Ești în căutarea unor citate de John Adams
Atunci ai ajuns la locul potrivit.
În această postare, vă prezentăm 120 de citate din autorul principal al celei mai vechi constituții încă în uz în lume astăzi – Constituția Massachusetts.
Aici, Adams a pus accent pe libertățile individuale, cum ar fi libertatea presei și libertatea religiei. Deci, asigurați-vă că nu ratați!
Începeți să citiți lista completă aici.
Și nu uitați să consultați citatele Alexander Hamilton și citatele Ronald Reagan.

Cele mai bune citate John Adams

1. „Fă drept. Iubește mila. Merge cu umilință. E de ajuns.”
2. „Faptele sunt lucruri încăpățânate; și oricare ar fi dorințele noastre, înclinațiile noastre sau dictatele pasiunii noastre, ele nu pot modifica starea faptelor și a dovezilor.”
3. „Nu a existat niciodată o democrație care să nu se fi sinucis.”
4. „Nu spun că democrația a fost mai pernicioasă în ansamblu și pe termen lung decât monarhia sau aristocrația.”
5. „Mi-am citit ochii și nu pot să citesc suficient. Cu cât citim mai mult, cu atât vedem mai mult că trebuie să citim.”
6. „Când se deschid perspective clare înaintea vanității, mândriei, avariției sau ambiției, pentru satisfacerea lor ușoară, este greu pentru cei mai atenți filosofi și pentru cei mai conștiincioși moraliști să reziste tentației.”
7. „Nu există nimic de care să mă tem atât de mult decât de o împărțire a republicii în două mari partide, fiecare aranjate sub conducătorul său și care convertesc măsuri în opoziție unul față de celălalt.”
8. „Posteritate! Nu vei ști niciodată cât a costat generația actuală să-ți păstreze libertatea! Sper că îl vei folosi bine.”
9. „Este în zadar să spunem că democrația este mai puțin zadarnică, mai puțin mândră, mai puțin egoistă, mai puțin ambițioasă sau mai puțin avară decât aristocrația sau monarhia.”
10. „Este mai important ca inocența să fie protejată decât pedepsirea vinovăției, pentru că vinovăția și crimele sunt atât de frecvente în această lume încât nu pot fi toate pedepsite.”
11. „Nu vă gândiți la altă măreție decât la cea a sufletului; alte bogății decât cele ale inimii”.
12. „Să prețuim, așadar, cu blândețe și bunătate, mijloacele cunoașterii. Să îndrăznim să citim, să gândim, să vorbim și să scriem.”
13. „O constituție a guvernului, odată schimbată din libertate, nu poate fi niciodată restaurată.”
14. „Democrația nu a fost și nu poate fi niciodată la fel de durabilă ca aristocrația sau monarhia; dar cât durează, este mai sângeros decât oricare dintre ele.”
15. „Dacă inocența însăși este adusă în judecată și condamnată, poate să moară, atunci cetățeanul va spune: „Dacă fac bine sau dacă fac răul este imobiliar, pentru că inocența în sine nu este protecție” și dacă o astfel de idee întrucât asta ar fi avut loc în mintea cetățeanului, acesta ar fi sfârșitul securității”.
16. „Individii s-au cucerit pe ei înșiși. Națiuni și corpuri mari de oameni, niciodată.”
17. „Democrația nu durează niciodată mult. În curând se irosește, se epuizează și se ucide.”
18. „Cu cât trăiesc mai mult, cu atât citesc mai mult și gândesc mai răbdător; și cu cât mă interesează mai mult, cu atât par să știu mai puțin.”
19. „Priviți onoarea și caracterul moral al omului mai mult decât toate celelalte circumstanțe.”

Citate John Adams despre democrație și politică

20. „Statele Unite ale Americii au prezentat, probabil, primul exemplu de guverne ridicate pe principiile simple ale naturii.”
21. „Guvernul nu are dreptul să rănească un păr pe capul unui ateu pentru opiniile sale. Lasă-l să aibă grijă de practicile lui.”
22. „Fericirea societății este sfârșitul guvernării.”
23. „Libertatea, odată pierdută, este pierdută pentru totdeauna.”
24. „Când poporul și-a predat odată partea lor în legislatură și dreptul lor de a apăra limitările impuse guvernului și de a rezista oricărei încălcări asupra lor, nu o pot recâștiga niciodată.”
25. „Avariția, ambiția, răzbunarea sau galantaria ar rupe cele mai puternice frânghii ale constituției noastre când o balenă trece printr-o plasă.”
26. „Libertatea trebuie sprijinită cu orice pericol. Avem dreptul la el, derivat de la Creatorul nostru. Dar dacă nu am fi avut-o, părinții noștri ne-au câștigat și ne-au cumpărat în detrimentul ușurinței lor, al moșiilor lor, al plăcerii lor și al sângelui lor.”
27. „Fără condeiul lui Paine, sabia lui Washington ar fi fost mânuită în zadar.”
28. „Mare este vinovăția unui război inutil.”
29. „Dreptul unei națiuni de a ucide un tiran în caz de necesitate nu poate fi pus la îndoială mai mult decât de a spânzura un tâlhar sau de a ucide un purice.”
30. „Ne credem stăpâniți, sau cel puțin, ne lăudăm că suntem așa, de libertatea conștiinței în toate subiectele și de dreptul la cercetare liberă și la judecată privată în toate cazurile, și totuși cât de departe suntem de acești înălțați privilegii de fapt!”
31. „Nimeni care a ocupat vreodată funcția de președinte nu ar felicita un prieten pentru obținerea acesteia.”
32. „Am acceptat un loc în Camera Reprezentanților și, prin urmare, am consimțit la ruina mea, a ta și a copiilor noștri. Îți dau acest avertisment ca să-ți poți pregăti mintea pentru soarta ta.”
33. „Vom convinge Franța și lumea că nu suntem un popor degradat, umilit de un spirit colonial de frică și un sentiment de inferioritate, pregătit să fie instrumentele mizerabile ale influenței străine și indiferent de onoarea națională, caracterul, și interes.”
34. „Un guvern de legi, și nu de oameni”.
35. „Libertatea, drepturile inalienabile, de neatins ale oamenilor, onoarea și demnitatea naturii umane, măreția și gloria publicului și fericirea universală a indivizilor, nu au fost niciodată consultate cu atâta pricepere și cu succes ca în acel monument excelent. a artei umane — dreptul comun al Angliei”.
36. „Auzim foarte des declarații despre tendința demoralizatoare a războiului; dar oricât de mult urăsc războiul, nu pot fi de părere că războaiele frecvente sunt atât de corupte pentru natura umană ca pacea lungă.”
37. „Apărarea națională trebuie asigurată precum și sprijinul guvernului, dar ambele trebuie realizate, pe cât posibil, prin impozite imediate și cât mai puțin posibil prin împrumuturi.”
38. „Există două moduri de a cuceri și de a înrobi o țară – una este prin sabie, cealaltă prin datorie.”
39. „Nu există nimic în care omenirea să fi fost mai unanimă; totuși, nimic nu poate fi dedus din asta mai mult decât atât – că mulțimea a fost întotdeauna credulă, iar cei puțini înțelepți.”
40. „Orașele pot fi reconstruite, iar un popor redus la sărăcie poate dobândi proprietăți noi.”
41. „Întreaga dramă a lumii este o tragedie atât de mare încât m-am săturat de spectacol.”
42. „Când legislativul este corupt, poporul este nimicit.”
43. „Proprietatea monopolizată sau în posesia câtorva este un blestem pentru omenire.”
44. „Dacă modalitatea de a face bine țării mele ar fi să mă fac popular, aș putea face asta cu ușurință. Dar popularitatea extravagantă nu este calea către avantajul public.”
45. „Am ajuns la concluzia că un om inutil este o rușine, că doi devin o firmă de avocatură și că trei sau mai mulți devin un congres.”
46. ​​„În general, generalii noștri au fost generalizați.”
47. „Acest timp pierdut pe care l-am găsit prin experiență constantă este la fel de indispensabil ca și somnul.”
48. „Înfrângerea mi se pare preferabilă inacțiunii totale.”
49. „Cei care schimbă libertatea pentru securitate nu au niciunul.”

Citate John Adams despre religie și credință

50. „Există, cred, în întreaga lume creștină, o lege care face să fie blasfemie să negi sau să te îndoiești de inspirația divină a tuturor cărților Vechiului și Noului Testament, din Geneza. la Revelații.”
51. „Constituția noastră este concepută numai pentru oameni morali și religioși. Este complet inadecvat pentru oricare altul.”
52. „Nu avem nici un guvern înarmat cu putere capabilă să lupte cu pasiunile umane nestăpânite de morală și religie.”
53. „Poate exista un guvern liber cu religia romano-catolică

54. „Dumnezeu este o esență despre care nu știm nimic. Până nu se scăpa de această blasfemie îngrozitoare, nu va exista niciodată nicio știință liberală în lume.”
55. „Statele Unite ale Americii nu sunt o națiune creștină mai mult decât o națiune evreiască sau mahomedană.”
56. „Fără religie, această lume ar fi ceva ce nu ar fi potrivit pentru a fi menționat în compania politicoasă – mă refer la Iad.”
57. „El a scris de tânăr că cel mai nobil dar al lui Dumnezeu a fost darul unei minți curios.”
58. „Iezuiții au reprezentat o calamitate mai mare pentru omenire decât Revoluția Franceză sau despotismul sau ideologia lui Napoleon. A obstrucționat mult mai mult și mai fatal progresul reformei și îmbunătățirea minții umane în societate.”
59. „Omul trebuie să-și mărturisească opiniile și să le apere cu îndrăzneală.”
60. „Tu și cu mine nu ar trebui să murim înainte de a ne explica unul altuia.”
61. „Sângele de pe sufletul lui și alții câțiva de aceeași delicatețe au avut la fel de multă greutate în oameni ca și argumentele lui.”
62. „Aproape că mă înfior la gândul de a face aluzie la cel mai fatal exemplu de abuzuri ale durerii pe care le-a păstrat istoria omenirii.”
63. „Cu respectul rațional care i se cuvine, preoții vicleni i-au adăugat prostituții care umplu sau ar putea umple cele mai negre și sângeroase pagini ale istoriei omenirii.”
64. „Lăsați mintea umană să se dezlege. Trebuie să fie liber. Va fi liber. Superstiția și dogmatismul nu o pot limita.”

Citate John Adams despre angajament și valori
65. „Toate nedumeririle, confuzia și suferința din America nu apar din lipsa de onoare sau virtute, ci din ignoranța de-a dreptul a naturii monedei, creditului și circulației.”
66. „Sunt persoane pe care în inima mea le disprețuiesc, pe altele le detest. Cu toate acestea, nu sunt obligat să-l informez pe unul despre disprețul meu, nici pe celălalt despre detestarea mea. Acest tip de simulare este o ramură necesară a înțelepciunii și atât de departe de a fi imorală încât este o datorie și o virtute.”
67. „Obișnuințele unei minți viguroase se formează în lupta cu dificultățile.”
68. „Marile necesități chemează mari virtuți.”
69. „Acum, la ce obiect mai înalt, la ce caracter mai mare poate aspira orice muritor decât să fie posedat de toată această cunoaștere, bine digerată și gata la comandă, să-i ajute pe cei slabi și fără prieteni, să-i descurajeze pe cei trufași și fără de lege, să-i procure. repararea greșelilor, promovarea drepturilor, afirmarea și menținerea libertății și virtuții pentru a descuraja și a desființa tirania și viciul.”
70. „Cunoașterea în cap și virtutea în inimă, timpul dedicat studiului sau afacerilor, în loc de spectacol și plăcere, sunt modalitatea de a fi folositor și, în consecință, fericit.”
71. „Nu mă pot gândi nici la vanitate, nici la virtute pentru a recunoaște că dobândirea și comunicarea cunoștințelor sunt singura distracție a vieții mele.”
72. „Când virtutea publică dispare, când spiritul național este fugit, republica se pierde în esență, deși ea poate încă exista în formă.”
73. „Există doar două creaturi de valoare pe fața pământului – cele cu angajament și cele care necesită angajamentul altora.”
74. „Gândiți-vă la ce calamități a produs acel motor al durerii!”
75. „Îți vei aminti vreodată că tot sfârșitul studiului este să te facă un om bun și un cetățean util.”
76. „A crede că toți oamenii sunt cinstiți este o nebunie. A crede că nimeni nu este ceva mai rău.”
77. „Polițețea, delicatețea și decența nu sunt decât trei nume diferite pentru ipocrizie, șmecherie și lașitate.”
78. „Dacă oamenii sunt acum suficient de iluminați pentru a se dezabuza de artificii, imposturi, ipocrizie și superstiții, ei vor considera acest eveniment ca pe o eră a istoriei lor.”
79. „Intimitatea cu majoritatea oamenilor te va face să faci cunoștință cu vicii, erori și nebunii suficient de mult încât să te facă să le disprețuiești.”
80. „Bazele moralității naționale trebuie puse în familiile private.”
81. „Aș vrea să mă pot culca lângă ea și să mor și eu.”
82. „Firea umană, cu toate infirmitățile și lipsurile ei, este încă capabilă de lucruri mari.”
83. „Este capabil să atingă grade de înțelepciune și bunătate, pe care avem motive să le credem, par respectabile în estimarea inteligențelor superioare.”
84. „Din toate dezamăgirile și nedumeririle care mi-au căzut partea în viață, nimic nu a contribuit atât de mult la susținerea minții mele decât binecuvântarea alegerii unei soții.”

Citate John Adams despre Regulă și putere

85. „Nu trebuie să avem încredere niciodată în putere fără un control.”
86. „Este gelozia puterii și invidia superiorității atât de puternice în toți oamenii, încât nicio considerație de utilitate publică sau privată nu este suficientă pentru a le angaja supunerea la reguli pentru propria lor fericire

87. „A fost opinia generală a vechilor națiunilor, că numai divinitatea era adecvată pentru funcția importantă de a da legi oamenilor.”
88. „Cea de a asigura libertatea este de a o pune în mâinile oamenilor. Adică să le dea în orice moment puterea de a o apăra în legislativ și în instanțele de justiție.”
89. „Există pericol din partea tuturor oamenilor. Singura maximă a unui guvern liber ar trebui să fie aceea de a nu avea încredere în niciun om care trăiește cu putere pentru a pune în pericol libertatea publică.”
90. „Fălcile puterii sunt întotdeauna deschise pentru a devora, iar brațul ei este întotdeauna întins, dacă este posibil, pentru a distruge libertatea de a gândi, a vorbi și a scrie.”
91. „Admirați și adorați autorul universului telescopic, iubiți și apreciați lucrarea, faceți tot ce vă stă în putere pentru a diminua răul și pentru a crește binele, dar nu vă gândiți niciodată să înțelegeți.”
92. „Virtuțile și puterile la care oamenii pot fi instruiți, prin educație timpurie și disciplină constantă, sunt cu adevărat sublime și uluitoare.”
93. „Deoarece puterea corupe, cererile societății de autoritate morală și caracter cresc pe măsură ce importanța poziției crește.”
94. „Nu voi străluci niciodată până când o ocazie însuflețitoare nu va face apel la toate puterile mele.”
95. „Nu puneți o astfel de putere nelimitată în mâinile soților. Amintiți-vă, toți oamenii ar fi tirani dacă ar putea.”
96. „Un om cinstit, sensibil, uman, mai presus de toate micuțele deșertăciune și extravaganțele imaginației, care se străduiește să facă bine mai degrabă decât să fie bogat, să fie util mai degrabă decât să facă spectacol, trăind într-o simplitate modestă în mod clar în limitele posibilităților sale și lipsit de datorii sau obligații, este cu adevărat cel mai respectabil om din societate, se face pe sine și tot ceea ce este în jurul lui cel mai fericit.”
97. „Întotdeauna stai pe principii chiar dacă stai singur.”
98. „Naţiunea care nu va adopta un echilibru de putere trebuie să adopte despotismul. Nu există altă alternativă.”
99. „Puterea crede întotdeauna că face serviciul lui Dumnezeu atunci când încalcă toate legile lui.”

Citate John Adams despre cunoștințe, educație și cărți
100. „Libertatea nu poate fi păstrată fără o cunoaștere generală în rândul oamenilor care au dreptul la cunoaștere din cadrul naturii lor.”
101. „Faceți din lucruri, mai degrabă decât persoane, subiectele conversațiilor.”
102. „Legile pentru educația liberală a tinerilor, în special a clasei de jos a oamenilor, sunt atât de extrem de înțelepte și utile, încât, pentru o minte umană și generoasă, nicio cheltuială în acest scop nu ar fi considerată extravagantă.”
103. „Nu se va aștepta ca ei să ne recunoască până când nu ne vom recunoaște pe noi înșine.”
104. „Așadar, ar trebui să fie grija voastră și a mea să ridici mințile copiilor noștri și să le înălțăm curajul; să-și accelereze și să-și anime industria și activitatea; să stârnească în ei un dispreț obișnuit al ticăloșiei, urârea față de nedreptate și inumanitate și ambiția de a excela în orice capacitate, facultate și virtute. Dacă le lăsăm mințile să se prăbușească și să se strecoare în copilărie, ei se vor zgudui toată viața.”
105. „Vreau să-mi văd soția și copiii în fiecare zi. Vreau să-mi văd iarba, florile și porumbul. Dar mai presus de toate, cu excepția soției și a copiilor, vreau să-mi văd cărțile.”
106. „Educația face o diferență mai mare între om și om decât a făcut-o natura între om și brută.”
107. „Am descoperit cărți și am citit pentru totdeauna.”
108. „Elocvența în adunările publice nu este calea cea mai sigură către faimă și preferință, cel puțin dacă nu este folosită cu mare precauție, foarte rar și cu mare rezervă.”
109. „Copiii ar trebui educați și instruiți în principiile libertății.”
110. „Trebuie să judec pentru mine însumi, dar cum să judec, cum să judece cineva, dacă mintea lui nu a fost deschisă și lărgită prin citire.”
111. „Nu vei fi niciodată singur cu un poet în buzunar.”
112. „Mințile bătrâne sunt ca niște cai bătrâni; trebuie să le exercitați dacă doriți să le mențineți în stare de funcționare.”
113. „Dacă oamenii lipsiți de valoare sunt uneori în fruntea afacerilor, cred că oamenii fără valoare sunt la coadă și la mijloc.”
114. „Totul în viață ar trebui făcut cu reflecție.”
115. „Adevărata sursă a suferințelor noastre a fost timiditatea noastră.”
116. „Abuzul de cuvinte a fost marele instrument al sofismului și al chinelor, al partidului, al fracțiunii și al diviziunii societății.”
117. „Când o minte este ridicată și animată de scene care implică inima, atunci acele calități care altfel ar rămâne latente, trezesc la viață și formează caracterul eroului și al omului de stat.”
118. „Este prea analfabet, necitit și neînvățat pentru statutul și reputația sa.”
119. „Gustul pentru literatură și înclinația spre afaceri, unite în aceeași persoană, nu reușesc să facă un om mare.”
120. „Orice problemă este o oportunitate deghizată.”

Această colecție v-a dat o privire despre cum este să purtați responsabilități grele
John Adams a fost al doilea președinte al Statelor Unite și, în calitate de președinte al unei națiuni în curs de dezvoltare, a purtat greutatea țării pe umerii săi. În timpul său, el a stabilit reforme radicale și și-a concentrat administrația pe pledoaria pentru educație și lupta pentru libertatea poporului său. Până în ziua de azi, John Adams este amintit ca un lider cu perseverență și integritate neclintită – luptând pentru ceea ce este corect și aducând America la succes.
Ce părere ai despre principiile lui John Adams
Care citate sunt preferatele
tale Comentează-ți părerile mai jos.