Melancolia este o stare de tristete vaga, alimentata adesea de o intarziere resemnata sau chiar multumita, in contextul sentimentelor de neliniste sau dezamagire .
Termenul este alcatuit din doua cuvinte grecesti: melas, melanos (negru) si chole (bile), deci bila neagra ; umorul negru, una dintre cele patru umori generate de organismul uman, caruia i-au fost atribuite influente malefice si adesea fatale asupra functiilor vitale.
Pe aceasta pagina veti gasi o colectie de fraze, aforisme, citate, glume amuzante, proverbe si proverbe despre melancolie, acel sentiment care te poarta cand te uiti la o fotografie veche, cand te opresti sa te gandesti la viata ta trecuta si iti este dor de o persoana, un animal sau uneori chiar doar un mediu.

Frazele

Este o soarta ciudata cea a melancoliei. Este nevoie chiar daca le ai pe toate. Fata nu da semne de suferinta: este mai bine sa ai o febra care te obliga sa stai bolnav in pat. Daca esti trist si suferi, inauntru, nimeni nu intelege, nimeni nu te crede; toata lumea crede ca este o ipostaza, un mod ciudat de a te arata. ( Romano Battaglia )
Latura diabolica a melancoliei nu este doar sa-si imbolnaveasca victimele, ci si sa le faca prezumti si miopi, chiar aproape superbi. Se crede ca este ca Atlas, care singur trebuie sa suporte toate durerile si enigmele lumii pe umerii lui, de parca o mie de altii nu ar putea suporta aceleasi dureri si au ratacit in acelasi labirint. ( Hermann Hesse )
Exista ace de ceas care se rotesc mai incet decat altele. Sunt cei ai melancoliei. ( Salvatore Cutrupi )
Suferinta, dezamagirile si melancolia nu sunt facute pentru a ne irita, a ne slabi sau a ne lipsi de demnitate, ci pentru a ne maturiza si a ne transfigura. ( Hermann Hesse )
Melancolia si versiunea romantica a tristetii. (Alessandro Morandotti )
Melancolia este formata din vise care trebuie sa ramana astfel. ( Roberto Gervaso )
Fericirea nu este un remediu pentru melancolie, dimpotriva o agraveaza, pentru ca se hraneste cu aceeasi lacomie a placerilor si a durerilor noastre. Totul i se potriveste, pe cheltuiala noastra. ( Emil Cioran )
Melancolia este un fel de plictiseala rafinata, sentimentul de a nu apartine lumii. ( Emil Cioran )
Melancolia este ca un vant care sufla din partea frigului. Trebuie sa astepti sa treaca, sa se indeparteze de tine. Nu imita copacii mari care, aproape din mandrie, nu vor sa se aplece in vant si sa se prabuseasca mai devreme sau mai tarziu. Comportati-va ca stufurile pe care le vedeti la marginea campului. Se scutura, coboara, dar apoi se intorc ca inainte. Melancolia este ca un vant in stuf. ( Romano Battaglia )
Munca este cel mai bun antidot impotriva melancoliei. ( Arthur Conan Doyle )
Toate schimbarile, chiar si cele mai asteptate, au melancolia lor, pentru ca ceea ce lasa in urma noastra este parte din noi insine. Trebuie sa murim intr-o viata inainte de a putea intra in alta. ( Anatole France )
Melancolia mea este cel mai fidel iubit pe care l-am cunoscut vreodata. ( Soren Kierkegaard )
Melancolia este un sentiment uman fundamental, un tovaras de calatorie in a fi in singuratate. ( Paolo Crepet )
Golurile inimii cantaresc ca niste bolovani. ( Emanuela Breda )
Melancolia nu este altceva decat nenorocirea oamenilor fericiti. ( Roger Judrin )
Nu exista nimic care sa apropie oamenii mai repede unii de altii decat o intelegere trista si melancolica. ( Milan Kundera )
Melancolia este doar mangaierea unei amintiri, aspra de regrete. ( Consuelo Lazzari )
Melancolie si absenta unei persoane pe care nu o poti avea langa tine, dar care umbla in inima ta, mangaindu-ti sufletul in fiecare zi. ( Anonim )
Si asa, fiind tanar si nebun de nebunie, m-am indragostit de melancolie. ( Edgar Allan Poe )
Melancolia este ca un tren in miscare. Si esti acolo, cautand pe fereastra pe cineva care a luat o alta coincidenta. ( CannovaV, Twitter )
Melancolia este ca un val care vine si te copleseste, ducandu-te mereu spre ceea ce iti lipseste. ( RitaGodino, Twitter )
Melancolia vine din diferenta dintre tine si amintirile tale; ele sunt indestructibile, tu nu. ( evita-ma, twitter )
Cu fericire, iti poti oferi o rapida la maximum. Melancolia, pe de alta parte, este neobosita. ( GMartelloni, Twitter )
Nivel de melancolie: alergare in ploaie. ( anomal0, Twitter )
De data asta ne face atat de melancolici incat un tantar care se sprijina pe bratul meu imi sopteste „e la fel daca in loc sa te mustem vorbim putin
” ( MaxMangione, Twitter )
Mai trebuie sa inteleg daca melancolia incepe din cap. sau din inima. Stiu doar ca le goleste pe amandoua. ( ValeSantaSubito, Twitter )
Nu te atinge de melancolie, ea este cea care imi arata trenuri in nori, licurici in tigari aprinse, ploaie in carti si ceva in tine. ( evita-ma, twitter )
Prima data cand am folosit melancolia, nu stiam ca va crea dependenta. ( Barbamaura, Twitter )
Frumos este melancolia cuiva care a iubit atat de mult si care nu este cu nimeni, dar prefera sa astepte persoana potrivita, retraind trecutul. ( CannovaV, Twitter )
Daca ar fi suficient sa ne luam ramas bun pentru a scapa cu adevarat, nu ar fi melancolie. ( CannovaV, Twitter )
Melancolie si moment de liniste intre o furtuna si alta. ( CannovaV, Twitter )
Melancolia stie sa te sufoce cu mainile blande. ( mesmeri, Twitter )
Liniste, melancolia este ca ceata. Este infricosator doar pentru cei care nu sunt obisnuiti. ( alfcolella, Twitter)
Imi marturisesc dependenta de melancolie. Ca drog, cand nu-l simt in vene, il caut intr-un sertar sau la un colt de strada. ( MHeathcliff, Twitter )
Melancolia este o baltoaca in care se reflecta neajunsurile. ( CannovaV, Twitter )
O banca goala, un singur gand si un apus. Acestea sunt toate ingredientele necesare pentru a descrie melancolia. ( CannovaV, Twitter )
Ce melancolie nenorocita, te loveste cu pumnul in stomac in timp ce iti trece o mana prin par. ( Terza_Nota, Twitter )
Melancolia este ca dragostea neimpartasita. Nu poti suporta, dar nu-ti scapi din minte. ( CannovaV, Twitter )
Daca melancolia ar avea un sunet, ar fi cel al unei nave care saluta si pleaca intr-o calatorie fara intoarcere. ( CannovaV, Twitter )
Melancolia are intotdeauna un zgomot de fundal. Zgomotul asurzitor al neajunsurilor. ( CannovaV, Twitter )
Viata este un tren fugit.
Fereastra si melancolia.
Si cand esti singur, te asezi, te uiti afara si toata viata ta trece.
( CannovaV, Twitter )
Melancolia miroase mereu a inchis pentru ca nu-ti poti limpezi mintea de ce ar putea fi si ce nu a fost. ( CannovaV, Twitter )
Timp si brat, melancolie si mana. Unul te tine strans, celalalt se strecoara si te mangaie acolo unde te doare cel mai mult: intre amintiri. ( CannovaV, Twitter )
Melancolia este o camera plina de amintiri in care esti obligat sa intri in fiecare zi. ( CannovaV, Twitter )
Duminica dupa-amiaza sunt teren fertil pentru melancolie. ( instintomaximo, Twitter )
Uneori melancolia are ochi nuantati, cu intentia de a imblanzi flacarile unei inimi care nu renunta. ( CannovaV, Twitter )
Momentele de mare fericire sunt mereu urmate de momente de melancolie ciudata. De parca ar trebui sa echilibram lucrurile, sa le punem in ordine. ( CryScRyx, Twitter )
Adica la 3 dimineata e o melancolie ca chiar daca asculti „il ballo del qua qua” pe youtube, dupa un timp iti e dor de rata. ( Tremenoventi, Twitter )
Melancolie si inima departe de ceea ce vrei si capul care are ceea ce nu vrea. ( CannovaV, Twitter )
Nu se moare de melancolie. Doar ne mototolim. Ca o pagina a unui ziar vechi care a fost deja citit. ( albertHofman72, Twitter )
Melancolia nu este o stare.
Este un continent.
( albertosorge, Twitter )
Melancolia este o banca pe care stai si astepti pe cineva despre care stii ca nu va veni niciodata. ( CannovaV, Twitter )
Sunt cantece care stiu cand esti fericit si te cauta si te gasesc si la revedere fericire si intri in tunelul intunecat al melancoliei cosmice. ( bon1z, Twitter )
Exista intotdeauna o melancolie subtila in fiecare dintre noi. Este ceva ce nimeni nu poate scrie. Dar cei care ne cunosc bine o pot citi oricum. ( albertosorge, Twitter )
Esti acolo chiar si atunci cand nu ar trebui sa fii acolo. Asta este tot ce pot spune pentru a explica melancolia. ( CannovaV, Twitter )
Melancolia este ca toamna. Amintirea verii este intotdeauna prea fierbinte pentru a face fata frigului iernii. ( CannovaV, Twitter )
Sapte de duminica este intotdeauna ora de 90 de minute, pentru ultima tema de facut si pentru melancolie absoluta. ( mesmeri, Twitter )
Stii cand te intorci intr-un loc pe care l-ai iubit si nu mai poti sa-l traiesti ca inainte si nu intelegi daca s-a schimbat sau te-ai schimbat
.
Melancolia este atunci cand acel loc este o persoana.
( evita-ma, Twitter )

Proverbe italiene Alunga

melancolia: ce trebuie sa fie convenabil.
O suta de ore de melancolie nu alunga un ban din datorii.
Bucurie mare si melancolie mare, ambele se limiteaza la nebunie.
Mai bine sarac si vesel decat bogat si melancolic.
In companie buna, nu exista melancolie.
Melancolie si aproape boala.
Melancolia nu plateste nicio datorie.
Nici a timpului, nici a domniei nu-ti dau melancolie.
Scrupule si melancolie departe de casa mea.
O ora de veselie valoreaza mai mult decat o suta de melancolie.
Indeparteaza melancolia si ceea ce trebuie sa fie trebuie sa fie.