Matematica _si un cuvant care deriva din latinescul mathematĭca si grecescul mathematikḗ care inseamna „arta de a invata”. Este stiinta care se ocupa initial si la nivel elementar de probleme legate de numere (aritmetica) si cifre (geometrie); in prezent este impartit in diferite ramuri (algebra, analiza, topologie, matematica aplicata etc.), toate caracterizate prin metode riguroase de formalizare, calcul si deductie. Este una dintre cele mai dificile materii pentru elevii care ajung sa o urasca in timp: pentru ca se intampla sa nu fie explicata bine si cu entuziasmul si pasiunea potrivite, sau pentru ca este distras in timpul lectiei in care se explica concepte importante ca va fi de asemenea util pentru lectiile viitoare, dar mai ales pentru ca se bazeaza pe logica si intelegerea si invatarea anumitor pasaje nu este pentru toata lumea.
Pe aceasta pagina veti gasi o colectie de fraze, aforisme, citate si glume amuzante despre matematica : ganduri ale oamenilor de stiinta si filozofi pe care sa le dedice tuturor celor care au o relatie speciala cu acest subiect de studiu. Pentru a fi complet, cititi propozitiile despre matematicieni.

Expresii

Asa cum nimeni nu poate explica de ce stelele sunt frumoase, este la fel de greu de exprimat in ce consta frumusetea matematicii. ( Yōko Ogawa )
Matematica este alcatuita din 50% formule, 50% dovezi si 50% imaginatie. ( Anonim )
Matematica si alfabetul in care Dumnezeu a scris universul. ( Galileo Galilei )
Matematica pare sa inzestreze o persoana cu ceva ca un nou simt. ( Charles Robert Darwin )
Esenta matematicii consta in libertatea ei. ( Georg Cantor )
Exista o lume secreta, un univers paralel facut din eleganta si frumusete, impletit in moduri complexe cu al nostru. Si lumea matematicii, invizibila pentru cei mai multi dintre noi. ( Edward Frenkel )
Matematica este un joc care urmeaza cateva reguli simple jucate cu semne fara sens pe hartie. ( David Hilbert )
Matematica pura este cel mai bun joc din lume. Este mai antrenant decat sahul, mai riscant decat pokerul si dureaza mai mult decat Monopoly. Nu costa nimic si poate fi jucat oriunde – Arhimede a facut-o intr-o cada. ( Richard J. Trudeau )
Matematica este un motiv sa mergi inainte si sa nu te opresti niciodata .. Pentru ca are un inceput: incepe de la „zero”, dar nu are sfarsit: este infinita. ( Vignesh R )
Mintile mici discuta despre oameni. Mintile medii discuta despre evenimente. Mintile mari discuta idei. Dar mintile geniale se cearta despre matematica. ( Anonim )
Omul este limitat la limitele inguste ale corpului, ca intr-o inchisoare, dar matematica il elibereaza si il face mai mare decat intregul univers. (Pierre de la Ramee )
Matematica si frumusete si romantism. Lumea matematica nu este deloc plictisitoare. Intr-adevar, este un loc extraordinar in care merita sa petreci timp. ( Marcus du Sautoy )
Daca exista intr-adevar un Dumnezeu, el nu poate fi decat un mare matematician. ( Paul Dirac )
Profesorii vechi de matematica nu mor niciodata. Ele tind spre infinit. ( Anonim )
Matematica este un loc in care poti face lucruri pe care nu le poti face in lumea reala. ( Marcus du Sautoy )
Matematicienii nu ajung la anumite concluzii si toate adevarurile matematice sunt relative. ( Charles Proteus Steinmetz )
Sahul este mai aproape de matematica decat orice alta stiinta. ( A. Karpov )
Un om este ca o fractie al carei numarator este ceea ce este cu adevarat si al carui numitor este ceea ce crede despre sine. Cu cat numitorul este mai mare, cu atat fractia este mai mica. ( Lev Tolstoi )
Toti matematicienii au in comun un sentiment de uimire fata de adancimea infinita, frumusetea misterioasa si utilitatea matematicii. ( Martin Gardner )
Matematica este prietenul tau. Intalnindu-se cu ea in fiecare zi, s-ar putea chiar sa devina cea mai buna prietena a ta. Dar daca o neglijezi o vreme, ea te va uita, iar tu vei uita de ea. ( Muhammad Ahmed )
Matematica nu minte, sunt doar o multime de matematicieni mincinosi. ( Henry David Thoreau )
Stiinta matematicii ofera cel mai stralucit exemplu al modului in care ratiunea pura isi poate largi cu succes domeniul fara ajutorul experientei. ( Immanuel Kant )
Cea mai inalta categorie a intelectului imaginativ este intotdeauna eminamente matematica. ( Edgar Allan Poe )
Matematica nu cunoaste rase sau granite geografice; pentru matematica, lumea culturala si o singura natiune. ( David Hilbert )
Matematica, spre deosebire de alte domenii existentiale, are un privilegiu: se poate demonstra ca ceva este imposibil. ( Ian Stewart )
Matematica este acea parte a fizicii in care experimentele sunt ieftine. ( Vladimir Arnold )
Aprofundeaza suficient in orice si vei gasi intotdeauna matematica. ( Dean Schlitter )
Esenta matematicii nu este de a face lucrurile simple complicate, ci de a face lucrurile complicate simple. ( Stanley Gudder )
Viata este buna doar pentru doua lucruri: invatarea matematicii si predarea matematicii. ( Simeon Poisson )
Poezia este creatie, fictiune: in timp ce matematica este cea mai sublima si cea mai minunata dintre fictiuni. ( DE Smith )
Matematica si Poezia sunt rodul puterii imaginatiei, doar prima se adreseaza capului si a doua inimii. ( Thomas Hill )
Matematica si cutitul creierului. ( Angeliza Ampeloquio )
Matematica este un peisaj vast si grandios potrivit pentru cei carora gandirea le aduce bucurie si nepotrivit celor carora nu le place efortul de a gandi. ( Immanuel Lazarus Fuchs )
Matematica este o stiinta minunata, dar nu a gasit inca o modalitate de a imparti o tricicleta intre trei copii. ( Earl Wilson )
Cand sunt nefericit, fac matematica pentru a ma face din nou fericit. Cand sunt fericit, fac matematica pentru a ramane fericit. ( Alfred Renyi )
In matematica, revolutiile sunt evenimente tacute. Fara ciocniri, fara tam-tam. Stirea este comunicata intr-un paragraf mult departe de primele pagini. ( Donal O’Shea )
La inceput si la sfarsit avem misterul. Am putea spune ca avem planul lui Dumnezeu.Matematica ne aduce mai aproape de aceasta taina, fara sa-l patrundem. ( Ennio De Giorgi )
O intrebare matematica are un anumit ritm si ca muzica. Daca il cititi cu voce tare si ii urmati ritmul, il puteti vedea in intregime si puteti identifica punctele suspecte care ar putea ascunde capcanele. ( Yōko Ogawa )
Rezolvarea problemelor in care existenta unui raspuns este garantata este ca o drumetie in munti cu ghid, indreptata spre un varf pe care il poti vedea. Adevarul in matematica pandeste pe furis la capatul unui drum niciodata parcurs, fara ca toata lumea sa stie. Dar nu se spune ca este pe varf, ar putea fi printre stancile unei prapastii abrupte, sau in fundul vaii. ( Yōko Ogawa )
Daca oamenii nu cred ca matematica este simpla, este doar pentru ca nu realizeaza cat de complicata este viata. ( John von Neumann )
In matematica nu intelegi lucrurile. Doar te obisnuiesti cu ele. ( John Von Neumann )
Idolul meu si cartea mea de matematica care, in ciuda numeroaselor probleme, nu s-a gandit niciodata la sinucidere. ( Anonim )
Matematica este peste tot … in tine … in mine …. si in aer ….. ceea ce ai nevoie este de ochi pentru a vedea matematica in fiecare creatie a lui Dumnezeu. ( Shelly Gandhi )
Dumnezeu exista pentru ca matematica este consecventa, iar diavolul exista pentru ca nu putem dovedi ca el este. ( Andre Weil )
Calculatoarele sunt masini inteligente, dar sunt inutile fara o multime de matematica buna. ( Ian Stewart )
Cand faci matematica, lucrurile la care lucrezi par reale; aproape ca le poti apuca, le rasturna, le zdrobi, le desfaci. ( Ian Stewart)
Matematica, desi este un produs al mintii umane, nu se apleca asupra mintii umane. Studierea acesteia si cum sa explorezi o noua portiune de peisaj; chiar daca nu stii ce te asteapta dupa urmatoarea curba a raului, nu ai de ales decat sa astepti si sa vezi. Doar ca peisajul matematicii nu exista pana cand cineva il exploreaza. ( Ian Stewart )
Predand matematica altora, ajungi sa o intelegi tu mai bine. ( Ian Stewart )
De fapt, in matematica exista un cuvant pentru acele rezultate care ulterior sufera modificari: se numesc „erori”. ( Ian Stewart )
Cu cat impingem mai mult limitele matematicii, cu atat acestea se largesc mai mult. Nu vom risca niciodata sa ramanem fara noi probleme de rezolvat. ( Ian Stewart )
Am citit ca, conform unui studiu recent, 50% dintre italieni inteleg matematica. Ma intreb de ce nu au scris care sunt % dintre cei care nu inteleg. ( curcubee, Twitter )
„Ia-mi lectiile de matematica si cum sa beau apa” .. „Usor
” .. „Nu sunt multi oameni care trebuie sa mearga la baie.” ( orporick, Twitter )
80% dintre elevi nu cunosc bine matematica. Mandra ca fac parte din restul de 30% 👍🏻 (Bacanie , Twitter )
Olimpiada de matematica este un loc grozav pentru a face prietenii profunde. Si plin de oameni care stiu sa faca diferenta. ( egyzia, Twitter )
Aveam patru ani in liceu la matematica. Sau cel putin cred ca a fost un patru. ( marcosalvati, Twitter )
Descrie-te in trei cuvinte.
Nu sunt un geniu al matematicii.
( ilmarziano1, Twitter )
Lucruri care ar trebui sa dureze mai putin:
– Cozi la magazin
– Cozi la concerte
– Dureri de inima
– Prietenii proaste
– Ore de matematica
Mi-am cunoscut vechiul profesor de matematica. Acolo pentru ei nu am stiut ce sa spunem, asa ca am vorbit despre asta si asta. Admiratia mea pentru el a fost integrala, fara limite si trebuie sa spun ca una peste alta a ramas la fel, chiar daca putin divizat in varsta. ( tragi_com78, Twitter )
A avea copii inseamna ca intr-o zi s-ar putea sa aiba nevoie de ajutor la temele de matematica SI NU CRED CA SUNT PREGATIT SA PACA ASA. ( DisagiatoComune, Twitter )
Subiect pentru o poveste de groaza. Un profesor de matematica in varsta nu atribuie teme de sarbatori; studentii initial fericiti descopera cu o neliniste crescanda ca le este dor de casa dupa teoreme si dovezi. Final cu o groaza metafizica de nespus. (orporick, Twitter )
Intrebari pe care le am in cap:
– de ce nu sunt la plaja
– de ce trebuie sa ma trezesc devreme
– de ce urasc pe toata lumea la scoala
– de ce nu slabesc niciodata
– de ce nu inteleg matematica
( Bcaran, Twitter )
– Mama, ce rost are sa studiezi matematica, e atat de plictisitor
– Glume, e o materie fundamentala
– Da, sigur, este util doar daca esti bogat si trebuie sa-ti numeri banii.
( TizziRadrizzani, Twitter )
Am ceasul cu alarma in sase ore si mai am de corectat 22 de teme. Cand eram baiat mi-au spus „matematica este pentru oamenii treji”, am inteles altceva. ( orporick, Twitter )
Din cand in cand deschid cartea de matematica doar sa vad daca tot nu inteleg nimic. ( Bacanie, Twitter )
10 din 6 italieni nu stiu matematica. ( ilmarziano1, Twitter )
Ma gandesc sa merg sa vad IT, povestea unui tip aparent amuzant care ii ingrozeste pe copii. Practic un profesor de matematica. ( orporick, Twitter )
– Profesor de matematica: ai intrebari
– Eu: da… ce naiba sunt chestiile astea
( Bacanus, Twitter )
Ultima data cand un barbat mi-a aratat ceva a fost profesorul meu. de matematica cu teorema lui Pitagora. ( Third_Note, Twitter )
Am vrut sa fiu o vedeta rock, nu un profesor de matematica. Dar efectul este acelasi, adolescentii smulgandu-si parul cand ajungi. ( orporick, Twitter )
– Pentru mine esti ca matematica
– Numerele care adunate pot da rezultate extraordinare
– Nu, ma tragi.
( La naiba, Twitter )
Odata am fost suspendat de la scoala dupa ce profesorul de matematica mi-a spus „creste-l in clasa a patra” si i-am raspuns „in fata tuturor
”. ( Pupitto, Twitter )
Sa speram ca profesorul de matematica nu vine maine la scoala. Ce naiba spun, asta e robot. Am terminat pentru. ( Bacanie, Twitter )
Dorinta mea de a studia matematica este egala cu coeficientul unghiular al dreptei care trece prin punctele „dar mi-e dor” si „daca ma platesti”. ( Bacaniu, Twitter )
Probabil ca as fi fost un geniu in matematica daca ar fi folosit mancaruri cu carbonara ca exemplu in probleme in loc de mere. ( darioloc81, Twitter )
Dintre toate matematicile pe care le-am studiat in viata mea, inteleg un singur lucru. Ma face rahat. ( Bacaniu, Twitter )
Imi iau viata cu filozofie pentru ca daca as lua-o cu matematica as fi innebunit. ( alemarsia, Twitter )
Nu am fost niciodata bun la matematica pentru ca pentru mine era inexplicabil de ce copilul care are 3 bomboane, a dat doua. (IlFuGigiBi, Twitter )
„URASTE MATEMATICA” Si apoi:
– 10 pentru fiecare sarcina
– Castiga Pulitzer –
Coboara din Pitagora
– Unchiul lui era Arhimede.
( Bacanie, Twitter )
Si apoi Satan a spus: „Sa punem alfabetul in matematica”. ( DisadvantagedComune, Twitter )
Cred ca viata nu a trecut niciodata peste faptul ca intotdeauna am urat matematica. De aceea acum ma umple de probleme. ( valemille, Twitter )
Am doar trei cuvinte pentru a descrie competenta mea la matematica: nu stiu nimic despre asta. ( diodeglizilla, Twitter ) Aplic
totul in domeniul matematicii, prin urmare:
Daca fumatul este rau NEGAT
Daca bautul este rau NEGATIV
Negativ pentru negativ este pozitiv.
( IlBomma, Twitter )
Singura lectie de matematica pe care am ascultat-o ​​a fost cea in care se vorbea despre sani. ( postfisso2012, Twitter )
– Astazi aveam un interviu cu prof. a matematicii.
– Despre ce ai vorbit
– Ei bine, mai mult si mai putin.
( MaxMangione, Twitter )
Singurul lucru pe care l-am invatat datorita matematicii este ca urasc matematica. ( DisagiatoComune, Twitter )
In viata, ca si in matematica, daca ceva ti se pare prea usor, inseamna ca o faci gresit. ( Scuolissima )
Matematica
Matematic
Matemati
Matemat
Matema
Matem
Mate
Mat
Ma
Mav
Mava
Mavaf
Mavaff
Mavaffa
Mavaffan
Mavaffanc
Mavaffancu
Mavaffanculo
( DisagiatoComune, Twitter )
Mai intai am fost inteligent, apoi am cunoscut matematica. ( DisagiatoComune, Twitter )
Nu judeca niciodata o carte dupa coperta ei. De exemplu, cartea mea de matematica are un tip caruia ii place sa faca asta. Nu ma bucur insa. ( DisagiatoComune, Twitter )
Draga Matematica, du-te si cumpara-ti un calculator si rezolva-ti problemele. Sunt un adolescent, nu un terapeut. (DisadiatoComune, Twitter )
Daca un numar nu este divizibil cu 2 sau 5, matematica incepe sa fie cu adevarat enervanta. ( DisadvantagedComune, Twitter )
– Parinti: „Ce limba straina faci anul acesta

– Eu: „Matematica”.
( DisadvantagedComune, Twitter )
* Cand numele meu este intr-o problema de matematica *
Clasa: * Se holbeaza la mine *
Eu: „Asa e, am cumparat 300 de pepeni verzi”.
( DisadvantagedComune, Twitter )
– Profesor: Unde dracu este caietul tau de matematica
– Eu: S-a sinucis, a avut prea multe probleme.
( Comuna Defavorizata, Twitter )
Imi amintesc cu groaza lectiile de matematica. Expresiile erau ceea ce aveam pe fata. ( rattodisabina, Twitter )
Lucruri la care sunt nasol: A fi atractiv… A fi normal… A fi placut… A fi social… Matematica. ( DisagiatoComune, Twitter )
La testul de matematica: 2 + 2 =
Eu: * Foloseste calculatorul pentru a fi sigur *.
( DisadvantagedComune, Twitter )
In timpul testului meu de matematica, raspunsul meu = 23.
Raspunsuri disponibile: 170, 197, 325.
Eu: 170 si mai aproape de 23, acesta este raspunsul.
( DisadvantagedComune, Twitter )
Cum sa faci matematica:
1) Deschide cartea de matematica.
2) Incepeti sa plangeti incet.
3) Inchideti cartea de matematica.
( DisadvantagedComune, Twitter )
Draga matematica, nu-ti mai cauta x-ul… Nu se va intoarce.
Sincer, toti studentii.
( DisadvantagedComune, Twitter )
– Da-mi 3x-4y + 7 de banane si 6 + 2x²-y de mere, multumesc.
– Imi pare rau, nu te inteleg.
– Nu-mi pasa, n-am studiat degeaba.
( Bacanie, Twitter )
Du-te in America si intalni-ti idolul pe strada. Du-te in Italia intalnesti profesorul de matematica care te intreaba si daca ai studiat. ( Comuna Defavorizata, Twitter )
Iadul personal pentru cei care predau matematica are sunetul devastator al cuvintelor „Profe, ce formula sa folosesc
”. ( orporick, Twitter )
Mario are doua mere, Luigi mananca unul. Calculati masa Soarelui. ( Tema tipica de matematica )
Numai oamenii inteligenti vor intelege:
2 + 2 = Peste,
3 + 3 = Opt,
7 + 7 = Triunghi,
4 + 4 = Sageata,
8 + 8 = Fluture.
( Comuna Defavorizata, Twitter )