Cu aceasta colectie de aforisme, sa descoperim impreuna cele mai frumoaseCitate de Paste ale Papei Francisc.Citate intense, dulci, religioase, profunde, perfecte pentru a reprezenta tot ceea ce simbolizeaza Pastele pentru un credincios. Cu indrumarea Papei Francisc, gratie celor mai semnificative Citate extrapolate din discursurile sale, pe care le putem urmari pana la Pasti.
Expresii despre dragoste, sacrificiu, respect, credinta, saracie si iertare. Expresii care vorbesc despre valorile crestine si ale familiei. Odata cu Pastele onoram jertfa pe care Iisus a facut-o pentru noi toti, pentru a ne arata iubirea Sa infinita. Pastele este timpul sa speram intr-un viitor mai bun, sa intelegem binele din fiecare dintre noi. Iata 40 de Citate despre Pastele Papei Francisc.

Citate, aforisme si citate despre Pastele Papei Francisc

Usile universului se deschid, o adiere se ridica: si mangaierea lui Isus. O creanga de maslin, un porumbel alb si zambetul Sfantului Parinte: e Paste.
Credinta noastra este intemeiata pe moartea si invierea lui Hristos, asa cum o casa se sprijina pe temelii: daca acestea cedeaza, toata casa se prabuseste.
Dragostea este exigenta, cere sa angajam cele mai bune resurse, sa trezesti pasiunea si sa pornesti cu rabdare.
Porunca lui Isus care poarta in sine toate poruncile si Porunca Iubirii.
In Sfintia Pastilor, ne rugam pentru toate popoarele lumii. Domnul ne-a daruit viata fiului Sau care a sacrificat-o cu moartea pentru iubirea imensa pe care o simte pentru noi. Atunci Isus a inviat dandu-ne speranta.
Tristetea noastra infinita este vindecata doar cu iubire infinita.
Blandetea si smerenia inimii ne ajuta nu numai sa purtam povara celorlalti, ci si sa nu le cantarim.
Invierea noastra incepe atunci cand decidem sa ascultam de porunca lui Isus de a iesi in lumina, in viata; cand mastile ne cad de pe fata – de multe ori suntem mascati de pacat – si redescoperim curajul chipului nostru originar, creat dupa chipul si asemanarea lui Dumnezeu.
Credinta in invierea lui Isus si speranta pe care ne-a adus-o este cel mai frumos dar pe care un crestin il poate si trebuie sa il ofere fratilor sai. Tuturor si fiecaruia, asadar, sa nu ne obosim sa repetam: Hristos a inviat!
Faceti viitorul, cu mainile, cu inima, cu dragostea, cu pasiunile, cu visele. Cu ceilalti.
Invierea lui Isus nu este sfarsitul fericit al unei povesti bune, nu este sfarsitul fericit al unui film; dar este interventia lui Dumnezeu Tatal si unde speranta omeneasca este rupta.
[Isus] Invata-ne ca Crucea este calea spre Inviere. Invata-ne ca Vinerea Mare este calea catre Pastele luminii; invata-ne ca Dumnezeu nu uita niciodata pe niciunul dintre copiii Sai si nu se satura sa ne ierte si sa ne imbratiseze cu mila Sa infinita. Dar, de asemenea, invata-ne sa nu ne obosim sa ne cerem iertare si sa credem in mila nelimitata a Tatalui.
Daca Biserica il urmeaza pe Domnul ei, ea iese din ea insasi, cu curaj si mila: nu ramane inchisa in propria ei autoreferentialitate.
Anuntul plin de bucurie al Pastelui: „Isus, cel rastignit, nu este aici, a inviat” ne ofera certitudinea mangaietoare ca prapastia mortii a fost strabatuta si, odata cu el, jale, tanguire si neputinta.
Dragi frati si surori, este o mare fericire pentru mine sa va urez un Paste fericit si sa va spun ca Hristos a inviat! As dori ca acest anunt sa ajunga la fiecare casa, la fiecare familie, mai ales acolo unde oamenii sufera cel mai mult, cum ar fi in spitale si inchisori. As vrea sa ajunga la inimile tuturor pentru ca Dumnezeu vrea sa raspandeasca aceasta veste buna: Isus a inviat. Inca o data dragostea si mila lui Dumnezeu au castigat si exista speranta pentru toata lumea.
Nu avem nevoie de saracie teoretica. Saracia se invata atingand trupul saracului Hristos, in cei smeriti, in cei saraci, in cei bolnavi, in copii.
Postul Mare este un timp propice care trebuie sa ne conduca sa fim din ce in ce mai constienti de ceea ce Duhul Sfant, primit in Botez, a lucrat si poate lucra in noi. Iar la finalul itinerariului postului post, in Privegherea Pastelui, vom putea reinnoi cu mai multa constientizare legamantul botezului si angajamentele care decurg din acesta.
Daca vrei sa-L gasesti pe Dumnezeu, cauta-l in smerenie, cauta-l in saracie, cauta-l acolo unde este ascuns: in cei nevoiasi, in cei mai nevoiasi, in cei bolnavi, in flamanzi, in prizonieri.
Anuntam invierea lui Hristos atunci cand lumina lui lumineaza momentele intunecate ale existentei noastre si o putem impartasi altora; cand stim sa zambim cu cei care zambesc si sa plangem cu cei care plang; cand mergem langa cei tristi si risca sa-si piarda speranta; cand spunem experienta noastra de credinta celor in cautarea sensului si a fericirii.
Hristos a inviat! Si avem sansa sa ne deschidem si sa primim darul lui de speranta. Sa ne deschidem spre speranta si sa pornim in calatorie; Fie ca amintirea lucrarilor si cuvintelor sale sa fie o lumina orbitoare, care sa ne indrepte pasii in incredere, spre acel Paste care nu va avea sfarsit.
Recunoastem ca Dumnezeu nu este ceva vag, Dumnezeul nostru nu este un Dumnezeu „spray”, si concret, nu un abstract, ci are un nume: „Dumnezeu este iubire”.
Iata ce este Pastele: este iesirea, trecerea omului din robia pacatului, a raului la libertatea iubirii, a binelui. Pentru ca Dumnezeu este viata, numai viata, iar slava Lui suntem noi: omul viu.
Pentru mentalitatea lumeasca, este un scandal ca Dumnezeu a venit sa se faca unul dintre noi, ca a murit pe cruce! In logica acestei lumi, cei pe care Isus ii proclama fericiti sunt considerati invinsi, slabi. In schimb, succesul cu orice pret, bunastarea, aroganta puterii, afirmarea de sine in detrimentul celorlalti sunt exaltate.
Cel mai adevarat destin al nostru este sa fim transformati de iubire.
Pastele este evenimentul care a adus inovatii radicale pentru fiecare fiinta umana, pentru istorie si pentru lume: este triumful vietii asupra mortii; si o sarbatoare a trezirii si regenerarii.
Pastele nu poate fi trait fara a intra in mister. Pentru a intra in mister este nevoie de smerenie.
Dragostea nu poate suporta sa ramana inchisa in ea insasi. Prin insasi natura sa este deschisa, se raspandeste si este rodnica, genereaza mereu dragoste noua.
Ce inseamna ca Isus a inviat
Inseamna ca iubirea lui Dumnezeu este mai puternica decat raul si decat moartea insasi; inseamna ca iubirea lui Dumnezeu ne poate transforma viata, face sa infloreasca acele zone de desert care sunt in inimile noastre.
Salutam harul Invierii lui Hristos! Sa ne lasam reinnoiti de mila lui Dumnezeu, sa ne lasam iubiti de Isus, sa ne transforme si puterea iubirii Lui viata; si devenim instrumente ale acestei indurari, canale prin care Dumnezeu poate iriga pamantul, poate proteja toata creatia si poate face dreptatea si pacea sa infloreasca.
Este o sursa de bucurie autentica sa ne recunoastem mici si slabi, dar sa stim ca, cu ajutorul lui Isus, putem fi imbracati cu putere si sa pornim intr-o mare calatorie prin viata in compania lui.
Invierea lui Hristos actioneaza in istorie ca un principiu de reinnoire si speranta. Oricine este disperat si obosit pana la moarte, daca are incredere in Isus si iubirea Lui, poate incepe sa traiasca din nou. De asemenea, sa incepi o noua viata, sa-ti schimbi viata si un mod de a te invia din nou, de a invia.
Dumnezeu nu ne da niciodata un dar pe care nu-l putem primi.
Aduceti in casele voastre si tuturor celor care intampinati anuntul bucuros ca Domnul vietii a inviat, aducand cu voi iubire, dreptate, respect si iertare!
Traieste-ti zilele intens! Fii statornic in credinta ta si generos in caritate fata de oamenii pe care ii intalnesti.
Ranile lui Iisus sunt un scandal pentru credinta, dar sunt si verificarea credintei. Din acest motiv in trupul lui Hristos cel inviat ranile nu dispar, ele raman, pentru ca acele rani sunt semnul permanent al iubirii lui Dumnezeu pentru noi, si sunt indispensabile pentru a crede in Dumnezeu.Pastele
nu poate fi trait fara a intra in mister. Nu este un fapt intelectual, nu este doar a cunoaste, a citi… Si mai mult, si multe altele! „Intrarea in mister” inseamna capacitatea de uimire, de contemplare; capacitatea de a asculta tacerea si de a auzi soapta unui fir sonor de tacere in care Dumnezeu ne vorbeste.
Isus vine sa se nasca din nou in viata fiecaruia dintre noi si, prin noi, continua sa fie un dar al mantuirii pentru cei mici si exclusi.
Dumnezeu este iubire, iar cineva participa la lucrarea lui atunci cand iubeste cu El si ca El.
Lasati minunea vesela a Duminicii Pastelui sa radieze in ganduri, priviri, atitudini, gesturi si cuvinte… Ne dorim sa fim atat de stralucitori! Dar acesta nu este un machiaj! Vine din interior!
Si toti avem nevoie de ajutor, iubire si iertare.
Caritate, iubire si impartasire a soartei iubitului in orice. Dragostea ii face pe oameni asemanatori, creeaza egalitate, darama ziduri si distante.