Prietenia este acea legătură între două sau mai multe persoane însoțită de un sentiment de afecțiune și acel ceva care ne face să ne simțim apreciați de cineva în ciuda defectelor. Prin prietenie știm că nu suntem singuri, pentru că ne putem baza mereu pe prietenii de lângă noi pentru a fi mângâiați, ajutați și stimulați. Prietenia poate dura pentru totdeauna daca iubesti o persoana si daca sentimentul este reciproc, in acest caz prietenia nu se rupe usor ci dimpotriva, orice obstacol o intareste. Poate că prietenia nu poate fi definită în mai multe cuvinte, pentru că are întotdeauna acel semn de întrebare care nu poate fi explicat, la fel ca iubirea. Dar un lucru este sigur, știi când ești îndrăgostit și știi când ți-ai găsit un prieten adevărat!
Prietenul adevărat nu are nevoie de o propoziție copiată de pe web pentru a se simți apreciat pentru că deja ne cunoaște foarte bine, dar din când în când și bine amintiți-i mai ales dacă este în depărtare sau este mereu ocupat. Pe această pagină veți găsi mai multe fraze despre prietenie scrise de persoane anonime și de oameni celebri din trecut; ai rasfatata de alegere.

Lista de fraze de prietenie

1) Mulți oameni vor intra și vor părăsi viața ta, dar numai prietenii adevărați vor lăsa urme în inima ta. ( Eleanor Roosevelt )
2) O prietenă îndepărtată și uneori mai apropiată decât cineva apropiat. Este adevărat sau nu că muntele inspiră mai multă reverență și pare mai clar călătorului văii decât
. ( Kahlil Gibran )
3) Prietene, să nu ne gândim la ziua de mâine și să luăm împreună acest moment al vieții. ( Omar Khayyam )
4) În prieten există ceva din noi, felul nostru posibil de a fi, reflectarea uneia dintre celelalte identități pe care ni le putem asuma. ( Andrea De Carlo )
5) Unde tăcerea este sufletul tuturor, unde cerul intră în inimă și devine univers, unde o lacrimă sublimează sufletul, unde vântul se oprește și timpul nu mai există, unde „instantaneul și eternitatea, afectiunea mea va ramane… Pentru totdeauna…
6) TVB trei litere care dureaza o clipa dar daca sunt spuse cu inima si ascultate cu mintea dureaza o vesnicie !!!
7) Dovada prieteniei este un ajutor în adversitate, plus un ajutor fără rezerve. ( Mahatma Gandhi )
8) Moartea unui prieten, precum căderea unui pin uriaș, lasă o bucată de rai goală. ( Allen R. Foley )
9) Împărtășirea unei bucurii, nu participarea la durere, face din bărbat un prieten adevărat. ( Friedrich Nietzsche )
10) Când prietenia îți traversează inima, lasă o emoție care nu dispare. ( Laura Pausini )
11) Prietenia care curge din inimă nu poate îngheța în nenorociri, așa cum apa care curge din spirit nu poate îngheța iarna. ( James Fenimore Cooper )
12) O prietenă adevărată nu este cea care îți șterge lacrimile… ci ea este cea care te împiedică să le verse!
13) Cand pierzi un prieten este ca si cand ai pierde o radiera de desen…nu mai ai pe cine sa te ajute sa stergi greselile !!
14) Prietenia este mult mai mult decât un cuvânt. Poți încerca să o descrii, dar numai timpul îi poate da sensul potrivit
15) Prietenia este ca muzica: două coarde acordate egal vor vibra împreună chiar dacă atingi doar una. ( J. Quarle )
16) Trei îngeri îți vor proteja întotdeauna viața: iubirea, fericirea și norocul, dar dacă ai nevoie de al patrulea amintește-mă că sunt prietenie.
17) Nu ti-as da viata de trandafir ar fi prea scurt, nu ti-as da viata de stea ar fi prea lunga… pur si simplu ai frumusetea unui trandafir si splendoarea unei stele !! tvb
18) Când cineva se uită în ochii tăi și reușește să înțeleagă vocea tăcerilor tale, poți spune că ți-ai găsit un prieten!
19) Prietenia este un singur suflet care trăiește în două corpuri separate. ( Aristotel )
​​20) Oriunde te-ai afla, prietenul tău este cel care îți construiește lumea. ( William James )
21) Atâta timp cât avem amintiri, trecutul durează. Atâta timp cât avem speranță, viitorul ne așteaptă. Atâta timp cât avem prieteni, prezentul merită trăit. ( Anonim )
22) Nu merge în fața mea, s-ar putea să nu te urmez. Nu merge în spatele meu, poate că nu știu cum să te ghidez. Mergeți lângă mine și vom fi mereu prieteni.
23) Prietenia nu dă vina în momentul de dificultate, nu spune cu o rezonanță rece: dacă ai fi făcut așa ceva. Pur și simplu deschide brațele și spune: nu vreau să știu, nu judec, iată o inimă în care te poți odihni.
24) TVB nu cu inima, ci cu sufletul pentru ca intr-o zi inima nu va mai bate…. in timp ce sufletul va trai pentru totdeauna.
25) Un prieten și cineva care îți înțelege trecutul, crede în viitorul tău și te acceptă așa cum ești.
26) Prietenul inimii nu face întotdeauna parte din rasa umană. ( Dino Basili )
27) Un prieten îți poate spune lucruri pe care tu nu vrei să le spui.Frances Ward Weller )
28) Prietenia adevărată nu este sclava timpului și spațiului, distanța materială nu ne poate separa cu adevărat de prieteni! ( R.Bach )
29) Un prieten ne acceptă așa cum suntem și ne ajută să fim ceea ce ar trebui să fim.
30) Prietenia este un singur suflet care locuiește în două trupuri, o inimă care bate în două suflete. ( Aristotel )
​​31) Unii oameni se refugiază în biserică, alții în poezie, eu în prieteni. ( Virginia Woolf )
32) Nu există deșert mai rău decât o viață fără prieteni: prietenia înmulțește bunurile și împărtășește rele. ( Baltasar Gracian )
33) Până la urmă ne vom aminti nu de cuvintele dușmanilor noștri, ci de tăcerea prietenilor noștri. (Martin Luther King )
34) Prietenia adevărată este ca sănătatea, nu știm să o apreciem până nu o pierdem.
35) Prietenul este cineva care cunoaște cântecul inimii tale și ți-l poate cânta chiar și atunci când ai uitat cuvintele.
36) Daca as avea un stilou de aur ti-as scrie ca esti o comoara, daca as avea un stilou de argint ti-as scrie ca esti un talent, dar am doar un stilou de plastic si iti scriu ca ești fantastic.
37) Prietenii au nevoie unul de celălalt, așa cum o floare are nevoie de ploaie pentru a se deschide și a-și arăta frumusețea.
38) Odată i-am mărturisit cerului cât de mult te iubesc și s-a simțit foarte mic pentru o clipă.
39) Prietenul adevărat este ceea ce rămâne când restul lumii pleacă.
40) Cei care s-au iubit acum nu se privesc unii la alții, cei care s-au urât acum se îmbrățișează.
41) Prieteniile adevărate sunt recunoscute când intri în casa prietenilor tăi și wifi-ul se conectează automat la tine.
42) Prietenii sunt ca stelele, nu le poți vedea întotdeauna, dar știi că sunt acolo.
43) Eu și ea nu ne-am îmbrățișat aproape niciodată, nu ne-am spus iar și iar cât de mult ne iubim, nu petreceam ore întregi la telefon în fiecare zi. Prietenia noastră nu avea nevoie de o confirmare constantă. Am fost mereu acolo, unul pentru celălalt. Când prietenia adevărată îți atinge inima, ea nu dispare.
44) Prietenii adevărați nu se supără când îi insultați. Ei zâmbesc și te insultă mai mult.
45) Îmi plac oamenii care îți spun: „Sunt aici”. Și apoi sunt pe bune.Cristian Di Napoli )
46) Prietenia este întotdeauna o responsabilitate dulce, niciodată o oportunitate. ( Kahlil Gibran )
47) Prieteni = Oameni care fac: râsul tău puțin mai tare, zâmbetul tău puțin mai strălucitor și viața ta puțin mai bună.
48) Prietenia adevărată este ca soarele la 35 de gadi: te încălzește și te înveselește și nu se stinge NICIODATĂ. Și dacă vezi întunericul, știi mereu că se ridică din nou.
49) O fetiță de 5 ani și-a întrebat prietena: „După părerea ta, ce este prietenia

Și el a răspuns: „Prietenia este atunci când îmi iei ciocolata din geantă în fiecare zi și continui să o țin mereu în același loc. .”
50) Prietenia nu este un zâmbet pe buze, ci sinceritatea inimii.
51) Un prieten credincios este un balsam al vieții și cea mai sigură protecție. Vei putea aduna comori de tot felul, dar nimic nu este la fel de bun ca un prieten sincer. Doar să-l vezi prieten trezește în inimă o bucurie care se răspândește în toată ființa. ( San Giovanni Crisostomo )
52) Un prieten adevărat și cineva căruia îi pasă suficient de mult încât să-mi spună lucruri pe care nu vreau să le aud. ( Peter Gabriel )
53) Cei care contează cu adevărat sunt prietenii pe care îi poți suna la patru dimineața. ( Marlene Dietrich )
54) Prietenii adevărați sunt cei care nu vă arată paharul pe jumătate gol… Pentru că imediat comandă altul.
55) Prietenia nu este diminuată de distanță sau timp, închisoare sau război, suferință sau tăcere. În aceste lucruri își prinde cele mai adânci rădăcini. Din aceste lucruri înflorește. ( Pam Brown )
56) Pentru a-ți găsi un prieten, trebuie să închizi ochii; și, ca să nu-l piardă, amândoi. ( Norman Douglas )
57) Prietenii sunt ca ochelarii, dau un aer inteligent, dar se scarpină ușor și apoi obosesc. Din fericire, uneori poți găsi ochelari cu adevărat puternici. ( Iubește-mă dacă ai curaj )
58) Prietenia adevărată nu constă în a fi nedespărțit, ci în a te putea despărți fără ca nimic să se schimbe. ( Raza de soare )
59) Prietenia nu se cumpără: este cucerită, respectată și demonstrată.
60) Prietenie
Este când un prieten sună la 3 dimineața și îi spui: «Am omorât un om».
Și ea răspunde: «Perfect! Unde-l îngropăm
»
61) Prietenia este mai des o uşă de ieşire decât o uşă de intrare în iubire. ( Gustave Le Bon )
62) Într-o zi, dragostea a spus prieteniei: „De ce exiști dacă sunt deja acolo

Prietenia a răspuns: „Să aduc un zâmbet acolo unde ai lăsat o lacrimă”.
63) Un prieten nu știe întotdeauna să te înveselească. Dar dacă este un prieten adevărat, cu siguranță găsește o modalitate de a nu te lăsa să cădea.
64) Prietenii adevărați sunt cei care organizează un eveniment pentru a sărbători când te întorci singur. (Samanthifera, Twitter )
65) Cei mai buni prieteni sunt cei care fac problemele tale ale lor, așa că nu trebuie să le înfrunți niciodată singur.
66) Prietenii sunt cei care nu taie frânghia când ești atârnat de un fir. ( Losca71 )
67) Prietenii sunt modul lui Dumnezeu de a-și cere scuze pentru rude. ( Hugh Kingsmill )
68) O promisiune între prieteni apropiați înseamnă să nu fii nevoit să dai niciodată o explicație. ( Seria: Prieteni )
CITEȘTE ȘI: Expresii despre încredere și încredere în oameni