Cu aceasta colectie de aforisme descoperim impreuna cele mai frumoase Citate despre viata fericita si fericirea vietii. Citate dulci si amuzante, dar si o multime de sfaturi pentru a trai o viata fericita, lipsita de griji si pozitiva.
In viata, toti facem tot ce putem pentru a fi fericiti. Uitand ca o viata fericita este adesea formata din lucruri marunte. Un acoperis deasupra capului tau, zambetele oamenilor pe care ii iubim si sanatate. Uneori ne pierdem in detalii, nu vedem darurile pe care viata ni le ofera zi de zi. Iata 60 de Citate despre viata fericita.

Citate, aforisme si citate despre viata fericita

Este nevoie de foarte putin pentru a face o viata fericita. (Marcus Aurelius)
Viata umana este ca un pendul care se balanseaza neincetat intre plictiseala si durere, cu intervale trecatoare si, mai mult, iluzorii, de placere si bucurie. (Arthur Schopenhauer)
Nu exista placere mai mare, fericire mai mare in viata decat sa nu o simti. (Giacomo Leopardi)
Cea mai fericita parte a vietii unui barbat este aceea pe care o petrece treaz in pat dimineata. (Samuel Johnson)
Risipirea vietii se gaseste in iubirea pe care nu am putut sa o daruim, in puterea de care nu am putut sa o folosim, in prudenta egoista care ne-a impiedicat sa ne asumam riscuri si care, evitand regret, ne-a facut dor de fericire. (Oscar Wilde)
Doar devenind constienti de rolul nostru in viata, oricat de mic, vom fi fericiti. Abia atunci vom putea trai in pace si vom muri in pace, pentru ca numai asta da sens vietii si mortii. (Antoine De Saint Exupery)
Entuziasmul este pentru viata ceea ce este foamea de mancare. (Bertrand Russell)
Cele trei mari elemente esentiale ale fericirii in aceasta viata sunt ceva de facut, ceva de iubit si ceva de speranta. (Joseph Addison)
Oricine considera viata proprie si a celorlalti ca lipsita de sens si nu numai nefericita, dar abia merita traita. (Albert Einstein)
La scoala m-au intrebat ce vreau sa fiu cand voi fi mare, i-am raspuns „fericit”. Mi-au spus ca nu inteleg exercitiul si le-am spus ca nu inteleg viata. (John Lennon)
Doar rar intalniti pe cineva care pretinde ca a trait fericit si, multumit de timpul care a trecut, iese din viata ca un oaspete satul. (Quinto Orazio Flacco)
Toata lumea vrea sa traiasca fericiti, dar cand vine vorba de a vedea clar ce face viata fericita, ei sunt invaluiti in intuneric. Si este atat de greu sa obtii o viata fericita incat cu cat o cauti mai greu cu greu, cu atat te indepartezi de ea. (Lucio Anneo Seneca)
Ceea ce ne misca cu adevarat viata este fericirea. (Dalai Lama)
Nefericirea este necesara pentru a intelege bucuria, indoiala pentru a intelege adevarul, moartea pentru a intelege viata. (Maica Tereza de Calcutta)
Viata este o serie de schimbari spontane si naturale. Nu va impotriviti: acest lucru creeaza doar tristete. Lasa realitatea sa fie realitate.
Nu exista viata fericita fara sa fie inteligenta, frumoasa si dreapta, nici o viata inteligenta, frumoasa si dreapta fara fericire, pentru ca virtutile sunt inerente fericirii si inseparabile de ea. (Epicur)
Cererea vietii pentru ceea ce ea nu ne poate oferi; uitand ca ziua de maine vine mereu: doua moduri de a-si pregati nefericirea. (Lucien Arreat)
Lasa lucrurile sa curga natural inainte in orice fel le place. (Lao Tzu)
Cel mai bun mod de a fi fericit este sa aduci fericire in viata altora. (Robert Baden Powell)
Cele 5 reguli pentru o viata fericita: 1. Nu ura. 2. Nu-ti face griji. 3. Doneaza mai mult. 4. Aveti mai putine asteptari. 5. Traieste cu simplitate. (Anonim)
Daca vrei o viata fericita, trebuie sa o dedici unui scop, nu unor oameni sau lucruri. (Albert Einstein)
Fericirea se strecoara in viata ta printr-o usa pe care nu stiai ca ai lasat-o deschisa. (John Barrymore)
In fiecare zi cand te trezesti gandeste-te: astazi sunt norocos pentru ca m-am trezit, sunt in viata, am o viata umana pretioasa, nu o voi irosi. Mi-am folosit toata energia pentru a ma imbunatati, pentru a-mi deschide inima celorlalti, voi avea cuvinte bune pentru ceilalti si nu ganduri rele si nu ma voi enerva, dar voi incerca sa fac cat de bine pot. (Dalai Lama)
Viata ar fi infinit mai fericita daca ne-am fi nascut la optzeci si ne-am apropia treptat de optsprezece. (Mark Twain)
Cautarea fericirii in aceasta viata este adevaratul spirit al revoltei. (Henrik Ibsen)
Viata nu ofera o placere mai mare decat depasirea dificultatilor si trecerea de la un succes la altul, formarea de noi dorinte si vedea implinite. (Samuel Johnson)
Toata varietatea, toata incantarea, toata frumusetea vietii este compusa din umbra si lumina. (Lev Tolstoi)
Fericirea ar trebui sa fie singura conditie a vietii; acolo unde fericirea esueaza, existenta ramane un experiment nebun si lamentabil. (George Santayana)
Ar trebui sa se bucure de bucurie, de frumusete, de culoare, de viata. Cu cat vorbim mai putin despre ranile vietii, cu atat mai bine. (Oscar Wilde)
Viata fericita care incepe cu iubire si se termina cu ambitie. Atata timp cat exista ceva ardoare in noi, putem fi iubiti. Apoi acest foc se stinge: atunci ce frumos si mare este locul ambitiei. (Blaise Pascal)
Intotdeauna sunt flori pentru cei care vor sa le vada. (Henri Matisse)
Interesele vietii noastre sunt atat de multe incat nu de putine ori, in aceeasi imprejurare, bazele unei fericiri care inca nu exista sunt plantate alaturi de agravarea unei intristari de care suferim. (Marcel Proust)
Cand te trezesti dimineata, gandeste-te ce privilegiu pretios este sa fii in viata: sa respiri, sa gandesti, sa simti bucurie si sa iubesti. (Marcus Aurelius)
Viata pe care o traiesti este o neintelegere fluida, un mijloc fericit intre maretia care nu exista si fericirea care nu poate exista. (Fernando Pessoa)
Daca viata este doar o trecere, in acest pasaj macar semanam flori. (Michel de Montaigne)
Fericirea este rodul final si perfect al supunerii fata de legile vietii. (Helen Keller)
Am dormit si am visat ca viata este bucurie. M-am trezit si am vazut ca viata este un serviciu. Am vrut sa slujesc si am vazut ca a sluji era bucurie. (Rabindranath Tagore)
Fericirea nu vine din a detine un numar mare de lucruri, ci vine din mandria in munca pe care o facem; saracia poate fi depasita printr-un sistem constructiv si este de o importanta fundamentala combaterea nedreptatii chiar si cu pretul vietii. (Mahatma Gandhi)
Punctul culminant al unei vieti fericite este o liniste sigura si o incredere neschimbata in ea. (Lucio Anneo Seneca)
Fericirea vietii este alcatuita din fractii infinitezimale: din mica pomana, uitata curand, dintr-un sarut, un zambet, o privire buna, un compliment facut cu inima. (Samuel Taylor Coleridge)
Este rar ca fericirea sa se bazeze pe insasi dorinta care a invocat-o. (Marcel Proust)
In lume nu exista fericire sau durere absoluta, viata unui om fericit si o poza cu un fundal argintiu cu stele negre: viata unui om nefericit si un fundal negru cu stele argintii. (Honore De Balzac)
Urmarirea fericirii este scopul vietii in sine: este evident. Fie ca credem intr-o religie sau nu, fie ca credem in aceasta sau acea religie sau nu, cu totii cautam ceva mai bun in viata. (Dalai Lama)
Fericirea suprema a vietii este sa stii ca esti iubit pentru cine esti si, mai precis, ca esti iubit in ciuda a ceea ce esti. (Victor Hugo)
Ne pregatim mereu sa fim fericiti si inevitabil ca nu suntem niciodata. (Blaise Pascal)
Nu exista decat un singur mod de a fi fericit: sa traiesti pentru altii. (Lev Tolstoi)
Ce este fericirea daca nu acordul sincer dintre un om si viata pe care o duce
(Albert Camus)
Doamne! Un intreg moment de fericire! Si poate putin chiar in intreaga viata a unui barbat
(Fedor Dostoievski)
Fericit este cel care nu cere de la viata mai mult decat ceea ce ii ofera ea spontan, lasandu-se condus de instinctul pisicilor, care cauta soarele cand este soare si cand nu este soare, caldura, oriunde ar fi. . (Fernando Pessoa)
Cei care incredinteaza ratiunii conduita intregii vieti sunt fericiti. (Lucio Anneo Seneca)
Cea mai mare razbunare este fericirea: nimic nu-i supara mai mult pe oameni decat sa te vad razand. (Chuck Palahniuk)
Desigur, nu trebuie sa credem in fericire; dar cum ar trai oamenii daca nu si-ar face un vis de fericire
(Arturo Graf)
Poate asa era bucuria, vazuta din interior: o vale de lumini, un vant eteric. (Barbara Kingsolver)
Viata ne invata ca nu esti fericit decat cu pretul unei anumite ignorante. (Anatole France)
Viata cunoasterii si viata fericita in ciuda mizeriei lumii. (Ludwig Wittgenstein)
Viata este un rozariu de mici mizerie pe care filozoful le scoate de ras. Fiti filozofi ca mine, domnilor, asezati-va la masa si sa bem; nu exista nimic care sa faca viitorul sa para la fel de roz ca observarea lui printr-un pahar de chambertin. (Alexandre Dumas)
Doar o viata in care exista suficienta interactiune cu ceilalti ne permite sa atingem fericirea. (Dalai Lama)
Din cand in cand este bine sa luam o pauza in cautarea fericirii si pur si simplu sa fim fericiti. (Guillame Apollinaire)
Fericirea este plina de nenorociri evitate. (Alphonse Karr)
E mare fericire in a nu vrea, in a nu fi ceva, in a nu merge undeva. (Jiddu Krishnamurti)