Iată lista finală de citate de John Lewis care te vor lăsa să-ți dorești mai mult.
Din subiecte precum comunitate, perseverență, determinare și moralitate, această colecție acoperă aproape tot ceea ce a reprezentat el în viață.
John Lewis a fost un congresman al SUA și un lider al drepturilor civile care a condus marșul de la Selma, cunoscut mai târziu sub numele de „Duminica sângeroasă”.
El a fost unul dintre oamenii buni și influenți din America care a susținut și a crezut în dreptatea pentru toți – iar dedicarea lui de-a lungul vieții acestei cauze este un adevăr de netăgăduit.
Consultați lista completă de mai jos.
Și asigurați-vă că citiți aceste citate Malcolm X și Martin Luther King.

Cele mai bune citate John Lewis
1. „Cred în libertatea de exprimare, dar cred, de asemenea, că avem obligația de a condamna discursul care este rasist, bigot, antisemit sau plin de ură.”
2. „Revolta nu este o mișcare. Nu este un act de nesupunere civilă.”
3. „Alege confruntarea cu înțelepciune. Dar când este timpul tău, nu-ți fie teamă să te ridici, să vorbești și să vorbești împotriva nedreptății.”
4. „Eliberați nevoia de a ura, de a adăposti diviziunea și ademenirea răzbunării.”
5. „Studiați calea altora pentru a vă face drumul mai ușor și mai abundent.”
6. „Ești o lumină. Tu ești lumina. Nu lăsați niciodată pe nimeni – nicio persoană sau orice forță – să vă atenueze, să slăbească sau să vă diminueze lumina.”
7. „A noastră nu este lupta unei numiri judiciare sau a unui mandat prezidențial. A noastră este lupta unei vieți, sau poate chiar a multor vieți, și fiecare dintre noi din fiecare generație trebuie să-și facă partea. Și dacă credem în schimbarea pe care o căutăm, atunci este ușor să ne angajăm să facem tot ce putem, pentru că responsabilitatea ne aparține doar de a construi o societate mai bună și o lume mai pașnică.”
8. „Suntem implicați acum într-o revoluție serioasă. Această națiune este încă un loc de lideri politici ieftini care își construiesc cariera pe compromisuri imorale și se aliează cu forme deschise de exploatare politică, economică și socială.”
9. „Fiecare generație lasă în urmă o moștenire. Care este această moștenire, va fi este determinată de oamenii acelei generații. Ce moștenire vrei să lași în urmă

10. „Înclinați-vă spre șoaptele propriei inimi, descoperiți adevărul universal și urmați-i dictatele.”
11. „Folosește cuvintele mișcării pentru a te ritma.”
12. „Eliberează orice amărăciune. Ține doar dragostea, doar pacea în inima ta, știind că bătălia binelui pentru a învinge răul este deja câștigată.”
13. „Fă-te în necazuri bune, necazuri necesare și ajută la răscumpărarea sufletului Americii.”
14. „Furia se consumă destul de repede când nu există furie în fața ei.”
15. „Întunericul nu poate învinge întunericul – doar lumina poate face asta. Violența nu poate învinge niciodată violența – doar pacea poate face asta. Ura nu poate învinge niciodată ura – doar dragostea poate face asta.”
16. „Mi-a plăcut să merg la bibliotecă. A fost prima dată când am văzut ziare și reviste negre precum JET, Ebony, Baltimore Afro-American sau Chicago Defender; și nu-mi voi uita niciodată bibliotecarul.”
17. „Aruncă o privire lungă și serioasă pe drumul pe care va trebui să-l parcurgi după ce ți-ai luat angajamentul de a lucra pentru schimbare. Să știți că această transformare nu se va întâmpla imediat. Schimbarea necesită adesea timp. Se întâmplă rar deodată.”
18. „Cred că este o greșeală ca oamenii să considere acțiunea dezorganizată, haosul și atacurile asupra altor persoane și proprietăți ca o extensie a oricărui tip de mișcare. Nu este. Este pur și simplu o explozie de emoție. Asta e tot. Nu este nimic constructiv în asta. Este distructiv.”
19. „Dacă îți urmezi adevărul pe drumul către pace și afirmarea iubirii, dacă strălucești ca un far pentru ca toți să-l vadă, atunci poezia tuturor marilor visători și filosofi este a ta pentru a se manifesta într-o națiune, o lume comunitate și o comunitate iubită care este în sfârșit împăcată cu ea însăși.”

Citate John Lewis despre cetățenie și comunitate

20. „În calitate de cetățeni, știam că am cedat unele dintre drepturile noastre individuale societății pentru a trăi împreună ca comunitate.”
21. „Nu este rolul cetățeanului să urmeze guvernul pe o cale care îi încalcă propria conștiință.”
22. „Când legea a devenit supresivă și tiranică, când legea umană a încălcat principiile divine, am simțit că nu era doar dreptul nostru, ci și datoria noastră să ne ascultăm.”
23. „Nu credeam că acest contract social includea sprijinul pentru un sistem imoral. Din moment ce oamenii au investit în guvern cu autoritatea lui, am înțeles că trebuie să respectăm legea.”
24. „Suntem un singur popor, o singură familie — familia umană — și ceea ce ne afectează pe unul dintre noi ne afectează pe toți.”
25. „Am mai văzut această neliniște printre oameni. A fost într-un alt mileniu, un alt deceniu și într-un alt moment al istoriei noastre, dar a împins America ca o furtună.”
26. „Este responsabilitatea, dar alegerea individuală, a fiecăruia dintre noi să folosim lumina pe care o avem pentru a risipi lucrarea întunericului, pentru că dacă nu o facem, atunci puterea minciunii se ridică.”
27. „Singurul motiv pentru care există sisteme nedrepte este că masele de oameni își dau în tăcere consimțământul și cred că aceste sisteme sunt necesare, fie pentru securitatea sau supraviețuirea lor.”
28. „A deveni conștient de adevăr necesită acțiune și atunci începe lupta.”
29. „Există o putere care te poate ridica chiar și din locurile cele mai de jos și te poate ghida în fruntea schimbării dacă vrei cu adevărat să creezi o lume mai bună.”

Citate John Lewis despre determinare și lupta pentru justiție

30. „Prin forța cererilor noastre, a hotărârii noastre și a numărului nostru, vom împărți Sudul segregat în o mie de bucăți și le vom pune la loc după chipul lui Dumnezeu și al democrației.”
31. „Nimic nu poate opri puterea unui popor hotărât și hotărât de a face diferența în societatea noastră. De ce
Pentru că ființele umane sunt cea mai dinamică legătură cu divinul de pe această planetă.”
32. „În ceea ce privește aleșii noștri, cred că trebuie să ne întrebăm: „Cât de departe ar trebui să mergem cu nevoia noastră de a ști înainte de a trece complet spre personal și privat și să lăsăm în urmă orice șansă de a avea o dezbatere legitimă sau discuție sau discurs despre problemele în discuție

33. „Adevărul continuă; nu are legătură cu viața niciunui individ.”
34. „A fost o vreme când politicienii trebuiau să fie mari oratori, deoarece oamenii înșiși se confruntau cu provocările conștiinței – încercând să perceapă ce este bine și ce este rău. Dar astăzi, nu numai că ne lipsește elocvența vorbirii în public, dar busola morală a atâtor lideri pare să fie denaturată.”
35. „Când o persoană moare, visul nu moare. Poți ucide un om, dar adevărul pe care l-a reprezentat nu va muri niciodată.”
36. „Toată autoritatea provine din consimțământul celor guvernați și din satisfacția clientului.”
37. „Martin Luther King Jr. a spus că pacea nu este absența tensiunii, ci prezența justiției.”
38. „Tragedia pierderii lor a fost o criză de credință, dar în acea luptă, am descoperit că poți ucide un Medgar Evers sau un Jimmie Lee Jackson. Poți ucide trei lucrători pentru drepturile civile pe nume Chaney, Goodman și Schwerner. Poți bombarda patru fetițe nevinovate în biserică într-o dimineață de duminică. Poți chiar să omori trei dintre cei mai buni lideri ai secolului al XX-lea, dar nu poți ucide adevărul pe care l-au reprezentat.”
39. „Când ne punem mințile unul împotriva celuilalt, când ne concentrăm pe energia distructivă și propagă noțiunile negative de separare, divizare, discriminare, respingere, dominare și război, ne irosim puterea într-o încercare zadarnică de a înjosi, a degrada, și chiar distruge lumina din alții”.
40. „Guvernele și corporațiile nu trăiesc. Ei nu au putere, nici capacitate în sine. Li se dă viață și își obțin toată autoritatea din capacitatea lor de a ajuta, de a beneficia și de a transforma viețile oamenilor pe care îi ating.”
41. „Noi, cei din mișcare, am decis să ne actualizăm convingerea că ura pe care am trăit-o nu se baza pe niciun adevăr, ci era de fapt o iluzie în mintea celor care ne urăsc.”
42. „Nu mă puteam lăsa să mă pierd într-o mare de disperare, pentru că aveam credință că adevărul este mai mare decât întreaga umanitate.”
43. „Întâlnesc atât de mulți politicieni și lideri tineri ambițioși care vor să sară în fruntea liniei. Ei nu știu cum am ajuns în acest moment al istoriei noastre ca națiune, dar cred că ar trebui să fie numiți să ne conducă în viitor.”
44. „Linșajul și vigilentismul erau considerate îndatoriri — protecția necesară a oamenilor care păzeau sfințenia granițelor sociale și puritatea descendenței lor. Indiferent de rațiune, aceste idei pun o față virtuoasă pe secole de istorie brutală, care de fapt i-au jefuit agresorilor noștri de temelia lor morală și i-au făcut participanți creativi la violență.”
45. „Care este scopul unei națiuni, dacă nu să împuternicească ființele umane să trăiască mai bine împreună decât ar putea individual

46. „În ciuda a tot ceea ce s-a întâmplat, indiferent de durerea pierderii lor, în ciuda tuturor celorlalți războinici pașnici nonviolenți care suferit și uneori căzut, nu m-am gândit niciodată să renunț sau să renunț.”
47. „Când guvernul nu reușește să îndeplinească nevoile de bază ale umanității pentru hrană, adăpost, îmbrăcăminte și chiar mai important, spațiu pentru a crește și a evolua, oamenii vor începe să se bazeze unii pe alții – să-și pună în comun resursele și să se ridice deasupra. limitările artificiale ale tradiției sau ale legii”.
48. „Fiecare dintre noi are ceva semnificativ de contribuit la societate, fie că este fizic, material, intelectual, emoțional sau spiritual.”
49. „În loc să sugerăm că oamenii cu culturi și obiceiuri pe care nu le înțelegem, oameni cu piele de culoare diferită sau cei care vorbesc o altă limbă sunt cumva sub noi, în loc să dezvoltăm o rațiune elaborată pentru a ne justifica disconfortul, este mai cinstit să pur și simplu să ne admitem nesiguranța și să câștigăm acceptarea.”

Citate John Lewis despre înțelepciune și lucrul potrivit de făcut
50. „Acțiunea, nu rodul acțiunii, este importantă.”
51. „Chiar dacă adevărul nu poate fi negat sau șters, el poate fi ascuns sistemic, interpretat greșit strategic și ascuns de înțelegerea generală.”
52. „Când te rogi, mișcă-ți picioarele.”
53. „Trebuie să faci ceea ce trebuie. S-ar putea să nu fie în puterea voastră, poate să nu fie în timpul vostru, să fie vreun rod. Dar asta nu înseamnă că încetezi să faci ceea ce trebuie.”
54. „Puterea credinței este transformatoare. Poate fi folosit în viața ta personală pentru a-ți schimba condiția individuală și poate fi folosit ca un colac de salvare a puterii spirituale pentru a schimba o națiune.”
55. „Este atât de ciudat pentru mine că am învățat să zburăm în aer ca păsările, să înotăm în ocean ca peștii, să tragem o rachetă către lună, dar încă nu am învățat să trăim împreună în armonie cu unul pe altul.”
56. „Este nevoie de curaj să admitem că participăm la ucidere, violență și ură în întreaga lume. Și odată ce te confrunți cu adevărul, este dificil să te retragi înapoi într-o stare de inconștiență.”
57. „Liderii adevărați nu sunt numiți. Ei ies din masele de oameni și se ridică în prim-plan prin circumstanțele vieții lor. Fie călătoria lor interioară, fie experiența lor umană îi pregătește să-și asume acest rol.”
58. „Ei nu se nominalizează singuri. Ei sunt chemați în serviciu de un spirit care se mișcă printr-un popor care îi arată ca întruchiparea cauzei pe care o slujesc.”
59. „Pentru mine, credința înseamnă să știi în miezul solid al sufletului tău că lucrarea este deja făcută, chiar dacă o idee este concepută în mintea ta. Este să fii la fel de sigur pe cât ești despre visele tale, precum ești despre orice știi ca fiind un fapt concret.”
60. „Unii oameni mi-au spus că sunt o pasăre rară pe cerul albastru al visătorilor.”
61. „Suntem atât de confortabili să avansăm și să reușim prin agresivitatea și inovația noastră, încât ideea de răbdare poate părea contrară instinctului nostru.”
62. „În copilărie am crezut inocent și profund că lumea ar putea fi un loc mai bun.”
63. „Noi l-am numit „a face o cale de ieșire din nimic”. Așa că, când protestam în fața câinilor polițiști și a furtunurilor de pompieri, știam fără nicio îndoială că cineva care era mai mare decât noi toți avea să iasă din nimic și să-i protejeze pe apărătorii adevărului.”
64. „S-ar putea să nu putem opri violența altora, dar o putem opri pe a noastră. Un copil se naște în nevinovăție, iar această violență nu iese din aer. Este creat, fomentat și hrănit în ei în detrimentul lor.”
65. „Întrebarea pentru noi, ca societate, este dacă participăm, în vreun fel, la corupția celor fără apărare, a celor subeducați și a celor săraci cu duhul.”
66. „Numai prin examinarea istoriei devii conștient de locul în care te afli în continuum-ul schimbării.”
67. „America — o națiune destinată măreției, dar pătată de un neadevăr persistent și sâcâitor.”
68. „Ne considerăm mai iluminați, mai dezvoltati decât popoarele „primitive” pe care civilizațiile noastre le-au înlocuit; totuși, în toate progresele noastre, suntem responsabili pentru mai multe morți, mai multe suferințe, mai multe crime și haos decât orice perioadă din istoria înregistrată.”
69. „Forța sufletească este capacitatea de a contracara forțele nedreptății cu neînfricare – știind că sufletul tău este conectat la cea mai mare forță din univers.”
70. „Lucrarea iubirii, păcii și dreptății va fi întotdeauna necesară, până când realismul și imperativul lor vor prinde imaginația noastră, vor alunga orice vis de ură sau răzbunare și ne umple existența cu puterea lor.”

Care dintre aceste citate de John Lewis te-a făcut să vrei să devii un erou în felul tău

John Lewis a fost respectat de mulți datorită respectului său pentru demnitatea celeilalte persoane. A fost considerat un erou de zi cu zi care și-a dedicat viața luptei pentru dreptate și egalitate. El credea că schimbarea valoroasă și valoroasă necesită timp și, din această cauză, a perseverat. A continuat să lupte și să influențeze oamenii până a trecut. Cu toate acestea, moștenirea lui continuă să trăiască și mulți oameni încă mai caută la el pentru îndrumare pentru a face schimbări în propriile lor moduri mici.
Ce ați învățat din aceste citate de John Lewis
Sunteți gata să faceți propriile schimbări pentru îmbunătățirea societății
Anunțați-ne mai jos.