În căutarea unor citate Ram Dass
Atunci ai ajuns la locul potrivit!
Iată 130 de citate care te vor inspira să trăiești momentul și să te învețe cum să folosești viața de zi cu zi ca instrument pentru a găsi iluminarea și adevărata formă a fericirii.
Consultați lista completă de mai jos.
Și asigurați-vă că citiți aceste citate Anne Frank și Edgar Allan Poe.

Cele mai bune citate Ram Dass

1. „Aș dori ca viața mea să fie o declarație de dragoste și compasiune – iar acolo unde nu este, acolo se află munca mea.”
2. „Ceea ce întâlnești într-o altă ființă este proiecția propriului nivel de evoluție.”
3. „Totul se schimbă odată ce ne identificăm cu a fi martorul poveștii, în loc de actorul din ea.”
4. „Este important să nu vă așteptați la nimic, să luați fiecare experiență, inclusiv pe cele negative, ca pe niște pași pe cale și să continuați.”
5. „Toți pur și simplu mergem unul pe altul acasă.”
6. „Atâta timp cât ai anumite dorințe despre cum ar trebui să fie, nu poți vedea cum este.”
7. „În majoritatea relațiilor noastre umane, ne petrecem o mare parte din timp asigurându-ne unul pe celălalt că costumele noastre de identitate sunt corecte.”
8. „Suntem fascinați de cuvinte, dar locul în care ne întâlnim este în tăcerea din spatele lor.”
9. „Nu te gândi la trecut. Doar fii aici acum.”
10. „Cu cât devii mai tăcut, cu atât auzi mai mult.”
11. „Inima predă totul momentului. Mintea judecă și se reține.”
12. „Sentimentul de aversiune sau atașament față de ceva este indiciul tău că mai e de făcut.”
13. „Să facem schimb de toate judecarea noastră pentru apreciere. Să ne lăsăm dreptatea și să fim doar împreună.”
14. „Tratează-i pe toți pe care îi întâlnești ca pe Dumnezeu în târâtoare.”
15. „Problema ta este că ești prea ocupat să te ții de nedemnitatea ta.”
16. „Suferința face parte din programul nostru de pregătire pentru a deveni înțelepți.”
17. „Cel mai important aspect al iubirii nu este în dăruire sau în primire, ci în ființă.”
18. „Ego-ul este un instrument rafinat. Bucurați-vă de el, folosiți-l – doar nu vă pierdeți în ea.”
19. „Călătoria spirituală este individuală – extrem de personală. Nu poate fi organizat sau reglementat. Nu este adevărat că toată lumea ar trebui să urmeze o singură cale. Ascultă-ți propriul adevăr.”
20. „Toți afectăm lumea în fiecare moment, indiferent dacă vrem sau nu. Acțiunile și stările noastre sufletești contează, pentru că suntem atât de profund interconectați unul cu celălalt.”
Înrudit: Anne Lamott Citate Citate

Ram Dass despre dragoste și compasiune

21. „Nu mă interesează să fiu „amant”. Mă interesează doar să fiu îndrăgostit.”
22. „Odată ce ai băut din apa iubirii necondiționate, nicio altă fântână nu-ți poate satisface setea. Necazurile despărțirii pot deveni atât de intense încât căutarea afecțiunii celui iubit devine o obsesie.”
23. „Dragostea este cel mai transformator medicament, pentru că dragostea te transformă încet în ceea ce psihedelicele te fac doar să întrezărești.”
24. „Când inima este deschisă, este mai ușor ca mintea să fie îndreptată către Dumnezeu.”
25. „Și deodată mi-am dat seama că știa tot ce se petrecea în capul meu, tot timpul și că încă mă iubește. Pentru că cine suntem noi se află în spatele tuturor acestor lucruri.”
26. „Relațiile funcționează doar în sens spiritual – când tu și cu adevărat vedem că suntem una.”
27. „Compasiunea, spus simplu, înseamnă să-i lași pe alții în pace.”
28. „O relație care începe ca una care trezește dragostea nu poate rămâne un vehicul viu al iubirii decât în ​​măsura în care este în mod continuu reînnoită sau resacrată.”
29. „Ești iubit doar pentru că ești cine ești, doar pentru a exista. Nu trebuie să faci nimic pentru a-l câștiga. Neajunsurile tale, lipsa stimei de sine, perfecțiunea fizică sau succesul social și economic – nimic din toate acestea nu contează. Nimeni nu îți poate lua această iubire și va fi mereu aici.”
30. „Harul se află la legătura dintre iubire și conștientizare. Acolo, totul este deschis și totul este dragoste.”
31. „În cursul călătoriei tale, este cel mai probabil ca tovarășii sau prietenii tăi de zi cu zi să se schimbe. Unii pot cădea pe măsură ce interesul tău pentru Duhul te trage de la interesul lumesc care te-a adus sau ținut împreună, dar vor apărea noi prieteni care împărtășesc interesele tale actuale.”
32. „Dragostea adevărată este de necucerit și irezistibilă; și continuă să adune putere și să se răspândească, până când în cele din urmă îi transformă pe toți cei pe care îi atinge.”
33. „Dragostea este în esență auto-comunicativă. Cei care nu o au, o prind de la cei care o au.”
34. „Asta suntem cu toții pe această cale – familia spirituală și prietenii. Este doar o mare familie. Toți suntem rude până ne dăm seama că suntem cu adevărat la fel și că suntem doar unul dintre noi – o conștientizare iubitoare. Fie ca tu să fii una în acea iubire.”
35. „Voi doi sunteți împreună în stele, dar nu în această lume, în această viață.”
36. „Abia atunci când începi să înțelegi că, dacă tu și eu suntem cu adevărat îndrăgostiți, dacă merg în locul din mine care este iubire și tu în locul din tine care este iubire, suntem „împreună” îndrăgostiți . Începem să înțelegem că ceea ce înseamnă iubirea este că împărtășim o stare comună împreună. Acea stare există în tine și există în mine.”
37. „Această iubire este de fapt parte din tine; curge mereu prin tine. Este ca textura subatomică a universului, materia întunecată care leagă totul. Când te acordi la acel flux, îl vei simți în propria ta inimă – nu in inima ta fizică sau inima ta emoțională, ci inima ta spirituală, locul spre care arăți în pieptul tău când spui: „Eu sunt.”
38 „Sufletele iubesc. Asta fac sufletele. Egourile nu, dar sufletele o fac.”
39. „Emoțiile sunt ca valurile – uită-te cum dispar în depărtare pe vastul ocean calm.”
40. „Poți protesta dacă poți iubi persoana împotriva căreia protestezi la fel de mult cum te iubești pe tine însuți.”
41. „În relațiile noastre, cât de mult le putem permite să devină noi și cât de mult ne agățăm de ceea ce au fost ieri

42. „Compasiunea se referă la apariția în inima dorinței de a alina suferința tuturor ființelor.”
43. „Lucrul asupra propriei noastre conștiințe este cel mai important lucru pe care îl facem în orice moment, iar a fi îndrăgostit este actul creativ suprem.”
44. „A cărui prezență dezvăluie cât de subtilă este calea iubirii.”
Înrudit: Deepak Chopra Citate Citate

Ram Dass despre credință și călătoria spirituală a cuiva

45. „Aveți încredere în mesajele care vin din inima și intuiția voastră.”
46. ​​„Suntem aici pentru a ne trezi din iluzia separării.”
47. „Suferința este șmirghelul întrupării noastre. Își face treaba de a ne modela.”
48. „Toate practicile spirituale sunt iluzii create de iluzioniști pentru a scăpa de iluzie.”
49. „Doar pentru că vezi lumină divină, experimentezi valuri de beatitudine sau discuți cu zei și zeițe nu este un motiv să nu știi codul poștal.”
50. „În tradițiile mistice, propria pregătire este cea care face experiențele exoterice sau ezoterice. Secretul nu este că nu ți se spune, secretul este că nu poți auzi.”
51. „Mințile noastre raționale nu pot înțelege niciodată ce sa întâmplat, dar inimile noastre, dacă le putem ține deschise lui Dumnezeu, își vor găsi propria cale intuitivă.”
52. „Ceea ce vedem „acolo afară” este proiecția locului în care ne aflăm – proiecția atașărilor minții noastre.”
53. „Religiile sunt întemeiate pe ceea ce spun misticii când se întorc; dar ceea ce spun misticii nu este la fel cu ceea ce li s-a întâmplat”.
54. „Nu cred cu adevărat nimic din ceea ce spun, pentru că natura muncii mele se referă la spațiile dintre cuvinte, mai degrabă decât cuvintele în sine.”
55. „Credința nu este o credință. Credința este ceea ce rămâne atunci când toate convingerile tale au fost aruncate în iad. Credința este în inimă, în timp ce credințele sunt în cap. Experiențele, chiar și experiențele spirituale, vin și pleacă. Atâta timp cât îți bazezi credința pe experiență, credința ta va pâlpâi constant, pentru că experiențele tale continuă să se schimbe.”
56. „Cine în toate lucrările lui vede pe Dumnezeu, în adevăr se duce la Dumnezeu”.
57. „Vezi pe Dumnezeu în toți. Este o înșelăciune să înveți prin diferențele individuale și karma.”
58. „Este mai bine să-L vezi pe Dumnezeu în toate, decât să încerci să-ți dai seama.”
59. „Voi trata toate reacțiile mele negative la această formă de meditație ca pe forme de gândire determinate de ego-ul meu pentru a mă împiedica să o iau în serios. Voi suspenda judecata, critica și îndoiala.”
60. „Puterea lui Dumnezeu este în mine. Harul lui Dumnezeu mă înconjoară.”
61. „Cu cât o ființă devine mai conștientă, cu atât mai mult poate folosi orice ocupație ca vehicul pentru răspândirea luminii.”
62. „Acel gând a adus o enormă recunoștință pentru momentul de lumină și respirație pe care îl trăiam – cât de dulce, cât de rar, să mi se ofere un corp în care să mă mișc prin această lume!”
63. „Călătoria prin marele ocean al existenței este o călătorie în interior – din ce în ce mai adâncă și mai adâncă – și cu cât intri mai adânc, cu atât întâlnești mai mult adevărul.”
64. „Meditația ridică întrebarea „Cine suntem noi cu adevărat
””
65. „Ceea ce înseamnă cuvântul „Dumnezeu” este misterul, într-adevăr. Este misterul cu care ne confruntăm ca oameni – misterul existenței, al suferinței și al morții.”
66. „Călătoria spirituală nu este despre a dobândi ceva în afara ta. Mai degrabă, pătrunzi straturile și vălurile pentru a te întoarce la adevărul cel mai profund al propriei tale ființe.”
67. „Nu te trata cu atâta grijă; poți să renunți la lucruri. Uneori este nevoie de trei respirații în loc de două pentru a face asta, dar poți să o faci. Fii puțin mai dur și nu te agăța de lucruri.”
68. „Renunți să nu meditezi. Se numește acțiune de meditație. Nu există nicio cale de ieșire. Meditația înseamnă să te eliberezi constant de agățarea minții.”
69. „Moartea are o importanță atât de mare în această societate încât afectează totul. Am învățat de la guru-ul meu că moartea nu este inamicul. Îl văd ca pe un alt moment. Cu toate acestea, este sfârșitul unei încarnări și înseamnă a trece la alte încarnări.”
70. „Când centrul tău este ferm, când credința ta este puternică și neclintită, atunci nu va conta ce companie vei ține.”
71. „Când suntem identificați cu conștientizarea, nu mai trăim într-o lume a polarităților. Totul este prezent în același timp.”
72. „Dacă vrei să fii înconjurat de suflete, identifică-te cu sufletul tău. E nevoie de unul ca sa cunosti unul!”
73. „Suntem antrenați prin încarnările noastre – antrenați să căutăm iubire, antrenați să căutăm lumină, antrenați să vedem harul în suferință.”
74. „Inspirația este că Dumnezeu ia contact cu sine însuși.”
75. „Fă tot ce poți pe acest plan pentru a alina suferința lucrând constant asupra ta pentru a fi un instrument pentru încetarea suferinței. Pentru mine, despre asta se referă jocul emergent.”
76. „Dacă crezi că ești iluminat, du-te acasă de Ziua Recunoștinței.”
77. „Întreaga noastră transformare spirituală ne aduce în punctul în care realizăm că în propria noastră ființă, suntem de ajuns.”
78. „Când îl vedem pe Cel Iubit în fiecare persoană, este ca și cum ne-am plimba printr-o grădină, când vedem florile înflorind în jurul nostru.”
79. „Vindecarea nu înseamnă a reveni la cum erau înainte, ci mai degrabă a permite ceea ce este acum să ne apropie de Dumnezeu.”
Înrudit: Citate Eckhart Tolle

Citate Ram Dass despre Călătoria de găsire a sinelui și de a trăi în clipa

80. „Următorul mesaj de care aveți nevoie este întotdeauna exact acolo unde vă aflați.”
81. „Jocul nu este despre a deveni cineva, ci despre a deveni nimeni.”
82. „Învață să urmărești drama ta care se desfășoară, știind în același timp că ești mai mult decât drama ta.”
83. „Dacă crezi că ești liber, nu există nicio scăpare posibilă.”
84. „Nu pot face nimic pentru tine decât să lucrez pe mine însumi. Nu poți face nimic pentru mine decât să lucrezi pe tine însuți.”
85. „Numai când „omida” este făcută, cineva devine fluture. Asta, din nou, face parte din acest paradox. Nu poți smulge „omida”. Întreaga călătorie are loc într-un proces de desfășurare asupra căruia nu avem control.”
86. „Informația este doar biți de date. Cunoașterea le pune împreună. Înțelepciunea îi transcende.”
87. „Rezistența la situația neplăcută este rădăcina suferinței.”
88. „Totul este real și totul este iluzoriu – asta este conștientizarea!”
89. „Totul în viața ta este acolo ca un vehicul pentru transformarea ta. Foloseste-l!”
90. „Este foarte diferit pentru că indienii trăiesc ca și cum ar fi sufletele lor, iar americanii ca și cum ar fi ego-urile lor.”
91. „Din planurile conștiinței, trebuie să trăim cu paradoxul că lucrurile opuse pot fi simultan adevărate.”
92. „Întrebarea pe care trebuie să ne-o punem este dacă există vreun loc în care putem sta în noi înșine, unde putem privi tot ce se întâmplă în jurul nostru fără să ne sperii, unde să fim suficient de liniștiți pentru a ne auzi situația și unde putem pot începe să găsească modalități de a acționa care cel puțin să nu contribuie la destabilizarea în continuare.”
93. „Interacțiunile noastre unul cu celălalt reflectă un dans între dragoste și frică.”
94. „Acționând cu compasiune, ajutând la restabilirea dreptății și la încurajarea păcii, recunoaștem că toți facem parte unul din celălalt.”
95. „Există în orice moment mult mai mult decât percepem de obicei și că noi înșine suntem mult mai mult decât percepem de obicei. Când știi asta, o parte din tine poate sta în afara dramei vieții tale.”
96. „Psihedelicii m-au ajutat să scap – chiar dacă pentru moment – ​​din închisoarea minții mele. A depășit obiceiurile de gândire și am putut să gust din nou inocența. Privind senzațiile proaspăt fără conceptul excesiv a fost foarte profund.”
97. „Practicile spirituale ne ajută să trecem de la identificarea cu ego-ul la identificarea cu sufletul. Bătrânețea face asta și pentru tine. Spiritualizează oamenii în mod natural.”
98. „La începutul călătoriei, te întrebi cât de mult va dura călătoria și dacă o vei reuși în această viață. Mai târziu, vei vedea că unde mergi este aici și vei ajunge acum, așa că nu mai întrebi.”
99. „Tu și cu mine suntem forța de transformare a lumii. Suntem conștiința care va defini natura realității în care ne îndreptăm.”
100. „Când mulți oameni vor avea această conexiune cu inima, atunci vom ști că toți suntem una – noi, ființele umane de pe întreaga planetă. Vom fi unul. Iubire pentru toți. Și nu lăsați deoparte animalele, copacii, norii și galaxiile – totul este unul. Este o singură energie.”
101. „Pe măsură ce un individ se schimbă, sistemul se schimbă.”
102. „Îmi văd viața ca pe un set de oportunități de a mă trezi.”
103. „Vine un moment când „altul” nu mai este altul.”
104. „Călătoria noastră înseamnă să fim mai profund implicați în viață și totuși mai puțin atașați de ea.”
105. „Cu cât devin mai liber, cu atât merg mai sus. Cu cât merg mai sus, cu atât văd mai mult. Cu cât văd mai mult, cu atât știu mai puțin. Cu cât știu mai puține, cu atât sunt mai liber.”
106. „Umorul cosmic, în special despre propria ta problemă, este o parte importantă a călătoriei tale.”
107. „Acum este acum. Ai de gând să fii aici sau nu

108. „Dansul trece de la realizarea că ești separat până la încercarea de a-ți găsi drumul înapoi în totalitatea din care nu faci doar parte, ci și din care ești.”
109. „Celui care a avut experiența, nu este necesară nicio explicație. Pentru cine nu are, nimic nu este cu putință.”
110. „Lumea este câștigată de cei care o lasă să plece.”
111. „Mintea umană este ca acea maimuță – neîncetat activă prin natura sa. Apoi, se imbata de vinul dorintei, crescand astfel turbulenta. După ce dorința ia stăpânire, vine înțepătura scorpionului geloziei la succesul celorlalți și, în ultimul rând, demonul mândriei intră în minte, făcând-o să se creadă de toată importanța.”
112. „Viața mea este un act creativ – ca o pictură sau un concert.”
113. „Cred că mesajul este că nu trebuie să mergi în altă parte pentru a găsi ceea ce cauți.”
114. „Arta de a asculta vine dintr-o minte liniștită și o inimă deschisă.”
115. „Acest lucru clar nu se aplică doar oamenilor, ci și lucrurilor, cum ar fi muzica preferată, alimentele care nu-ți plac, deliciile speciale, locurile evitate, toate jucăriile tale etc. Totul trebuie reluat prin mașina ta de compasiune.”
116. „Cunoașterea, în sine, fără înțelepciune profundă, ajunge să devină disperare.”
117. „Eliberează-te de iluzia zilelor bune și rele. Etichetarea timpului ne face să fim nostalgici ai trecutului și să fim exigenți față de viitor. Există doar aici și acum. Lăsați-l să fie.”
118. „Pe măsură ce dobândim un anumit grad de ecuanimitate în imaginea de sine, avem mult mai multe șanse să simțim empatie pentru cei din jurul nostru. Știm cum este să fii un „sine” care se mișcă prin lumea „ceilalți”. Când cineva se simte deosebit de izolat sau îndurerat, nu avem nevoie de multe informații pentru a-i veni în ajutor.”
119. „Dacă îți asculți propria voce interioară, aceasta îți va spune unde ești acum și care metodă va funcționa cel mai bine pentru tine în evoluția ta către lumină.”
120. „Doar relaxează-te și ai încredere în proces.”
121. „De îndată ce renunți la toate, poți să le ai pe toate”
122. „Deci nu ne vom lua prea în serios, pentru că a lua ceva în serios nu face să dispară mai repede. De fapt, continuă să înrăutățească situația.”
123. „Este foarte greu să crești pentru că este dificil să renunțăm la modelele noastre în care am investit atât de mult.”
124. „Toate actele de vindecare sunt, în ultimă instanță, vindecarea pe noi înșine.”
125. „Cei mai mulți dintre noi suntem atât de prinși în dreptate, încât ne este frică de adevăr.”
126. „Fă ceea ce faci pentru că asta cere armonia universului.”
127. „În mod inevitabil, este un cuvânt excelent – ​​înseamnă inevitabil că ești într-un tren, iar trenul merge într-un sens și ești în fața trenului, alergând cât de repede poți spre spatele trenului, în direcția opusă de unde se îndreaptă trenul. Dar nu contează, pentru că când trenul ajunge în gară, ajungi și tu acolo. Asta e inevitabil. Asta este viata mea.”
128. „Fiecare avem calea noastră. Sunt multe trasee pe munte, dar toate se termină în vârf.”
129. „Adesea credem că vulnerabilitatea este un fel de slăbiciune, dar există un fel de vulnerabilitate care este de fapt putere și prezență.”
130. „Orice trebuie să faci pentru a te pregăti să mori, ar fi trebuit să o faci acum un minut. Fă-o acum și pregătește-te. Fiecare clipă este momentul în care mori. Fiecare respirație este prima și ultima. O ființă conștientă nu ține nicăieri.”

Care dintre aceste citate Ram Dass ți-a oferit o perspectivă asupra propriei tale spiritualități

Ram Dass a fost precursorul ideilor și gândirii New Age. În lucrarea sa, Fii aici acum, el a vorbit despre calea către iluminarea cuiva și a dat lumină propriilor intuiții și viziuni despre spiritualitate.
El a lucrat în jurul principiilor și învățăturilor cheie ale budismului, hinduismului și creștinismului – legând toate aceste puncte și făcându-le relevante pentru viața noastră de zi cu zi. Deși trecuse deja, Ram Dass continuă să fie un ghid pentru alții care caută să-și descopere propriile adevăruri.
Care dintre aceste citate Ram Dass au fost preferatele tale.
Există citate din listă despre care ai dori să discutăm
Să începem o conversație în secțiunea de comentarii de mai jos!