Termenul universitatederiva din latinescul universitas si indica un institut stiintific de ordin superior, de origine medievala si corporativa, cuprinzand diverse facultati, impartite pe specializari, si care poate fi accesat pentru obtinerea unei calificari recunoscute legal. In epoca medievala, accesul la studii universitare era permis doar intelectualilor, astazi, insa, acolo merg cei care inca nu se „completa”, sau devin mari, autonomi, independenti si specializati intr-un anumit domeniu disciplinar. Universitatea serveste la formarea unor figuri profesionale competente, va permite sa obtineti o cultura si sa va aprofundati interesele. Problema este ca astazi cel putin jumatate dintre cei care se inscriu la universitate o fac cu iluzia de a putea avea un loc de munca bun…
Pe aceasta pagina veti gasi o colectie de fraze, aforisme si citate despre universitati si studenti . Citindu-le, va fi usor de observat cum personajele importante din trecut au vorbit bine despre universitate, invers utilizatorii de Twitter, chiar daca frecventand-o ajung sa o urasca in principal pentru stresul de studiu, costuri si de asemenea pentru utilitate dubioasa in viitor. Cine sa dea ratiune
Probabil ca adevarul se afla undeva la mijloc…
1) Universitatea nu este o pregatire pentru viata, este deja viata. ( Joseph HH Weiler )
2) Caracteristica particulara a Universitatii consta in predarea studiului. Gradul este doar dovada ca stii sa studiezi, ca stii sa dobandesti singur pregatire si ca te-ai gasit bine pe caile cercetarii stiintifice… Daca ai invatat sa inveti atunci esti facut sa inveti. O persoana cu o diploma si, prin urmare, o persoana care stie cel mai bine sa navigheze in oceanul educatiei. Ea a primit o orientare ( Maria Montessori )
3) Scopul universitatii, pentru studentul individual, este de a elimina nevoia de universitate in viata lui; sarcina este de a-l ajuta sa devina un om autoeducator. ( Charles Wright Mills )
4) Mai putin de o mie de discipline de predare in universitatile italiene au crescut la zece mii in ultimii ani. Cultura nu a crescut de zece ori, pur si simplu s-a impartit de zece ori. ( Francesco Burdin )
5) Explorarea este seducatoare. Studentul care apare pentru prima data la Universitate este ca un romantic care se apropie de un castel minunat. ( Papa Paul al VI-lea )
6)
Cand revizuiti notitele inainte de un examen, va dati seama ca cele mai importante parti sunt ilizibile.
Cu cat inveti mai mult pentru un examen, cu atat stii mai putin ce raspuns vor.
80 la suta din examen se bazeaza pe o lectie la care nu ai fost, care vorbea despre singura carte pe care nu ai citit-o.
(Arthur Bloch )
7) Universitatea este astazi un lucru viu, un camin in care poti invata si preda liber, unde poti lucra fericit si fratesc. Iata-l, pe pamantul pe care poporul nostru l-a eliberat in mijlocul multor adversitati; iata-l, centrul spiritual al unei comunitati infloritoare si pline de resurse ale carei realizari au obtinut in sfarsit recunoasterea universala pe care o meritau. ( Albert Einstein, Discurs la Universitatea Ebraica din Ierusalim )
8) Universitatea trebuie sa fie un focar al activitatii stiintifice, un adevarat laborator in care profesorii si elevii colaboreaza pentru a investiga noi realitati si a revizui problemele deja discutate. Astfel spiritul critic este educat in student si, ceea ce este mai important avand in vedere scopul special pe care il are universitatea noastra, spiritul de cercetare. (Agostino Gemelli )
9) Universitatea. Cel mai mare efort depus de societatea actuala pentru a oferi tinerilor o cultura specializata fara a-i obliga sa renunte la ignoranta lor globala. ( Carlo Ferrario )
10) Aceasta a fost universitatea: a crede ca vei fi deschis catre univers si nu vei intalni pe nimeni. ( Amelie Nothomb )
11) Oamenii merg la universitate nu pentru ca au o predispozitie pentru studii academice si cultura, ci pentru a se simti corect din punct de vedere social. ( Michio Morishima )
12) Extinderea teoretica care vine din a avea multe discipline umaniste in campus si contrabalansata de nedumerirea generala a oamenilor care urmaresc aceste lucruri. ( Richard Phillips Feynman)
13) Educatia universitara ii arata unui barbat cat de putine stiu ceilalti oameni. ( Thomas Chandler Haliburton )
14) Aproape toata munca academica este facuta pentru a plictisi, a impresiona, a oferi credibilitate, chiar a intimida, a fi prezentata la conferinte, dar nu pentru a fi citita decat de creduli (sau detractori) sau, mai rau, de doctoranzi. ( Nassim Nicholas Taleb )
15) De ani de zile, cu ocazia inaugurarii anului universitar, rectorii intregii Italie au enumerat in mod regulat aceeasi lista a relelor universitatii: desigur studenti, proliferarea locatiilor minuscule, promotiile ope legis, chiar medie de varsta mare a profesorilor, cursuri de licenta absurde, mii de grade acordate functionarilor publici. Si poate mai linistit, concursurile frauduloase castigate de indivizi fara nicio calificare academica, catedrele colonizate de o familie sau un partid politic, examenele si diplomele vandute cu multe tarife. Ministrii de stanga si de dreapta repeta indignati aceasta lista in ziare si TV ( Roberto Perotti ).
16)
Daca numarul este inchis, nu il veti introduce.
Daca dupa nenumarate eforturi ai reusit sa intri in numarul limitat, nu a meritat.
( Arthur Bloch )
17) Am urmat un curs de filozofie existentiala la Universitatea din New York. La examen mi-au pus zece intrebari si nu am stiut sa raspund nici macar la una… si am predat gol. Am luat o suta zece. ( Woody Allen )
18) Multi tineri studenti sunt ca un rau care se umfla constant. Sunt mereu in afara cursului. ( Giulio Andreotti )
19) Este degradant faptul ca unii oameni se mangaie in prostia lumii crezand ca fiul lor este la universitate. ( Carl William Brown )
20) Universitatile nu creeaza oameni prosti, ci doar ii dezvolta. ( George Horace Lorimer )
21) Am fost exmatriculat din facultate pentru ca am copiat la examenele mele de metafizica; M-am uitat in sufletul vecinului meu. ( Woody Allen )
22) In zilele mele principalele preocupari ale studentilor erau sexul, fumatul, revoltele si studiul. Studiul era ceva care se facea atunci cand celelalte trei lucruri nu erau disponibile. ( Bill Bryson )
23) Universitatea si o serie de persoane tinute impreuna printr-o plangere comuna cu privire la parcare. ( Clark Kerr )
24) Universitatea dezvolta toate abilitatile, inclusiv prostia. ( Anton Pavlovic Cehov )
25) Universitatea adevarata nu are o locatie anume. Nu are bunuri, nu plateste salarii si nu primeste contributii materiale. Universitatea adevarata este o stare de spirit. Este acea mare mostenire a gandirii traditionale care ne-a fost transmisa de-a lungul secolelor si care nu exista in niciun loc anume; este reinnoit de-a lungul secolelor de un corp de adepti carora li s-a acordat traditional titlul de profesori, dar nici macar acest titlu nu face parte din adevarata universitate. Corpul ratiunii in sine este cel care se perpetueaza. ( Robert M. Pirsig )
26) Conopida nu este altceva decat o varza cu studii universitare. ( Mark Twain )
27) De ce sa-ti petreci cei mai buni 5 ani din viata ta la universitate cand poti cheltui 10. ( Daddo_Star, Twitter)
28) Raga dar la universitatea vietii este obligatia de a urma
Cum functioneaza
Iti poti gasi apoi un loc de munca bun cu mine
Resp. ( Ri_Ghetto, Twitter )
29) Eu, care infrunt universitatea ca la Bucatini, proba cu obstacole. ( Ri_Ghetto, Twitter )
30) Poate ca facultatea a fost la fel de usor ca sa te ingrasi. ( Ri_Ghetto, Twitter )
31) La universitate 100 de locuri pentru 1000 de studenti: Am vazut scene care nici macar printre canibalii din Borneo. ( MaxMangione, Twitter )
32) Singurul lucru pozitiv despre a merge la universitate este… nu, glumesc, nu este nimic pozitiv in a merge la universitate. ( Ri_Ghetto,
33) Regula de aur: dupa absolvire nu pierde 5 ani la universitate, foloseste-i pentru a cauta o recomandare. Este mai ieftin si mai sigur. ( Diavolul, Twitter )
34) Trebuie sa spun ca datorita universitatii am reevaluat foarte pozitiv munca in domeniu. ( Ri_Ghetto, Twitter )
35) Intotdeauna vorbesc bine despre universitate celor care ma intreaba pentru ca vreau ca cat mai multi oameni sa faca aceeasi greseala uriasa a mea. ( Ri_Ghetto, Twitter )
36) M-am inscris la Universitatea de Matematica dar apoi am plecat. Confruntarea. ( mr_takki, Twitter )
37) Universitatea de strada si apoi maestru in trotuar. ( Tremenoventi, Twitter )
38) Ce vara frumoasa in zilele universitare. Imi amintesc si acum ca intre apelul din iulie si studiul din septembrie au fost 3 zile fantastice. ( ItsCetty, Twitter )
39)
– Cum se spune atunci cand ai anxietate in fiecare zi si te simti fara speranta pentru viitor
– Universitatea.
( Ri_Ghetto, Twitter )
40)
Exista doua tipuri de oameni in lume:
– Cei care vad mereu partea pozitiva a vietii
– Cei care merg la universitate
( Ri_Ghetto, Twitter )
41) Ii spun „universitare” pentru ca „prostia mai mare” din viata ta „este prea lunga. ( Ri_Ghetto, Twitter )
42) Dumnezeu ii face si apoi isi bate joc de ei facandu-i sa se inscrie la universitate. ( Ri_Ghetto, Twitter )
43) Fa dragoste, fa razboi, fa ce dracu vrei, dar nu te duce la universitate. ( Ri_Ghetto, Twitter )
44) Profetia mayasa este cea mai mare minciuna dupa aceea ca absolvirea iti deschide portile catre lumea muncii. ( Samanthifera, Twitter )
45) Cu cat mananc mai mult, cu atat mi-e mai mult foame, cu atat dorm mai mult si cu cat dorm mai mult, cu atat merg mai mult la universitate si cu atat mai mult managgiaccristo. ( Ri_Ghetto, Twitter )
46) Universitatea, cu 50 de mii de studenti mai putini. Tinerii au inteles ca scolarizarea obligatorie este suficienta pentru a deveni someri. ( Comeprincipe, Twitter )
47) As vrea sa te uiti la mine ca un student se uita la peretele gol in timp ce studiaza. – _ _
_ _ _
_
_
_
_
_
_
_
_ Dar astazi si luni
– Luni viitoare
( Ri_Ghetto, Twitter )
50) Am gresit cariera. Cei care fotocopiaza texte universitare pentru a le vinde castiga mai mult decat un absolvent de inginerie aerospatiala. ( FranAltomare, Twitter )
51) Medicina si Chirurgie, teste universitare la start, doar un candidat din 8 va studia ca medic. Altii vor trebui sa aiba rabdare. ( LiaCeli, Twitter )
52) Tipul de la McDonald’s mi-a facut o gramada incredibila de jetoane fara a le scapa. Va fi cel cu o diploma in arhitectura. ( Zziagenio78, Twitter )
53)
Gradul in Italia.
– Ah, dar ai absolvit
… Ok, du-te si adu-mi o mie de fotocopii.
– Ah, dar cu onoruri.Atunci
esti foarte bun: fa-le fata-verso.
( FranAltomare, Twitter )
54) Optimismul si parfumul celor care nu merg la universitate. ( Ri_Ghetto, Twitter )
55) Astazi Maturita, peste cativa ani Gradul si apoi, in sfarsit, odihna binemeritata a somerilor.
( arcobalengo, Twitter )
56) Abia astept sa termin facultatea si sa lucrez pentru a ma putea plange in sfarsit de cat de mult imi lipseste universitatea. ( Ri_Ghetto, Twitter )