Cu această colecție de aforisme descoperim împreună cele mai frumoase Citate despre viață și iubire . Gânduri de dedicat celor dragi, oamenilor pe care îi iubim cel mai mult.

Dragoste și viață , două cuvinte care se potrivesc perfect în aceeași propoziție. Viața și iubirea sunt două valori strâns legate, pentru că iubirea este unul dintre cele mai importante aspecte ale vieții. Oamenii din jurul nostru sunt cei care ne fac existența specială. Acei oameni fără de care pur și simplu nu ne-am putea lipsi, cei cărora le este toată dragostea noastră. Iată 80 de Citate despre viață și iubire.

Citate, aforisme și Citate despre viață și dragoste

Iubirea poate câștiga totul. (Anonim)
Frica de iubire și frica de viață, iar cine se teme de viață este deja trei sferturi mort. (Bertrand Russell)
Unul dintre cele mai grele lucruri din viață este să ai cuvinte în inimă pe care nu le poți pronunța. (James Earl Jones)
Te iubesc. Două cuvinte capabile să răstoarne planete întregi. (Anonim)
Iubire, ură, trebuie doar să alegi, toți dorm sub același acoperiș; iar împărțindu-ți viața, poți să mângâi cu o mână și să lovești cu cealaltă. (Pierre-Ambroise-Francois Choderlos de Laclos)
Când o iubire este întreaga noastră viață, care este diferența dintre a trăi împreună sau a muri împreună
(Raymond Radiguet)
Un sărut valorează cât o mie de cuvinte. (Anonim)
Traiesti doar timpul pe care il iubesti. (Claude-Adrien Helvetius)
Când cineva a avut odată norocul de a iubi intens, își petrece viața căutând din nou acea ardoare și acea lumină. (Albert Camus)
Dacă ar fi să aleg între iubirea ta și viața mea, aș alege iubirea ta, pentru că este viața mea. (Jim Morrison) Risipirea
vieții se găsește în iubirea pe care nu am știut să o dăruim, în puterea pe care nu am știut să o folosim, în prudența egoistă care ne-a împiedicat să ne asumăm riscuri și care, evitând regretul , ne-a făcut dor de fericire. (Oscar Wilde)
Fără dragoste nu am putea supraviețui. Ființele umane sunt creaturi sociale și grija unul pentru celălalt este însăși baza vieții noastre. (Dalai Lama)
Dragostea moare în sărăcie; dragostea este un lux al vieții; nu poate exista atunci când întreaga viață este luată și chinuită de griji minuscule ale banilor sau de o luptă constantă împotriva sărăciei. (Alphonse Karr)
În fața iubirii suntem cu toții tineri și fragili. (Anonim)
Viața fără iubire este ca un copac fără flori sau fructe. (Khalil Gibran)
viață și durere, viață și frică și omul este nefericit. Acum totul este durere și frică. Acum omul iubește viața, pentru că iubește durerea și viața. (Fedor Dostoievskij
Dragostea nu se teme de înfrângere. Câștigă cele mai întunecate bătălii. (Anonim)
Păstrează dragostea în inima ta. O viață fără iubire și ca o grădină fără soare în care florile au murit. Conștientizarea de a iubi și de a fi iubit dă o astfel de căldură și bogăție vieții pe care nimic altceva nu le poate aduce. (Oscar Wilde)
Dragostea este cunoscută mai mult prin nefericirea pe care o provoacă decât prin fericirea adesea misterioasă pe care o răspândește în viața oamenilor. (Emilie du Chatelet
Marea tragedie a vieții nu este că bărbații mor, ci că ei încetează să iubească. (William Somerset Maugham)
Majoritatea oamenilor trăiesc „pentru” dragoste și admirație, dar este „mulțumită” iubirii și admirației care ar trebui să trăim. Dacă dragostea ni se arată, ar trebui să recunoaștem că nu suntem demni de ea.” (Oscar Wilde)
O atmosferă iubitoare în casa ta trebuie să fie temelia vieții tale. (Dalai Lama)
Viața este floarea pentru care iubirea este miere. (Victor Hugo)
Dragostea este incompatibilă cu viața. Dorința pentru două inimi care se iubesc cu adevărat nu este de a trăi împreună, ci de a muri împreună. (Aldous Huxley)
Dragostea este ca un copac: germinează de la sine, își aruncă rădăcinile adânc în întreaga noastră viață și adesea continuă să înverzească deasupra unei inimi ruinate. (Victor Hugo)
Dragostea între creaturi este regele excepțiilor și este pentru viață așa cum este erezia pentru religii. (Erri De Luca)
În viață, la fel ca în paleta pictorului, există o singură culoare capabilă să dea sens vieții și artei: culoarea iubirii. (Marc Chagall)
Viața înseamnă să înveți să iubești. (Abate Pierre)
Mi-ar fi dor de tine chiar dacă nu ne-am fi cunoscut (Anonim)
Viața este atât de scurtă încât nu există timp pentru certuri, resentimente și război. Există doar timp pentru a iubi și durează doar o clipă. (Mark Twain)
Printre plăcerile vieții, doar pentru a iubi este muzica și a doua. Dar iubirea însăși este muzică. (Aleksandr Sergeevic Pușkin)
Viața este alcătuită din momente rare de cea mai înaltă semnificație și nenumărate intervale în care, în cel mai bun caz, umbrele acelor momente plutesc în jurul nostru. Dragoste, primăvară, fiecare melodie frumoasă, muntele, luna, marea, totul vorbește o singură dată cu adevărat inimii: chiar dacă nu vine niciodată să vorbească. Multe jachete pentru bărbați nu au deloc acele momente și sunt ele însele intervale și odihnă în simfonia vieții reale. (Friedrich Nietzsche)
Îndrăgostește-te de tine, de viață și după cine vrei. (Frida Kahlo)
Care este tot ce au gândit oamenii în milenii, în fața unei singure clipe de dragoste
Și totuși cel mai perfect, cel mai divin lucru din natură! Cola duce toți pașii în pragul vieții, de acolo venim, cola hai! (Friedrich Holderlin)
Sunt foarte puțini cei care și-au dorit cu adevărat, chiar și pentru un singur moment din viața lor, sau au iubit cu adevărat. (Hugo Von Hofmannsthal)
Să te iubești pe tine însuți este începutul unei povești de dragoste de-o viață. (Oscar Wilde)
Pentru bărbat, iubirea este o parte a vieții, pentru femeie și în toată existența. (George Gordon Byron)
Ce rămâne din viață, dar avu iubit
(Victor Hugo)
Viața este rea, dar dragostea și prietenia sunt anestezice puternice. (Henry Detouche)
Dragostea este singurul lucru frumos din viață și o stricăm cerând imposibilul. (Guy de Maupassant)
Nimic nu poate câștiga dragostea. În afară de ură. (Anonim)
Dragostea este o stea care strălucește pentru totdeauna. (Anonim)
Dacă iubești viața, nu pierde timpul, pentru că din asta este făcută toată viața. (Benjamin Franklin)
Dragostea, ca și focul, nu poate exista fără o mișcare continuă și încetează să mai trăiască atunci când încetează să spere sau să se teamă. (Francois De La Rochefoucauld)
Sărutul lovește ca fulgerul, dragostea trece ca o furtună, apoi viața se întoarce să se calmeze ca cerul și începe din nou ca înainte. Îți poți aminti un nor
(Guy de Maupassant)
Îndrăgostești în fiecare zi. (Anonim)
Când iubești, nu există nimic mai frumos decât să dăruiești, să dăruiești mereu, totul, totul, viața ta, gândurile tale, corpul tău, tot ceea ce avem și să fii conștient de a dărui și să fii gata să riști totul pentru a oferi și mai mult . (Guy de Maupassant)
Dragostea este ca rujeola: cu cât apare mai târziu în viață, cu atât este mai periculoasă. (Douglas William Jerrold)
Viața este scurtă. Încalcă regulile, iartă repede, sărută încet, iubește profund, râzi incontrolabil și nu regretă niciodată ceea ce te-a făcut să zâmbești. (Mark Twain)
Iubește viața mai mult decât logica ei, abia atunci îi vei înțelege sensul. (Fedor Dostoievskij)
Viața este un cireș, piatra este moartea și cireșul este dragoste. (Jacques Prevert)
Dragostea previne moartea. Dragostea e viata. Totul, tot ce știu, știu pentru că iubesc. Doar asta ține totul împreună. Iubirea este Dumnezeu, iar moartea înseamnă că eu, o părticică de iubire, mă întorc la sursa eternă și universală. (Lev Tolstoi)
Iată, vezi tu, m-am îndrăgostit de două ori în viața mea, dar serios, și de ambele ori am fost sigur că va fi pentru totdeauna și până la moarte, și de ambele ori s-a terminat și nu sunt mort. (Hermann Hesse)
Este nevoie de curaj pentru a iubi, dar durere prin iubire și focul purificator pe care cei care iubesc cu generozitate îl cunosc. Cunoaștem cu toții oameni cărora le este atât de frică de durere încât se închid ca scoicile într-o cochilie și, fără a da nimic, nu primesc nimic și, prin urmare, se limitează până când viața este o simplă moarte vie. (Eleanor Roosevelt)
Cei care trăiesc în dragoste trăiesc pentru eternitate. (Emile Verhaeren)
Ea a spus că te iubesc și am spus că te iubesc. Ea a spus mereu și eu am spus mereu. (Victor Hugo)
Două lucruri ne salvează în viață: iubirea și râsul. Daca ai unul e bine. Dacă le ai pe amândouă, ești invincibil. (Tarun Tejpal)
Dragostea este o floare, iar lumea este o pajiște. (Anonim)
Iubire, iubire, a ultimei noastre înșelăciuni. (Giacomo Leopardi)
Cele trei mari elemente esențiale pentru fericirea în această viață sunt ceva de făcut, ceva de iubit și ceva de sperat. (Joseph Addison)
Există o singură fericire în viață: să iubești și să fii iubit. (George Sand)
Există o viață întreagă într-o oră de iubire. (Honore de Balzac)
Fericirea supremă a vieții este să fii iubit pentru ceea ce ești sau, mai bine, să fii iubit în ciuda a ceea ce ești. (Victor Hugo)
Te-am iubit înainte de a-mi da seama și poate că doar așa poți să iubești. (PC Freitas)
Dacă nu durezi prea mult, te voi aștepta toată viața. (Oscar Wilde)
Dacă ai trăi până la o sută, mi-ar plăcea să trăiesc până la o sută minus unu, așa că nu ar trebui să trăiesc niciodată fără tine. (AA Milne)
Singurul lucru important în viață sunt urmele dragostei pe care le lăsăm când plecăm. (Albert Schweitzer)
A trăi este cum să iubești: rațiunea este împotriva ta, dar fiecare instinct sănătos este în favoarea. (Samuel Butler)
Nu pot spune „te iubesc”. Dar o mim foarte bine.(Marco Salvati)
Te iubesc. Trei secunde pentru a spune asta. Trei ore pentru a explica. Și o viață întreagă pentru a dovedi acest lucru (Anonim)
Viața este durere și bucuria iubirii este un anestezic. (Cesare Pavese)
Viața este un somn, iubirea este un vis și vei fi trăit dacă ai iubit. (Alfred De Musset)
Viață fericită care începe cu iubire și se termină cu ambiție. Atâta timp cât există ceva ardoare în noi, putem fi iubiți. Apoi acest foc se stinge: atunci ce frumos și mare este locul ambiției. (Blaise Pascal)
A iubi o femeie sau un bărbat toată viața este același lucru cu a spune că aceeași lumânare poate arde toată viața. (Lev Tolstoi)
Dragostea și fiecare mișcare a sufletului nostru în care se simte și își percepe propria viață. (Hermann Hesse)
Uneori un „te iubesc” este suficient pentru a repara o viață. (Anonim)
Cele mai frumoase cuvinte pe care le-ar putea dori să le audă nu mai sunt „Te iubesc”, ci „Nu-ți face griji, e amabil! (Woody Allen)
O viață fără dragoste și ca o pajiște fără flori, ca o floare fără frumusețe și fără parfum. (Alphonse Karr)
Un singur cuvânt ne eliberează de toată povara și durerea vieții: acel cuvânt este iubire. (Sofocle)
Acolo unde este dragoste, este viață. (Mahatma Gandhi)