Aceste citate Stan Lee te vor aduce în lumea super-eroilor și îți vor învăța lecții pe care le poți aduce cu tine toată viața.
Așadar, dacă sunteți în căutarea unor citate care să vă stimuleze starea de spirit sau să vă ghideze în următoarele două zile, atunci cu siguranță va trebui să verificați acest lucru!
Stan Lee este unul dintre cei mai mari pionieri și vizionari ai tuturor timpurilor – lăsând în urmă o moștenire în lumea supereroilor și a benzilor desenate sub forma unor personaje iconice precum Iron Man și Spider-Man.
Cu siguranță vei dori să auzi ce are de spus acest om despre viață și supereroi!
Consultați lista completă de mai jos.
Și asigurați-vă că citiți aceste citate Virginia Woolf și citate Charles Dickens.

Cele mai bune citate Stan Lee
1. „Cu toții ne-am dori să avem superputeri. Cu toții ne-am dori să putem face mai mult decât putem face.”
2. „Cu o mare putere vine o mare responsabilitate.”

Înrudit: Citate despre responsabilitate

3. „Dacă ești interesat de ceea ce faci, asta te menține în continuare.”
4. „„Bine” și „rău” pot fi concepte străine pentru el, Ben.”
5. „Puterea rugăciunii este încă cea mai mare cunoscută vreodată în acest univers etern fără sfârșit.”
6. „Dacă scrii despre un personaj – dacă este un personaj puternic – dacă nu îi oferi vulnerabilitate, nu cred că va fi la fel de interesant pentru cititor.”
7. „Nu am inspirație. Am doar idei. Idei și termene limită.”
8. „Ca să vă spun adevărul, nu m-am gândit niciodată că sunt un succes.”
9. „Informația negativă este aceea care, imediat după dobândire, îl face pe destinatar să știe mai puțin decât știa înainte.”
10. „Supereroi din New York, dă-mi o pauză!”
11. „Lumea a fost întotdeauna o lume de benzi desenate pentru mine.”
12. „Nu văd cu adevărat nevoia să mă retrag atâta timp cât mă distrez.”
13. „A fi un tocilar a devenit o insignă de onoare.”
14. „Trebuie să fii recunoscător.”
15. „Cititul este foarte bun.”
16. „Față în față, credincioși adevărați”.
17. „Pentru mine, benzile desenate sunt basme pentru adulți.”
18. „Cred că o singură persoană poate face diferența.”
19. „Cred că oamenii au iubit întotdeauna lucrurile care sunt mai mari decât viața – lucruri care sunt imaginative.”

Citate Stan Lee despre benzi desenate și supereroi
20. „Benele desenate sunt povești; sunt ca romanele sau orice altceva. Așa că primul lucru pe care trebuie să-l faci este să devii un bun povestitor.”
21. „Oricât de bună este o poveste, dacă ești la un chioșc de ziare și vezi o mulțime de benzi desenate, nu știi cât de bună este povestea decât dacă o citești. Dar poți observa opera de artă instantaneu și știi dacă îți place opera de artă, dacă te atrage sau nu.”
22. „M-am gândit că ar fi grozav să fac supereroi care au același tip de probleme de viață pe care orice cititor le-ar putea avea oricine.”
23. „Există ceva care se simte bine în a ține o carte de benzi desenate!”
24. „Mi-a plăcut să citesc Batman și Superman și toate super-ele, dar nu mi-am dorit niciodată să le creez. Trebuie să las ceva de lucru pentru alții!”
25. „Cred că modul în care devii un bun povestitor este să citești o mulțime de povești și să le evaluezi în propria ta minte.”
26. „Mă văd în tot ceea ce scriu. Toți băieții buni sunt eu.”
27. „Oricine ține acest ciocan, dacă este vrednic, va avea puterea lui Thor.”
28. „Vin din cartierul tău prietenos Spider-Man!”
29. „Am avut un editor care credea că benzile desenate sunt doar pentru copii mici, așa că nu a vrut niciodată să folosesc cuvinte de mai mult de două silabe.”
30. „În timp ce nimeni nu este de așteptat să sară clădiri înalte dintr-o singură sală, eroii noștri aspiranți vor fi testați cu privire la curajul, integritatea, sacrificiul de sine, compasiunea și ingeniozitatea lor – chestiile tuturor supereroilor adevărați.”
31. „Clișeul pe care am încercat să-l evit a fost că îi uram pe totușii adolescenți. Întotdeauna m-am gândit că dacă aș fi un super-erou, nu există nicio cale pe pământul lui Dumnezeu să mă împrietenesc cu vreun adolescent. Așa că editorul meu a insistat că am un adolescent în serie, pentru că întotdeauna au simțit că adolescenții nu vor citi cărțile decât dacă există un adolescent în poveste; ceea ce este o prostie.”
32. „Am reputația că fac supereroi, dar îmi place tot felul de scris. De fapt, aproape nimeni nu știe asta, dar probabil că am scris la fel de multe povești umoristice ca și povești cu supereroi.”
33. „Scriam benzi desenate de ani de zile și le făceam pentru a fi pe plac unui editor, care simțea că benzile desenate sunt citite doar de copii foarte mici sau de adulți proști. Și, prin urmare, trebuie să păstrăm poveștile foarte simpliste. Și asta a fost lucrul pe care l-am urât.”
34. „Îmi place Omul Păianjen pentru că a devenit cel mai faimos. El este cel care seamănă cel mai mult cu mine — nimic nu se dovedește niciodată 100% în regulă; are o mulțime de probleme și face lucrurile greșit, iar eu mă pot raporta la asta.”
35. „Cel mai mare regret al meu este că nu prea am timp să citesc.”
36. „Îmi place Marvel și oamenii de acolo. Mă bucur că încă mai fac parte din asta.”
37. „Marvel este o corn abundență de fantezie, o idee sălbatică, o atitudine de captivantă, o evadare din banala și prozaic. Este o sărbătoare fortuită pentru minte, ochi și imaginație, o sărbătoare alfabetizată a creativității nestăpânite, cuplată cu o notă de rebeliune și o dorință insolentă de a scuipa în ochiul dragonului.”
38. „Cred că aproape tuturor le plăceau basmele când erau tineri, poveștile despre vrăjitoare și căpcăuni, monștri și dragoni și așa mai departe. Când îmbătrânești puțin, nu mai poți citi basme.”
39. „Voi fi judecătorul suprem. Este o mare responsabilitate și o iau foarte în serios. Este o greutate grozavă pe umerii mei și sper doar că voi fi la înălțimea acestui test. Pentru că ochii lumii vor fi asupra noastră.”

Citate Stan Lee despre viață și distracție

40. „Doar că este distractiv să rămân în joc.”
41. „Nu există niciodată un moment în care să nu lucrez. Nu iau concediu.”
42. „Nimeni nu are o viață perfectă. Toată lumea are ceva ce și-ar dori să nu fie așa cum este.”
43. „Lumea a fost întotdeauna ca o lume de benzi desenate pentru mine!”
44. „Viața nu este niciodată complet lipsită de provocări.”
45. „Sunt cel mai fericit când lucrez. Dacă nu lucrez, simt că îmi pierd timpul.”
46. ​​„Și acum, până ne întâlnim din nou, binecuvântările lui Asgard să fie revărsate asupra ta!”
47. „Nu am avut niciodată un lap dance în Tampa sau în orice altă parte a Floridei. Dacă aș avea vreodată un lap dance, nu cred că aș discuta despre ideile de televiziune cu fata care mi l-a oferit.”
48. „Să cânți un cântec, să faci sport – orice distrează, care îi îndepărtează pe oameni de propriile probleme, este bun.”
49. „Dacă Shakespeare și Michelangelo ar fi în viață astăzi și dacă ar decide să colaboreze la o benzi desenate, Shakespeare ar scrie scenariul și Michelangelo l-ar desena. Cum ar putea cineva să spună că aceasta nu ar fi o formă de artă la fel de valoroasă ca orice pe pământ

50. „Wolverine este unul dintre cele mai bune personaje create vreodată în ficțiune. L-am năucit, nu mi-a venit ideea mai întâi.”
51. „Pentru că oamenii nu trebuie să simtă niciodată că o cauză este fără speranță – oamenii nu trebuie să simtă că un dușman nu poate fi învins!”
52. „Dacă sunt pe jumătate la fel de bun pe cât spune toată lumea că sunt, sunt mult prea bun ca să pierd timpul cu oameni obișnuiți. Dar se pare că îmi petrec viața cu oameni obișnuiți, care sunt cei mai buni oameni din lume.”
53. „Norocul este o ușă care se învârte, trebuie doar să știi când este timpul să treci prin ea.”
54. „Fanii sunt aproape întotdeauna drăguți. Chiar găsesc că rareori vin prea puternici.”
55. „Este distractiv să faci ceva ce nu a mai fost făcut înainte.”
56. „Așa că sunt cel mai fericit când lucrez cu artiști și scriitori și sunt implicat în povești, fie că vorbim despre animație, filme, benzi desenate sau televiziune.”
57. „Trebuie să fie mereu cei cu focul răzvrătirii în sânge! Trebuie să existe întotdeauna cei care vor îndrăzni să lupte cu un inamic de neînvins! Numai astfel neamul omului poate rămâne puternic și neînfricat!”
58. „Plăcerea de a citi o poveste și de a te întreba ce va urma mai departe pentru erou este o plăcere care a durat de secole și, cred, va fi mereu cu noi.”
59. „Presupun că am ajuns să realizez că divertismentul nu este ușor de respins. Dincolo de sensul unei opere de artă, este important pentru oameni. Fără el, viețile pot fi plictisitoare.”

Înțeleptul Stan Lee Citate

60. „Sunt foarte mândru că sunt un hack. De aceea am trăit atâta timp cât am trăit, cred.”
61. „Nu analizez lucrurile prea îndeaproape. Găsesc că, cu cât analizezi mai mult, cu atât te îndepărtezi mai mult de spontaneitate.”
62. „Întotdeauna îmi dau seama că nu sunt unic și ceva care mi-ar face plăcere, sper că ar fi pe placul multor oameni care au aceleași gusturi ca și mine.”
63. „Trebuie să fim mai mulți la nivel mondial. Vom continua.”
64. „Am fost cel mai norocos om din lume pentru că am avut prieteni și să ai prietenii potriviți este totul – oameni pe care te poți baza, oameni care îți spun adevărul dacă întrebi ceva.”
65. „Știi, cred că o singură persoană poate face diferența.”
66. „Nu am înțeles niciodată de ce oamenii se droghează. Își fac obiceiuri și te pot ucide. Nu aveam nevoie de nimic care să mă încurajeze sau să mă facă să mă simt mai creativ și nu aveam nevoie de ei să mă ajute cu femeile.”
67. „Doar pentru că ai superputeri, asta nu înseamnă că viața ta amoroasă ar fi perfectă. Nu cred că superputeri înseamnă automat că nu vor fi probleme de personalitate, probleme de familie sau chiar probleme de bani. Am încercat doar să scriu personaje care sunt ființe umane care au și superputeri.”
68. „Hai să-l punem pe linie. Bigoteria și rasismul sunt printre cele mai mortale boli sociale care afectează lumea astăzi. Dar, spre deosebire de o echipă de super-răuși costumați, aceștia nu pot fi opriți cu un pumn în snoot sau cu un pistol cu ​​raze. Singura modalitate de a le distruge este să-i expuneți – să le dezvăluiți pentru relele insidioase care sunt cu adevărat.”
69. „Oriunde găsim știri, entuziasm, mister și aventură, tot acolo îl găsim pe reporterul ziarului. Întotdeauna în alertă pentru ceva nou, gata să-și riște viața pentru o primă și să găsească aventură în fiecare colț al globului.”
70. „După modul meu de a gândi, fie că este un film cu supereroi, o poveste de dragoste sau o comedie sau orice altceva, cel mai important lucru este că trebuie să-ți pese de personaje. Trebuie să înțelegi personajele și trebuie să fii interesat. Dacă personajele sunt interesante, ești la jumătatea drumului spre casă.”
71. „Singurul sfat pe care îl poate da oricine este, dacă vrei să fii scriitor, continuă să scrii. Și citește tot ce poți, citește totul.”
72. „De ani de zile, copiii mă întreabă care este cea mai mare superputere. Eu spun mereu noroc. Dacă ești norocos, totul funcționează. Am avut noroc.”
73. „Întotdeauna am inclus personaje minoritare în poveștile mele, adesea ca eroi. Trăim într-o societate diversă – de fapt, într-o lume diversă și trebuie să învățăm să trăim în pace și cu respect unul pentru celălalt.”
74. „America este formată din rase și religii diferite, dar suntem cu toții co-călători pe nava spațială Pământ și trebuie să ne respectăm și să ne ajutăm reciproc pe parcurs.”
75. „O altă definiție a unui erou este cineva care este preocupat de bunăstarea altor oameni și va face tot posibilul să-i ajute – chiar dacă nu există nicio șansă de recompensă. Acea persoană care îi ajută pe alții pur și simplu pentru că ar trebui sau trebuie făcut și pentru că este ceea ce trebuie făcut, este într-adevăr, fără îndoială, un adevărat super-erou.”
76. „În fiecare zi, există o nouă dezvoltare. Nu există limită pentru lucrurile care se întâmplă.”
77. „Trăim într-o lume în care totul se mișcă foarte repede. Am devenit o societate foarte vizuală, așa că cred că este un lucru foarte natural ca oamenii să fie captivați de ilustrațiile dintr-o poveste.”
78. „Fiecare zi este o nouă aventură.”
79. „Achile, fără călcâiul lui, nici măcar nu i-ai ști astăzi numele.”
80. „Este multă muncă, dar dacă chiar o ai în tine, nu este ca munca. Devine distractiv.”

Ce lecții ați luat din moștenirea lui Stan Lee
Stan Lee este un schimbător de jocuri în lumea divertismentului, care a reușit să inspire milioane de oameni de pe tot globul, atât tineri, cât și bătrâni. A creat personaje și supereroi cu care toată lumea se poate relaționa datorită modului în care i-a portretizat. Personajele lui – indiferent dacă sunt supereroi, răufăcători sau oameni obișnuiți – au fost întotdeauna create cu defecte. Nu au fost niciodată perfecți, indiferent cât de venerați au fost în lumile lor. Le-a dat neajunsuri și eșecuri pe care au trebuit să le facă față și să le abordeze în poveste. Acesta este ceea ce a făcut ca personajele lui Stan Lee să fie atât de umane și atât de identificabile chiar și în viața reală. Au spus povești despre perseverență, smerenie și natura umană.
Cine este preferatul tău dintre personajele lui Stan Lee
Ce ai învățat cel mai mult de la Stan Lee
Enumerează-le mai jos.