De obicei din smerenieînseamnă opusul prezumției; o persoană umilă și o persoană modestă fără mândrie, care nu se consideră mai bun și superior decât alții. Umilința nu trebuie confundată cu umilința, ci considerată ca o lipsă a personalității cuiva. Mulți consideră smerenia o slăbiciune, dar nu este așa; asta pentru că majoritatea oamenilor nu înțeleg ce înseamnă cu adevărat să fii umil. Poate că, pentru ei, a fi umil înseamnă a avea o stimă de sine scăzută și a simți un sentiment de inferioritate dar, în realitate, nu este deloc așa, dimpotrivă, este adevărat invers. Oamenii cu adevărat grozavi sunt umili înainte de toate. Persoana umilă este capabilă să profite de o oportunitate din greșeală și întotdeauna se pune întrebări. Smerenia este înțelepciune și, pentru a manifesta cu adevărat măreția vieții noastre,
Pe această pagină veți găsi o colecție de fraze, aforisme și citate despre smerenie , o caracteristică atât de rară și prețioasă pe care doar oamenii mari o posedă.
1) Sunt cei care cred că totul li se datorează, dar nimic nu se datorează nimănui. Lucrurile sunt cucerite cu dulceață și smerenie. ( Maica Tereza de Calcutta )
2) Smerenia nu cunoaște umilința.
3) Smerenia este cea mai greu virtute de cucerit; nimic mai greu de murit decât dorința de a te gândi bine despre tine. ( Thomas Stearns Eliot )
4) A fi umil cu superiorii este o datorie, cu colegii și cu politețe, cu subalternii și nobilimea. ( Benjamin Franklin )
5) Avem nevoie de mai multă smerenie în momentele noastre de succes decât în ​​cele de înfrângere. ( John Dewey )
6) A fi umil față de superiori este o datorie, față de egali și curtoazie, față de inferiori și noblețe, față de toți și mântuire. ( Bruce Lee )
7) Mândria a fost cea care a transformat îngerii în diavoli; și smerenia care îi face pe oameni egali cu îngerii. ( Sant’Agostino )
8) Pentru a fi mare, trebuie în primul rând să știi să fii mic. Umilința este baza oricărei măreții adevărate. ( Papa Francisc )
9) Viermele, dacă este călcat în picioare, se încurcă. Și înțelepciunea lui. Acest lucru reduce probabilitatea de a fi călcat din nou. În limbajul moralității: smerenia. (Friedrich Nietzsche )
10) Aroganța umilește chiar și atunci când ai dreptate, smerenia înalță chiar și atunci când greșești. ( Antonia Gravinia )
11) Cei care se arată mereu nu valorează nimic. Pentru că cei care sunt speciali ies și ei în tăcere. Amintiți-vă că cele mai prețioase lucruri strălucesc chiar și fără lumina soarelui. ( Angela Perri )
12) Vrei să fii mare
Începe cu a fi mic. Vrei să ridici o clădire care să ajungă până la cer.
Construiește mai întâi temelia smereniei. ( Augustin din Hipona )
13) Smerenia și prerogativa celor care își cunosc limitele… și le iubesc. ( Romano Battaglia )
14) Este dificil să fii umil când ești mare ca mine. ( Muhammad Ali )
15) A fi umil față de superiori este o datorie, față de egali și curtoazie, față de inferiori și noblețe, față de toți și mântuire. ( Bruce Lee )
16) Ignoranța și prezumția călătoresc întotdeauna în același compartiment. Înțelepciunea și smerenia, dar pe alt tren. ( SW Field )
17) Umilința este înainte de toate o calitate a atenției. ( Simone Weil )
18) Dintre toate formele de mândrie, smerenia este cea mai calculată. ( Roberto Gervaso )
19) Umilința este o virtute care îți permite să-ți recunoști propriile limite, precum și meritele, și meritele altora, precum și limitele. (Emanuela Breda )
20) Viața este o lungă lecție de smerenie. ( James Matthew Barrie )
21) Umilința, trăită cu inteligență, ajută la descoperirea faptului că există întotdeauna o nouă fereastră din care să observați lumea.
22) Umilința și simplitatea sunt cele două adevărate surse ale frumuseții. ( Johann Winckelmann )
23) Adesea smerenia nu este altceva decât o supunere falsă care este folosită pentru a-i supune pe alții. ( Francois de La Rochefoucauld )
24) Singura înțelepciune pe care putem spera să o dobândim este aceea a smereniei. ( Thomas Stearns Eliot )
25) Ramura cea mai înaltă, vârful, cea la care nu se ajunge niciodată: smerenia. ( Ramon Andres )
26) Smerenia si anticamera tuturor perfectiunilor. ( Marcel Ayme )
27) Cine rămâne într-o stare umilă nu se teme să cadă. ( Proverb )
28) Acolo unde intra norocul, iese smerenia. ( Proverb )
29) Cel smerit și îmbrăcat care arată bine tuturor. ( Proverb )
30) Să nu fii niciodată mândru cu cei smeriți sau smeriți cu cei mândri. ( Jefferson Davis )
31) Fericirea este o ușă care se deschide din interior, pentru a o deschide trebuie să faci cu umilință un pas înapoi. ( Soren Kierkegaard )
32) [Umilința], dintre toate este cea mai ciudată: nu poate fi dată și primită. Ea poate fi cucerită doar renunțând la tot ce are. Numai când totul este pierdut ne dăm seama că îl posedăm. ( Oscar Wilde )
33) Adevărata smerenie nu se menționează niciodată. ( Mario Vassalle )
34) Smerenia ne face puternici, apoi înțelepți; mândrie, slabă și prostească. ( Niccolo Tommaseo )
35) Cum pot deveni smerit
Cu umilințele care vor veni la mine, acceptându-mă așa cum sunt și bucurându-mă de slăbiciunea mea. ( Maica Tereza de Calcutta )
36) Cele mai multe dintre ceea ce ei numesc smerenie și o aroganță deghizată inteligent. ( Nassim Nicholas Taleb )
37) Smerenia este o virtute pe care o predică toată lumea, dar pe care nimeni nu o practică. ( John Selden )
38) Omul umil are totul de câștigat și mândru totul de pierdut, pentru că modestia găsește întotdeauna generozitatea și invidia mândriei. ( Antoine Rivarol )
39) Umilința și virtutea celor mari, păcat că este virtutea câtorva… ( Sabrina Bizzari )
40) Cel umil, simte că greșește și recunoaște.. .ipocritul, simte că greșește și îl ascunde… arogant și imun la greșeală.
41) Fii umil să-ți recunoști greșelile, deștept să înveți din ele și matur pentru a le corecta.
42) În viață nimeni nu este imun la greșeli. Și au umilință să ne cerem scuze pentru a face diferența și pentru a ne face speciali. (G.Stella )
43) Trăiește mereu cu conștientizarea de a nu fi inferior nimănui… dar și cu smerenia de a nu fi superior nimănui.
44) Aroganța ne poate da iluzia de a fi puternici pentru câteva minute, dar smerenia este adevărata forță care ne poate însoți pe tot parcursul vieții. ( Agostino Degas )
45) Smerenia și acea virtute pe care, atunci când o are, se crede că nu o are. ( Mario Soldati )
46) Dumnezeu lucrează mai mult într-o inimă smerită, pentru că este cea care găsește cea mai mare posibilitate de a lucra, găsind acolo cea mai mare asemănare cu Sine. ( Meister Eckhart )
47) Inimile celor smeriți se deschid imediat fără neîncredere și se aderă, pentru că sub sentimente nu se bănuiește niciun interes. ( Alphonse de Lamartine )
48) Semnul unui adevărat erou și smerenie. ( Kung Fu Panda )
49) Cel smerit stinge mândria, dar cel mândru nu poate dăuna celor smeriți. ( Caterina da Siena )
50) Smerenia este o virtute uimitoare. Dar nu atunci când se exercită în declarația fiscală. ( Giulio Andreotti )
51) Mai bine a da decât a lua; dar uneori poate exista mai multă smerenie în a primi decât în ​​a da. ( S. Kierkegaard )
52) Urmăresc un curs de umilință și funcționează foarte bine: sunt cel mai bun. ( m4gny, Twitter)
53) Îmi plac acei oameni care, dacă stârnesc puțină invidie în alții, se simt puțin stânjeniți în loc să o tragă. Se numește smerenie. ( piele întunecată, Twitter )
54) Norocul smereniei este să descoperi că dintr-un unghi va putea vedea în toate direcțiile spre deosebire de cei care au ales centrul. ( CannovaV, Twitter )
55) Când este nevoie, baia umilă este mereu ocupată. ( alfcolella, Twitter )
56) Îmi place smerenia pentru că privește în jos și reușește să zboare sus. ( CannovaV, Twitter )
57) Umilința nu se demodează niciodată pentru cei care au bunul gust să o poarte. ( clex71, Twitter )
58) Și Humilta care te face să faci pași înainte. Cu aroganță te întorci doar ca un ticălos asupra ta. ( ziacoca, Twitter )
59) Umilința și secretul unor oameni speciali. ( clex71, Twitter )
60) Umilința este importantă, măreția adversarului trebuie întotdeauna recunoscută, așa că adversarul se simte cool, lasă garda jos și dă-l dracului. ( Doamne, Twitter )
61) Când Dumnezeu a împărțit smerenia, eu eram… ERAM DUMNEZEU. ( Tremenoventi, Twitter )
62) Chiar dacă nu ne-a salvat de iad, smerenia ne scapă de ridicol. ( N. Gomez Davila )
63) O falsă smerenie și mândrie curată. ( Blaise Pascal )
64) Adevăratul curaj este să-ți recunoști greșelile și să ai umilința de a-ți cunoaște limitele. ( Robysjack, Twitter )