Cu aceasta colectie de aforisme, sa descoperim impreuna cele mai frumoase propozitii ale lui Steve Jobs.Expresii care vorbesc despre inovatie, viitor, vise, curaj, libertate si creativitate. Citate stimulatoare si captivante, capabile sa ne faca sa privim realitatea intr-un mod diferit. Pentru ca asa se schimba lumea, cu cate o idee pe rand.
Steve Jobs este considerat unul dintre cei mai mari antreprenori si inovatori din ultimele decenii. Ii datoram infiintarea Apple Computer, el si-a invatat generatia sa priveasca spre viitor, sa lupte cu esecurile si sa creada in propriile posibilitati. Sa crezi in puterea viselor. Iata 30 de citate Steve Jobs (in engleza si italiana).

Citate, aforisme si citate de Steve Jobs
Uneori viata te loveste in cap cu o caramida. Nu-ti pierde credinta.
Uneori viata te loveste in cap cu o caramida. Nu-ti pierde credinta.
Sunt convins ca aproximativ jumatate din ceea ce separa antreprenorii de succes de cei care nu au succes este perseverenta pura.
Sunt convins ca aproximativ jumatate din ceea ce separa antreprenorii de succes de cei fara succes este perseverenta.
Lucrurile mele preferate din viata nu costa niciun ban. Este cu adevarat clar ca cea mai pretioasa resursa pe care o avem cu totii este timpul.
Lucrurile mele preferate din viata nu costa bani. Este clar ca cea mai pretioasa resursa pe care o avem este timpul.
Designul nu este doar ceea ce arata si se simte. Designul este modul in care functioneaza.
Designul nu este ceea ce arata sau cum arata. Designul si modul in care functioneaza.
Stai foame. Ramane prost.
Fii foame fii nebun.
Sa-ti amintesti ca vei muri este cel mai bun mod pe care il cunosc pentru a evita capcana de a crede ca ai ceva de pierdut. Esti deja goala. Nu exista niciun motiv sa nu-ti urmezi inima.
Sa-ti amintesc ca suntem sortiti sa murim este cel mai bun mod pe care il cunosc pentru a evita caderea in capcana de a crede ca ai ceva de pierdut. Esti deja goala. Nu exista niciun motiv sa nu-ti urmezi inima.
Fii un etalon al calitatii. Unii oameni nu sunt obisnuiti cu un mediu in care se asteapta excelenta.
Fii criteriul calitatii. Unii oameni nu sunt obisnuiti cu un mediu in care excelenta este asteptata in mod constant.
Munca ta va umple o mare parte din viata ta si singura modalitate de a fi cu adevarat multumit este sa faci ceea ce crezi ca este o munca grozava. Si singura modalitate de a face o munca grozava este sa iubesti ceea ce faci. Daca nu l-ati gasit inca, cautati in continuare. Nu te multumi. Ca si in toate problemele inimii, vei sti cand o vei gasi.
Meseria ta va umple o mare parte a vietii tale, iar singura modalitate de a fi cu adevarat multumit este sa faci ceea ce crezi ca este o treaba buna. Singura modalitate de a face o treaba buna este sa iubesti ceea ce faci. Daca nu l-ati gasit inca, cautati in continuare. Nu sta pe loc. Ca si in problemele inimii, vei sti ca ai gasit-o pe cea potrivita imediat ce o vei avea in fata.
Nu avem sansa de a face atat de multe lucruri si fiecare ar trebui sa fie cu adevarat excelent. Pentru ca aceasta este viata noastra. Viata este scurta si apoi mori, stii.
Deci asta am ales sa facem cu viata noastra.
Nu avem capacitatea de a face atat de multe lucruri si fiecare ar trebui sa fie cu adevarat excelent. pentru ca aceasta este viata noastra. Viata este scurta si apoi mori, stii
. Asa ca asta am ales sa facem cu viata noastra.
Nu poti sa intrebi clientii ce vor si apoi sa incerci sa le oferi asta. Pana cand il vei construi, vor dori ceva nou.
Nu poti sa intrebi clientii ce vor si apoi sa incerci sa le oferi. In momentul in care il creati, ei vor dori ceva nou.
Aceasta a fost una dintre mantrele mele – concentrare si simplitate. Simplul poate fi mai greu decat complex; trebuie sa munciti din greu pentru a va curata gandirea pentru a o simplifica.
Aceasta a fost una dintre mantrele mele: atentie si simplitate. Simplul poate fi mai dificil decat complex; trebuie sa muncesti din greu pentru a-ti face gandirea curata pentru a o simplifica.
Cred ca daca faci ceva si iese destul de bine, atunci ar trebui sa mergi sa faci altceva minunat, sa nu stai prea mult pe el. Doar da-ti seama ce urmeaza.
Cred ca daca faci ceva si iese suficient de bun, atunci ar trebui sa faci altceva minunat; nu te opri prea mult la ceea ce ai facut. Concentreaza-te pe ceea ce vei face in continuare.
Inovatia face distinctia intre un lider si un adept.
Inovatia distinge un lider de un urmas.
Clientii tai viseaza la o viata mai fericita si mai buna. Nu mutati produsele. Imbogatiti vieti.
Visul clientilor tai este o viata mai buna si mai fericita. Nu mutati produsele, imbogatiti-le viata.
Valoram cam peste un milion de dolari cand aveam 23 de ani si peste zece milioane de dolari cand aveam 24 de ani si peste o suta de milioane de dolari cand aveam 25 de ani si… nu era atat de important – pentru ca nu am facut-o niciodata pentru bani.
Valoram peste un milion de dolari cand aveam 23 de ani si peste 10 milioane de dolari cand aveam 24 de ani si peste 100 de milioane de dolari cand aveam 25 de ani… nu era chiar atat de important, pentru ca nu o faceam pentru bani.
Oamenii in varsta se aseaza si intreaba: „Ce este
„, Dar baiatul intreaba: „Ce pot sa fac cu el
”.
Batranii stau si intreaba: „Ce este
”, in timp ce tanarul intreaba: „Ce pot sa fac
”.
Ai curajul sa-ti urmezi inima si intuitia. Ei stiu cumva deja ce vrei cu adevarat sa devii. Orice altceva este secundar.
Ai curajul sa-ti urmezi inima si intuitia. Ei stiu cumva ce vrei cu adevarat sa devii. Orice altceva este secundar.
Porniti-va creierul. Ideile noi vin din vizionarea a ceva, vorbitul cu oamenii, experimentarea, adresarea intrebarilor si iesirea din birou!
Porniti creierul. Ideile noi apar din privitul lucrurilor, vorbitul cu oamenii, experimentarea, adresarea intrebarilor si iesirea din birou!
Nu conteaza pentru mine sa fiu cel mai bogat om din cimitir. Sa ma culc noaptea spunand ca am facut ceva minunat… asta conteaza pentru mine.
Nu ma intereseaza sa fiu cel mai bogat om din cimitir. Sa ma culc noaptea stiind ca am facut ceva minunat… asta ma intereseaza.
Cei care sunt suficient de nebuni incat sa creada ca pot schimba lumea de obicei o fac.
Cei care sunt suficient de nebuni incat sa creada ca pot schimba lumea de obicei o fac.
Uneori, cand inovezi, faci greseli. Cel mai bine este sa le recunoasteti rapid si sa continuati sa va imbunatatiti celelalte inovatii.
Uneori, cand inovezi, faci greseli. Cel mai bine este sa le recunoasteti rapid si sa continuati sa imbunatatiti celelalte inovatii.
Daca nu iubesti ceva, nu vei face miscare in plus, nu vei lucra in weekendul suplimentar, nu vei contesta la fel de mult status quo-ul.
Se non ami qualcosa, non darai il massimo, lavorerai il fine settimana in piu, sfiderai tanto lo status quo.
Nu lasa zgomotul opiniilor altora sa-ti inece propria voce interioara.
Non lasciare che il rumore delle opinioni altrui sofochi la tua voce interiore.
In ultimii 33 de ani, m-am uitat in oglinda in fiecare dimineata si m-am intrebat: „Daca azi ar fi ultima zi din viata mea, as vrea sa fac ceea ce sunt pe cale sa fac astazi
” Si ori de cate ori raspunsul a fost „Nu ” de prea multe zile la rand, stiu ca trebuie sa schimb ceva.
In ultimii 33 de ani, m-am privit in oglinda in fiecare dimineata si m-am intrebat: „Daca azi ar fi ultima zi din viata mea, as vrea sa fac ceea ce sunt pe cale sa fac astazi
” Si de fiecare data raspunsul a fost „Nu „Prea multe zile la rand, mi-am dat seama ca ceva trebuie sa se schimbe.
Uneori, cand inovezi, faci greseli. Cel mai bine este sa le recunoasteti rapid si sa continuati sa va imbunatatiti celelalte inovatii.
Adesea, atunci cand inovezi, faci greseli. Cel mai bine este sa le recunoasteti rapid si sa continuati sa va imbunatatiti celelalte inovatii.
Lucrurile nu trebuie sa schimbe lumea pentru a fi importante.
Lucrurile nu trebuie sa schimbe lumea pentru a fi importante.
Sunt la fel de mandru de multe dintre lucrurile pe care nu le-am facut ca si de cele pe care le-am facut. Inovatia inseamna sa spui nu la o mie de lucruri.
Sunt mandru de multe lucruri pe care nu le-am facut la fel de bine pe care le-am facut. Inovatia consta in a spune nu la o mie de lucruri.
Timpul tau este limitat, asa ca nu-l pierde traind viata altcuiva.
Timpul tau este limitat, asa ca nu-l pierde traind viata altcuiva.
Oamenii care fac munca sunt forta care se misca din spatele Macintosh-ului. Treaba mea este sa creez un spatiu pentru ei, sa eliberez restul organizatiei si sa o tin la distanta.
Oamenii care lucreaza sunt forta motrice din spatele Macintosch. Treaba mea este sa creez un spatiu in care sa curete restul organizatiei si sa tina totul sub control.
Credem ca Mac-ul va vinde miliarde, dar nu am construit Mac-ul pentru nimeni altcineva. L-am construit pentru noi insine. NOI eram grupul de oameni care urmau sa judece daca era grozav sau nu. Nu aveam de gand sa iesim si sa facem studii de piata. Am vrut doar sa construim cel mai bun lucru pe care l-am putut construi.
Credem ca Mac-ul va vinde miliarde, dar nu l-am construit pentru altcineva, ci l-am construit pentru noi insine. NOI eram grupul de oameni care ar judeca daca este mare sau nu. NOI nu am iesi sa facem cercetari de piata. Am vrut doar sa construim cel mai bun lucru care ar putea fi construit.