Daca 2023 se dovedeste a fi ultimul an in care Nintendo Switch domina piata inainte ca succesorul sau sa apara, atunci se va incheia intr-un mod triumfal. Consola hibrida portabila a depasit vanzarile PlayStation 4 si Game Boy pentru a deveni a treia consola cel mai bine vanduta din toate timpurile, cu peste 125,62 milioane de unitati vandute. De asemenea, Nintendo Switch Online a adaugat jocuri Game Boy si Game Boy Advance, iar Nintendo a incheiat un acord pe 10 ani cu Microsoft pentru a porta Call of Duty pe viitoarele console Nintendo, daca achizitia Activision Blizzard de catre Microsoft va fi aprobata. In timp ce fanii Call of Duty asteapta primul val de portari, iata cele cele mai bune jocuri Nintendo Switch pe care le puteti juca pentru a va tine ocupati.

Cele mai bune jocuri pentru Nintendo Switch

Recomandarile echipei IGN Playlist pentru cele mai bune jocuri de jucat pe Nintendo Switch chiar acum.

1. The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom

The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom este, fara indoiala, cel mai bun joc disponibil pe Nintendo Switch. Tears of the Kingdom este atat de bun incat a facut ca anteriorul nostru joc numarul unu de pe Switch, Breath of the Wild, sa para depasit: dupa cum a scris recenzorul IGN, Tom Marks, “Breath of the Wild parea departe de a fi neterminat, dar, inimaginabil, Tears of the Kingdom a reusit cumva sa-l faca sa para un prim draft.”

2. Super Mario Odyssey

O adevarata lectie de platforming 3D, Super Mario Odyssey combina cu abilitate cele mai bune elemente din aproape fiecare joc Mario cu o intreaga serie de mecanici de joc noi pentru a crea ceva nostalgic si curajos. Jucatorii noi vor adora sa exploreze noile lumi pline de viata si vaste, in timp ce veterani experimentati vor ramane dupa finalizarea jocului pentru a debloca sutele de provocari care le pun la incercare abilitatile si dexteritatea. Pe scurt, Super Mario Odyssey este bucurie pura si una dintre cele mai bune jocuri Super Mario realizate vreodata.

3. Super Smash Bros. Ultimate

Super Smash Bros. Ultimate este exact ceea ce sugereaza numele sau: este incarnarea finala a seriei de lupte Nintendo, acum de 20 de ani. Este o celebrare a intregii serii Smash Bros., plina cu mai multi luptatori si nivele decat oricand si plina pana la refuz cu peste 1000 de personaje din intreaga lume a jocurilor video. “Toata lumea este aici!” poate ca a inceput doar ca un alt slogan, dar Nintendo a reusit sa-l sustina impresionant, facand din Ultimate jocul definitiv al seriei Smash Bros. pentru mult timp de acum incolo. Adaugati un mod de un singur jucator de peste 20 de ore, cu lupte cu sefi si harti mari, si e usor sa te pierzi in lumea lui Ultimate. Super Smash Bros. Ultimate a avut multe de demonstrat cu acel nume, dar a facut-o fara indoiala cu brio.

4. Hades

Roguelike-urile nu atrag intotdeauna pe toata lumea, dar Hades a gasit cumva o modalitate de a castiga si pe cei care nu le prea agreaza. Lupta ta pentru a iesi din lumea de dincolo de moarte greceasca este o afacere nemiloasa si provocatoare, dar fiecare esec este rasplatit intr-un mod care ii face pe acestia sa fie interesante in sine.

In loc sa inregistreze doar fiecare infrangere si sa treaca la urmatoarea, momentele dintre fiecare incercare aduc povestirea excelenta a lui Hades in prim-plan, oferindu-ti oportunitati de a afla mai multe despre personajele sale fermecatoare si de a te apropia de ele – precum si de a imbunatati abilitatile si armele printului din lumea de dincolo de moarte. Este aceasta combinatie semnificativa intre progresie si incercari de evadare infinit repetabile (insotite de o scriitura, arta si actiune cu adevarat fantastice) care fac ca Hades sa fie delectabil ca ambrozie.

5. Fire Emblem: Three Houses

Fire Emblem: Three Houses duce seria la noi culmi, amestecand cu dibacie lupte grele cu o baza sociala extinsa care permite o personalizare aproape nelimitata in timp ce recrutezi, antrenezi si te apropii de personajele memorabile din echipa ta. Abordarea sa unica a unei povesti cu trei ramuri asigura ca, indiferent de casa pe care o alegi, intriganta poveste care se dezvaluie lasa intotdeauna suficient mister pentru a face mai greu sa rezisti sa joci de mai multe ori.

Urmatorul joc principal al seriei, Fire Emblem Engage, este acum disponibil pe Switch. IGN i-a acordat o nota de recenzie de 9 si a spus ca Engage “se dovedeste demn sa fie numarat alaturi de mostenirea pe care o onoreaza atat de bine.”

6. Mario Kart 8 Deluxe

Encore-ul lui Mario Kart 8 pe Nintendo Switch nu doar ca a mentinut comunitatea online in viata si a adaugat favorite intoarse precum Balloon Battle si Bob-omb Blast, ci am primit si un nou mod de echipa “politisti si hoti” cu Renegade Roundup, toate nivelele grozave DLC si chiar si niste invitati din universul Splatoon. Nu este un joc nou, dar este atat de bun incat merita sa ajunga la o audienta mai mare pe Switch imediat.

Este cel mai bine vandut joc pentru Switch pana in prezent, cu peste 48 de milioane de copii vandute, si mai sunt inca multe de venit: Pana la sfarsitul anului 2023, Mario Kart 8 Booster Course Pass va adauga 48 de nivele la joc.

7. Metroid Dread

Metroid Dread devenise un joc aproape mitic, un titlu DS legendar care nu a vazut lumina zilei pana cand a fost anuntat la E3 2021 ca un joc pentru Switch. Cu aproape 20 de ani de la ultimul Metroid 2D nou, asteptarile erau foarte ridicate. Norocos pentru fanii seriei, Dread a indeplinit (si in multe cazuri, a depasit) asteptarile cu privire la ceea ce poate realiza un joc modern Metroid 2D.

8. Xenoblade Chronicles 3

Xenoblade Chronicles 3 este unul dintre cele mai mari si mai bune jocuri JRPG disponibile pe Switch. Lumea sa fantastica, personajele indragite si povestea in final satisfacatoare fac din aceasta epopee de 150 de ore o calatorie care merita cu prisosinta. Xenoblade Chronicles 3 prezinta, de asemenea, cele mai bune misiuni secundare si cel mai variat sistem de lupta din seria sa, datorita noii mecanici de schimbare a claselor.

9. The Legend of Zelda: Breath of the Wild

Fostul numar unu in topul jocurilor pentru Switch timp de multi ani, si cu un motiv intemeiat, The Legend of Zelda: Breath of the Wild a fost detronat acum de Tears of the Kingdom. Cand Nintendo a lansat Breath of the Wild in 2017, acesta nu doar a revolutionat jocurile din seria Zelda, ci si jocurile open-world de actiune in general. Dupa 2017, au aparut numeroase imitatoare ale Breath of the Wild din partea unor dezvoltatori diferiti. Desi Breath of the Wild ramane un joc esential pentru Switch si este important de jucat pentru a aprecia pe deplin Tears of the Kingdom, continuarea realizata de Nintendo imbunatateste aproape fiecare aspect al Breath of the Wild, facand astfel intoarcerea la predecesorul sau dificila.

10. Metroid Prime Remastered

O lectie de design de joc, Metroid Prime poate fi acum jucat pe Switch cu un nou aspect vizual si imbunatatiri necesare pentru schema sa de control de 20 de ani. In pielea lui Samus Aran, jucatorii urmaresc un semnal de detresa catre o fregata a piratilor spatiali, unde vanatorul legendar al lui Nintendo porneste intr-o aventura solitara echipat cu un arsenal in crestere de abilitati de lupta si platforma. Metroid Prime Remastered are o atmosfera intensa, surprinzatoare, inventiva si asa cum a scris recenzorul IGN, Sam Claiborn, “este unul dintre cele mai bune shootere first-person realizate vreodata, punct.”