Doriți câteva citate inspiraționale de la prima femeie vicepreședinte al Statelor Unite
Iată 110 citate din cel de-al 49-lea vicepreședinte al Statelor Unite, Kamala Harris, un politician american, avocat și primul american din Asia de Sud care a servit în Statele Unite Senat.
Ea a devenit vicepreședinte la inaugurare, în ianuarie 2021, alături de președintele Joe Biden și și-a continuat susținerea pentru drepturile omului și egalitate.
Să citim câteva dintre citatele ei incredibile care te vor împuternici să faci diferența.
Citiți mai jos colecția completă.
Și nu uitați să consultați aceste citate de Donald Trump și de Barack Obama.

Cele mai bune citate din Kamala Harris

1. „Pentru toată lumea care continuă lupta, faci ceva.”
2. „Optimismul este combustibilul care conduce fiecare luptă în care am fost.”
3. „Nu lăsa pe nimeni să-ți spună cine ești.”
4. „Am fost crescută pentru a fi o femeie independentă, nu victima a nimic.”
5. „Trebuie să vezi, să mirosi și să simți circumstanțele oamenilor pentru a le înțelege cu adevărat.”
6. „Voi fi judecat după corpul lucrării și nu după popularitatea oricărei decizii.”
7. „Democrația noastră este cea mai puternică și mai puternică atunci când toți participă.”
8. „Nu trebuie să lăsăm extremiștii să ne definească.”
9. „Rănile țării noastre se pot vindeca. Trebuie doar să avem curajul politic să acționăm.”
Înrudit: Citate Stacey Abrams Citate

celebre Kamala Harris
10. „Sper că, fiind prima dată, îi inspir pe tineri să-și urmeze visurile.”
11. „Sunt unul dintre cei mai norocoși oameni de pe pământ.”
12. „Ne luptăm cu tine.”
13. „Să nu ne ridicăm mâinile când este timpul să ne suflecăm mânecile. Nu acum. Nu mâine. Niciodata.”
14. „Dacă nu ridicăm femeile și familiile, toată lumea va rămâne scurtă.”
15. „Nu mă pricep să vorbesc despre mine.”
16. „Adevărul este că marea majoritate a americanilor sunt buni, corecți și drepți și vor ca țara lor să reflecte acele idealuri.”
17. „Cred că am fiecare piesă muzicală făcută vreodată de Bob Marley.”
18. „Împreună, uniți, ca o singură țară putem fi o forță pentru schimbare.”
19. „Sistemul de justiție penală pedepsește oamenii pentru sărăcia lor.”
Înrudit: Ruth Bader Ginsburg Citate Citate

Kamala Harris despre împuternicirea oamenilor

20. „Copiilor țării noastre, indiferent de sexul dvs., țara noastră v-a transmis un mesaj clar: Visați cu ambiție, conduceți cu convingere și vedeți-vă într-un fel. că alții ar putea să nu te vadă, pur și simplu pentru că nu l-au văzut niciodată până acum. Și vă vom aplauda la fiecare pas.”
21. „Veți pătrunde în multe camere din viața și cariera voastră, unde s-ar putea să fii singurul care seamănă cu tine sau care a trăit experiențele pe care le-ai trăit. Dar îți amintești că atunci când ești în acele camere, nu ești singur. Suntem cu toții în acea cameră cu tine aplaudându-te. Încurajându-ți vocea. Și atât de mândru de tine. Așa că folosești acea voce și fii puternic.”
22. „Chiar și în vremuri întunecate, nu doar un vis, ci facem. Nu vedem doar ce a fost, vedem ce poate fi. Tragem spre lună, apoi ne plantăm steagul pe ea. Suntem îndrăzneți, neînfricați și ambițioși. Ne descurajăm în credința noastră că vom birui; că ne vom ridica. Aceasta este aspirația americană.”
23. „Nu putem tolera o perspectivă care se referă la a merge înapoi și a nu înțelege că femeile au acțiune. Femeile au valoare. Femeile au autoritatea de a lua decizii cu privire la propria lor viață și propriul corp.”

Înrudit: Citate despre femei puternice
24. „Ceea ce vreau ca tinerele și fetele să știe este: ești puternică și vocea ta contează. Era o fetiță în California care făcea parte din clasa a doua pentru a-și integra școlile publice și era transportată cu autobuzul la școală în fiecare zi. Fetița aceea eram eu.”
25. „Am luptat pentru copiii și supraviețuitorii agresiunii sexuale. Am luptat împotriva bandelor transnaționale. Am luptat cu cele mai mari bănci și am ajutat la distrugerea uneia dintre cele mai mari colegii cu scop profit. Cunosc un prădător când văd unul.”
26. „De-a lungul tuturor evenimentelor recente și al emotionantului roller coaster în care a fost țara noastră, nu ne putem pierde speranța. Și pentru a avea speranță, trebuie mai întâi să spui adevărul.”
27. „Nu putem renunța la lupta pentru egalitate, corectitudine și dreptate. Chiar și atunci când, dacă nu mai ales când, este greu sau incomod să vorbim despre asta.”
28. „Vremea indignării este acum. Momentul pentru solidaritate este acum. Momentul pentru acțiune este acum. Timpul pentru schimbare este acum.”
29. „Am devenit adult la Universitatea Howard. Howard mi-a influențat și întărit foarte direct – la fel de important – simțul meu de a fi, sensul și motivele de a fi.”

Citate Kamala Harris despre rasism și egalitate

30. „Nu există niciun vaccin împotriva rasismului.”
31. „Nu este o nișă să fii negru în America.”
32. „Fiecare problemă este o problemă a unei femei de culoare. Iar problemele femeilor de culoare sunt problemele tuturor.”
33. „Rasismul este real în această țară.”
34. „Crimele motivate de ură nu sunt noi în Statele Unite.”
35. „M-am săturat să fiu nevoit să explic oamenilor experiențele mele cu rasismul pentru ca ei să înțeleagă că există.”
36. „Să spunem adevărul: oamenii protestează pentru că negrii au fost tratați ca fiind mai puțin oameni în America. Pentru că țara noastră nu a abordat niciodată pe deplin rasismul sistemic care a afectat țara noastră încă de la începuturile sale. Este datoria fiecărui american să repare. Unii nu mai pot aștepta pe margine, în speranța unei schimbări progresive. În vremuri ca aceasta, tăcerea este complicitate.”
37. „Femeile care au luptat și au sacrificat atât de mult pentru egalitate, libertate și dreptate pentru toți, inclusiv femeile de culoare care sunt adesea trecute cu vederea, dar atât de des dovedesc că sunt coloana vertebrală a democrației noastre.”
38. „Pentru mine a fost mai mult despre numerositate decât despre diversitate. Am crescut într-o comunitate în care existau multe reprezentări ale diversităţii. Mergând la Howard, erau atât de mulți [oameni de culoare]! Și toți sunt în grupa ta de vârstă, în faza ta a vieții.”
39. „În fiecare zi, femeile însărcinate intră în cabinetul medicului lor pentru controale, sfaturi și tratament; dar această experiență este foarte diferită pentru femeile de culoare.”

Citate Kamala Harris despre dragostea pentru țară

40. „Visul american ne aparține tuturor.”
41. „Oricât de imperfecți am fi, cred că suntem o țară grozavă.”
42. „Mă voi gândi la toți oamenii care se bazează pe noi pentru a conduce și se bazează pe noi pentru a-i vedea și pentru a răspunde nevoilor lor și lucrurilor care îi țin trează noaptea. Și mă voi gândi la faptul că trebuie să pornim imediat pentru a sprijini oamenii țării noastre, pentru a sprijini copiii țării noastre și pentru a ne ajuta să ieșim din criza cu care ne confruntăm.”
43. „Fiecare fetiță care se uită în seara asta vede că aceasta este o țară a posibilităților.”
44. „Un patriot nu este cineva care acceptă conduita țării noastre orice ar face ea. Este cineva care luptă în fiecare zi pentru idealurile țării, orice este nevoie.”
45. „Cred în acea veche zicală că „cum spune California, așa merge și țara.”
46. ​​„O parte din concentrarea mea asupra a ceea ce trebuie să facem în legătură cu legile inteligente privind siguranța armelor este recunoscută că trebuie să avem mai multă aplicare a dealerilor de arme.”
47. „Democrația Americii nu este garantată. Este la fel de puternică ca și dorința noastră de a lupta pentru asta. Pentru a-l păzi și pentru a nu-l considera niciodată de la sine înțeles, și pentru a ne proteja democrația necesită luptă. Este nevoie de sacrificii. Dar există bucurie în ea. Și există progres. Pentru că noi, oamenii, avem puterea de a construi un viitor mai bun.”
48. „O parte din ceea ce ne face mari sunt instituțiile noastre democratice care ne protejează idealurile fundamentale – libertatea religiei și statul de drept, protecția împotriva discriminării bazate pe originea națională, libertatea presei și o istorie de 200 de ani ca națiune. construit de imigranți.”
49. „Pentru că acum începe munca adevărată, munca grea, munca necesară, munca bună, munca esențială pentru a salva vieți și a învinge această epidemie. Pentru a ne reconstrui economia, astfel încât să funcționeze pentru oamenii care lucrează. Pentru a elimina rasismul sistemic din sistemul nostru de justiție și din societate. Pentru combaterea crizei climatice. Pentru a ne uni țara și a vindeca sufletul națiunii noastre.”

Citate Kamala Harris despre leadership

50. „Vreau să-mi folosesc poziția de conducere pentru a ajuta la progresul într-un ritm mai rapid ceea ce cred și știu că administrația Obama vrea să facă în jurul urgenței schimbărilor climatice.”
51. „Oricine pretinde că este un lider trebuie să vorbească ca un lider. Asta înseamnă să vorbești cu integritate și adevăr.”
52. „Când știu că pot avea un loc de muncă care să le permită nu numai să plătească facturile până la sfârșitul lunii, dar să aibă un sentiment de demnitate, în ceea ce privește știi că își întrețin familiile și creează o cale pentru posibilitățile lor viitoare.”
53. „Când ridici femeile, ridici familii, ridici comunități, ridici economii – și ridici America.”
54. „Ceea ce este important să știe fiica mea este că… dacă ești norocos să ai oportunități, este de datoria ta să te asiguri că și alții au acele oportunități.”
55. „În ziua de azi, copiii pot trimite mesaje pe telefoanele lor mobile toată noaptea și nimeni altcineva nu vede acel telefon. Nu știi cine îl cheamă pe acel copil.”
56. „Ceea ce ne dorim cu toții este siguranța publică. Nu vrem retorică încadrată prin ideologie.”
57. „În fiecare zi există proprietari de case în California care fie vor primi ajutor, astfel încât să poată rămâne în casa lor, fie vor fi în proces de executare silită și, potențial, își vor pierde casa. Și asta a cântărit mereu foarte mult în mintea mea.”
58. „A deveni inteligent în ceea ce privește criminalitatea” nu înseamnă reducerea pedepselor sau a pedepselor pentru infracțiuni. Vorbim în cazul Propoziției 8 drepturi fundamentale, drepturi civile. Nu îmi ofer scuze pentru poziția pe care am ocupat-o în Prop. 8.”
59. „Cred cu tărie că pentru criminalii grave și violenti, trebuie să-i tragem la răspundere absolută pentru crimele lor și să-i trimitem la închisoare.”

Citate Kamala Harris despre politică
60. „Femeile singure în politică sunt privite diferit decât bărbații singuri.”
61. „Concluzia amendamentului Hyde este că, de fapt, vizează în mod direct femeile sărace și femeile care nu au bani.”
62. „Deci nu aș aplica o lege care să respingă oamenii și să-i îndepărteze fără a le acorda un proces echitabil și echitabil pentru a stabili dacă ar trebui să le acordăm azil și refugiu.”
63. „Cred că Hillary Clinton ar putea face orice își propune ea. Eu într-adevăr. Este incredibil de dedicată serviciului public, este inteligentă ca un bici și este eficientă.”
64. „În loc să oferim corporațiilor o reducere mare a impozitelor, să oferim clasei de mijloc o reducere reală și permanentă a impozitelor.”
65. „Nu sunt de acord cu orice politică care ar întoarce Americii spatele oamenilor care fug de rău. Sincer, cred că este contrar a tot ceea ce am spus simbolic și de fapt că suntem pe care îl susținem.”
66. „Nu trebuie să ghicim ce ar fi făcut Mitt Romney dacă ar fi fost președinte. Pentru că ne-a spus. El a spus că ar trebui să lăsăm executările – și citez – să ajungă la fund, astfel încât piața să-și poată – citez – să-și urmeze cursul.”
67. „Trebuie să fim cu ochii pe ce se întâmplă cu Rusia și Coreea de Nord. Nu putem pierde din vedere nici politica internă. Sănătate. Imigrare. Schimbarea climei.”
68. „Am avut onoarea să vorbesc la multe începuturi.”
69. „În California, avem unele dintre cele mai puternice legi de protecție a consumatorilor din țară. Deși este ușor să concepe inovația și reglementarea ca fiind excluse reciproc, California este dovada că le putem face pe amândouă. Putem inova în mod responsabil.”

Citate Kamala Harris despre justiție

70. „Am fost instruit și experiența mea de-a lungul deceniilor este să iau decizii după o analiză a dovezilor și a faptelor. Și să nu sar cu gesturi mărețe înainte să fac asta. Unii ar putea interpreta asta ca fiind precauți. Ți-aș spune că este doar responsabil.”
71. „Nu poți nega. Nu poți privi în altă parte. Este acolo. Cred că oamenii văd nedreptatea din toate acestea și sunt pregătiți să ia măsuri într-un mod pe care nu l-am văzut până acum. Și asta îmi dă speranță.”
72. „Trebuie să încorporăm acel concept vechi de răscumpărare în munca pe care o facem în sistemul de justiție penală din California.”
73. „Să fim clari despre asta și să fim clari: nu ar trebui să creăm stimulente pentru a găzdui oamenii în închisoare. Ar trebui să creăm stimulente pentru a închide ușa rotativă a închisorii.”
74. „Stăteam pe o scară în fața centrului de detenție pentru imigranți pentru minori Homestead din afara Miami, privind peste gard și am văzut copii aliniați ca niște prizonieri. Ei au fost separați de familiile lor și puși în această unitate de detenție privată. A fost oribil.”
75. „Pentru a fi deștepți în ceea ce privește criminalitatea, nu ar trebui să fim în situația de a reacționa constant la infracțiune după ce se întâmplă. Ar trebui să ne uităm la prevenirea criminalității înainte să se întâmple.”
76. „De-a lungul carierei mele în aplicarea legii, am fost martor din nou și din nou la abnegația și sacrificiul forțelor de ordine care își pun viața în pericol în fiecare zi pentru a proteja oamenii pe care nu îi vor întâlni niciodată și oamenii care nu vor cunoaște niciodată. numele lor.”
77. „Provocarea mea zilnică pentru mine însumi este să fac parte din soluție, să fiu un războinic plin de bucurie în bătălia care va urma.”
78. „M-am născut realizând defectele sistemului de justiție penală.”
79. „A schimba politica de justiție penală în orice mod semnificativ înseamnă a propune schimbarea unui sistem de foarte lungă durată. Nu este realist să crezi că poți face asta peste noapte.”

Citate Kamala Harris despre Unitate

80. „Unitatea noastră este puterea noastră, iar diversitatea noastră este puterea noastră. Respingem mitul „noi” versus „ei”. Suntem împreună în asta.”
81. „Haosul constant ne lasă în derivă. Incompetența ne face să ne fie frică. Calitatea ne face să ne simțim singuri. E mult. Și iată problema: putem face mai bine și merităm mult mai mult.”
82. „Sunt mentor mulți oameni. Le voi spune că de multe ori veți descoperi că sunteți singurul care vă seamănă în cameră, fie că este în jurul mesei de conferință sau într-o întâlnire, ori oriunde v-ați afla. Dar lucrul de reținut este că nu ești niciodată singur în acea cameră. Suntem cu toții în acea cameră cu tine, așteptându-ne să-ți folosești vocea și să o folosești cu mândrie și să o folosești într-un mod care să-i reprezinte pe toți cei care sunt în cameră cu tine, dar nu fizic acolo. Face parte din modul în care îmi abordez munca și am făcut-o întotdeauna.”
83. „Sunt un copil al unei comunități care a fost adesea în cel mai mic capăt al aplicării legii, în ceea ce privește profilarea și abuzul. Iar decizia pe care am luat-o a fost că voi încerca să intru în sistem, unde nu trebuie să cer permisiunea pentru a schimba ceea ce trebuie schimbat.”
84. „Știu că suntem împuterniciți. Suntem optimiști cu privire la viitorul nostru. Cunoaștem puterea unității. Cunoaștem puterea Americii.”
85. „Nu dorim să promovăm niciun sistem care tratează faptul că o persoană este LGBT ca pe o tulburare de personalitate. Și orice perpetuează această percepție este dăunător nu numai pentru acel membru al comunității, ci pentru întreaga comunitate.”
86. „Venim din medii diferite — dar am fost crescuți, cu aceleași valori. Munca grea. Onestitate. Decenţă. Convingerea că toți avem responsabilitatea de a avea grijă unii de alții.”
87. „De când a noastră a fost o națiune de imigranți, am fost o națiune care se teme de imigranți. Frica de celălalt este împletită în țesătura culturii noastre americane, iar oamenii fără scrupule de la putere au exploatat această frică în căutarea unui avantaj politic.”
88. „Îmi împărțisem lista de lucruri de făcut în trei categorii: pe termen scurt, mediu și lung. Pe termen scurt însemna „câteva săptămâni”, termenul mediu însemna „câțiva ani”, iar pe termen lung însemna „atât cât este nevoie”. Era acea parte îndepărtată a registrului în care am notat cele mai dificile probleme cu care ne confruntam – cele pe care nu te poți aștepta să le rezolvi singur, pe parcursul unui mandat, poate chiar pe parcursul unei cariere. Acolo este munca cea mai importantă. Acolo ai o viziune mai mare, nu a momentului politic, ci a celui istoric.”
89. „Trebuie să acționăm cu o urgență aprigă. Justiția o cere.”

Citate Kamala Harris despre influența familiei
90. „Oamenii care lucrează pentru mine știu că familia este pe primul loc. Și sunt norocos să am o familie care susține foarte mult munca pe care o fac, așa că nu trebuie să trăiesc două vieți separate.”

Înrudit: Citate de familie

91. „O familie împărtășește greutăți și istoria conexă.”
92. „Părinții mei mă aduceau la proteste strâns în cărucior, iar mama mea, Shyamala, ne-a crescut pe sora mea, Maya, și pe mine să credem că depinde de noi și de fiecare generație de americani să continuăm să mărșăluiască.”
93. „Mama se uita la mine și spunea: „Kamala, s-ar putea să fii primul care face multe lucruri, dar asigură-te că nu ești ultimul.”
94. „Mama ne spunea: „Nu sta doar să te plângi de lucruri. Fă ceva.’ Mi-a plăcut să gătesc de când eram copil în bucătăria mamei. Dacă nu am timp să gătesc, o să citesc doar o carte de bucate.”
95. „Îmi amintesc când mama mea, Shyamala Harris, a cumpărat prima noastră casă. Aveam treisprezece ani. Era atât de mândră, iar eu și sora mea eram atât de încântați. Milioane de americani cunosc acel sentiment de a păși pentru prima dată pe ușa propriei case – sentimentul de a găsi oportunitatea și de a o găsi.”
96. „Mama mea a fost și va rămâne întotdeauna cel mai mare erou al meu.”
97. „Când [mama] a venit aici din India la vârsta de 19 ani, poate că nu și-a imaginat prea bine acest moment. Dar ea credea atât de profund și în America, unde un moment ca acesta este posibil.” 98. „Părinții mei s-au cunoscut când erau activi în Mișcarea pentru Drepturile Civile. Sunt o fiică a acelei mișcări. Am crescut știind despre disparitățile, inechitățile și inechitatea din sistemul de justiție penală.”
99. „Mama spune povestea despre cum mă agita și ea spune: „Iubito, ce vrei de
ce ai nevoie
” Și m-am uitat la ea și i-am spus, Fweedom.”

Citate Kamala Harris despre ambiție și succes
100. „Vor fi oameni care îți vor spune: „Ai ieșit din calea ta”. Ei sunt împovărați de faptul că au doar capacitatea de a vedea ceea ce a fost întotdeauna în loc de ceea ce poate fi. Dar nu lăsa asta să te împovărească.”
101. „Tu ești motivul pentru care știu că ne vom apropia țara de a-și îndeplini marea promisiune.”
102. „Ați mărșăluit și v-ați organizat pentru egalitate și dreptate. Pentru viețile noastre și pentru planeta noastră. Și apoi ai votat. Ai transmis un mesaj clar. Ai ales speranța, unitatea, decența, știința și da, adevărul.”
103. „La fiecare pas, am fost ghidat de cuvintele pe care le-am rostit din prima dată când am stat într-o sală de judecată: Kamala Harris, For the People.”
104. „De multe ori susțin că ne uităm la multe părți ale unei probleme, să ne luăm în locul altcuiva și să identificăm și să respingem alegerile false.”
105. „Când nu poți dormi noaptea, cum poți visa

106. „Iată adevărul pe care oamenii trebuie să-l înțeleagă: pentru a face față provocărilor secolului 21, trebuie să dăm putere femeilor și familiilor.”
107. „În această țară mare, sărbătorim succesul. Nu vrem să-i pedepsim pe cei care au făcut bine.”
108. „Iată chestia: în fiecare birou, am candidat pentru că am fost primul care a câștigat. Persoana întâi de culoare. Prima femeie. Prima femeie de culoare. De fiecare data.”
109. „Am avut o mulțime de titluri de-a lungul carierei mele și, cu siguranță, „vicepreședinte” va fi grozav. Dar „Momala” va fi întotdeauna cea care înseamnă cel mai mult.”
110. „Și așa mă gândesc la ea și la generațiile de femei, femei negre, femei asiatice, albe, native americane latine, care de-a lungul istoriei națiunii noastre au deschis calea pentru acest moment în această seară.”

Ai primit impulsul de care aveai nevoie astăzi de la Kamala Harris

Kamala Harris și-a început cariera în biroul procurorului districtual al județului Alameda și a fost senator al Statelor Unite ale Americii din California din 2017 până în 2021. Harris și-a câștigat un profil național pentru interogarea ei clară a oficialilor administrației Trump în timpul audierilor din Senat, inclusiv al celui de-al doilea candidat al lui Trump la Curtea Supremă, Brett Kavanaugh, care a fost acuzat de agresiune sexuală.
Este o femeie cu integritate și nu i-a fost niciodată frică să-și spună părerea pentru a lupta cu ceea ce este drept și drept.
V-ați inspirat de dăruirea și perseverența lui Kamala Harris
Lăsați-vă gândurile și opiniile în secțiunea de comentarii de mai jos.