Duminica Floriilor este o sărbătoare recurentă observată de catolici , ortodocși și protestanți, care este sărbătorită în duminica dinaintea sărbătorii Paștilor, de fapt, aceasta din urmă schimbă ziua sărbătoririi ei în fiecare an.
Așa-numita Săptămâna Mare începe cu Duminica Floriilor, perioadă în care sunt amintite chinurile și suferințele fizice ale lui Iisus (patimi, moarte și înviere). În această zi este amintită intrarea triumfală a lui Isus în Ierusalim călare pe un măgar, aclamat de mulțime, care l-a întâmpinat fluturând ramuri de palmier. Deoarece palmierii nu sunt răspândiți în latitudinile noastre, s-a decis să folosim măslinul care este un simbol al păcii în Biblie. Chiar și în zonele în care măslinul nu este cultivat, nuiele aduse la biserică pentru a fi binecuvântate sunt înlocuite cu flori și frunze împletite.
Originile datează de la episodul biblic al potopului universal. Când potopul s-a potolit, Noe a zburat mai întâi un corb să vadă dacă apele s-au retras de pe pământ, apoi un porumbel, dar amândoi negăsind unde să pună talpa piciorului, s-au întors la el în corabie, pentru că era încă acolo.apă peste tot pământul. După o săptămână Noe încearcă din nou trimițând porumbelul că mă întorc la el seara; iată, avea în cioc o ramură de măslin. Noe a înțeles că apele se retrăseseră de pe pământ.
Pe această pagină veți găsi o colecție de fraze de felicitare de Duminica Floriilor , dar și fraze religioase rostite de persoane importante precum Sfântul Părinte legate de tema zilei.

Propoziții
O zi plină de simboluri, porumbelul, palmierii și ramurile de măslin, simboluri sacre pentru a reconstrui în inima noastră un loc de pace, iubire și seninătate. ( Stephen Littleword )
Intrarea triumfală a lui Iisus în Ierusalim
A doua zi, o mulțime mare care venise la sărbătoare, auzind că Iisus vine la Ierusalim, a luat ramuri de palmier și a ieșit în întâmpinarea lui, strigând: «Osana! Binecuvântat este cel ce vine în numele Domnului, împăratul lui Israel!”. Iar Iisus, după ce a găsit un măgar, mă urc pe el, după cum este scris: 15 „Nu te teme, fiica Sionului; iată, regele tău vine, călare pe mânzul unui măgar.”
( Ioan 12,12-15 )
Fie ca porumbelul păcii să aducă atâta seninătate în inimi și atâta lumină care să-i lumineze pe cei care nu pot vedea, să zboare spre cerurile lumii pentru a aduce pace acolo unde nu există pace, să aducă pacea cu noi înșine și să o dăruiască altora fără distincţie. Cu inima deschisă la iubire, seninătate, la lumina spiritului. ( Stephen Littleword )
Este o zi de pace
pentru toată lumea, chiar și pentru cei care nu sunt conștienți de ea.
Clopotele bat de sărbătoare
, copiii aleargă spre curtea bisericii,
fluturând ramurile de măslin
spre cer, în semn de pace.
Porumbeii albi se înalță
, simbol al păcii,
urmărind aerul sărbătorii,
iar în Duminica Floriilor, să ne
bucurăm și să petrecem!
Ar trebui să dăm naștere măslinului păcii din inimile noastre, din care astăzi putem da crenguțe aproapelui nostru!
Doar donând Palma sacra cu un gest mișcat de inimă și nu de braț, va putea trăi în casele noastre pentru totdeauna!
„Binecuvântat este cel ce vine,
împăratul, în numele Domnului.
Pace în ceruri
și slavă în cerul cel mai înalt!”.
( Luca 19:38 )
În primul rând, trebuie să cauți pacea în tine și primul pas pentru a o găsi în jurul tău. Încearcă să te înțelegi, să te ierți, să te accepti. Dacă nu există un echilibru minim în tine, cum te poți aștepta să-l găsești în lume
( Anton Vanligt )
Pacea este ca o ramură de măslin dată în Duminica Floriilor. Va dura pentru totdeauna dacă vom ști să o păstrăm cu dragoste și bunătate!
Învierea lui Isus este simbolul credinței și speranței noastre și este ceea ce conduce valorile întregii noastre religii. ( Papa Francisc )
Pacea nu poate domni între oameni dacă nu domnește mai întâi în inima fiecăruia dintre ei. ( Papa Ioan Paul al II-lea)

Să urmăm în spirit mulțimea care L-a salutat pe Isus când a intrat în Ierusalim. A avertizat în el pe Mesia: Cel care trebuia să vină din descendența regală a lui David pentru a salva Israelul. ( Papa Ioan Paul al II-lea )
Să nu fiți niciodată triști bărbați, femei: un creștin nu poate fi niciodată! Nu vă lăsați niciodată descurajați! A noastră nu este o bucurie care vine din a avea atâtea lucruri, ci din a fi întâlnit o Persoană: Isus, din a ști că cu El nu suntem niciodată singuri, nici măcar în momentele grele, chiar și atunci când călătoria vieții se ciocnește de probleme și obstacole. par de netrecut, și sunt multe! Îl însoțim, îl urmăm pe Isus, dar mai presus de toate știm că El ne însoțește și ne încarcă pe umerii Săi: aici se află bucuria noastră, speranța pe care trebuie să o aducem în această lume a noastră. Să aducem tuturor bucuria credinței! ( Papa Francisc, Duminica Floriilor, 24.03.13 )
Nu contează cine ești: bărbat sau femeie, bătrân sau copil, muncitor sau fermier, sau soldat sau student sau negustor. Nu contează care sunt convingerile tale religioase. Dacă vă întreabă care este cel mai important lucru pentru umanitate, răspundeți mai întâi, atunci pacea este întotdeauna! ( Lie Tien Min )
Nu avem nevoie de arme și bombe pentru a aduce pace, avem nevoie de dragoste și compasiune. ( Maica Tereza de Calcutta )

Fraze de felicitare pentru Duminica Floriilor

Astăzi este o zi pentru a trăi în pace în pace. Dorința mea ca și tu să poți lăsa orice armă și să strângi în pumn un gest de dragoste!
Pacea, seninătatea și armonia pot domni în casa ta. Palme bune!
În amintirea lui Isus care a venit să aducă pacea.
Să încercăm să punem în practică această învățătură,
angajându-ne să ne iubim aproapele nu în cuvinte,
ci în fapte.
Degeaba să ne înghesuim bisericile în această dimineață,
dacă nu avem în noi voința
de a fi purtători de pace…
URĂRI TUTUROR DE PACE SI SERENITATE!
Duminică Fericită a Floriilor
Pentru ca astăzi să fie acea zi care face ca un vis de pace să devină realitate. Le doresc tuturor acea seninătate, punctul de plecare pentru o lume nouă!
Cele mai bune urări de Duminica Floriilor din partea mea și a familiei mele, cu urarea ca această ramură de măslin să aducă liniște și liniște în casa dumneavoastră.
Sună clopotele și porumbeii albi zboară pe cer: Palmieri fericiti ție și familiei tale!
Fie ca această sărbătoare să ne ajute să găsim pacea în noi înșine, să construim pacea în jurul nostru! Vă doresc o Duminica Fericită a Floriilor!
Profit de această ocazie să vă urez vouă și familiei dumneavoastră o Duminica Floriilor fericită cu dorința ca Isus să vă poată proteja mereu!
Fie ca această crenguță să aducă atâta pace și liniște acasă și celor dragi! Duminica Floriilor fericită.
Să învățăm și noi să-l primim pe Isus, care stând pe un măgar ne-a învățat că nu este nevoie de mare lucru pentru a-și dovedi valoarea: iubirea față de aproapele este cel mai mare dar pe care îl putem face altora! Duminica Floriilor fericita!
O Duminica Floriilor senina si fericita tie si tuturor celor dragi: o imbratisare mare!
Astăzi este o zi de sărbătoare și vă doresc să o petreceți cu bucurie în suflet! Duminica Floriilor fericita!
Pacea și armonia domnesc atunci când fiecare dintre noi își găsește pacea în sine! Palme bune!
Fie ca Pacea Domnului să insufle bucurie și iubire în casa voastră: Duminica Floriilor fericite și un Paște Sfânt pentru toată familia voastră!
Ramura de măslin și simbolul păcii: iată o ramură virtuală și pentru tine, ca să fie mereu pace și bucurie în inima ta! Duminica Floriilor fericita!

Proverbe italiene Palmă

moale, Paște uscat; Palmier uscat, Paște moale. ( Proverb )
Palma binecuvântată, așteaptă o veste bună. (proverb )