Frazele pentru casatorie luate din Biblie si legate de religie sunt, fara indoiala, cele mai incitante. Spre deosebire de juramintele clasice de casatorie sau de citatele unor autori celebri, cele biblice au semnificatii profunde. Aceste fraze de nunta sunt o modalitate frumoasa de a lega cea mai importanta zi din viata unui cuplu cu o fraza plina de sens, care incapsuleaza amintirea nuntii. Il poti folosi pentru a-ti personaliza brosura bisericii si pentru a-ti face promisiunile si mai speciale. In timpul receptiei apoi, una dintre aceste fraze poate fi folosita ca laitmotiv al nuntii, o puteti imprima pe favorurile pe care le veti oferi invitatilor sau pentru a personaliza placile de loc. In sfarsit, daca esti invitat la o nunta in Biserica, o idee buna ar putea fi sa le uram cuplului casatorit fericire dedicandu-le cateva fraze de nunta biblice sau evanghelice. Mai jos veti gasi cele mai emotionante pasaje pentru casatoria religioasa.

Cele mai frumoase fraze pentru casatorie din Biblie

 • Efeseni 5:25,28 (NIV): Barbatilor, iubiti-va nevestele, asa cum si Hristos a iubit Biserica si s-a dat pe Sine insusi pentru ea… La fel, si barbatii trebuie sa-si iubeasca sotiile ca pe propria lor persoana. Cine isi iubeste sotia se iubeste pe sine.
 • Petru 3:7 (NIV): Si voi, barbatilor, traiti impreuna cu sotiile voastre cu respectul cuvenit femeii, ca intr-un vas mai delicat. Cinsteste-i, caci si ei sunt mostenitori impreuna cu tine ai harului vietii, pentru ca rugaciunile tale sa nu fie impiedicate.
 • Efeseni 5:22-24 (NIV): Sotii, supuneti-va barbatilor vostri ca Domnului; de fapt sotul este capul sotiei, la fel ca si Hristos si capul bisericii, el, care este Mantuitorul trupului. Acum, dupa cum biserica este supusa lui Hristos, la fel si sotiile trebuie sa fie supuse sotilor lor in orice.
 • Efeseni 5:21 (NIV): Supunandu-ne unii altora in frica de Hristos.
 • Coloseni 3:19 (NIV): Barbatilor, iubiti-va nevestele si nu fiti amarati impotriva lor.
 • Efeseni 4:26 (NASB): Si daca te maniei, ai grija sa nu pacatuiesti; sa iti stinga mania inainte de apusul soarelui.
 • Efeseni 4:2,3 (NASB): Fiti intotdeauna smeriti, buni si rabdatori; purtati-va unii pe altii cu dragoste; incercati sa pastrati prin pacea care va uneste, aceea unita care vine de la Duhul Sfant.
 • Evrei 13:4 (NIV): Casatoria trebuie sa fie tinuta in cinste de catre toti si patul nu este patat de infidelitate; caci Dumnezeu ii va judeca pe desfranati si pe adulteri.
 • Romani 7:2 (NIV): De fapt, femeia casatorita este legata prin lege de sotul ei cat timp acesta traieste; dar daca sotul moare, ea este eliberata de legea care o leaga de sotul ei.
 • Corinteni 6:14 (NIV): Nu va puneti sub un jug cu cei necredinciosi, care nu este pentru voi; de fapt ce relatie exista intre dreptate si nelegiuire
  Sau ce comuniune intre lumina si intuneric

Frazele de nunta evanghelica

 • Matei 5:32 (NIV): Dar eu va spun ca oricine isi trimite nevasta, cu exceptia curviei, o face sa devina adultera; si oricine se casatoreste cu cea trimisa, savarseste adulter.
 • Matei 19:5,6 (NASB): De aceea omul isi va parasi tatal si mama si se va uni cu femeia sa si cei doi vor fi una. Astfel, ei nu mai sunt doi, ci o fiinta. De aceea omul nu desparte ceea ce Dumnezeu a unit.
 • Marcu 10:1-12: Isus le-a zis: „Din pricina impietririi inimii voastre El a scris acest standard pentru voi. Dar la inceputul creatiei, Dumnezeu i-a creat barbat si femeie; pentru aceasta omul isi va parasi tatal si mama si cei doi vor fi un singur trup. Deci nu mai sunt doi, ci un singur trup. De aceea omul nu separa ceea ce Dumnezeu a unit”.

Cele mai frumoase fraze de casatorie ale Vechiului Testament

Din cartea Geneza (Geneza 1:26-28.31)

Dumnezeu a spus: „Sa facem om dupa chipul nostru, dupa asemanarea noastra si sa stapanim peste pestii marii si asupra pasarilor cerul, asupra vitelor, asupra tuturor fiarelor salbatice si asupra tuturor reptilelor care se tarasc pe pamant ». Dumnezeu l-a creat pe om dupa chipul Sau; dupa chipul lui Dumnezeu il creez; barbat si femeie le creez. Dumnezeu i-a binecuvantat si le-a spus: „Fiti roditori si inmultiti-va, umpleti pamantul; supune-l si stapaneste peste pestii marii si pasarile cerului si peste orice fiinta vie care se taraste pe pamant”. Dumnezeu a vazut ce facuse si iata ca a fost foarte bine.

Din cartea Genezei (Geneza 2:18-24)
Domnul Dumnezeu a spus: „Nu este bine ca omul sa fie singur: vreau sa-l ajut ca el”. Atunci Domnul Dumnezeu a modelat din pamant tot felul de fiare salbatice si toate pasarile cerului si le-a condus la om, ca sa vada cum le va numi: oricum o chemase omul pe fiecare dintre fiintele vii, care trebuia sa fie a lui. Nume. Astfel omul a dat nume tuturor vitelor, tuturor pasarilor cerului si tuturor fiarelor salbatice, dar nu gasesc un ajutor asemanator lui. Atunci Domnul Dumnezeu a facut sa cada peste om o stupoare si el a adormit; ea i-a luat una dintre coaste si a blocat carnea pe loc. Domnul Dumnezeu a modelat o femeie cu coasta pe care o luase de la barbat si a adus-o la barbat. Atunci omul a zis: „De data aceasta este carne din carnea mea si os din oasele mele. Se va numi femeie pentru ca a fost luata de la barbat”. Pentru aceasta omul isi va parasi tatal si mama si se va uni cu sotia sa si cei doi vor fi un singur trup.

Din cartea lui Tobie (Tb 7, 9-10.11-17)

In acele zile, dupa ce s-au salutat, Raguel le-a rugat pe oaspeti sa stea la masa, dar Tobia a spus: „Astazi nu voi manca si nu voi bea aici. , daca nu-mi dai mai intai ceea ce iti cer si nu promiti sa-mi dai de sotie pe fiica ta Sarah”.
Intrucat Raguel ezita sa raspunda cererii lui Tobias, ingerul i-a spus: „Nu te teme sa i-o dai, pentru ca fiica ta trebuie sa fie sotia acestui tanar care se teme de Dumnezeu. Tocmai din acest motiv nimeni altcineva nu a putut. sa o am”.
Atunci Raguel a spus: „Nu ma indoiesc ca Dumnezeu primeste cu bunavointa rugaciunile si lacrimile mele si cred ca te-a adus aici tocmai pentru ca fiica mea sa se casatoreasca cu o ruda a ei, conform legii lui Moise. Nu te teme: ti-o voi da”. El a luat mana dreapta a fiicei sale, a pus-o in cea a lui Tobie si a zis: „Dumnezeul lui Avraam, Dumnezeul lui Isaac, Dumnezeul lui Iacov sa fie cu tine; sa te uneasca si sa-si implineasca binecuvantarea in tine”.
Apoi luand o hartie, au scris casatoria, apoi au inceput sa manance binecuvantand pe Dumnezeu.Fraze

de nunta: cuvintele Papei Francisc
Frazele Papei Francisc despre casatorie exprima foarte bine concepte precum iubirea si aprofundeaza teme precum cea a vietii de casatorie, cuvinte perfecte care pot fi folosite si pentru dorintele de nunta foarte speciale.

 • „Dar ceea ce cantareste cel mai mult in viata nu este aceasta: ceea ce cantareste cel mai mult dintre toate aceste lucruri este lipsa iubirii. Cantareste sa nu primesti un zambet, sa nu fii binevenit. Anumite taceri cantaresc mult, uneori chiar si in familie, intre sot si sotie, intre parinti si copii, intre frati. Fara dragoste, oboseala devine mai grea, intolerabila.” (Papa Francisc, Intalnire cu familiile la Roma, octombrie 2013)
 • „Cele trei cuvinte magice. Permisiune: pentru a nu fi intruziv in viata sotilor. Multumesc: multumesc sotului tau; multumesc pentru ceea ce ai facut pentru mine, multumesc pentru asta. Acea frumusete de a multumi! Si din moment ce gresim cu totii, celalalt cuvant care este putin greu de spus, dar trebuie spus: scuze. Permisiune, multumesc si scuze.” (Papa Francisc, Audienta Generala din 2 aprilie 2014)
 • „Si secretul este ca iubirea este mai puternica decat momentul in care te cearti si din acest motiv ii sfatuiesc mereu pe soti: sa nu inchei ziua in care te-ai certat fara sa faci pace. Mereu!” (Papa Francisc, Audienta Generala din 2 aprilie)
 • „Casatoria este o calatorie lunga care dureaza toata viata! Si au nevoie de ajutorul lui Isus, sa mearga impreuna cu incredere, sa se primeasca in fiecare zi unul pe altul si sa se ierte in fiecare zi! Si asta este important! In familii, stiind sa ne iertam unii pe altii, pentru ca toti avem defecte, toti!” (Intalnirea familiilor cu Papa Francisc la Roma, octombrie 2013)
 • Familia de astazi este dispretuita, si maltratata, iar ceea ce ni se cere este sa recunoastem cat de frumos, adevarat si bine este sa formezi o familie, sa fii o familie astazi; cat de indispensabil este aceasta pentru viata lumii, pentru viitorul umanitatii. (Cuvinte adresate episcopilor la 20 februarie 2014 in cadrul unei intalniri pe tema familiei)
 • Adevarata bucurie vine dintr-o armonie profunda intre oameni, pe care fiecare o simte in inimile lor si care ne face sa simtim frumusetea de a fi impreuna, de a ne sprijini unii pe altii in calatoria vietii. (Liturghia de inchidere a intalnirii familiilor de la Roma, octombrie 2013)

Fraze de nunta: cuvintele Papei Ioan Paul al II-lea

 • Omul, pe care Dumnezeu l-a creat „barbat si femeie”, poarta chipul divin intiparit pe trupul sau „de la inceput”.
 • Dragostea a fost creata pentru a transfera misterul ascuns din vesnicie in Dumnezeu in realitatea vizibila a lumii.
 • Casatoria este revelatia ca „Hristos a iubit Biserica si s-a dat pe Sine insusi pentru ea”.
 • Casatoria este un sacrament in care barbatul si femeia, chemati sa devina „un singur trup”, participa la iubirea creatoare a lui Dumnezeu insusi.
 • Sotul este mai presus de toate cel care iubeste si sotia in schimb cea care este iubita.
 • Cat de necesara este o constientizare precisa a sensului nuptial al corpului, a sensului sau generator!
 • Comuniunea de persoane inseamna a exista intr-un „pentru” reciproc, intr-o relatie de dar reciproc.