Cu aceasta colectie de aforisme, sa descoperim impreuna cele mai frumoase Citate despre smerenie.Expresii despre inima buna, despre a fi sincer cu tine insuti, despre dorinta de a nu invinge pe ceilalti, Citate care ne arata cum sa ne dominam mandria. Citate de impartasit cu cei dragi, Citate intelepte, perfecte pentru a fi postate si pe retelele de socializare.
Umilinta este un dar adesea subestimat, dar este de mare ajutor in relatia cu ceilalti. Umilinta ne invata sa privim viata in mod obiectiv, oferind fiecaruia spatiul potrivit. Smerenia ne invata sa luam in considerare ceilalti si este un dar pretios. Multi cred ca a fi smerit inseamna a avea o stima de sine scazuta, dar in realitate inseamna doar a-ti recunoaste greselile, a avea constiinta de a nu fi perfect. A fi umil inseamna a dori mereu sa te perfectionezi. Iata 40 de Citate despre umilinta (in engleza si italiana).

Humilta Citate, aforisme si expresii

Toti oamenii gresesc, dar un om bun cedeaza cand stie ca cursul lui este gresit si repara raul. Singura crima este mandria.
Toti oamenii gresesc, dar un intelept renunta cand isi da seama ca greseste si remedia greseala. Singura crima este mandria. (Sofocle)
Bunatatea in cuvinte creeaza incredere. Bunatatea in gandire creeaza profunzime. Bunatatea in daruire creeaza iubire.
Bunatatea cuvintelor creeaza incredere. Bunatatea gandurilor creeaza profunzime. Bunatatea in daruire creeaza iubire. (Lao Tzu)
Unii oameni sunt mandri de smerenia lor.
Unii oameni sunt mandri de smerenia lor. (Henry Ward Beecher)
Am trei lucruri pretioase pe care le tin strans si le pretuiesc. Prima este blandetea; a doua este cumpatarea; a treia este smerenia, care ma impiedica sa ma pun inaintea altora.
Am trei lucruri pretioase pe care le tin strans si le pretuiesc: primul si mila, al doilea si cumpatat, al treilea si nu indraznesc sa fiu primul pe lume. (Lao Tzu)
Adevarata smerenie nu stie ca este umila. Daca ar fi, ar fi mandru de contemplarea unei virtuti atat de frumoase.
Adevarata smerenie nu stie ca este umila. Daca ar fi asa, ar fi mandra de contemplarea unei virtuti atat de frumoase. (Martin Luther)
Ai o inima care nu se intareste niciodata si un temperament care nu oboseste niciodata si o atingere care nu doare niciodata.
Ai o inima care nu se intareste niciodata, un caracter care nu oboseste niciodata si o atingere care nu doare niciodata. (Charles Dickens)
Cuvintele au puterea de a distruge si de a vindeca. Cand cuvintele sunt atat adevarate, cat si amabile, ele ne pot schimba lumea.
Cuvintele au puterea de a distruge si de a crea. Cand cuvintele sunt atat adevarate, cat si amabile, ele pot schimba lumea. (Buddha)
Umilinta nu inseamna sa te gandesti mai putin la tine, ci sa te gandesti mai putin la tine.
Adevarata smerenie este sa nu crezi ca valoresti mai putin decat altii; si gandeste-te mai putin la tine si mai mult la altii. (CS Lewis)
Viata este o lunga lectie de umilinta.
Viata este o lectie lunga de umilinta. (James M. Barrie)
Ceea ce vad in natura este o structura magnifica pe care o putem intelege doar foarte imperfect si care trebuie sa umple o persoana care gandeste cu un sentiment de „umilinta”. Acesta este un sentiment cu adevarat religios care nu are nimic de-a face cu misticismul.
Ceea ce vad in natura este o structura magnifica pe care o putem intelege doar foarte imperfect si care trebuie sa umple o persoana care gandeste cu un sentiment de „smerenie”. Acesta este un sentiment cu adevarat religios care nu are nimic de-a face cu misticismul. (Albert Einstein)
Aratati respect fata de toti oamenii, dar nu va inclinati fata de nimeni.
Arata respect pentru toata lumea, dar nu te smeri in fata nimanui. (Tecumseh)
Cel mai bun om este cel care se inroseste cand il lauzi si tace cand il defaimesti.
Cel mai bun dintre oameni este cel care se inroseste cand il lauzi si tace cand il defaimesti. (Khalil Gibran)
De-a lungul vietii, de multe ori a trebuit sa-mi mananc cuvintele si trebuie sa marturisesc ca mi s-a parut intotdeauna o dieta sanatoasa.
De-a lungul vietii, am fost nevoit deseori sa ma intorc asupra cuvintelor mele si trebuie sa marturisesc ca intotdeauna am considerat ca este o dieta foarte sanatoasa. (Winston Churchill)
Traieste ca si cum ai muri maine. Invata ca si cum ar fi sa traiesti pentru totdeauna.
Traieste ca si cum ai muri maine. Invata ca si cum ar fi sa traiesti pentru totdeauna. (Mahatma Gandhi)
Cele mai simple acte de bunatate sunt cu mult mai puternice decat o mie de capete plecate in rugaciune.
Cele mai simple acte de bunatate sunt mult mai puternice decat o mie de capete plecate in rugaciune. (Mahatma Gandhi)
Prefer sa fac greseli in bunatate si compasiune decat sa fac minuni in nebunie si duritate.
Preferirei commettere degli errori con gentilezza e compassione, piuttosto che operare miracoli cu scortesia e durezza. (Madre Teresa di Calcutta)
Smerenia nu este altceva decat adevar, iar mandria nu este altceva decat minciuna.
L’umilta non e altro che verita, e l’orgoglio non e altro che mentire. (Vincenzo de’ Paoli)
Cred ca prima incercare a unui om mare este smerenia lui. Nu ma refer la umilinta, la indoiala asupra puterii lui. Dar barbatii cu adevarat mari au un sentiment curios ca maretia nu este a lor, ci prin ei. Si vad ceva divin in orice alt om si sunt la nesfarsit, prosteste, incredibil de milostiv.
Cred ca prima incercare a unui om mare este smerenia lui. Nu ma refer la smerenie, la indoiala de puterea cuiva. Oamenii cu adevarat mari au un sentiment curios ca maretia nu este a lor, ci ceva care ii strabate. Si vad ceva divin in orice alt om si sunt infinit, prostesc si incredibil de milostivi. (John Ruskin)
Nu este nimic nobil in a fi superior semenului tau; adevarata noblete este sa fii superior fata de fostul tau sine.
Nu este nimic nobil in a fi superior altcuiva. Adevarata noblete este sa fii superior celui care am fost ieri. (Ernest Hemingway)
Umilinta este o virtute pe care toata lumea o predica, nicio practica.
Smerenia este o virtute pe care o predica toata lumea, dar pe care nimeni nu o practica. (John Selden)
Este neintelept sa fii prea sigur de propria intelepciune. Este sanatos sa ni se aminteasca ca cei mai puternici s-ar putea slabi, iar cei mai intelepti ar putea gresi.
Non e saggio essere troppo sicuri della propria saggezza. E salutare ricordare che il piu forte puo indebolirsi e il piu saggio puo sbagliare. (Mahatma Gandhi)
Cel care cauta adevarul ar trebui sa fie mai umil decat praful. Lumea zdrobeste praful de sub picioare, dar cel care cauta adevarul ar trebui sa se smereasca atat de mult incat pana si praful sa-l zdrobeasca. Abia atunci, si nu pana atunci, va avea o privire de adevar.
Cel care cauta adevarul sa fie mai smerit decat praful. Lumea zdrobeste praful de sub picioarele lui, dar cel care cauta adevarul ar trebui sa fie atat de umil in propria sa persoana, incat pana si praful l-ar putea zdrobi. Abia atunci, si nu inainte, va avea o privire asupra adevarului. (Mahatma Gandhi)
Cu totii suntem ucenici intr-un mestesug in care nimeni nu devine vreodata maestru.
Cu totii suntem ucenici intr-o profesie in care nu devii niciodata stapani. (Ernest Hemingway)
La inceputul vietii a trebuit sa aleg intre aroganta sincera si smerenia ipocrita. Am ales primul si nu am vazut niciun motiv sa ma schimb.
Foarte devreme in viata, a trebuit sa aleg intre aroganta sincera si smerenia plina de dreptate. Am ales aroganta sincera si nu am avut niciodata un motiv sa ma schimb. (Frank Lloyd Wright)
Mandria a fost cea care a schimbat ingerii in diavoli; smerenia este cea care ii face pe oameni ca ingeri.
Mandria a fost cea care a transformat ingerii in diavoli; si smerenia care ii face pe oameni egali cu ingerii. (Agostino d’Ippona)
Un barbat nu ar trebui sa-i fie niciodata rusine sa recunoasca ca a gresit, ceea ce inseamna doar sa spuna cu alte cuvinte ca este mai intelept astazi decat a fost ieri.
Un barbat nu ar trebui sa-i fie niciodata rusine ca a gresit, deoarece este acelasi lucru cu a spune ca astazi este mai intelept decat ieri. (Alexander Pope)
Un om mare este intotdeauna dispus sa fie mic.
Un om grozav si mereu dispus sa fie mic. (Ralph Waldo Emerson)
Smerenia este mama tuturor virtutilor; puritate, caritate si ascultare. Fiind umili, iubirea noastra devine reala, devotata si arzatoare. Daca esti smerit, nimic nu te va atinge, nici lauda, nici rusine, pentru ca stii ce esti. Daca esti blamat, nu vei fi descurajat. Daca te numesc sfant, nu te vei pune pe un piedestal.
Smerenia este mama tuturor virtutilor; puritate, caritate si ascultare. Fiind umili, iubirea noastra devine reala, devotata si arzatoare. Daca esti smerit, nimic nu te va atinge, nici lauda, nici dezonoare, pentru ca stii ce esti. Daca esti mustrat nu vei fi descurajat. Daca te numesc sfant, nu te vei pune pe un piedestal. (Maica Tereza de Calcutta)
Smerenia este temelia solida a tuturor virtutilor.
Smerenia este temelia solida a tuturor virtutilor. (Confucius)
Pentru a fi mari trebuie in primul rand sa putem fi mici si smeriti, pentru ca smerenia sta la baza oricarei maretii adevarate.
Pentru a fi grozav trebuie in primul rand sa stii sa fii mic. Umilinta este baza oricarei maretii adevarate. (Papa Francesco)
Pe cel mai inalt tron ​​din lume, inca stam doar pe fundul nostru.
Chiar si pe cel mai inalt tron ​​din lume, cineva inca sta pe fund. (Michel de Montaigne)
Un adevarat geniu recunoaste ca el/ea nu stie nimic.
Un adevarat geniu recunoaste ca nu stie nimic. (Albert Einstein)
Frumusetea nu este in fata; frumusetea este o lumina in inima.
Frumusetea nu este in fata, este in lumina inimii. (Kahlil Gibran)
Singura intelepciune adevarata este sa stii ca nu stii nimic.
Singura intelepciune adevarata este sa stii ca nu stii nimic. (Socrate)
A fi smerit fata de superiori este o datorie, fata de echivalenta curtoazie, noblete fata de cei inferiori.
A fi umil cu superiorii este o datorie. Cu colegii si o curtoazie. Cu subalterni si nobilimi. (Benjamin Franklin)
Nu este pentru mine sa judec viata altuia. Trebuie sa judec, trebuie sa aleg, trebuie sa dispretuiesc, doar pentru mine.
Nu este pentru mine sa judec viata altuia. Numai pentru mine trebuie sa judec, trebuie sa aleg, trebuie sa ma indignez. (Herman Hesse)
Cea mai mare lectie din viata este sa stii ca pana si prostii au dreptate uneori.
Cea mai mare lectie din viata este sa stii ca chiar si nebunii au uneori dreptate. (Winston Churchill)
Oriunde exista o fiinta umana, exista o oportunitate pentru o bunatate.
Oriunde este o fiinta umana, exista o sansa pentru o bunatate. (Lucio Anneo Seneca)
Ori de cate ori te confrunti cu un adversar. Cucereste-l cu dragoste.
Ori de cate ori te trezesti in fata cuiva, castiga-l cu dragoste. (Mahatma Gandhi)
A practica cinci lucruri in toate imprejurarile constituie virtute perfecta; aceste cinci sunt gravitatea, generozitatea sufletului, sinceritatea, seriozitatea si bunatatea.
Cinci lucruri constituie o virtute perfecta: gravitatea, marinimia, seriozitatea, sinceritatea si bunatatea. (Confucius)
Fii un deschizator de usi pentru cei care vin dupa tine si nu incerca sa faci din Univers o alee oarba.
Fii unul care deschide usi celor care vin dupa tine si nu incerca sa transformi universul intr-o fundatura. (Ralph Waldo Emerson)