Căutați unele dintre cele mai bune citate ale lui Thomas Sowell
. Atunci ați ajuns la locul potrivit, deoarece am adunat primele 150 de citate ale sale pentru dvs.!
Aflați mai multe despre gândurile sale despre economie, justiție socială și guvern. Și poate veți ridica, de asemenea, un lucru sau două care să vă ajute să navigați prin viață.
Consultați lista completă aici.
Și asigurați-vă că citiți aceste citate de Viktor Frankl și citate de Carl Sagan.

Cele mai bune citate Thomas Sowell

1. „Există doar două moduri de a spune adevărul complet – anonim și postum.”
2. „O mare parte din istoria socială a lumii occidentale din ultimele trei decenii a implicat înlocuirea a ceea ce funcționa cu ceea ce suna bine.”
3. „Este uimitor că oamenii care cred că nu ne putem permite să plătim pentru medici, spitale și medicamente, cred cumva că ne putem permite să plătim pentru medici, spitale, medicamente și o birocrație guvernamentală pentru a le administra.”
4. „Oamenii care se mândresc cu complexitatea lor și îi batjocoresc pe ceilalți pentru că sunt simpliști ar trebui să realizeze că adevărul nu este adesea foarte complicat.”
5. „Problema nu este că Johnny nu știe să citească. Problema nu este că Johnny nu poate gândi. Problema este că Johnny nu știe ce este gândirea; o confundă cu sentimentul.”
6. „Nu am înțeles niciodată de ce este lăcomie să vrei să păstrezi banii pe care i-ai câștigat, dar nu lăcomie să vrei să iei banii altcuiva.”
7. „Intelectul nu este înțelepciune.”
8. „Când vrei să ajuți oamenii, le spui adevărul. Când vrei să te ajuți, le spui ce vor să audă.”
9. „Ceea ce devine complex este sustragerea de la adevăr.”
10. „În ciuda unei literaturi voluminoase și adesea fervente despre distribuția veniturilor, adevărul rece este că majoritatea veniturilor nu sunt distribuite. Se câștigă.”
11. „Cu toate acestea, pentru mulți dintre cei care se ocupă în primul rând de idei, socialismul rămâne o idee atractivă – de fapt, seducătoare. Fiecare eșec al său este explicat ca datorat insuficiențelor anumitor lideri.”
12. „Unele dintre cele mai mari cazuri de identitate greșită sunt printre intelectualii care au probleme să-și amintească că ei nu sunt Dumnezeu.”
13. „Socialismul este o idee minunată. Numai ca realitate a fost dezastruos.”
14. „Este uimitor cât de multă panică poate răspândi un om cinstit printre o mulțime de ipocriți.”
15. „Rasismul nu are un istoric bun. A fost încercat de mult timp și ați crede că până acum am dori să punem capăt ei în loc să-l punem sub o nouă conducere.”
16. „Faptul că piața nu face ceea ce ne-am dori să facă nu este un motiv pentru a presupune automat că guvernul s-ar descurca mai bine.”
17. „Prima lecție a economiei este penuria – nu există niciodată suficient de mult pentru a-i satisface pe toți cei care o doresc. Prima lecție de politică este să ignori prima lecție de economie.”
18. „Printre oameni de orice rasă, culoare și crez, din întreaga lume, socialismul a dus la foamete în țările care aveau surplus de hrană de exportat.”
19. „Socialismul, în general, are un istoric de eșec atât de flagrant încât doar un intelectual îl poate ignora sau eluda.”

Citate Thomas Sowell despre justiție socială și egalitate

20. „Deoarece aceasta este o epocă în care mulți oameni sunt preocupați de corectitudine și dreptate socială, care este partea echitabilă pentru ceea ce a lucrat altcineva

21. „Când oamenii se obișnuiesc cu tratamentul preferențial , tratamentul egal pare a fi discriminare.”
22. „Puteți să citați o fărâmă de dovezi concrete despre beneficiile diversității despre care am auzit că țâșnesc de ani de zile
. Dovezile privind daunele sale pot fi văzute – scrise cu sânge – din Irak până în India, din Serbia până în Sudan, de la Fiji până la Filipine.”
23. „Una dintre consecințele noțiunilor precum drepturile este că oamenii care nu au contribuit cu nimic la societate simt că societatea le datorează ceva, aparent doar pentru că sunt suficient de drăguți încât să ne ofere prezența.”
24. „Dacă ai crezut întotdeauna că toată lumea ar trebui să joace după aceleași reguli și să fie judecat după aceleași standarde, asta te-ar fi etichetat drept radical acum 50 de ani, liberal acum 25 de ani și rasist astăzi.”
25. „Ce sens ar avea să clasificăm un bărbat ca handicapat pentru că astăzi se află într-un scaun cu rotile, dacă se așteaptă să meargă din nou într-o lună și să concureze în competiții de pistă înainte de expirarea anului

26. „Americanii sunt în general, se acordă etichete de clasă pe baza locației lor tranzitorii în fluxul de venituri.”
27. „De câte ori cineva se referă la mine ca pe cineva „care se întâmplă să fie negru”, mă întreb dacă realizează că ambii mei părinți sunt negri. Dacă m-aș fi dovedit a fi scandinav sau chinez, oamenii s-ar fi întrebat ce se întâmplă.”
28. „Conceptul de microagresiune este doar una dintre multele tactici folosite pentru a înăbuși diferențele de opinie prin declararea unor opinii ca fiind „discurs instigator la ură”, în loc să dezbatem aceste diferențe într-o piață de idei.”
29. „A acuza oamenii de agresiune pentru că nu au mers în pas cu corectitudine politică înseamnă a pregăti scena pentru justificarea unei agresiuni reale împotriva lor.”
30. „A crede în responsabilitatea personală ar însemna să distrugi întregul rol special al unsului, a cărui viziune îi aruncă în rolul de salvatori ai oamenilor tratați nedrept de societate.”
31. „Dacă faptele, logica și procedurile științifice sunt toate noțiuni construite în mod arbitrar din punct de vedere social, atunci tot ce rămâne este consensul – mai precis, consensul colegilor – tipul de consens care contează pentru adolescenți sau pentru mulți dintre intelectuali.”
32. „Poți vorbi despre justiție socială tot ce vrei. Dar la ce se rezumă impozitele pe deces este să-i lași pe politicieni să ia bani de la văduve și orfani pentru a plăti bunătăți pe care le vor împărți altora, pentru a cumpăra voturi pentru a fi realeși. Aceasta nu este justiție socială sau orice alt fel de justiție.”
33. „O societate care pune egalitatea – în sensul egalității rezultatelor – înaintea libertății nu va ajunge nici la egalitate, nici la libertate.”
34. „Folosirea forței pentru a obține egalitatea va distruge libertatea, iar forța, introdusă în scopuri bune, va ajunge în mâinile oamenilor care o folosesc pentru a-și promova propriile interese.”
35. „Dacă oamenii din mass-media nu pot decide dacă sunt în afaceri de a raporta știri sau de a produce propagandă, este cu atât mai important ca publicul să înțeleagă această diferență și să-și aleagă sursele de știri în consecință.”
36. „Nu poți lua niciun popor, de orice culoare, și îl scuti de cerințele civilizației – inclusiv munca, standardele comportamentale, responsabilitatea personală și toate celelalte lucruri de bază pe care inteligența inteligentă le disprețuiește – fără consecințe ruinătoare pentru ei și pentru societatea în general.”
37. „Referințele mistice la societate și programele sale de ajutor pot încălzi inimile credincioșilor, dar ceea ce înseamnă cu adevărat este să pună mai multă putere în mâinile birocraților.”
38. „Cei care au suferit în secolele trecute sunt dincolo de ajutorul nostru, precum cei care au păcătuit sunt dincolo de pedeapsa noastră.”
39. „Folosirea alunecoasă a cuvântului privilegiu face parte dintr-o vogă de a numi privilegii pentru realizări – o vogă care se extinde cu mult dincolo de problemele educaționale, răspândind o confuzie toxică în multe alte aspecte ale vieții.”
40. „La ce se rezumă toate aceste fraze înalte și vagi este că instanța poate impune lucruri pe care alegătorii nu le doresc și Constituția nu le cere, dar care sunt în vogă în cercurile la care instanța răspunde”.
41. „În pofida a ceea ce stânga ar putea spune sau chiar crede despre preocuparea lor pentru săraci, comportamentul lor real arată că interesul lor pentru săraci este cel mai mare atunci când săracii pot fi folosiți ca punct central al denunțurilor de stânga asupra societății.”
42. „Istoria a căror popoare, națiuni sau civilizații au cucerit sau au înrobit alte popoare, națiuni sau civilizații a fost în mare parte o istorie a celor care a fost în măsură să facă acest lucru.”
43. „Nimeni nu alege în ce cultură să se naște sau nu poate fi acuzat pentru modul în care a evoluat acea cultură în secolele trecute.”
44. „Realitatea nu dispare când este ignorată.”
45. „Când oamenilor li se prezintă alternativele de a se urî pe ei înșiși pentru eșecul lor sau de a-i urî pe alții pentru succesul lor, rareori aleg să se urască pe ei înșiși.”
46. ​​„Ceea ce se numește o persoană educată este adesea cineva care a avut o expunere periculos de superficială la un spectru larg de subiecte.”
47. „Însuși comunitatea bunului simț face să fie puțin probabil să aibă vreo atracție pentru uns. Cum pot fi ei mai înțelepți și mai nobili decât toți ceilalți, în timp ce sunt de acord cu toți ceilalți

48. „Așa cum a arătat și istoria, mai ales în secolul al XX-lea, unul dintre primele lucruri pe care le va face un ideolog după ce a obținut puterea absolută este uciderea.”
49. „Mulți din stânga politică sunt atât de încântați de frumusețea viziunii lor încât nu pot vedea realitatea urâtă pe care o creează în lumea reală.”

Citate Thomas Sowell despre afaceri și economie

50. „Nu există soluții. Există doar compromisuri.”
51. „Salvarea oamenilor care au făcut credite ipotecare neconforme nu are mai mult sens decât salvarea persoanelor care și-au pierdut economiile de o viață în cazinourile din Las Vegas.”
52. „Din păcate, salariul minim real este întotdeauna zero, indiferent de legi, și acesta este salariul pe care mulți lucrători îl primesc în urma creării sau escaladării unui salariu minim impus de guvern, pentru că își pierd locurile de muncă sau eșuează. să-și găsească locuri de muncă atunci când intră pe forța de muncă.”
53. „Unul dintre semnele triste ale vremurilor noastre este că i-am demonizat pe cei care produc, i-am subvenționat pe cei care refuză să producă și i-am canonizat pe cei care se plâng.”
54. „Chiar și când vine vorba de redistribuirea venitului, stânga vorbește, dar piața liberă merge pe jos.”
55. „De ce au cea mai mare nevoie cei săraci
Trebuie să nu mai fie săraci.”
56. „În ceea ce îi privește, bogăția există cumva și singura întrebare interesantă este cum să o redistribuim.”
57. „Economia este un studiu al relațiilor cauză-efect într-o economie. Scopul său este de a discerne consecințele diferitelor modalități de alocare a resurselor care au utilizări alternative. Nu are nimic de spus despre filozofie sau valori, mai mult decât despre muzică sau literatură.”
58. „Majoritatea americanilor săraci din ziua de azi au lucruri la care americanii din clasa de mijloc din vremuri mai devreme nu puteau decât să viseze – inclusiv TV color, casete video, cuptoare cu microunde și propriile lor mașini.”
59. „Oamenii bogați pot vedea scrisul politic de mână pe perete și pot adesea să-și ia banii și să părăsească țara, cu mult înainte ca un program guvernamental să poată începe să-i confisce.”
60. „Unul dintre primele lucruri predate în manualele introductive de statistică este că corelația nu este cauzalitate. Este, de asemenea, unul dintre primele lucruri uitate.”
61. „Părțirea beneficiilor în raport cu costurile este modul în care majoritatea oamenilor iau decizii – și modul în care majoritatea companiilor iau decizii, dacă doresc să rămână în afaceri.”
62. „Unele lucruri sunt crezute pentru că se pot demonstra adevărate, dar multe altele sunt crezute pur și simplu pentru că au fost afirmate în mod repetat și repetarea a fost acceptată ca un substitut pentru dovezi.”
63. „Motto-ul de lungă durată al The New York Times, „Toate știrile care pot fi tipărite” ar trebui schimbat pentru a reflecta realitatea de astăzi, „Producție de știri pentru a se potrivi unei ideologii”.
64. „Economia este mai mult decât o modalitate . pentru a vedea tipare sau pentru a dezlega anomalii uluitoare. Preocuparea sa fundamentală este nivelul material de trai al societății în ansamblu și modul în care acesta este afectat de anumite decizii luate de indivizi și instituții.”
65. „Una dintre modalitățile de a face acest lucru este să privim politicile economice și sistemele economice în termeni de stimulente pe care le creează, mai degrabă decât pur și simplu obiectivele pe care le urmăresc.”
66. „Rareori oamenii gândesc lucrurile cu prostie. De cele mai multe ori, ei nu se deranjează deloc să gândească bine lucrurile, astfel încât chiar și indivizii inteligenți pot ajunge la concluzii insuportabile, deoarece puterea lor cerebrală înseamnă puțin dacă nu este desfășurată și aplicată.”
67. „Mass-media sunt mai puțin o fereastră către realitate, decât o scenă pe care oficialii și jurnaliştii realizează ficţiuni auto-scenizate, autoservitoare.”
68. „Concepțiile greșite despre afaceri sunt aproape inevitabile într-o societate în care majoritatea oamenilor nu au studiat și nici nu au condus afaceri.”
69. „Într-o societate în care majoritatea oamenilor sunt angajați și consumatori, este ușor să ne gândim la afaceri ca la „ele” – ca la organizații impersonale, ale căror operațiuni interne sunt în mare parte necunoscute și ale căror sume de bani pot fi uneori atât de mari încât să fie de neînțeles. .”

Citate Thomas Sowell despre guvernare, politică și libertate

70. „Libertatea a costat prea mult sânge și agonie pentru a fi renunțată la prețul ieftin al retoricii.”
71. „Facerea ilegală a plății mai puțin de o anumită sumă nu face ca productivitatea unui lucrător să merite acea sumă, iar dacă nu este, este puțin probabil ca acel lucrător să fie angajat.”
72. „Concurența face o treabă mult mai eficientă decât guvernul în protejarea consumatorilor.”
73. „Dacă politicienii ar înceta să se amestece cu lucruri pe care nu le înțeleg, ar exista o reducere mai drastică a dimensiunii guvernului decât oricine dintre susținătorii fiecărei partide.”
74. „Faptul că atât de mulți politicieni de succes sunt mincinoși atât de nerușinați nu este doar o reflectare asupra lor, este și o reflecție asupra noastră.”
75. „Dacă ați votat pentru politicieni care promit că vă vor oferi bunătăți pe cheltuiala altcuiva, atunci nu aveți dreptul să vă plângeți atunci când vă iau banii și îi dau altcuiva, inclusiv ei înșiși.”
76. „Ce este istoria decât povestea despre cum politicienii au risipit sângele și comoara rasei umane

77. „Niciun guvern de stânga nu a făcut atât de mult pentru săraci precum a făcut capitalismul.”
78. „Liberalii par să presupună că, dacă nu crezi în soluțiile lor politice particulare, atunci nu-ți pasă cu adevărat de oamenii pe care pretind că vor să-i ajute.”
79. „Statul bunăstării este cel mai vechi joc de escrocherie din lume. În primul rând, iei banii oamenilor în liniște și apoi le dai o parte din ei înapoi în mod extravagant.”
80. „Ceea ce este de rău augur este ușurința cu care unii trec de la a spune că nu le place ceva la a spune că guvernul ar trebui să le interzică. Când mergi pe acel drum, nu te aștepta ca libertatea să supraviețuiască foarte mult.”
81. „Nici o sumă de impozitare nu este descrisă vreodată ca lăcomie din partea guvernului sau a clientelei guvernului.”
82. „Nimeni nu va înțelege cu adevărat politica până nu înțelege că politicienii nu încearcă să ne rezolve problemele. Ei încearcă să-și rezolve propriile probleme – dintre care aleși și realeși sunt numărul unu și numărul doi. Orice este numărul trei este cu mult în urmă.”
83. „Numai în guvern se consideră că orice beneficiu, oricât de mic, valorează orice cost, oricât de mare.”
84. „O simplă enumerare a activității guvernamentale este o dovadă – adesea singura dovadă oferită – a instituțiilor neguvernamentale inadecvate, a căror incapacitate de a face față problemelor a necesitat în mod evident intervenția statului.”
85. „Guvernul este descris ca acționând, nu ca răspuns la propriile stimulente și constrângeri politice, ci pentru că este obligat să facă acest lucru de preocuparea pentru interesul public: nu poate să-și țină mâinile departe atunci când este atât de mult în joc, în situații de urgență. îl obligă să înlocuiască alte procese de luare a deciziilor.”
86. „Guvernul este într-adevăr o instituție, dar piața nu este altceva decât o opțiune pentru fiecare individ de a alege dintre numeroasele instituții existente sau de a elabora noi aranjamente potrivite situației și gustului său.”
87. „Atracția fatală a guvernului este că permite persoanelor ocupate să impună altora decizii fără să plătească ei înșiși niciun preț. Acest lucru le permite să se comporte ca și cum nu ar exista preț, chiar și atunci când sunt prețuri ruinoase plătite de alții.”
88. „Acolo unde căutarea nedreptății prevalează, printre lucrurile pe care le depășește sunt logica și dovezile.”
89. „Singurul mod în care cineva poate avea dreptul la ceva care trebuie produs este să forțezi pe altcineva să-l producă pentru el. Cu cât sunt oferite mai multe lucruri ca drepturi, cu atât beneficiarii trebuie să muncească mai puțin și cu atât mai mult ceilalți trebuie să își ducă sarcina.”

Citate Thomas Sowell despre înțelepciune și viață

90. „Este înfricoșător cât de ușor pot fi spălați creierul atât de mulți oameni prin simpla repetare a unui cuvânt.”
91. „Întrebarea cea mai de bază nu este ce este mai bine, ci cine va decide ce este mai bine.”
92. „Practic nicio idee nu este prea ridicolă pentru a fi acceptată, chiar și de către oameni foarte inteligenți și foarte educați, dacă le oferă o modalitate de a se simți speciali și importanți. Unii confundă acel sentiment cu idealismul.”
93. „Când oamenii vor imposibilul, numai mincinoșii pot satisface.”
94. „Retorica nu înlocuiește realitatea.”
95. „Nu contează cât de inteligent ești dacă nu te oprești și te gândești.”
96. „Viața nu ne întreabă ce vrem. Ne oferă opțiuni.”
97. „Se pare că ne apropiem din ce în ce mai mult de o situație în care nimeni nu este responsabil pentru ceea ce a făcut, dar cu toții suntem responsabili pentru ceea ce a făcut altcineva.”
98. „Dacă nu ești pregătit să folosești forța pentru a apăra civilizația, atunci fii pregătit să accepți barbaria.”
99. „Nu te sătura să vezi atât de mulți nonconformiști cu același aspect nonconformist

100. „Este nevoie de cunoștințe considerabile doar pentru a-ți da seama de amploarea propriei tale ignoranțe.”
101. „Este greu de imaginat un mod mai stupid sau mai periculos de a lua decizii decât prin a pune acele decizii în mâinile unor oameni care nu plătesc niciun preț pentru că greșesc.”
102. „Este important să auzim punctul de vedere opus și mai important să înveți cum să distingem de ce punctul de vedere A și punctul de vedere B sunt diferite și care dintre ele are cele mai multe dovezi sau logică în spate.”
103. „Fiecare nouă generație născută este de fapt o invazie a civilizației de către micii barbari, care trebuie să fie civilizați înainte de a fi prea târziu.”
104. „Toată lumea poate fi numită tovarăș, dar unii camarazi au puterea de viață și de moarte asupra altor camarazi.”
105. „Întrebarea nu este ce merită cineva. Întrebarea este cine trebuie să-și asume rolul lui Dumnezeu de a decide ce merită toți ceilalți.”
106. „De obicei, este inutil să încerci să le spui fapte și analize oamenilor care se bucură de un sentiment de superioritate morală în ignoranța lor.”
107. „Extrapolările sunt ultimul refugiu al unui argument fără temei.”
108. „Oamenii cărora le place întâlnirile nu ar trebui să fie responsabili de nimic.”
109. „Oricât de mult vorbesc oamenii din stânga despre compasiune, ei nu au compasiune pentru contribuabili.”
110. „Pentru cei unși, tradițiile sunt probabil văzute ca mâna moartă a trecutului, relicve ale unei epoci mai puțin iluminate, și nu ca experiența distilată a milioane de oameni care s-au confruntat înainte cu vicisitudințe umane similare.”
111. „Toți oamenii se nasc ignoranți, dar nu se nasc proști.”
112. „O mare parte din prostia pe care o vedem astăzi este indusă de sistemul nostru educațional – de la școlile primare la universități.”
113. „Orice am dori să realizăm în viitor, trebuie să începem prin a ști unde ne aflăm în prezent – ​​nu unde ne-am dori să fim sau unde dorim ca alții să creadă că suntem, ci unde suntem de fapt.”
114. „Nici o politică nu se poate aplica istoriei, ci se poate aplica doar prezentului sau viitorului.”
115. „Trecutul poate fi multe lucruri, dar este în mod clar irevocabil.”
116. „Sunt atât de bătrân încât îmi pot aminti când realizările altor oameni erau considerate mai degrabă o inspirație decât o plângere.”
117. „Care este atunci avantajul intelectual al civilizației față de sălbăticia primitivă
Nu este neapărat faptul că fiecare om civilizat are mai multe cunoștințe, ci că are nevoie de mult mai puține.”
118. „Singurii oameni pe care îi invidiez cu adevărat sunt cei care pot cânta la un instrument muzical și cei care pot mânca orice doresc fără să se îngrașă.”
119. „Vârsta îți oferă o scuză pentru a nu fi foarte bun la lucruri la care nu erai foarte bun când erai tânăr.”

Citate Thomas Sowell despre probleme sociale și fapte

120. „Unul dintre eșecurile comune ale oamenilor onorabili este eșecul de a aprecia cât de complet dezonorați pot fi alți oameni și cât de periculos este să ai încredere în ei.”
121. „Vor ca răufăcătorii să-i urăsc și eroi să-l aclame și nu vor explicații care nu le dau asta.”
122. „Testele nu sunt nedrepte. Viața este nedreaptă și testele măsoară rezultatele.”
123. „Motivul pentru care atât de mulți oameni înțeleg greșit atât de multe probleme nu este că aceste probleme sunt atât de complexe, ci că oamenii nu doresc o explicație faptică sau analitică care să-i lase nemulțumiți emoțional.”
124. „Norocul joacă cu siguranță un rol foarte important în toate viețile noastre, dar trebuie să fim foarte clari cu privire la rolul respectiv.”
125. „Cine poate decide mai bine valoarea bunurilor și serviciilor pe care cineva le-a produs decât oamenii care folosesc efectiv acele bunuri și servicii și să plătească pentru ele cu banii lor câștigați cu greu

126. „Nimic nu poate fi mai zguduitor și mai zguduitor. discordante cu viziunea intelectualilor de azi decât faptul că oamenii de afaceri, liderii religioși devotați și imperialiștii occidentali au distrus împreună sclavia din întreaga lume. Și dacă nu se potrivește cu viziunea lor, pentru ei este la fel ca și cum nu s-ar fi întâmplat niciodată.”
127. „În timp ce lăcomia este una dintre cele mai populare – și cele mai greșite – explicații ale salariilor foarte mari ale directorilor corporativi, când salariul tău depinde de ceea ce alți oameni sunt dispuși să îți plătească, poți fi cea mai lacomă persoană de pe pământ și asta nu-ți va crește nici măcar salariul.”
128. „Planificarea guvernamentală nu este o alternativă la haos. Este o preempțiune față de planurile altora.”
129. „Justiția cu orice preț nu este dreptate.”
130. „Poate că cel mai important lucru despre risc este inevitabilitatea acestuia.”
131. „Anumite persoane, grupuri sau instituții pot fi protejate de riscuri, dar numai cu prețul ca altcineva să suporte acel risc.”
132. „Pentru o societate în ansamblu, nu există altcineva.”
133. „Procesele sistemice tind să răsplătească oamenii pentru că iau decizii care se dovedesc a fi corecte – creând un mare resentiment în rândul celor unși, care se simt îndreptățiți la recompense pentru că sunt articulați, activi din punct de vedere politic și fervenți din punct de vedere moral.”
134. „Nimeni nu este egal cu nimic. Nici măcar același om nu este egal cu sine în zile diferite.”
135. „Esența bigotismului este să le refuzi celorlalți aceleași drepturi pe care le pretindeți pentru dvs. Bigoții verzi sunt un exemplu clasic.”
136. „Întotdeauna au existat oameni ignoranți, dar nu au avut întotdeauna diplome de facultate pentru a-i face să nu conștientizeze ignoranța lor.”
137. „Unii oameni își imaginează că sunt bine informați pentru că au memorat o întreagă galaxie de dogme la modă și atitudini la modă.”
138. „Explicațiile externe ale diferențelor alb-negru – discriminarea sau sărăcia, de exemplu – par multora a fi mai susceptibile de politici publice decât explicațiile interne, cum ar fi cultura.”
139. „Controalele prețurilor produc aproape invariabil piețe negre, unde prețurile nu sunt doar mai mari decât prețurile permise legal, ci și mai mari decât ar fi pe o piață liberă, deoarece riscurile legale trebuie și compensate.”
140. „Acolo unde convingerile nu sunt verificate în raport cu faptele, ci în schimb faptele trebuie să îndeplinească testul de consonanță cu viziunea predominantă, suntem în proces de a ne izolare de feedback-ul de la realitate.”
141. „Fără băgare de seamă la trecut, zburăm orbi în viitor.”
142. „Eșecul face parte din ciclul natural al afacerilor. Companiile se nasc, companiile mor, capitalismul merge înainte.”
143. „Prețurile nu sunt costuri. Prețurile sunt cele care plătesc costurile.”
144. „Să presupunem că greșești
Cum ai ști
Cum ai testa această posibilitate

145. „Întrebarea crucială nu este dacă relele există, ci dacă relele trecutului sau prezentului sunt în mod automat cauza principalelor probleme economice, educaționale, și alte disparități sociale astăzi.”
146. „Nicăieri în lume nu găsești această uniformitate pe care oamenii o folosesc ca normă.”
147. „Surpriza cu adevărat dureroasă este că atât de mulți oameni și-au bazat speranțele pe cuvintele lui, mai degrabă decât pe înregistrarea faptelor sale.”
148. „Scopul educației este de a oferi elevului instrumentele intelectuale pentru a analiza – fie verbal sau numeric – și pentru a ajunge la concluzii bazate pe logică și dovezi.”
149. „Libertatea trebuie distinsă de democrație, cu care este adesea confundată.”
150. „O societate în care astfel de decizii pot fi luate doar de bărbați și-a aruncat jumătate din cunoștințele, talentele și intuițiile sale.”

Ți-au deschis aceste citate Thomas Sowell mintea către diferitele aspecte ale economiei și societății

Thomas Sowell este un economist afro-american prolific și influent, care a scris peste 25 de cărți. Cu o carieră de peste 50 de ani, el a putut să se afunde adânc în subiectele care l-au interesat cel mai mult – istoria economică, inegalitățile sociale, teoriile politice și cultura.
Munca lui a fost foarte controversată, dar, în ciuda acestui fapt, el a ajutat lumea să se concentreze asupra elementelor de bază ale economiei și a folosit acest lucru pentru a explica ce se întâmplă în viața noastră de zi cu zi. El își atrage cititorii folosind exemple din întreaga lume și folosind istoria și înregistrările din trecut ca referință, făcând subiectele și subiectele economice ușor de înțeles.
Sunteți familiarizat cu Thomas Sowell
Sunteți de acord cu teoriile și învățăturile sale
Spuneți-ne ce credeți în secțiunea de comentarii de mai jos.