Aceste citate Mary Oliver sunt linii inspiratoare din poezia și publicațiile ei, care ne oferă multe cuvinte după care să trăim.
De la natură, dragoste, inspirație și speranță – această listă are totul.
Așadar, dacă sunteți în căutarea unor citate motivaționale care să vă împingă să faceți tot posibilul pentru ziua respectivă, atunci această colecție este ceva pe care cu siguranță trebuie să îl verificați.
Continuați cu colecția de mai jos.
Și nu ratați aceste citate de Kurt Vonnegut și citate de Henry David Thoreau.

Cele mai bune citate Mary Oliver

1. „Ascultă, respiri puțin și numești asta viață

2. „Poți avea alte cuvinte – șansă, noroc, coincidență, serendipitate. Voi primi har. Nu știu exact ce este, dar o voi lua.”
3. „Bună, soare în fața mea. Bună, tu care ai făcut dimineața și ai întins-o peste câmpuri. Privește, acum, cum încep ziua cu fericire, cu bunătate.”
4. „Pentru a fi atenți, aceasta este munca noastră nesfârșită și adecvată.”
5. „Iubește-te, apoi uită. Atunci, iubește lumea.”
6. „Spune-mi, ce ai de gând să faci cu singura ta viață sălbatică și prețioasă

7. „Nu trebuie să dai nimănui altcuiva responsabilitatea pentru viața ta.”
8. „Cineva pe care l-am iubit cândva mi-a dat o cutie plină de întuneric. Mi-a luat ani de zile să înțeleg că și acesta a fost un dar.”
9. „Păstrează un loc în inima ta pentru inimaginabil.”
10. „Cred în bunătate, și în răutate; și în cânt, mai ales când cântatul nu este neapărat prescris.”
11. „Dacă simți brusc și neașteptat bucurie, nu ezita. Cedează-te.”
12. „Cei mai regretați oameni de pe pământ sunt aceia care au simțit chemarea la munca creativă, care și-au simțit propria putere creativă împotrivă și răscoală și nu i-au dat nici putere, nici timp.”
13. „Orice ar fi, nu-ți fie frică de belșug. Bucuria nu este făcută să fie o firimitură.”
14. „De zece ori pe zi mi se întâmplă ceva în felul ăsta – niște bătăi de uimire întăritoare, niște ping și umflare bun, dulce, empatic. Acesta este primul, cel mai sălbatic și cel mai înțelept lucru pe care îl știu – că sufletul există și este construit în întregime din atenție.”
15. „Noi nu suntem înțelepți și nu foarte adesea buni; și multe nu pot fi niciodată răscumpărate. Totuși, viața mai are o posibilitate.”
16. „Este mai bine ca inima să se rupă, decât să nu se rupă.”
17. „Nu vreau să ajung pur și simplu să fi vizitat această lume.”
18. „Este un lucru serios doar să fii în viață în această dimineață proaspătă, în această lume zdrobită.”
19. „Poemele nu sunt cuvinte, până la urmă, ci focuri pentru frig, frânghii lăsate până la cei pierduți, ceva la fel de necesar ca pâinea în buzunarele celor flămânzi.”

Citate Mary Oliver despre Hope

20. „Am stat de bună voie și bucuros în caracterele tuturor – alți oameni, copaci, nori. Și asta am învățat – că alteritatea lumii este un antidot împotriva confuziei, că stând în această alteritate, frumusețea și misterul lumii, pe câmpuri sau în adâncul cărților, poate re-demnifica inima cea mai urâtă. ”
21. „Și tocmai acesta este ideea – cum lumea, umedă și frumoasă, ne cheamă pe fiecare dintre noi să dăm un răspuns nou și serios. Aceasta este marea întrebare, cea pe care lumea ți-o aruncă în fiecare dimineață: „Iată-te, în viață. Doriți să faceți un comentariu
„”
22. „Dar și eu spun asta – că lumina este o invitație la fericire și acea fericire, când este făcută corect, este un fel de sfințenie, palpabilă și răscumpărătoare.”
23. „Există lucruri pe care nu le poți ajunge, dar poți ajunge la ele și toată ziua.”
24. „La început, eram atât de tânăr și atât de străin de mine încât aproape că existam. A trebuit să ies în lume și să o văd și să o aud și să reacționez la ea. Înainte să știu deloc cine sunt, ce sunt, ce vreau să fiu.”
25. „Și să spun adevărul, nu vreau să renunț la încheieturile lenevii. Nu vreau să-mi vând viața pentru bani. Nici nu vreau să intru din ploaie.”
26. „Nu este o competiție, este o ușă.”
27. „Pentru unele lucruri, nu există anotimpuri greșite – ceea ce visez pentru mine.”
28. „Lucrurile iau timp. Nu-ți face griji. Câte drumuri a urmat Sfântul Augustin înainte de a deveni Sfântul Augustin

29. „După o copilărie crudă, trebuie să te reinventezi. Atunci reimagina lumea.”
30. „Fie ca eu să fiu cel mai mic cui din casa universului – mic, dar util.”
31. „Aș spune că există o mie de legături de neîntrerupt între fiecare dintre noi și orice altceva și că demnitatea noastră și șansele noastre sunt una.”
32. „Pinul, leopardul, râul Platte și noi înșine – suntem în pericol împreună sau suntem pe drumul nostru către o lume durabilă împreună. Suntem destinul celuilalt.”
33. „Deși joc la marginile cunoașterii, cu adevărat, știu că rolul nostru este nu cunoașterea; dar privind, și atingere și iubind.”
34. „Întotdeauna, există ceva demn de spus despre glorie, despre recunoștință.”
35. „Este natura pietrei să fie satisfăcută. Este natura apei să vrei să fii altundeva.”
36. „Și eu am cunoscut singurătatea. Și eu am știut ce înseamnă să mă simt neînțeles, respins și dintr-o dată deloc frumos. O, mamă pământ, mângâierea ta este mare, brațele tale nu se țin niciodată. Mi-a salvat viața să știu asta. Râurile tale curg, trandafirii tăi se deschid dimineața. O, mișcări de tandrețe!”
37. „Aceasta nu înseamnă nimic împotriva după-amiezii, serilor sau chiar miezului nopții. Fiecare are partea lui de spectaculos.”
38. „Zoria este un dar. Despre o persoană se dezvăluie multe despre pasiunea sau indiferența sa față de această deschidere a ușii zilei. Nimeni care iubește zorii și este în străinătate pentru a-l vedea, nu poate fi străin pentru mine.”
39. „Cum ar putea exista o zi în toată viața ta care să nu aibă stropul ei de fericire

Citate Mary Oliver despre dragoste și prietenie

40. „Așa că în fiecare zi, eram înconjurat de frumusețea, strigătul ideilor de Dumnezeu, dintre care unul ai fost tu.”
41. „Mi-am ținut respirația, așa cum facem uneori, pentru a opri timpul când ceva minunat ne-a atins.”
42. „Nu trebuie să fii bun. Nu trebuie să mergi în genunchi o sută de mile prin deșert, pocăindu-te. Trebuie doar să lași animalul moale al corpului tău să iubească ceea ce iubește.”
43. „Din complicațiile de a te iubi, cred că nu există sfârșit sau întoarcere. Nici un răspuns, nicio ieșire din el. Care este singurul mod de a iubi, nu-i așa

44. „De asemenea, am vrut să pot să iubesc și știm cu toții cum merge aia, nu

45. „Știu multe vieți care merită trăite. ”
46. ​​„S-ar putea să nu fii de acord, s-ar putea să nu-ți pese, dar dacă ții această carte în mână, ar trebui să știi că dintre toate obiectivele pe care le iubesc în această lume – și sunt multe – foarte aproape de partea de sus a listei este aceasta: câini fără lesă.”
47. „Atenția este începutul devotamentului.”
48. „Munca mea este lumea. Aici floarea soarelui, acolo pasărea colibri – căutători egali de dulceață. Iată drojdia de întărire; acolo prunele albastre…”
49. „Lucruri! Arde-le, arde-le! Fă un foc frumos! Mai mult loc în inima ta pentru dragoste, pentru copaci! Pentru păsările care nu dețin nimic – motivul pentru care pot zbura.”
50. „Când vei avea puțină milă pentru fiecare lucru moale care umblă prin lume, inclusiv pe tine

51. „Există o sută de căi prin lume care sunt mai ușor decât să iubești. Dar cine vrea mai ușor

52. „Sunt momente care strigă să fie împlinite. Ca să-i spui cuiva că-l iubești sau să-ți dai banii, totul. Inima îți bate, nu-i așa

Nu ești în lanțuri, nu-i așa
Nu există nimic mai patetic decât prudența atunci când s-ar putea salva o viață, chiar și posibil, a ta.”
53. „În fiecare dimineață, mă plimb așa în jurul iazului, gândindu-mă: dacă ușile inimii mele se închid vreodată, sunt la fel de mort.”
54. „Steaua cea mai îndepărtată și noroiul de la picioarele noastre sunt o familie; și nu există decență sau sens în a onora un lucru sau câteva lucruri și apoi închiderea listei.”
55. „În acest univers, ni se oferă două daruri – capacitatea de a iubi și capacitatea de a pune întrebări. Care sunt, în același timp, focurile care ne încălzesc și focurile care ne pârjolesc.”
56. „Și tu poți fi sculptat din nou de detaliile devotamentului tău.”
57. „Viața mea fără tine ar fi un loc de copaci uscați și sparți.”
58. „Dacă ai fost vreodată în pădure cu mine, trebuie să te iubesc foarte mult.”
59. „Ceea ce vreau să spun prin spiritualitate nu este teologie, ci atitudine.”
60. „Îți spun asta pentru a-ți frânge inima, prin care vreau să spun doar că se deschide și nu se mai închide niciodată pentru restul lumii.”
61. „Chiar și cel mai singuratic dintre noi este comun prin obișnuință și, într-adevăr, prin angajamentul față de cel mai curajos dintre visele noastre, care este să facem o lume morală.”
62. „Și ai simțit-o în inima ta, cum se referă la toate
și ți-ai dat seama în sfârșit pentru ce este frumusețea
Și ți-ai schimbat viața

63. „Dacă aș avea altă viață, aș vrea să o petrec pe toate pe o fericire neîntreruptă.”
64. „Fii aprins, sau pleci.”
65. „Mi-ai frânt inima. La fel de bine. Acum, învăț să mă ridic mai presus de toate acestea, învăț viața subțire, trezindu-mă pur și simplu pentru a lauda tot ce este în această lume care este mereu puternic și frumos – copacii, stâncile, câmpurile, veștile din cer, râsetele care vin. înapoi tot la fel.”
66. „Wild cântă pasărea inimii în pădurile vieții noastre.”
67. „Fericirea nu este un oraș pe o hartă, sau o sosire devreme sau o treabă bine făcută, ci o muncă bună în curs.”
68. „Deci, fii încet dacă trebuie, dar lasă inima să joace în continuare rolul ei adevărat. Iubește încă așa cum ai iubit cândva, profund și fără răbdare.”
69. „Dacă lumea ar fi doar durere și logică, cine și-ar dori asta

Citate Mary Oliver despre viață și inspirație
70. „El este exact poezia pe care am vrut să o scriu.”
71. „Când se va termina, vreau să spun toată viața mea că am fost o mireasă căsătorită cu uimire.”
72. „Stelele au început să ardă prin foile de nori și s-a auzit o voce nouă pe care ai recunoscut-o încet ca fiind a ta.”
73. „Iubești această lume
Îți prețuiești viața umilă și mătăsoasă
Adorești iarba verde, cu groaza ei dedesubt

74. „Lasă-mă să țin mereu companie cu cei care spun: „Uite! și râde de mirare și își plecă capetele.”
75. „Emerson, încerc să trăiesc, așa cum ai spus că trebuie, viața examinată. Dar sunt zile în care mi-aș dori să fiu mai puțin în capul meu de examinat, ca să nu vorbesc despre inima ocupată.”
76. „Cum ar fi lumea fără muzică sau râuri sau iarba verde și fragedă
Cum ar fi lumea aceasta fără câini

77. „Și este extrem de scurtă, viața lui în galop. Câinii mor atât de repede.”
78. „Avem nevoie de frumusețe pentru că ne doare să fim demni de ea.”
79. „Trebuie să fie o mare dezamăgire pentru Dumnezeu dacă nu suntem uimiți de cel puțin zece ori pe zi.”
80. „O viață întreagă nu este suficient de lungă pentru frumusețea acestei lumi și pentru responsabilitățile vieții tale.”
81. „Și că nu am dat nimănui responsabilitatea pentru viața mea. Este al meu. Am reușit. Și pot face ce vreau cu el. Dă-o înapoi, cândva, fără amărăciune, dunelor sălbatice și pline de buruieni.”
82. „Știu că pot umbla prin lume, de-a lungul țărmului sau sub copaci, cu mintea plină de lucruri de puțină importanță, în deplină autoasistență. O condiție pe care nu o pot numi cu adevărat că sunt în viață.”
83. „Poate că dorința de a face ceva frumos este piesa lui Dumnezeu care se află în fiecare dintre noi.”
84. „Ascultă, orice vezi și iubești, acolo ești.”
85. „Poezia este o forță care prețuiește viața.”
86. „Oricine ești tu, oricât de singur ar fi, lumea se oferă imaginației tale, te cheamă ca gâștele sălbatice, aspre și incitant – anunțând din nou și din nou locul tău în familia lucrurilor.”
87. „Modele vieții noastre ne dezvăluie. Obiceiurile noastre ne măsoară.”
88. „Cunoașterea m-a distrat și m-a modelat și m-a eșuat. Ceva în mine încă moare de foame.”
89. „Nu aș putea fi poet fără lumea naturală. Altcineva ar putea. Dar nu eu. Pentru mine, ușa pădurii este ușa templului.”
90. „Nu trebuie să încetezi niciodată să fii capricios.”
91. „Poți păcăli mult pe tine însuți, dar nu poți păcăli sufletul.”
92. „Dar literatura, cea mai bună dintre ea, nu își propune să fie literatură. Vrea și se străduiește, dincolo de acea parte a artefactului din sine, să fie o parte adevărată a înregistrării umane compuse – adică nu cuvinte, ci o realitate.”
93. „Cântă dacă poți să cânți, iar dacă nu, fii totuși muzical în tine.”
94. „M-am luptat cu îngerul și sunt pătat de lumină și nu am nicio rușine. Nici eu nu am vina.”
95. „Poate că lumea noastră va deveni mai bună în cele din urmă.”
96. „Invenția plutește întotdeauna puțin deasupra regulilor.”
97. „Atâta timp cât dansezi, poți încălca regulile. Uneori, încălcarea regulilor înseamnă doar extinderea regulilor. Uneori, nu există reguli.”
98. „Când un om spune că aude îngeri cântând, el aude îngerii cântând.”
99. „Toată eternitatea este în clipă.”
100. „Limba este, cu alte cuvinte, nu necesară, ci voluntară.”
101. „Vârtejul comportamentului uman nu trebuie lăsat deoparte.”
102. „Iată o uimire — odată, aveam douăzeci de ani și în fiecare mișcare a corpului meu, era o ușurință delicioasă; și în fiecare mișcare a pământului verde, era un indiciu de paradis. Și acum am șaizeci de ani și este la fel.”
103. „Este foarte important să notezi lucrurile instantaneu, sau poți pierde modul în care ai gândit un rând.”
104. „O să te las cu asta. Nu-mi pasă câți îngeri pot dansa pe cap de ac. Este suficient să știi că pentru unii oameni, ei există și că dansează.”
105. „Există atâtea lumi câte imaginatori sunt.”
106. „Toate ideile importante trebuie să includă copacii, munții și râurile. Pentru a înțelege multe lucruri, trebuie să ieși din propria ta condiție.”
107. „Extraordinarul este despre ce este arta.”
108. „Numai o căldură născută atât de profund și inteligent poate duce o idee nouă în aer.”
109. „Umbl în lume ca să o iubesc.”

Citate Mary Oliver despre îmbătrânire și trecere mai departe
110. „Poate că moartea nu este întuneric până la urmă, ci atât de multă lumină care se înfășoară în jurul nostru.”
111. „Râul a spus: „Imaginați-vă tot ce vă puteți imagina, apoi continuați.”
112. „În fiecare zi, văd sau aud ceva care mă ucide mai mult sau mai puțin de încântare – care mă lasă ca un ac în carul de fân. de lumina.”
113. „Acesta nu este un loc de joacă. Acesta este pământul, raiul nostru pentru o vreme. Prin urmare, am dat prioritate tuturor stărilor mele bruște, îmbufnate și întunecate care te țin în centrul lumii mele. Și eu îi spun trupului meu, să subțiezi încă. Și îmi spun degetelor, scrieți-mi o melodie drăguță. Și îi spun inimii mele, rave on.”
114. „Să mă țin mereu la distanță de cei care cred că au răspunsurile.”
115. „Ce mizerie să-ți fie frică de moarte. Ce mizerie să crezi numai în ceea ce se poate dovedi.”
116. „Și acum vei spune povești despre revenirea mea și nu vor fi false și nu vor fi adevărate, dar vor fi reale.”
117. „Am poveștile mele despre acea durere. Fără îndoială, mulți dintre voi o faceți. Este aproape un eșec al voinței, un eșec al iubirii, să-i lași să îmbătrânească – sau așa se simte. Am face orice pentru a-i păstra alături de noi și pentru a-i menține tineri.”
118. „Marea poate face nebunie, poate face lin, se poate întinde ca respirația de mătase sau poate arunca ravagii la țărm; poate oferi cadouri sau reține toate; se poate ridica, reflux, spuma ca o frenezie de fântâni care se apropie sau poate vorbi dulce în întregime, așa cum pot și eu. Și așa, fără îndoială, tu și tu.”
119. „Uneori, dorința de a fi pierdut din nou, la fel de mult timp în urmă, vine peste mine ca un vapor.”
120. „Odată cu creșterea până la vârsta adultă, responsabilitățile mi-au cerut atât de multe paltoane grele. Nu le-am ales eu, nu le reproșez, dar a durat timp să le resping.”
121. „Răsprăsește-ți florile peste morminte și pleacă. Fii bun și neîngrijit în exuberanța ta.”
122. „Uite, oare corpul meu nu se simțea deja ca trupul unei flori

123. „Fața elanului este la fel de tristă ca și chipul lui Isus.”
124. „Ești tânăr, așa că știi totul. Sari în barcă și începi să vâsli. Dar, ascultă-mă. Fără fanfară, fără jenă, fără îndoială, vorbesc direct cu sufletul tău. Ascultă la mine.”
125. „Poate că este vorba despre lucrurile minunate care se pot întâmpla dacă rupi frânghiile care te țin.”
126. „Când vine moartea, vreau să trec pe ușă plin de curiozitate, întrebându-mă — cum va fi, cabana aceea a întunericului

127. „Cu siguranță, în fiecare dintre noi există un eu care nu este nici un copil. , nici un servitor al orelor. Este un al treilea eu, ocazional la unii dintre noi, tiran la alții.”
128. „Acest eu este în afara iubirii de obișnuit; este din dragoste cu timpul. Are o foame de eternitate.”
129. „În cele din urmă, am văzut că îngrijorarea a ajuns la nimic și am renunțat la ea. Și mi-a luat bătrânul trup și am ieșit dimineața și am cântat.”
130. „Ceea ce este magic are uneori rădăcini mai adânci decât rațiunea.”
131. „Învățați copiii. Nu contăm atât de mult, dar copiii contează.”
132. „Atunci îmi amintesc – moartea vine înainte de rostogolirea pietrei.”
133. „Iarna se plimbă în sus și în jos prin oraș legănându-și cădelnița, dar nu iese fum sau dulceață din ea – doar sinceritatea acră, metalică a sării și zăpezii.”
134. „Acea dată, am crezut că nu pot să mă apropii de durere fără să mor. M-am apropiat și nu am murit.”
135. „Am deschis ușa și acolo era lumea fără cuvinte și cântătoare; și am alergat pentru viața mea.”
136. „Pentru a trăi în această lume, trebuie să fii capabil să faci trei lucruri – să iubești ceea ce este muritor; să-l ții de oase, știind că viața ta depinde de asta; și, când va sosi timpul să-i dai drumul.”
137. „Iar și iar, în fluture, vedem ideea de transcendență. În pădure, nu vedem pe cei inerți, ci pe cei care aspiră. În apa care pleacă pentru totdeauna și pentru totdeauna se întoarce, trăim eternitatea.”
138. „Există o singură întrebare – cum să iubești această lume.”
139. „Lăsați calea să devină acolo unde aleg să merg și să nu fie stabilită altfel.”
140. „Eu privesc timpul ca doar o idee și consider eternitatea ca o altă posibilitate.”

Te-au făcut aceste citate de la Mary Oliver să crezi că viața este într-adevăr ceea ce faci din ea
Mary Oliver a fost o poetesă americană modernă, descrisă de New York Times drept „fără îndoială cea mai bine vândută poetesă”. De-a lungul poeziei ei, vedem un model clar plin de inspirația pe care a adunat-o din plimbările ei zilnice. Prin lucrările ei suntem capabili să vedem lucrurile mărunte care ar trece adesea neobservate dacă nu ne concentrăm cu adevărat și nu acordăm atenție. Mary Oliver ne-a dat multe cuvinte după care să trăim – și prin ea, aflăm că viețile noastre sunt în mâinile noastre. Doar noi știm ce este mai bine pentru noi și ce ne dorim cu adevărat să obținem în viață. Așa că fii deschis, fii curajos și acceptă cine ești cu adevărat. Prin aceasta putem cultiva cele mai bune versiuni ale noastre.
Care dintre aceste citate sunt preferatele tale.
Ai alți poeți despre care ai vrea să facem o colecție
Enumerați-le mai jos.