din partea fiecărui american, că avem îndatoriri față de noi înșine, de națiunea noastră și de lume; îndatoriri pe care nu le acceptăm cu plăcere, ci mai degrabă le asumăm cu bucurie, fermi, știind că nu există nimic atât de satisfăcător pentru spirit, atât de definitoriu pentru caracterul nostru, decât să ne dăm totul unei sarcini dificile.”
26. „Nu-mi spune că nu ne putem schimba. Da putem. Da, ne putem schimba. Da putem.”
27. „Schimbarea nu este niciodată ușoară, dar întotdeauna posibilă.”
28. „În momentul în care convingem un copil – orice copil – să treacă acel prag, acel prag magic într-o bibliotecă, le schimbăm viața pentru totdeauna, în bine.”
29. „Căci știm că moștenirea noastră mozaic este o putere, nu o slăbiciune.”
30. „Emoțiile dintre rase nu ar putea fi niciodată pure; chiar și dragostea a fost pătată de dorința de a găsi în celălalt un element care lipsea în noi înșine.”
31. „Crezi că ai controlul, dar ești ca o muscă în plasa altcuiva.”
32. „America este suficient de mare pentru a-și găzdui toate visele.”
33. „Este curajul de care Africa are cea mai mare nevoie.”
34. „Ai profitat de un spirit colectiv, un lucru pe care cu toții îl știm și pe care îl dorim – un sentiment de conexiune care trece peste diferențele noastre și le înlocuiește cu o uriașă umflare de posibilități. Și, ca toate lucrurile care contează cel mai mult, știi că momentul este trecător și că în curând vraja va fi ruptă.”
35. „Avem de ales în această țară.”
36. „A fi negru însemna să fii beneficiarul unei mari moșteniri, un destin special, poveri glorioase pe care doar noi eram suficient de puternici să le suportăm.”
37. „Îți cer să crezi – nu doar în capacitatea mea de a aduce o schimbare reală la Washington, îți cer să crezi în a ta.”
38. „Nimeni nu ți-a scris destinul pentru tine, pentru că aici, în America, îți scrii propriul destin. Îți faci propriul viitor.”
39. „Nu putem să nu credem că vechile uri vor trece cândva; că liniile tribului se vor dizolva în curând; că, pe măsură ce lumea devine mai mică, umanitatea noastră comună se va descoperi.”
Înrudit: Bernie Sanders Citate Citate

Barack Obama despre perseverență și tenacitate
40. „Adevăratul test nu este dacă eviți acest eșec, pentru că nu o vei face. Este dacă îl lași să se întărească sau să te rușinezi în inacțiune sau dacă înveți din asta; fie că alegi să perseverezi.”
41. „Nu poți lăsa eșecurile tale să te definească. Trebuie să lași eșecurile tale să te învețe.”
42. „Mulți câini de adăpost sunt nebuni ca mine.”
43. „Numai atunci când îți cuplezi căruța la ceva mai mare decât tine, îți dai seama adevăratul tău potențial.”
44. „Entuziasmul compensează o serie de deficiențe.”
45. „Provocările noastre pot fi noi. Instrumentele cu care îi întâlnim pot fi noi. Dar acele valori de care depinde succesul nostru – onestitate și muncă asiduă, curaj și fair play, toleranță și curiozitate, loialitate și patriotism – aceste lucruri sunt vechi. Aceste lucruri sunt adevărate.”
46. ​​„Cred că poate educația nu ne face prea bine decât dacă este amestecată cu transpirație.”
47. „Putem învăța din greșelile noastre și să creștem din eșecurile noastre. Și ne putem strădui cu orice preț să facem o lume mai bună, astfel încât, într-o zi, dacă suntem binecuvântați cu șansa de a privi înapoi la timpul petrecut aici, să putem ști că l-am petrecut bine; că am făcut diferența; că prezența noastră trecătoare a avut un impact de durată asupra vieții altor ființe umane.”
48. „Nu există nicio scuză pentru a nu încerca.”
49. „Să-ți spun ceva. Sunt din Chicago. Eu nu rup.”
50. „Fie că ne-am căutat demonii sau mântuirea, cealaltă rasă va rămâne mereu așa: amenințătoare, străină și separată.”
51. „Adevărul este că nu am fost niciodată un mare credincios în destin. Îmi fac griji că încurajează resemnarea în cei răvășiți și mulțumirea celor puternici.”
52. „Am experimentat un eșec și am învățat să mă susțin pentru a-i putea aduna pe cei care și-au pus încrederea în mine. Am suferit respingeri și insulte destul de des încât să nu mă mai tem de ele. Cu alte cuvinte, am crescut și mi-am recăpătat simțul umorului.”
53. „M-am gândit că pot să o iau de la capăt, vezi. Dar acum știu că nu poți să o iei de la capăt. Nu chiar.”
54. „Fă o cale de ieșire din nimic.”
55. „Succesul economiei noastre a depins întotdeauna nu doar de mărimea produsului intern brut, ci și de amploarea prosperității noastre; despre capacitatea de a extinde oportunitatea oricărei inimi dispuse – nu din caritate, ci pentru că este calea cea mai sigură către binele nostru comun.”
56. „Ai observat vreodată că, dacă există o cale grea și una ușoară, alegi calea grea de fiecare dată
De ce crezi că este

57. „La sfârșitul zilei, circumstanțele vieții tale – ceea ce ai arătați de unde vii, câți bani ai, ce ai de făcut acasă – nimic din toate astea nu este o scuză.”
58. „Fie profiti de ceea ce s-ar putea dovedi a fi singura șansă pe care o ai, fie decizi că ești dispus să trăiești știind că șansa a trecut pe lângă tine.”
59. „Fiecare dintre voi are ceva la care sunteți bun. Fiecare dintre voi are ceva de oferit. Și ai responsabilitatea față de tine de a descoperi ce este asta. Aceasta este oportunitatea pe care o poate oferi o educație.”

Citate Barack Obama despre speranță, încredere și aspirații
60. „Speranța nu este optimism orb. Nu este ignorarea enormității sarcinii care urmează sau a obstacolelor care ne stau în cale. Nu este să stai pe margine sau să te eschivezi de la o luptă.”
61. „Speranța este acel lucru din interiorul nostru care insistă, în ciuda tuturor dovezilor contrare, că ne așteaptă ceva mai bun dacă avem curajul să ajungem la el, să muncim pentru el și să luptăm pentru el.”
62. „Speranța este credința că destinul nu va fi scris pentru noi, ci de către noi – de către bărbații și femeile care nu se mulțumesc să se mulțumească cu lumea așa cum este, care au curajul să refac lumea așa cum ar trebui să fie .”
63. „În timp ce respirăm, vom spera.”
64. „Speranță — speranță în fața dificultății. Speranță în fața incertitudinii. Îndrăzneala speranței! În cele din urmă, acesta este cel mai mare dar al lui Dumnezeu pentru noi – o credință în lucruri nevăzute, o credință că urmează zile mai bune.”
65. „Ei sunt acolo, cred pentru mine, acei cetățeni obișnuiți care au crescut în mijlocul tuturor bătăliilor politice și culturale, dar care și-au găsit o cale – în propriile vieți, cel puțin să facă pace cu lor. vecinii și ei înșiși.”
66. „Fiecare dintre noi merită libertatea de a ne urmări propria versiune a fericirii. Nimeni nu merită să fie hărțuit.”
67. „Ne agățăm de valorile noastre, chiar dacă acestea par uneori pătate și uzate; chiar dacă, ca națiune și în propriile noastre vieți, i-am trădat mai des decât ne interesează să ne amintim. Ce altceva mai este să ne ghideze

68. „Putem veni din locuri diferite și avem povești diferite, dar împărtășim speranțe comune și un vis foarte american.”
69. „Cel mai bun program împotriva sărăciei este o educație de clasă mondială.”
70. „A fi cunoscut. A fi auzit. A avea identitatea sa unică recunoscută și văzută ca demnă. Era o dorință umană universală, m-am gândit, la fel de adevărată pentru națiuni și popoare, precum a fost pentru indivizi.”
71. „Nu există nimeni care să ghideze prin procesul de a deveni bărbat – să le explice semnificația bărbăției, iar aceasta este o rețetă pentru dezastru.”
72. „Cuvintele inspiră”.
73. „Parcă ar fi ajuns să nu aibă încredere în cuvinte. Cuvintele și sentimentele purtate de cuvinte.”
74. „Cititul este important. Dacă știi să citești, atunci ți se deschide întreaga lume.”
75. „Toată educația și bunele intenții din lume nu au putut să nu astupe găurile din univers sau să-ți dea puterea de a-și schimba cursul orb și fără minte.”
76. „Dar nu tu alegi ora. Timpul te alege pe tine.”
77. „În această zi, ne adunăm pentru că am ales speranța în locul fricii, unitatea scopului în locul conflictului și discordiei.”
78. „Nu am avut niciodată mai multă speranță în viitorul nostru. Niciodată nu am fost mai plin de speranță în privința Americii. Și vă cer să susțineți această speranță.”
79. „Chiar și cel mai mic act de slujire, cel mai simplu act de bunătate, este o modalitate de a-i onora pe cei pe care i-am pierdut; o modalitate de a revendica acel spirit de unitate care a urmat 9/11.”

Citate Barack Obama despre viață, înțelepciune și umor

80. „Poveștile noastre pot fi singulare, dar destinația noastră este împărtășită.”
81. „De ce nu pot să mănânc pur și simplu vafa mea

82. „Poți pune ruj pe un porc. Este încă un porc.”
83. „Mai mult decât o clădire care găzduiește cărți și date, biblioteca a fost întotdeauna o fereastră către o lume mai mare – un loc în care am ajuns mereu să descoperim idei mari și concepte profunde care ajută la avansarea poveștii americane.”
84. „S-ar putea să fii blocat într-o lume care nu a fost creată de tine, dar încă mai ai o pretenție asupra modului în care este modelată. Încă mai aveți responsabilități.”
85. „Poate că nu putem opri răul în lume, dar modul în care ne tratăm unii pe alții depinde în întregime de noi.”
86. „Prea rar aud oameni întrebând ce am făcut pentru a face inimile atâtor copii atât de dure sau ce am putea face împreună pentru a le îndrepta busola morală – după ce valori trebuie să trăim.”
87. „Sunt oameni în lume care se gândesc doar la ei înșiși. Nu le pasă ce se întâmplă cu alții, atâta timp cât obțin ceea ce își doresc.”
88. „Cinismul este un fel de înțelepciune rău.”
89. „Nu putem ști cu siguranță cât timp avem aici. Nu putem prevedea încercările sau nenorocirile care ne vor pune la încercare pe parcurs. Nu putem cunoaște planul lui Dumnezeu pentru noi.”
90. „Ceea ce putem face este să ne trăim viața cât de bine putem, cu scop, iubire și bucurie.”
91. „Putem folosi fiecare zi pentru a le arăta celor care ne sunt cei mai apropiați cât de mult ne pasă la ei și pentru a-i trata pe ceilalți cu bunătatea și respectul pe care ni le dorim pentru noi înșine.”
92. „Mărturisesc că tresărim din când în când la un cuvânt prost ales, o propoziție stricat, o expresie a emoției care pare indulgentă sau exagerat de practicată. Am dorința de a tăia cartea cu aproximativ cincizeci de pagini, stăpânit ca sunt de o apreciere mai profundă pentru concizie.”
93. „Fetitele mele îmi pot frânge inima. Mă pot face să plâng doar privindu-i cum își mănâncă fasole.
94. „Fiecare cale către cunoaștere implică reguli diferite și aceste reguli nu sunt interschimbabile.”
95. „Acest rahat ar fi foarte interesant dacă nu am fi în mijlocul ei.”
96. „Fie ia o băutură și stai cu noi, fie pleacă naibii de aici.”
97. „Acolo unde nu există experiență, înțeleptul tace.”
98. „Îmi întâlnisem partea mea de proști cu un IQ ridicat.”
99. „Călătoria noastră nu este completă până când frații și surorile noștri gay nu sunt tratați ca oricine altcineva în temeiul legii, pentru că dacă suntem creați cu adevărat egali, atunci cu siguranță dragostea pe care o angajăm unii altora trebuie să fie și ea egală.”

Citate Barack Obama despre istorie, politică și conducere

100. „Cel mai rău lucru pe care l-a făcut colonialismul a fost să ne întunece viziunea asupra trecutului nostru.”
101. „Legea este și memorie; legea înregistrează, de asemenea, o conversație de lungă durată — o națiune care se ceartă cu conștiința sa”.
102. „Nimeni nu este pro-avort.”
103. „Dacă există cineva acolo care încă se îndoiește că America este un loc în care toate lucrurile sunt posibile; care încă se întreabă dacă visul fondatorilor noștri este viu în timpul nostru; care încă pune la îndoială puterea democrației noastre; în seara asta este răspunsul tău.”
104. „O națiune care nu își poate controla sursele de energie nu își poate controla viitorul.”
105. „Ne vom întinde mâna dacă îți strângi pumnul.”
106. „Aceste alegeri sunt despre trecut versus viitor. Este vorba dacă ne mulțumim cu aceleași diviziuni, distrageri și drame care trec drept politică astăzi sau dacă atingem o politică a bunului simț și a inovației – o politică a sacrificiului comun și a prosperității comune.”
107. „Mă întreb, uneori, dacă bărbații și femeile sunt, de fapt, capabili să învețe din istorie – dacă progresăm de la o etapă la alta într-un curs ascendent sau dacă pur și simplu mergem pe ciclurile boom-ului și explozierii, războiului și păcii, ascensiune și declin.”
108. „Ceea ce pot spune cu certitudine este că nu sunt încă pregătit să abandonez posibilitatea Americii – nu doar de dragul generațiilor viitoare de americani, ci și al întregii omeniri.”
109. „Lumea urmărește America – singura mare putere din istorie formată din oameni din fiecare colț al planetei, cuprinzând fiecare rasă, credință și practică culturală – pentru a vedea dacă experimentul nostru în democrație poate funcționa. Pentru a vedea dacă putem face ceea ce nicio altă națiune nu a făcut vreodată. Pentru a vedea dacă ne putem ridica la înălțimea crezului nostru.”
110. „Dar vezi tu, o țară bogată precum America își poate permite poate să fie proastă.”
111. „Povestea americană nu a fost niciodată despre lucrurile care vin ușor. A fost vorba de a ajunge la momentul în care momentul este greu.”
112. „Pentru acelor americani al căror sprijin nu le-am câștigat încă, poate că nu v-am câștigat votul în seara asta, dar vă aud vocile. Am nevoie de ajutorul vostru. Și voi fi și eu președintele tău.”
113. „Mi-aș dori ca țara să aibă mai puțini avocați și mai mulți ingineri.”
114. „Pentru toți cei care urmăresc în această seară de dincolo de țărmurile noastre, de la parlamente și palate, la cei care sunt înghesuiți în jurul radiourilor în colțurile uitate ale lumii, poveștile noastre sunt singulare, dar destinul nostru este împărtășit și o nouă zori a americanilor. conducerea este la îndemână.”
115. „Asta mă învăța conducerea, zi de zi – că interesul personal pe care trebuia să-l caut se extindea cu mult dincolo de imediata probleme, că sub vorbăria și biografiile sommare și opiniile primite, oamenii erau purtați de le-au o explicație centrală despre ei înșiși.”
116. „Ceea ce are nevoie Washington este supravegherea unui adult.”
117. „De ce nu ar trebui să avem același curaj și încredere să vorbim cu dușmanii noștri
. Asta fac țările puternice, asta fac președinții puternici, asta voi face când voi fi președinte al Statelor Unite ale Americii. ”
118. „O națiune înconjurată de ziduri nu se va întemnița decât pe ea însăși.”
119. „Democrația cere ca cei motivați religios să-și traducă preocupările în valori universale, mai degrabă decât specifice religiei.”
120. „Dacă oamenii nu pot avea încredere în guvernul lor că va face treaba pentru care există – să-i protejeze și să-și promoveze bunăstarea comună – totul este pierdut.”
121. „Și este sigur să presupunem că cei de la putere s-ar gândi mai mult și mai mult la lansarea unui război dacă și-ar imagina propriii fii și fiice în calea răului.”
122. „Păstrarea credinței cu cei care slujesc trebuie să fie întotdeauna o valoare de bază americană și o piatră de temelie a patriotismului american.”
123. „Angajamentul Americii față de militarii și femeile săi începe de la înrolare și nu trebuie să se termine niciodată.”
124. „Acelor lideri de pe tot globul care caută să semene conflicte sau să pună vina pe Occident pentru răul societății lor – să știi că poporul tău te va judeca după ceea ce poți construi, nu ceea ce distrugi.”
125. „În reafirmând măreția națiunii noastre, înțelegem că măreția nu este niciodată un dat. Trebuie câștigat.”
126. „Călătoria noastră nu a fost niciodată una de scurtături sau de a ne mulțumi cu mai puțin. Nu a fost calea pentru cei slabi de inimă, pentru cei care preferă timpul liber decât munca sau caută doar plăcerile bogăției și faimei.”
127. „Au fost cei care își asumă riscuri, cei care fac, cei care fac lucruri – unii celebrați, dar cel mai adesea bărbați și femeile obscur în munca lor – au fost cei care ne-au condus pe calea lungă și accidentată către prosperitate și libertate.”
128. „Adevărata putere a națiunii noastre nu vine din puterea armelor noastre sau din amploarea bogăției noastre, ci din puterea durabilă a idealurilor noastre – democrație, libertate, oportunități și speranță neclintită.”
129. „Deși principiul egalității a fost întotdeauna de la sine înțeles, nu a fost niciodată autoexecutiv.”
130. „Acesta este adevăratul geniu al Americii – că America se poate schimba. Uniunea noastră poate fi desăvârșită, iar ceea ce am realizat deja ne dă speranță în ceea ce putem și trebuie să obținem mâine.”

Ți-au dat aceste citate de Barack Obama speranța că vor veni zile mai bune

Barack Obama, fiind ales președinte al Statelor Unite, a zguduit întreaga lume. A fost o schimbare majoră – una care a adus reforme și politici pozitive pentru majoritatea americanilor.
Aceste reforme au acoperit asistența medicală, politica externă și chiar a ajutat la Războiul din Irak, aducând acasă majoritatea trupelor americane în 2011. Cu toate acestea, în afară de acestea, el a predicat și cuvinte de înțelepciune – ne-a învățat că copilăria ne modelează viziunea asupra lumii. ; că, deși suntem diferiți și credem în lucruri diferite, va exista întotdeauna o cale de mijloc, iar această cale de mijloc ne va ajuta să ne unim.
Mai presus de toate, el ne-a învățat să sperăm și să perseverăm – că indiferent de ceea ce ne confruntăm, dacă lucrăm împreună pentru un singur obiectiv, fiecare zi va fi cu un pas mai aproape de atingerea acestui obiectiv.
Ce ați învățat din această colecție de citate de Barack Obama
Crezi că a fost un președinte care a adus schimbări pozitive pentru țară.
Împărtășește-ți gândurile în secțiunea de comentarii de mai jos.