Această colecție de citate Alan Watts este tot ce ai nevoie pentru a trăi momentul!
Aceste memento-uri zilnice te vor ajuta să identifici rădăcina anxietăților tale și, la rândul lor, te vor face să trăiești pe deplin prezentul.
Am adunat 160 de citate din literatura și învățăturile lui Alan Watts care vă vor oferi o perspectivă asupra înțelegerii dvs., găsirea echilibrului în viață și căutarea esenței zen-ului.
Citiți mai jos colecția completă.
Și nu uitați să verificați aceste citate din Lao Tzu și citate de Marcus Aurelius.

Cele mai bune citate Alan Watts

1. „Cu cât un lucru tinde să fie mai permanent, cu atât mai mult tinde să fie lipsit de viață.”
2. „Mi-am dat seama că trecutul și viitorul sunt iluzii reale, că ele există în prezent, care este ceea ce există și tot ce există.”
3. „Sunteți o funcție a ceea ce face întregul univers, în același mod în care un val este o funcție a ceea ce face întregul ocean.”
4. „Meniul nu este masa.”
5. „Încearcă să-ți imaginezi cum va fi să te culci și să nu te trezești niciodată. Acum încearcă să-ți imaginezi cum a fost să te trezești fără să te culci niciodată.”
6. „A încerca să te definești este ca și cum ai încerca să-ți muști dinții.”
7. „Omul suferă doar pentru că ia în serios ceea ce zeii au făcut pentru a se distra.”
8. „Apa noroioasă este cel mai bine curățată lăsând-o în pace.”
9. „Sensul vieții este doar să fii în viață. Este atât de simplu și atât de evident și atât de simplu. Și totuși, toată lumea se repezi într-o mare panică de parcă ar fi fost necesar să obțină ceva dincolo de ei înșiși.”
10. „Rareori realizăm, de exemplu, că gândurile și emoțiile noastre cele mai private nu sunt de fapt ale noastre. Căci gândim în termeni de limbaje și imagini pe care nu le-am inventat noi, dar care ne-au fost dăruite de societatea noastră.”
11. „Prin ochii noștri, universul se percepe pe sine. Prin urechile noastre, universul își ascultă armoniile. Suntem martorii prin care universul devine conștient de gloria lui, de măreția sa.”
Dacă vă plac aceste citate, asigurați-vă că citiți colecția noastră de citate Ram Dass.
12. „Lucrurile sunt așa cum sunt. Privind în univers noaptea, nu facem nicio comparație între stelele corecte și cele greșite, nici între constelațiile bine și prost aranjate.”
13. „Acesta este adevăratul secret al vieții – să fii complet implicat cu ceea ce faci aici și acum. Și în loc să-i spuneți muncă, realizați că este joacă.”
14. „Ești o deschidere prin care universul se privește și se explorează pe sine.”
15. „Singurul mod de a da sens schimbării este să te cufundați în ea, să vă mișcați cu ea și să vă alăturați dansului.”
16. „Arta de a trăi nu este nici o deriva neglijentă, pe de o parte, nici agățarea înfricoșată de trecut, pe de altă parte. Constă în a fi sensibil la fiecare moment, în a-l considera cu totul nou și unic, în a avea mintea deschisă și pe deplin receptivă.”
17. „Problemele care rămân în mod persistent insolubile ar trebui să fie întotdeauna suspectate ca întrebări adresate în mod greșit.”
18. „Fiecare individ inteligent vrea să știe ce-l face să treacă și totuși este în același timp fascinat și frustrat de faptul că sine este cel mai dificil dintre toate lucrurile de cunoscut.”
19. „Nu pretinde niciodată o iubire pe care nu o simți cu adevărat, pentru că dragostea nu este de la noi să o poruncim.”
20. „Viața este ca muzica de dragul ei. Trăim într-un acum etern, iar când ascultăm muzică nu ascultăm trecutul, nu ascultăm viitorul, ascultăm un prezent extins.”
Înrudit: Citate Neville Goddard Citate

Alan Watts – Înțelegerea sinelui, a emoțiilor și a iubirii

21. „Primul lucru de descoperit este ceea ce iubești cu adevărat și vei descoperi că există ceva.”
22. „Dragostea nu este ceva ce este un fel de marfă rară. Toată lumea o are.”
23. „Aceasta este una dintre problemele deosebite ale culturii noastre – că suntem îngroziți de sentimentele noastre.”
24. „Majoritatea problemelor care sunt rezolvate în grabă sunt rezolvate în mod greșit, în special problemele emoționale dintre oameni.”
25. „Nu există sentimente greșite.”
26. „Oamenii creativi pot stimula creativitatea altora prin osmoză.”
27. „Imaginea mea despre mine nu este deloc imaginea ta despre mine.”
28. „Asta, vezi tu, este cel mai dificil lucru de făcut – este să te accepti complet.”
29. „Imaginea noastră despre noi înșine este complet inexactă și incompletă.”
30. „Corpul fizic este corpul așa cum este examinat de alții; corpul subtil este felul în care te simți pe tine însuți.”
31. „Ceea ce am uitat este că gândurile și cuvintele sunt convenții și că este fatal să luăm convențiile prea în serios.”
32. „A rămâne stabil înseamnă a te abține de la a încerca să te desprinzi de o durere pentru că știi că nu poți. A fugi de frică este frică, a lupta împotriva durerii este durere, a încerca să fii curajos înseamnă a fi speriat. Dacă mintea este în durere, mintea este durere. Gânditorul nu are altă formă decât gândul său. Nu există scăpare.”
33. „Omul este mult mai puțin anxios dacă te simți perfect liber să fii anxios și același lucru se poate spune despre vinovăție.”
34. „Pentru a spune mai clar, dorința de securitate și sentimentul de nesiguranță sunt același lucru. A-ți ține respirația înseamnă a-ți pierde respirația. O societate bazată pe căutarea securității nu este altceva decât un concurs de reținere a respirației în care toată lumea este la fel de încordată ca o tobă și la fel de violet ca o sfeclă.”
35. „Lumea este plină de jocuri de dragoste – de la pofta animală la compasiune sublimă.”
36. „Ceea ce spun cu adevărat este că nu trebuie să faci nimic, pentru că dacă te vezi corect, cu toții ești un fenomen extraordinar al naturii precum copacii, norii, modelele din apa curgătoare, pâlpâirea focului, aranjarea stelelor și forma unei galaxii. Sunteți cu toții așa și nu este nimic în neregulă cu voi.”
37. „Alți oameni ne învață cine suntem. Atitudinile lor față de noi sunt oglinda în care învățăm să ne vedem pe noi înșine, dar oglinda este distorsionată. Suntem, probabil, destul de vag conștienți de imensa putere a mediului nostru social.”
38. „Dar am să vă spun ce realizează pustnicii. Dacă pleci într-o pădure îndepărtată, departe și taci foarte mult, vei ajunge să înțelegi că ești conectat cu totul.”
39. „Așadar, relația dintre sine și ceilalți este realizarea completă că a te iubi pe tine însuți este imposibil fără a iubi tot ceea ce este definit ca altfel decât pe tine însuți.”
40. „Dacă nu poți avea încredere în tine, nici măcar nu poți avea încredere în neîncrederea ta în tine. Astfel încât, fără această încredere subiacentă în întregul sistem al naturii, ești pur și simplu paralizat.”
41. „Eu sunt ceea ce se întâmplă între maternitate și crematoriu.”
42. „Nu ai nicio obligație să fii aceeași persoană care ai fost acum cinci minute.”
43. „Așa cum adevăratul umor este râsul de sine, adevărata umanitate este cunoașterea de sine.”
44. „Nimeni nu este mai periculos de nebun decât cel care este sănătos la minte tot timpul. El este ca un pod de oțel fără flexibilitate, iar ordinea vieții lui este rigidă și fragilă.”
45. „Găsesc că senzația mea de ego în interiorul unei pungi de piele este într-adevăr o halucinație.”
46. ​​„Pacea poate fi făcută numai de cei pașnici, iar dragostea poate fi arătată numai de cei care iubesc.”
47. „Îmi datorez singurătatea altor oameni.”
48. „Oamenii devin preocupați să fie mai umili decât alți oameni.”
49. „Într-adevăr, una dintre cele mai înalte plăceri este să fii mai mult sau mai puțin inconștient de propria existență – să fii absorbit de priveliști, sunete, locuri și oameni interesante. În schimb, una dintre cele mai mari dureri este să fii conștient de sine – să te simți neabsorbit și rupt de comunitate și de lumea înconjurătoare.”
50. „Ești acel lucru imens pe care îl vezi departe, departe cu telescoape mari.”
51. „Plăcerile noastre nu sunt plăceri materiale, ci simboluri ale plăcerii – ambalate atractiv, dar inferioare ca conținut.”
52. „Asemenea dragostei, lumina sau îndrumarea adevărului care ne influențează există doar sub formă vie, nu în principii sau reguli sau așteptări sau sfaturi, oricât de larg răspândite.”
53. „Știm că din când în când, printre ființele umane, apar oameni care par să emane dragoste la fel de natural precum soarele dă căldură.”
54. „Nici o muncă sau iubire nu va înflori din vinovăție, frică sau slăbiciune a inimii, așa cum nici un plan valid pentru viitor nu poate fi făcut de către cei care nu au capacitatea de a trăi acum.”
55. „Nu am alt eu decât totalitatea lucrurilor de care sunt conștient.”
56. „Societatea este mintea și corpul nostru extins.”
57. „Dorința umană tinde să fie nesățioasă.”
58. „Când afli că în partea întunecată nu a fost niciodată nimic de care să-ți fie frică, nu mai rămâne nimic decât să iubești.”
59. „Dragostea autentică vine din cunoaștere, nu dintr-un simț al datoriei sau al vinovăției.”
60. „Oamenii nu pot fi descurajați din iluzii.”
61. „Practic, sunt o existență eternă momentan și poate inutil îngrozită de jumătate din sine.”

Citate Alan Watts despre sensul vieții și găsirea echilibrului

62. „Lumea este tocmai relația dintre lume și martorii ei și, deci, dacă nu există ochi în această lume, soarele nu face nicio lumină, nici stele.”
63. „Lucrurile și evenimentele au doar o realitate verbală.”
64. „Toată această lume este o fantasmagorie — o iluzie uimitoare.”
65. „Moartea ar trebui să fie unul dintre marile evenimente ale vieții.”
66. „Totul în acest univers depinde de orice altceva.”
67. „Alegerea nu este o formă de libertate în sensul cuvântului; alegerea este actul de ezitare care are loc înainte de a lua o decizie.”
68. „Fiecare manifestare a vieții este impermanentă – încercarea noastră de a face lucrurile permanente, de a îndrepta totul, de a le remedia, este o problemă imposibilă și insolubilă.”
69. „Mâine și planurile pentru mâine nu pot avea deloc semnificație decât dacă ești în contact deplin cu realitatea prezentului, deoarece trăiești în prezent și numai în prezent. Nu există altă realitate decât realitatea prezentă, astfel încât, chiar dacă cineva ar trăi veacuri nesfârșite, a trăi pentru viitor ar însemna să ratezi ideea pentru totdeauna.”
70. „Dacă spui că a obține banii este cel mai important lucru, îți vei petrece viața pierzându-ți complet timpul. Vei face lucruri care nu-ți place să faci pentru a continua să trăiești, adică să faci lucruri care nu-ți place să faci, ceea ce este o prostie.”
71. „Și oamenii se murdăresc pentru că vor ca lumea să aibă sens ca și cum ar fi cuvinte – ca și cum ai avea un sens, ca și cum ai fi un simplu cuvânt, ca și cum ai fi ceva ce ar putea fi privit într-un dicţionar. Ai sens.”
72. „Fără grăbire, vieții fără scop nu lipsește nimic, pentru că doar atunci când nu există niciun scop și nicio grabă simțurile umane sunt pe deplin deschise pentru a primi lumea.”
73. „În mod normal, nu privim atât de mult lucrurile, ci le trecem cu vederea.”
74. „A privi viața fără cuvinte înseamnă a nu pierde capacitatea de a forma cuvinte – de a gândi, a aminti și a planifica. A tace înseamnă a nu-ți pierde limba.”
75. „Este mai bine să ai o viață scurtă, plină de ceea ce îți place să faci, decât o viață lungă petrecută într-un mod mizerabil.”
76. „În realitate, nu există evenimente separate. Viața se mișcă ca apa; totul este legat de sursa râului — legat de gura și de ocean.”
77. „Filozofii, de exemplu, adesea nu reușesc să recunoască faptul că remarcile lor despre univers se aplică și pentru ei înșiși și remarcile lor. Dacă universul este lipsit de sens, la fel este și afirmația că este așa.”
78. „Este într-adevăr greu de observat ceva pentru care limbile disponibile pentru noi nu au o descriere.”
79. „Există, deci, două moduri de a înțelege o experiență. Primul este să-l comparăm cu amintirile altor experiențe și astfel să-l numești și să-l definești. Aceasta înseamnă a o interpreta în conformitate cu morții și trecutul. A doua este să fim conștienți de ea așa cum este, ca atunci când, în intensitatea bucuriei, uităm trecutul și viitorul, lăsăm prezentul să fie totul și, astfel, nici măcar să nu ne oprim să ne gândim: „Sunt fericit.”
80 „Nimeni nu-și imaginează că o simfonie ar trebui să se îmbunătățească pe măsură ce trece, sau că întregul obiect al cântării este să ajungă la final. Scopul muzicii este descoperit în fiecare moment al cântării și al ascultării ei. Simt că este la fel cu cea mai mare parte a vieții noastre și, dacă suntem absorbiți în mod necorespunzător de a le îmbunătăți, s-ar putea să uităm cu totul să le trăim.”
81. „Căci nu există niciodată altceva decât prezentul, iar dacă cineva nu poate trăi acolo, nu poate trăi nicăieri.”
82. „Credem că lumea este limitată și explicată prin trecutul ei. Avem tendința de a crede că ceea ce s-a întâmplat în trecut determină ce urmează să se întâmple în continuare și nu vedem că este exact invers! Ceea ce este întotdeauna sursa lumii este prezentul; trecutul nu explică nimic. Trecutul merge în spatele prezentului ca urmarea unei nave și în cele din urmă dispare.”
83. „Ne-am gândit la viață prin analogie cu o călătorie, un pelerinaj, care a avut un scop serios la final, și treaba era să ajungi la acel final, succes sau orice ar fi, poate raiul după ce ești mort. Dar am ratat ideea pe tot parcursul. Era o chestie muzicală și trebuia să cânți sau să dansezi în timp ce se cânta muzica.”
84. „A călători înseamnă a fi viu, dar a ajunge undeva înseamnă a fi mort, căci, așa cum spune propriul nostru proverb, „A călători bine este mai bine decât a ajunge.”
85. „Nu vei ajunge niciodată la definiția ireductibilă a lui. orice pentru că nu vei putea niciodată să explici de ce vrei să explici și așa mai departe. Sistemul se va înghiți singur.”
86. „Nimic nu dă greș ca succesul – pentru că sarcina autoimpusă a societății noastre și a tuturor membrilor ei este o contradicție: să forțezi să se întâmple lucruri care sunt acceptabile numai atunci când se întâmplă fără forță.”
87. „Nu lăsați rapiditatea cu care aceste gânduri se pot schimba să vă înșele făcându-vă să simți că le gândești pe toate deodată.”
88. „Grabirea și întârzierea sunt modalități similare de a încerca să reziste prezentului.”
89. „Viața nu necesită viitor pentru a se completa și nici explicație pentru a se justifica. În acest moment, s-a terminat.”
90. „O lume care constă din ce în ce mai mult din destinații fără călătorii între ele, o lume care apreciază doar „a ajunge undeva” cât mai repede posibil, devine o lume fără substanță.”
91. „Dacă suntem deschiși doar descoperirilor care vor fi în concordanță cu ceea ce știm deja, putem la fel de bine să rămânem închiși.”
92. „Căci nu există bucurie în continuitate, în perpetuu. O dorim doar pentru că prezentul este gol.”
93. „Viața există doar în acest moment și în acest moment este infinită și eternă. Căci momentul prezent este infinit de mic; înainte să-l putem măsura, a dispărut și totuși persistă pentru totdeauna.”
94. „Cafea instant, de exemplu, este o pedeapsă binemeritată pentru că te grăbești să ajungi în viitor.”
95. „Misterul vieții nu este o problemă de rezolvat, ci o realitate de experimentat.”
96. „Eul-ego-ul împinge constant realitatea. Construiește un viitor din așteptări goale și un trecut din amintiri regretabile.”
97. „Există doar asta acum. Nu vine de nicăieri; nu merge nicăieri. Nu este permanent, dar nu este impermanent. Deși se mișcă, este întotdeauna nemișcat. Când încercăm să-l prindem, pare să fugă, și totuși este mereu aici și nu există nicio scăpare din el. Și când ne întoarcem pentru a găsi sinele care cunoaște acest moment, descoperim că a dispărut ca și trecutul.”
98. „Căci într-o civilizație dotată cu o putere tehnologică imensă, sentimentul de înstrăinare dintre om și natură duce la utilizarea tehnologiei într-un spirit ostil – la „cucerirea” naturii în loc de cooperarea inteligentă cu natura.”
99. „Cei mai mulți dintre noi presupunem ca o chestiune de bun simț că spațiul nu este nimic – că nu este important și nu are energie. Dar, de fapt, spațiul este baza existenței.”
100. „Tăcerea este originea sunetului, la fel cum spațiul este originea stelelor, iar femeia este originea bărbatului.”
101. „Un om nu începe cu adevărat să trăiască până când nu s-a pierdut pe sine, până când nu și-a eliberat strânsoarea anxiosă pe care o deține în mod normal asupra vieții sale – proprietatea, reputația și poziția sa.”
102. „Dacă primiți mesajul, închideți telefonul. Pentru că drogurile psihedelice sunt pur și simplu instrumente, cum ar fi microscoape, telescoape și telefoane. Biologul nu stă cu ochii permanent lipiți de microscop; pleacă și lucrează la ceea ce a văzut.”
103. „Nu cânți o sonată pentru a ajunge la acordul final, iar dacă semnificațiile lucrurilor ar fi pur și simplu în final, compozitorii nu ar scrie decât finale.”
104. „Nu putem fi mai sensibili la plăcere fără a fi mai sensibili la durere. Amintindu-ne trecutul, putem planifica viitorul, dar capacitatea de a planifica viitorul este compensată de „abilitatea” de a ne teme de durere și de a ne teme de necunoscut.”
105. „Nu există nimic despre care să se poată vorbi în mod adecvat, iar întreaga artă a poeziei este de a spune ceea ce nu se poate spune.”
106. „Ceea ce trebuie să descoperim este că nu există siguranță, că căutarea este dureroasă și că atunci când ne imaginăm că am găsit-o, nu ne place.”
107. „Atunci, dacă conștientizarea trecutului și viitorului mă face mai puțin conștient de prezent, trebuie să încep să mă întreb dacă trăiesc cu adevărat în lumea reală.”
108. „Călătoria adevărată necesită un maxim de rătăcire neprogramată, căci nu există altă modalitate de a descoperi surprize și minuni, care, după cum văd eu, este singurul motiv bun pentru a nu sta acasă.”
109. „Așadar, aceasta este problema umană: există un preț de plătit pentru fiecare creștere a conștiinței.”
110. „Căci dacă cineva nu este capabil să trăiască pe deplin în prezent, viitorul este o păcăleală. Nu are rost să faci planuri pentru un viitor de care nu te vei putea bucura niciodată.”
111. „Oricât de paradoxal ar părea, viața cu un scop nu are conținut, nu are rost. Se grăbește și mai departe și ratează totul.”
112. „Cuvintele pot fi comunicative numai între cei care împărtășesc experiențe similare.”
113. „La fel ca prea mult alcool, conștiința de sine ne face să ne vedem dublu și facem imaginea dublă pentru două sine – mental și material, controlant și controlat, reflexiv și spontan. Astfel, în loc să suferim, suferim din cauza suferinței și suferim din cauza suferinței despre suferință.”
114. „A fost un tânăr care a spus, totuși: „Se pare că știu că știu, dar ceea ce aș vrea să văd este eu care mă cunoaște atunci când știu că știu că știu.”
115. „Tehnologia este distructivă doar în mâinile oamenilor care nu realizează că sunt unul și același proces ca și universul.”
116. „Căci dacă știi ce vrei și vei fi mulțumit cu el, poți avea încredere în tine. Dar dacă nu știi, dorințele tale sunt nelimitate și nimeni nu poate spune cum să te descurce. Nimic nu satisface un individ incapabil de a se bucura.”
117. „Spitalele ar trebui amenajate în așa fel încât să facă din starea de boală o experiență interesantă. Câteodată se învață multe din a fi bolnav.”
118. „Dar nu poți înțelege viața și misterele ei atâta timp cât încerci să o înțelegi.”
119. „Tu și cu mine suntem toți la fel de continui cu universul fizic precum un val este continuu cu oceanul.”
120. „Când încercăm să exercităm putere sau control asupra altcuiva, nu putem evita să acordăm acelei persoane aceeași putere sau control asupra noastră.”

Citate Alan Watts despre religie și căutarea esenței Zen

121. „A fi înseamnă a nu fi.”
122. „Pozitivul nu poate exista fără negativ.”
123. „Noi nu „venim”” în această lume; ieșim din el, ca frunzele unui copac. Pe măsură ce oceanul „unde”, universul „oameni”. Fiecare individ este o expresie a întregului tărâm al naturii, o acțiune unică a întregului univers.”
124. „Zenul nu confundă spiritualitatea cu gândirea la Dumnezeu în timp ce cineva curăță cartofii. Spiritualitatea zen este doar a curăța cartofii.”
125. „Cum este posibil ca o ființă cu bijuterii atât de sensibile precum ochii, instrumente muzicale atât de fermecate precum urechile și atât de fabuloase arabescuri de nervi precum creierul să poată experimenta ea însăși ceva mai puțin decât un zeu.”
126. „Dacă ne agățăm de credința în Dumnezeu, la fel nu putem avea credință.”
127. „Ai toată eternitatea prin care să trăiești în diferite forme.”
128. „Angajamentul irevocabil față de orice religie nu este doar sinucidere intelectuală; este o necredință pozitivă pentru că închide mintea la orice nouă viziune asupra lumii. Credința este, înainte de toate, deschidere – un act de încredere în necunoscut.”
129. „Într-adevăr, misterul fundamental, ultim — singurul lucru pe care trebuie să-l știi pentru a înțelege cele mai profunde secrete metafizice — este acesta: pentru fiecare exterior există un interior, și pentru fiecare interior există un exterior și, deși sunt diferite, merg împreună.”
130. „Pentru că omul pare a fi incapabil să trăiască fără mit, fără credința că rutina și greletul, durerea și frica acestei vieți au un sens și un scop în viitor.”
131. „Cocnirea dintre știință și religie nu a arătat că religia este falsă și știința este adevărată. A arătat că toate sistemele de definiție sunt relative la diverse scopuri și că niciunul dintre ele nu „înțeleg” de fapt realitatea.”
132. „Zenul este o eliberare de timp. Căci dacă deschidem ochii și vedem limpede, devine evident că nu există alt timp decât acest moment și că trecutul și viitorul sunt abstracțiuni fără nicio realitate concretă.”
133. „Corpul tău nu elimină otravurile cunoscându-le numele.”
134. „Dacă această lume este o capcană vicioasă, la fel este și acuzatorul ei, iar oala numește ibricul negru.”
135. „Trebuie să renunțăm complet la noțiunea de a da vina pe trecut pentru orice fel de situație în care ne aflăm și să ne inversăm gândirea și să vedem că trecutul curge întotdeauna înapoi din prezent.”
136. „Isus nu a fost omul care a fost ca urmare a faptului că L-a făcut pe Isus Hristos salvatorul său personal.”
137. „Dacă fericirea depinde întotdeauna de ceva ce se așteaptă în viitor, urmărim o nădejde care scăpa vreodată de strânsoarea noastră, până când viitorul și noi înșine vom dispărea în abisul morții.”
138. „Numai prin tăcere se poate descoperi ceva nou despre care să vorbim.”
139. „Sursa oricărei lumini este în ochi”.
140. „Când dansăm, călătoria în sine este esențiala, așa cum atunci când punem muzică, jocul în sine este esențial. Și exact același lucru este adevărat și în meditație. Meditația este descoperirea că punctul vieții este întotdeauna atins în momentul imediat.”
141. „Gloria dimineții care înflorește timp de o oră nu diferă în fond de pinul uriaș, care trăiește o mie de ani.”
142. „Ideea este să-l stăpânești, să-l lași să preia stăpânirea — frica, fantome, dureri, efemeritate, dizolvare și toate. Și apoi vine surpriza de până acum incredibilă; nu mori pentru ca nu te-ai nascut niciodata. Tocmai ai uitat cine ești.”
143. „Viitorul este un concept — nu există. Nu există așa ceva ca mâine. Nu va exista niciodată pentru că timpul este întotdeauna acum. Acesta este unul dintre lucrurile pe care le descoperim atunci când încetăm să vorbim cu noi înșine și nu mai gândim. Găsim că există doar un prezent, doar un acum etern.”
144. „Suprimarea fricii de moarte o face cu atât mai puternică. Ideea este doar să știi, dincolo de orice umbră de îndoială, că eu și toate celelalte lucruri prezente acum vom dispărea, până când această cunoaștere te va obliga să le eliberezi – să o știi acum la fel de sigur ca și cum tocmai ai fi căzut de pe marginea Marele Canion.”
145. „Privindu-ne spre lume, uităm că lumea se uită la sine.”
146. „Cu cât încercăm să trăim mai mult în lumea cuvintelor, cu atât ne simțim mai izolați și singuri, cu atât toată bucuria și vivacitatea lucrurilor sunt schimbate cu simplă certitudine și siguranță. Pe de altă parte, cu cât suntem mai forțați să admitem că trăim de fapt în lumea reală, cu atât ne simțim mai ignoranți, nesiguri și nesiguri în privința tuturor lucrurilor.”
147. „Așa cum banii nu sunt bogății reale, consumabile, cărțile nu sunt viață. A idolatriza scripturile este ca și cum ai mânca monedă de hârtie.”
148. „Iată cercul vicios: dacă te simți separat de viața ta organică, te simți împins să supraviețuiești; supraviețuirea — a continua să trăiască — devine astfel o datorie și, de asemenea, un obstacol pentru că nu ești pe deplin cu ea; pentru că nu se ridică la înălțimea așteptărilor, continui să speri că va fi, să tânjești pentru mai mult timp, să te simți cu atât mai mult motivat să mergi mai departe.”
149. „Ideea religioasă a lui Dumnezeu nu poate face deplina datorie pentru infinitul metafizic.”
150. „Cel ce crede că Dumnezeu nu este cuprins, prin el este cuprins Dumnezeu; dar cel care crede că Dumnezeu este înțeles nu-l cunoaște. Dumnezeu este necunoscut celor care-L cunosc și este cunoscut celor care nu-L cunosc deloc.”
151. „Credința se agață, dar credința lasă să plece.”
152. „Rămâneți în centru și veți fi gata să vă mișcați în orice direcție.”
153. „Numai adevărurile îndoielnice au nevoie de apărare.”
154. „Descoperirea acestei realități este mai degrabă împiedicată decât ajutată de credință, indiferent dacă credem în Dumnezeu sau credem în ateism.”
155. „Numai cuvintele și convențiile ne pot izola de ceva cu totul indefinibil care este totul.”
156. „Moartea mea va fi dispariția unui anumit tipar în apă.”
157. „Puterea mare este îngrijorarea, iar puterea totală este plictiseala, astfel încât până și Dumnezeu se leapădă de ea și se preface, în schimb, că este oameni și pești și insecte și plante: mitul regelui care rătăcește între supușii săi deghizat. ”
158. „Pentru că nu am înțeles niciodată sensul revoluționar de sub ei – adevărul incredibil că ceea ce religia numește viziunea lui Dumnezeu se găsește în renunțarea la orice credință în ideea lui Dumnezeu.”
159. „Fiecare individ este o manifestare unică a întregului, deoarece fiecare ramură este o întindere specială a copacului.”
160. „Eroarea comună a practicii religioase obișnuite este de a confunda simbolul cu realitatea, de a privi degetul care arată drumul și apoi de a-l suge pentru confort, mai degrabă decât de a-l urma.”

Care dintre aceste citate de Alan Watts te face să vrei să trăiești în prezent
Alan Watts a fost un filozof și scriitor britanic care a contribuit la aducerea ideologiilor și înțelepciunii orientale în Occident. El s-a concentrat pe a-i ajuta pe oameni să înțeleagă și să cultive zen, învățându-ne să rămânem în prezent pentru a obține adevărata fericire. La urma urmei, frustrările și anxietățile omului provin din tendința noastră de a gândi și de a trăi constant pentru viitor, când în realitate, ceea ce avem nevoie este să trăim în prezent.
Care dintre aceste citate ale lui Alan Watts v-au făcut să vă gândiți la modul în care vă trăiți viața.
Există și alte citate din Alan Watts pe care ați dori să le includem
Anunțați-ne comentând mai jos.