Cu aceasta colectie de aforisme descoperim impreuna cele mai frumoase Citate despre ura si iubire . Ganduri dulci, dar si grele, capabile sa ne faca sa reflectam asupra relatiei dintre aceste doua sentimente. Ganduri care ne pot ajuta in viata de zi cu zi, in intelegerea noastra si in relatia cu ceilalti.

Ura si dragostea sunt cele doua sentimente opuse prin excelenta, chiar daca au mai multe in comun decat credem. De multe ori se intampla sa se urmareasca, ca iubirea sa devina ura din cauza unei relatii care s-a terminat prost, din cauza certurilor si tradarilor, sau ca ura sa devina iubire din cauza unei pasiuni puternice. Cert este ca relatiile si sentimentele se schimba in moduri cu adevarat surprinzatoare. La bine si la rau. Iata 60 de Citate despre ura si iubire.

Citate, aforisme si Citate despre ura si iubire

Acolo unde dragostea se termina, incepe ura. (Lev Tolstoi)
Traim intr-o lume in care ne ascundem pentru a face dragoste, in timp ce violenta si ura se raspandesc in lumina soarelui (John Lennon)
Dragostea nepotrivita nu este diferita de ura. (Proverb grecesc antic)
Te urasc la fel de mult cum te iubesc, nebun de care sunt nebun. (Charles Baudelaire)
Te urasc, daca pot; altfel te voi iubi in ciuda mea. (Publio Ovidio Naso)
Numai ceea ce este delicat si delicat conceput poate da viata iubirii. In schimb urii totul da hrana. Nu ai baut un singur pahar de sampanie in toti acesti ani care sa nu fi hranit si ingrasat ura ta. (Oscar Wilde)
Gelozia este un amestec de dragoste, ura, avaritie si mandrie. (Alphonse Karr)
Doamne, fa-ma un instrument al pacii Tale: acolo unde este ura, lasa-ma sa aduc iubire. (Francisc de Assisi)
Nu se poate invinge adversarul decat cu dragoste si nu cu ura. Ura este cea mai subtila forma de violenta. Ura ii raneste pe cei care urasc, nu pe cei care sunt urati. (Mahatma Gandhi)
Daca iubim pe cineva pe care l-am urat anterior, o vom face cu o dragoste mult mai mare decat nu am urat niciodata pana acum. (Baruch Spinoza)
Da-mi inapoi acele impulsuri nestapanite, fericirea profunda si totusi dureroasa, taria urii, imboldul iubirii. Da-mi tineretea inapoi! (Johann Wolfgang von Goethe)
Cand o femeie devine indiferenta, stii ca ai pierdut-o. Nu exista furie, nici ura, nici dragoste mai presus de toate. Cand se instaleaza indiferenta, ea nu se intoarce, nu mai are regrete. Opusul iubirii nu este ura, ci indiferenta. (Fedor Dostoievskij)
Urasc si iubesc. De ce o face, te intrebi poate. Nu stiu, dar simt ca se intampla si ma chinuiesc. (Gaio Valerio Catullo)
Mai puternic decat dragostea indragostitilor si ura celor care se iubesc. Ranile pe care le provoaca sunt incurabile. (Euripide)
Cine nu are curajul sa fie urat nu merita sa fie iubit. (Arturo Graf)
A nu avea dragoste sau ura rezuma scopul celei mai inalte intelepciuni; „Nu spune un verb si nu crezi in nimic”, iata celalalt scop. Intr-adevar ca veti intoarce cu placere spatele unei lumi care necesita reguli precum acestea si urmatoarele. (Arthur Schopenhauer)
Este mai bine sa fii urat pentru ceea ce esti decat sa fii iubit pentru ceea ce nu esti. (Proverb)
Nicio ura nu este la fel de puternica ca cea care izvoraste din iubire. (Proverb)
Mandria nu are nimic propriu; nu este altul decat numele dat sufletului care se devoreaza pe sine. Cand aceasta perversiune deconcertanta a iubirii si-a dat roadele, ea poarta acum un alt nume, mai bogat in sens, substantial: ura. (Georges Bernanos)
Opusul iubirii nu este ura. Si frica. (Gary Zukav)
Ura tulbura viata; dragostea o face armonioasa. (Martin Luther King Jr.)
Ura paralizeaza viata; dragostea o elibereaza. Ura incurca viata; dragostea o armonizeaza. Ura intuneca viata; iubirea o lumineaza. (Martin Luther King Jr.)
Ura nu poate opri niciodata ura; numai dragostea o poate face, este o lege straveche. (Buddha)
Ura nu este o forta creatoare; numai dragoste si forta creatoare. (Maximilian Maria Kolbe)
Ura nu inceteaza cu ura, in cel mai scurt timp; ura inceteaza cu iubirea: aceasta este legea vesnica. (Buddha)
Ura este o placere de durata. Barbatii iubesc repede, dar urasc calm. (George Gordon Byron)
Ura este oarba ca dragostea. (Proverb)
Stii asta atunci cand te urasc si pentru ca te iubesc cu o pasiune care imi dezlantuie sufletul. (Julie de Lespinasse)
Ura se deosebeste de iubire prin aceasta: ca, in timp ce pasceste in egala masura de fictiuni si viziuni, ea nu trezeste privegheri anxioase, ci un somn sanatos, unde triumfa fericite fantomele razbunarii. (Gesualdo Bufalino)
Ura trebuie sa ne faca productivi, altfel este mai inteligent sa iubim. (Karl Kraus)
Spiritul, la fel ca natura, are oroarea vidului. In gol, natura pune dragostea; spiritul pune adesea ura in el. Ura are loc. (Victor Hugo)
Dragostea, daca este judecata dupa majoritatea efectelor ei, seamana mai mult cu ura decat cu prietenia. (Francois de La Rochefoucauld)
Expansiunea este viata, contractia este moartea. Dragostea este viata, ura este moarte. Am inceput sa murim in ziua in care am inceput sa ne contractam, sa-i uram pe altii si nimic nu ne poate impiedica moartea pana cand ne intoarcem la viata, la expansiune. (Swami Vivekananda)
Oamenii urasc cum iubesc, irational. (William Makepeace Thackeray)
Iubire, ura, nu trebuie decat sa alegi, toti dorm sub acelasi acoperis; poti, impartindu-ti viata, sa mangai cu o mana si sa lovesti cu cealalta. (Pierre-Ambroise-Francois Choderlos de Laclos)
Dragostea este inteleapta. Ura este o nebunie. (Bertrand Russell)
Dragostea este mai nesabuita decat ura; afectiunea si reverenta rareori merg impreuna. (Baltasar Gracian)
Dragostea si ura nu sunt opuse. Opusul iubirii este indiferenta. (Alexander Sutherland Neill)
Dragostea si ura nu sunt oarbe, ci orbite de focul pe care ei insisi il aduc. (Friedrich Nietzsche)
Dragostea vine mai natural in inima omului decat opusul ei. (Nelson Mandela)
Dragostea aprinde mai multe incendii decat stinge ura. (Ella Wheeler Wilcox)
Intunericul nu poate alunga intunericul: doar lumina o poate face. Ura nu poate alunga ura: numai dragostea o poate face. (Martin Luther King Jr.)
Dragostea si ura ne distorsioneaza complet judecata: la dusmanii nostri nu vedem decat defecte si la cei pe care ii iubim doar meritele, chiar si defectele acestora din urma ni se par iubitoare. (Arthur Schopenhauer)
Doctrina urii trebuie propovaduita, spre deosebire de doctrina iubirii, atunci cand ea se vaica si geme. (Ralph Waldo Emerson)
Opusul iubirii nu este ura, ci puterea. (CS Lewis)
Oamenii inteligenti observa ura; cele simple, ale iubirii. (Nicolo Tommaseo)
Cainii isi iubesc prietenii si isi musca dusmanii, spre deosebire de oamenii incapabili de iubire pura si care au nevoie sa amestece ura si dragostea. (Sigmund Freud)
Am decis sa fiu de partea iubirii. Ura este o povara prea mare de suportat. (Martin Luther King Jr.)
Ura este cea care uneste fiintele umane, in timp ce iubirea este intotdeauna individuala. (Gilbert Keith Chesterton)
Cei care urasc sunt cei care nu au dragostea celorlalti. (Charlie Chaplin)
Iubeste-i pe cei care te urasc. (Lev Tolstoi)
Cei care urasc cel mai fierbinte trebuie sa fi iubit profund o data; cei care vor sa nege lumea trebuie sa fi imbratisat candva ceea ce au incendiat acum. (Kurt Tucholsky)
Trebuie sa recunoastem natura umana: atunci cand interesul propriu nu este in joc, este mult mai pregatit sa iubesti decat sa urasti. Si chiar si ura, printr-un proces treptat si tacut, poate fi transformata in iubire, cu exceptia cazului in care schimbarea este impiedicata de o reaparitie continua de noi stimuli care irita ostilitatea originara. (Nathaniel Hawthorne)
Iubeste-ma sau uraste-ma, ambele sunt in favoarea mea. Daca ma iubesti, voi fi mereu in inima ta… daca ma urasti, voi fi mereu in mintea ta. (William Shakespeare)
Celor care spun „ura nu genereaza iubire”, raspundeti ca iubirea, vie, este cea care genereaza adesea ura. Ura care nu se bazeaza pe invidie scazuta, ci pe un sentiment generos si pe o pasiune sanatoasa si puternic vitala. Cu cat ne iubim mai mult visul de libertate, putere si frumusete, cu atat mai mult trebuie sa uram ceea ce se opune viitorului sau. (Emile Henry)
Ura si protestul nostru impotriva imposibilitatii iubirii. (Thomas Merton)
Urasc si iubesc. De ce o face, te intrebi poate. Nu stiu, dar simt ca se intampla si ma chinuiesc. (Gaio Valerio Catullo)
Ura este o bautura pretioasa, o otrava mai scumpa decat cea a Borgia; pentru ca este facuta din sangele nostru, din sanatatea noastra, din somnul nostru si din doua treimi din iubirea noastra. Trebuie sa fim zgarciti. (Charles Baudelaire)
Urasc jaluzelele. Dragostea poate citi ceea ce este scris pe cea mai indepartata stea. (Oscar Wilde)
Oamenii draguti iubesc si cei urati urasc. (Lorenz Hart)