Alăturați-vă luptei pentru libertate și nedreptate cu aceste citate Stokely Carmichael.
Stokely Carmichael a fost un activist pentru drepturile civile. Era cunoscut pentru sintagma „Black Power”, o mișcare împotriva discriminării rasiale a oamenilor de culoare din Statele Unite.
Mișcarea sa a deschis oportunități pentru ca comunitatea neagră să se ridice în societate. Află cum au luptat pentru drepturi și egalitate prin această listă cu cele mai bune citate ale sale.
Să explorăm colecția de mai jos.
Și asigurați-vă că citiți aceste citate Malcolm X și citate Angela Davis.

Cele mai bune citate Stokely Carmichael

1. „Există o lege mai înaltă decât legea guvernului. Aceasta este legea conștiinței.”
2. „Crearea de noi valori înseamnă înființarea unei societăți bazate pe oameni liberi, nu pe libera întreprindere.”
3. „Sustin că fiecare proiect de lege privind drepturile civile din această țară a fost adoptat pentru albi, nu pentru oameni de culoare.”
4. „Omul se naște liber.”
5. „Slujba conștientului este de a face inconștientul conștient.”
6. „Puterea pentru rasism, puterea pentru sexism vine din capitalism, nu dintr-o atitudine.”
7. „Înainte ca un grup să poată intra în societatea deschisă, trebuie mai întâi să închidă rândurile.”
8. „Am fost conștienți de faptul că moartea merge mână în mână cu lupta.”
9. „Capitalismul este un sistem stupid, un sistem înapoiat.”
10. „De obicei spun că am făcut tot ce am putut cu ceea ce am avut. Nu am regrete majore.”

Citate inspiraționale Stokely Carmichael

11. „Secretul vieții este să nu-ți fie frică; este singurul mod de a funcționa.”
12. „Nimeni nu poate da nimănui libertatea.”
13. „Nu voi mai face închisoare. Singura modalitate prin care îi vom opri pe albii să ne bată este să preiau conducerea. Ceea ce vom începe să spunem acum este Black Power!”
14. „Dacă vom elimina asta pentru generația care vine după noi, atunci oamenii de culoare trebuie să fie văzuți în poziții de putere, făcând și articulând pentru ei înșiși.”
15. „Du-te acasă și spune-le fiicelor tale că sunt frumoase.”
16. „Nasul nostru este lat, buzele noastre sunt groase, părul nostru este scutec. Suntem negri și frumoși!”
17. „Oamenii de culoare din Statele Unite trebuie să ridice întrebări dificile, întrebări care provoacă însăși natura societății în sine: valorile, credințele și instituțiile ei de lungă durată.”
18. „Nu are nicio diferență, pentru că oricum ne vom organiza. O vom face.”

Înțeleptul Stokely Carmichael Citate care vă vor ghida către deciziile corecte

19. „O organizație care pretinde că vorbește pentru nevoile unei comunități trebuie să vorbească pe tonul acelei comunități.”
20. „Nu se luptă pentru a influența schimbarea și apoi lasă schimbarea pe seama altcuiva să o aducă.”
21. „Rasismul este atât deschis, cât și ascuns.”
22. „Prima nevoie a unui popor liber este să-și definească propriii termeni.”
23. „Omul negru nu este omul bolnav, ci albul care este bolnav, el este cel care a ridicat arma.”
24. „Cunoștințele pe care le am acum nu sunt cunoștințele pe care le aveam atunci.”
25. „Bunicii noștri trebuiau să alerge, să alerge, să alerge. Generația mea e fără suflare. Nu mai alergăm.”
26. „Masele nu își vărsă sângele în beneficiul câtorva indivizi.”
27. „Sunt convins că pachetul este atât de stivuit încât doar un anumit număr poate trece. S-a întâmplat să fiu unul din acest număr anume. Asta e tot.”
28. „Reorientarea înseamnă un accent pe demnitatea omului, nu pe sfințenia proprietății. Înseamnă crearea unei societăți în care mizeria și sărăcia umană sunt respingătoare pentru acea societate, nu un indiciu de lene sau lipsă de inițiativă.”
29. „Nu vreau să fac parte din plăcinta americană.”

Citate Stokely Carmichael despre egalitate și drepturi civile
30. „Liderii drepturilor civile care, în trecut sau în prezent, se bazează în principal pe „sentimentul național”.
31. „Suntem împotriva proiectului. Niciun bărbat nu are dreptul să ia un bărbat timp de doi ani și să-l antreneze să fie un ucigaș. Un bărbat ar trebui să decidă ce vrea să facă cu viața lui.”
32. „Integrarea este capacitatea unui om de a dori să se mute singur acolo.”
33. „Acum, pentru a înțelege supremația albă, trebuie să respingem noțiunea eronată că oamenii albi pot oferi oricui libertatea.”
34. „Va trebui să vorbim pentru a schimba politica externă a acestei țări.”
35. „Dacă cineva vrea să locuiască într-un cartier alb și este negru, aceasta este alegerea lui. Ar trebui să fie dreptul lui. Nu pentru că albii nu i-ar permite.”
36. „Suntem revoluționari.”
37. „În luptă nu se luptă doar împotriva a ceva – nedreptatea, opresiunea – dar trebuie să lupți pentru ceva la fel de real, dar pozitiv. Aceasta este cealaltă parte a ecuației.”

Deep Stokely Carmichael Citate împotriva violenței

38. „Pentru ca nonviolența să funcționeze, adversarul tău trebuie să aibă conștiință. Statele Unite nu au niciunul.”
39. „Dr. Politica lui King a fost că nonviolența va aduce câștiguri pentru oamenii de culoare din Statele Unite. Presupunerea lui majoră a fost că, dacă ești nonviolent, dacă suferi, adversarul tău îți va vedea suferința și va fi mișcat să-și schimbe inima. Asta e foarte bine.”
40. „Trebuie să ne întrebăm dacă vrem sau nu ca această țară să continue să fie cea mai bogată țară din lume cu prețul violării pe toți ceilalți.”
41. „Prima constă în actele manifeste ale persoanelor, care provoacă moartea, vătămarea sau distrugerea violentă a bunurilor. Acest tip poate fi înregistrat de camerele de televiziune; poate fi observată frecvent în procesul de comisie.”
42. „Plăcinta americană înseamnă să violezi Africa de Sud, să învingi Vietnamul, să învingi America de Sud, să violezi Filipine, să violezi fiecare țară în care ai fost.”
43. „Timpul alergării a ajuns la sfârșit. Le spui oamenilor albi din Mississippi că toți negrii speriați sunt morți!

Citate revelatoare Stokely Carmichael despre discriminare

44. „Adevărul este că toți negrii se întreabă adesea dacă sunt sau nu egali cu albii, deoarece de fiecare dată când încep să facă ceva, albii sunt prin preajmă arătându-le cum să facă asta.”
45. „Dacă un alb vrea să mă linșeze, asta e problema lui. Dacă are puterea să mă linșeze, asta e problema mea. Rasismul nu este o chestiune de atitudine; este o chestiune de putere.”
46. ​​„Acesta are două forme strâns legate: albii individuali care acționează împotriva negrilor individuali și acțiunile întregii comunități albe împotriva comunității negre.”
47. „Mi se pare că instituțiile care funcționează în această țară sunt în mod clar rasiste și că sunt construite pe rasism.”
48. „Modernizarea politică — un proces care trebuie să aibă loc pentru ca societatea să scape de rasism.”
49. „Problemele orașului și ale rasismului instituțional sunt în mod clar împletite.”
50. „Rasismul își obține puterea din capitalism.”
51. „Una dintre tragediile luptei împotriva rasismului este că până acum nu a existat nicio organizație națională care să poată vorbi despre militanța tot mai mare a tinerilor de culoare din ghetoul urban.”
52. „Când teroriștii albi bombardează o biserică neagră și ucid cinci copii negri, acesta este un act de rasism individual, deplorat pe scară largă de majoritatea segmentelor societății.”
53. „Dacă ești antirasist, indiferent dacă știi sau nu, trebuie să fii anticapitalist.”
54. „Este rasismul instituțional care îi ține pe oamenii de culoare închiși în case de mahalale dărăpănate, supuși pradei zilnice a proprietarilor de mahalale, a comercianților, a usurarilor și a agenților imobiliari discriminatori.”
55. „Atunci când o familie de negru se mută într-o casă dintr-un cartier alb și este ucisă cu pietre, arsă sau aruncată afară, ei sunt victimele unui act deschis de rasism individual pe care mulți oameni îl vor condamna – cel puțin în cuvinte.”
56. „Comunitățile negre din Statele Unite nu exportă nimic în afară de muncă umană.”
57. „Dar când în același oraș, Birmingham, Alabama, 500 de bebeluși de culoare mor în fiecare an din cauza lipsei de hrană, adăpost și facilități medicale adecvate, iar alte mii sunt distruse și mutilate fizic, emoțional și intelectual din cauza condițiilor de sărăcie. și discriminarea în comunitatea neagră, aceasta este o funcție a rasismului instituțional.”

Citate Stokely Carmichael despre împuternicirea neagră
58. „Apelul la Black Power a fost auzit de mai mult de câțiva, albi și albi, ca fiind anti-albi, defetiști și respingând cu amărăciune obiectivul tradițional de integrare al mișcării pentru drepturile civile.”
59. „Este un apel pentru oamenii de culoare din această țară să se unească, să-și recunoască moștenirea, să construiască un sentiment de comunitate. Este un apel pentru oamenii de culoare să-și definească propriile obiective, să-și conducă propriile organizații.”
60. „Puterea Neagră poate fi definită clar pentru cei care nu atașează temerile Americii albe la întrebările lor despre aceasta.”
61. „Adoptarea conceptului de Black Power este una dintre cele mai legitime și sănătoase evoluții în politica americană și relațiile rasiale din timpul nostru.”
62. „A existat doar o mișcare pentru drepturile civile al cărei ton al vocii a fost adaptat unui public de albi liberali.”
63. „Nu vom aștepta ca albii să sancționeze Black Power.”
Citate Stokely Carmichael care vorbesc despre tratament nedrept
64. „Știam că pot vota și că asta nu era un privilegiu; era dreptul meu. De fiecare dată când am încercat, am fost împușcat, ucis sau închis, bătut sau lipsit din punct de vedere economic.”
65. „Această persoană de culoare este îndemnată să adopte standardele și valorile clasei de mijloc americane.”
66. „Știu, de asemenea, că, în timp ce sunt negru, sunt o ființă umană, de aceea am dreptul de a intra în orice loc public. oamenii albi nu știau asta. De fiecare dată când încercam să intru într-un loc, m-au oprit.”
67. „Aceasta nu înseamnă că fiecare american alb îi oprimă în mod conștient pe oamenii de culoare. El nu are nevoie.”
68. „Dar liberalii albi nu fac asta niciodată. Când bărbatul are pistolul, îl înconjoară și vin la victimă și îi spun „Lasă-mă să te ajut”, iar ceea ce înseamnă „Te ajută să te adaptezi la situația cu bărbatul care are arma asupra ta”. ‘”

Citate Stokely Carmichael despre societatea americană

69. „Pentru ca America să trăiască cu adevărat pe un principiu de bază al relațiilor umane, trebuie să se nască o nouă societate. Rasismul trebuie să moară.”
70. „Ceea ce își dorește cu adevărat un liberal este să aducă schimbări care să nu-i pună în niciun fel poziția în pericol.”
71. „Țara asta este o națiune de hoți. A furat tot ce are, începând cu oamenii de culoare.”
72. „Este imposibil pentru albii și negrii să vorbească despre construirea unei relații bazate pe umanitate când țara este așa cum este când instituțiile sunt în mod clar împotriva noastră.”
73. „Poți înrobi un om după ce se naște liber. Și asta face de fapt țara asta. Îi înrobește pe oamenii de culoare după ce se nasc.”
74. „Societatea fie pretinde că nu știe de această ultimă situație, fie este de fapt incapabilă să facă ceva semnificativ în privința ei.”
75. „Liberalii albi spun mereu: „Ce putem face
”, adică vin mereu să-i ajute pe oamenii de culoare. M-am gândit la o analogie. Dacă mergeai pe stradă și un bărbat ar fi pus o armă asupra altui bărbat – să spunem că amândoi erau albi – și ar trebui să ajuți pe cineva, pe cine ai ajuta
.”
76. „Am luat toate miturile țării și am găsit că nu sunt decât minciuni de-a dreptul. Această țară ne-a spus că, dacă muncim din greu, vom reuși, iar dacă acest lucru ar fi adevărat, vom deține această țară încuietoare, stoc și butoi.”
77. „Sărăcia este bine calculată în această țară. Iar motivul pentru care programul de sărăcie nu va funcționa este pentru că calculatorii sărăciei îl administrează.”
78. „Noi suntem cei care am cules bumbacul degeaba. Noi suntem servitoarele în bucătăriile albilor liberali. Noi suntem purtătorii, portarii, oamenii de la lift. Noi cei care măturăm etajele facultății tale. Da, noi suntem cei mai muncitori și cei mai prost plătiți.”
79. „Statele Unite nu își mai pot justifica existența ca polițist al lumii.”
80. „Îmi pun propria speranță pentru Statele Unite în creșterea credinței în rândul celor necalificați că sunt de fapt calificați: ei pot să articuleze și să fie responsabili și să dețină puterea.”
81. „Frederick Douglass a spus că tinerii ar trebui să lupte pentru a fi lideri astăzi. Și Dumnezeu știe că trebuie să fim lideri astăzi, pentru că oamenii care conduc această țară sunt bolnavi.”
82. „Studenții americani sunt poate cei mai nesofisticați din punct de vedere politic studenți din lume.”
83. „Tragedia relațiilor rasiale din Statele Unite este că nu există nicio dilemă americană.”

Citate Stokely Carmichael despre mișcarea organizației

84. „Spre deosebire de alte grupuri pentru drepturile civile, SNCC a văzut că astfel de demonstrații au un caracter politic.”
85. „Nevoia de egalitate psihologică este motivul pentru care SNCC astăzi consideră că negrii trebuie să se organizeze în comunitatea neagră.”
86. „O organizație care pretinde că lucrează pentru nevoile unei comunități, așa cum face SNCC, trebuie să lucreze pentru a oferi acelei comunități o poziție de forță din care să-și facă auzită vocea. Aceasta este semnificația Black Power dincolo de slogan.”
87. „Singura poziție pentru femei în SNCC este predispusă.”
88. „Pentru mine este clar că trebuie să ducem o luptă psihologică pentru dreptul oamenilor de culoare de a-și defini propriii termeni, de a se defini așa cum consideră de cuviință și de a se organiza așa cum văd ei.”
Mai multe citate Stokely Carmichael care vă vor interesa
89. „Comunitatea neagră percepe „structura puterii albe” în termeni foarte concreti.”
90. „Acest lucru este perfect de înțeles în ceea ce privește strategia și obiectivele organizațiilor mai vechi, conceptul mișcării pentru drepturile civile ca un fel de legătură între puternica comunitate albă și comunitatea neagră dependentă”.
91. „Filosofii Camus și Sartre ridică întrebarea dacă un om se poate condamna sau nu pe sine.”
92. „Nu am avut mai mult curaj decât Harriet Tubman sau Marcus Garvey pe vremea lor. Aveam doar un inamic mai vulnerabil.”
93. „Ei Head Start, Upward Lift, Bootstrap și Upward Ne-au legat în societatea albă, pentru că ei nu vor să se confrunte cu adevărata problemă, care este că un bărbat este sărac dintr-un singur motiv: pentru că nu nu am bani – punct.”
94. „Liderii din Africa sunt atât de corupți încât suntem siguri că dacă punem câini în uniforme și punem arme pe umeri, ne-ar fi greu să-i distingem.”
95. „Acum susținem că nu ne putem permite să fim îngrijorați de 6% dintre copiii din această țară, copiii de culoare, cărora le permiteți să intre în școlile albe. Avem 94% care încă locuiesc în barăci. Vom fi îngrijorați de cei 94%.”
96. „Dacă vrei să scapi de sărăcie, le dai oamenilor bani – punct.”
97. „Șefii politici albi ar putea conduce comunitatea neagră în același mod în care Marea Britanie a condus coloniile africane – prin stăpânire indirectă”.
98. „Acum știi de unde mi-am luat numele.”
99. „Deci eșecul de a adopta un proiect de lege pentru drepturile civile nu este din cauza Black Power, nu din cauza Comitetului de coordonare nonviolent al studenților; nu din cauza rebeliunilor care au loc în marile orașe.”
100. „Nu vreau nimic din banii tăi de sânge. Nu vreau să fac parte din acel sistem.”

Cum vei lupta pentru drepturile tale

Rasismul nu este un lucru nou în Statele Unite. Până în ziua de azi, oamenii de culoare încă se simt oprimați și suferă de nedreptate în societate.
Oamenii de orice rasă sau statut ar trebui să aibă respect, drepturi și privilegii egale cu ceilalți oameni. Nu ar trebui să existe niciodată o restricție a ceea ce ți se permite să faci doar pentru că ești diferit.
Sperăm că această colecție de Stokely Carmichael te-a învățat cât de nedreaptă poate fi viața și ce poți face pentru a o depăși. Lăsați acest lucru să servească drept memento să fiți atenți față de ceilalți, indiferent de rasa sau cultura lor.
Te-au inspirat cuvintele lui Stokely Carmichael să lupți pentru drepturile tale
Care citat este preferatul
tău Discutați-vă gândurile cu noi în comentariul de mai jos.