Cu această colecție de aforisme și Citate despre iubirea peste , pierdută și pierdută, intrăm în lumea complicată a dezamăgirii amoroase.

Dragostea s-a încheiat este ceva care, din păcate, îi atinge pe toată lumea, mai devreme sau mai târziu. Dezamăgirile din dragoste nu sunt niciodată ușor de depășit, este nevoie de timp și voință. După ce o poveste de dragoste s-a încheiat, trebuie să ne luăm rămas bun și să încercăm să mergem mai departe, mai ales dacă am fost răniți, dar este și important să nu ștergem toate amintirile. Vremurile bune trebuie păstrate ca fiind prețioase. Iată 70 de Citate despre dragoste peste.

Aforisme și Citate despre iubirea terminată
Dacă ar fi mort, aș ști măcar pe cine am pierdut și cine sunt. Acum nu mai stiu nimic. Întreaga mea viață s-a scufundat în spatele meu ca în acele cutremure în care Pământul se devorează. Se scufundă în spatele tău când scapi. (Simone De Beauvoir)
Iadul și să nu mai iubești. (Georges Bernanos) Îți
poți aminti vreodată dragostea
și cum să evoci un parfum de trandafiri într-o pivniță. Vă puteți aminti imaginea unui trandafir, nu parfumul său. (Arthur Miller)
Iluziile despre o femeie care s-a iubit pe sine seamănă cu reumatismul: nu scăpăm niciodată de ele complet. (Henry Becque)
Dragostea nu moare niciodată de moarte naturală. Moare pentru că nu știm cum să-și aprovizionăm sursa. El moare de orbire și erori și trădări. Moare de boală și răni, moare de epuizare, uzură sau totuși. (Anais Nin)
Cel mai dificil nu este primul sărut, ci ultimul. (Paul Geraldy)
Este foarte rar să plecăm în acord bun, pentru că dacă am fi de acord, nu ne-am despărți. (Marcel Proust)
Era o singură stea senină pe cerul de culoarea trandafirii, o barcă a trimis un rămas bun nemulțumit și am simțit în gât nodul gordian al tuturor iubirilor care au putut fi și nu au fost. (Gabriel Garcia Marquez)
Zilele acelea pierdute gonind vântul / cerându-ne un sărut și dorind încă o sută / în orice zi le vei aminti / iubire că fugi de mine te vei întoarce. (Fabrizio De Andre)
Unde s-a rupt firul de mătase care ne-a unit. (Elisa)
Nu cred că o voi mai vedea vreodată. Nu voi mai putea să o văd, să aud, să ating, să o îmbrățișez, să o aud niciodată; nu au mai râs cu ea, nu au mai așteptat sunetul pașilor ei, nu au zâmbit auzind-o deschizând ușa, nu și-au încadrat trupul în al meu, al meu în al ei. (Julian Barnes)
Zăpadele și trandafirii de ieri au dispărut; și ce este dragostea decât un trandafir care se estompează
(Edgar Lee Masters)
Pentru că pierderea este măsura iubirii
(Jeanette Winterson)
Iadul este suferința de a nu mai putea iubi. (Fedor Dostoievski)
Îți dor chiar și de momentele rele ale unei iubiri terminate, chiar și de nefericire. (Ivan Cotroneo)
Cel mai frumos moment al iubirii este atunci când suntem sub iluzia că durează pentru totdeauna; cel mai rău când îți dai seama că se întâmplă de prea mult timp. (Marlene Dietrich)
În despărțire simți și înțelegi puterea cu care iubești. (Fedor Dostoievskij)
A iubi este atât de scurt, a uita atât de mult. (Pablo Neruda)
Dacă cineva pleacă și pentru că va veni altcineva – voi întâlni iubirea din nou. (Paulo Coelho)
De foarte multe ori, pentru a putea descoperi că suntem îndrăgostiți, poate chiar pentru a deveni una, trebuie să sosească ziua despărțirii. (Marcel Proust)
Aș vrea să-ți spun, acum, aceleași lucruri / dar ca evantai curând, iubire, / să ofilești trandafirii / așa pentru noi. (Franco Battiato)
Poveștile nu se termină până nu închidem toate conturile, până nu punem un punct cu capul sau cu inima. (Clara Sanchez)
Minciuna ucide dragostea. Sinceritatea și mai mult. (Arthur Bloch)
Ploaia fină sare peste trotuare / plictiseala zboară și tu, te uiți dar nu vezi / că s-a terminat și sunt doar fotografii între degete. (Claudio Baglioni)
Când înainte de uimirea ta / vor veni să te întrebe despre dragostea noastră / acelor oameni consumați în a fi ascultați / dragoste atât de lungă / nu le-o dai în grabă. (Fabrizio De Andre)
Dar fiecare poveste are aceeași iluzie, concluzia ei, / și păcatul a fost să crezi că o poveste normală este specială. (Francesco Guccini – Adio)
Fiecare poartă în adâncul lui ca un mic cimitir al celor pe care i-a iubit. (Romain Rolland)
Eu, dacă aș ști unde este, unde mi-am pierdut răbdarea și am lăsat speranța să găsesc indiferența, frigul și înfățișarea. (Elisa)
Este mai bine să fi iubit și să fi pierdut decât să nu fi iubit niciodată. (Alfred Tennyson)
Să cred că nu am, să simt că l-am pierdut. Simțind noaptea imensă, mai imensă fără ea. (Pablo Neruda)
Nu mi-e dor de respirația mea și a ta. (Federica Abbate)
Iubire pierdută Iubire pierdută / Știu că nu te voi mai vedea / Iubire pierdută Iubire pierdută / dar mereu mă voi gândi la tine. (Franco Battiato)
Am fost atât de aproape de tine încât sunt rece lângă ceilalți. (Paul Eluard)
Numai a iubi, numai a cunoaște, / contează, a nu fi iubit, / a nu fi cunoscut. (Pier Paolo Pasolini)
A iubi, și aceasta, posibilitatea de a pierde. (Jean-Claude Izzo)
Încetarea iubirii: iată o dovadă sensibilă că omul este imperfect și că inima își are limitele ei. (Jean de La Bruyere)
Este viața. Uneori crezi că doi ochi se uită la tine și în schimb nici nu te văd. Uneori crezi că ai găsit pe cineva pe care îl căutai și în schimb nu ai găsit pe nimeni. Se întâmplă. Și dacă nu, este un miracol. Dar miracolele nu durează niciodată. (Oriana Fallaci)
Începutul iubirii este adesea simultan. Nu la final: din asta se nasc tragediile. (Alessandro Morandotti)
Cel mai frumos moment al iubirii este atunci când ne amăgim că durează pentru totdeauna; cel mai rău când îți dai seama că se întâmplă de prea mult timp. (Roberto Gervaso)
A compara, în dragoste, echivalează deja cu a nu mai iubi. (Jacques Dyssord)
Pentru că la sfârșitul fiecărei povești se întâmplă mereu să devii acea fotografie din pașaport care nu seamănă deloc cu tine. (Federica Abbate)
Dragostea înseamnă și să înveți să renunți la celălalt, să știi să-ți iei rămas bun fără a lăsa sentimentele să împiedice ceea ce probabil va fi cel mai bun lucru pentru cei pe care îi iubim. (Sergio Bambaren) A
reaprinde o dragoste este ca și cum ai reaprinde o țigară. Tutunul este otrăvit; dragoste, de asemenea. (Gabriele D’Annunzio)
Nu plânge că s-a terminat. Zâmbește pentru că s-a întâmplat. (Dr. Seuss)
Este imposibil să iubești a doua oară ceea ce nu mai iubești cu adevărat. (Francois de La Rochefoucauld)
Aventurile amoroase încep în șampanie și se termină în mușețel. (Valery Larbaud)
Bărbații nu se mângâie într-o mare dragoste care s-a încheiat: ei preferă să o uite. (Angelo Gatti)
Pentru o vreme poate voi continua să țip numele tău pentru mine, în inima mea. Dar în cele din urmă rana se va vindeca. (David Grosmann)
Când o dragoste se termină, unul dintre cei doi suferă. Dacă nimeni nu suferă, nu a început niciodată. Dacă amândoi suferă, nu se termină niciodată. (Marilyn Monroe)
Iată, vezi tu, m-am îndrăgostit de două ori în viața mea, dar serios, și de ambele ori am fost sigur că va fi pentru totdeauna și până la moarte, și de ambele ori s-a terminat și nu sunt mort. (Hermann Hesse)
E greu să stai lângă, și să nu te sărut. (Francis Scott Fitzgerald)
Aveam venele închise, pielea înghețată. Mi-a fost frig, el a plecat. (Elena Ferrante)
Este mai ușor de înțeles când începe dragostea decât când se termină. (Roberto Gervaso)
Începutul este dulce, absurd, fericit. Intriga plină de bunăvoință, puternică și plină de tensiuni. Sfârșitul, o spărtură. (Nuria Barrios)
O dragoste veche este ca un grăunte de nisip, într-un ochi, care ne bântuie mereu. (Voltaire)
Chiar și coarnele pot fi iertate femeii pe care o iubești; celui care nu mai este iubit nici măcar o ciorbă sărată nu i se iertă. (Vittorio Buttafava)
Când dragostea moare, ne întrebăm cum s-a născut. (Roberto Gervaso)
Dragostea nu începe și nu se termină așa cum credem noi. Dragostea este o bătălie, iubirea este un război; iubire și creștere. (James A. Baldwin)
Cei care iubesc mai puțin, nu iubesc mai mult. (Joseph Roux)
Am coborât, dându-ți brațul meu, măcar un milion de scări / și acum că nu ești acolo și golul la fiecare pas. (Eugenio Montale)
Este aproape întotdeauna vina celor care iubesc să nu înțeleagă atunci când nu se mai iubesc. (Francois De La Rochefoucauld)
Nu lăsa pe nimeni pe care-l iubești să fie nefericit… chiar și dragostea neîmpărtășită are curcubeul ei. (James Matthew Barrie)
Între un bărbat și o femeie ceea ce ei numesc dragoste și un anotimp. Și dacă înflorirea sa în acest anotimp este o sărbătoare a verdeață, ofilirea sa este doar o grămadă de frunze putrezite. (Oriana Fallaci)
Atâta timp cât iubim nu reflectăm, iar când reflectăm nu mai iubim. (Pierre-Adrien de Courcelle)
Eșecul unei relații este aproape întotdeauna un eșec al comunicării. (Zygmunt Bauman)
Am terminat înainte să ne termine el / pentru că iubirea aia a noastră nu avea sfârșit / Am vrut să te am și abia atunci am reușit / când mi-am dat seama că sunt acolo să te pierd… (Claudio Baglioni)
În iubire, nu poți fi decât dezamăgit de tine. Când ești dezamăgit de ceilalți, nu mai rămâne iubire. (Fernando Auwera)
Este dificil să-ți revii dintr-o dată dintr-o dragoste de lungă durată. (Gaius Valerius Catullus)
Când îndrăgostești încetezi să te mai lupți, dragostea a dispărut. (Soren Aabye Kierkegaard)
Dacă mi-e dor de tine, dacă mi-e dor de tine, va fi ca și cum aș muri. (Negramaro)