Aceste citate de Kurt Vonnegut spun povești profunde și perspicace despre viața lui și despre lumea în care a trăit.
Iubit datorită viziunii sale fascinante asupra lumii și stilului său de scris neobișnuit, a devenit o icoană literară la scurt timp după publicarea primei sale lucrări.
Pătrundeți-vă în lumea fanteziei, științifico-fantastică, inteligenței și satirei a lui Kurt Vonnegut prin această selecție a 140 dintre cele mai bune citate ale sale.
Indiferent dacă sunteți aici pentru a pierde timpul sau pentru a căuta inspirație, această colecție merită citită!
Începeți să citiți lista completă aici.
Și nu uitați să consultați aceste citate Mary Oliver și Henry David Thoreau.

Cele mai bune citate Kurt Vonnegut

1. „Trebuie să sărim continuu de pe stânci și să ne dezvoltăm aripile pe drumul în jos.”
2. „Și te îndemn să observi, te rog, când ești fericit, și să exclami, sau să murmuri, sau să te gândești la un moment dat: „Dacă asta nu este frumos, nu știu ce este.”
3. „Suntem ceea ce pretindem că suntem, așa că trebuie să fim atenți la ceea ce pretindem că suntem.”
4. „Ultimul lucru pe care mi l-am dorit vreodată a fost să fiu în viață când cei mai puternici trei oameni de pe întreaga planetă se vor numi Bush, Dick și Colon.”
5. „Talentul este extrem de comun. Ceea ce este rar este dorința de a îndura viața scriitorului.”
6. „Un scop al vieții umane, indiferent cine o controlează, este să iubești pe oricine este în preajmă pentru a fi iubit.”
7. „Cei care cred în telekinetică, ridică-mi mâna.”
8. „Vreau să stau cât mai aproape de margine fără să trec peste. Pe margine, vezi tot felul de lucruri pe care nu le poți vedea din centru.”
9. „Și m-am întrebat despre prezent – ​​cât de larg era, cât de adânc era, cât era de păstrat al meu.”
10. „Dragi generații viitoare, vă rugăm să acceptați scuzele noastre. Eram beți de petrol.”
11. „Deci America pe care am iubit-o încă mai există, dacă nu în Casa Albă sau Curtea Supremă sau în Senat sau în Camera Reprezentanților sau în mass-media. America pe care o iubesc încă există la recepția bibliotecilor noastre publice.”
12. „Ce frumos să nu simți nimic și să primești totuși meritul total pentru că trăiești.”
13. „Din toate cuvintele șoarecilor și oamenilor, cele mai triste sunt: ​​„S-ar putea să fi fost.””
14. „Iată o lecție de scriere creativă. Prima regulă — nu folosiți punct și virgulă. Sunt hermafrodiți travestiți care nu reprezintă absolut nimic. Tot ce fac ei este să arate că ai fost la facultate.”
15. „Râsul și lacrimile sunt ambele răspunsuri la frustrare și epuizare. Eu însumi prefer să râd, pentru că mai sunt mai puține curățări de făcut după aceea.”
16. „Iată-ne, prinși în chihlimbarul momentului. Nu există de ce.”
17. „Vă spun că suntem aici pe Pământ să ne băgăm și să nu lăsați pe nimeni să vă spună altfel.”
18. „Adevărata teroare este să te trezești într-o dimineață și să descoperi că clasa ta de liceu conduce țara.”
19. „A fi umanist înseamnă a încerca să te comporți decent, fără a aștepta recompense sau pedepse după ce ești mort.”

Citate Kurt Vonnegut despre Vise, Imaginație și Destin

20. „În copilărie, am fost învățați să memorăm acest an cu mândrie și bucurie, când oamenii au început să trăiască vieți pline și pline de imaginație pe continentul Americii de Nord.”
21. „Universul este un loc mare – poate cel mai mare.”
22. „Am fost victima unei serii de accidente, ca și noi toți.”
23. „Toate acestea s-au întâmplat, mai mult sau mai puțin.”
24. „Când scriu, mă simt ca un om fără brațe, fără picioare, cu un creion în gură.”
25. „Spune ce vrei despre dulcea minune a credinței neîndoielnice. Consider o capacitate pentru asta terifiantă și absolut ticăloasă.”
26. „Îți dai seama că toată literatura mare se referă la ce dezamăgire este să fii om
Nu-i așa că este o ușurare să spun pe cineva că

27. ” De unde îmi iau ideile
Ai putea la fel de bine să fi întrebat pe aceea lui Beethoven. Se făcea în Germania ca toți ceilalți și dintr-o dată, lucrurile astea au țâșnit din el. Era muzică. Eram prost ca toți ceilalți din Indiana și, dintr-o dată, au țâșnit lucruri. A fost un dezgust față de civilizație.”
28. „Oricum, pentru că suntem cititori, nu trebuie să așteptăm ca un director de comunicare să decidă ce ar trebui să ne gândim în continuare și cum ar trebui să ne gândim la asta. Ne putem umple capul cu orice, de la aardvarks la dovlecei, la orice oră din noapte sau din zi.”
29. „Spun în discursuri că o misiune plauzibilă a artiștilor este aceea de a-i face pe oameni să aprecieze măcar puțin faptul că sunt în viață. Apoi sunt întrebat dacă știu de vreun artiști care au realizat asta. Răspund: „The Beatles au făcut-o.”
30. „Suntem sănătoși doar în măsura în care ideile noastre sunt umane.”
31. „Practica artei nu înseamnă a-ți câștiga existența. Este pentru a-ți face sufletul să crească.”
32. „Este doar o iluzie aici, pe Pământ, că un moment urmează altuia, ca mărgele pe un sfoară, și că odată ce un moment a trecut, acesta a dispărut pentru totdeauna.”
33. „Dacă creierul tău ar fi dinamită, nu ar fi suficientă pentru a-ți arunca pălăria.”
34. „Nu m-am putut abține să mă întreb dacă pentru asta m-a pus Dumnezeu pe Pământ – să aflu cât de mult ar putea lua un om fără să se rupă.”
35. „Uneori, cred că este o mare greșeală să ai materie care poate gândi și simți. Așa se plânge. Totuși, în același sens, presupun că bolovanii, munții și lunile ar putea fi acuzați că sunt puțin prea flegmatici.”
36. „Aproape că nu există personaje în această poveste și aproape nicio confruntare dramatică, pentru că cei mai mulți dintre oamenii din ea sunt atât de bolnavi și atât de mult jucăriile apte ale unor forțe enorme. Unul dintre principalele efecte ale războiului, la urma urmei, este că oamenii sunt descurajați să fie personaje.”
37. „Suntem ceea ce ne imaginăm că suntem.”
38. „Oricât de proști și de vicioși sunt bărbații, aceasta este o zi minunată.”
39. „Cred că cititul și scrisul sunt cele mai hrănitoare forme de meditație pe care le-a găsit cineva până acum.”
40. „Citind scrierile celor mai interesante minți din istorie, medităm cu propriile noastre minți și cu ale lor. Asta, pentru mine, este un miracol.”
41. „Lucrurile pe care ceilalți mi le-au pus în cap, în orice caz, nu se potrivesc bine, sunt adesea inutile și urâte, sunt disproporționate unele cu altele, sunt disproporționate cu viața așa cum este cu adevărat în afara capului meu .”
42. „Scrie pentru a fi pe placul unei singure persoane. Dacă deschizi o fereastră și faci dragoste cu lumea, ca să zic așa, povestea ta va avea pneumonie.”
43. „Nici o artă nu este posibilă fără un dans cu moartea, a scris el.”
44. „Numai în cărți învățăm ce se întâmplă cu adevărat.”
45. „El este într-o stare constantă de frică de scenă, spune el, pentru că nu știe niciodată în ce parte a vieții lui va trebui să acționeze în continuare.”
46. ​​„Uneori, mă întreb dacă nu s-a născut mort. Nu am întâlnit niciodată un bărbat care să fie mai puțin interesat de cei vii. Uneori cred că asta e necazul lumii – prea mulți oameni în locuri înalte care sunt morți ca piatra.”
47. „Care este scopul vieții
Să fii ochii, urechile și conștiința Creatorului Universului, prostule!”
48. „O mare parte din conversația din țară a constat în replici din emisiuni de televiziune – atât din trecut, cât și din prezent.”
49. „Cineva intră în necazuri, apoi iese din nou. Oamenilor le place povestea asta. Nu se sătura niciodată de asta.”

Citate Kurt Vonnegut despre dragoste, relații și intimitate
50. „Mulți oameni au nevoie cu disperare să primească acest mesaj – „Eu simt și gândesc la fel de mult ca și ție, țin la multe dintre lucrurile la care îți pasă, deși celor mai mulți oameni nu le pasă de ele. Nu ești singur.”
51. „Am această boală uneori noaptea târziu, care implică alcool și telefon.”
52. „Maturitatea este o amară dezamăgire pentru care nu există nici un remediu, cu excepția cazului în care s-ar putea spune că râsul remediază ceva.”
53. „Nu există început, mijloc, sfârșit, suspans, morală, cauze, efecte. Ceea ce ne place în cărțile noastre este profunzimea multor momente minunate văzute deodată.”
54. „Dragostea este acolo unde o găsești. Cred că este o prostie să o cauți și cred că poate fi otrăvitoare. Mi-aș dori ca oamenii care ar trebui să se iubească în mod convențional să-și spună unul altuia, atunci când se luptă, „Te rog, puțin mai puțină dragoste și puțină decență obișnuită.”
55. „Și totuși, o altă morală îmi vine în minte. acum — fă dragoste când poți. E bine pentru tine.”
56. „Dacă cineva îmi spune „Te iubesc”, simt ca și cum aș avea un pistol îndreptat spre cap. Ce poate răspunde cineva în astfel de condiții decât ceea ce cere suportul de pistol

57. „Acesta este un lucru pe care pământenii ar putea învăța să-l facă, dacă s-ar strădui suficient – ​​ignoră momentele îngrozitoare și concentrează-te pe cele bune.”
58. „Nu poți mânca pur și simplu mâncare bună. Trebuie să vorbești și tu despre asta. Și trebuie să vorbești despre asta cu cineva care înțelege acest tip de mâncare.”
59. „Există suficientă iubire în această lume pentru toată lumea, dacă oamenii ar privi.”
60. „Era o persoană plictisitoare, dar o invitație senzațională de a face copii.”
61. „Oricât de corupt, lacom și fără inimă ar deveni guvernul nostru, corporațiile noastre, mass-media și instituțiile noastre religioase și caritabile, muzica va fi totuși minunată.”
62. „Bine, o să-ți spun ce ai făcut pentru mine – ai făcut plimbări fericite, prostuțe și frumoase cu mine.”
63. „Ea ura oamenii care gândeau prea mult. În acel moment, ea mi s-a părut un reprezentant potrivit pentru aproape toată omenirea.”
64. „Americanii caută mereu iubirea în forme pe care nu le ia niciodată, în locuri în care nu poate fi niciodată. Trebuie să aibă ceva de-a face cu frontiera dispărută.”
65. „Cel mai rău lucru care i s-ar putea întâmpla cuiva ar fi să nu fie folosit pentru nimic de către nimeni. Vă mulțumesc că m-ați folosit, deși nu am vrut să fiu folosit de nimeni.”
66. „Suntem prea mulți și suntem cu toții prea depărtați.”
67. „Fermecul a fost o schemă prin care străinii să-i placă și să aibă încredere într-o persoană imediat – indiferent de ce avea în minte fermecătorul.”
68. „Toate lucrurile adevărate pe care sunt pe cale să vă spun sunt minciuni nerușinate.”
69. „Dar s-a uitat înapoi și o iubesc pentru asta, pentru că era atât de uman.”
70. „A fost foarte interesant pentru ea, luându-i demnitatea în numele iubirii.”
71. „Încă mă surprind că mă simt trist pentru lucruri care nu mai contează.”
72. „Există o singură regulă pe care o cunosc, bebeluși – la naiba, trebuie să fiți amabili.”
73. „Am spus că nu sunt interesată, iar ea a fost suficient de inteligentă încât să spună că nici ea nu este cu adevărat interesată. După cum s-au dovedit lucrurile, amândoi ne-am supraestimat apatiile, dar nu atât de mult.”
74. „Încă cred că pacea, belșug și fericirea pot fi rezolvate într-un fel. Sunt un prost.”
75. „Când un cuplu are o ceartă în zilele noastre, poate crede că este vorba despre bani, putere sau sex sau despre cum să crească copiii sau orice altceva. Ceea ce își spun cu adevărat unul altuia, deși fără să-și dea seama, este următorul: „Nu sunteți destui oameni!””.
76. „Oamenii care se căsătoresc cred că sunt minunați și că vor avea un copil – asta este minunat, când de fapt sunt la fel de urâți ca rinocerii.”
77. „Doar pentru că credem că suntem atât de minunați nu înseamnă că suntem cu adevărat. Am putea fi niște animale cu adevărat groaznice și pur și simplu să nu recunoaștem niciodată pentru că ne-ar răni atât de mult.”
78. „Cred că aceasta este obiecția mea principală față de viață. Este prea ușor, când trăiești, să faci greșeli perfect oribile.”
79. „Ce prost aș fi fost dacă am lăsat respectul de sine să interfereze cu fericirea mea!”

Citate Kurt Vonnegut despre viață și realitate

80. „Unul dintre puținele lucruri bune despre vremurile moderne — dacă mori îngrozitor la televizor, nu vei fi murit degeaba. Ne vei fi distrat.”
81. „Americanii, ca și ființele umane de pretutindeni, cred multe lucruri care sunt evident neadevărate.”
82. „Au venit multe noutăți din America. Cel mai uimitor dintre aceștia – un lucru fără precedent – ​​este o masă de săraci nedemni. Ei nu se iubesc unul pe altul pentru că nu se iubesc pe ei înșiși.”
83. „La fel ca mulți americani, ea încerca să-și construiască o viață care să aibă sens din lucrurile pe care le găsea în magazinele de cadouri.”
84. „Ce ar trebui să facă tinerii cu viața lor astăzi
Multe lucruri, evident. Dar cel mai îndrăzneț este să creăm comunități stabile în care teribila boală a singurătății să poată fi vindecată.”
85. „Ia-o clipă de clipă și vei descoperi că toți suntem, așa cum am spus mai înainte, insecte în chihlimbar.”
86. „Cei mai drăguți veterani, cei mai amabili și amuzanți, cei care au urât cel mai mult războiul, au fost cei care au luptat cu adevărat.”
87. „Sunt umanist, ceea ce înseamnă, în parte, că am încercat să mă comport decent, fără a aștepta recompense sau pedepse după ce sunt mort.”
88. „Oamenii nu ar trebui să privească înapoi. Cu siguranță nu o voi mai face.”
89. „Trezește-te, idioților! Orice te-a făcut să crezi că banii sunt atât de valoroși

90. „Doar pentru că poți să citești, să scrii și să faci puțină matematică, nu înseamnă că ai dreptul să cucerești universul.”
91. „Cred că voi, băieți, va trebui să veniți cu o mulțime de minciuni noi minunate, sau oamenii pur și simplu nu vor dori să trăiască în continuare.”
92. „Ai fost bolnav, dar acum ești din nou bine și mai este de lucru.”
93. „Și un pas înapoi, după ce a făcut o viraj greșit, este un pas în direcția corectă.”
94. „Dacă poți face o treabă pe jumătate cu orice, ești un bărbat cu un singur ochi într-un regat al orbilor.”
95. „Bunătățile spațiului, ale exteriorității infinite, au fost trei – eroici goale, comedie slabă și moarte fără rost.”
96. „Platon spune că viața neexaminată nu merită trăită. Dar ce se întâmplă dacă viața examinată se dovedește a fi și ea o prostie

97. „O vei uita când vei fi mort, și eu la fel. Când voi fi mort, o să uit totul — și eu te sfătuiesc să faci la fel.”
98. „Până când mori, totul e viață.”
99. „Bucurați-vă de lucrurile mici din viață, pentru că într-o zi vă veți uita în urmă și vă veți da seama că acestea au fost lucrurile mari.”
100. „Viața nu este o modalitate de a trata un animal.”
101. „Desigur că este obositor să raționezi tot timpul într-un univers care nu a fost menit să fie rezonabil.”
102. „Nu există ordine în lumea din jurul nostru. În schimb, trebuie să ne adaptăm la cerințele haosului.”
103. „Oricine nu poate înțelege cât de utilă poate fi întemeiată religia pe minciuni nu va înțelege nici această carte.”
104. „Mâncați, beți și veseli, căci mâine vom muri.”
105. „Cei nebuni, uneori, nu sunt lipsiți de farmecul lor.”
106. „Ceea ce poți deveni este miracolul pentru care te-ai născut prin munca pe care o faci.”
107. „De ce tu
De ce noi, oricum,
De ce orice
Pentru că acest moment pur și simplu este.”
108. „Mulțimea, după ce nu i s-a promis nimic, s-a simțit înșelată, neprimind nimic.”
109. „Întâlnești sfinți peste tot. Pot fi oriunde.”

Citate Kurt Vonnegut despre cunoaștere, înțelepciune și umor

110. „Singura diferență dintre Hitler și Bush este că Hitler a fost ales.”
111. „Știința este magie care funcționează.”
112. „De cine să fie mai de milă, un scriitor legat și călășluit de polițiști sau unul care trăiește în perfectă libertate și care nu mai are nimic de spus

113. „Toate momentele, trecute, prezente și viitoare, au existat întotdeauna, vor exista întotdeauna. ”
114. „Feriți-vă de omul care muncește din greu pentru a învăța ceva, îl învață și nu se găsește mai înțelept decât înainte.”
115. „O persoană sănătoasă pentru o societate nebună trebuie să pară nebună.”
116. „Dacă nu poți face bine, măcar nu faci rău.”
117. „Trăiește după neadevărurile inofensive care te fac curajos, bun, sănătos și fericit.”
118. „Oamenii trebuie să vorbească despre ceva doar pentru a-și menține căsuțele vocale în stare de funcționare, astfel încât să aibă casete vocale bune în cazul în care există vreodată ceva cu adevărat semnificativ de spus.”
119. „Nu este bun la viață, dar foarte amuzant uneori cu comentariul.”
120. „Sunt etern recunoscător pentru talentul meu de a găsi cărți grozave, unele dintre ele cărți foarte amuzante; motiv suficient pentru a te simți onorat să trăiești, indiferent de ce s-ar mai întâmpla.”
121. „Un alt defect al caracterului uman este că toată lumea vrea să construiască și nimeni nu vrea să facă întreținere.”
122. „Suntem animale groaznice. Cred că sistemul imunitar al Pământului încearcă să scape de noi, așa cum ar trebui.”
123. „Totul este nimic, cu o întorsătură.”
124. „Am fi putut salva Pământul, dar eram prea ieftini.”
125. „Dacă voi petrece veșnicia vizitând acest moment și altul, sunt recunoscător că atât de multe dintre acele momente sunt frumoase.”
126. „Pot avea o mulțime de farmec când vreau.”
127. „Învârtit și rotund ne învârtim, cu picioare de plumb și aripi de tablă.”
128. „Chiar mă întreb ce ne dă dreptul să distrugem această biată planetă a noastră.”
129. „Un sfânt este o persoană care se comportă decent într-o societate șocant de indecentă.”
130. „Dacă ceea ce a spus Isus a fost bun, ce mai contează dacă a fost Dumnezeu sau nu

131. „În prostie este puterea”.
132. „Marele necaz cu nenorociții proști este că sunt prea proști ca să creadă că există așa ceva ca să fie deștepți.”
133. „Mulțumită televizorului și pentru confortul televizorului, nu poți fi decât unul dintre cele două tipuri de ființe umane – fie liberal, fie conservator.”
134. „Șampania era moartă”.
135. „Noile cunoștințe sunt cea mai valoroasă marfă de pe pământ. Cu cât trebuie să lucrăm cu mai mult adevăr, cu atât devenim mai bogați.”
136. „Cât de complicată și de imprevizibilă este cu adevărat mașina vieții.”
137. „Practic fiecare scriitor pe care-l cunosc ar prefera să fie muzician.”
138. „Obscenitatea și obscenitatea dau dreptul oamenilor care nu doresc informații neplăcute să-și închidă urechile și ochii față de tine.”
139. „Cel mai mare adevăr pe care trebuie să-l înfrunți acum – ceea ce probabil că mă face deloc amuzant pentru tot restul vieții mele – este că nu cred că oamenilor le pasă deloc dacă planeta merge sau nu.”
140. „Pământenii au continuat să fie prietenoși, când ar fi trebuit să se gândească în schimb.”

Aceste citate de Kurt Vonnegut au putut să vă zguduie viziunea asupra lumii
În multe dintre lucrările sale, Kurt Vonnegut a subliniat ironiile civilizației moderne. El a fost, de asemenea, un simbol al puterii al mișcării împotriva cenzurii. Și-a folosit meșteșugul pentru a mări vocea și emoțiile oamenilor. Prin scrisul său, Vonnegut i-a ajutat pe oameni să se confrunte cu realități dure și crude, folosindu-se de spiritul și umorul ironic – crezând că există anumite realități pe care le poți înfrunta doar cu capul direct dacă sunt aruncate într-o lumină plină de umor. Cu toate acestea, deși plină de umor, scrisul lui spunea adevărul dur.
După ce adevăruri trăiești
Te-au ajutat aceste citate de Kurt Vonnegut să înfrunți realitățile vieții
Spune-ne ce părere ai despre lucrările sale prin secțiunea de comentarii de mai jos.