Acestea sunt primele 70 de citate Nikola Tesla care vă vor arăta cum perseverența, determinarea și puțină excentricitate vă vor lumina lumea.
În timpul său, Nikola Tesla a făcut zeci de descoperiri în producția și transmiterea puterii.
De fapt, a depus chiar și 300 de brevete – cu siguranță o ispravă fără precedent în timpul său.
Această colecție de citate ne oferă șansa să învățăm și să-l înțelegem pe unul dintre cei mai mari ingineri electrici ai tuturor timpurilor.
Deci, asigurați-vă că verificați lista!
Să începem.
Și nu ratați aceste citate Brene Brown și Carl Jung.

Cele mai bune citate Nikola Tesla

1. „Dacă vrei să găsești secretele universului, gândește-te în termeni de energie, frecvență și vibrație.”
2. „Creierul meu este doar un receptor. În univers, există un nucleu din care obținem cunoștințe, putere și inspirație. Nu am pătruns în secretele acestui nucleu, dar știu că există.”
3. „Din toate lucrurile, mi-au plăcut cel mai mult cărțile.”
4. „Fii singur, acesta este secretul invenției; fii singur, atunci se nasc ideile.”
5. „Dacă ura ta ar putea fi transformată în electricitate, ar lumina întreaga lume.”
6. „În ziua în care știința începe să studieze fenomenele non-fizice, va face mai multe progrese într-un deceniu decât în ​​toate secolele anterioare ale existenței sale.”
7. „Nu mă interesează că mi-au furat ideea. Îmi pasă că nu au nimic al lor.”
8. „Nu cred că poți numi multe invenții grozave care au fost făcute de bărbați căsătoriți.”
9. „Oamenii de știință din ziua de azi gândesc profund și nu limpede. Trebuie să fii sănătos pentru a gândi limpede, dar poți să gândești profund și să fii destul de nebun.”
10. „Virtuțile și eșecurile noastre sunt inseparabile, precum forța și materia. Când se despart, omul nu mai există.”
11. „Toți acești ani de serviciu față de omenire nu mi-au adus decât atacuri și umilințe.”
12. „Nu cred că există vreun fior care să treacă prin inima omului ca cel simțit de inventator când vede o creație a creierului care se desfășoară spre succes. Asemenea emoții îl fac pe om să uite de mâncare, somn, prieteni, dragoste, totul.”
13. „Ceea ce ne dorim acum este un contact mai strâns și o mai bună înțelegere între indivizi și comunități de pe tot pământul și eliminarea egoismului și mândriei care sunt întotdeauna predispuse să cufunde lumea în barbarie și ceartă primordială.”
14. „Individul este efemer, rasele și neamurile vin și trec, dar omul rămâne. Aici constă diferența profundă dintre individ și întreg.”
15. „Prezentul este al lor; viitorul, pentru care am muncit cu adevărat, este al meu.”
16. „Pacea poate veni doar ca o consecință naturală a iluminării universale.”
17. „Tot ce a fost grozav în trecut a fost ridiculizat, condamnat, combatut, suprimat – doar pentru a ieși cu atât mai puternic, cu atât mai triumfător din luptă.”
18. „Când vorbim despre om, avem o concepție despre umanitate ca întreg; și înainte de a aplica metode științifice la investigarea mișcării sale, trebuie să acceptăm acest lucru ca pe un fapt fizic.”
19. „Neînțelegerile sunt întotdeauna cauzate de incapacitatea de a aprecia punctul de vedere al celuilalt.”
Citește și: Citate Henry Ford, Citate Thomas Edison Citate

Nikola Tesla despre societate și comunitate

20. „Luptele dintre indivizi, precum și guverne și națiuni, rezultă invariabil din neînțelegeri în cea mai largă interpretare a acestui termen.”
21. „Pericolul unei ciocniri este agravat de un sentiment mai mult sau mai puțin predominant de combativitate, prezentat de fiecare ființă umană.”
22. „Pentru a rezista acestei tendințe inerente de luptă, cel mai bun mod este de a risipi ignoranța asupra faptelor altora printr-o răspândire sistematică a cunoștințelor generale.”
23. „Presiunea ocupației și fluxul neîncetat de impresii care se revarsă în conștiința noastră prin toate porțile cunoașterii fac existența modernă periculoasă în multe feluri.”
24. „Ceea ce este adevărat despre un individ se aplică, mai mult sau mai puțin, unui popor în ansamblu.”
25. „Poți trăi pentru a vedea ororile create de om dincolo de înțelegerea ta.”
26. „Omenirea nu este încă suficient de avansată pentru a fi condusă de bunăvoie de simțul ascuțit de căutare al descoperitorului.”
27. „Poate că este mai bine în această lume a noastră actuală ca o idee sau o invenție revoluționară, în loc să fie ajutată și mângâiată, să fie împiedicată și maltratată în adolescență – din lipsă de mijloace, prin interes egoist, pedanterie, prostie și ignoranţă; ca să fie atacat și înăbușit; că trece prin încercări și necazuri amare, prin lupta existenței comerciale”.
28. „Cele mai multe persoane sunt atât de absorbite în contemplarea lumii exterioare încât sunt complet nevăzute de ceea ce se întâmplă în interiorul lor.”
29. „Astăzi, cele mai civilizate țări ale lumii cheltuiesc un maxim din veniturile lor pentru război și un minim pe educație.”

Citate Nikola Tesla despre cunoaștere, înțelepciune și viață
30. „Viața este și va rămâne vreodată o ecuație incapabilă de rezolvare, dar conține anumiți factori cunoscuți.”
31. „Tânjim după senzații noi, dar în curând devenim indiferenți față de ele.”
32. „Minunile de ieri sunt întâmplările comune de astăzi.”
33. „Dacă ai cunoaște măreția celor 3, 6 și 9, atunci ai avea cheia universului.”
34. „Darul puterii mentale vine de la Dumnezeu – Ființa Divină – și dacă ne concentrăm mintea asupra acestui adevăr, devenim în ton cu această mare putere.”
35. „Mama mea mă învățase să caut tot adevărul în Biblie.”
36. „Eu fac parte dintr-o lumină și aceasta este muzica.”
37. „Lumina îmi umple cele șase simțuri – o văd, aud, simt, miros, ating și gândesc. Să mă gândesc la asta înseamnă al șaselea simț al meu.”
38. „Nu este dragostea pe care o faci. Este dragostea pe care o oferi.”
39. „Instinctul este ceva care transcende cunoașterea.”
40. „Va fi mai glorios să lupți împotriva ignoranței decât să mori pe câmpul de luptă.”
41. „Ființa umană nu face excepție de la ordinea naturală.”
42. „În cursul veacurilor se dezvoltă mecanisme de o complexitate infinită, dar ceea ce numim suflet sau spirit, nu este altceva decât suma funcționărilor corpului. Când această funcționare încetează, sufletul sau spiritul încetează la fel.”
43. „Atât de uimitoare sunt faptele în această legătură, încât s-ar părea că Creatorul însuși ar fi proiectat electric această planetă.”
44. „Inventatorii nu au timp pentru viața de căsătorie.”
45. „Momentele grozave se nasc oportunități mari.”
46. ​​„O mie de secrete ale naturii de care aș fi putut să dau din greșeală, le-aș fi dat pentru cea pe care i-am smuls de la ea împotriva oricărui pronostic și cu riscul existenței mele.”
47. „Când înclinația naturală se dezvoltă într-o dorință pasională, cineva avansează spre obiectivul său în ghete de șapte leghe.”
48. „Toți suntem una. Doar ego-urile, credințele și fricile ne separă.”
49. „Mântuirea cuiva poate fi adusă numai prin propriile sale eforturi.”

Citate Nikola Tesla despre știință și credințe

50. „Ceea ce un om numește Dumnezeu, altul numește legile fizicii.”
51. „Invenția este cel mai important produs al creierului creativ al omului.”
52. „Scopul final este stăpânirea completă a minții asupra lumii materiale – valorificarea naturii umane la nevoile umane.”
53. „Oamenii de știință din ziua de azi au înlocuit matematica cu experimentele și rătăcesc prin ecuație după ecuație și, în cele din urmă, construiesc o structură care nu are nicio legătură cu realitatea.”
54. „În niciun fel nu ne putem face o idee atât de copleșitoare despre măreția naturii decât atunci când considerăm că, în conformitate cu legea conservării energiei, în infinit, forțele sunt într-un echilibru perfect și, prin urmare, energia unui singur gând poate determina mișcarea unui univers.”
55. „Sunt creditat că sunt unul dintre cei mai grei muncitori și poate că sunt, dacă gândirea este echivalentul muncii, pentru că i-am dedicat aproape toate orele mele de veghe.”
56. „Dacă munca este interpretată ca fiind o performanță definită într-un timp specificat, conform unei reguli rigide, atunci s-ar putea să fiu cel mai rău dintre cei leneși.”
57. „Particulele de lumină sunt note scrise. Un fulger poate fi o sonată întreagă. O mie de bile de fulger este un concert. Pentru acest concert, am creat o minge de fulger, care poate fi auzită pe vârfurile înghețate ale Himalaya.”
58. „Nu este un vis. Este o simplă ispravă a ingineriei electrice științifice.”
59. „Avem, fără îndoială, anumite fibre mai fine care ne permit să percepem adevărurile atunci când deducția logică sau orice alt efort intenționat al creierului este zadarnic.”
60. „Omul științific nu urmărește un rezultat imediat. Nu se așteaptă ca ideile sale avansate să fie preluate cu ușurință. Munca lui este ca cea a plantatorului – pentru viitor. Datoria lui este să pună temelia celor care vor veni și să arate calea. El trăiește, muncește și speră.”
61. „Descoperirea unui nou adevăr științific va fi mai importantă decât disputele diplomaților.”
62. „Știința se opune dogmelor teologice deoarece știința se întemeiază pe fapte. Pentru mine, universul este pur și simplu o mare mașinărie care nu a apărut niciodată și nu se va sfârși niciodată.”
63. „Omul, ca și universul, este o mașină. Nimic nu ne intră în minte sau nu ne determină acțiunile care să nu fie direct sau indirect un răspuns la stimulii care ne bat din exterior asupra organelor noastre de simț.”
64. „Cel mai sigur, unele planete nu sunt locuite; dar altele sunt, iar printre acestea trebuie să existe viață în toate condițiile și fazele de dezvoltare.”
65. „Dezvoltarea progresivă a omului depinde în mod vital de invenție.”
66. „Pe măsură ce trec în revistă evenimentele vieții mele trecute, îmi dau seama cât de subtile sunt influențele care ne modelează destinele.”
67. „Dacă Thomas Edison ar avea de găsit un ac într-un car de fân, nu s-ar opri să raționeze unde era cel mai probabil să fie, ci ar proceda imediat cu sârguința febrilă a unei albine – să examineze paie după paie până când ar găsi obiectul căutării sale. Doar puțină teorie și calcul l-ar fi economisit nouăzeci la sută din muncă.”
68. „Pe măsură ce îmbătrânim, rațiunea se afirmă și devenim din ce în ce mai sistematici și mai proiectanți. Dar acele impulsuri timpurii, deși nu sunt imediat productive, sunt de cel mai mare moment și ne pot modela chiar destinele.”
69. „Toată materia perceptibilă provine dintr-o substanță primară, sau tenuitate dincolo de concepție – umplând tot spațiul, akasha sau eterul luminifer, asupra căruia acționează Prana dătătoare de viață sau forța creatoare, chemând la existență, în cicluri fără sfârșit, toate lucruri și fenomene.”
70. „Mintea lui era dominată de o singură idee – să nu lase nicio piatră neîntoarsă, să epuizeze orice posibilitate.”

Aceste citate Nikola Tesla te-au făcut să crezi că ai puterea de a schimba lumea
Deși a suferit în ultimii ani ai vieții din cauza bolii mintale, Nikola Tesla a avut 86 de ani grozavi fiind unul dintre cei mai mari inventatori din istorie. Prin el învățăm să gândim diferit și să credem în noi înșine, pentru că doar prin aceste lucruri avem șansa și puterea de a schimba lumea. Nu abandona niciodată visele, ideile și opiniile tale. Deși este nevoie de ceva timp pentru a le actualiza și a avea cu adevărat un impact în lume, dacă continuăm, într-o zi vom ajunge în vârf.
Ce părere ai despre citatele pe care le-am inclus în această colecție
Te-au inspirat aceste citate să crezi în tine și să continui
Ne-ar plăcea să-ți auzim gândurile—vorbește-ne în secțiunea de comentarii de mai jos.