Toamna este al treilea anotimp al anului, între vară și iarnă. Începe în ziua echinocțiului de toamnă (22-23 septembrie) și se termină când preia solstițiul de iarnă (21 decembrie).
Viața noastră poate fi comparată cu toamna, ca și cu toate celelalte anotimpuri, compatibil cu ceea ce trăim. În cea mai profundă durere, este comparabil cu iarna, în bucurie, strălucește ca vara frumoasă, în așteptare și primăvară, în melancolie, apoi este toamna, un anotimp cu siguranță trist, cu peisajul său de zile negre și scurte, frunze moarte, copaci ofilit, lacrimi de ploaie. Nu am chef să-mi compar toată viața cu toamna, Doamne ferește! Viața este întotdeauna toamnă când nu există dragoste,
Pe această pagină veți găsi o colecție de fraze, proverbe, aforisme și glume amuzante despre toamnă , un anotimp cald dar nu prea cald, care ajută la reflecție.

Frazele

Frunzele galbene reprezintă toamna cu toate incertitudinile și melancoliile făpturilor care ne abandonează pentru totdeauna. ( Romano Battaglia )
Frunzele
sunt ca
toamna
pe copaci
( Soldati – Giuseppe Ungaretti )
Roșu, violet, galben, amestecat cu verde și maro, tânjesc după culorile calde ale toamnei, ca o pătură care să-mi încălzească visele, speranțele să păstrează-le toată iarna. ( Stephen Littleword )


Toamna este acea cale care duce în somn dulce de iarnă, pentru a ne regenera corpurile dornice de trezire.
Toamna cad frunzele moarte, copacul le varsa pentru a da viata unor frunze noi, mai frumoase.
Incredibil cum natura stie sa uimeasca, cand florile de vara se ofilesc, se nasc altele noi, sunt frunzele de toamna. ( Stephen Littleword )
În toamna anotimpurilor, frunzele sunt cele care mor. În toamna vieții, și în memoria noastră. ( Fler De Dunes )
Dacă prefer atât de mult toamna primăverii, și pentru că toamna te uiți la cer – primăvara pământul. ( Soren Aabye Kierkegaard )
Și apoi vine toamna, cu ceața acoperind lucrurile, după vară și soarele sus pe cer. Și apoi vine toamna cu ritmul ei potrivit al orelor de lumină, al culorilor schimbătoare, al naturii care răspunde la o chemare. Îmi amintește că totul are timpul lui, este timpul râsului și timpul meditației, este timpul entuziasmului și timpul închiderii de sine. ( Stephen Littleword )
Există un excelent defoliant prietenos cu mediul: toamna. ( Fons Jansen )
Toamna este un anotimp înțelept și un anotimp al sfaturilor bune. ( Felix-Antoine Savard )
Dacă un copac nu și-a arătat înflorirea primăvara, va fi în zadar să-și caute roadele toamna. ( Walter Scott )
Toamna cad frunzele si incep scolile. Dar mai bine să cadă școlile și să înceapă frunzele
Toamna vieții vine devreme, dacă nu știm să păstrăm puterea și entuziasmul pentru anii ce vor urma. ( Romano Battaglia )
Toamna cresc fasole verde, spanacul, curmali și bile. ( MaxMangione, Twitter )
Trandafirii sunt roșii
, violetele sunt albastre,
dar acum e toamnă și totul moare.
( PAO_lost, Twitter )
Ieși cu hanoracul, transpiri.
Ieși în tricou, Iberni.
Au numit-o „toamna” pentru că „Cum dracu mă îmbrac astăzi
” nu era foarte bine.
( Masse78, Twitter )
Toamna este o stare de spirit mai mult decât un anotimp. Când sunt bine îl iubesc, când sunt trist, mă deprimă. ( haine de schimb, Twitter )
Sticla de apă rămasă în mașină, pe care o găsesc încă proaspătă seara. În felul său, conține această toamnă. ( alfcolella, Twitter )
Toamna dezvăluie toate iluziile primăverii și minciunile verii. Poate de aceea nu toată lumea știe să-l iubească. ( AlbertHofman72, Twitter )
– Tată, unde se duc frunzele toamna când cad din copaci
– Pe Instagram, fiule, pe Instagram.
( dbric511, tTwitter ) Va
cădea doar când își vor pune șosetele la loc. ( Nonfaretardi, Twitter )
Nu ai nevoie de o randunica pentru a face primavara dar un gandac este suficient pentru a face toamna. ( emituitt, Twitter )
Adevăratul început de toamnă coincide cu începutul serialului TV. ( alemarsia, Twitter )
Toamna, înapoi la muncă. Începeți cursa pentru a vedea dacă mai cad frunze din copaci sau madone din cer. ( diodeglizilla, Twitter )
Chiar și toamna vieții are luminile ei, acele luminițe pe care alte anotimpuri nu le au. ( Joseph Joubert )
Toamna și noaptea anotimpurilor. ( emituitt, Twitter )
Ah toamna. Frunzele care cad. Culori. Apropierea Crăciunului. 23 de grade. Tantarii in costum care iti trec degetul mijlociu. (Vladinho77, Twitter )
Octombrie este acea lună care pare decembrie dimineața devreme, august la prânz, iunie după-amiază și ianuarie seara. ( Ty_il_nano, Twitter )
Toamna s-a săturat de minciună. Zile mai scurte și seri mai lungi. Deci, pentru a afla cine este cu adevărat acolo. ( CannovaV, Twitter )
Invidiez toamna pentru că reușește să scape încet de prisos, de tot ceea ce ne-a amăgit vara ar putea dura pentru totdeauna ( CannovaV, Twitter )
Îmi place să cred că marea toamna se odihnește, își găsește vocea, își revine. energie pentru a face față furtunilor care vor veni. ( Exerciții în zbor, Twitter )
Pentru că toamna pare făcută intenționat pentru a aștepta ceva ce pare să nu vrea niciodată să sosească. ( AlbertHoffman72, Twitter )
Toamna este melancolie. Cu frunzele cad și promisiunile, cele făcute vara, sub apusuri care păreau să nu se mai termine. ( CannovaV, Twitter )
Ar trebui să învățăm frivolitatea și ușurința din felul în care cad frunzele toamna. ( AlbertHoffman72, Twitter )
Iubitorii verii sunt înconjurați. Puneți umbrelele jos și puneți încet mâinile după gât. De azi doar toamna, televizor si paturi. ( FranAltomare, Twitter )
Nu primăvara, dar toamna este anotimpul speranței. Când hit-urile verii încep să scadă și îți amintești că totul trece. ( alfcolella, Twitter )
Înțelegi că vine toamna când până joi și vara și în weekend și iarnă. ( Masse78, Twitter )
În sfârșit, ești aici, așa că cel puțin te pot învinovăți pentru toată această melancolie. ( CannovaV, Twitter )

Proverbe italiene
O
toamnă limpede și veselă, un an roditor.
Toamnă caldă, iarnă lungă.
Primavara florile in randuri in randuri, toamna fructele pumn cu pumn.
Apa de toamnă face castane mari.
Toamna prelungește umbrele.
Toamna dezbrăcă plantele și îmbracă bărbații.
Toamna face să cadă frunzele, iar bătrânețea face să treacă poftele. ( Proverb )
Vara ploioasă este mai rea decât toamna.
Cei care plantează toamna câștigă un an.