Am întocmit o listă cu primele 60 de citate Fred Hampton pentru a vă încuraja să vă apărați drepturile!
Fred Hampton a fost un activist pentru drepturile civile și socialist revoluționar.
El a devenit președintele capitolului Illinois al Partidului Pantera Neagră, care a inspirat bandele de stradă să lucreze pentru reforma socială.
Fii inspirat de îndrăzneala și spiritul lui de luptă.
Consultați citatele sale puternice de mai jos pentru a afla mai multe despre el!
Să începem.
Și asigurați-vă că citiți aceste citate Malcolm X și Martin Luther King Jr.

Cele mai bune citate Fred Hampton

1. „Dacă treci prin viață și nu ajuți pe nimeni, nu prea ai avut o viață.”
2. „Nu te lupți cu focul. Te lupți cu focul cu apă. Vom lupta cu rasismul prin solidaritate. Nu vom lupta împotriva capitalismului cu capitalismul negru. Vom lupta cu capitalismul cu socialismul.”
3. „Dacă îndrăznești să te lupți, îndrăznești să câștigi. Dacă nu îndrăznești să te lupți, la naiba, nu meriți să câștigi.”
4. „Așa cum am spus întotdeauna, dacă ți se cere să iei un angajament la vârsta de 20 de ani și spui: „Nu vreau să-mi iau acel angajament”, doar din simplul motiv că „sunt prea „Tânăr să mor, vreau să trăiesc puțin mai mult”, ce ai făcut a fost că ești deja mort.”
5. „Oamenii trebuie să fie înarmați pentru a avea putere, vezi tu.”
6. „De ce nu trăiești pentru oameni
De ce nu te lupți pentru oameni
De ce nu mori pentru oameni

7. „Poți ucide un revoluționar, dar nu poți ucide revoluția, poți să închizi un eliberator, dar nu poți să închizi eliberarea.”
8. „Nu avem nevoie de nicio cultură decât de cultura revoluționară. Ceea ce înțelegem prin asta, este o cultură care te va elibera.”
9. „Am înțeles că politica nu este altceva decât război fără vărsare de sânge, iar războiul nu este altceva decât politică cu vărsare de sânge.”
10. „Nu ne vom lupta cu niciun porc reacționar care aleargă în sus și în jos pe stradă fiind reacționari; ne vom organiza și ne vom dedica puterii politice revoluționare și ne vom învăța nevoile specifice de a rezista structurii puterii, ne vom înarma și vom lupta cu porcii reacționari cu revoluția proletariană internațională.”
11. „Mulți oameni amestecă cuvântul „revoluție” și cred că revoluție este un cuvânt rău. Revoluția nu este altceva decât ca ai avea o rană pe corp și apoi pui ceva pe acea rană pentru a vindeca acea infecție.”
12. „Da, ne apărăm biroul așa cum ne apărăm casele. Acesta este un drept constituțional pe care toată lumea îl are și nimic nu e amuzant în asta. Singurul motiv pentru care se supără pe Partidul Pantera Neagră când o faci, este pentru simplul motiv că suntem politici.”
13. „Eu sunt poporul, nu sunt porcul. Trebuie să faci o distincție. Și oamenii vor fi nevoiți să atace porcii. Oamenii vor trebui să se ridice împotriva porcilor. Asta fac Panthers, asta fac Panthers peste tot în lume.”
14. „Oamenii trebuie să aibă puterea – ea aparține poporului.”
15. „Trebuie să ne confruntăm cu unele fapte – că masele sunt sărace, că masele aparțin a ceea ce voi numiți clasa inferioară, iar când vorbesc despre mase, vorbesc despre masele albe, vorbesc despre masele negre, și masele maro, și masele galbene, de asemenea.”
Înrudit: Citate Huey P. Newton Citate

inspirate Fred Hampton despre leadership

16. „Nimic nu este mai important decât oprirea fascismului, pentru că fascismul ne va opri pe toți.”
17. „Socialismul este poporul! Tu, frică de tine. Dacă ți-e frică de socialism, îți este frică de tine însuți.”
18. „Nu pierdeți apa până când fântâna se usucă.”
19. „M-am născut într-o comunitate burgheză și am avut unele dintre cele mai bune lucruri în viață, dar am descoperit că erau mai mulți oameni care mor de foame decât oameni care mănâncă, mai mulți oameni care nu aveau haine decât aveau haine și eu tocmai sa întâmplat să fie unul dintre puținii. Așa că, am decis că nu voi înceta să fac ceea ce fac, până când toți acești oameni vor fi liberi.”
20. „Totul ar fi în regulă dacă totul ar fi pus înapoi în mâinile oamenilor și va trebui să le punem înapoi în mâinile oamenilor.”
21. „Oamenii de culoare au nevoie de puțină pace. Oamenii albi au nevoie de puțină pace. Și va trebui să luptăm. Va trebui să ne luptăm. Va trebui să ne luptăm fără încetare pentru a aduce pace, pentru că oamenii cu care cerem pacea sunt o grămadă de bellici megalomani și nici măcar nu înțeleg ce înseamnă pacea.”
22. „Mulți oameni cred că programul Mic dejun pentru copii este de caritate. Dar, ce face
Ea duce oamenii de la o scenă la alta.”
23. „Trebuie să începem să învățăm, iar tu înveți prin practică. Trebuie să începem să facem greșeli, iar tu înveți prin greșeli.”
24. „Schimbarea numelui tău nu va schimba setul nostru de aranjamente. Singurul lucru care ne va schimba setul de aranjamente este ceea ce ne-a adus în acest set de aranjamente. Și acesta este opresorul.”
25. „Ne-au convins să cumpărăm bomboane, să aruncăm bomboanele și să mâncăm ambalajul.”
26. „S-ar putea să nu ne întoarcem. S-ar putea să fiu în închisoare. S-ar putea să fiu oriunde. Dar când plec, îți vei aminti că am spus, cu ultimele cuvinte pe buze, că sunt un revoluționar. Și va trebui să continui să spui asta. Va trebui să spui că eu sunt un proletariat; Eu sunt oamenii.”
27. „Am foarte mult respect pentru Martin Luther King. Cred că a fost unul dintre cei mai mari oratori pe care i-a produs vreodată țara.”
28. „Va trebui să facem mai mult decât să vorbim. Va trebui să facem mai mult decât să ascultăm. Va trebui să facem mai mult decât să învățăm. Va trebui să începem să exersăm și asta este foarte greu.”
29. „Nu voi muri alunecând pe gheață.”
30. „S-ar putea să fim la școală acum, s-ar putea să credem că suntem pe vârful muntelui, dar vom coborî la vale, pentru că oamenii din vale, angajamentul e în vale, opresiunea în vale, agresivitatea, represiunea, fascismul, toate există în vale.”

Citate influente Fred Hampton care vorbesc despre politică și revoluție

31. „În limbajul simplu al muncitorului proletar, este nevoie de doi pentru a tango”.
32. „Putere oriunde unde sunt oameni!”
33. „Noi spunem că vom lucra cu oricine și vom forma o coaliție cu oricine are o revoluție în minte.”
34. „Și cum te păcălesc
pentru că ei aleg liderii pe care îi doresc. Și i-au pus pe acești oameni acolo și îi prezintă ca fiind liderii tăi, când, de fapt, ei nu sunt lideri ai nimănui.”
35. „Nu poți construi o revoluție fără educație. Jomo Kenyatta a făcut asta în Africa și, pentru că oamenii nu erau educați, el a devenit la fel de mult un opresor ca și oamenii pe care i-a răsturnat.”
36. „Noi spunem că nu mai este o chestiune de violență sau non-violență. Noi spunem că este o chestiune de rezistență la fascism sau de inexistență în cadrul fascismului.”
37. „Partidul Black Panther s-a ridicat și a spus că nu ne interesează ce spune cineva. Nu credem că lupta cu focul este cea mai bună; credem că lupți cel mai bine cu focul cu apă.”
38. „Permite-mi doar să-ți spun — pace, dacă ești dispus să lupți pentru asta.”
39. „Știm că puterea politică nu curge din mâneca unui dashiki. Știm că puterea politică curge din țeava armei.”
40. „Nu știu dacă îmi place comunismul și nu știu dacă îmi place socialismul. Dar știu că Programul Mic dejun pentru Copii îi hrănește pe copiii mei.”
41. „Când pleci de aici, pleacă de aici rostind ultimele cuvinte, înainte de a te culca în seara asta, spune: „Sunt un revoluționar”. Fă din acestea ultimele cuvinte în caz că nu te trezești.”
42. „În primul rând, spunem în primul rând că prioritatea acestei lupte este de clasă. Că Marx și Lenin, Che Guevara și Mao Tse-Tung și oricine altcineva care a spus, a știut sau a practicat vreodată ceva despre revoluție, au spus întotdeauna că revoluția este o luptă de clasă.”
43. „Îți spun că acum trăim într-o societate infecțioasă. Vă spun că trăim într-o societate bolnavă.”
44. „Nu suntem metafizicieni, nu suntem idealişti, suntem materialişti dialectici. Și ne ocupăm de ceea ce este realitatea, fie că ne place sau nu.”
45. „Cred că voi muri făcând lucrurile pentru care m-am născut. Cred că o să mor în fața oamenilor. Cred că voi muri revoluționar în lupta proletariană revoluționară internațională.”

Fred Hampton Citate pentru a explica ce este Partidul Pantera Neagră

46. „Nu vă faceți griji pentru Partidul Pantera Neagră. Atâta timp cât îți ții ritmul, vom continua.”
47. „Mulți oameni nu înțeleg relația partidului Black Panthers cu radicalii albi din țara mamă.”
48. „Am spus că nimeni nu va împușca o Pantera decât un porc, pentru că Panterele nu reprezintă o amenințare pentru nimeni, în afară de porci.”
49. „Nu sprijinim oamenii care sunt anarhiști, oportuniști, aventurieri și custeristi.”
50. „Nu suntem o organizație rasistă, pentru că înțelegem că rasismul este o scuză folosită pentru capitalism și știm că rasismul este just – este un produs secundar al capitalismului.”
51. „Avem Micul dejun pentru Copii pentru că îi învățăm pe oameni, prin practică, prin observație și participare, că oamenii pot fi acolo, liberi.”
52. „Dacă va exista vreodată vreo eliberare în țara mamă, va exista vreodată vreo eliberare în colonie, atunci trebuie să fim eliberați de conducerea Partidului Pantera Neagră și de lupta de eliberare a negrilor. Nu negăm acest fapt.”

Mai multe Citate Fred Hampton

53. „Fără educație, ai neocolonialism în loc de colonialism, așa cum ai avut acum în Africa și cum ai făcut în Haiti. Deci, despre ce vorbim este că trebuie să existe un program educațional. Asta este foarte important.”
54. „Dacă te gândești vreodată la mine și nu vei face niciun act revoluționar, uită de mine. Nu vreau să mă gândesc la tine dacă nu vei lucra pentru oameni.”
55. „Va trebui să începem să mergem acolo cu oamenii, și asta este dificil. Uneori, credem că suntem mai buni decât oamenii, așa că va fi nevoie de multă muncă grea.”
56. „Orice program care este revoluționar este un program avansat. Revoluția este schimbare.”
57. „Atunci s-ar putea să creadă cineva și tu s-ar putea, știi, să ajungi în – cum îi spun ei – terenuri de vânătoare fericite revoluționare.”
58. „Oricât de frumos ar fi pe vârful muntelui, avem un angajament, așa că ne întoarcem. Trebuie să ne întoarcem la vale.”
59. „Trebuie să înțelegi că oamenii trebuie să plătească un preț pentru pace.”
60. „Și oricine susține integrarea în această societate bolnavă înainte de a fi curățată este un om care comite o crimă împotriva oamenilor.”

Ce înseamnă să fii un lider revoluționar

Conducerea presupune să știi care sunt principalele preocupări, precum și de ce și cum ar trebui abordate. A fi lider este cel mai dificil rol, deoarece asociații tăi își pun toată încrederea în tine pentru a realiza lucruri mai mari de dragul tuturor.
Fred Hampton a devenit unul dintre cei mai influenți și mai mari lideri din istoria afro-americane. Era atât de dornic să-și ajute comunitatea, încât era dispus să-și pună propria viață în pericol.
Hampton ne-a învățat valoarea educației în înțelegerea problemelor pentru care luptăm. Trebuie să învățăm să rămânem fermi și să fim înfometați de schimbările pe care le căutăm.
Ți-au plăcut aceste citate de Fred Hampton pe care le-am adunat
Ce părere ai despre idealurile lui
Comentează mai jos citatele tale preferate.