Aceste citate Malcolm X sunt cele mai bune instrumente pe care le puteți obține pentru a vă ajuta să obțineți o nouă perspectivă.
Deci, dacă ceea ce căutați sunt mementouri care vă vor arăta cum trecutul nostru este legat de prezentul și viitorul nostru, atunci această colecție vă va ajuta cu siguranță să vă extindeți viziunea asupra lumii.
Malcolm X a fost un lider afro-american în timpul mișcării pentru drepturile civile și a fost un soldat al naționalismului și al drepturilor negre.
Prin autobiografia sa, el a lăsat o moștenire de-a lungul vieții care servește drept sursă de inspirație și ghid moral pentru generațiile care merg înainte.
Citiți mai jos lista completă.
Și asigurați-vă că consultați aceste citate Winston Churchill și citate Nelson Mandela.

Cele mai bune citate Malcolm X

1. „Dacă nu ai critici, probabil că nu vei avea succes.”
2. „Pentru mine, lucrul care este mai rău decât moartea este trădarea. Vedeți, aș putea concepe moartea, dar nu aș putea concepe trădarea.”
3. „Dacă nu ești pregătit să mori pentru asta, scoate cuvântul „libertate” din vocabular.”
4. „Deci, nu am milă sau compasiune cu mine pentru o societate care va zdrobi oamenii și apoi îi va penaliza pentru că nu pot rezista sub greutate.”
5. „Media este cea mai puternică entitate de pe pământ. Ei au puterea de a-i face pe nevinovați vinovat și de a-i face pe vinovați nevinovați, iar asta este puterea. Pentru că ei controlează mințile maselor.”
6. „Sunt pentru adevăr, indiferent cine îl spune. Sunt pentru dreptate, indiferent pentru cine este sau împotriva cui este. Sunt o ființă umană, în primul rând și, ca atare, sunt pentru oricine și orice ar fi de folos umanității în ansamblu.”
7. „Nu ne putem gândi să fim acceptabili pentru alții până când nu ne-am dovedit mai întâi acceptabili pentru noi înșine.”
Dacă vă plac aceste citate, asigurați-vă că citiți colecția noastră de citate Fred Hampton.
8. „Nu trebuie să fii atât de orb de patriotism încât să nu poți înfrunta realitatea. Greșitul este greșit, indiferent cine o face sau spune.”
9. „De obicei, când oamenii sunt triști, nu fac nimic. Ei plâng doar pentru starea lor. Dar când se enervează, aduc o schimbare.”
10. „Dacă nu ești atent, ziarele te vor face să urăști oamenii care sunt asupriți și să-i iubești pe cei care opresc.”
11. „Oamenii nu realizează cum întreaga viață a unui bărbat poate fi schimbată printr-o singură carte.”
12. „Educația este pașaportul nostru către viitor, pentru că ziua de mâine aparține oamenilor care se pregătesc pentru asta astăzi.”
13. „Adevărul este de partea celor asupriți”.
14. „Uneori, trebuie să ridici arma pentru a pune arma jos.”
15. „Dacă cineva pune mâna pe tine, asigură-te că nu mai pune mâna pe nimeni altcineva.”
16. „Arătați-mi un capitalist, iar eu vă voi arăta un suc de sânge.”
17. „Alma mater mea au fost cărți, o bibliotecă bună. Mi-aș putea petrece restul vieții citind, doar satisfăcându-mi curiozitatea.”
18. „Atât de devreme în viața mea, am învățat că, dacă vrei ceva, ar fi bine să faci puțin zgomot.”
19. „Fii pașnic, fii politicos, respectă legea, respectă pe toți; dar dacă cineva pune mâna pe tine, trimite-l la cimitir”.
20. „Avem nevoie de mai multă lumină unul despre celălalt. Lumina creează înțelegere, înțelegerea creează iubire, iubirea creează răbdare, iar răbdarea creează unitate.”
Înrudit: Huey P. Newton Citate Citate

Malcolm X despre rasism și inegalitate

21. „Nu poți avea capitalism fără rasism.”
22. „Interese occidentale — imperialism, colonialism, exploatare, rasism și alte „-isme” negative.”
23. „Omul alb nu este în mod inerent rău, dar societatea rasistă a Americii îl influențează să acționeze rău.”
24. „Văd America prin ochii victimei. Nu văd niciun vis american – văd un coșmar american.”
25. „Liberalul alb este cel mai mare dușman al Americii și cel mai rău dușman al omului de culoare.”
26. „Singuri oameni care trăiesc în trecut care gândesc în termeni „Sunt democrat sau republican” este negrul american.”
27. „Cea mai mare crimă a Americii împotriva bărbatului de culoare nu a fost sclavia sau linșajul, ci că a fost învățat să poarte o mască de ură de sine și îndoială de sine.”
28. „Omul negru din emisfera vestică – America de Nord, America Centrală, America de Sud și Caraibe – este cel mai bun exemplu despre cum cineva poate fi făcut – cu pricepere – să se urască pe sine pe care îl poți găsi oriunde pe acest pământ. ”
29. „Societatea americană face aproape imposibil ca oamenii să se întâlnească în America și să nu fie conștienți de diferențele lor de culoare.”
30. „Dacă te-ai născut în America cu pielea neagră, ești în închisoare.”
31. „Cred că va exista un asemenea tip de ciocnire, dar nu cred că se va baza pe culoarea pielii.”
32. „Oamenii albi sunt împărțiți în două grupuri – liberali și conservatori.”
33. „Democrații care sunt conservatori votează cu republicanii care sunt conservatori.”
34. „Democrații care sunt liberali, votează cu republicanii care sunt liberali.”
35. „Liberalii albi nu sunt oameni albi care sunt pentru independență, care sunt morali și etici în gândirea lor. Ei sunt doar o facțiune de oameni albi care se joaca pentru putere.”
36. „Cel mai mare dușman pe care îl are negrul este acest om alb care aleargă pe aici salivând la gură, pretinzând că îi iubește pe negru și autointitulându-se liberal, iar urmărirea acestor liberali albi a perpetuat problemele pe care le au negrii.”
37. „Liberalii albi sunt mai periculoși decât conservatorii; ei îl ademenesc pe negru și, în timp ce negrul fuge de lupul care mârâie, el fuge în fălcile deschise ale vulpii zâmbitoare. Unul este lupul, celălalt este o vulpe. Indiferent de ce, amândoi te vor mânca.”
38. „Numai după sclavie și închisoare poate veni cea mai dulce apreciere a libertății.”
39. „Am văzut toate rasele, toate culorile, de la blonde cu ochi albaștri până la africani cu pielea neagră în adevărată frăție! În unitate! Trăind ca una! Închinarea ca una! Fara segregationisti, fara liberali; nu ar fi știut să interpreteze sensul acelor cuvinte”.
40. „Treceam prin cel mai greu lucru, de asemenea, cel mai grozav lucru pe care trebuie să-l facă orice ființă umană – să accept ceea ce este deja în tine și în jurul tău.”
41. „Ignoranța unul față de celălalt este ceea ce a făcut unitatea imposibilă în trecut.”
42. „Nu fi amar. Adu-ți aminte de soția lui Lot când mă vor ucide și cu siguranță o vor face. Trebuie să-ți folosești toată energia pentru a face ceea ce trebuie să faci.”
43. „Am mai mult respect pentru un om care mă lasă să știu unde se află, chiar dacă greșește, decât pentru cel care se ridică ca un înger și nu este altceva decât un diavol.”
44. „Tinerii sunt cei care se identifică cel mai repede cu lupta și cu necesitatea de a elimina condițiile malefice care există.”
45. „Poți să înjuri colonialismul, imperialismul și toate celelalte tipuri de „ism”, dar îți este greu să înjuri acel dolarism. Când îți aruncă acești dolari, sufletul tău pleacă.”
46. ​​„Oamenii albi gânditori știu că sunt inferiori oamenilor de culoare.”
47. „Familia mea era atât de săracă încât am fost aproape de a mânca găurile din interiorul gogoșilor.”
48. „Un om blestemă pentru că nu are cuvinte să spună ce are în minte.”
49. „Un om care nu reprezintă nimic, va cădea de nimic.”
50. „De fapt, am crezut că, după ce a trăit cât mai deplin posibil uman, ar trebui să mori violent. Mă așteptam atunci așa cum mă aștept și astăzi.”
51. „Până și Samson, cel mai puternic bărbat din lume, a fost distrus de femeia care dormea ​​în brațele lui. Ea a fost cea ale cărei cuvinte l-au rănit.”
52. „Societatea a produs și alimentat o psihologie care scoate în evidență partea cea mai de jos și cea mai de bază a ființelor umane.”
53. „Bărbații sunt atrași de spirit. Prin putere, oamenii sunt forțați. Dragostea este generată de spirit. Prin putere se creează anxietăți.”
54. „Puterea, în apărarea libertății, este mai mare decât puterea în numele tiraniei și opresiunii.”
Înrudit: Stokely Carmichael Citate Citate

Malcolm X despre Lupta pentru Libertate și Justiție

55. „În sinceritatea noastră reciprocă, s-ar putea să fim capabili să arătăm un drum către mântuirea chiar sufletului Americii”.
56. „Statul la masă nu te face un cina, decât dacă mănânci ceva din ce este pe farfuria respectivă. A fi aici în America nu te face american. Să fii născut aici, în America, nu te face american.”
57. „Cel mai mare miracol pe care l-a realizat creștinismul în America este că omul de culoare în mâinile albe creștine nu a devenit violent.”
58. „Este un miracol că oamenii de culoare americani au rămas un popor pașnic, în timp ce au prins toate secolele de iad pe care le-au prins, aici, în raiul omului alb!”
59. „Am venit aici să spun adevărul – și dacă adevărul condamnă America, atunci ea este condamnată!”
60. „Fie ești liber, fie nu ești liber.”
61. „Oricand implori un alt barbat sa te elibereze, nu vei fi niciodata liber. Libertatea este ceva pe care trebuie să-l faceți pentru voi înșivă.”
62. „Cred că am invitat în mod deliberat moartea în multe moduri, uneori nebunești.”
63. „Acești negri nu cer nicio națiune. Vor să se târască înapoi în plantație.”
64. „Nu poți despărți pacea de libertate, pentru că nimeni nu poate fi în pace dacă nu are libertatea lui.”
65. „În aceeași măsură în care înțelegerea și atitudinea ta față de Africa devin mai pozitive, înțelegerea și atitudinea ta față de tine însuți vor deveni, de asemenea, mai pozitive.”
66. „A-i spune unei femei să nu vorbească prea mult a fost ca și cum i-ai spune lui Jesse James să nu poarte o armă sau unei găini să nu chicotească.”
67. „Nu am aterizat pe Plymouth Rock, Plymouth Rock a aterizat pe noi”.
68. „Sunt un om care crede că am murit acum 20 de ani și trăiesc ca un om care a murit deja. Nu mă tem de nimeni sau de nimic.”
69. „Cred în ființele umane și că toate ființele umane ar trebui respectate ca atare, indiferent de culoarea lor.”
70. „Eu nu susțin violența; dar dacă un bărbat mă calcă pe degetele de la picioare, eu îi voi călca pe ale lui”.
71. „Nu există nimic mai bun decât adversitatea. Fiecare înfrângere, fiecare frângere de inimă, fiecare pierdere conține propria ei sămânță, propria sa lecție despre cum să-ți îmbunătățești performanța data viitoare.”
72. „Nimeni nu vă poate da libertate. Nimeni nu vă poate oferi egalitate sau dreptate sau altceva. Dacă ești bărbat, acceptă-l.”
73. „Îți obții libertatea lăsându-i pe dușmanul tău să știe că vei face orice pentru a o obține. Atunci o vei primi. Este singurul mod în care îl vei obține.”
74. „De fapt, odată ce este motivat, nimeni nu se poate schimba mai complet decât omul care a fost la fund. Mă numesc cel mai bun exemplu în acest sens.”
75. „Singura modalitate prin care problema noastră va fi rezolvată este atunci când negrul se trezește, se curăță, se ridică pe picioarele lui și încetează să-l implore pe alb și ia măsuri imediate pentru a face singuri lucrurile pe care le avem. așteptam ca omul alb să facă pentru noi.”
76. „Nu te grăbi să condamni pentru că el nu face ceea ce faci sau gândești așa cum gândești sau la fel de repede. A fost o vreme când nu știai ce știi astăzi.”
77. „Singurul mod în care vom obține libertate pentru noi înșine este să ne identificăm cu fiecare popor asuprit din lume. Suntem frați de sânge cu oamenii din Brazilia, Venezuela, Haiti, Cuba – da, și Cuba.”
78. „Cum poți să-i mulțumești unui bărbat că ți-a dat ceea ce este deja al tău.
Cum îi poți mulțumi atunci că ți-a dat doar o parte din ceea ce este al tău

79. „Cred că în cele din urmă va exista o ciocnire între cei asupriți și cei care fac cei asupritori.”
80. „Cred că va exista o ciocnire între cei care doresc libertate, dreptate și egalitate pentru toată lumea și cei care doresc să continue sistemul de exploatare.”
81. „Cea mai mare greșeală a mișcării a fost încercarea de a organiza oamenii adormiți în jurul unor obiective specifice. Mai întâi trebuie să trezești oamenii, apoi vei acționa.”
82. „Nici măcar nu o numesc violență când este în autoapărare; Eu o numesc inteligență.”

Citate Malcolm X despre educație și înțelepciune

83. „Doar pentru că ai colegii și universități nu înseamnă că ai educație.”
84. „Dacă ești într-o țară care este progresistă, femeia este progresistă. Dacă te afli într-o țară care reflectă conștiința față de importanța educației, este pentru că femeia este conștientă de importanța educației. Dar în fiecare țară înapoiată, vei descoperi că femeile sunt înapoiate. Și în fiecare țară în care educația nu este stresată, este pentru că femeile nu au educație.”
85. „Ei știu că atâta timp cât ne țin subeducați sau cu o educație inferioară, ne este imposibil să concuram cu ei pentru locuri de muncă deschise.”
86. „Este procesul de educare greșită care inhibă întregul potențial al unei națiuni.”
87. „Când sunt mort, o spun așa pentru că, din lucrurile pe care le știu, nu mă aștept să trăiesc suficient pentru a citi această carte în forma sa terminată. Vreau să privești și să vezi dacă nu am dreptate în ceea ce spun – că omul alb, în ​​presa lui, mă va identifica cu ura.”
88. „Abilitatea de a citi a trezit în mine o dorință adormită de mult timp de a fi în viață mental.”
89. „Citește absolut tot ce pui mâna pentru că nu vei ști niciodată de unde îți iei o idee.”
90. „În ceea ce privește non-violența, este criminal să înveți un om să nu se apere când este victima constantă a atacurilor brutale.”
91. „Cine te-a învățat să te urăști pe tine însuți

92. „Îmi pare rău să spun că materia care mi-a displacut cel mai mult a fost matematica. M-am gândit la asta. Cred că motivul a fost că matematica nu lasă loc de argumente. Dacă ai făcut o greșeală, asta era tot ceea ce era.”
93. „Nu trebuie să fii bărbat pentru a lupta pentru libertate. Tot ce trebuie să faci este să fii o ființă umană inteligentă.”
94. „În ciuda convingerilor mele ferme, am fost întotdeauna un om care încearcă să înfrunte faptele și să accepte realitatea vieții pe măsură ce o nouă experiență și noile cunoștințe o desfășoară.”
95. „Atâta timp cât ești convins că nu ai făcut niciodată nimic, nu poți face niciodată nimic.”
96. „Într-o zi, să ne întâlnim cu toții împreună în lumina înțelegerii.”
97. „Dacă nu suporti ceva, te îndrăgostești de tot.”
98. „Mai târziu în viață, dacă aș pierde continuu în orice situație de jocuri de noroc, aș urmări foarte atent.”
99. „Ei schilodează aripa păsării și apoi o condamnă pentru că nu zboară la fel de repede ca ei.”
100. „Îmi imaginez că una dintre cele mai mari necazuri cu colegiile este că există prea multe distrageri, prea multe raiduri în chiloți, fraternități și boola-boola și toate astea.”
101. „Numai că greșelile au fost ale mele.”
102. „Istoria este memoria unui popor, iar fără memorie, un om este retrogradat la animalele inferioare.”
103. „Oricine a studiat faza genetică a biologiei știe că albul este considerat recesiv, iar negrul este considerat dominant.”
104. „Adevărul nu se schimbă, doar conștientizarea noastră despre el.”
105. „Se pare că unor femei le place să fie exploatate. Când nu sunt exploatați, îl exploatează pe om.”
106. „Eu zic, domnule, că nu puteți face niciodată o judecată inteligentă fără dovezi.”
107. „Adevărul poate fi primit rapid, sau poate fi primit deloc, numai de către păcătosul care știe și recunoaște că este vinovat că a păcătuit mult. Altfel spus, numai vinovăția admisă acceptă adevărul.”
108. „Cea mai grea încercare cu care m-am confruntat vreodată în viața mea a fost rugăciunea.”

Citate Malcolm X despre lecții pentru generațiile viitoare
109. „A fi fost odată criminal nu este o rușine – a rămâne criminal este o rușine.”
110. „Un om înțelept poate juca rolul unui clovn, dar un clovn nu poate juca rolul unui înțelept.”
111. „Oricât de mult respect, oricât de multă recunoaștere arată albii față de mine, în ceea ce mă privește, atâta timp cât nu este arătat tuturor oamenilor noștri din această țară, nu există pentru mine. ”
112. „Cred în fraternitatea oamenilor — a tuturor oamenilor — dar nu cred în frățierea cu cineva care nu vrea frăție cu mine.”
113. „Cred în tratarea corectă a oamenilor, dar nu îmi voi pierde timpul încercând să tratez corect pe cineva care nu știe cum să returneze tratamentul.”
114. „Oricand găsești pe cineva mai de succes decât tine, mai ales când amândoi sunteți angajați în aceeași afacere, știți că face ceva ce nu sunteți.”
115. „Am păstrat întotdeauna o minte deschisă, ceea ce este necesar pentru flexibilitatea care trebuie să meargă mână în mână cu orice formă de căutare inteligentă a adevărului.”
116. „Vremurile se schimbă atât de repede încât, dacă tu și cu mine nu ținem pasul cu vremurile, ne vom afla cu o umbrelă în mână, deasupra capului, când soarele va ieși.”
117. „Odată ce vom avea mai multe cunoștințe unul despre celălalt, vom înceta să ne condamnăm unii pe alții și va fi creat un front unit.”
118. „Nu poți să-ți urăști originea fără să ajungi să te urăști pe tine însuți.”
119. „Nu poți urî țara, patria ta, locul din care vii, iar noi nu putem ura Africa, fără a ajunge să ne urâm pe noi înșine.”
120. „Cum este posibil să-ți scrii autobiografia într-o lume atât de rapidă ca aceasta

121. „Timpul este mai important pentru mine decât distanța.”
122. „Istoria omenirii a dovedit, de la o epocă la alta, că adevăratul criteriu de conducere este spiritual”.
123. „Aceasta a fost prima mea lecție despre jocuri de noroc – dacă vezi pe cineva câștigând tot timpul, nu joacă, ci trișează.”
124. „Cred în recunoașterea fiecărei ființe umane ca ființă umană – nici alb, negru, maro sau roșu; iar când ai de-a face cu umanitatea ca familie, nu se pune problema de integrare sau căsătorie mixtă.”
125. „Declarăm dreptul nostru pe acest pământ de a fi o ființă umană, de a fi respectat ca ființă umană, de a primi drepturile unei ființe umane în această societate, pe acest pământ, în această zi, pe care ne propunem să o aducem. să existe prin orice mijloace necesare.”
126. „Copiii au o lecție pe care adulții ar trebui să o învețe – să nu le fie rușine că eșuează, ci să se ridice și să încerce din nou.”
127. „Cei mai mulți dintre noi, adulții, suntem atât de frică, atât de precauți, atât de siguri și, prin urmare, atât de strânși, de rigidi, și de teamă că de aceea atât de mulți oameni eșuează.”
128. „Majoritatea adulților de vârstă mijlocie s-au resemnat cu eșecul.”
129. „Nu poți să urăști rădăcinile unui copac și să nu urăști copacul.”

Citate Malcolm X despre religie și islam
130. „Cred într-o religie care crede în libertate. De fiecare dată când trebuie să accept o religie care nu mă lasă să duc o bătălie pentru poporul meu, spun: „La naiba cu acea religie.”
131. „Adevăratul Islam m-a învățat că este nevoie de toate aspectele religioase, politice, ingrediente sau caracteristici economice, psihologice și rasiale, pentru a face familia umană și societatea umană complete.”
132. „Această religie îi recunoaște pe toți oamenii ca frați. Ea acceptă toate ființele umane ca egale în fața lui Dumnezeu și ca membri egali în familia umană a omenirii.”
133. „De când am aflat adevărul la Mecca, cei mai dragi prieteni ai mei au ajuns să includă tot felul – unii creștini, evrei, budiști, hinduși, agnostici și chiar atei! Am prieteni care se numesc capitaliști, socialiști și comuniști! Unii dintre prietenii mei sunt moderați, conservatori, extremiști – unii sunt chiar unchiul Tom! Prietenii mei de astăzi sunt negri, maro, roșu, galben și alb!”
134. „Cred în islam. Sunt musulman și nu este nimic rău în a fi musulman – nimic în neregulă cu religia islamului. Doar ne învață să credem în Allah ca Dumnezeu.”
135. „America trebuie să înțeleagă islamul, pentru că aceasta este singura religie care șterge din societatea sa problema rasă.”
136. „De-a lungul călătoriilor mele în lumea musulmană, am întâlnit, am vorbit, chiar am mâncat cu oameni care în America ar fi fost considerați albi, dar atitudinea albă a fost îndepărtată din mințile lor de religia islamului.”
137. „Sunt și voi fi mereu musulman. Religia mea este islamul.”
138. „Religia islamului restaurează de fapt sentimentele umane, drepturile omului, stimulentele umane, talentul uman.”
139. „Sunt musulman, pentru că este o religie care te învață ochi pentru ochi și dinte pentru dinte. Te învață să-i respecți pe toată lumea și să-i tratezi pe toți corect. Dar te învață și dacă cineva te calcă pe degete, să-i taie piciorul; și îmi port securea religioasă cu mine tot timpul”.
140. „Unul dintre principalele lucruri pe care le-am citit despre el și care m-a atras pe mine a fost în Islam, un bărbat este onorat ca ființă umană și nu se măsoară după culoarea pielii sale.”

Cum te-au inspirat aceste citate Malcolm X să rămâi fidel ție și credințelor tale

. Cu toții suntem ființe umane – nicio culoare, rasă sau religie nu poate schimba asta; și exact pentru asta a luptat Malcolm X. Și-a trăit viața urmărit de supremații albi, dar asta nu l-a împiedicat să lupte pentru ceea ce credea. Și-a încurajat pe colegii săi americani de culoare să se protejeze și să lupte pentru libertate. În cele din urmă, segregarea rasială în America a fost abolită în 1964. Cu toate acestea, discriminarea există până astăzi și depinde de noi să ne amintim de învățăturile lui Malcolm X – lupta pentru ceea ce credem și ne străduim pentru unitate.
V-au dat aceste citate puterea de care aveți nevoie pentru a lupta pentru drepturile dvs.
Care citate au avut cel mai mult efect asupra convingerilor dvs.
Comentați-le mai jos.