Cu aceasta colectie de aforisme descoperim impreuna cele mai frumoase Citate despre alegeri . Ganduri care ne pot ajuta sa avem o imagine mai clara a actiunilor noastre. Expresii despre decizii si alegeri (viata, gresite) care ne invita sa reflectam asupra alegerilor pe care le-am facut in trecut, sau asupra celor pe care le vom face maine. Sunt situatii pe care nu le putem evita si altele care depind cu adevarat de noi.
Viata ne obliga adesea sa facem alegeri . Alegeri mici, mari, importante, irelevante, alegeri care par mici dar in realitate nu sunt deloc… Uneori este suficient un moment pentru a schimba o viata intreaga, un da in loc de un nu, sau invers. Sunt momente decisive, chiar daca de multe ori nu le dam seama. Pentru ca, pana la urma, viitorul este imprevizibil.Iata 50 de Citate despre alegeri.

Citate, aforisme si Citate despre alegeri

Viata este suma tuturor alegerilor tale. (Albert Camus)
Nicio trompeta nu suna atunci cand se iau decizii importante in viata noastra. Soarta tace. (Agnes de Mille)
Fa din fiecare pas alegerea ta. Creati-va si asumati-va intreaga responsabilitate pentru asta. (Osho)
Maine voi fi ceea ce am ales sa fiu astazi. (James Joyce)
Asteptarea este dureroasa. Uitarea este dureroasa. Dar a nu sti ce decizie sa iei este cea mai grea suferinta. (Paulo Coelho)
Sa nu-ti fie niciodata frica sa alegi. (Anonim)
Ne-am fi dorit, ar fi trebuit, am fi putut. Cele mai dureroase cuvinte din limbaj. (Jonathan Coe)
Cel mai important lucru in viata este sa alegi o directie si sa le uiti pe celelalte. (Kasturba Gandhi)
De regula, marile decizii ale vietii umane au mai mult de-a face cu instinctele decat cu vointa constienta si rationalitatea. (Carl Gustav Jung)
Cand faci o alegere, schimbi viitorul. (Deepak Chopra)
Deciziile grabite si indraznete se umplu la inceput de entuziasm, dar apoi sunt greu de urmat si dezastruoase in rezultate. (Tito Livio)
Alegerile se fac in cateva secunde si sunt reduse pe viata. (Anonim)
Alege intotdeauna calea care pare cea mai buna chiar daca pare cea mai dificila: obiceiul o va face in curand placuta. (Pitagora)
Indoiala slaba inainte de a lua o decizie, cea puternica dupa. (Karl Kraus)
In momentul deciziei, cel mai bun lucru pe care il poti face este ceea ce trebuie, al doilea cel mai bun lucru pe care il poti face este gresit, in timp ce cel mai rau lucru pe care il poti face este sa nu faci nimic. (Theodore Roosevelt)
Intotdeauna vezi cea mai buna cale de urmat, dar alegi sa o iei doar pe cea cu care esti obisnuit. (Paulo Coelho)
Mi-am vazut viata intinzandu-si ramurile ca smochinul verde al povestii. Din varful fiecarei ramuri, ca un urias smochin violet, un fruct minunat facea cu ochiul si se vedea. O smochina simboliza un sot cu o casa fericita si copii, altul un poet celebru, altul un profesor universitar stralucit, un altul IG, extraordinarul editor, inca altul reprezenta Europa, Africa si America de Sud si unul era Constantin, Socrate, Attila si o gazda. dintre alte iubite cu nume ciudate si profesii excentrice, altul a fost un campion olimpic popular, iar dincolo si deasupra acestor smochine erau acolo multe alte smochine pe care nici nu le-am putut vedea. M-am vazut stand pe furca unei crengi a acestui copac, infometand, doar pentru ca nu ma puteam hotari sa fac alegerea. Mi-as fi dorit sa le aleg pe toate, dar a alege insemna sa le pierd pe toti ceilalti si, in timp ce stateam acolo, neputand sa ma hotaresc, smochinele s-au zbarcit, s-au innegrit si, unul dupa altul, au cazut la pamant la picioarele mele. (Sylvia Plath)
Cel mai important lucru in viata este alegerea unui loc de munca si este lasat la voia intamplarii. (Blaise Pascal)
Nu exista vant favorabil pentru marinarul care nu stie incotro sa mearga. (Lucio Anneo Seneca)
Cea mai mare parte a vietii noastre este incredintata unei alegeri atente: ea presupune bunul gust si cea mai dreapta judecata unde nici studiul, nici ingeniozitatea nu sunt suficiente. Nu poate exista perfectiune acolo unde nu exista de ales: include un dublu avantaj, acela de a putea alege si de a putea alege cel mai bun. Multi barbati de geniu rodnic si subtil, de judecata acuta, studiosi si bine informati, cand ajung la momentul alegerii, se pierd; se potrivesc intotdeauna celei mai proaste petreceri, asa ca se pare ca sunt incantati sa greseasca. Prin urmare, aceasta capacitate de a alege bine este unul dintre cele mai mari daruri ale raiului. (Baltasar Gracian)
Sa ai puterea de a alege ceea ce preferi si de a te mentine. Daca nu, e mai bine sa mori. (Albert Camus)
Viata nu este ceea ce ni se intampla, ci ceea ce facem cu ceea ce ni se intampla. (Fabio Volo)
Cine alearga dupa doi iepuri nu ia niciunul. (Erasmus din Rotterdam)
Daca dai de o rascruce de drumuri, ia-o. (Yogi Berra)
Te-ai gandit vreodata sa pleci si sa nu te mai intorci niciodata , sa
scapi si sa-ti pierzi toate urmele, sa mergi intr-un loc indepartat si sa incepi sa traiesti din nou, sa traiesti o viata noua, doar a ta, sa traiesti cu adevarat. Te-ai gandit vreodata la asta
(Luigi Pirandello)
Intr-un minut este timp pentru decizii si alegeri pe care in minutul urmator le vor inversa. (Thomas Stearns Eliot)
Trebuie sa decizi bine ce vrei sa fii si ce vrei sa faci, dar, din pacate, multor barbati le lipseste aceasta claritate. In schimb, este conditia principala pentru a fi fericit. (Emilie du Chatelet)
Fiecare om trebuie sa decida daca va merge in lumina altruismului creator sau in intunericul egoismului distructiv. Aceasta este decizia. Cea mai insistanta si urgenta intrebare a vietii este: „Ce faci pentru altii
”. A ignora raul echivaleaza cu a fi complice la el. (Martin Luther King)
Doua drumuri divergeau intr-o padure. Am luat-o pe cea mai putin calatorita si asta a facut toata diferenta. (Robert Frost)
Alegeti o slujba care va place si nu va trebui sa lucrati nicio zi din viata ta. (Confucius)
Deciziile sunt o modalitate de a te defini. Ele sunt modalitatea de a da viata si sens viselor. Ele sunt modalitatea de a ne face sa devenim ceea ce ne dorim. (Dalai Lama)
Viata nu este lunga. Nu cheltuiti prea mult din el in decizii vagi despre cum sa il cheltuiti. (Samuel Johnson)
Nu sunt ceea ce mi s-a intamplat, sunt ceea ce am ales sa fiu. (Carl Gustav Jung)
Ceea ce este absolut imposibil si sa nu alegi. (Jean-Paul Sartre) Instantul
magic este acel moment in care un da sau un nu ne poate schimba intreaga existenta. (Paulo Coelho)
Cine nu alege inseamna ca este supus alegerilor altora. (Soren Kierkegaard) Greul
in viata este sa alegi. (George Moore)
Indoielile noastre sunt tradatori si ne fac sa pierdem binele pe care l-am putea obtine pentru ca ne este frica sa incercam. (William Shakespeare)
Indecizia si intarzierile sunt parintii esecului. (George Canning)
Nimic nu este mai dificil si, prin urmare, mai valoros decat abilitatea de a sti sa ia decizii. (Napoleon Bonaparte)
Sunt doar doua zile pe an cand nu poti face nimic: una se cheama ieri, cealalta se cheama maine, asa ca astazi este ziua potrivita sa iubesti, sa crezi, sa faci si, mai presus de toate, sa traiesti. (Dalai Lama)
In viata trebuie sa alegi intre a castiga bani si a-i cheltui: nu ai timp sa le faci pe amandoua. (Edouard Bourdet)
Vietile noastre sunt modelate de alegerile noastre. Mai intai facem alegerile noastre. Atunci alegerile noastre ne fac ceea ce suntem. (Anne Frank)
Cel care nu se intretine nu poate lua propriile decizii. (Gamal Abdel Nasser)
Putini sunt cei care decid cu intelepciune despre ei insisi si despre lucrurile lor. Toate celelalte, ca si obiectele care plutesc in rauri, nu merg de la sine, ci sunt transportate. (Lucio Anneo Seneca)
Fa ceea ce simti bine in inima ta, pentru ca oricum vei fi criticat. Vei fi al naibii daca o faci, al naibii daca nu o faci. (Eleanor Roosevelt)
Te-am ales pe tine. Si te voi alege din nou, din nou si din nou. Fara pauze, fara indoieli, cat ai clipi. Voi continua sa te aleg. (Anonim)
Cel mai dificil lucru este decizia de a actiona, restul este doar tenacitate. Temerile sunt tigri de hartie. Puteti face orice va hotarati sa faceti. Puteti lua masuri pentru a va schimba si controla viata; si procedura, procesul si recompensa sa in sine. (Amelia Earhart)
Rareori se rupe un picior pana cand in viata urci dureros, atunci cand incepi sa faci lucrurile usoare si sa alegi caile usoare. (Friedrich Nietzsche)
Viata este plina de optiuni, dar nu ti se ofera niciuna! (Charles M. Schulz – Charlie Brown)