Cu aceasta colectie de aforisme si Citate despre copiii in crestere, descoperim impreuna cele mai frumoase Citate pe care sa le dedicam copiilor care cresc treptat.

Copiii cresc.Uneori acest gand ii sperie foarte mult pe parinti, care si-ar dori ca copiii lor sa ramana mici pentru totdeauna. De-a lungul anilor, insa, copiii imbatranesc, isi dezvolta ideile, devin putin mai independenti, incep sa ia decizii. Si in acest sens, sprijinul adultilor este esential. Copiii trebuie ghidati in cresterea lor, pentru ca ei vor fi adultii de maine, noua generatie cu valorile ei. Nu este o sarcina usoara, dar trebuie luata cu maxima seriozitate. Iata 40 de Citate despre cresterea copiilor.

Citate, aforisme si Citate despre Copii in crestere Crestind

pierzi unele iluzii, pentru a dobandi altele. (Virginia Woolf)
Toti copiii se nasc artisti; dificultatea consta in faptul ca raman asa atunci cand cresc. (Pablo Picasso)
Parintii pot doar sa dea sfaturi bune sau sa-i puna pe drumul cel bun, dar formarea caracterului unei persoane este in mainile lui. (Anne Frank)
Exemplele sunt mai utile copiilor decat reprosurile. (Joseph Joubert)
Viata este o flacara care se consuma treptat, dar care ia foc de fiecare data cand se naste un copil. (George Bernard Shaw)
Copilul nu este proprietatea parintilor, ci este incredintat de catre Creator in responsabilitatea acestora, in mod liber si intr-un mod mereu nou, pentru ca ei sa-l ajute sa fie un copil liber al lui Dumnezeu.(Papa Benedict al XVI-lea)
Copiii au adesea mai multe sa ne invete., decat le facem noi. (Anonim)
Copiii invata mai mult din modul in care te comporti decat din ceea ce ii inveti. (William Edward Burghardt Du Bois)
Toti adultii au fost copii candva, dar putini dintre ei isi amintesc asta. (Antoine de Saint-Exupery)
Copiii nu se conformeaza la nimic, totul se conformeaza lor; nu le pasa niciodata de consecintele sau interesele altora: emit un verdict independent, autentic. Ei nu incearca sa va multumeasca: trebuie sa-i cortegi. (Ralph Waldo Emerson)
Daca vrei ca copiii tai sa fie inteligenti, citeste-le basme. Daca vrei sa fie mai destepti, citeste-le mai multe basme. (Albert Einstein)
Poti sa-i spui unui baiat totul, absolut totul, si de multe ori m-am gandit cat de putini adulti, chiar si parintii insisi, cunosc copiii. Nu trebuie sa ascundem niciodata nimic copiilor sub pretextul ca sunt mici si ca este inca prea devreme pentru ei sa stie anumite lucruri. Ce idee trista si de rau augur! Copiii insisi realizeaza foarte bine ca parintii lor inca ii considera prea mici pentru a intelege ceva, in timp ce ei inteleg totul. Adultii nu stiu ca, chiar si in cele mai dificile probleme, un copil poate da sfaturi absolut serioase. Doamne, dar cand una dintre acele pasarete se uita la tine cu o privire atat de fericita si increzatoare, cum sa nu-ti fie rusine sa-l inseli.
Eu le numesc pasarele pentru ca, dupa parerea mea, nu exista nimic mai bun decat pasarelele pe lume. (Fedor Dostoievskij)
Cred ca copiii din lume trebuie sa fie liberi sa creasca si sa devina adulti, in sanatate, pace si demnitate. (Nelson Mandela)
Copiii sunt continuu intoxicati: intoxicati de viata. (Paul-Jean Toulet)
Daca suntem ingrijorati de viitor, trebuie sa avem grija de cum cresc copiii astazi. (Gordon B. Hinckley)
Trei lucruri au ramas din rai: stelele, florile si copiii. (Dante Alighieri)
Adultii nu stiu ca un copil poate da sfaturi extrem de importante chiar si in cele mai dificile situatii. (Fedor Dostoievski)
Nu putem construi intotdeauna viitorul pentru tinerii nostri, dar ii putem face pe tinerii nostri pentru viitor. (Franklin Roosevelt)
Multi adulti sunt inca copii, la fel ca tine si mine. Nu putem masura un copil cu masura marimii si varstei. Adultii care sunt copii sunt prietenii nostri; nu trebuie sa-i luam in considerare pe altii pentru ca sunt auto-exilati din lumea noastra. (Lyman Frank Baum)
Cand un barbat are probleme mari, ar trebui sa apeleze la un copil; ei sunt, intr-un fel sau altul, cei care poseda visul si libertatea. (Fedor Dostoievskij)
Nu-ti creste copiii asa cum au facut parintii tai cu tine; s-au nascut pentru o alta epoca. (ʿAli ibn Abi Ṭalib)
Fiecare copil ne aduce mesajul ca Dumnezeu nu este inca descurajat de la om. (Rabindranath Tagore)
Ne petrecem primele douasprezece luni din viata copiilor nostri invatandu-i sa mearga si sa vorbeasca, iar urmatorii doisprezece ani spunandu-le sa stea si sa taca. (Phyllis Diller)
Copiii sunt infricosatori cand cuvintele si intentiile lor sunt incarcate de cunostinte pentru adulti. (Franz Kafka)
Adultii nu inteleg niciodata nimic singuri, iar copiii se obosesc sa le explice totul de fiecare data. (Antoine de Saint-Exupery)
Copiii gasesc totul in nimic, barbatii nu gasesc nimic in orice. (Giacomo Leopardi)
Copiii trebuie invatati cum sa gandeasca, nu ce sa gandeasca. (Margaret Mead)
Bebelusii care se nasc nu stiu nimic despre viata, nici macar maretia. (Lautreamont)
Mi-am aruncat ceasca cand am vazut un copil band cu mainile direct de la sursa. (Platon)
Copiii incep prin a-si iubi parintii, apoi ii judeca. Ei rareori, sau vreodata, ii iarta. (Oscar Wilde)
Exista doar doua mosteniri inepuizabile pe care trebuie sa speram sa le transmitem copiilor nostri: radacini si aripi. (Harding Carter)
Nu exista responsabilitate mai sfanta decat cea pe care o are lumea fata de copii. Nu exista datoria mai importanta decat sa se asigure ca drepturile lor sunt respectate, ca bunastarea lor este protejata, ca vietile lor sunt libere de frica si nevoie si ca pot creste in pace. (Kofi Annan)
Educarea copiilor astazi este esentiala. Vor fi adultii de maine. (Anonim)
Cand parintii fac prea multe pentru copiii lor, se dovedeste ca copiii lor nu vor face suficient pentru ei insisi. (Elbert Hubbard)
Nimic din ce faci pentru copii nu este irosit. (Garrison Keillor)
Copiii stiu ceva ce majoritatea oamenilor l-au uitat. (Keith Haring)
Copiii tai nu sunt copiii tai. Ei sunt fiii si fiicele vietii insasi. (Khalil Gibran)
Daca exista ceva ce dorim sa schimbam la copil, ar trebui mai intai sa-l examinam bine si sa vedem daca nu este ceva ce am face mai bine sa-l schimbam in noi insine. (Carl Gustav Jung)
Inainte de a ma casatori aveam sase teorii despre cresterea copiilor. Acum, am sase copii si nicio teorie. (John Wilmot)
Viata unui copil este ca o bucata de hartie pe care fiecare persoana lasa o urma. (proverb chinezesc)