Cu toții avem perspective și convingeri unice, iar aceste citate din Georgia O’Keeffe vă vor oferi o perspectivă asupra viziunii ei asupra lumii.
Georgia O’Keeffe a fost un pictor și sculptor american revoluționar.
Ea era cunoscută mai ales pentru picturile ei mari de flori și peisaje.
Operele ei de artă se învârteau de obicei în jurul a ceea ce a experimentat în viața ei de zi cu zi.
Dacă îți place pictura, artele și creativitatea, atunci această colecție este perfectă pentru tine.
Aflați mai multe despre cum să vă exprimați și înțelegeți cum puteți fi creativ în felul vostru.
Vezi lista completă aici.
Și asigurați-vă că citiți aceste citate Bob Ross și citate Leonardo da Vinci.

Cele mai bune citate Georgia O’Keeffe
1. „Nimeni nu vede o floare, într-adevăr. Este atât de mic. Nu avem timp și pentru a vedea necesită timp, ca și cum a avea un prieten necesită timp.”
2. „Primești orice realizare pe care ești dispus să o declari.”
3. „Nu este suficient să fii drăguț în viață. Trebuie să ai nervi.”
4. „Am descoperit că pot spune lucruri cu culori și forme pe care nu le pot spune altfel – lucruri pentru care nu aveam cuvinte.”
5. „Simt că există ceva neexplorat la femei pe care doar o femeie îl poate explora.”
6. „Umplerea unui spațiu într-un mod frumos – asta înseamnă arta pentru mine.”
7. „Adesea am pictat fragmente de lucruri pentru că părea să-mi facă afirmația la fel de bine sau mai bine decât ar putea întregul.”
8. „Am fost absolut îngrozit în fiecare moment al vieții mele și nu m-am lăsat niciodată împiedicat să fac un singur lucru pe care mi-am dorit să îl fac.”
9. „Tu pictezi din subiectul tău, nu din ceea ce vezi.”
10. „Sunt speriat tot timpul. Dar nu am lăsat niciodată să mă oprească. Nu!”
11. „Nimic nu este mai puțin real decât realismul. Detaliile sunt confuze. Doar prin selecție, prin eliminare, prin accentuare ajungem la sensul real al lucrurilor.”
12. „Dacă reușești sau nu este irelevant, nu există așa ceva. A-ți face cunoscut necunoscutul este lucrul important – și a păstra necunoscutul mereu dincolo de tine.”
13. „Când iei o floare în mână și te uiți cu adevărat la ea, este lumea ta pentru moment. Vreau să dau lumea aceea altcuiva. Majoritatea oamenilor din oraș se grăbesc în jur, așa că nu au timp să se uite la o floare. Vreau să vadă asta, indiferent dacă vor sau nu.”
14. „Am decis că, dacă aș putea picta acea floare la o scară uriașă, nu ai putea ignora frumusețea ei.”

Citate celebre Georgia O’Keeffe

15. „Aș vrea ca oamenii să fie toți copaci și cred că mă pot bucura de ei atunci.”
16. „Nu îmi place foarte mult să mă uit la tablouri în general. Știu prea multe despre ei. Le-am demontat.”
17. „Urăsc florile. Le vopsesc pentru că sunt mai ieftine decât modelele și nu se mișcă.”
18. „Oricine nu simte crucile pur și simplu nu primește acea țară.”
19. „O floare atinge inima tuturor.”
20. „Cred că este atât de prostesc ca oamenii să vrea să fie fericiți. Fericitul este atât de momentan – ești fericit pentru o clipă și apoi începi să te gândești din nou.”
21. „Am hotărât să încep din nou, să îndepărtez ceea ce am fost învățat.”
22. „Nu sunt un exponent al expresionismului. Nu știu exact ce înseamnă asta, dar nu-mi place sunetul. Nu-mi plac cultele și ismele. Vreau să pictez în termenii propriilor mele gândiri și sentimente.”
23. „Este ceva despre negru. Te simți ascuns în ea.”
24. „Știu acum că majoritatea oamenilor sunt atât de strâns preocupați de ei înșiși încât nu sunt conștienți de propria lor individualitate. Mă văd și m-a ajutat să spun ceea ce vreau să spun în vopsea.”
25. „M-am aranjat deja pentru mine, așa că lingușirea și critica merg pe aceeași scurgere și sunt destul de liber.”
26. „Zilele în care lucrezi sunt cele mai bune zile.”
27. „A trebuit să creez un echivalent pentru ceea ce simțeam despre ceea ce mă uitam, nu să-l copiez.”
28. „Cântarea mi s-a părut întotdeauna cel mai perfect mijloc de exprimare. Este atât de spontan. Și după cânt, mă gândesc la vioară. Din moment ce nu pot să cânt, pictez.”
29. „Bărbaților le plăcea să mă pună jos drept cea mai bună femeie pictoră. Cred că sunt unul dintre cei mai buni pictori.”

Citate motivaționale Georgia O’Keeffe

30. „Pentru a-ți crea lumea în oricare dintre arte este nevoie de curaj.”
31. „Nu văd de ce ne gândim vreodată la ceea ce cred alții despre ceea ce facem noi – indiferent cine sunt ei. Nu este suficient doar să te exprimi

32. „Unde m-am născut și unde și cum am trăit nu are importanță. Este ceea ce am făcut cu locul unde am fost care ar trebui să fie de interes.”
33. „Interesul este cel mai important lucru din viață. Fericirea este temporară, dar interesul este continuu.”
34. „Viziunea altcuiva nu va fi niciodată la fel de bună ca viziunea ta despre tine însuți. Trăiește și mori cu ea pentru că până la urmă, este tot ce ai. Pierde-l și te pierzi pe tine și pe toate celelalte. Ar fi trebuit să mă ascult.”
35. „Imaginația te face să vezi tot felul de lucruri.”
36. „Fericirea merge ca vântul, dar ceea ce este interesant rămâne.”
37. „Semnificația unui cuvânt — pentru mine — nu este la fel de exact ca semnificația unei culori. Culorile și formele fac o declarație mai clară decât cuvintele.”
38. „Am decis să accept propria mea gândire ca fiind adevărată.”
39. „Dimineața este cel mai bun moment, nu sunt oameni în jur. Dispoziția mea plăcută îi place lumea fără nimeni în ea.”
40. „Întotdeauna mi se pare că atât de puțini oameni trăiesc – pur și simplu par să existe și nu văd niciun motiv pentru care să nu trăim mereu – până când murim fizic.”
41. „Artiștii și religioșii nu sunt niciodată departe unul de celălalt. Ei merg la sursele de revelație pentru ceea ce aleg să experimenteze și ceea ce raportează este gradul experiențelor lor. Intelectul dorește să aranjeze — intuiția dorește să accepte.”
42. „Mi-a fost frică în fiecare zi a vieții mele, dar am mers înainte și am făcut-o oricum.”
43. „Se pare că vânez ceva din mine acolo – ceva în mine care să-mi dea un simbol pentru toate acestea – un simbol pentru sentimentul vieții pe care îl am aici.”
44. „Lucru inexplicabil din natură care mă face să simt că lumea este mare, cu mult dincolo de înțelegerea mea – să înțeleg, poate, încercând să o pun în formă. Pentru a găsi senzația de infinit pe linia orizontului sau chiar peste următorul deal.”

Citate Georgia O’Keeffe despre picturile și lucrările ei

45. „Nu se poate picta New York-ul așa cum este, ci mai degrabă așa cum se simte.”
46. ​​„Abstracția este adesea cea mai definită formă pentru lucrul intangibil din mine pe care îl pot clarifica în vopsea.”
47. „Dumnezeu mi-a spus că dacă pictez acel munte suficient, l-aș putea avea.”
48. „Flipurile din neant nu sunt foarte ușor de pictat.”
49. „Pictura mea este ceea ce trebuie să dau înapoi lumii pentru ceea ce lumea îmi dă mie.”
50. „Oasele albite de soare au fost cele mai minunate împotriva albastrului, acel albastru care va fi mereu acolo, așa cum este acum, după ce toată distrugerea omului se va termina.”
51. „Toate culorile pământului ale paletei pictorului sunt acolo în multe mile de teritoriu.”
52. „Știu că nu pot picta o floare. Nu pot picta soarele pe deșert într-o dimineață strălucitoare de vară. Dar poate în ceea ce privește culoarea vopselei, vă pot transmite experiența mea despre floare sau experiența care face ca floarea să aibă semnificație pentru mine în acel moment anume.”
53. „Când oamenii citesc simboluri erotice în pictura mea, se gândesc cu adevărat la propriile lor afaceri.”
54. „Înainte de a pune pensula pe pânză, mă întreb: „Este acesta al meu
Este influențat de vreo idee pe care am dobândit-o de la un om

55. „Pictura este ca un fir care trece prin toate motivele pentru toate celelalte lucruri care fac viața cuiva.”
56. „Îmi place un perete gol pentru că îmi pot imagina ce îmi place pe el.”
57. „Am primit o jumătate de duzină de tablouri din farfuria aceea spartă.”
58. „Pictura obiectivă nu este pictură bună decât dacă este bună în sens abstract. Un deal sau un copac nu poate face un tablou bun doar pentru că este un deal sau un copac. Sunt linii și culori puse împreună, astfel încât să poată spune ceva.”
59. „Uneori, încep într-un mod foarte realist și, pe măsură ce trec de la un tablou la altul de același fel, se simplifică până când nu poate fi altceva decât abstracție.”

Citate Georgia O’Keeffe despre auto-reflecție

60. „Ești unul dintre cele mai frumoase gânduri ale mele.”
61. „Voi fi artist! Nu prea știu de unde mi-am luat ideea de artist. Știu doar că până atunci era cu siguranță stabilit în mintea mea.”
62. „Mi-am spus: „Am în cap lucruri care nu seamănă cu ceea ce m-a învățat cineva – forme și idei atât de apropiate de mine – atât de naturale pentru felul meu de a fi și de a gândi încât nu mi-au trecut prin cap. să-i pun jos.”
63. „Nu pot să trăiesc unde vreau, nu pot să merg unde vreau, nu pot face ce vreau, nici măcar nu pot spune ce vreau la. Am decis că sunt un prost foarte prost să nu pictez măcar așa cum vreau eu.”
64. „Vreau lucruri reale . Muzică care face găuri în cer.”
65. „Când mă gândesc la moarte, regret doar că nu voi mai putea vedea această țară frumoasă decât dacă indienii au dreptate și spiritul meu va merge aici după ce voi fi plecat.”
66. „Încep să-mi placi atât de mult încât uneori mă sperie.”
67. „Cred că prefer să-i placă lui Stieglitz ceva – orice am făcut – decât pe oricine altcineva pe care îl cunosc.”
68. „Aveam în cap, ei bine, nu puteam să am 12 ani – că aveam să fiu pictor.”
69. „Dragă, trupul meu este pur și simplu nebun să te dorească. Dacă nu vii mâine, nu văd cum te pot aștepta. Mă întreb dacă corpul tău îl vrea pe al meu așa cum îl vrea al meu pe al tău – sărutările, căldura, umezeala – toate se topesc împreună, fiind ținută atât de strâns încât doare. Strângerea și lupta.”
70. „Prima mea amintire este despre lumină – strălucirea luminii, lumina de jur împrejur.”
71. „Și sunt mai degrabă înclinat să simt că tu și cu mine ne cunoaștem cea mai bună parte unul pe celălalt, fără să petrecem mult timp împreună. Nu este că mi-e frică de cunoaștere. Este că în acest moment sunt dispus să te las să fii ceea ce ești pentru mine – este frumos și pur și foarte intens viu.”
72. „Așa că mi-am spus, voi picta ceea ce văd, dar îl voi picta mare și vor fi surprinși să-și ia timp să se uite la el. Îi voi face chiar și pe newyorkezii ocupați să-și ia timp să vadă ce văd eu despre flori.”
73. „M-am întins adesea pe acea bancă privind în sus în copac, pe lângă trunchi și sus, în ramuri. Era deosebit de bine noaptea, cu stelele deasupra copacului.”
74. „Cestele erau acolo și le puteam spune ceva. Pentru mine, sunt la fel de frumoase ca orice cunosc. Pentru mine, sunt în mod ciudat mai vii decât animalele care se plimbă – păr, ochi și tot, cu cozile comutatoare. Oasele par să se taie brusc în centrul a ceva care este viu în deșert, deși este vast, gol și de neatins și nu cunoaște bunătatea cu toată frumusețea ei.”

Citate Georgia O’Keeffe pline de lecții de viață

75. „Simplul fapt despre tine, iată-l – doar tu. Nicio emoție în privința asta. Un fapt foarte simplu, singurul lucru pe care îl ai – păstrează-l cât de clar poți.”
76. „Când ajungi să nu vezi, ajungi la asta treptat. Și dacă n-ai trece treptat, cred că te-ai sinucide când nu ai putea vedea.
77. „Oricine cu orice grad de duritate mentală ar trebui să poată exista fără lucrurile pe care le plac cel mai mult timp de câteva luni cel puțin.”
78. „Ai avut vreodată ceva de spus și ai simțit că toată partea peretelui nu ar fi suficient de mare pentru a-l spune, apoi așează-te pe podea și încearcă să-l pui pe o foaie de hârtie de cărbune

79. „Se lucrează pentru că presupun că este cel mai interesant lucru pe care știi să-l faci. În celelalte zile, cineva se grăbește prin celelalte lucruri pe care le imaginezi că trebuie să le facă pentru a-și menține viața.”
80. „Înțelepții spun că nu este artă! Dar ce-i cu asta, dacă sunt copii și dragoste în vopsea

81. „Centrul meu nu vine din mintea mea. Mi se simte ca un teren de pământ umed și bine lucrat, cu soarele fierbinte pe el. Se pare că aș prefera să mă simt complet goală decât să las să fie plantat ceva care nu poate fi îngrijit la posibilitățile maxime de creștere.”
82. „Am ajuns cu mult timp în urmă la concluzia că, chiar dacă aș putea scrie cu exactitate lucrul pe care l-am văzut și mi-a plăcut, nu i-ar oferi observatorului genul de sentiment pe care mi l-a dat.”
83. „Mă bucur că vreau totul în lume – bine și rău, amar și dulce. Vreau totul.”
84. „Acea energie nervoasă care îi face pe oameni ca mine și ca tine să ne dorim și să urmărească tot ce este în lume, să ne lovești capetele de toți pereții duri și să ne zgâriem cu mâinile pe toți mirienii – dar face să trăiești grozav.”
85. „Culoarea este unul dintre lucrurile mărețe din lume care face ca viața să merite trăită pentru mine și, așa cum am ajuns să mă gândesc la pictură, sunt eforturile mele de a crea un echivalent cu culoarea vopselei pentru lume, viața așa cum o văd. ”
86. „Îmi place să transmit ideea că arta este importantă în viața de zi cu zi.”
87. „Mă uit la munca mea și mă hotărăsc. După aceea, nici lingușirea, nici critica nu contează pentru mine.”
88. „Arta este un lucru rău. Este ceea ce suntem.”
89. „Mi se pare foarte important pentru ideea de democrație pentru țară și, în cele din urmă, pentru lume că toți bărbații și femeile sunt egali sub cer.”

Citate Georgia O’Keeffe care vă vor povesti despre experiențele ei
90. „Când mă uit peste fotografiile pe care Stieglitz mi le-a făcut – unele dintre ele cu peste 60 de ani în urmă. Mă întreb cine este acea persoană. Este ca și cum în singura mea viață aș fi trăit multe vieți. Dacă persoana din fotografii ar trăi astăzi în această lume, ea ar fi o persoană cu totul diferită, dar nu contează – Stieglitz a fotografiat-o atunci.”
91. „Școlile și lucrurile pe care pictorii m-au învățat chiar mă împiedică să pictez așa cum vreau.”
92. „Totul era atât de departe, era liniște și o senzație neatinsă în țară și puteam lucra după bunul meu plac.”
93. „Vino repede. Nu trebuie să ratezi zorii. Nu va mai fi niciodată așa.”
94. „Întotdeauna am un sentiment curios despre unele dintre lucrurile mele. Urăsc să le arăt. Sunt perfect inconsecvent în privința asta. Mi-e teamă că oamenii nu vor înțelege și sper că nu vor înțelege – și mă tem că vor înțelege.”
95. „Dacă floarea sau culoarea este punctul central nu știu. Știu că floarea este pictată mare pentru a transmite experiența mea cu floarea și care este experiența mea dacă nu este culoarea

96. „Este minunat. Nimeni nu mi-a spus că e așa!”
97. „Ies din munca mea și am un spectacol pentru mine înainte de a-l avea în mod public. Mă hotărăsc despre asta, cât de bun sau rău sau indiferent este. După aceea, criticii pot scrie ce vor.”
98. „Seara, urc în deșert și petrec ore întregi uitându-mă la apus, bucurându-mă doar de el și în fiecare zi ies și mă uit din nou la el. Desenez câteva și e puțin pictură și așa trec zilele.”
99. „Am trăit pe tăișul briciului. Așa că dacă cadeți,
aș prefera să fac ceva ce mi-am dorit cu adevărat să fac. L-aș plimba din nou.”
100. „Când am găsit frumoasele oase albe în deșert, le-am ridicat și le-am dus și acasă. Am folosit aceste lucruri pentru a-mi spune lățimea și minunea lumii așa cum trăiesc în ea.”
101. „Am decis să mă opresc din pictat, să las tot ce făcusem și să încep să spun lucrurile care îmi aparțin.”
102. „Culorile curate și clare erau în capul meu. Dar într-o zi, în timp ce mă uitam la lemnul ars maro al Shanty, m-am gândit că pot picta unul dintre acele picturi de culori sumbre ca bărbații. Cred că, doar pentru distracție, o să încerc totul cu tonuri scăzute și sumbru cu copacul de lângă ușă.
103. „În anii 1920, când nimeni nu avea timp să reflecteze, am văzut o pictură cu natură moartă cu o floare care era perfect rafinată, dar atât de mică încât nu puteai să o apreciezi.”
104. „Dacă cineva ar putea reproduce natura, și întotdeauna cu mai puțină frumusețe decât originalul, de ce să pictezi deloc

Mai multe Citate Georgia O’Keeffe Te vei iubi

105. „Nu poți fi american spunând că ești un American. Este necesar să simțim America, ca America, să iubești America și apoi să lucrezi.”
106. „Te-am făcut să iei timp să te uiți la ceea ce am văzut și când ți-ai făcut timp să observi cu adevărat floarea mea, ți-ai agățat toate asocierile cu florile pe floarea mea și ai scris despre floarea mea de parcă mă gândesc și vezi ce crezi și vezi – și eu nu”.
107. „Acum o săptămână, munții mi s-au părut cei mai minunați, iar astăzi sunt câmpiile. Cred că sentimentul de mărime din ambele mă duce departe.”
108. „Semnele de pe hârtie sunt libere – libertatea de exprimare, de presă, toate imaginile merg împreună presupun.”
109. „Nu am lucrat deloc. Nimic nu pare demn de dat jos. Se pare că nu am nimic de spus – mă îngrozește, dar așa stau lucrurile.”
110. „Există ceva atât de perfect în munți, lac și copaci, încât uneori vreau să le sfărâm totul în bucăți.”
111. „Piedra Lumbre este cel mai bun lucru pe care l-am cunoscut vreodată în New Mexico – cel mai apropiat lucru de Dumnezeu, cred.”
112. „Am o minte cu o singură pistă. Lucrez la o idee de mult timp. Este ca și cum ai face cunoștință cu o persoană și nu mă cunosc ușor.”
113. „Se pare că este misiunea mea în viață să aștept un câine.”
114. „Scrisorile lui au fost ca apa rece fină când ți-e îngrozitor de sete.”
115. „Am pictat portrete care pentru mine sunt aproape fotografice. Îmi amintesc că am ezitat să arăt picturile, mi s-au părut atât de reale. Dar ei au trecut în lume ca niște abstracțiuni – nimeni nu vede ce sunt.”
116. „Descoper că mi-am pictat viața, lucruri care se întâmplă în viața mea – fără să știu.”
117. „Nu văd niciun motiv pentru a picta ceva care poate fi pus și sub orice altă formă.”
118. „Din când în când, când îmi vine o idee pentru o imagine, mă gândesc: „Ce obișnuit”. De ce să pictezi acea piatră veche
De ce să nu mergi la o plimbare
Dar apoi îmi dau seama că pentru altcineva, s-ar putea să nu pară atât de obișnuit.”
119. „Încerc cu toată priceperea să fac o pictură care să fie toate femeile, la fel ca și mine.”
120. „Fusesem învățat să pictez la fel ca ceilalți oameni și m-am gândit: „La ce folos
” Nu aș putea face mai bine decât ei, sau chiar la fel de bine. Tocmai mă adăugam la grămada de perii. Așa că am renunțat.”

În ce moduri vă exprimați și sentimentele
O modalitate de a te exprima este să fii creativ prin artă. Creativitatea are un impact masiv asupra bunăstării tale emoționale și asupra stării sufletești. De fapt, îți va lărgi perspectiva și te va ajuta să te conectezi cu subconștientul tău.
La fel ca Georgia, arta era modalitatea ei de a se exprima și de a se conecta cu ea însăși. La o vârstă foarte fragedă, știa deja că își dorește să fie artistă.
Ea a schimbat lumea artei depășind granițele și împărtășindu-și identitatea și personalitatea lumii. Ea a devenit o sursă de inspirație pentru cei de după ea să nu le fie niciodată rușine să vadă lucrurile altfel. La fel ca Georgia O’Keeffe, să nu ne fie frică să încercăm lucruri noi care ne vor face să fim versiuni mai bune și mai unice ale noastre.
Care dintre aceste citate din Georgia O’Keeffe v-a inspirat cel mai mult
Nu uitați să le scrieți în secțiunea de comentarii de mai jos.