Această colecție de 130 de citate Bill Clinton vă va aminti de importanța conectării cu oamenii.
În această listă, compilam unele dintre cele mai faimoase versuri ale sale din discursurile, interviurile și publicațiile sale.
Asigurați-vă că nu ratați câteva lecții de viață de la cel de-al 42-lea președinte al Statelor Unite și autorul unor cărți precum Between Hope and History, Back to Work și The President is Missing.
Continuați să citiți pentru a afla mai multe.
Și asigurați-vă că consultați aceste citate James Madison și citate Woodrow Wilson.

Cele mai bune citate Bill Clinton

1. „Un bărbat este mai mult decât suma tuturor lucrurilor pe care le poate face.”
2. „Când amintirile noastre depășesc visele noastre, atunci îmbătrânim.”
3. „Principalul este să nu renunți niciodată, să nu renunți niciodată, să nu renunți niciodată.”
4. „Nu putem să ne construim propriul viitor fără a-i ajuta pe alții să-l construiască pe al lor.”
5. „A fi președinte este ca și cum ai fi îngrijitor de teren într-un cimitir – sunt mulți oameni sub tine, dar niciunul dintre ei nu ascultă.”
6. „Nimeni nu este perfect, dar majoritatea oamenilor sunt buni; că oamenii nu pot fi judecați după cele mai rele sau mai slabe momente; că judecățile dure ne pot face pe toți niște ipocriți; că o mulțime de viață doar apare și se așteaptă; că râsul este adesea cel mai bun și uneori singurul răspuns la durere.”
7. „Toată America pierde atunci când oricărei persoane i se refuză sau este forțată să renunțe la un loc de muncă din cauza orientării sexuale.”
8. „Fiecare vărsare de sânge grăbește următoarea și, pe măsură ce valoarea vieții umane este degradată și violența devine tolerată, inimaginabilul devine mai imaginabil.”
9. „Cu toții ne descurcăm mai bine când lucrăm împreună.”
10. „Nu este nimic în neregulă cu America care să nu poată fi vindecat prin ceea ce este bine cu America.”
11. „Oamenii sunt mai impresionați de puterea exemplului nostru decât de exemplul puterii noastre.”
12. „Dacă deții adevărul absolut, cei care nu sunt de acord greșesc prin definiție, iar dovezile de succes sau eșec sunt irelevante.”
13. „Adevăratele diferențe sunt între cei care îmbrățișează pacea și cei care ar distruge-o; între cei care privesc spre viitor și cei care se agață de trecut; între cei care deschid brațele și cei care sunt hotărâți să-și strângă pumnii.”
14. „Dacă vrei să trăiești ca un republican, votează ca un democrat.”
15. „Am învățat că toată lumea are o poveste – despre vise și coșmaruri, speranță și durere de inimă, dragoste și pierdere, curaj și frică, sacrificiu și egoism.”
16. „Așa abordezi adversitatea, nu cum te afectează.”
17. „Diferentele noastre contează, dar umanitatea noastră comună contează mai mult.”
18. „Toată viața mea, am fost interesat de poveștile altora. Am vrut să le cunosc, să le înțeleg, să le simt. Când am crescut în politică, am simțit întotdeauna că scopul principal al muncii mele a fost ca oamenii să aibă șansa de a avea povești mai bune.”
19. „Boala mintală nu este de ce să ne fie rușine, dar stigmatizarea și părtinirea ne fac de rușine pe toți.”

Citate Bill Clinton despre America, Constituție și lege
20. „Cu alte cuvinte, constituția noastră a fost concepută de oameni idealiști, dar nu ideologici. Există o mare diferență.”
21. „Nu există nimic de învățat din experiența altor țări.”
22. „Dacă politicile tale eșuează, nu le abandonezi; în schimb, te dublezi — afirmând că ar fi funcționat doar dacă ar fi fost duși la extrema lor logică.”
23. „Dacă miza este mare, trebuie să faci ceea ce crezi că este corect și să speri că valul politic se va întoarce. Este treaba pe care ai promis că o faci.”
24. „Democrația noastră nu poate supraviețui curentului său descendent către tribalism, extremism și resentimente aprinse.”
25. „Politica este puțin mai mult decât sport de sânge.”
26. „Democrația noastră trebuie să fie nu numai invidia lumii, ci motorul propriei noastre reînnoiri.”
27. „Aceasta este misiunea permanentă pe care ne-au lăsat-o Părinții noștri fondatori – să ne îndreptăm către o unire mai perfectă.”
28. „Gerald Ford a spus odată că o infracțiune care poate fi atacată este orice spune majoritatea Camerei Reprezentanților că este.”
29. „Libertățile consacrate în Carta Drepturilor și controalele și echilibrele din Constituția noastră au fost concepute pentru a preveni rănile autoprovocate cu care ne confruntăm astăzi.”
30. „Aceasta este o țară practică. Avem idealuri, avem filozofii. Dar problema oricărei ideologii este că oferă răspunsul înainte de a te uita la dovezi.”
31. „Obama nu știe să fie președinte. El nu știe cum funcționează lumea. E incompetent. Este un amator!”
32. „Cunoștințele lui despre război a alimentat pasiunea pentru pace.”
33. „Și mă auzi, nealectat laș. Primesc doar ordine de la președinte.”
34. „Dacă nu există altceva de învățat din istorie, este că de la oameni la animale, de la cei mai primitivi la cei mai civilizați, majoritatea indivizilor vor să fie conduși. Scoate-l pe lider, iar restul haitei intra în panică.”
35. „Participarea la democrația noastră pare să fie determinată de lumile de satisfacție instantanee ale Twitter, Snapchat, Facebook și ciclul de știri de douăzeci și patru de ore.”
36. „Mai devreme sau mai târziu, fiecare președinte se confruntă cu decizii în care alegerea corectă este o politică proastă – cel puțin pe termen scurt.”
37. „Așa cum femeile din această carte au fost împuternicite de eforturile și exemplul celor care au venit înaintea lor, o nouă generație va fi inspirată și încurajată de spiritul și realizările acestui grup remarcabil.”
38. „Puteți gândi orice doriți, domnule Speaker, dar ar trebui să arătați respect – dacă nu pentru mine, atunci pentru toți ceilalți oameni care își dedică viața opririi terorismului și menținerii țării noastre în siguranță. Nu suntem perfecți și nu vom fi niciodată. Dar nu vom înceta niciodată să facem tot posibilul.”
39. „Am renunțat la sergenți sadici, interogatorii cruzi irakieni, parlamentarii partizani și corpul de presă de la Washington, dar fiica mea poate să-mi apuce la nasturi ca nimeni altcineva.”
40. „Porți viitorul Americii în inima și în minte.”
41. „Toată lumea știe că este greșit, dar recompensele imediate sunt atât de mari pe care ne clătinam, presupunând doar că Constituția noastră, instituțiile noastre publice și statul de drept pot îndura fiecare nou atac fără a aduce prejudicii permanente libertăților și modului nostru de viață. .”
42. „Sălbăticia în căutarea puterii este mai veche decât Biblia, dar unii dintre oponenții mei chiar îmi urăsc curajul.”
43. „Paradigma anti-guvernamentală ne orbește față de posibilitățile care se află în afara testelor sale ideologice de turnesol și ne împiedică să creăm noi rețele de cooperare care să poată restabili creșterea economică, să aducă oportunități economice mai multor oameni și locuri și să ne sporească capacitatea de a conduce lume către un viitor mai bun.”
44. „Există un motiv pentru care fondatorii țării noastre au pus un civil la conducerea armatei. Pentru că nu este vorba doar de eficacitatea militară. Este, de asemenea, despre politică, despre valori, despre ceea ce susținem ca națiune.”
45. „Dar fără nici un stimulent pentru a realiza ceva cu adevărat, tot mai mulți politicieni merg pur și simplu, aprinzând flăcările furiei și ale resentimentelor, atunci când ar trebui să acționeze ca pompieri.”
46. ​​„Realizările femeilor din „The Counselors” sunt o dovadă a puterii și promisiunii visului american și cu siguranță vor rezona profund cu multe tinere care au dorința și capacitatea de a-și aduce propriile contribuții unice la acest lucru. moștenirea progresului.”
47. „Guvernele îi maltratează pe oameni – pe propriul lor popor și pe alții. Întotdeauna au făcut-o și o vor face întotdeauna. Așa că oamenii reacționează. Există acțiune și reacție. Așa a progresat istoria și așa va evolua întotdeauna.”
48. „Au intenționat să folosească absența Americii de pe scena mondială pentru a-l răsturna pe regele saudit, pentru a expropria averea ramurii sale a familiei regale și a susținătorilor săi, să se împace cu Iranul și Siria și să stabilească un califat tehnocratic modern folosind știința și tehnologia ridică statutul lumii musulmane la înălțimi nemaivăzute în o mie de ani.”
49. „Ce înseamnă să fii american astăzi
Este o întrebare la care își va răspunde singură dacă ne întoarcem la ceea ce ne-a adus atât de departe – lărgirea cercului oportunităților, adâncirea sensului libertății și întărirea legăturilor de comunitate. Reducerea definiției lor și extinderea definiției despre noi.”

Citate Bill Clinton despre Cunoaștere, Filosofie și Înțelepciune

50. „Poți avea o filozofie care tinde să fie liberală sau conservatoare, dar totuși să fii deschis la dovezi, experiență și argumente. Acest lucru le permite oamenilor cu diferențe sincere să găsească un compromis practic, bazat pe principii.”
51. „Poți să pui aripi unui porc, dar asta nu îl face un vultur.”
52. „Dacă un candidat face apel la temerile tale, iar celălalt face apel la speranțele tale, ar fi bine să votezi pentru persoana care vrea să gândești și să speri!”
53. „Dacă trăiești suficient, vei face greșeli. Dar dacă înveți de la ei, vei fi o persoană mai bună.”
54. „Nu a spus niciun cuvânt și nu a făcut o acțiune care nu a avut un scop.”
55. „Mass-media știe ce se vinde – conflict și diviziune.”
56. „Savanții numesc această falsă echivalență. Înseamnă că atunci când găsești un munte pe care să-l expui într-o singură persoană sau într-o petrecere, trebuie să alegi un deal de cârtiță de cealaltă parte și să-l transformi într-un munte pentru a evita să fii acuzat de părtinire.”
57. „Molehills construite au, de asemenea, beneficii mari – o acoperire sporită la știrile de seară, milioane de retweet-uri și mai mult furaj pentru talk-show.”
58. „Atunci când munții și dealurile arata la fel, campaniile și guvernele dedică prea puțin timp și energie pentru a dezbate problemele care contează cel mai mult pentru poporul nostru.”
59. „Asta depinde de definiția ta pentru „este”.”
60. „Societatea noastră a devenit complet dependentă de tehnologie.”
61. „Între timp, în moduri în care înțelegem doar vag, dacă este deloc, îmbrățișăm identitățile și iluzia autosuficienței.”
62. „Cu cât puterea este mai mare, cu atât vulnerabilitatea este mai mare.”
63. „Potrivit lui Becker, pe măsură ce creștem, la un moment dat devenim conștienți de moarte; apoi faptul că oamenii pe care îi cunoaștem și iubim mor, apoi faptul că într-o zi și noi vom muri. Majoritatea dintre noi facem tot ce putem pentru a o evita.”
64. „Nu am iepuri și pălării din care să-i scot.”
65. „Dacă nu reușim, riscăm să eșec.”
66. „Unii dintre noi caută putere și bogăție; altele, dragoste romantică, sex sau vreo altă răsfăț. Unii vor să fie grozavi; alții să facă bine și să fie buni. Indiferent dacă reușim sau eșuăm, totuși vom muri. Singura mângâiere, desigur, este să credem că, de când am fost creați, trebuie să existe un Creator, unul la care contăm și căreia se va întoarce într-un fel.”
67. „Urmați liniile de tendință, nu titlurile.”
68. „Ideea că puterea este un scop în sine, mai degrabă decât un mijloc de a oferi securitatea și oportunitatea necesare pentru căutarea fericirii, i s-a părut stupidă și autoînfrângătoare.”
69. „O mulțime de funcții care erau îndeplinite cândva fără internet, acum pot fi îndeplinite doar cu internet. Nu există nicio rezervă.”
70. „Progresele omenirii ne pot face mai puternici și totuși mai vulnerabili în același timp.”
71. „Voi studia și mă voi pregăti și poate îmi va veni șansa.”
72. „Îi place să poarte papion, așa că vom ști cu toții cât de inteligent este. Personal, am văzut note post-it cu mai multă profunzime.”
73. „O mare parte din viața ta este modelată de oportunitățile pe care le refuzi la fel de mult precum cele pe care le folosești.”
74. „Am fost atacat de inteligență pe toate fronturile.”
75. „‘Plângeți-vă pierderile mai târziu, după ce lupta s-a terminat’, obișnuia să spună sergentul Melton. Când ești în luptă, luptă.”
76. „Omenirea este previzibilă”.
77. „Un lucru pe care nu ți-l spun niciodată despre această slujbă este cât de mult seamănă cu prima ta plimbare cu roller-coaster-ul – înalte palpitante, coborâte mai jos decât burta unui șarpe.”
78. „Libertatea este dificilă, dar nu a trebuit niciodată să ridicăm un zid pentru a ține oamenii înăuntru.”
79. „Astăzi, schimbările au loc atât de repede într-un mediu atât de acoperit de un viscol de informații și dezinformare, încât însăși identitățile noastre sunt puse în discuție.”

Citate Bill Clinton despre acceptare și dragoste

80. „Trăim într-o lume complet interdependentă, ceea ce înseamnă pur și simplu că nu putem scăpa unul de celălalt.”
81. „Chiar și atunci când încercăm să facem asta, suntem adesea înecați de pasiunea zilei.”
82. „Voința noastră de a crede ce este mai rău despre toți cei din afara propriei noastre bule crește, iar capacitatea noastră de a rezolva probleme și de a profita de oportunități se micșorează. Trebuie să facem mai bine.”
83. „Argumentele respectuoase sunt o pierdere de timp.”
84. „Cum răspundem la SIDA depinde, parțial, de înțelegerea acestei interdependențe. Nu este problema altcuiva. Aceasta este problema tuturor.”
85. „Astăzi, este „noi împotriva ei” în America.”
86. „Într-o zi, sperăm să eliberăm fiecare bărbat de pe pământ de tendința la fel de veche ca istoria omenirii de a ne identifica puterea și bărbăția cu capacitatea de a controla viețile, de a limita șansele și de a distruge visele femeilor și fetelor.”
87. „Uneori, strategia „ei” este doar un narcotic pentru a hrăni fiara din noi toți.”
88. „Din punct de vedere psihologic, suntem cu toții un amestec complex de speranțe și temeri.”
89. „Folosim tehnologia modernă pentru a reveni la tipuri primitive de relații umane.”
90. „A te înconjura de adulatori și botcitori este calea cea mai sigură către eșec.”
91. „Băiatul ăla e atât de prost încât nu ar putea turna pipi dintr-o cizmă dacă indicațiile ar fi în partea de jos.”
92. „Visul american funcționează atunci când umanitatea noastră comună contează mai mult decât diferențele noastre interesante și când împreună creează posibilități nesfârșite. Aceasta este o America pentru care merită să lupți – chiar să mori – pentru care. Și, mai important, este o America pentru care merită trăită și muncită.”
83. „Și pentru amintirea bunicului meu, care m-a învățat să privesc cu sus la oamenii pe care alții îi priveau cu dispreț, pentru că nu suntem atât de diferiți până la urmă.”
94. „Și acum e un parazit, care trăiește din gazda ei. Dacă el greșește, ea a făcut-o.”
95. „Oamenii care zâmbesc – care sunt mulțumiți și mulțumiți – dacă nu râd și glumesc, nu arăta ca o amenințare.”
96. „Ea spunea întotdeauna: „Voi, băieți, nu sunteți suficient de bogați încât să vă permiteți să nu acordați atenție.”
97. „Îmi mângâi părul fetei mele strălucitoare, puternice și independente. Ea este o femeie acum, cu frumusețea, creierul și spiritul mamei ei, dar va fi mereu fetița care s-a luminat când m-a văzut, care a țipat când o bombardam cu săruturi, care nu a mai putut adormi din nou după. un coșmar dacă tati nu o ține de mână.”
98. „Primele două ori m-ai auzit vorbind, am sunat ca un prost. Aveam cam la fel de logic ca o pălărie de top pe un catâr. Nu eram sigur că o a treia încercare mi-ar face mai bine, așa că am decis să-mi scriu gândurile într-o scrisoare.
99. „După ce am fost căsătorit de aproape treizeci de ani și am observat experiențele prietenilor mei cu despărțiri, reconcilieri și divorțuri, am aflat că căsătoria, cu toată magia și mizeria ei, cu mulțumirile și dezamăgirile ei, rămâne un mister, nu ușor pentru cei din ea să înțeleagă și în mare măsură inaccesibile pentru cei din afară.”
100. „În America, rasismul este cel mai vechi blestem al nostru. Dar există și alte diviziuni – în privința religiei, imigrației, identității sexuale.”
101. „Toată lumea știe că, dacă sufli în deschidere, nimeni nu-și amintește nimic altceva.”
102. „Nu am cunoscut niciodată o intimitate atât de crudă și cathartică.”
103. „Nu există nimic pe care îl prețuiesc mai mult la subordonați decât disponibilitatea lor de a-mi spune că greșesc, de a mă provoca, de a-mi ascuți luarea deciziilor.”
104. „Ochii ei se îndreaptă în sus și se îndepărtează, mărindu-i — o frumoasă culoare aramie. O face să pară și mai tânără. Mai puțin imaginea întărită pe care încearcă să o proiecteze și mai mult copilul speriat pe care trebuie să fie, sub toate acestea.”
105. „Mă gândesc unde mă duc – persoana pe care urmează să o văd – și invariabil mintea mea se întoarce înapoi.”
106. „Fie ca Dumnezeu să binecuvânteze Statele Unite ale Americii și pe toți cei care o numesc acasă.”
107. „Arătați fericit, vă spun ei. Fericirea, spun ei, este emoția optimă de proiectat atunci când se află sub supraveghere, cea mai puțin probabil să trezească suspiciuni.”
108. „Oricine încearcă să te enerveze și să te împiedice să gândești nu este prietenul tău. Sunt multe de spus despre gândire.”
109. „Când facem facultatea mai accesibilă, facem visul american mai realizabil.”

Citate Bill Clinton despre valori și caracter moral bun

110. „Caracterul este o călătorie, nu o destinație.”
111. „Avem diferențe sincere. Avem nevoie de dezbateri aprinse. Scepticismul sănătos este bun. Ne scutește de a fi prea naivi sau prea cinici.”
112. „Este imposibil să păstrezi democrația când fântâna încrederii este complet uscată.”
113. „De prea multe ori, furia funcționează mai bine decât răspunsurile; resentimentul mai bine decât rațiunea; emoția depășește dovezile.”
114. „O frază sanctimonioasă și batjocoritoare, oricât de falsă ar fi, este văzută ca o vorbă sinceră, în timp ce un răspuns calm, bine argumentat este văzut ca fiind fals și fals.”
115. „Forța și înțelepciunea nu sunt valori opuse.”
116. „Uneori, când oamenii sunt stresați, urăsc să gândească; și este momentul în care au cel mai mult nevoie să se gândească.”
117. „Un om pe care îl poți momea cu un tweet nu este un om în care să avem încredere cu arme nucleare.”
118. „În fiecare zi, ne trezim cu cântarul înclinat puțin într-un fel sau altul. Dacă merg prea departe spre speranță, putem deveni naivi și nerealişti. Dacă cântarul se înclină prea mult în sens invers, putem fi consumați de paranoia și ură.”
119. „Fă cât de mult poți pentru cât mai mulți poți, în fiecare zi.”
120. „Desfășurăm activități, atât pozitive, cât și negative, care sperăm că ne vor ridica dincolo de lanțurile existenței obișnuite și, poate, vor rezista după ce vom pleca.”
121. „Știm că trebuie să ne confruntăm cu adevăruri dure și să facem pași puternici, dar nu am făcut acest lucru; în schimb, ne-am deplasat. Și această deriva ne-a erodat resursele, ne-a fracturat economia și ne-a zdruncinat încrederea.”
122. „Trăiește-ți visele și amintește-ți – orice ai alege să faci cu viața ta, trebuie să fii și cetățean al țării tale, al națiunii tale și al lumii noastre interdependente.”
123. „Dacă acest tip ar avea vreodată un gând altruist, așa cum ar spune mama mea, „ar muri de singurătate.”
124. „Nimeni nu face nimic degeaba.”
125. „Voi, colegii mei americani, ați forțat primăvara. Acum, trebuie să facem munca pe care o cere sezonul.”
126. „Datoria noastră este să trăim cât de bine și cât putem și să-i ajutăm pe alții să facă la fel. Ceea ce se întâmplă după aceea și modul în care suntem priviți de către ceilalți este dincolo de controlul nostru.”
127. „Chiar și în zilele proaste, întotdeauna poți face ceva bun.”
128. „Am învățat la greu că, indiferent cât de pregătit ești, există puține apărări care funcționează împotriva prădătorilor. La un moment dat, nu poți face nimic decât să sari și să ripostezi.”
129. „Picior înainte, greutate înainte, opriți-vă și ascultați.”
130. „Făcând să nu lăsăm pe nimeni în urmă, lăsat deoparte, privit de sus — trebuie să ne întoarcem la acea misiune. Și fă-o atât cu energie, cât și cu umilință, știind că timpul nostru este trecător și puterea noastră nu este un scop în sine, ci un mijloc pentru a atinge scopuri mai nobile și mai necesare.”

Te-au inspirat aceste citate despre Bill Clinton să-ți spui povestea vieții

Bill Clinton a fost un maestru povestitor – și credea că fiecare are propria poveste de spus și propria poveste de trăit. În calitate de președinte, nu a uitat niciodată de promisiunea sa de a pune capăt discriminării care a cuprins națiunea sa. Și deși s-ar putea să fie mulți oameni care i-au criticat administrația, el a continuat să trezească un spirit de optimism. El a continuat să trateze oamenii cu respect și ia încurajat pe toată lumea să lase poveștile vieții lor să se dezvolte. Acesta este în mare măsură ceea ce Bill Clinton este amintit astăzi.
Care dintre aceste citate sunt preferatele tale.
Există și alte citate de la Bill Clinton pe care ai dori să le includem
Comentează-le mai jos.