Să rămâi ferm în credința ta este un devotament important pe care trebuie să-l practicăm pentru a continua, motiv pentru care am întocmit o listă de citate de Elisabeth Elliot pentru a te face să simți dragostea lui Dumnezeu.
Elisabeth Elliot a fost o cunoscută autoare creștină, vorbitoare și misionară.
Experiențele ei de viață au oferit o bază solidă pentru cariera ei de scriitor. Îi plăcea să-i inspire și să-i încurajeze pe alții cu dragostea ei pentru Domnul.
Ea nu s-a săturat niciodată să împărtășească Evanghelia și adevărul lui Isus Hristos.
Sperăm că, pe măsură ce citiți această colecție, vă veți apropia și mai mult de Domnul.
Să începem.
Și asigurați-vă că consultați aceste citate despre Dumnezeu și citate Billy Graham.

Cele mai bune citate Elisabeth Elliot

1. „Nu există nimic pentru care merită să trăiești, decât dacă merită să mori pentru asta.”
2. „Dumnezeu a promis că ne va asigura toate nevoile. Ceea ce nu avem acum, nu avem nevoie acum.”
3. „Nu poți pierde niciodată ceea ce i-ai oferit lui Hristos.”
4. „Secretul este Hristos în mine, nu eu într-un set diferit de circumstanțe.”
5. „Întrebarea rămâne: „Dumnezeu acordă atenție
Dacă da, de ce nu face El ceva
” Eu spun că El a făcut, El a făcut, El face ceva și El va face ceva.”
6. „De un lucru sunt perfect sigur, povestea lui Dumnezeu nu se termină niciodată cu cenuşă.”
7. „Lasă totul în mâinile care au fost rănite pentru tine.”
8. „Când ascultarea de Dumnezeu contrazice ceea ce cred că îmi va face plăcere, lasă-mă să mă întreb dacă Îl iubesc.”
9. „Dumnezeu nu ne nega niciodată dorința inimii noastre, decât pentru a ne da ceva mai bun.”
10. „Credința nu elimină întrebările, dar credința știe unde să le ducă.”
11. „Neliniștea și nerăbdarea nu schimbă nimic în afară de pacea și bucuria noastră. Pacea nu locuiește în lucrurile exterioare, ci în inima pregătită să aștepte cu încredere și liniște pe Cel care are toate lucrurile în siguranță în mâinile Sale.”
12. „Voința lui Dumnezeu nu este ceva ce adăugați în viața voastră. Este un curs pe care îl alegi. Ori te aliniezi cu Fiul lui Dumnezeu, ori capitulezi în fața principiului care guvernează restul lumii.”
13. „O modalitate de a începe să vedem cât de indulgenți suntem de obicei este să postim. Este o zi lungă care nu este întreruptă de cele trei mese obișnuite. Se află cât de uimitor de timp este petrecut în planificarea, cumpărarea, pregătirea, mâncarea și curățarea meselor.”
14. „În timp ce disprețuiesc exercițiul de construire a stimei de sine, mă complac cu el de fiecare dată când îmi imaginez că mă eliberez de defectele pe care le percep la altcineva.”
15. „De-a lungul mileniilor de istorie umană, până în ultimele două decenii, oamenii au considerat de la sine înțeles că diferențele dintre bărbați și femei erau atât de evidente încât nu au nevoie de comentarii. Au acceptat așa cum stau lucrurile. Dar, presupunerile noastre ușoare au fost atacate și confuze, ne-am pierdut orientarea într-o ceață de retorică despre ceva numit egalitate, așa că mă aflu în poziția incomodă de a trebui să lucrez oamenilor educați ceea ce odată era perfect evident pentru cei mai simpli. țăran.”

Celebra Elisabeth Elliot Citate

16. „Virginitatea este ceva ce poate fi oferit lui Dumnezeu.”
17. „Am o singură dorință acum – să trăiesc o viață de abandon nechibzuit pentru Domnul, punând în ea toată energia și puterea mea.”
18. „Faptul că sunt femeie nu mă face un alt fel de creștin, dar faptul că sunt creștin, mă face un alt tip de femeie.”
19. „Mi-am dat seama că cele mai profunde lecții spirituale nu se învață prin faptul că El ne-a lăsat să ne îndreptăm până la urmă, ci prin faptul că El ne-a făcut să așteptăm, răbdând cu noi cu dragoste și răbdare până când suntem capabili să ne rugăm sincer ceea ce ne-a învățat. Ucenicii Săi să se roage: „Fă-se voia Ta!”
20. „Suntem femei și rugămintea mea este să fiu o femeie – sfântă din totdeauna, să nu cer nimic altceva decât ce vrea Dumnezeu să-mi dea, primind cu amândoi mâinile și din toată inima mea orice ar fi.”
21. „Dumnezeu nu-i refuză niciodată copilului Său ceea ce dragostea și înțelepciunea Lui numesc bine. Refuzurile lui Dumnezeu sunt întotdeauna milostive – îndurări severe uneori, dar îndurări totuși.”
22. „Dumnezeu este Dumnezeu. Pentru că El este Dumnezeu, El este demn de încrederea și ascultarea mea. Nu voi găsi odihnă nicăieri decât în ​​voia Sa sfântă, care depășește în mod nespus cele mai mari noțiuni ale mele despre ceea ce face el.”
23. „Nu dezgropa în îndoială ceea ce ai sădit în credință.”
24. „Doamne, rupe lanțurile care mă țin la mine; eliberează-mă să fiu sclavul tău fericit, adică să fiu fericitul spălător de picioare al oricui astăzi are nevoie de picioarele lui spălate, cina gătită, greșelile lui trecute cu vederea, munca lui lăudată, eșecul lui iertat, durerile lui consolate sau nasturele lui cusute. . Să nu-mi imaginez că dragostea mea pentru Tine este foarte mare dacă nu vreau să fac pentru o ființă umană ceva foarte mic.”
25. „Voința lui Dumnezeu nu este niciodată exact ceea ce te aștepți să fie. Poate părea mult mai rău, dar în cele din urmă va fi mult mai bine și mult mai mare.”
26. „Diavolul și-a făcut treaba să monopolizeze trei elemente: zgomot, graba și mulțime. El nu va permite liniștea.”
27. „Cele mai larg divergente întristări pot fi duse toate la picioarele Crucii și să găsească acolo curățire, pace și bucurie.”
28. „Astăzi este a mea. Mâine nu este treaba mea. Dacă mă uit cu anxietate în ceața viitorului, îmi voi încorda ochii spirituali, astfel încât să nu văd clar ce mi se cere acum.”
29. „Maturitatea începe cu dorința de a se dărui.”
30. „Știu că așteptarea în Dumnezeu necesită disponibilitatea de a suporta incertitudinea, de a purta în sine întrebarea fără răspuns, de a ridica inima către Dumnezeu în privința ei ori de câte ori se amestecă în gândurile cuiva.”

Citate inspirate de Elisabeth Elliot

31. „Încercând să obținem împlinirea peste tot, nu o găsim nicăieri.”
32. „Dumnezeu este către care și cu care călătorim și, în timp ce El se află la sfârșitul călătoriei noastre, El este, de asemenea, la fiecare oprire.”
33. „Învață-mă să nu las niciodată bucuria a ceea ce a fost palid, bucuria a ceea ce este.”
34. „Când nu știi ce să faci în continuare, doar fă lucrul în fața ta.”
35. „Nu putem să ne dăm inimile lui Dumnezeu și să ne păstrăm trupurile pentru noi înșine.”
36. „Se întâmplă lucruri care nu s-ar întâmpla fără rugăciune. Să nu uităm asta.”
37. „Frica apare atunci când ne imaginăm că totul depinde de noi.”
38. „Totul, dacă este dat lui Dumnezeu, poate deveni poarta ta spre bucurie.”
39. „Lumea strigă după oameni care sunt puternici, puternici în convingere, puternici să conducă, să stea în picioare, să sufere.”
40. „Nu suntem menți să murim doar pentru a fi morți. Dumnezeu nu ar putea dori asta pentru creaturile cărora le-a dat suflarea vieții. Murim pentru a trăi.”
41. „Dacă crezi într-un Dumnezeu care controlează lucrurile mari, trebuie să crezi într-un Dumnezeu care controlează lucrurile mici.”
42. „Dacă scopul tău este puritatea inimii, fii pregătit să fii considerat foarte ciudat.”
43. „Nu se preda o viață într-o clipă. Ceea ce este pe tot parcursul vieții poate fi predat doar într-o viață.”
44. „Ești iubit cu o iubire veșnică și dedesubt sunt brațele veșnice.”
45. „Închinarea nu este o experiență. Închinarea este un act, iar aceasta necesită disciplină. Trebuie să ne închinăm „în spirit și în adevăr”. Nu contează despre sentimente. Trebuie să ne închinăm în ciuda lor.”

Citate Elisabeth Elliot despre femeie și bărbăție

46. „Cred că o femeie, pentru a fi o soție bună, trebuie să fie, printre altele, atât senzuală, cât și maternă.”
47. „Îmi amintesc ce mi-a scris Jim într-una dintre scrisorile sale: „Să nu ne ucidă dorul nostru pofta de viață”. Și cred că există o mulțime de femei singure care își lasă dorința să-și ucidă pofta de viață. Ei nu își aruncă inima și sufletul în voia lui Dumnezeu pentru astăzi, pentru că pur și simplu mor în interior pentru ceva ce Dumnezeu nu le-a dat.”
48. „Este un tip de feminism naiv care insistă ca femeile să-și demonstreze capacitatea de a face toate lucrurile pe care le fac bărbații. Aceasta este o denaturare și o parodie. Bărbații nu au căutat niciodată să demonstreze că pot face tot ceea ce fac femeile. De ce supune femeile criteriilor pur masculine
Femeile pot și ar trebui să fie judecate după criteriile feminității, pentru că tocmai în feminitatea lor ele participă la rasa umană. Și feminitatea are limitările ei, la fel și masculinitatea. Despre asta am tot vorbit. A face asta nu înseamnă a face asta. A fi asta nu înseamnă a fi asta. A fi femeie nu înseamnă a fi bărbat. A fi căsătorit nu înseamnă a fi singur, ceea ce poate însemna să nu ai o carieră. A te căsători cu acest bărbat nu înseamnă a te căsători cu toți ceilalți. O alegere este o limitare.”
49. „Pentru a înțelege semnificația femeii, trebuie să începem cu Dumnezeu. Dacă El este într-adevăr „Creatorul tuturor lucrurilor vizibile și invizibile”, El este cu siguranță responsabil de toate lucrurile. Vizibil și invizibil, grozav și minuscul, magnific și banal. Dumnezeu trebuie să fie responsabil de detalii dacă El va fi responsabil de proiectul general.”
50. „Pentru mine, o doamnă nu este zbârcită, zburătoare, frângoasă, frivolă și plină de creier, dar este blândă, miloasă, evlavioasă și dăruiește. Tu și cu mine avem darul feminității. Cu cât suntem mai femei, cu atât bărbații vor fi mai bărbați și cu atât Dumnezeu este mai glorificat. Fiți femei, fiți numai femei, fiți femei adevărate în ascultare de Dumnezeu.”
51. „Rămâneți fideli chemării voastre de a fi bărbat. Femeile adevărate vor fi întotdeauna uşurate şi recunoscătoare atunci când bărbaţii sunt dispuşi să fie bărbaţi.”
52. „Un bărbat trebuie să fie uneori dur ca cuiele, dispus să înfrunte adevărul despre el însuși și despre femeia pe care o iubește, refuzând compromisul atunci când compromisul este greșit. Dar trebuie să fie și tandru. Nicio armă nu va sparge armura resentimentului unei femei ca tandrețea.”
53. „O femeie ar trebui să fie sinceră cu un bărbat care arată interes pentru ea.”
54. „Modul în care îți ții casa, felul în care îți organizezi timpul, grija pe care o ai aspectului tău personal, lucrurile pentru care cheltuiești banii, toate vorbesc cu voce tare despre ceea ce crezi. Frumusețea păcii tale strălucește într-o viață ordonată. O viață dezordonată vorbește cu voce tare despre dezordine în suflet.”
55. „Lumea caută fericirea prin autoafirmare. Creștinul știe că bucuria se găsește în abandonul de sine. „Dacă un om se lasă pierdut de dragul Meu”, a spus Isus, „își va găsi adevăratul sine.”
56. „Am luat de la sine înțeles că trebuie să mai rămână câțiva oameni pe lume care au avut astfel de oameni. de putere. Am presupus că acei bărbați ar căuta și femei cu principii. Nu vroiam să fiu printre mărfurile notate de pe masa de chilipiruri, ieftine pentru că fuseseră bătute. Mulțimile se adună acolo. Doar puținii vor plăti prețul întreg. „Primești ceea ce plătești.”
57. „Ce fel de lume ar fi fost dacă Eva ar fi refuzat oferta Șarpelui și i-ar fi spus în schimb: „Lasa-mă să nu fiu ca Dumnezeu. Lasă-mă să fiu ceea ce am fost făcut să fiu – lasă-mă să fiu o femeie

58. „Așadar, femeia care acceptă limitările feminității își găsește chiar în acele limitări – darurile ei.”
59. „Fiicele Evei sunt ca florile și nimeni nu poate spune vreodată că sunt prin desfășurare. Și ce bărbat poate prezice sfârșitul desăvârșit al unei astfel de vieți când centrul ei suprem este Trandafirul lui Sharon

60. „Nici o femeie care nu a învățat să se stăpânească pe sine nu poate avea încredere că se va supune de bunăvoie soțului ei. Și acest cuvânt înseamnă de bunăvoie că ea nu se resemnează doar cu ceva ce nu poate evita. Înseamnă că printr-un act al propriei ei voințe ea se dăruiește.”

Înțeleapta Elisabeth Elliot Citate despre căsătorie

61. „Soțul este capul soției, așa cum Hristos este Capul Bisericii. Și soția este acolo să-l binecuvânteze, să-l sprijine și să-l ajute.”
62. „Nici o căsătorie nu poate supraviețui fără iertare. Căsătoria este un angajament pe termen lung între doi păcătoși.”
63. „Dacă ești căsătorit, atunci acceptă asta. Acceptă soțul pe care ți l-a dat Dumnezeu. Dacă ești singur, acceptă-ți singurătatea și ia-o ca și cum azi ar fi ultima zi din viața ta. Nu privi constant spre viitor.”
64. „Dacă un bărbat nu este pregătit să ceară unei femei să-i fie soție, ce drept are el să-i revendice atenția exclusivă
Dacă nu i s-a cerut să se căsătorească cu el, de ce i-ar promite o femeie de bun simț oricărui bărbat atenția ei exclusivă
Dacă, atunci când a venit timpul pentru un angajament, el nu este suficient de bărbat pentru a o cere în căsătorie, ea nu ar trebui să-i dea niciun motiv să presupună că îi aparține.”
65. „Dar te vei descoperi cu totul dezarmat, iar spiritul tău acuzator transformat în iertare iubitoare în momentul în care îți amintești că, de fapt, te-ai căsătorit doar cu un păcătos, la fel și el.”
66. „O nuntă este o sărbătoare a căsătoriei, a unei instituții rânduite de Dumnezeu la crearea omului, care trebuie încheiată cu solemnitate, precum și cu bucurie.”
67. „Dumnezeu ar fi putut să-i fi dat lui Adam un alt om care să-i fie prieten, cu care să meargă, să vorbească și să se certe, dacă aceasta era plăcerea lui. Dar, Adam avea nevoie de mai mult decât de compania animalelor sau de prietenia unui om. Avea nevoie de un ajutor, special conceput și pregătit pentru a ocupa acel rol. Era o femeie pe care i-a dat-o Dumnezeu, o femeie, potrivită, potrivită, pe deplin potrivită pentru el, făcută din oasele și carnea lui.”
68. „În sfârșit, și cred că cel mai important, căsătoria este o vocație. Este o sarcină la care ești chemat. Dacă este o sarcină, înseamnă că lucrezi la ea. Nu este ceva ce se întâmplă. Auzi chemarea, răspunzi, accepți sarcina, intri în ea de bunăvoie și cu nerăbdare, te angajezi disciplinelor și responsabilităților și limitărilor și privilegiilor și bucuriilor ei. Te concentrezi asupra ei, oferindu-te zi de zi într-un da pe tot parcursul vieții. După ce i-ai spus da bărbatului care te-a cerut să te căsătorești cu el, continuă să spui da căsătoriei.”
69. „Căsătoria ne învață că nici cea mai intimă companie umană nu poate satisface cele mai adânci locuri ale inimii. Inimile noastre sunt singure, „până se vor odihni în El.””

Elisabeth Elliot Citate pentru a-ți întări credința
70. „Dumnezeu ne ademenește pentru totdeauna și ne îndepărtează de acesta, atragându-ne pentru Sine și pentru Împărăția Sa încă invizibilă, unde cu siguranță vom găsi ceea ce tânjim atât de mult.”
71. „Astăzi suntem responsabili. Dumnezeu încă stăpânește ziua de mâine.”
72. „Cele mai severe teste ale credinței nu vin atunci când nu vedem nimic, ci când vedem o serie uluitoare de dovezi care par să ne dovedească credința în zadar.”
73. „Raiul nu este aici, este acolo. Dacă ni s-ar da tot ce ne dorim aici, inimile noastre s-ar mulțumi mai degrabă pentru această lume decât pentru următoarea.”
74. „Viața de credință se trăiește o zi la un moment dat și trebuie trăită, nu întotdeauna așteptată cu nerăbdare, ca și cum adevărata viață ar fi după colțul următor.”
75. „Unde se află securitatea ta
Este Dumnezeu refugiul tău, ascunzișul tău, fortăreața ta, păstorul tău, sfătuitorul tău, prietenul tău, mântuitorul tău, Mântuitorul tău, călăuzitorul tău
Dacă El este, nu trebuie să cauți mai departe pentru siguranță.”
76. „Credința nu este un instinct. Cu siguranță nu este un sentiment, sentimentele nu ajută prea mult atunci când ești în bârlogul leilor sau agățat de o cruce de lemn. Credința nu este dedusă din felul în care funcționează lucrurile fericite. Este un act de voință, o alegere, bazată pe Cuvântul de necăzut al unui Dumnezeu care nu poate minți și care ne-a arătat ce înseamnă iubirea, ascultarea și jertfa, în persoana lui Isus Hristos.”
77. „Nu pot să-mi închid inima față de Tine. Acesta este răspunsul unei inimi smerite, care își recunoaște sărăcia și recunoaște iubirea blândă care așteaptă, bucuria care Îl caută tocmai pentru că suferă atât de mult încât cu greu poate căuta altceva decât moartea. Apoi, deși este orb, vede cu ochiul credinței, iar ceea ce vede, prin ceața lacrimilor, este un curcubeu. Ajunge să creadă că promisiunea este adevărată, lacrimile nu sunt pentru totdeauna. Va fi o dimineață fără ei. Credința lui se prinde de făgăduință și, în mod misterios, constată că durerea a fost schimbată cu bucurie.”
78. „Ei bine, despre asta este credința, nu-i așa
Dacă crezi cu adevărat că cineva te iubește, atunci ai încredere în el. Voința lui Dumnezeu este iubire. Și dragostea suferă. Așa știm noi ce.”
79. „Credința nu trebuie să întrebe niciodată: „Dar ce bine mi-a făcut asta

” Credința știe deja că tot ceea ce se întâmplă se potrivește într-un model de bine pentru cei care îl iubesc pe Dumnezeu. Un inconvenient este întotdeauna, indiferent dacă îl vedem sau nu, un inconvenient binecuvântat. Ne putem odihni în promisiunea că Dumnezeu pune laolaltă mult mai multe lucruri decât este treaba noastră. Nu trebuie să vedem niciodată ce bine a făcut sau cum o anumită problemă realizează ceva. Este pace să las totul cu El, cerându-i doar să facă cu mine orice vrea El, oriunde, oricând, pentru ca Dumnezeu să fie glorificat.”
80. „Credința noastră se bazează pe faptul că rugăciunile se răspund așa cum credem noi că ar trebui să li se răspundă, sau se bazează pe acea iubire puternică care s-a coborât în ​​moarte pentru noi

81. „Există o noțiune populară despre rugăciune care presupune că lucrul cerut ar trebui să fie obiectul credinței—. „Doamne, dă-mi asta sau asta”, de aceea, „acesta” și „aceasta” devin realități. Nu. Biblia afirmă absolut că putem fi siguri de caracterul lui Dumnezeu, dragostea Lui, voința Lui ca să fim conformați cu asemănarea Fiului Său, controlul Lui suveran asupra întregului univers. Când credința se prinde de acele realități pe care nu le vedem cu ochii noștri, nu poate fi niciodată confundată. Dacă face ca obiectul să fie cerut, credința însăși se va dizolva dacă răspunsul Domnului este nu, nu încă sau așteptați. În Tine, Doamne, îmi pun încrederea, să nu fiu încurcat niciodată”.
82. „Credința nu este un sentiment. Credința este ascultare voită în acțiune.”
83. „Și așa este adesea. Credința, rugăciunea și ascultarea sunt cerințele noastre. Nu ni se oferă în schimb imunitate și scutire de necazurile lumii. Ceea ce ni se oferă are de-a face cu o altă lume cu totul.”
84. „Credința nu înseamnă doar să te simți bine față de Dumnezeu, ci o alegere conștientă, chiar și în absența totală a sentimentelor sau a încurajării exterioare de a asculta cuvântul Său când El spune: „Ai încredere în Mine”. Această alegere nu are nimic de-a face cu starea de spirit, ci este un act deliberat de a pune mâna pe caracterul lui Dumnezeu ale cărui circumstanțe nu se schimbă niciodată.”

Citate Elisabeth Elliot despre suferință

85. „Cele mai profunde lucruri pe care le-am învățat în propria mea viață provin din cea mai profundă suferință. Și din cele mai adânci ape și din cele mai fierbinți focuri au ieșit cele mai adânci lucruri pe care le știu despre Dumnezeu.”
86. „‘Fă următorul lucru’. Nu cunosc o formulă mai simplă pentru pace, pentru ameliorarea stresului și a anxietății decât acel cuvânt de înțelepciune foarte practic, foarte practic. Faceți următorul lucru. Asta m-a făcut să trec prin mai multe agonie decât orice altceva aș putea recomanda.”
87. „Mâna Grădinarului ține cuțitul. Gloria Lui este cea care este în joc atunci când se produc cei mai buni struguri, așa că nu trebuie să credem că El are ceva personal împotriva noastră sau că ne-a lăsat în întregime vrăjmașului Său, Satana. El este întotdeauna și pentru totdeauna pentru noi.”
88. „Pentru un creștin, modelul este Isus. Ce a făcut El S-
a oferit pe Sine însuși, un sacrificiu perfect și complet, pentru dragostea lui Dumnezeu. Și tu și cu mine ar trebui să fim pregătiți, de asemenea, să fim frânte pâine și să turnăm vin pentru lume.”
89. „Dacă rugăciunile tale nu primesc răspuns așa cum credeai că ar trebui să fie, ce se întâmplă cu credința ta
Lumea spune că Dumnezeu nu te iubește. Scripturile îmi spun ceva foarte diferit.”
90. „De câte ori sunt tulburat de ceva ce se profilează înainte, întrebându-mă cum să mă descurc când va veni momentul. De ce nu-l aduc imediat Domnului, care este gata cu harul următor pentru următorul lucru.”
91. „Unele dintre cele mai mari îndurări ale lui Dumnezeu sunt refuzurile Sale. El spune nu pentru ca, într-un fel pe care nu ne putem imagina, să spună da.”
92. „Această durere, această întristare, această pierdere totală care îmi golește mâinile și îmi frânge inima, pot, dacă vreau, să accept și, acceptând-o, găsesc în mâinile mele ceva de oferit. Și așa i-o dau înapoi Celui care, într-un schimb misterios, Mi se dă pe Sine”.
93. „Inima mea spunea: „Doamne, ia dorul acesta, sau dă-mi ceea ce tânjesc”. Domnul răspundea: „Trebuie să te învăț să tânjești după ceva mai bun.”
94. „El pune acele lacrimi în sticla Lui, pentru că ți-a dat dragostea care aduce acele lacrimi și te-a făcut ca să poți plânge, iar tu aruncă totul pe stânca care nu se mișcă niciodată.”
95. „De fapt, nu există nicio lucrare mântuitoare făcută nicăieri fără suferință.”
96. „Cu cât durerea noastră este mai mare acum, cu atât mai mare va fi acea „greutate a gloriei”. Este misterios, este de neimaginat, dar va fi și pentru asta mulțumim.”
97. „Lucruri de făcut în suferință; recunoaște-l, acceptă-l, oferă-l lui Dumnezeu ca jertfă și oferă-te cu ea.”
98. „Crucea înseamnă suferință. Sensul suferinței trebuie învățat prin Cruce.”
99. „Vrem să evităm suferința, moartea, păcatul, cenușa. Dar trăim într-o lume zdrobită, zdrobită și sfâșiată, o lume pe care Dumnezeu Însuși a vizitat-o ​​pentru a o răscumpăra. Primim viața Lui revărsată și, primindu-ne înaltul privilegiu de a suferi împreună cu El, ne putem revărsa apoi pentru alții.”

Citate Elisabeth Elliot pentru a vă ajuta să îndurați durerea

100. „Nu suntem în derivă în haos. Suntem ținuți în brațele veșnice.”
101. „Toate lucrurile vin de la Tine, Doamne, și din ale Tale Ți-am dat”.
102. „Nu Îl fac Domn, Îl recunosc Domn”.
103. „Nimic din ceea ce vine la mine nu este lipsit de scopuri divine.”
104. „Dacă viața mea este zdrobită când este dată lui Isus, poate fi pentru că bucățile vor hrăni o mulțime, când o pâine ar satisface doar un băiețel.”
105. „Nu ar exista satisfacție intelectuală pe această parte a Raiului pentru acea întrebare veche de ce. Deși nu am găsit satisfacție intelectuală, mi-am găsit liniștea. Răspunsul pe care vi-l spun nu este o explicație, ci o persoană, Isus Hristos, Domnul meu și Dumnezeul meu.”
106. „Pentru Dumnezeu, nimic nu se pierde în cele din urmă. Toate metaforele scripturale despre moartea seminței care cade în pământ, despre pierderea vieții, despre a deveni cel mai mic în împărăție, despre trecerea lumii — toate acestea duc la ceva nespus de mai bun și mai glorios. Pierderea și moartea sunt doar preludii către câștig și viață.”
107. „Orice este în paharul pe care mi-l oferă Dumnezeu, fie că este durere și întristare și suferință și durere, împreună cu multe alte bucurii, sunt dispus să iau pentru că am încredere în El. Pentru că știu că ceea ce vrea Dumnezeu pentru mine este cel mai bun.”
108. „Spre uimirea și încântarea mea, am descoperit că cuvântul povara în ebraică este același cuvânt cu dar. Acesta este un adevăr foarte transformator pentru mine. Dacă îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru tocmai acest lucru care mă ucide, pot începe vag și vag să-l văd ca pe un dar. Îmi dau seama că tocmai prin acel lucru care este atât de departe de a fi lucrul pe care l-aș fi ales, Dumnezeu vrea să mă învețe calea Lui de mântuire.”
109. „Așadar, când răspunsul a fost nu cu spinul în carne și pentru rugăciunea lui Isus din Ghetsimani, știm că nu este nimic rău în a ne ruga ca Dumnezeu să ne rezolve problemele și să ne vindece bolile și să ne plătească datoriile și să ne rezolve conjugalul. dificultăți. Este corect și potrivit să aducem cererile noastre lui Dumnezeu. Nu ne rugăm împotriva voinței Lui. Dar când răspunsul este nu, atunci știm că Dumnezeu are ceva mai bun în joc. Există un alt nivel, o altă împărăție, o împărăție invizibilă pe care tu și cu mine nu-l putem vedea acum, dar către care ne îndreptăm și căruia îi aparținem.”
110. „Dacă Crucea este locul unde s-a întâmplat cel mai rău lucru care s-ar putea întâmpla, este și locul în care s-a întâmplat cel mai bun care s-a putut întâmpla. Ura supremă și iubirea supremă s-au întâlnit pe acele două traverse. Suferința și iubirea au fost aduse în armonie.”
111. „Primul principiu este cel al Crucii; viata iese din moarte. Îi aduc lui Dumnezeu durerile mele, El îmi dă bucuria Lui. Îi aduc pierderile mele, el îmi dă câștigurile Sale. Îi dau păcatele mele, El îmi dă dreptatea Lui. Îi aduc morțile mele, El îmi dă viața Lui.”
112. „Nu sunt teolog sau cărturar, dar sunt foarte conștient de faptul că durerea este necesară pentru noi toți. În propria mea viață, cred că pot spune sincer că din durerea cea mai profundă a venit cea mai puternică convingere a prezenței lui Dumnezeu și a iubirii lui Dumnezeu.”
113. „Te simți adesea ca un pământ uscat, incapabil să produci ceva util
Fac. Când am nevoie de înviorare, nu este ușor să mă gândesc la nevoile altora. Dar am descoperit că, dacă, în loc să mă rog pentru confortul și satisfacția mea, îi cer Domnului să-mi permită să dau altora, se întâmplă adesea un lucru uimitor – îmi găsesc propriile nevoi satisfăcute în mod minunat. Înviorarea vine în moduri la care nu m-aș fi gândit niciodată, atât pentru alții, cât și, de altfel, pentru mine.”
114. „Nu există o măsurătoare calitativă sau cantitativă a durerii. Este pur și simplu acolo — ascuțit sau plictisitor, împușcat sau înjunghiat, suportabil sau chinuitor, local sau general, este inexplicabil, nepoftit, inevitabil. E nevoie de comandă. Este atotcuprinzător, implacabil, exigent.”

Citate frumoase Elisabeth Elliot despre viața creștină
115. „Are sens să ne rugăm pentru îndrumare cu privire la viitor dacă nu ascultăm de lucrul care se află în fața noastră astăzi
Câte evenimente importante din Scriptură au depins de actul aparent mic de ascultare al unei singure persoane! Fiți siguri; fă ceea ce Dumnezeu îți spune să faci acum și, depinde de asta, ți se va arăta ce să faci în continuare.”
116. „Dacă ne ținem strâns de ceva ce ni s-a dat, nedorind să-i permitem să fie folosit așa cum înseamnă Dăruitorul că trebuie folosit, împiedicăm creșterea sufletului. Ceea ce ne dă Dumnezeu nu este neapărat „al nostru”, ci doar al nostru pentru a-i oferi înapoi, al nostru de renunțat, al nostru de pierdut, al nostru de a renunța, dacă vrem să fim adevăratele noastre sine. Multe morți trebuie să vină în atingerea maturității noastre în Hristos, multe renunțări.”
117. „Munca este o binecuvântare. Dumnezeu a aranjat lumea în așa fel încât munca este necesară și ne dă mâini și putere să o facem. Desfătarea timpului liber ar fi nimic dacă am avea doar timp liber. Bucuria muncii bine făcute este cea care ne permite să ne bucurăm de odihnă, la fel cum experiențele de foame și sete fac din mâncare și băutură asemenea plăceri.”
118. „Alegerile vor fi continuu necesare și – să nu uităm – posibile. Ascultarea de Dumnezeu este întotdeauna posibilă. Este o eroare mortală să cădem în ideea că atunci când sentimentele sunt extrem de puternice, nu putem face altceva decât să acționăm după ele.”
119. „Un motiv pentru care suntem atât de frământați și grăbiți este că ne facem de ieri și de mâine afacerea noastră, când tot ceea ce ne privește în mod legitim este astăzi. Dacă într-adevăr avem prea multe de făcut, există câteva puncte pe ordinea de zi pe care Dumnezeu nu le-a pus acolo. Să-I trimitem lista și să-I cerem să ne indice ce elemente trebuie să ștergem. Întotdeauna există timp pentru a face voia lui Dumnezeu. Dacă suntem prea ocupați să facem asta, suntem prea ocupați.”
120. „A iubi pe Dumnezeu înseamnă a iubi voia Lui. Este să așteptăm în liniște ca viața să fie măsurată de Cel care ne cunoaște până la capăt. Este să te mulțumești cu timpul Său și cu numirea Lui înțeleaptă.”
121. „Hristos este suficient. Nu avem nevoie de „grupuri de sprijin” pentru fiecare necaz separat.”
122. „Dumnezeu nu ne va dezamăgi niciodată. Dacă în adâncul inimii noastre bănuim că Dumnezeu nu ne iubește și nu ne poate gestiona treburile la fel de bine cum putem, cu siguranță nu ne vom supune disciplinei Sale. Pentru necredincios faptul de a suferi nu face decât să-l convingă că Dumnezeu nu trebuie de încredere, nu ne iubește. Pentru credincios, contrariul este adevărat.”
123. „Dacă viața mea este predată lui Dumnezeu, totul este bine. Să nu-l iau înapoi, ca și cum ar fi în pericol în mâna Lui, dar ar fi mai în siguranță în mâna mea!”
124. „Nu știm niciodată ce are Dumnezeu în mânecă. Nu știi niciodată ce s-ar putea întâmpla; știi doar ce ai de făcut acum.”
125. „Fie crezi că Dumnezeu știe ce face, fie crezi că El nu știe. Ori crezi că El merită să ai încredere, ori spui că nu este. Și atunci, unde ești
Ești la cheremul haosului, nu al cosmosului. Haos este cuvântul grecesc pentru dezordine. Cosmos este cuvântul pentru ordine. Fie trăim într-un univers ordonat, fie încercăm să ne creăm propria noastră realitate.”
126. „Dorul mare era de a avea „un singur ochi” pentru slava lui Dumnezeu. Orice ar putea încețoșa viziunea pe care i-a dat-o Dumnezeu despre lucrarea Sa, orice ar putea distrage atenția, înșela sau ispitește pe alții să caute orice, în afară de Domnul Isus Însuși, ea a încercat să-l elimine.”
127. „Libertatea începe cu mult înapoi. Nu începe cu a face ceea ce vrei, ci cu a face ceea ce trebuie, adică cu disciplina.”
128. „Dacă mi l-a dat Dumnezeu, noi spunem: „Este al meu, pot face ce vreau cu el”. Nu. Adevărul este că al nostru este să-I mulțumim pentru El și al nostru să-I oferim înapoi, al nostru să renunțăm, al nostru să pierdem, al nostru să renunțăm – dacă vrem să ne găsim adevăratul sine, dacă vrem viața reală, dacă inimile noastre sunt îndreptate spre slavă”.
129. „Creștinul disciplinat va fi foarte atent ce fel de sfat caută de la alții. Sfatul care contrazice Cuvântul scris este un sfat nelegiuit. Ferice de omul care nu umblă în aceasta.”

Citate motivaționale Elisabeth Elliot pentru a îmbrățișa ucenicia

130. „A fi un urmaș al lui Hristos răstignit înseamnă, mai devreme sau mai târziu, o întâlnire personală cu Crucea. Și Crucea implică întotdeauna pierdere.”
131. „Tinerii îmi spun uneori: „Voi muri dacă Domnul mă cheamă să fiu misionar” sau cuvinte în acest sens”.
132. „Cel care primește lumina într-o clipă să nu disprețuiască pe cel care bâjbâie luni în umbră.”
133. „Această slujbă mi-a fost dată să o fac. Prin urmare, este un cadou. Prin urmare, este un privilegiu. Prin urmare, este o ofrandă pe care o pot face lui Dumnezeu. Prin urmare, trebuie să se facă cu bucurie, dacă se face pentru El. Aici, nu altundeva, s-ar putea să învăț calea lui Dumnezeu. În această slujbă, nu în alta, Dumnezeu caută credincioșie.”
134. „Este nevoie de ceva timp pentru ca dezbaterea să se transforme în reverență și multă repetare a adevărului pentru a transforma în cele din urmă zelul tânăr în canale obișnuite pentru bine.”
135. „Condițiile pentru ucenicie încep cu „moarte” și, dacă faci primul pas, foarte probabil vei descoperi că într-adevăr ai fost „chemat”.”

Elisabeth Elliot Citate care te vor încuraja să te încrezi în Dumnezeu

136. „Acolo sunt cei care insistă că este un lucru foarte rău să-l întrebi pe Dumnezeu. Pentru ei, „De ce
” este o întrebare grosolană. Asta depinde, cred, dacă este o căutare sinceră, în credință, a sensului Lui, sau dacă este provocarea necredinței și a răzvrătirii.”
137. „Căut lecțiile pe care Dumnezeu vrea să mi le învețe și asta înseamnă că mă întreb de ce.”
138. „Îngrijorarea este antiteza încrederii. Pur și simplu nu le poți face pe amândouă. Ele se exclud reciproc.”
139. „Ei bine, asta sună destul de curajos și puternic, nu-i așa
Dar ascultă ultima strofă: „Dar nu de la noi această putere, Doamne, și nu de la noi această perseverență. Încrederea noastră este Cuvântul Tău etern, prezența Ta siguranța noastră.”
140. „Dumnezeu pare atât de mult „pentru noi” zilele noastre. Nu am pierdut un lucru denumit punându-i pe ea și toată afacerea noastră în cel mai simplu mod posibil în mâinile Lui. Nu a existat o planificare atentă, nicio îngrijorare pentru detalii în această chestiune. Pur și simplu, am recunoscut dragostea în mine, i-am declarat-o ei și Lui și, cât de sincer i-am putut spune, vreau să-și facă drumul în ea. Până în prezent, nu a existat nicio modalitate de a conduce la logodnă, dar simptomele unei curte frumoase prevalează – nu, poate, una de rutină sau una „normală”, dar una bună, totuși și, în plus, un sentiment profund că este condus de Dumnezeu.”
141. „Suntem cuprinsi din toate părțile de Atotputernicul. Îndurările Sale sunt pline de toate faptele Sale, „Iubirea statornică îl înconjoară pe cel ce se încrede în Domnul” și „Dedesubt sunt brațele veșnice”. Peste, în jur, dedesubt. Suntem învăluiți. Vă puteți gândi la un loc mai sigur în care să fii

142. „O acceptare de bunăvoie a tot ceea ce Dumnezeu ia încredințat și o predare bucuroasă a tot ceea ce sunt și am constituie cheia pentru a primi darul unei inimi liniștite. Ori de câte ori am refuzat, liniștea dispare. Este restaurat și viața nemăsurat simplificată, atunci când am avut încredere și m-am supus.”
143. „Orice tunel întunecat prin care am fi chemați să călătorim, Dumnezeu a fost acolo.”
144. „Au fost niște lucruri grele în viața mea, desigur, așa cum au fost și în a ta și nu pot să-ți spun că știu exact prin ce treci. Dar pot spune că Îl cunosc pe Cel care știe. Și am ajuns să văd că Dumnezeu mi-a învățat cele mai profunde lecții prin suferința cea mai profundă. Și dacă vom avea încredere în El pentru asta, putem ajunge la asigurarea de neclintit că El este la conducere. Are un scop iubitor. Și El poate transforma ceva teribil în ceva minunat. Suferința nu este niciodată în zadar.”
145. „Dar, în cuvintele unui proverb portughez, „Dumnezeu scrie drept cu linii strâmbe” și El este mult mai interesat să ne ducă acolo unde vrea El să fim decât noi să ajungem acolo. El nu discută lucrurile cu noi. El ne conduce cu credincioșie și claritate în timp ce avem încredere în El și pur și simplu facem următorul lucru.”
146. „A învăța să ne rugăm înseamnă a învăța să ne încredem în înțelepciunea, puterea și dragostea Tatălui nostru Ceresc, întotdeauna atât de mult dincolo de visele noastre.”
147. „Cât timp, Doamne, trebuie să aștept
„Nu-ți pasă de copil, ai încredere în mine.””
148. „Suntem mereu ținuți în dragostea lui Dumnezeu. Nu suntem niciodată în totalitate la mila altor oameni, ei sunt doar „cauze secunde” și indiferent câte cauze a doua, a treia sau a cincizecea par să controleze ceea ce ni se întâmplă, Dumnezeu este cel care este responsabil, El. care deține cheile, Cel care aruncă la sorți în cele din urmă în poală. A avea încredere în El, deci, presupune ca unele lucruri să fie decise de alții. Trebuie să învăț să renunț la controlul pe care l-aș putea exercita asupra altcuiva dacă decizia îi aparține în mod corespunzător. Trebuie să mă împotrivesc impulsului meu de a-l manipula, de a-l împinge, de a înghiți până când capitulează. Trebuie să mă încred în Dumnezeu în el, să am încredere că Dumnezeu va face pentru noi doi mai bine decât știu eu.”
149. „Fie suntem în derivă în haos, fie suntem indivizi, creați, iubiți, susținuți și plasați cu intenție, exact acolo unde ne aflăm. Îți vine să crezi
Poți avea încredere în Dumnezeu pentru asta

Citate Elisabeth Elliot despre Singurătate

150. „Singurătatea este un curs necesar pentru conducere.”
151. „Durerea singurătăţii este un mod prin care El vrea să ne atragă atenţia. Este posibil să dorim cu stăruință să fim ascultători și sfinți. Dar s-ar putea să ne lipsească faptul că este aici, unde se întâmplă să ne aflăm în acest moment și nu într-un alt loc sau alt timp, ca să învățăm să-L iubim – aici unde se pare că El nu este la lucru, unde El pare. obscur sau înspăimântător, acolo unde El nu face ceea ce ne așteptam să facă, acolo unde El este cel mai absent. Aici și nicăieri altundeva este locul stabilit. Dacă credința nu va funcționa aici, nu va funcționa deloc.”
152. „Singuratatea vine uneori peste noi ca un val brusc. Este unul dintre termenii umanității noastre și, într-un sens, prin urmare, incurabil. Cu toate acestea, mi-am găsit pacea în vremurile mele cele mai singuratice nu numai prin acceptarea situației, ci făcând-o o ofrandă lui Dumnezeu, care o poate transforma în ceva pentru binele altora.”
153. „Singuratic
Dă-i-o lui Isus. Singurătatea însăși este materială pentru sacrificiu.”
154. „Aici începe credința – în pustie – când ești singur și te temi, când lucrurile nu au sens.”
155. „Dar siguranța, așa cum arată Crucea, nu exclude suferința. Am învățat că încrederea în acele brațe puternice înseamnă că până și suferința noastră este sub control. Nu suntem sortiți lipsei de sens. Un scop iubitor se află în spatele tuturor, o mare tandrețe, chiar și în înverșunare.”

Influentă Elisabeth Elliot Citate pentru a vă face să vă rugați

156. „Lucrarea lui Dumnezeu se face conform orarului lui Dumnezeu. Răspunsurile Lui la rugăciunile noastre vin întotdeauna la timp — timpul Lui. Gândurile Lui sunt mult mai sus decât ale noastre, înțelepciunea Lui dincolo de înțelegere.”
157. „Uneori viața este atât de grea încât poți face doar următorul lucru. Orice ar fi, faceți următorul lucru. Dumnezeu te va întâlni acolo.”
158. „Poate că însăși reținerea Lui este pentru ca băiatul să învețe, în acest moment crucial al vieții sale, să se îndrepte către Dumnezeu în rugăciune pentru o nevoie profund simțită.”
159. „Rugăciunea este o lege a universului. După cum Dumnezeu a rânduit ca anumite legi fizice să guverneze legea acestui univers, tot așa El a rânduit legea spirituală. Cărțile pur și simplu nu vor rămâne puse pe masă fără operația gravitației, deși Dumnezeu le-ar putea face, prin hotărâre divină, să rămână. Anumite lucruri pur și simplu nu se vor întâmpla fără operațiunea rugăciunii, deși Dumnezeu le-ar putea face, prin hotărâre divină, să se întâmple. Biblia este plină de exemple de oameni care fac ceea ce ar putea face și i-au cerut lui Dumnezeu să facă ceea ce ei nu au putut să facă. Cu alte cuvinte, modelul care ni s-a dat este să lucrăm și să ne rugăm.”
160. „Inima care nu are nicio agendă decât cea a lui Dumnezeu este inima liberă de ea însăși. Goliciunea lui este plină de iubirea lui Dumnezeu. Singurătatea ei poate fi transformată în rugăciune.”
161. „Roagă-te când ai chef să te rogi. Roagă-te când nu ai chef să te rogi. Roagă-te până ai chef să te rogi.”
162. „Suferința creează posibilitatea de a crește în sfințenie, dar numai pentru cei care, lăsând totul să plece, sunt deschiși la antrenament – ​​nu argumentând cu Domnul despre ceea ce au făcut sau nu au făcut pentru a merita pedeapsa, ci rugându-te: „Doamne, arată-mi ce ai pentru mine în aceasta.”
163. „Rugăciunile reci, ca pețitorii reci, sunt rareori eficiente în scopurile lor.”
164. „Rugăciunea nu se evaporă niciodată. Ea pune în mișcare forțe la fel de inexorabile și poate la fel de „negrabă”, precum un ghețar, dar când brațul Domnului se întinde în jos, nicio putere în cer sau pe pământ nu-L va frustra.”
165. „Dumnezeu reține binecuvântarea numai în înțelepciune, niciodată în ciuda sau depărtare.”

Citate Elisabeth Elliot Despre valoarea iubirii și purității

166. „Sunt convinsă că inima omului tânjește după constanță. Renunțând la sfințenia sexului prin „facerea” și „dormirea” ocazional, nediscriminatoriu, renunțăm la ceva fără de care nu ne putem lipsi. Există plictiseală, monotonie, plictiseală pură în toată viața când virginitatea și puritatea nu mai sunt protejate și prețuite.”
167. „Dragostea nu este sensibilă”.
168. „Din toate lucrurile greu de condus, niciunul nu a fost mai mult decât voința și afecțiunile mele.”
169. „Dragostea are bune maniere și nu urmărește avantajul egoist.”
170. „Viziunea noastră este atât de limitată încât cu greu ne putem imagina o iubire care să nu se arate protejată de suferință. Iubirea lui Dumnezeu este cu totul diferită. Nu urăște tragedia. Nu neagă niciodată realitatea. Stă chiar în dinții suferinței.”
171. „Dragostea lui Dumnezeu nu L-a protejat pe propriul Său Fiu. Crucea a fost dovada iubirii Sale, că El l-a dat pe acel Fiu, că L-a lăsat să meargă la Crucea Calvarului, deși „legiuni de îngeri” ar fi putut să-L fi salvat. El nu ne va proteja neapărat, nu ne va proteja de orice este necesar pentru a ne face ca Fiul Său. O mulțime de ciocănire, dăltuire și purificare prin foc vor trebui să intre în proces.”
172. „Dragostea nu ține socoteală de rău și nu se bucură de răutatea altor oameni. Dimpotrivă, se bucură toți oamenii buni când adevărul prevalează.”
173. „Hristos este cel care trebuie înălțat, nu sentimentele noastre. Îl vom cunoaşte prin ascultare, nu prin emoţii. Dragostea noastră se va arăta prin ascultare, nu prin cât de bine ne simțim față de Dumnezeu la un moment dat. Iar iubirea înseamnă a urma poruncile lui Dumnezeu. „Mă iubești

” Iisus l-a întrebat pe Petru. „Hrănește-mi mieii”. El nu întreba: „Cum te simți pentru Mine
”, pentru că dragostea nu este un sentiment. El a cerut să se acționeze.”
174. „Dragostea nu cunoaște limite în ceea ce privește rezistența ei, nu își cunoaște sfârșitul încrederii, nicio stingere a speranței ei; poate rezista la orice. Este, de fapt, singurul lucru care stă în picioare când toate celelalte au căzut.”
175. „Dragostea nu este posesivă”.
176. „Cruzimea și greșeala nu sunt cele mai mari forțe din lume. Nu există nimic etern în ele. Doar iubirea este eternă.”
177. „O mică reflecție liniștită îmi va aminti că da lui Dumnezeu duce întotdeauna în cele din urmă la bucurie.”
178. „Dragostea nu este nerăbdătoare să impresioneze și nici nu prețuiește ideile umflate ale propriilor idei.”
179. „Femeile încă visează și speră, își pun emoțiile pe un bărbat care nu-și face reciproc și ajung în confuzie.”

Citate Elisabeth Elliot care vă vor da realizări

180. „Porunca lui Dumnezeu „Duceţi-vă şi propovăduiţi Evanghelia fiecărei creaturi” a fost imperativul categoric. Problema siguranței personale a fost complet irelevantă.”
181. „Fiul Omului vine să bată prin austeritatea dură a necazurilor noastre. În fiecare eveniment, El caută o intrare în inima mea, da, chiar și în momentele mele cele mai neputincioase, zadarnice, fără rod. Însăși crăpăturile și crăpăturile goale ale vieții mele, nedumeririle și durerile mele și locurile de muncă distruse, El vrea să se umple cu Sine, cu bucuria Sa, cu viața Sa — El mă îndeamnă să învăț despre El; „Sunt blând și smerit cu inima.”
182. „Ne cere Dumnezeu să facem ceea ce este sub noi
Această întrebare nu ne va mai tulbura niciodată dacă considerăm că Domnul cerului ia un prosop și se spală picioarele.”
183. „Mi se pare lipsit de respect să văd în biserică doamne cu fuste foarte scurte sau topuri slăbite, fără mâneci. Mi-aș imagina că ar putea distrage atenția pentru oamenii care încearcă să-și țină mintea la Dumnezeu.”
184. „Eșecul nu înseamnă nimic acum, doar că m-a învățat viața.”
185. „Decretele Domnului făgăduințele Sale, planurile Sale, fiecare cuvânt al Său rămân tari, indiferent de vestea pe care o primim”.
186. „Întotdeauna este suficient timp pentru a face voia lui Dumnezeu. Pentru asta nu putem spune niciodată: „Nu am suficient timp”. Când ne găsim frenetici și frustrați, hărțuiți, hărțuiți și frământați, este un semn că mergem după propriul nostru program, nu pe cel al lui Dumnezeu.”
187. „Vor fi cei care vă vor putea explica planurile lui Dumnezeu în toate acestea. Vor vedea ce ar trebui să însemne pentru tine. Nu-ți face griji pentru ei. Sunt orbi. Nicio explicație din această parte a Raiului nu poate acoperi datele. Este imponderabil, inexplicabil și cu mult dincolo de orice explicație. Trebuie să arunci toate aceste prostii pe stâncă.”
188. „A întreba de ce implică convingerea că există un motiv undeva. Cineva trebuie să fie responsabil pentru asta.”
189. „Ceea ce este bine, se presupune în general, ar trebui să ne facă să ne simțim bine. De exemplu, dacă este voia lui Dumnezeu, ne vom simți bine. Acesta nu este întotdeauna cazul. Jonah nu a avut sentimente bune despre a merge la Iope.”
190. „La Crucea lui Isus, crucile noastre sunt schimbate în daruri.”
191. „Printre cei mai veseli oameni pe care i-am cunoscut s-au numărat unii care par să nu fi avut niciun motiv uman de bucurie. Mirosul dulce al lui Hristos s-a arătat prin viețile lor.”
192. „În acceptarea noastră a ceea ce este dat, Dumnezeu Se dă pe Sine”.
193. „Ai răbdare. Nu este Dumnezeu suficient de repede
Răspunsurile Lui sunt prea dure
O simpatie rapidă din partea unui prieten vă poate sugera că pur și simplu renunțați, fiți bun cu voi înșivă, scăpați de toate. Altcineva va fi sigur că va spune: „Ai nevoie de sfat”. Ești sigur că
O oră la poalele Crucii poate evita necesitatea consilierii profesionale.”
194. „Viața devine nu numai mult mai simplă, dar surprinzător de veselă și liberă.”

Evlavioasa Elisabeth Elliot Citate

195. „Prezența lui Dumnezeu nu a schimbat faptul văduviei mele. Absența lui Jim m-a împins, m-a forțat, m-a grăbit la Dumnezeu, singura mea speranță și singurul meu refugiu.”
196. „Fortărețele spirituale încep cu un gând. Un gând devine o considerație. O considerație se dezvoltă într-o atitudine, care duce apoi la acțiune. Acțiunea, repetată, devine un obicei, iar un obicei stabilește o „bază de putere pentru inamic”, adică o fortăreață.”
197. „Autoritatea supremă atât în ​​biserică, cât și acasă a fost învestită în mod divin bărbatului ca reprezentant al lui Hristos, care este Capul bisericii. Femeia din biserică, căsătorită sau necăsătorită, și soția din casă își găsesc împlinirea prin supunerea de bunăvoie, mai degrabă decât prin capitulare cu plăcere.”
198. „Condu-mă, Doamne, la stânca care este mai înaltă decât mine. Lasă-mă să aud cuvântul Tău, dă-mi har să mă supun, să zidesc neclintit, piatră peste piatră, zi de zi, să fac ceea ce spui. Stabilește-mi inima acolo unde inundațiile nu au putere să copleșească, pentru numele lui Hristos. Amin.”
199. „Când vine timpul să mori, asigură-te că tot ce trebuie să faci este să mori!”
200. „Sentimentalitatea ia locul teologiei. Punctul nostru de referință nu va servi niciodată pentru a ne menține picioarele pe stâncă solidă. Punctul nostru de referință, până când răspundem la chemarea lui Dumnezeu, suntem doar noi înșine. Nu putem spune care este capăt.”
201. „O inimă frântă este o amintire a singurei noastre surse de putere.”
202. „Doamne, izbăveşte-mă de îndemnul de a-mi deschide gura când ar trebui să o închid. Dă-mi înțelepciunea să tac acolo unde tăcerea este înțeleaptă. Amintește-mi că nu trebuie spus totul și că sunt foarte puține lucruri care trebuie spuse de mine.”
203. „Dar întrebarea care trebuie să-i precede pe toți ceilalți, care determină în cele din urmă cursul vieții noastre este: „ Ce
vreau cu adevărat
să iubesc ceea ce poruncește Dumnezeu, în cuvintele colectării, și să dorim ceea ce promite El .
vreau ceea ce am vrut eu, sau am vrut eu ceea ce a vrut El, indiferent de ce ar costa
‘”
204. „Cuvântul lui Dumnezeu la care mă gândesc ca pe o margine dreaptă, care arată propria noastră strâmbătate. Nu putem spune cu adevărat cât de strâmbă este gândirea noastră până nu o aliniem cu marginea dreaptă a Scripturii.”
205. „Experiența o învățase repede că nu putea supraviețui furtunilor fără ancora iubirii constrângeri a lui Hristos și ceea ce ea numea „conștiința stâncii” a promisiunii care i-a fost dată, „El merge înainte.”
206. „ Ea este liberă nu nesupunând regulilor, ci respectându-le.”
207. „Când ale noastre sunt întrerupte, ale Lui nu sunt. Planurile lui se desfășoară exact așa cum a fost programat, mișcându-ne mereu, inclusiv acele minute sau ore sau ani care par cele mai inutile, irosite sau insuportabile.”
208. „Dorința de a fi și de a avea exact ceea ce Dumnezeu vrea să fim și să avem, nimic mai mult, nimic mai puțin și nimic altceva, ne-ar odihni inimile și am descoperi cu cât viața mai simplă, cu atât pacea mai mare.”
209. „S-ar putea să nu spunem că avem răspunsurile. Întrebările despre cum să te comporți ca creștin sau cum să slujești ca creștin trebuie să primească răspunsul vieții însăși – viața individului în relația sa directă responsabilă cu Dumnezeu. Acesta este un lucru dinamic, niciodată static. Și cum putem vorbi despre adevăratul înțeles al purtării și slujirii dacă nu vorbim întâi și ultim despre iubire
, Căci iubirea este cea care rezumă toate celelalte porunci. Cel care iubește știe mai bine decât oricine altcineva cum să se comporte, cum să-i servească pe cel pe care îl iubește. Dragostea prescrie un răspuns într-o situație dată, așa cum nicio regulă nu poate face.”

Citate Elisabeth Elliot De unde veți învăța multe
210. „Până când voința și afecțiunile nu vor fi aduse sub autoritatea lui Hristos, nu am început să înțelegem, cu atât mai puțin să acceptăm, Domnia Sa. Crucea, pe măsură ce intră în viața amoroasă, va dezvălui adevărul inimii.”
211. „Învață-mă să tratez tot ce vine la mine cu liniște sufletească și cu convingerea fermă că voința Ta guvernează totul”.
212. „Singura bază a păcii este încetarea conflictului a două voințe, voința mea versus cea a lui Dumnezeu”.
213. „El face mereu ceva – cel mai bun lucru, lucrul pe care noi înșine l-am alege cu siguranță dacă am cunoaște sfârșitul de la început. El lucrează pentru a ne aduce la gloria noastră deplină.”
214. „Principiile câștigului prin pierdere, al bucuriei prin întristare, al obținerii prin dăruire, al împlinirii prin dăruire, al vieții din moarte este ceea ce învață Biblia și oamenii care au crezut suficient de mult pentru a o trăi în Practica simplă, umilă, de zi cu zi sunt oameni care au găsit câștigul, bucuria, obținerea, împlinirea, viața.”
215. „Isus a iubit voia Tatălui Său. El a îmbrățișat limitările, necesitățile, condițiile, însuși lanțurile umanității Sale în timp ce a umblat și a lucrat aici pe pământ, împlinindu-și clipă de clipă însărcinarea Sa divină și cerințele aspre ale întrupării Sale. Nu a existat niciodată un cuvânt sau măcar o privire de plângere.”
216. „Este atât de mare distincția dintre a trăi pentru Hristos și a muri pentru El
Nu este a doua concluzia logică a primei

217. „O mulțime de lucruri determină modul în care trăiesc oamenii, iar banii nu sunt în fruntea listei. Opțiunile sunt întotdeauna disponibile. Ceea ce vei alege va depinde de modul în care vezi lucrurile: pe tine însuți, munca ta, dreptul tău de a-ți exprima gustul, dorința și personalitatea, înțelegerea ta despre iubirea lui Dumnezeu așa cum este exprimată în creația și ordinea și armonia Sa.”
218. „S-ar părea că dacă nu vedem prin și dincolo de fizic, nici măcar nu vom vedea fizicul așa cum ar trebui să-l vedem, ca fiind vehiculul pentru slava lui Dumnezeu.”
219. „El face pe slujitorii Săi o flacără de foc. Sunt eu aprins,
Dumnezeu să mă izbăvească de azbestul îngrozitor al „altelor lucruri”.
220. „Dorința de sacrificiu care izvorăște dintr-o inimă iubitoare mai degrabă decât dorința de distincție spirituală este cu siguranță acceptată de Dumnezeu. Dar, ca și în cazul jertfei lui Avraam a fiului său Isaac, sacrificiul în sine nu este întotdeauna cerut în cele din urmă. Ceea ce se cere este ascultarea.”
221. „Femeile trupei aflau că, dacă Domnul Gloriei a luat un prosop și a îngenuncheat pe podea pentru a spăla picioarele prăfuite ale ucenicilor Săi, atunci nicio muncă, chiar și rutina necruțătoare și adesea dezordonată de a avea grijă de bebelușii care urlănesc, este înjositor. A o oferi Domnului Slavei o transformă într-o sarcină sfântă.”
222. „Suntem oare atât de copilărești – nu spun copilărești – încât să credem că un Dumnezeu care ar putea plănui un plan al lui Isus ar conduce pelerinii săraci în situații pe care nu le-ar putea suporta
223. „Duhul este lichid și curge și se ridică ușor, scufundându-se și fierbinte odată cu curentele împrejurărilor. A aduce fiecare gând în ascultarea lui Hristos nu este o treabă simplă.”
224. „Ea stătea, parcă, cu faţa la Dumnezeu şi cu spatele la popor, aşteptând să primească cuvântul Său pentru „poporul ales”. Ea a avut o viziune despre o viață sfântă. Ea nu s-ar abate de la asta, indiferent cât de bine stabilite, raționale și practice ar părea a fi modalitățile misiunilor mai vechi.”

Alte citate și proverbe din Elisabeth Elliot

225. „Uneori, frica nu se potolește și trebuie să alegeți să o faceți cu frică.”
226. „O mică dospire de temperament nemulțumit se va răspândi într-un grup și va schimba perspectivele.”
227. „Întrebarea este pur și simplu: „Cine este stăpânul tău
Odată ce s-a rezolvat, întrebi dacă a fost rostit vreun cuvânt. Dacă da, ai ordinele tale.”
228. „Trebuie să comentăm mereu viața
Nu poate fi trăită pur și simplu în realitatea termenilor de contact ai lui Hristos cu Tatăl, cu bucurie și pace, cu frică și iubire pline până la vârful degetelor la rândul lor, fără să tragă necontenit de lecții și să facă de reguli

229. „Poarta este îngustă dar nu viața. Poarta se deschide spre amploarea vieții.”
230. „Dacă bărbații și femeile ar fi mai siguri de Dumnezeul lor, ar exista mai multă bărbăție, femeie și evlavie în lume și cu mult mai puțină frică unii de alții.”
231. „Insistența că ambele conduc înseamnă că nu va fi nici un dans.”
232. „Nevoile se înmulțesc pe măsură ce sunt satisfăcute. Vai de omul care ar duce o viață dezlegată. Fii în gardă, suflete, să-ți complici mediul, astfel încât să nu ai nici timp, nici loc de creștere!”
233. „Le rog pe femei să aştepte. Așteaptă pe Dumnezeu. Tine-ti gura inchisa. Nu vă așteptați la nimic până când declarația este clară și directă. Și bărbaților pe care le spun să fiți atenți cu noi, vă rog. Fii circumspect.”
234. „El nu este tot ce ne-am cere, dacă am fi sinceri, dar tocmai atunci când nu avem ceea ce am cere, și numai atunci, putem percepe clar atotsuficiența Lui”.
235. „Creștinismul învață dreptate, nu drepturi. Ea pune accent pe onoare, nu pe egalitate. Preocuparea unui creștin este ceea ce se datorează celuilalt, nu ceea ce se datorează lui însuși.”
236. „Banii au o putere teribilă când sunt iubiți.”
237. „Nu există nici o lucrare creștină. Adică nu există nicio lucrare în lume care să fie, în sine, creștină. Munca creștină este orice fel de muncă, de la curățarea unui canal până la predicarea unei predici, care este făcută de un creștin și oferită lui Dumnezeu.”
238. „Este mai important să înțeleg decât să ascult
Este mai important pentru mine să știu decât să cred

239. „Dar morțile mici trebuie să fie moarte la fel ca și cele mari. Fiecare memento care a stârnit un dor a trebuit să fie oferit.”
240. „Dacă credința ta se bazează pe ideea ta despre modul în care Dumnezeu ar trebui să răspundă rugăciunilor tale, ideea ta despre rai aici pe pământ sau plăcintă pe cer sau orice altceva, atunci acest tip de credință este foarte șocant și va fi demolat atunci când furtunile vieții l-au lovit. Dar dacă credința voastră se bazează pe caracterul Celui care este „Eu sunt” etern, atunci acest tip de credință este aspru și va rezista.”

În ce fel îți afectează credința citate din această colecție

Într-o lume în care nu există certitudine, ține-ți tare credința și permite-i lui Dumnezeu să intervină. A avea credință în Dumnezeu implică să ne punem încrederea în El pentru a face față situațiilor asupra cărora nu avem control. Citirea cuvintelor Sale și rugăciunea ne pot ajuta să ne întărim credința.
Elisabeth Elliot a subliniat semnificația rugăciunii ca mijloc de comunicare cu Dumnezeu. În ciuda suferinței ei, ea a ales să-și trăiască viața pentru slava lui Dumnezeu. Pentru ea, fiecare rugăciune pe care o spunem trebuie să fie însoțită de o acțiune.
Nu știm niciodată ce se va întâmpla în continuare, motiv pentru care ar trebui să ne rugăm mereu și să recunoaștem harul și mila Domnului. Rugăciunile noastre să fie mai tare decât problemele noastre!
Care citat a avut cea mai mare influență asupra dvs.
V-a plăcut colecția noastră
Comentați mai jos!