„Scoate unghiile”, „apără-te cu unghiile”, „ascuți unghiile”: acestea sunt câteva dintre cele mai comune expresii care amintesc de modul în care unghiile de pe mâini au avut nu numai o funcție estetică și de protecție la om, dar de asemenea, egal cu faptul că la animale, de asemenea, un rol de instrument de atac sau de apărare.
La om, unghia este compusă din celule moarte ale corpului nostru (la fel ca și părul nostru) care pe măsură ce crește sunt tăiate și, prin urmare, deșeurile inutile sunt eliminate din organism. Aceștia dobândesc duritate și rezistență datorită unei substanțe numite keratina. Unghiile _au o creștere medie de 3 mm pe lună cu variații legate de anotimp, utilizare a unghiei și vârstă; unghiile mâinii dominante cresc în general mai repede. Prin urmare, în medie, unghia este complet reînnoită în aproximativ 6 luni. Unghiile de la picioare, pe de altă parte, cresc mai încet decât unghiile de la mâini . Timpul lor de creștere este de aproximativ o treime din cel al mâinilor. Unghia de la picioare crește total între 12 și 18 luni.
Pe această pagină veți găsi o colecție de fraze, aforisme, citate, glume amuzante, proverbe și proverbe despre unghii , pentru a fi dedicate tuturor celor care își mușcă unghiile în momente de stres și anxietate și celor cărora le pasă de unghii. și decorați-le folosind diverse stiluri și culori.

Frazele

Din unghie cunosti leul. ( Proverb )
Ex ungue leonem. ( Fraza latină a proverbului precedent )
De îndată ce îți tai unghiile, descoperi că ai nevoie de ele. ( Arthur Bloch )
Amintiți-vă bărbații, femeile sunt pur și simplu neajutorate până când lacul de unghii se usucă. ( Woody Allen )
Împărțim omenirea în două grupe: cei care taie primii unghiile mâinii stângi și cei care tăie primul unghiile mâinii drepte. Teoria mea este că oamenii care își taie întâi unghia stângă sunt mai lipsiți de griji, tind să se bucure mai mult de viață… pentru că merg direct la sarcina ușoară, păstrează dificultățile pentru final. (Film: Nymphomaniac )
Lucrurile se sparg tot timpul.
Pahare, farfurii, cuie.
Promisiunile.
Inimile.
( Jodi Lynn Picoult )
Din punct de vedere tehnic, sunt dezarmat. Dar daunele pe care le pot face unghiile nu trebuie niciodată subestimate, mai ales dacă ținta este nepregătită. ( Suzanne Collins )
Poți să fii un bărbat serios și să ai grijă de frumusețea unghiilor tale. ( Alexander Sergheevici Pușkin )
Ce păcat când primesc instalatorul. Eu acolo, toată goală în cadă și nu aveam oja pe unghii! ( Marilyn Monroe , din filmul Când soția este în vacanță )
Când speri că norocul te va ajuta, ea pune oja. ( Lucrezia Beha )
Unghiile și părul erau date bărbaților pentru a le oferi o ocupație constantă. ( Aleksey Tolstoi )
Cei care cred că unghiile cresc drepte ca pumnalele greșesc. Sfinții indieni, prostituatele berbere și deținătorii recordului mondial de lungime a unghiilor de-a lungul secolelor au arătat că unghiile cresc într-o parabolă, se răsucesc spre interior, prind corpul într-o îmbrățișare. Uneori se împletesc, înfășoară antebrațul în colacurile unei plante cățărătoare calcificate. Din degetele mele crește o încercare de crisalidă, un proiect de scoici. Într-o zi trăiesc într-un melc de cuie. ( Tiziano Scarpa)
Ferice de bărbatul pe care femeia lui îl iubește mai mult decât unghiile. ( Guido Rojetti )
Sunt cei care au mâinile lungi și conice fără a fi nevoie de unghii false. Odată mi-am pus unghii false și arătam ca una dintre greblele alea de grădină din aluminiu pentru cules de frunze. ( Luciana Littizzetto )
Cu cât îmbătrânești, cu atât este mai greu să-ți tai unghiile de la picioare. ( Luciano De Crescenzo )
Nicio scobitoare nu poate înlocui vreodată acea jumătate de centimetru ascuțită de unghie mică. ( piele întunecată, Twitter )
Ca formă de protest împotriva nedreptăților din lume îmi mănânc unghiile. ( MaxMangione, Twitter )
În realitate, femeia nu este interesată să schimbe mereu lacul de unghii, iar acestea sunt mari cu solvent și nu știu să ne spună. ( MaxMangione, Twitter )
Știu că nu ar trebui să te simți amenințat de alegeri de viață diferite de ale noastre, dar unghiile lungi și curbate mă înfricoșează. ( olli_gu, Twitter )
Cred că este timpul să punem capăt acestor picturi murale pe care le pictezi pe unghii. ( dondindan, Twitter )
Ceea ce păstrați ascuns înăuntru vă va crește mai devreme sau mai târziu unghiile. ( evită-mă, Twitter ) Unghiile de la picioare
sunt furtive – îți dai seama că au crescut doar după ce ai transformat o pereche de pantofi obișnuiți în sandale. ( MaxMangione, Twitter )
– Ce unghii frumoase! Sunt ale tale
– Nu, nu, înaintea mea o altă doamnă le-a avut dar le-a păstrat foarte bine.
( andreasaccomani, Twitter )
Azi dimineață mi-am tăiat unghiile la o mână și acum trebuie să spun tuturor că sunt chitarist. ( darioloc81, Twitter )
Felicitari acelor femei care, in ciuda acelor unghii lungi, reusesc sa-si faca bideu fara sa ajunga in spital. ( chetetuitti, Twitter )
Ei fac produse pentru micoza unghiilor dar nu cele care sa ma faca sa trec varsaturi cand vad reclama. ( diodeglizilla, Twitter )
Văd criza economică la fetele care rămân fără oja și sunt nevoite să vopsească niște unghii în altă culoare. ( MaxMangione, Twitter )
Astăzi am văzut o fată care avea oja albastră pe trei unghii, pe una avea oja cu buline roșii, pe una scrisese note de confidențialitate. ( azael, Twitter )
Curiozitate: când i-au crescut unghiile din nou, lui Isus îi plăcea să spună că au înviat. ( azael, Twitter )
Acea linie subțire dintre
„mi-am pus unghii false;)”
și „Freddy Krueger”.
( dbric511, Twitter )
Toată lumea este mereu acolo în căutarea de noi resurse regenerabile și nimeni care să se fi gândit vreodată la unghii. ( azael, Twitter)
Dacă nu ar fi vrut Dumnezeu să ne mușcăm unghiile, le-ar fi făcut să ne crească pe coate. ( Comeprincipe, Twitter )
Toată lumea din marele joc al vieții joacă cărțile pe care le are: frumusețea, inteligența sau simpatia.
Știu să-mi mănânc unghiile de la picioare.
( MaxMangione, Twitter )
Am amestecat o lac de unghii casant, unul pentru descuamarea unghiilor și unul pentru crăparea unghiilor. În curând voi avea unghii invincibile. ( BarbyeTurica. Twitter )
Îți tai unghiile la culoare și a doua după ce trebuie:
– să deschizi o cutie
– să folosești bandă adezivă
– să deschizi un cuțit elvețian
( dbric511, Twitter )
Am descoperit că dacă te caci în porții foarte mici și pui ușor orice excrement pe unghii, se numește nail art. ( p_episcopo, Twitter )
Legea fizicii: în minutul dedicat uscării lacului de unghii, unghiile tale vor lovi de orice obiect pe o rază de 16 mile. ( camera sălbatică, Twitter )