Cu aceasta colectie de aforisme, haideti sa descoperim impreuna cele mai frumoase Citate de Paste.Expresii care cu siguranta ne vor ajuta sa ne cufundam in inima acestei sarbatori religioase, facandu-ne chiar sa zambim. Expresii pe care sa le dedicam oamenilor pe care ii iubim cel mai mult, acelor persoane speciale alaturi de care intentionam sa petrecem Pastele.
Pastele este una dintre cele mai importante sarbatori pentru un credincios si momentul perfect pentru a reflecta asupra jertfei pe care Iisus Hristos l-a facut pentru noi toti. Este o sarbatoare in care putem redescoperi valorile crestine ale iubirii, pacii si generozitatii. O petrecere pe care o petreceti cu familia, prietenii sau cu persoana iubita. Iata 40 de propozitii despre Paste.

Citate, Ganduri, Aforisme si Expresii despre Paste
Hristos a inviat si cu El nadejdea noastra a inviat. (Papa Ioan Paul al II-lea)
Un Paste mult dorit, intr-o singura zi si trecut. (Proverb)
Cu patru „P” este Pastele: Purgatoriu, Pasiune, Palmier si Pace. (Proverb)
Sosise Pastele, sarbatoarea luminii si a eliberarii pentru intreaga natura! Iarna isi luase ramas bun, infasurata intr-un val posomorat de ceata, iar deasupra norilor turgi care alerga se apropia acum primavara. Isi trimisese solii sai de furtuna pentru a trezi pamantul din somnul lui lung si ei tremurau peste paduri si campii, bateau din aripi pe varfurile puternice ale Alpilor si zguduiau marea din adancuri. Era in aer ca o lupta si un urlet salbatic, si totusi iesea aproape un strigat de biruinta: ca intre furtunile primaverii, tremurand de viata, se anunta invierea. (Elisabeth Burstenbinder)
Pastele nu poate fi trait fara a intra in mister. Nu este un fapt intelectual, nu este doar a cunoaste, a citi… Si mai mult, si multe altele! „Intrarea in mister” inseamna capacitatea de uimire, de contemplare; capacitatea de a asculta tacerea si de a auzi soapta unui fir sonor de tacere in care Dumnezeu ne vorbeste. (Papa Francisc)
Fie ca minunea Pastelui sa va aduca dragoste, bucurie si seninatate. Cele mai bune urari din suflet!
Hristos a adormit in moarte si s-a trezit in Inviere pentru ca Dumnezeu l-a sprijinit. (Ireneu de Lyon)
Si noi, cei care am trecut desertul Postului si zilele dureroase ale Patimilor, dam loc astazi strigatului de biruinta: „A inviat! El a inviat cu adevarat!” (Papa Benedict al XVI-lea)
Paste Fericit, cu totii salutati aceasta urare, plina de speranta, plina de energie. Viata este frumoasa daca este noua, si noua daca este buna, daca este inteleapta, daca este puternica, intr-un cuvant, daca este crestina. (Papa Paul al VI-lea)
Tine minte, poti deveni o persoana matura si foarte sofisticata, dar nu poti renunta niciodata la ouale de ciocolata. Paste Fericit!
Omul nu-si poate pierde niciodata speranta in biruinta binelui. Iata ce este Pastele: este iesirea, trecerea omului din robia pacatului, a raului la libertatea iubirii, a binelui. Pentru ca Dumnezeu este viata, numai viata, iar slava Lui suntem noi: omul viu. (Papa Francisc)
Si aceasta este bucuria Privegherii Pastilor: suntem liberi. Prin invierea lui Isus, iubirea s-a aratat a fi mai puternica decat moartea, mai puternica decat raul. (Papa Benedict al XVI-lea)
A inviat: sfantul cap Piu nu se odihneste in giulgi; S-a inviat: pe de o parte 10 De golul singuratic Capacul este rasturnat: Ca un betiv puternic Domnul se trezeste. (Alessandro Manzoni)
Fie ca bucuria invierii sa ne elibereze de singuratate, slabiciune si deznadejde catre putere, frumusete si fericire. (Floyd W. Tomkins)
Va reamintesc ca este dimineata de Paste si viata, dragostea si pacea tocmai se nasc. (Alice Freeman Palmer)
Asa cum razele soarelui, primavara, fac sa inmugureasca si sa se deschida pe ramurile copacilor, tot asa radiatia care emana din Invierea lui Hristos da putere si sens oricarei sperante umane, fiecarei asteptari, dorinte. , proiect. (Papa Benedict al XVI-lea)
Avem puterea de a fi in Rai chiar acum si de a fi fericiti impreuna cu Domnul chiar acum. Trebuie doar sa iubim asa cum ne iubeste Dumnezeu, sa ajutam asa cum ne ajuta Dumnezeu, sa dam asa cum ne da Dumnezeu si sa slujim asa cum slujeste Dumnezeu. (Maica Tereza de Calcutta)
Craciun cu parintii tai, Paste cu cine vrei tu. (Proverb)
Nu stiu despre tine, dar imi plac petrecerile in care familiile se reunesc. Fie ca tu sa traiesti un Paste plin de bucurii si minuni.
Isus, in timp ce lua masa cu apostolii sai, era pe cale sa faca cel mai mare gest de dragoste pe care il poate face un om pentru Dumnezeu si pentru fratii sai: a acceptat teribila moarte de pe cruce pentru a nu trada dragostea pentru Dumnezeu si pentru fratilor.. Acceptand de bunavoie moartea la varsta de putin peste treizeci de ani, i-a spus Tatalui: „Tu ne-ai dat legea iubirii. De dragul fratilor mei si pentru a ma supune legii voastre a iubirii, sunt de acord sa mor. Luati aceasta viata a mea care este taiata si pentru acest gest de iubire pe care il distrugeti, uitati de pacatele tuturor oamenilor, intoarceti-va sa fiti Tatal tuturor si redeschideti usile caminului vostru din Rai pentru toata lumea”. (Giovanni Bosco)
Hristos a trait fiecare clipa a existentei Sale in abandon neconditionat fata de iubirea divina. Facandu-se om insa, a luat asupra sa toata povara pacatului omenesc, cuprinzand-o cu iubirea sa milostiva si ascunzand-o in sufletul sau. In acest fel, Rascumpararea ar putea fi realizata. (Edith Stein)
Pastele enunta frumusetea, frumusetea rara a unei noi vieti. (Samuel Dickey Gordon)
Pacea nu poate domni intre oameni daca nu domneste mai intai in inima fiecaruia dintre ei. Dragostea este cea mai importanta valoare pentru Pastele tau. (Papa Ioan Paul al II-lea)
Fie ca aceasta zi sa devina astazi pentru noi inceputul noii sperante. (Papa Ioan Paul al II-lea)
In ziua de Pasti, valul dintre timp si vesnicie se subtiaza aproape imperceptibil. (Douglas Horton)
Daca, in ciuda tuturor, suntem optimisti, este pentru ca Hristos a inviat. Cufundati in moartea si invierea lui, inviam in fiecare zi. (Don Franco Delpiano)
Pastele este evenimentul care a adus inovatii radicale pentru fiecare fiinta umana, pentru istorie si pentru lume: este triumful vietii asupra mortii; si o sarbatoare a trezirii si regenerarii. (Papa Francisc)
Pastele este o uriasa spargere a oualor. (Andrea G. Pinketts)
Nu esti niciodata singur in fata misterului suferintei: esti cu Hristos care da sens intregii vieti. Cu el totul are sens, inclusiv durerea si moartea. (Papa Ioan Paul al II-lea)
Intr-o zi speciala precum Pastele, nu pot decat sa te felicit mai intai si sa-ti amintesc cat de mult mi-ai schimbat viata in bine. Paste Fericit iubirea mea!
Domnul nostru a scris promisiunea Invierii, nu numai in carti, ci in fiecare frunza de primavara. (Martin Luther)
Hristos, ca aluat divin, patrunde din ce in ce mai adanc in prezentul vietii omenirii, raspandind lucrarea mantuirii sale savarsita in Taina Pascala. De asemenea, el invaluie intregul trecut al omenirii in domeniul sau salvator, incepand cu primul Adam. (Papa Ioan Paul al II-lea)
Postul este un timp propice care trebuie sa ne conduca sa fim tot mai constienti de ceea ce Duhul Sfant, primit in Botez, a lucrat si poate lucra in noi. Iar la finalul itinerariului postului post, in Privegherea Pastelui, vom putea reinnoi cu mai multa constientizare legamantul botezului si angajamentele care decurg din acesta. (Papa francesco)
Calauzirea lui Dumnezeu sa fie cu voi in aceasta zi si cu cei care vor veni. Va doresc un Paste minunat si o Luni de Paste!
Pastele este simbolul Reinnoirii, Bucuriei si Renasterii in aceasta zi pentru toti un pic special, va doresc sa va transformati visele intr-o realitate splendida, sa zambiti zilelor ce vor veni cu acea bucurie in inima care doar lucruri autentice si autentice stiu sa iti ofere. Paste Fericit de liniste si bucurie! (Stephen Littleword)
Oamenii sunt flamanzi de dragoste pentru ca sunt prea ocupati. Astazi, in ziua Domnului inviat, deschideti-va inimile si iubiti-va asa cum nu ati facut niciodata. (Maica Tereza de Calcutta)
Fie ca lumina lui Isus sa straluceasca in cele mai intunecate ore ale tale si sa ajunga mereu la tine in momentele dificile.
Nu lasa niciodata grijile tale sa creasca pana la punctul de a te face sa uiti bucuria lui Hristos inviat. (Maica Tereza de Calcutta)
Lasati minunea vesela din Duminica Pastelui sa radieze in ganduri, priviri, atitudini, gesturi si cuvinte… Ne dorim sa fim atat de stralucitori! Dar acesta nu este un machiaj! Vine din interior! (Papa Francisc)
Fie ca aceste zile de sarbatoare sa va aduca o noua speranta pentru un maine mai bun. Paste Fericit!
Un ou impachetat si un copil caruia sa-l daruiasca: acestea sunt ingredientele fericirii! Paste Fericit!