Aceste 50 de citate ale Angela Davis vă vor motiva să luați atitudine și să vă lăsați propria amprentă în lume!
Angela Davis este cunoscută în special pentru munca ei ca educatoare radicală afro-americană și activistă pentru drepturile civile și justiția socială. Crescând, ea a avut experiență directă cu prejudecățile rasiale. Aceasta a devenit o bază solidă pentru ea pentru a îmbunătăți condițiile sociale și politice ale oamenilor de culoare din Statele Unite.
Dacă doriți să aflați mai multe despre această femeie remarcabilă, citiți citatele inspiratoare de mai jos, care vă vor oferi multe perspective!
Asigurați-vă că împărtășiți acest lucru cu prietenii dvs. pentru a-i ajuta să se simtă împuterniciți!
Să începem.
Și nu uitați să citiți aceste citate Audre Lorde și citate Malcolm X.

Cele mai bune citate Angela Davis
1. „Trebuie să vorbim despre eliberarea minților, precum și despre eliberarea societății.”
2. „Pentru a înțelege cum funcționează orice societate, trebuie să înțelegeți relația dintre bărbați și femei.”
3. „Nu mai accept lucrurile pe care nu le pot schimba, schimb lucrurile pe care nu le pot accepta.”
4. „Trebuie să te comporți ca și cum ar fi posibil să transformi radical lumea. Și trebuie să o faci tot timpul.”
5. „Niciun marș, mișcare sau agendă care definește bărbăția în termeni cei mai restrânși și care încearcă să facă femeile parteneri mai mici în această căutare a egalității nu poate fi considerată un pas pozitiv.”
6. „Cred în a face contradicțiile productive, nu în a fi nevoit să aleg o parte sau cealaltă. Spre deosebire de a alege oricare-sau, de a alege pe amândouă.”
7. „Justiția este indivizibilă. Nu poți decide cine obține drepturile civile și cine nu.”
8. „Procesul de împuternicire nu poate fi definit simplist în conformitate cu propriile noastre interese de clasă. Trebuie să învățăm să ridicăm pe măsură ce urcăm.”
9. „Știm că drumul spre libertate a fost întotdeauna urmărit de moarte.”
10. „Uneori trebuie să facem treaba, deși nu vedem încă o licărire la orizont că de fapt va fi posibil.”

Citate celebre Angela Davis

11. „Radical înseamnă pur și simplu „a prinde lucrurile de la rădăcină”.
12. „Dacă vin după mine dimineața, vor veni după tine noaptea.”
13. „Revoluția este un lucru serios, cel mai serios lucru în viața unui revoluționar. Când cineva se angajează în luptă, trebuie să fie pentru toată viața.”
14. „Ar trebui să căutăm toate ușile care rămân încă întredeschise, oricât de mică ar fi deschiderea.”
15. „Ideea de libertate este inspiratoare. Dar ce înseamnă
dacă ești liber din punct de vedere politic, dar nu ai mâncare, ce înseamnă
libertatea de a muri de foame

16. „Este important nu numai să ai conștientizarea și să te simți impulsionat să te implici, este important să existe un forum acolo la care cineva se poate raporta, o organizație – o mișcare.”
17. „În colectivități găsim rezervoare de speranță și optimism.”
18. „Arta progresivă poate ajuta oamenii să învețe ce funcționează în societatea în care trăiesc.”
19. „Cred că asta are de-a face cu conștientizarea mea că, într-un fel, toți avem o anumită responsabilitate față de cei care ne-au făcut posibil să profităm de oportunități.”
20. „Ființele umane nu pot fi voite și modelate în inexistență.”

Citate puternice Angela Davis pentru oameni care apreciază feminismul

21. „Feminismul implică mult mai mult decât egalitatea de gen. Și implică mult mai mult decât gen.”
22. „Feminismul insistă asupra metodelor de gândire și acțiune care ne îndeamnă să ne gândim împreună la lucruri care par a fi separate și să dezagregem lucrurile care par să aparțină în mod natural împreună.”
23. „Feminismul trebuie să implice o conștiință a capitalismului și a rasismului și a colonialismului și a post-colonialităților și abilităților și mai multe genuri decât ne putem imagina și mai multe sexualități decât am crezut vreodată că am putea numi.”
24. „Feminismul negru a apărut ca un efort teoretic și practic care demonstrează că rasa, genul și clasa sunt inseparabile în lumile sociale pe care le locuim.”
25. „Adesea îmi place să vorbesc despre feminism nu ca pe ceva care aderă la corpuri, nu ca pe ceva bazat pe corpuri de gen, ci ca pe o abordare – ca o modalitate de conceptualizare, ca metodologie, ca ghid al strategiilor de luptă.”

Citate Angela Davis pentru a vă oferi cunoștințe esențiale despre rasism

26. „Rasismul nu poate fi separat de capitalism”.
27. „Dacă nu știm cum să vorbim în mod semnificativ despre rasism, acțiunile noastre se vor îndrepta în direcții înșelătoare.”
28. „Într-o societate rasistă nu este suficient să fim non-rasişti, trebuie să fim anti-rasişti.”
29. „Lupta împotriva rasismului trebuie să fie o temă continuă a mișcării anti-viol, care nu trebuie să apere doar femeile de culoare, ci și numeroasele victime ale manipulării rasiste a acuzației de viol.”
30. „Încă trebuie să luptăm împotriva impactului rasismului, dar nu se întâmplă în același mod. Cred că astăzi este mult mai complicat decât a fost vreodată.”

Citate grozave despre Angela Davis care îi vor arăta percepțiile și convingerile
31. „Cred că importanța muncii de activist este tocmai pentru că îți permite să dai înapoi și să te consideri nu ca un singur individ care ar fi putut realiza orice, ci să faci parte dintr-o mișcare istorică în curs de desfășurare.”
32. „Nu cred că este necesar să te simți vinovat. Pentru că știu că încă fac munca care va ajuta mai multe surori și frați să provoace întregul sistem de justiție penală și încerc să folosesc orice cunoștințe pe care le-am putut dobândi pentru a continua să lucrez în cadrul nostru. comunități care ne vor duce mai departe.”
33. „Ca femeie de culoare, politica și afilierea mea politică sunt legate și decurg din participarea la lupta poporului meu pentru eliberare și cu lupta oamenilor asupriți din întreaga lume împotriva imperialismului american.”
34. „Cred că trebuie să ne concentrăm cu adevărat asupra problemelor mult mai mult decât am putea fi făcut-o în trecut. Cred că trebuie să căutăm să creăm strategii de coaliție care să depășească liniile rasiale.”
35. „Cred profund în posibilitățile democrației, dar democrația trebuie să fie emancipată de capitalism. Atâta timp cât locuim într-o democrație capitalistă, un viitor al egalității rasiale, egalității de gen, egalității economice ne va scăpa.”
36. „Încerc să nu mă iau niciodată de bun ca cineva care ar trebui să vorbească acolo. Mai degrabă, o fac doar pentru că simt că este ceva important care trebuie transmis.”
37. „Nu m-am văzut niciodată ca un individ care avea anumite puteri de conducere.”

Citate Angela Davis pentru a te face să gândești
38. „Când femeile de culoare câștigă victorii, este un impuls pentru aproape fiecare segment al societății.”
39. „Munca activistului politic implică în mod inevitabil o anumită tensiune între cerința ca poziția să fie luată în privința problemelor actuale pe măsură ce apar și dorința ca contribuțiile cuiva să supraviețuiască cumva ravagiilor timpului.”
40. „Dar, în același timp, nu poți presupune că a face o diferență acum 20 de ani îți va permite să trăiești din laurii acelor victorii pentru tot restul vieții.”
41. „Invizibil, repetitiv, epuizant, neproductiv, necreativ – acestea sunt adjectivele care surprind cel mai perfect natura treburilor casnice.”
42. „Nu cred că avem altă alternativă decât să rămânem optimiști. Optimismul este o necesitate absolută, chiar dacă este doar optimism al voinței, așa cum spunea Gramsci, și pesimism al intelectului.”
43. „Fiind fața violentă a sexismului, amenințarea cu violul va continua să existe atâta timp cât opresiunea generală a femeilor rămâne o cârjă esențială pentru capitalism.”
44. „Închisoarea ne scutește de responsabilitatea de a ne angaja serios cu problemele societății noastre, în special cele produse de rasism și, din ce în ce mai mult, de capitalismul global.”
45. „Închisorile și închisorile sunt concepute pentru a distruge ființele umane, pentru a transforma populația în exemplare dintr-o grădină zoologică – ascultătoare de paznicii noștri, dar periculoase unul pentru celălalt.”

Mai multe citate Angela Davis pentru a vă bucura
46. ​​„Istoriile noastre nu se desfășoară niciodată izolat. Nu putem spune cu adevărat ceea ce considerăm a fi propriile noastre istorii fără a cunoaște celelalte povești. Și adesea descoperim că acele alte povești sunt de fapt propriile noastre povești.”
47. „Ei bine, bineînțeles că au fost multe progrese în ultimii 40 de ani. Nu mai avem legi care să segregă oamenii de culoare în societate.”
48. „Dar există un mesaj acolo pentru toată lumea și este că oamenii se pot uni, că democrația de jos poate contesta oligarhia, că migranții întemnițați pot fi eliberați, că fascismul poate fi depășit și că egalitatea este emancipatoare.”
49. „Ceea ce are nevoie această țară este de mai mulți politicieni șomeri.”
50. „Închisoarea a devenit răspunsul de primă instanță la mult prea multe dintre problemele noastre sociale.”

Colecția noastră v-a învățat ceva despre libertate și drepturi

Angela Davis a fost implicată în Pantera Neagră și Partidul Comunist încă de când era tânără. Prin aceasta, și-a dedicat viața urmăririi dreptății rasiale, a libertății și a drepturilor femeilor. În afară de asta, ea a ținut prelegeri despre reforma închisorilor în întreaga lume.
Au fost multe cazuri care au provocat-o, dar nu i-au zdruncinat hotărârea. Chiar și astăzi, ea stă fermă și își împărtășește credințele și susținerile cu oamenii, în special cu tinerii.
Angela Davis a trecut prin multe, dar nu a lăsat nebunia lumii să o împiedice să ajungă la cei aflați în nevoie. Ea crede că schimbarea începe în noi și depinde de noi să facem acea schimbare pe care dorim să o realizăm. Sperăm că curajul ei în fața adversității a fost capabil să te inspire să faci același lucru.
Care citate sunt preferatele dvs.
Distribuiți-le în secțiunea de comentarii de mai jos.