Aceste citate ale lui Charles Dickens spun poveștile și adevărurile despre Anglia victoriană și sistemul social al Marii Britanii prin ochii unuia dintre cei mai buni romancieri din lume.
Charles Dickens este autorul multor mari clasice precum A Christmas Carol, Great Expectations, Oliver Twist și A Tale of Two Cities.
Și din cauza descrierii reale a societății și a luptelor sale, cărțile sale nu au mai fost niciodată epuizate de când au fost publicate.
Consultați colecția noastră completă de mai jos pentru a vedea ce lecții de viață puteți obține din cuvintele de înțelepciune ale lui Charles Dickens.
Să începem.
Și nu ratați aceste citate Stan Lee și Virginia Woolf.

Cele mai bune citate Charles Dickens

1. „Nu există nimic în lume atât de irezistibil de contagios ca râsul și buna dispoziție.”
2. „Un fapt minunat asupra căruia să reflectăm este că fiecare creatură umană este constituită pentru a fi acel secret profund și mister pentru fiecare cealaltă.”
3. „Ce cadou mai mare decât dragostea unei pisici.”
4. „A fost epoca înțelepciunii, a fost epoca prostiei, a fost epoca credinței, a fost epoca neîncrederii, a fost anotimpul luminii, a fost anotimpul întunericului, a fost primăvara Sper, a fost iarna disperării.”
5. „Cerul știe că nu trebuie să ne fie niciodată rușine de lacrimile noastre, pentru că ele plouă peste praful orbitor al pământului, acoperind inimile noastre dure.”
6. „Ai fost ultimul vis al sufletului meu.”
7. „Am iubit-o împotriva rațiunii, împotriva promisiunii, împotriva păcii, împotriva speranței, împotriva fericirii, împotriva oricărei descurajări care ar putea fi.”
8. „Există cărți din care spatele și copertele sunt de departe cele mai bune părți.”
9. „Este un lucru mult, mult mai bun pe care îl fac decât l-am făcut vreodată; este o odihnă mult, mult mai bună la care merg decât am cunoscut vreodată.”
10. „Și, o, sunt zile în această viață care merită viață și merită moartea.”
11. „A fost cel mai bun timp, a fost cel mai rău.”
Dacă vă plac aceste citate, asigurați-vă că citiți colecția noastră de citate William Shakespeare.
12. „Fiți naturali, copiii mei, căci scriitorul care este natural a îndeplinit toate regulile artei.”
13. „Femeile pot spune întotdeauna lucrurile în cele mai puține cuvinte. Cu excepția cazului în care explodează și apoi îl prelungesc.”
14. „Nu îmi pasă de niciun om de pe pământ și niciun om de pe pământ nu are grijă de mine”.
15. „Am avut idei neformate de a lupta din nou, de a începe din nou, de a mă scutura de lenea și senzualitate și de a lupta împotriva luptei abandonate.”
16. „Comunicarea electrică nu va fi niciodată un substitut pentru fața cuiva care cu sufletul încurajează o altă persoană să fie curajoasă și adevărată.”
17. „Fă și lucrul înțelept și cel bun și fă ce este mai bun din noi și nu pe ce este mai rău.”
18. „Bucuria și mulțumirea sunt mari înfrumusețători și sunt faimoși care păstrează aspectul frumos.”
19. „Vă atingeți unele dintre motivele pentru care plec, nu pentru care stau departe.”

Citate populare Charles Dickens

20. „Într-un cuvânt, am fost prea laș să fac ceea ce știam că este corect, deoarece fusesem prea laș pentru a evita să fac ceea ce știam că este greșit.”
21. „Fiecare călător are o casă proprie și învață să o aprecieze cu atât mai mult din rătăcirea lui.”
22. „Gândește-te la binecuvântările tale prezente – din care fiecare om are multe – nu la nenorocirile tale trecute, dintre care toți oamenii au câteva.”
23. „Iubește-o, iubește-o, iubește-o! Dacă ea te favorizează, iubește-o. Dacă te rănește, iubește-o. Dacă ea îți rupe inima în bucăți și, pe măsură ce devine din ce în ce mai în vârstă și mai puternică, se va sfâșia mai adânc, o va iubi, o va iubi, o va iubi!”
24. „Amânarea este hoțul timpului, dă-l de guler.”
25. „Crezi că vei muri, dar continui să trăiești, zi după zi după o zi groaznică.”
26. „În sensul meu pur și simplu este că orice am încercat să fac în viață, am încercat din toată inima să fac bine; că orice m-am dedicat, m-am dedicat complet; că, în scopuri mari și în mici, am fost întotdeauna cu seriozitate.”
27. „A fost una dintre acele zile de martie când soarele strălucește fierbinte și vântul bate rece – când este vară la lumină și iarnă la umbră.”
28. „Estella, până în ultimul ceas al vieții mele, nu poți alege decât să rămâi parte din caracterul meu, parte din micul bine din mine, parte din rău.”
29. „Tu faci parte din existența mea, parte din mine însumi.”
30. „Nu pune întrebări și nu ți se va spune nicio minciună.”
31. „‎Și totuși am avut slăbiciunea, și încă am slăbiciunea, să-ți doresc să știi cu ce stăpânire bruscă m-ai aprins, un morman de cenușă care sunt, în foc.”
32. „A fost o perioadă lungă, grea, când am ținut departe de mine amintirea a ceea ce aruncasem când eram destul de ignorant despre valoarea lui.”
33. „Ești în fiecare rând pe care l-am citit vreodată.”
34. „Oprește-te, tu care ai citit asta și gândește-te o clipă la lanțul lung de fier sau aur, de spini sau flori, care nu te-ar fi legat niciodată, decât pentru formarea primei verigi într-o zi memorabilă.”
35. „Dacă ar prefera să moară, ar fi mai bine să o facă și să scadă surplusul de populație.”
36. „Gânduri și speranțe noi se învârteau prin minte și toate culorile vieții mele se schimbau.”
37. „În lumina lunii care este mereu tristă, așa cum este lumina soarelui însuși – așa cum este lumina numită viață umană – la venirea și la plecarea ei.”
38. „Îmi iubesc oamenii ăștia mici; și nu este un lucru ușor când ei, care sunt atât de proaspete de la Dumnezeu, ne iubesc”.
39. „El știa destul de lume ca să știe că nu este nimic mai bun în ea decât slujirea credincioasă a inimii.”

Citate Charles Dickens despre dragoste

40. „Sper că dragostea adevărată și adevărul sunt mai puternice în cele din urmă decât orice rău sau nenorocire din lume.”
41. „Ai avut vreodată senzația că te uiți la cineva pentru prima dată și atât de repede, trecutul și viitorul par să se contopească
Nu înseamnă asta ceva
ce am simțit atât de mult, atât de profund, înainte de a vorbi

42. „O inimă care merită câștigată și bine câștigată. O inimă care, odată câștigată, trece prin foc și apă pentru câștigător și nu se schimbă niciodată și nu se descurajează niciodată.”
43. „Un bărbat este norocos dacă este prima dragoste a unei femei. O femeie este norocoasă dacă este ultima dragoste a unui bărbat.”
44. „Trăiește cel puțin o ființă care nu se poate schimba niciodată — o ființă care s-ar mulțumi să-și dedice întreaga existență fericirii tale, care trăiește doar în ochii tăi, care respiră decât în ​​zâmbetele tăi, care poartă povara grea a vieții în sine numai pentru tine.”
45. „O privire tăcută de afecțiune și respect atunci când toți ceilalți ochi sunt întoarse cu rece, conștiința că avem simpatia și afecțiunea unei ființe atunci când toți ceilalți ne-au părăsit, este o reținere, o ședere, o mângâiere, în nefericirea cea mai profundă, pe care nicio bogăție nu l-ar putea cumpăra sau nicio putere nu l-ar putea oferi.”
46. ​​„O zi irosită cu alții nu este irosită pentru sine.”
47. „Nimeni nu este inutil în această lume care ușurează povara ei pentru altcineva.”
48. „Dragostea, deși se spune că este afectată de orbire, este un paznic vigilent”.
49. „Ai o inimă care nu se întărește niciodată și un temperament care nu obosește niciodată și o atingere care nu doare niciodată.”
50. „Dragostea adevărată crede totul, suportă totul și are încredere în toate.”
51. „Știi ce am de gând să spun. Te iubesc.”
52. „Nu închide niciodată buzele celor cărora le-ai deschis deja inima.”
53. „O inimă iubitoare este cea mai adevărată înțelepciune.”
54. „Misterul și dezamăgirea nu sunt absolut indispensabile creșterii iubirii, dar sunt, de foarte multe ori, puternicii ei auxiliari.”
55. „Dragostea este în toate lucrurile cel mai minunat profesor.”
56. „Nu pot spune ce ar putea să spună alți bărbați când folosesc această expresie. Ceea ce vreau să spun este că sunt sub influența unei atracții extraordinare căreia i-am rezistat în zadar și care mă stăpânește.”
57. „Toată diferența dintre construcție și creație este exact aceasta – că un lucru construit nu poate fi iubit decât după ce este construit; dar un lucru creat este iubit înainte de a exista.”
58. „Te-am iubit la nebunie — în munca neplăcută a zilei, în mizeria veghe a nopții, încins de realități sordide, sau rătăcind prin Paradisuri și Iaduri de viziuni în care m-am repezit, purtând imaginea ta în brațe, eu te-am iubit la nebunie.”
59. „Nu poate exista nicio diferență în căsătorie precum nepotrivirea minții și a scopului.”
60. „Ea a fost mai mult decât umană pentru mine. Era o zână, o silfă. Nu știu ce era ea, nimic pe care nimeni nu a văzut vreodată și tot ceea ce toată lumea și-a dorit vreodată. Am fost înghițit într-un abis al iubirii într-o clipă. Nu era nicio pauză în prag, nici privirea în jos sau privirea înapoi. Am plecat, cu capul năprasnic, înainte de a avea simțul să-i spun un cuvânt.”
61. „M-ai putea atrage la foc, m-ai putea atrage la apă, m-ai putea atrage la spânzurătoare, m-ai putea atrage la orice moarte, m-ai putea atrage la orice am evitat cel mai mult, m-ai putea atrage la orice expunere și rușine. Aceasta și confuzia gândurilor mele, astfel încât să nu fiu potrivit pentru nimic, este ceea ce vreau să spun prin faptul că ești ruina mea.”
62. „Ce procese cresc din mormintele oamenilor bogați, în fiecare zi; semănând mărturie mincinoasă, ură și minciuni printre rudele apropiate, unde nu ar trebui să existe decât iubire!”
63. „Vocea și muzica ta sunt aceleași pentru mine.”
64. „Mai bine îi plăcea să-l vadă liber și fericit, chiar și decât să-l aibă lângă ea, pentru că îl iubea mai mult decât pe ea însăși.”
65. „A ascunde ceva celor de care sunt atașat, nu este în natura mea. Nu pot niciodată să-mi închid buzele acolo unde mi-am deschis inima.”
66. „Gândește-te din când în când că există un bărbat care și-ar da viața, pentru a păstra o viață pe care o iubești lângă tine.”
67. „Nu ai idee ce înseamnă să ai pe cineva minunat de tine, cu excepția cazului în care ai fost doborât și abătut de sentimentele singuratice pe care le-am menționat că mi-au luat odată mai bine.”
68. „Dacă mă iei ca soție, Walter, te voi iubi cu drag. Dacă mă lași să merg cu tine, Walter, voi merge până la capătul lumii fără teamă. Nu pot renunța la nimic pentru tine. Nu am cu ce să-mi dau demisia și pe cine să părăsesc; dar toată dragostea și viața mea îți vor fi dedicate și cu ultima mea suflare voi sufla numele tău lui Dumnezeu dacă îmi mai rămân simț și memorie.”
69. „El era conștient de o mie de mirosuri plutind în aer, fiecare legat de o mie de gânduri, și speranțe, și bucurii și griji, de mult, de mult, uitate.”

Citate Charles Dickens despre Crăciun

70. „Voi onora Crăciunul în inima mea și voi încerca să-l păstrez tot anul.”
71. „Amintirea, ca o lumânare, arde cel mai puternic în timpul Crăciunului.”
72. „Crăciun fericit și fericit, care ne poate readuce la amăgirile din zilele copilăriei, să-i amintească bătrânului plăcerile tinereții sale și să-l transporte pe călător înapoi la propriul foc și acasă liniștit!”
73. „Crăciunul poate să nu aducă un singur lucru; totuși, îmi oferă un cântec de cântat.”
74. „Timpul Crăciunului! Omul acela trebuie să fie într-adevăr un mizantrop, în al cărui sân nu se trezește ceva asemănător unui sentiment jovial – în mintea căruia nu sunt trezite unele asociații plăcute – de reapariția Crăciunului.”
75. „Sezonul Crăciunului ne reamintește că o demonstrație a religiei este întotdeauna mult mai bună decât o definiție a acesteia – mai ales în fața copiilor.”
76. „Se pare că există magie chiar în numele Crăciunului.”
77. „Poate că cele mai bune decorațiuni de Yuletide sunt să fie încoronate în zâmbete și înfășurate în îmbrățișări.”
78. „Întotdeauna m-am gândit la Crăciunul ca la o perioadă bună – un timp bun, iertător, caritabil, plăcut.”
79. „Minunea Crăciunului este că un copil poate fi atât de decisiv.”
80. „Este bine să fii copil uneori și niciodată mai bine decât de Crăciun, când marele fondator a fost el însuși un copil.”
81. „Dar sunt sigur că m-am gândit întotdeauna la vremea Crăciunului, când a sosit – ca singura dată pe care o cunosc, în calendarul lung al anului, când bărbații și femeile par de un acord să-și deschidă închiderea. – ridică inimile liber.”
82. „Sfârșitul anului nu aduce o plăcere mai mare decât ocazia de a vă exprima salutările și urările de bine ale sezonului.”
83. „Fie ca sărbătorile și noul an să fie pline de bucurie.”
84. „Crăciunul este un timp în care, din toate momentele anului, amintirea fiecărei dureri, greșeli și necazuri remediabile din lumea din jurul nostru ar trebui să fie activă cu noi, nu mai puțin decât propriile noastre experiențe, pentru tot binele. .”
85. „Timpul era cu cei mai mulți dintre noi, când ziua de Crăciun, încercuind toată lumea noastră limitată ca un inel magic, nu ne lăsa nimic de ratat sau de căutat; a legat împreună toate plăcerile, afecțiunile și speranțele noastre de acasă; a grupat totul și pe toată lumea în jurul focului de Crăciun și a făcut ca imaginea care strălucește în ochii noștri strălucitori tineri, să fie completă.”
86. „Multe Crăciun Fericit, mulți Ani Nou Fericiți. Prietenii neîntrerupte, acumulări mari de amintiri vesele și afecțiuni pe pământ și raiul pentru noi toți.”
87. „Crăciunul era aproape, în toată cacealma și onestitatea lui; a fost anotimpul ospitalității, al veseliei și al inimii deschise; Anul vechi se pregătea, ca un filosof străvechi, să-și cheme prietenii în preajma lui, iar în mijlocul sunetului ospătării și a desfătării să treacă cu blândețe și calm.”
88. „Și mereu se spunea despre el că știa să țină bine Crăciunul, dacă cineva în viață poseda cunoștințele. Fie ca asta să fie spus cu adevărat despre noi și despre noi toți! Și așa, așa cum a observat Tiny Tim, Dumnezeu să ne binecuvânteze pe toți!”
89. „Un Crăciun Fericit tuturor! La mulți ani întregii lumi!”

Citate Charles Dickens despre moarte și durere

90. „Ar face un cadavru minunat.”
91. „Suferința a fost mai puternică decât orice altă învățătură și m-a învățat să înțeleg ce a fost inima ta.”
92. „Fă-te departe de Cancelarie. Se măcina în bucăți într-o moară lentă; se prăjește la foc lent; este înțepat până la moarte de albinele singure; este înecat de picături; înnebunește de cereale.”
93. „Am fost îndoit și rupt, dar sper că într-o formă mai bună.”
94. „A închide ochii și a oferi o aparentă mângâiere îmbrăcămintei morților, este cea mai sfântă atingere a naturii a sărăciei.”
95. „Moartea este un adevăr puternic, universal.”
96. „Bucuria și durerea s-au amestecat în pahar, dar nu au fost lacrimi amare – căci chiar și durerea s-a ridicat atât de blândă și îmbrăcată în amintiri atât de dulci și tandre, încât a devenit o plăcere solemnă și și-a pierdut orice caracter de durere”.
97. „Iubirile și Cupidonii au luat-o la fugă, înfricoșate, iar Martiriul nu a avut un asemenea chin în istoria sa pictată a suferinței.”
98. „Durerea despărțirii nu este nimic față de bucuria de a ne întâlni din nou.”
99. „Trebuie să întâlnim reversurile cu îndrăzneală și să nu le lăsăm să ne sperie, draga mea. Trebuie să învățăm să jucăm jocul. Trebuie să trăim cu nenorocirea în jos, Trot!”
100. „Când moartea lovește pe nevinovați și tineri, pentru fiecare formă fragilă de care eliberează spiritul gâfâit, o sută de virtuți se ridică, în forme de milă, caritate și iubire, pentru a păși lumea și a o binecuvânta.”
101. „Agitația mentală puternică și tulburarea nu era o noutate pentru el, chiar înainte de suferințele sale târzii. Niciodată nu este, la naturi obstinate și îmbufnate; căci se luptă din greu să fie așa.”
102. „Din fiecare lacrimă pe care muritorii întristați o vărsă pe astfel de morminte verzi, se naște ceva bun, vine o natură mai blândă.”
103. „Un tată, o soră și o mamă au fost câștigate și pierdute, în acel moment.”
104. „Există doar două stiluri de pictură portret – cel serios și cel zâmbit.”
105. „Ar trebui ca posibilitățile să fie mai rău de suportat decât certitudinile

106. „Norii pluteau peste Lună cu cea mai mare viteză, la un moment dat ascunzând-o complet, alta, făcând-o să izbucnească în plină splendoare și să-și arunce lumina asupra toate obiectele din jur; imediat, conducând din nou peste ea, cu viteză crescută și învăluind totul în întuneric.”
107. „Sunt sigur că nu există nicio răzbunare și nici o suferință în viața Lui. Nu poate exista nicio confuzie în a-L urma și sunt sigur că nu caută alți pași!”
108. „Mi-a fost mai bine după ce am plâns decât înainte – mai rău, mai conștient de propria mea ingratitudine, mai blând.”
109. „Lacrimile care au căzut și cuvintele rupte care au fost schimbate în îmbrățișarea lungă și strânsă dintre orfani să fie sacre.”

Citate Charles Dickens despre bunătate, recunoștință și bunătate

110. „Există înțelepciunea capului și există înțelepciunea inimii”.
111. „Niciun spațiu de regret nu poate compensa oportunitatea unei vieți folosită greșit.”
112. „Așadar, de-a lungul vieții, cele mai grave slăbiciuni și răutăciuni ale noastre sunt de obicei comise de dragul oamenilor pe care îi disprețuim cel mai mult.”
113. „Primăvara este perioada anului când este vară la soare și iarnă la umbră.”
114. „Nimeni care știe să citească, nu se uită vreodată la o carte – chiar și nedeschisă pe un raft – ca cel care nu poate.”
115. „Un vis – tot un vis – care se termină în nimic și îl lasă pe adormit acolo unde s-a culcat, dar vreau să știi că tu l-ai inspirat.”
116. „Există o putere prodigioasă în tristețe și disperare.”
117. „O mulțime de oameni și totuși o singurătate”.
118. „I-am furat inima și am pus gheață la locul ei.”
119. „Pentru că mă gândesc atât de mult la inimile calde și sensibile, le-aș scuti să nu fie rănite.”
120. „Familia nu trebuie să fie formată doar din cei cu care împărțim sânge, ci și din cei cărora le-am da sânge.”
121. „Trebuie să fiu luat așa cum am fost făcut. Succesul nu este al meu, eșecul nu este al meu, dar cei doi împreună mă fac.”
122. „Dacă mă voi dovedi a fi eroul vieții mele sau dacă postul respectiv va fi deținut de altcineva, aceste pagini trebuie să arate.”
123. „Sunt ceea ce tu m-ai conceput să fiu. Eu sunt lama ta. Acum nu te poți plânge dacă și tu te simți rănit.”
124. „Fericirea este un dar și trucul nu este să te aștepți la el, ci să te bucuri de ea când vine.”
125. „Sfatul meu este să nu faci niciodată mâine ceea ce poți face astăzi.”
126. „M-am uitat la stele și m-am gândit cât de îngrozitor ar fi pentru un om să-și întoarcă fața spre ele în timp ce îngheța de moarte și să nu văd niciun ajutor sau milă în toată mulțimea strălucitoare.”
127. „Nu luați nimic pe înfățișarea lui; ia totul pe dovezi. Nu există o regulă mai bună.”
128. „Cel mai important lucru în viață este să nu mai spui „îmi doresc” și să începi să spui „voi”. Considerați nimic imposibil, apoi tratați posibilitățile ca probabilități.”
129. „Frângeți-le inimile, mândria și speranța mea. Frângeți-le inimile și nu aveți milă.”

Citate Charles Dickens care sunt pline de înțelepciune

130. „Neștiind cum s-a pierdut pe sine sau cum s-a recuperat, s-ar putea să nu se simtă niciodată sigur că nu se va pierde din nou.”
131. „Molii și tot felul de creaturi urâte plutesc în jurul unei lumânări aprinse. Poate lumânarea să-l ajute

132. „Venitul anual de douăzeci de lire și cheltuielile anuale de douăzeci și șase de lire ar trebui să ducă la mizerie.”
133. „În mica lume în care copiii își au existența, oricine îi crește, nu există nimic atât de fin perceput și atât de fin simțit ca nedreptatea.”
134. „Ne-am schimbat din nou, și din nou, și acum era prea târziu și prea departe pentru a ne întoarce, și am continuat. Și ceața se ridicaseră acum în mod solemn și lumea se răspândea înaintea mea.”
135. „Viața este făcută din atâtea despărțiri sudate între ele.”
136. „Răzbunarea și răzbunarea necesită mult timp; este regula.”
137. „Și m-am plictisit de moarte de ea — plictisit de moarte de locul acesta, plictisit de moarte de viața mea, plictisit de moarte de mine însumi.”
138. „Într-o epocă utilitaristică, din toate celelalte vremuri, este o chestiune de mare importanță ca basmele să fie respectate.”
139. „Nu poate exista nicio diferență în căsătorie precum nepotrivirea minții și a scopului.”
140. „Nici un lac nu poate ascunde boabele lemnului; și că, cu cât vei pune mai mult lac, cu atât boabele se vor exprima mai mult.”
141. „Libertate, egalitate, fraternitate sau moarte – ultima, mult mai ușor de dăruit, o, Ghilotină!”
142. „Soarele – soarele strălucitor care aduce înapoi, nu numai lumină, ci viață nouă, speranță și prospețime omului – izbucnește asupra orașului aglomerat într-o slavă limpede și strălucitoare.”
143. „Fleacurile fac suma vieții.”
144. „Dă-mi o clipă, că îmi place să plâng de bucurie. E atât de delicios, dragă John, să plângi de bucurie.”
145. „Zdrobiți omenirea din nou din formă, sub ciocane similare, și se va răsuci în aceleași forme torturate. Semănați din nou aceleași semințe de licență răpitoare și de asuprire și, cu siguranță, va da același rod, după felul lui.”
146. „Omenirea era treaba mea. Bunăstarea comună era treaba mea. Caritatea, mila, îngăduința, bunăvoința, erau toate treaba mea. Negocierile mele au fost doar o picătură de apă în oceanul cuprinzător al afacerii mele!”
147. „Și o lume frumoasă în care trăim, când este posibil și când multe alte astfel de lucruri sunt posibile, și nu numai posibile, ci și făcute sub acel cer acolo, în fiecare zi.”
148. „Nimic din ceea ce facem nu se face în zadar. Cred, din tot sufletul meu, că vom vedea triumful.”
149. „Este în zadar să ne amintim trecutul, dacă nu influențează prezentul.”
150. „Unii oameni nu sunt dușmani ai nimănui decât ai lor.”
151. „Erau două clase de oameni caritabili — unul, cei care făceau puțin și făceau multă gălăgie; celălalt, oamenii care au făcut multe și nu au făcut deloc zgomot”.
152. „Deși un lingușitor iscusit este cel mai încântător tovarăș, dacă îl ai doar pentru tine, gustul lui devine foarte îndoielnic atunci când se apucă de complimente pe alții.”
153. „Forjam lanțurile pe care le purtăm în viață.”
154. „Cer doar să fiu liber – fluturii sunt liberi.”
155. „Norul nepăsării de nimic, care l-a umbrit cu un întuneric atât de fatal, a fost foarte rar străpuns de lumina din el.”
156. „Cunosc destule despre lume acum încât aproape că mi-am pierdut capacitatea de a fi mult surprins de ceva.”
157. „Visele sunt creaturi strălucitoare ale poemului și legendei, care se joaca pe pământ în timpul nopții și se topesc în primul rază de soare, care luminează grija sumbră și realitatea aspră în pelerinajul lor zilnic prin lume.”
158. „Trebuie să fac ceva sau îmi voi uza inima.”
159. „Constanța în dragoste este un lucru bun; dar nu înseamnă nimic și nu este nimic, fără constanță în orice fel de efort.”
160. „Poezia face viața ceea ce fac luminile și muzica pe scenă.”

Ce lecții poți aplica în lumea actuală din Poveștile clasice ale lui Charles Dickens

Nu se poate nega că viața în Anglia victoriană a fost dificilă pentru mulți oameni. De aceea, Charles Dickens a devenit celebru aproape instantaneu – a scris povești care sunt relevante pentru oamenii din toate clasele și a încorporat piese de înțelepciune din care fiecare cititor poate învăța. El ne-a învățat că nu ar trebui să luptăm spre perfecțiune, deoarece aceasta nu este adevărata măsură a succesului. În schimb, făcând ceea ce iubim și ceea ce ne face fericiți vom găsi plăcerea supremă. Acesta este motivul pentru care nu ar trebui să lăsăm pe nimeni altcineva sau nicio circumstanță să ne dicteze cât de departe putem ajunge. Poate fi dificil și supărător acum, dar dacă depunem muncă și efort, cu siguranță vom ajunge într-un loc în care ne simțim confortabil și mulțumiți.
Care dintre clasicele lui Charles Dickens ați citit .
Care citate sunt preferatele dvs.
Asigurați-vă că lăsați un comentariu mai jos.