Cu această colecție de aforisme descoperim împreună cele mai frumoase Citate de pe Calea Vieții . Gânduri și reflecții care ne pot fi utile în viața de zi cu zi.
Cu toții avem un drum de urmat în viață.Pentru unii este clar încă de la primii pași, în timp ce altora le ia ceva mai mult pentru a găsi calea cea bună. Să-ți urmezi busola nu este ușor, se întâmplă adesea să te pierzi, să mergi pe drumul greșit sau să fii nevoit să mergi pe un drum care nu este calculat. Important, însă, este să ne bucurăm de călătorie, oriunde ne-ar duce. Într-adevăr, există cei care spun că călătoria nu este scopul, ci călătoria în sine. Că frumusețea vieții sunt toate experiențele care însoțesc până la capăt. Iată 60 de Citate pe Calea Vieții.

Citate, aforisme și Citate pe calea vieții

Fericirea este o cale, nu o destinație. (Maica Tereza de Calcutta)
Vei învăța pe calea grea că în lunga călătorie a vieții vei întâlni multe măști și puține chipuri. (Luigi Pirandello)
Sensul vieții noastre și călătoria, nu scopul. Pentru că fiecare răspuns este eronat, fiecare împlinire ne strecoară printre degete, iar scopul nu mai este așa de îndată ce a fost atins. (Arthur Schnitzler)
Viața și moartea nu sunt două extreme departe una de cealaltă. Sunt ca două picioare care merg împreună și ambele îți aparțin. În acest moment trăiești și mori în același timp. Ceva în tine moare în fiecare clipă. (Osho)
În călătoria vieții nu există drumuri plate: toate sunt fie în sus, fie în jos. (Arturo Graf)
Nu există semne la cea mai importantă răscruce a vieții noastre. (Ernest Hemingway)
Nu poți călători pe un drum fără să fii tu însuți drumul. (Buddha)
Vei învăța pe calea grea că pe drumul tău vei întâlni milioane de măști și foarte puține chipuri în fiecare zi. (Anonim)
Vedem calea pe care tocmai am mers și nu putem concepe că am fost atât de sus și atât de jos. (Paul Valery)
Nu calea este dificilă, ci dificilul este calea. (Soren Kierkegaard)
Fă din fiecare pas alegerea ta. Creați-vă și asumați-vă întreaga responsabilitate pentru asta. (Osho)
O călătorie este incompletă dacă te oprești la jumătatea drumului sau înainte de punctul desemnat; viața nu este incompletă, dacă este virtuoasă. (Lucio Anneo Seneca)
Calea corectă este asemănătoare cu apa care, adaptându-se la orice, este potrivită pentru orice. (Vito Mancuso)
Nu-ți vei aminti pașii pe care i-ai făcut pe drum, ci urmele pe care le-ai lăsat. (Anonim)
Există căi fără călători. Dar sunt și mai mulți călători care nu au propriile lor căi. (Gustave Flaubert)
Nu poți ajunge în zori fără să treci pe cărările nopții. (Khalil Gibran)
Numai călătoria contează, pentru că doar ea este de durată și nu scopul, care se dovedește a fi doar iluzia călătoriei. (Antoine de Saint-Exupery)
Nu există cale prea lungă pentru cei care merg încet și fără grabă; nu există nicio destinație prea departe pentru cei care se pregătesc pentru ea cu răbdare. (Jean de La Bruyere)
Viața este o călătorie experimentală, făcută involuntar. (Fernando Pessoa)
Viața curge și deschide căi care nu sunt urmate în zadar. Dar nimeni nu se poate abține, jucând liber pe acea cale, pentru că întârzie sau deviază călătoria atomică și generală. (Frida Kahlo)
Fac parte din tot ceea ce am găsit în drumul meu. (Lord Alfred Tennyson)
Ar trebui să avansăm, chiar și pe calea cea mai scurtă, cu un spirit nemuritor de aventură, de parcă nu ne-am mai întoarce niciodată, pregătiți să trimitem, ca relicve, inimile noastre îmbălsămate în tărâmurile noastre pustii. (Henry David Thoreau)
Lăsați drumurile mari, luați poteci. (Pitagora)
Am încercat să nu mă clătin; Am făcut pași greșiți pe parcurs. Dar am învățat că numai după ce urcăm un deal mare se descoperă că mai sunt multe alte dealuri de urcat. Mi-am luat o clipă să admir panorama glorioasă care mă înconjura, să arunc o privire de unde venisem. Dar nu pot să mă odihnesc decât o clipă, pentru că odată cu libertatea vin responsabilitățile și nu vreau să amân, călătoria mea lungă nu s-a încheiat. (Nelson Mandela)
Viața este ca mersul pe bicicletă. Pentru a rămâne în echilibru, trebuie să te miști în continuare. (Albert Einstein)
Sunt cei care călătoresc pentru a se rătăci, sunt cei care călătoresc pentru a se regăsi. (Gesualdo Bufalino)
Viața mea este un drum întunecat care duce spre nicăieri. (Ernest Hemingway)
Doar demonii merg pe cărări drepte. (Antoni Gaudi)
Nu există cale spre pace, pacea este calea. (Thich Nhất Hạnh)
Nu merge unde te poate duce calea, ci mergi acolo unde calea nu este încă acolo și lasă o urmă în urma ta. (Ralph Waldo Emerson)
Mulți sunt „începători” excelenți, dar rari sunt cei care știu să finalizeze cursul. (Napoleon Hill)
Cel mai important și primul pas. (Anonim)
Există un scop, dar nu o cale; ceea ce numim mers și ezitare. (Franz Kafka)
Cel mai important lucru în viață este să alegi o direcție și să le uiți pe celelalte. (Kasturba Gandhi)
Viața este scurtă și nu avem prea mult timp să ne bucurăm de inimile celor care sunt alături de noi mergând pe drumul întunecat. Fii gata să iubești! Fii amabil fără întârziere. (Henri Frederic Amiel)
Două lucruri contribuie la avansare: să mergi mai repede decât alții sau să mergi pe calea corectă. (Descartes)
Dacă scopul care trebuie atins este fericirea, călătoria este întotdeauna convenabilă. (Emanuela Breda)
Cei care urmează calea adevărului nu se poticnesc. (Mahatma Gandhi)
Întotdeauna în viață, pretutindeni, printre straturile ei cele mai de jos, aspre de mizerie și urâte de mucegai, sau printre clasele superioare la rece uniformă, plictisitor lustruite de pretutindeni, măcar o dată, o apariție, spre deosebire de orice i s-a întâmplat atât de mult. departe; și, măcar o dată, trezește în el un sentiment, spre deosebire de toate cele pe care este sortit să le experimenteze în cursul vieții. (Nikolaj Vasil’evic Gogol ‘)
Cei care merg bine cad rar. (Leonardo da Vinci)
Nu primești înțelepciunea, trebuie să o descoperi singur, după o călătorie pe care nimeni nu o poate face pentru noi, ne poate cruța, pentru că este o viziune asupra lucrurilor. (Marcel Proust)
Nefericit este cel care are ochii ațintiți pe două căi. (Proverbul kurd)
Alege întotdeauna calea care pare cea mai bună chiar dacă pare cea mai dificilă: obiceiul o va face în curând plăcută. (Pitagora)
Lumea este aceeași pentru noi toți și binele și răul, păcatul și inocența, cruce-o ținând de mână. Închideți ochii în fața scopului vieții de a trăi în liniște și a modului de a vă orbi pentru a putea merge mai în siguranță într-un ținut presărat cu râpe și prăpăstii. (Oscar Wilde)
Când nu poți merge repede, mergi. Când nu poți merge, folosește bastonul. Dar, nu te abține niciodată! (Maica Tereza de Calcutta)
Distanța nu contează: este primul pas care este dificil. (Marie Anne de Vichy-Chamrond)
Nu spune „Am găsit calea sufletului”. Spune mai degrabă „Am întâlnit sufletul pe când îmi merge pe calea”. Din moment ce sufletul parcurge toate căile. (Kahlil Gibran)
Traseul în sus și traseul în coborâre sunt într-un singur sens. (Heraclit)
După cum spunea Zarathustra: în viață, fie că mergi și te miști, fie că stai și aștepți, mai devreme sau mai târziu întâlnești un nemernic. (Paolo Rossi)
Chiar și o călătorie de o mie de mile începe cu un singur pas. (Lao Tzu)
Adevăratul miracol nu este zborul în aer sau mersul pe apă, ci mersul pe pământ. (Lin-chi)
Din ziua nașterii mele, moartea mea și-a început călătoria. Se îndreaptă spre mine, fără grabă. (Jean Cocteau)
De la un anumit punct înainte nu există nicio cale de întoarcere. Acesta este punctul la care trebuie să ajungem. (Franz Kafka)
Citește-ți destinul, vezi ce este în fața ta și mergi în viitor. (Henry David Thoreau)
Doar având un punct fix și matematic, cineva poate fi înțelept, precum marinarul sau sclavul fugar care se uită mereu la Steaua Polară; dar acesta este un ghid suficient pentru o viață întreagă. S-ar putea să nu ajungem în port în timpul alocat, dar vom urma adevărata cale. (Henry David Thoreau)
Cel mai sigur drum către iad este panta uşoară treptată, moale sub picioare, fără viraje strânse, fără opriri, fără semne. (CS Lewis)
Nu poți învăța crabul să meargă drept. (Aristofan)
Dacă viața este doar o trecere, în acest pasaj măcar semănăm flori. (Michel de Montaigne)
Nu cer bogății, nici speranțe, nici iubire, nici un prieten care să mă înțeleagă; tot ce cer este cerul deasupra mea și un drum la picioarele mele. (Robert Louis Stevenson)
Când un om este suficient de înțelept pentru a ști unde să meargă, este prea bătrân pentru a merge oriunde. (Anonim)